Ronai and Ronai
AMERIKAI

Épül a Magyar Szégyen szobra a Szabadság téren 2014. április 8. kedd 20:32 Forrás: AN, MTI

  • Hozzászólások(117)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Épül a Magyar Szégyen szobra a Szabadság téren

Budapest – Becsapta Orbán a Mazsihiszt, és minden tisztességes magyar embert: két nappal a választás után elkezdték építeni a Szabadság téren a német megszállás 70. évfordulójának emlékművét. Tegnap még a Mazsihisz gratulált Orbánnak választási győzelméhez, most már talán ők is látják, hogy kapitális hibát követtek el, amikor, ki tudja milyen indíttatásból, egy teljesen fölösleges és értelmetlen emberi gesztust kívántak gyakorolni.

Ismeretes, hogy néhány héttel ezelőtt Orbán Viktor a nagy felháborodásra való tekintettel állt el időlegesen a szégyenletes emlékmű megépítésétől, ám ez az ígérete is épp olyan hitszegő pávatáncnak bizonyult, mint amelyet az IMF-fel is játszott a magyar kormány. Akkor azzal indokolták az emlékmű építésének leállítását, hogy a választás előtti felfokozott hangulat nem alkalmas az erről szóló vitákra, de majd a húsvét, mindenki számára megnyugvást hozó békessége után, folytatják a párbeszédet.

Azt a párbeszédet, amelyet egyébként elé sem kezdtek. Épp ezért jelentette be a Mazsihisz, hogy nem vesz részt Orbán Viktor és kormánya történelemhamisításában, a magyar zsidók százezreit halálba küldő magyar gyilkosok tisztára mosásában.

A Mazsihisz tegnapi gratuláló levele nagy jóindulattal felfogható egy európai gesztusnak, ám valójában hatalmas ostobaság volt. Lehetett tudni, hogy Orbánnak esze ágában sincs tárgyalni senkivel, amit a fejébe vett azt, véghez viszi.

Az emlékmű építésének hírére kedden este tüntetők megbontották azt a kordont, amelyet a német megszállás áldozatainak tiszteletére a budapesti Szabadság térre tervezett emlékmű talapzata köré állítottak az építők.

Kerék-Bárczy Szabolcs (DK) azt mondta, hogy a Fidesz egy olyan emlékmű felállítását határozta el, amelyik összemossa az áldozatok és a tömeggyilkosok emlékét. A tömeggyilkosoknak borzalmas, mocskos emlékük van, ők nem érdemelnek szobrot. Mint mondta, a kormány a döntéssel a szélsőjobbnak tesz gesztust. Ez a szobor, ez a kordon szimbóluma a Fidesz, az Orbán-kormány és az újnácik közötti tényleges koalíciónak.

A DK-s politikus egyúttal bejelentette, hogy a kordont a beszédek végén le fogják bontani.
Horváth Csaba, az MSZP főpolgármester-jelöltje úgy fogalmazott, hogy a szégyenteljes náci emlékmű szándéka a szimbolikus erőfitogtatás. Hozzátette, hogy a hatalmon lévők – becsapva a korábban tiltakozó szervezeteket – két nappal a választások után felállították a kordont, hogy egy félelemkeltő emlékművet emeljenek.

Mécs Imre volt SZDSZ-es, majd szocialista képviselő arról beszélt, hogy az a nép, amelyik nem képes feldolgozni a múltját és nem képes tanulni a hibáiból, nem méltó arra, hogy az európai népek családjába tartozzon. Szerinte Magyarországon önkényuralom van, ami ellen fel kell lépni.

Popper Gábor, a Magyar Liberális Párt ügyvivője úgy fogalmazott, hogy a következő négy évben az embertelenségre kell felkészülni és arra, hogy a Fidesz tulajdonképpen azt csinálhat velünk, amit akar, ha hagyjuk. Ehelyett fel kell emelniük a hangjukat, mondta.

Karácsony Gergely azt mondta, hogy az emlékmű azokat az egykori honfitársainkat alázná meg, akikre emlékezni kellene. A szobor elhazudja a múltunkat, amellyel szembe kellene nézni.

A demonstráció végén Kerék-Bárczy Szabolcs arra kérte a résztvevőket, hogy mindenki vegyen részt a terület őrzésében, hogy ne lehessen újra felállítani a kordont és csak a testünkön keresztül lehessen felépíteni az emlékművet.

A beszédek alatt a még álló kordonra egy “Történelemhamisítás: szellemi kútmérgezés!” feliratú transzparenst, sárga csillagokról készült kinyomtatott fekete-fehér fotókat, illetve egy egykori munkaszolgálatosnak a magyar katonákat ábrázoló, 1944-ben rajzolt képeit tették ki. A résztvevők közül többen is sárga csillagot tűztek a mellükre. A kordon mögött rengeteg, az áldozatok emlékére lerakott követ, két fehér széket és régebbi mécseseket lehetett látni, de az érkezők újabb mécseseket is gyújtottak.

A demonstráció idején a téren néhány rendőrt lehet látni, köztük a Készenléti Rendőrség tagjait is, akik kamerával rögzítik az eseményeket, de nem avatkoztak közbe.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.3/5 (41 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +24 ( 50 szavazatból)
Épül a Magyar Szégyen szobra a Szabadság téren, 4.3 out of 5 based on 41 ratings

Címkék:, , , , ,

  • Hozzászólások(117)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

117 Reader’s Comments

  1. ˙
    A jobboldal már az Antall-kormány alatt belekezdett a szerecsen mosdatásba. Az első tettük és gesztusuk Göncz Árpád köztársasági elnök kifütyülése és ennek a gaztettnek az elmismásolása, elkenése… Majd hamarosan folytatták a budai kitörés ünneplésével; szintén a Kossuth téren ugyanazok, egy kvázi “sírt” kereszt fejfával építettek és ott náci karlendítéssel tisztelegtek a szövetséges német-magyar náci-nyilas elődök “emléke” előtt. Azóta ezt az évfordulót is minden évben megünneplik és egyre több alkalmat ragadnak meg annak érdekében, hogy az egykori gazságaik évfordulóit kibővítve ünnepelhessék…
    A jobboldal a nagymagyarország matricáival a kocsijaikon is irredenta, revansista törekvéseit fejezi ki, pláne amikor azt árpádsávos mintázattal cicomázza… Ez tehát az igazi arca, ahol nem is kertel.
    Tehát mindennek megvan és el is jön a maga ideje. A jobboldal kivárt és eddig türelemmel csinálta végig ezt a több,mint 20 évet ahhoz, hogy mára már az ő szélsőséges manifesztumait fogalmazhassa meg gyakorlatához hű, nemcsak hamis, de szemérmetlenül hazug állításait ebben a márvány-mocsokban…
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (19 szavazatból)
  2. Egy piros betűs hír , Felajánlotta lemondását az Együtt 2014 teljes vezetősége!!
    Végre egy jó hír , azt hiszem kezdi érteni Bajnai a helyzetet jelentőségét!
    Tudja, hogy a Parlamentben nem lehet 4 évig politizálni és tökéletes döntést hozott!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (10 szavazatból)
  3. És ha javasolhatok egy cikk címet B.Lászlónak az “” ÁRULÁS “-t javasolnám. Amikor a barátok árulják el az embert vagy az elveit.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  4. Pont ellenkezöleg, Orban antiszemita és kommunista. (Putyin, Kim jong iL és hasonlo kommunistakkal jol kijön)
    .
    Ne azt nézd, amit mond, hanem azt, amit tesz. Allamositotta a nyugdijkasszat, ilyet csak kommunista allam enged meg maganak. Burkoltan és kevésbé burkoltan ciganyozik és zsidozik. Tettekben pedig a Horthy rendszert hozza vissza.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (16 szavazatból)
  5. Egy még frisebb hír: Heisler András, a Mazsihisz elnöke azt mondta : mindenképp meg kell akadályozni, hogy az emlékmű felépüljön.
    Kérdezem én tisztelettel , hogyan akarja – tudja – megakadályozni hogy felépüljön az emlékmű??
    Mert ez lehetetlen lesz , már most ki merem jelenteni , hisz nagyon kevés a demonstráló személy !
    DE a külföld, hogyan fog erre reagálni az még kérdéses!
    Csak zárójelben jegyzem meg, jó lenne, ha ez lenne a veszte a kormányunknak, ha a külföldi Zsidó közösségek, nagy – nagy nyomást gyakorolnának!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  6. …És mi van akkor, ha a vezír mindent parancsra hajt végre?! Lehet, hogy pont Németországból jönnek ezek a parancsok? Hiszen vannak érdekes dolgok. …És van olyan is, amit nem hisznek el az emberek, mert olyan lehetetlennek tűnik… :( Pedig attól még az ott van, ha nem hiszik, és nem látják. Vajon miért nem lát a nép? Hmmm…. :(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -6 (14 szavazatból)
  7. “Ha ott lettél volna azon a beszélgetésen ahol az izraeli nagykövet volt a vendég Iványi Gábor MET gyülekezetében nem kérdeznél ilyeneket.”
    .
    mit kellene erről tudni?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  8. Szóval eddig “ráültem a kezemre”…,

    olyanokat kezdtem el írni tegnap, hogy sajátmagamat “moderáltam ki”, azaz inkább nem küldtem el amit írtam, a gondolataimat “ocsmány módon” kifejezve…
    De továbbra sem vagyok képes teljes mértékben “úrinő”/diplomatikus maradni. Most leírom a véleményemet lájtosabb formában, ha Admin ki is moderálja.
    Ez az embernek látszó HIBBANT sz§rdarab előbb-utóbb nagyon ki fogja húzni a gyufát! Ezt a fekáliát egy idő után képtelenség, ostobaság és iszonyúan veszélyes lesz tűrni!
    Most komolyan, szerintem ez’ már nyiltan elkezdett újnyilas, fasiszta propagandát folytatni. Nem hiszem el, nem hiszek a szememnek és a fülemnek. Magyarország (szerencsétlen, megvezetett, félelemben élő “rabszolgák”) már választott és szavazott, de mit választ, és mire szavaz a SZABAD és FÜGGETLEN EURÓPA?…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  9. Kedves csakén
    lehet hogy régen is így volt pl. hitlerrel
    mindenki a másikra vár hogy majd ő lép tesz valamit
    és halogatják majd holnap de a jövőhéten biztosan
    mindenki elfoglalt (saját őrülete – élete – bezárja )
    természetesen mi is várunk valakire aki persze nem jön
    és akire várunk azok mi saját magunk vagyunk

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  10. senki nem fogja helyettünk eltakarítani

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  11. És még egy hír!
    http://index.hu/belfold/2014/04/09/tavozik_a_mazsihisz_nagyhatalmu_igazgatoja/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  12. “természetesen mi is várunk valakire aki persze nem jön
    és akire várunk azok mi saját magunk vagyunk”
    gyönyörű gondolat ! hátborzongató …

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  13. zoltai a világ egyik legravaszabb rókája

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  14. Drága Barátaim,

    A magam részéről úgy látom a helyzetet, hogy Magyarország, jelenleg ön- és közveszélyessé vált. Mondhatnánk azt, hogy az önveszélyesség az ő dolga, ezt a betegséget (jelen esetünkben) önmaga idézte elő, kérdezze kezelő orvosát és gyógyszerészét, aki(k) vagy kigyógyítják, vagy nem, haladjunk tovább.
    De, hogy Eu szinten viszont már közveszélyessé vált, na ez “állati” nagy probléma, talán kellene foglalkoznunk ezzel…tehát az nem úgy megy, hogy a BOLONDOT “csakúgy” engedjük szanaszét futkározni…, engedjük, hogy “belecsináljon” az ételünkbe, majd sz§ros kézzel pofán töröljön, mielőtt beledörgöli az orrunkat a “végtermékébe”.
    Ez, hogy is mondjam…, nem annyira “nyugatias” viselkedés”, még ha nap mint nap hangoztatjuk is, hogy de plíííz mi már megtanultunk késsel, villával enni… MEGLÁTJUK!…Érdekes lesz ez még!…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  15. Kedves Babszem! Németországból semmilyen parancs nem jönn!! Hogy miért nem segit az EU.-vagy az ENSZ !! Mert a Nép dolga az utcára menni!!
    A Magyarok 70 %-ka “Gyáva” megalkuvó, de emelett raszista!, és az irígységröl még nem is beszéltem!! Várják hogy helyettük más kaparja a Gesztenyét, elvannak mint a beföt a napi Szappanopera nézése elfoglalja öket! S, közven Buborékherzegnönek és Herzegnek kébzelik magukat, félora elteltével a buborék elröppen a Szabadsággal eggyütt. Ez elegendö a Magyarnak…..?! Nagyon mélyet csalódtam!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  16. Na, erről írtam… :) :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Ceausescu ma választásokat nyerne 2014. április 12. szombat

Felmondott az MTI fotórovatának vezetője 2014. április 11. péntek

A határon túlról a Fideszre szavaztak 2014. április 11. péntek

Harmadszor is kordont bontottak a Szabadság téren 2014. április 10. csütörtök

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos