Ronai and Ronai
AMERIKAI

Lemondott a Mazsihisz ügyvezető igazgatója 2014. április 10. csütörtök 0:07 Forrás: AN, MTI

  • Hozzászólások(12)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Lemondott a Mazsihisz ügyvezető igazgatója

Budapest – Zoltai Gusztáv lemondását Heisler András, a Mazsihisz elnöke is megerősítette. A döntés szoros összefüggésben van a német megszállás áldozatainak a budapesti Szabadság térre tervezett emlékművével. Zoltai Gusztáv azzal indokolt, hogy nem akarja folytatni közéleti munkáját, mert mentálisan rendkívül megterheli.

A Mazsihisz elnöke szerint Zoltai Gusztáv lemondása nagyon erős jelzés. Mint mondta, Zoltai 79 éves, holokauszttúlélő, érthető az érzékenysége az emlékmű ügyében.

Heisler András elmondta: a Mazsihisz értetlenül áll a Szabadság térre tervezett emlékmű építése előtt, szerintük azt nem szabadna felállítani. Nem a miniszterelnök ígérete szerint zajlanak az események, jegyezte meg, utalva arra, hogy Orbán Viktor februárban azt javasolta a Mazsihisznek, hogy húsvét után folytassák a konzultációt.

A Mazsihisz elnöke elmondta, civil ellenállással és a nemzetközi közvélemény felhasználásával megpróbálják megakadályozni vagy megnehezíteni az emlékmű felállítását. Arra a kérdésre, hogy mi történik, ha mégis megépül az emlékmű, azt válaszolta, hogy “kikerüljük a Szabadság teret, nem tudunk mást csinálni, és várjuk azt a pillanatot, amikor a szoborparkba fogják szállítani”.

A Mazsihisz vasárnapi vezetőségi ülésén döntenek arról, hogy megkeresik-e a kormányt. A miniszterelnök februári levele óta nem folytattak érdemi egyeztetést a kabinettel.

A most lemondott ügyvezető igazgató 1991 óta töltötte be a tisztséget.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.1/5 (15 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +9 ( 19 szavazatból)
Lemondott a Mazsihisz ügyvezető igazgatója, 4.1 out of 5 based on 15 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(12)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

12 Reader’s Comments

  1. Orbán ezzel mellesleg most kimutatja hogy antiszemita és a magyarországi zsidók ellensége. Mindig ezzel jönnek hogy a Jobbik a nagy veszély, igen az, de Orbán a kis Hitler, ahogy mondták rá régen. Ez nem véletlen hogy ezt csinálja, most élvezi hogy hergeli a zsidókat, és jól tudja azt is hogy az antiszemiták most mennyire háborognak ezen a kordonbontáson. Ezzel keveri önmagát, tehát a végterméket, és ez csupán a kezdet!
    Zoltai nem volt egy földreszállt angyal, de ki az, mint túlélőt sajnálom hogy ezt kellett megérnie Magyarországon.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (32 szavazatból)
  2. Gondolom a MAZSIHISZ konfrontaciora keszul, mert Zoltai magatol csak ugy nem szokott hatalomrol presztizsrol penzrol lemondani. Viszont egy konfrontacional az o szemelye lenne a legkonyebben tamadhato multja es a multban elkovetettt dolgai miatt.

    Meglatjuk

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (18 szavazatból)
  3. Csak terelés a szobor űgy, talán a gazember és tisztességtelen választásokról tereli a figyelmet, esetleg másról. Majd kiderül. Obama és Merkel nem gratulált a régi új diktátornak. Legitim választások vannak így megkérdőjelezve.
    .
    Miről terelhet?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (25 szavazatból)
  4. Mit lehetett várni a diktátortól? Elmegy “több diktatúrát tanulni” Észak Koreába, miközben itt kezdik megalkotni a gyalázatos emlékművek! Azt gondolta, ha elmegy, nem az ő felelőssége? Egy gyáva, lopakodó nyúl, sunyi mint egy róka! Nem kellene már felébredni MAGYARORSZÁG!?!?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (24 szavazatból)
  5. Azért érdemes lenne nyitott szemmel járni az országban, mert amíg ez a huza-vona megy a Szabadság téren, addig szépen felépülhet máshol az emlékmű.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (14 szavazatból)
  6. T. Gilice !
    ˙Azért csínján azzal a megengedő “talán elterelő hadműveletről lenne szó” kitétellel…
    Sajnos az elmúlt évtizedek megtaníthattak bennünket, hogy a mi diktátorunk mindig tudja mit akar és miért és amit a fejébe vesz, azt meg is teszi.
    Itt van például ez a rohadtul hamis és hazug emlékmű amely nem másról akar csak elterelni, mint arról a tényről, hogy az 1920-tól regnáló Horthy éra miként és milyen lépcsőfokokon át jutott el a magyar Holokauszt – először Kamenyec Podolszkíj [1941] – majd peig 3 év múlva ahhoz a nagy magyar zsidó-irtáshoz egy kis német segédlettel – hiszen az államunkszabad volt, és a germán szvetséges a közigazgatás magar kézben hagyásával csupán a korábbi szerződésünknek tett eleget az ország ktonai megszállásával… Magát akormányzórőfőmélóságát is a helyén hagyta… [stb]
    ˙
    Szóval ez esetben nem elterelésnek, egy ks taktikázásnak vagyunk szem és fültanúi, legalábbis nem többnek mint a szokásos, hanem az Orbanini rendszer . e s z m e v i l á g á n a k . nyílt megvallásáról és kinyilvánításáról van szó, amelyből hacsak egy jottányit is engedne a dktátor, hát önmagát és azzal együt a rendszere lényegét taganá meg.
    ˙
    Ezt a MAZSIHISZ vezetőinek is tudniuk kellett volna, melőtt gratuláló levelükkel gesztust kívántak gyakorolni egy hamiskártyás remélt, de nem létező érzéseire apellálva…
    ˙
    Most már csak az a fontos, hogy ezek után Zoltai Helyét nem egy Köves Slómó típusú mohó, tipikus FidSS báb [fan] tölti majd be mert, lefogadom, hogy Führerünk a terveiben valami ilyesmivel számol… Adja a Mindenható, hogy ne ez következzen be !
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (17 szavazatból)
  7. Gbor Nyc !
    ˙
    És mondd meg tiszta szívedből, Te viszont “egy földreszállt anygal vagy” ?!
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  8. ˙
    Kedves bmk !
    ˙
    Azt az emlékművet szánt szándékkel oda, arra a helyre találta ki Orbanisztán géniusza.
    Ebből a szempontból a legfontosabb a Felszabadító Szovjet Katonák Hősi Emlékműve, és pontosan ezért szánták oda ezt Horhy rendszert a büneiből felszabadító szllemű “kompoziciót”, hogy a vele szemben álló jelenlétével annak – az igaznak – pontosan az igazságát anullálja, vagy legalábbis relativizálja.
    ˙
    Ide tatozik, hogy a népbutítási szisztémája a következőképpen zajlik:
    Éppen a családban élte meg az egyik unokám. Most tanulják a Holokausztot. A máskor,pl.honfoglalásnál, mohácsnál, főleg Trianonnál oly szorgalmasan szemléltető férfi tanár, itt leadta a kötelező szöveget, de kijelentette, hogy ebből nem kell felkészülni és feleltetni sem fog… Végsősoron eleget tesz Klebersberg szellemének, aki az évek során oly sok túlbuzgó szakmai dícséret ellenére is, valójában és nem titkoltan antiszemita volt…
    .
    És akkor már nem is kell más, mint hab a tortára a terrorháza álmúzeum, és a jövő népe [a rendszer emberi erőforrása] máris tökéletesen el vagyon hűlyítve…TisztőőőttHöggyeimÉsUraaajim !!!
    - Még a mainál is jobban …
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (15 szavazatból)
  9. Én azért remélem, hogy nem kerül a szoborparkba. Inkább beolvasztják, és majd abból öntik kövér lászló lószobrát.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (15 szavazatból)
  10. Igen, ilyesmire gondoltam de ez csak szerintem a jeghegy csucsa. Sajna egyhazon kivul is vannak dolgai ami zsarohatova teszik Zoltait ( eddig is az volt tettek is ) illetve rajta keresztul kompromitalhatova az egesz MAZSIHISZ-t.
    /
    /

    http://index.hu/belfold/2014/04/10/az_atvilagitas_miatt_tavozhat_a_mazishisz_igazgatoja/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  11. Ja kérem nem én mondtam,hanem a kedves vezér:
    “NE AZT NÉZZÉK,AMIT MONDOK,HANEM,AMIT CSELEKSZEK.”
    Ez mindent megmagyaráz a fenti témában.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  12. origo.hu: “Zoltai egy szűkkörű megbeszélés után döntött úgy, hogy felajánlja lemondását. A megbeszélésen a Mazsihisz átvilágításának eredményeit tárgyalták. A Szombat Folyóirat információi szerint, többek között a temetői visszaélések, egy vitatott liftberuházás és a Nyári Zsidó Fesztivál gazdálkodása képezte a vizsgálódások elsődleges irányát.”

    Csak, hogy erről is említést tegyünk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Az AN üdvözli McCain szenátor kijelentését 2014. december 4. csütörtök | Bartus László

Orbán Viktor szabadsága 2014. április 15. kedd

Gyurcsány és az Európai Egyesült Álmok 2014. április 14. hétfő

Rendkívül feszült a viszony a sógorokkal 2014. április 13. vasárnap

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos