Ronai and Ronai
AMERIKAI

Hack: A kultúrház vezetők ügynökök voltak 2014. február 1. szombat 1:13 | AN

  • Hozzászólások(56)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Hack: A kultúrház vezetők ügynökök voltak

Budapest – Hack Péter jogász egy perben tanúként azt állította, hogy az 1989 előtti tevékenységi köre alapján valakiről nagymértékben valószínűsíteni lehet, hogy ügynök volt, mert voltak olyan pozíciók, “amelyeket szinte kizárólag ügynökként tevékenykedő személyek tölthettek be”, majd azt állította, hogy a “kultúrház vezetők is például ilyen személyek voltak”. Hack állítása bizonyítására nem mutatott be egyetlen BM parancsot, hálózati utasítást vagy munkaköri leírást, esetleg erre vonatkozó kutatást, statisztikai adatot sem. Hack ezzel többezer egykori művelődési ház vezetőt gyanúsított meg azzal, hogy ügynök volt.

Hack Péter a Bartus László felperes által a Hetek című lap ellen indított perében jelent meg, mint az alperes, a Hetek tanúja. A Hetek kiadóját a Hit Gyülekezete hozta létre, alapító-főszerkesztője Németh Sándor, a Hit Gyülekezete vezető lelkésze, Hack Péter pedig a Hit Gyülekezete diakónusa. Az egykori SZDSZ-képviselő, jogász a Hetek főszerkesztő-helyettese is, ettől függetlenül a bíróságnak kijelentette, hogy a Bartus László kontra Hetek perben elfogulatlannak vallja magát. Majd elmondta, hogy az ügynökkérdés kutatója és szakértője.

A felperes jogi képviselőjének felvetésére, hogy mi alapján lehet valakit ügynöknek nevezni a sajtóban, miután az átvilágítások során 27 ezer 133 regisztrált hálózati személyből a 8 ezer ügyben lefolytatott vizsgálat után mindösszesen 5 személyről tudták megállapítani az eljáró bírák, hogy ügynökök voltak, Hack Péter ezt válaszolta: “Azt, hogy milyen információk alapján lehet nagyban valószínűsíteni, hogy valaki ügynök volt ebben az időszakban, álláspontom szerint elsődlegesen is a 1989. előtti tevékenységi kört kell figyelembe venni. Voltak adott pozíciók, amelyeket szinte kizárólag ügynökként tevékenykedő személyek töltöttek be. Ilyen volt például az egyetemek tanulmányi hivatalának, vagy tanulmányi osztályának a vezetői, kultúrház vezetők is például ilyen személyek voltak.”

Hack a “kultúrház vezetőket” azért sorolta a “szinte kizárólag ügynökként tevékenykedő személyek” sorába, mert az általa főszerkesztő-helyettesként jegyzett Hetek Bartus László felperest az életútja alapján is azzal gyanúsította meg, hogy hálózati személy volt. A Gój Motorosok által nyilvánosságra hozott, és a Hetek által megvédett 6-os kartonról a bíróság előtt már kiderült, hogy hamisítvány. A Heteknek ezen kívül semmiféle bizonyítéka nincs. Bartus László azonban a nyolcvanas évek második felében egy rövid ideig az esztergomi Általános Művelődési Központ igazgató-helyetteseként dolgozott. A Hetek azt írta, hogy ez “a kommunista diktatúrában bizalmi állásnak számított”. Hack pedig ezzel kapcsolatban tanúskodott úgy, hogy a rendszerváltás előtti művelődési házak vezetőit kollektív módon ügynöknek nevezte. Ha a “kultúrházak vezetői” kizárólag ügynökök voltak, Bartus pedig “kultúrház vezető” volt, akkor neki is ügynöknek kellett lennie. Ez lenne a bizonyíték Bartus László vélelmezett ügynökvoltára, amelynek alapján Hack újságja őt ügynöknek mutatta be.

Hack állítása igazolására nem csatolt be egyetlen belügyminisztériumi parancsot, belső utasítást, hálózati szabályt, amely arról szólna, hogy “kultúrház vezető” csak beszervezett hálózati személy lehet. Hack jogász létére egyetlen konkrét bizonyíték nélkül többezer egykori népművelőt, művelődési ház vezetőt gyanúsított meg ügynökmúlttal, és azzal, hogy a diktatúra besúgói voltak. A rendszerváltás előtt mintegy háromezer művelődési ház működött Magyarországon, ha ezek helyettes vezetői is ügynökök voltak, akkor az loegalább 5-6 ezer embert érint. Ez a szám nem tartalmazza a szakszervezetek és a vállalatok által fenntartott művelődési otthonokat. Velük együtt az érintettek száma megközelítheti a 10 ezer főt. Ha nemcsak a “kultúrházak vezetői”, hanem a hasonló kategóriába tartozó könyvtárak igazgatói is “szinte kizárólag ügynöki tevékenységet végző személyek voltak”, akkor ez a szám még nagyobb.

Hack bejelentése új megvilágításba helyezi a rendszerváltás előtti évtizedek történéseit. Hatalmas szakmai múlttal rendelkező fővárosi és vidéki művelődési házak legendás hírű igazgatóit keveri ügynökvádba. A nyolcvanas években a művelődési intézmények a rejtett ellenzékiség központjai voltak. Betiltott írók, költők itt találkozhattak a közönségükkel, filmankétok, koncertek, a táncház mozgalom egésze gyanúba került, miközben ezek a közösségi terek feszegették és tágították a diktatúra határait. Az esztergomi kiállításmegnyitók minden alkalommal felértek egy ellenzéki tüntetéssel. A rendszerrel való szembenállás kifejezésének eszközei voltak bizonyos művészeti csoportok, szakkörök, filmklubok. Hack ezeket kollektív módon az állambiztonság által irányított tevékenységek körébe sorolja, és “szinte” valamennyi egykori intézményvezetőt besúgással, a diktatúra állambiztonsági szolgálattal való együttműködéssel, ügynöki múlttal gyanúsít meg. Mindezt azért, hogy a Hetek által ügynöknek beállított Bartus László ügynöki múltját az egykori foglalkozásával bizonyítsa.

Ebben nem lenne semmi meglepő, hiszen a Hack Péter főszerkesztő-helyettes irányítása mellett működő gyülekezeti lap írásában olyan szakmai képtelenségek is megjelenhettek, hogy 2004-ben készülhetett valódi 6-os karton, miközben a III/III Csoportfőnökség 1990. február 15-án jogutód nélkül megszűnt. Az elfogulatlan Hack Péter jogász azonban ezúttal szélesebb kört érintő ügynökvádat fogalmazott meg, méghozzá bírósági jegyzőkönyvben. Olyan színben tüntette fel a magyar kulturális élet egykori kiválóságait és tekintélyes vezetőit, amely alapjaiban kérdőjelezi meg a tisztességüket, életművüket és egész életüket. Mindez érzékenyen érinti a gyanúba hozottak családjait, gyermekeiket, hiszen Hack kijelentése alapján úgy kell tekinteniük élő vagy meghalt szüleikre, hogy foglalkozásuknál fogva ügynöknek kellett lenniük. A rendszerváltás hajnalán a legtöbb egyesület, civil kör, mozgalom, helyi párt a művelődési házak köré szerveződött, és ott alakultak meg. Rengeteg művelődési ház igazgatót kirúgtak, elbocsátottak, fegyelmit kaptak, rendezvényeiket betiltották. Hogyan lehetséges mindez, ha közben az állambiztonságnak dolgozó ügynökök voltak?

Mindez hasonló ahhoz, mintha azt mondanánk, hogy a rendszerváltás előtt az elismert és el nem ismert egyházak vezetői “szinte kizárólag ügynökként tevékenykedő személyek” voltak, és ezzel akarnánk bizonyítani, hogy Németh Sándor is ügynök volt. A legtöbb ügynök az egyházakban volt, az üldözés látszata lehetett figyelem elterelő “operatív játszma”. Mint korábbi katolikus teológust, Németh Sándort beszervezhette az állambiztonság, és beküldhette őt az illegálisan működő kisegyházi csoportokba, hogy szétverje azokat. Még azt is ki lehetne mutatni, hogy ügynöki tevékenysége nem volt eredménytelen, mert szétszakította a Bereczki Sándor-féle pünkösdi csoportot, majd a budaörsi gyülekezetalapítók közül egyszemélyes hatalomra tett szert. Elüldözte az országból Tallér Jánost, a budaörsi ház tulajdonosát, akivel együtt alapították a Hit Gyülekezetét, és megszerezte a házát. Mindezt alátámasztja az a történet, hogy korábban disszidálni akart, és a jugoszláv határon elfogták. Fogdába került, majd másnap minden következmény nélkül elengedték. Ilyen még a lazább időkben sem történhetett meg, mert egy elfogott határsértőt egy tiszt nem engedhetett el úgy, mintha ott sem lett volna. Németh Sándort beszervezhették ekkor, stb., stb.. Ki lehetne mutatni, hogy ezért került az SZDSZ-be, ma is aktív ügynök, a titkosszolgálat segítette a Hit Gyülekezete sikerét, és így jutott hozzá az ATV-hez. Ebből a példából is látszik, milyen képtelenségeket szül a rosszindulat, és az önkényesen kezelt életrajzi elemekből összerakott koncepciós spekuláció. Teljesen hihetőnek hangzik, és mégsem igaz. Mindenki életútját össze lehet rakni úgy, hogy az a látszat keletkezzen, mintha ügynök lett volna. Akár Hack Péterét is. Milyen szerepe volt az SZDSZ megszűnésében? Mivel bizonyítja, hogy nem volt ügynök? A Hetek azt írta, ha nem szerepel valaki a hálózati nyilvántartásban, az még semmit nem jelent. Ezekből a képtelen példákból is látszik, hogy ilyen alapokon nem lehet embereket megrágalmazni. Ha valaki megteszi, azt ugyanúgy vissza lehet fordítani rá is.

De Hack ezen is túlment, amikor a látszat megteremtése érdekében már egy egész szakmát azonosított a besúgással és az ügynökmúlttal. Hack tartozik egy szakmának azzal, hogy állításait bebizonyítja, vagy nyilvánosan bocsánatot kér a rágalmazásért. Büntetőjogászként tisztában kell lennie azzal, milyen bizonyítékok mellett jelentheti ki azt, hogy a “kultúrház vezetők” szinte kizárólag ügynöki tevékenységet végző személyek voltak. Nyilván beszerveztek közülük is, mint más foglalkozásúak közül. De a népművelő szakmát és a művelődési intézményvezetői beosztást minden bizonyíték nélkül azonosítani az ügynökökkel, egy jogász részéről elfogadhatatlan. Hack Péter összetéveszti a polgári civil világot a Hit Gyülekezetével, a Hit Gyülekezete médiájával, ahol minden bizonyítás és következmény nélkül lehet megrágalmazni bárkit. Ha Hack Péter azt gondolja, hogy egy zárt ajtó mögött hites maradhat, és azt mond, amit akar, majd az ajtón kilépve újra korrekt és törvénytisztelő jogász lesz, téved. Egy bírósági jegyzőkönyv hivatalos irat, az abban foglaltakért felelősséggel tartozik. A szakma képviselői érdeklődéssel várják, hogy Hack Péter mit választ, ha a Németh Sándor iránti lojalitás, valamint a jog, a törvény és a szakmai tisztesség összeütközésbe kerül? Meddig lehet valakinek kettős élete?

Hack magatartása nem elfogulatlan tanúra, hanem éppenséggel egy ügynök tevékenységére hasonlít. Hack Péter tanúvallomása arra enged következtetni, hogy a Hit Gyülekezete és Németh Sándor ügynöke. Mi jogon kever akkor ügynökgyanúba minden bizonyíték nélkül másokat? Annál is inkább, hogy a Hetek másik tanúja a perben Morvay Péter, Németh Sándor személyi titkára és a Hetek külpolitikai rovatvezetője, egykor az Új Exodus című lapban maga vallotta be, hogy III/III-as ügynök volt. Hack egy III/III-as ügynökkel az oldalán rágalmaz bizonyítékok nélkül olyanokat, akik soha nem voltak ügynökök.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.7/5 (45 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +72 ( 86 szavazatból)
Hack: A kultúrház vezetők ügynökök voltak, 4.7 out of 5 based on 45 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(56)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

56 Reader’s Comments

  1. És aki az Astoria vezetője volt, az mi volt? Na? Hát Köztársasági Elnök a Fidesznél! Ki gondolta volna?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +55 (59 szavazatból)
  2. Za'Kant E-manual

    Csak kibújik a szög a zsákból. Ennyi idiótát, mint ebben az országban! Hack Péter? Ki lesz a következő tanu? Komolyan mondom, ilyen kínosan már rég éreztem magam. Kik ezek az emberek? A volt SZDSZ, a Fidesz, a kilépett szocik, és a többiek. Ezt a sok gerinctelent hogyan tűrhettük és tűrhetjük máig? Itt a vége. Ennek az országnak annyi. Az idióták száma már rég felülmúlja az emberekét. Befellegzett.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +48 (56 szavazatból)
  3. Az SZDSZ közvetlenül azután szűnt meg létezni, hogy nyilvánosságra került, hogy az egyik alapító Kakukk fedőnéven ügynök volt.
    Hosszú ideig vergődött a párt. A fenti hír után pillanatok alatt elpárolgott.
    Nyamvadt egy ország.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (38 szavazatból)
  4. Rém sajnálom, de nem tudok tetsziket jelezni. A csillag csak forog, forog. Miért????

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (20 szavazatból)
  5. Erről a Hakkról mindig a görény jut az eszembe.
    Pedig azok is fontos állatok , nem kélne őket sértegetnem.
    Még gondolatban sem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (31 szavazatból)
  6. Ezek szerint akkor nekem elég sok barátom ügynök volt! És ha elhisszük, amit Hack bizonyítékok nélkül állít, bizony még rosszabb a helyzet mint gondolnánk, mert az egyik korábbi barátom az előző fidesz kormány idején államtitkári posztot töltött be. Szóval ez vagy simán rágalom, vagy ha más nézőpontból nézem, akkor a kutya a farkába harapott. Ezek után már csak az nem világos, hogy Hack, ha ennyi mindent tud a kultúr, vagy művházak vezetőiről, akik jellemzően népművelők, vagy szociológusok voltak, miért várt eddig ennek a dolognak a nyilvánosságra hozatalával, hiszen állítása szerint ő mindig is a III/III akták közzététele mellett kardoskodott.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (29 szavazatból)
  7. Amikor először megláttam Hackot a Hit gyüli “produkciójában”, csak ámultam.
    Tanult, felvilágosult embernek gondoltam, de valami nagyon nem stimmelt.Mint ahogy az szdsz-es jelenlétét sem tudtam hova rakni a megnyilatkozásaival együtt.
    Aztán szép lassan saját maga mutatta meg,hogy milyen ember.
    Pénzért mindent. Hitet,becsületet lehet adni venni érte.
    .
    De hogy a kultúrházak igazgatóit is besározza valaki?Büntetlenül?
    A rendszerváltás ezt hozta? Ezért nem fedik fel az ügynök aktákat, hogy alkalomadtán mikor kit akarnak besározni, az simán megvalósítható legyen?
    Hogy számol el ez az ember a hitével?
    Nem tart attól, hogy nyílt színen leköpésben lesz része?Mert valakinek egyszer csak betelik a pohár, és ráborítja az egész hites hazugságait, amiket pénzért árul.
    Ne legyenek kétségeink. Aki egyszer idáig süllyed, az megteszi máskor is.
    Semmi egy ember! És mennyien vannak! Rosszabbak mint a qrvák!
    Azok a megélhetésükért “dolgoznak”,míg az ilyen Hack félék csak becstelenek!
    Jogi diplomával!
    Megáll az ész!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (37 szavazatból)
  8. hack meg egy semmire sem jó rendőrfőbiás habverő, aki két fillér hasznot nem hozott az országnak …. ennyi

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (19 szavazatból)
  9. Láss, láss, ne csak nézz!
    -
    „Az államok akkor pusztulnak el, amikor már nem képesek a hitványakat a derekaktól megkülönböztetni” (Antiszthenész —12/VI.5.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +31 (33 szavazatból)
  10. Az előbbi idézetet nem ide szántam – érdekes, hogy az eltévesztett cikk helyett itt talán még inkább “passzol”.
    -
    Úgy néz ki, hogy már a mocsár alján lévőkhöz süllyednek és egyre többen.
    Valami hülye-por van a levegőben….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  11. A “hurvinyek”-lányok általában megértő, kedves, segítőkész, emberszeretők, hiszen úgy szolgálnak, hogy másoknak jó legyen….
    -
    A regényekből (nem a krimikből) általában ezt olvastam ki.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  12. Lehet, hogy Hack jó jogász (ezt nem tudom megítélni), de a Hitgyüli a vakfoltja. Ha ott rossz történik, azt biztosan nem látja meg. A fanatikusok vakhitétől ments meg, Uram, minket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (24 szavazatból)
  13. Csókoltatom az ilyen “szakértőket” még ha tanúként is szerepelnek.
    .
    Egy kérdésem azért lenne. Aki a Kispipa vendéglő vezetője volt és feladata az ott folyó találkozások jelentése volt, az mi lehetett? A Kispipa közismert tartótiszt, besugó találkozó hely volt.
    .
    Később ez az ember a Délpesti Vendéglátó vezetője lett és heti jelentéseket kellett küldenine.
    (a további pályáját nem ismertetem, mert aki akar, így is ráismer én meg azt mondhatom a TEK-nek, hogy Kovács Bélára gondoltam).
    .
    Most éppen a jelenlegi rezsim támogatója.
    .
    Akkor ez az ember mi volt?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (25 szavazatból)
  14. Zappa
    Sz.. alak akkor is, meg most is…Ilyen egyszerű.
    És úgy gondolják, hogy ők f..ják a passzát szelet.
    Már semmin nem csodálkozom…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  15. ˙
    Biztos, hogy ez, az itt már hosszú ideje előttünk játszódó . c s ö r t e, a magyar titkosszolgálat műve, amely – a mai magyar állam – abban érdekelt, hogy a Hit Gyülekezetét ugyanúgy, mint az Amerikai Népszava Online-t Bartussal együtt kiiktassa a forgalomból…
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (15 szavazatból)
  16. Kedves Dubois,

    engem nem a titkosszolgálat próbál – egyébként sikertelenül és pancser módon – kompromittálni, hanem a Hit Gyülekezete vezetője és az emberei. Hacsak nem ők a titkosszolgálat. Ugyanakkor azt egyáltalán nem látom, hogy a “mai magyar állam” a Hit Gyülekezetét “ki akarná iktatni a forgalomból”. Rejtelmes módon a Fidesznél családellenes szektából egycsapásra elismert egyház lettek, államegyházi státuszban, kedvezményekkel, mindenféle jogcímeken százmilliós állami támogatásokkal. Vajon miért? Ne hozzuk az Amerikai Népszavával közös lapra Orbán kitartottjait és kegyeltjeit. Az Amerikai Népszava nem kollaborál az Orbán-rendszerrel, mint a Hit Gyülekezete. Mi nem egy oldalon állunk. BL

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +35 (37 szavazatból)
  17. ˙
    Egyébként, a kommentelőkhöz !
    ˙
    Szerintem Bartus Laci, mint érdekelt fél számolt be nekünk, akár a családjának mondaná el a történéseket csupán a tisztánlátás végett.
    ˙
    Ezért kár itt, különösen olyan szubjektív jellegű hsz-eket írogatni, amelyek inkább emlékeztetnek a szitkozódásra, a szubjektíve elfogult véleményekre, mint bölcs és megfontolt, esetleg őt is segítő, jó tanácsokra. Ha ilyeneket nem tududunk neki adni, javaslom akkor, inkább ne brummogjunk, mint mérges medvék…
    ˙
    Pannonhalmán a refektóriumban van egy ironikus falfelirat:
    “Mindenhez nem érthetünk.”
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (12 szavazatból)
  18. Ez a cikk nem rólam szól, hanem egy rendkívül durva rágalmazásról. Minden bizonyíték nélkül Hack egy egész szakmát bemocskolt, annak valamennyi képviselőjét gyanúba keverte. Ennek a szakmának számos kiválósága volt, nagyszerű emberek, kiváló szakemberek, közülük sokakat meghurcoltak, nem egyet ismertem közülük, akik belerokkantak a pártállammal és a bürokráciával vívott harcba. Legendás művelődési házak voltak, közülük nem egy ellenzéki fészek. A rendszerrel való szembenállást, vagy különállást politikailag nem nagyon lehetett artikulálni, de a kultúrában igen. Színjátszó körök Konrád Györgyöt játszottak. Ezeket Hack mind megrágalmazta. Ez nem mindegy. Ilyet nem lehet csinálni. Ez a cikk ezúttal nem rólam és nem is a nevetséges peremről, hanem erről a felháborító aljasságról. Kikérem magamnak valamennyi kolléga nevében, hogy Hack leügynöközze az egész szakmát. Bizonyítsa be, vagy kérjen bocsánatot. Nem tőlem, mert engem az ő bocsánatkérése nem érdekel, Hack nem egy szabad ember, hanem azoktól az ezrektől, akiket besározott, alaptlanul bemocskolt. Bartus László

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +35 (37 szavazatból)
  19. Azért az ANszépsége vitathatatlan, nemde?
    Az én kis “szerény hülyeségeim” mellett, Hack hatalmas példányai is díszelegnek.
    Istenem, de szép vagy Izrael! Csak ül az ember a fán, narancsot majszol, bibliai idézeteket hall és Hack féle bölcsességeket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (11 szavazatból)
  20. Annyit tennék még Bartus László fenti megszólalásához, hogy úgy látom kevesek emlékeznek arra az időre, amikor például Bacsó Péter: A Tanú,v agy Milos Forman: Tűz van Babám című filmje be volt tiltva Magyarországon. Akkoriban úgy lehetett megnézni ezeket a filmeket, amelyek vetítése megfelelt akár egy ellenzéki összejövetelnek is, hogy ezek a Hack által most “ügynöknek” titulált emberek zártkörű filmklubokat szerveztek, amelyek keretén belül vitaestekkel egybekötve láthattuk a tiltólistán szereplő filmeket. Hack Péter pontosan tudja, hogy hazugság amit állít, hiszen mint résztvevő mondom, hogy a Vérmező oldalában lévő Diadal moziban nem egy korábbi párttársa, úgy mint Pető, vagy Solt, részt vett ezeken a vetítéseken, és az utána lefolytatott, a fennálló rendszert bíráló beszélgetéseken.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (18 szavazatból)
  21. Aggódom BL miatt. Mert amikor hivatalosan is megdől az ügynökvád, Németh Sándor megvilágosodik és rájön, hogy a jó szíve és jóhiszeműsége megint becsapta, mert valójában nem a csúnya, gonosz kommunisták ügynöke Bartus, hanem magának a Sátánnak. Főleg, ha a könyve is megjelenik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (13 szavazatból)
  22. Azt állítja Hack:
    “… voltak olyan pozíciók, “amelyeket szinte kizárólag ügynökként tevékenykedő személyek tölthettek be”,… kultúrház vezetők is például ilyen személyek voltak”.
    .
    Fogalmazhatnék úgy is, hogy ez súlyos tévedés, vagy hogy ez valótlanság é.i.t. – de ehelyett ezt mondom: ez konfabuláció. (Nem hazugság.)
    .
    És nem azért mert “… nem mutatott be egyetlen BM parancsot, hálózati utasítást vagy munkaköri leírást, esetleg erre vonatkozó kutatást, statisztikai adatot sem.”. Hanem azért, mert ez így “… kóros pontatlanság, a visszaemlékezés során az emlékek kiegészítése vagy cseréje nem valós, fantázia szülte elemekkel.” (Wikp.)
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  23. Egyszeruen felhaborit ez, amit Hack mond. Csernus Feri, aki a betegsege elott az elodom volt az esztergomi Muvelodesi Kozpontban, utana kollegam, o volt az elmeleti, en a szakmai igazgató-helyettes, nem igaz, hogy mit harcolt a varosi partbizottsaggal es a tanacs muv. osztalyaval. O is ugynok lett volna? Na ne! Vagy Nagyfalusi Tibor a konyvtarban, elo legenda volt, egy emberi nagysag. A mai viszonyoknal sokkal ertekesebb kulturalis elet volt, magasabb nivoju volt az egesz elet, tenyleg vidam volt a barakk, vidamabb, mint most, es ez az ilyen embereknek volt koszonheto. Esztergomban a leveltar is egy ellenzeki, a rendszerbol kivonult ertelmisegi gyulekezo hely volt, a Balassi Muzeumrol nem beszelve. Kollar Hilda olyan kepzomuveszeti es fotokiallitasokat (pl. esztergomi fotobiennale) rendezett, elottem is, es az en vezetesem idejen is, hogy allandoan a betiltas szelen tancolt, vibralt a levego. Fantasztikus volt, igazi szellemi elmeny. Ezeket az embereket most mind leugynokozik, vagy a fonokeiket, akiknek ok dolgoztak, mert akkor ezek szerint oket is az allambiztonsag iranyitotta. Korabban a mozi vezetoje voltam. A Muvelodesi Hazban filmklubot csinaltam, a varosban filmklub egyesuletet hoztam letre, filmesztetikai szabadegyetemet inditottunk, allandoak voltak a kozonsegtalalkozok, muveszfilmek, volt egy nagyon nyitott ertelmiseg, amely nem a rendszer baratja volt, hanem arrol tuntetoen nem vett tudomast. Es voltak, akik oszinten tamogattak hittel a rendszert, de attol meg kivalo emberek es magasan kvalifikalt ertelmisegiek voltak. Es ezek jol megvoltak egymas mellett egy Bergman-filmen. A kulturaban eltuk ki magunkat. En szivbol csinaltam ezeket, mert szerettem, es inspiralt a kozeg. A muvelodesi hazba nem az allambiztonsag helyezett, hanem a szukseg, mert az elodom megbetegedett. A mozi pezsgett, kellett egy agilis ember az elodom melle, aki kepes megcsinalni azt, amiben ot akadalyozta a betegsege. Mely emberi drama volt ez, aztan jon Hack husz ev mulva, akinek fogalma nincs arrol, hogy ott mi tortent, nem ismeri a varost, a mikro-klimat, azt a kozosseget, amelyben ott eltunk, es sunyi modon leugynokoz, es hogy hiheto legyen, leugynokoz egy egesz szakmat, belegazolva emberek ezreinek a becsuletebe. Olyanokeba, akik szaszor kulonbek voltak nála, mert ilyen aljassagra, amire o vetemedett, soha nem lennenek kepesek. En halaval es szeretettel gondolok vissza az egykori munkamra, a nepmuveloi korszakra, Esztergomra, az ottani barataimra, a munkatarsaimra, akiknek soha nem a fonokuk, hanem a baratjuk voltam. Szerettem ott lenni, befogadtak, es sok jo dolgot csinaltunk, sok nagy hulyeseget is. Jo volt. Sokat rohogtunk. Kivulrol tudtuk a Szindbad film szoveget. Soha nem tennek olyat, hogy ezeknek a kedves embereknek a hata mogott oberkodjak. Hack nem tudja, mirol beszel, micsoda kozosseg volt ott, olyanok voltunk, mintha testverek lennenk. Biztosan olvassak ottani emberek, amit itt irok. Megerosithetik, hogy igy volt. Allandoan a kirugas szelen voltunk. Hetrol hetre eltuk tul. Az iskolaigazgato volt a kozos fonokunk, mert ez egy AMK volt, szegény Árpi mit kapott miattunk, o volt a villamharito. Micsoda bulik voltak a Libresso-ban. Es Hack, akinek fogalma sincs errol, s csak azert, mert Nemeth Sandor gyulol engem, amiert el mertem hagyni a szektajat, es megparancsolta neki, kepes elmenni sunyi modon “tanuskodni” a semmirol, hazudozni, hogy minden muvelodesi haz vezeto ugynok volt, hogy en igy az lehessek. Kepes beleronditani az emlekeinkbe, az ifjusagunkba, a lelkesedesunkbe, a hitunkbe, hogy hittunk abban, amit csinalunk, a baratsagainkba. Engem szerettek ott, es en is szerettem azokat az embereket, ma is halaval es szeretettel gondolok rajuk. Odavittem a haveromat gondnoknak, mert nem volt allasa, de benne volt a haveri korben, viszont nem ertett semmihez, es az egesz haz falazott neki, hogy ez ki ne deruljon. De szep volt, istenem. Hack egy aljas ember, aki ismeretlenul eloall, nem is mer senkit, es lekop bennunket. Eppen olyan, mint amilyenek az ugynokok voltak. Szegyellje magat, de nagyon. Bartus Laszlo

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +35 (39 szavazatból)
  24. Elgondolkoztató az, hogy időnként senkiháziakat rángatnak elő, akik mindenre hajlandók, minden alap nélkül. Egyáltalán ki a **** ez a Hack Péter?(Deutsch classia)
    Na itt látom, hogy mennyire igazam van. Ha ezt a Hack Pétert valaki megpofozná, úgy alaposan, akkor kevesebb hülyeséget beszélnének emberek. De miért ne beszéljen, ha pénzt kap érte?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (18 szavazatból)
  25. oldster: akárhogy is fogalmaznál, ez bizony egy súlyos rágalom, amelynek különös hangsúlyt ad a bizonyíték hiánya. Sok mindent lehet “konfabulálni”, csak éppen ezeknek súlyával a büntetőjogász Hacknak tisztában kell lennie. A büntetőjogban nincs ilyen fogalom, hogy az emlékek fantázia-szülte elemei vagy kiegészítése.
    Nagyon szomorú vagyok, mert Hackot – aki valamikor kollégám volt – én tisztességes embernek gondoltam.
    Ugyanakkor egy másik – néhai – kollégám valamikor az Egyetemi könyvtár igazgatóhelyettese volt. Ő mesélte, hogy beszervezni ugyan megpróbálták, de amikor közölte, hogy ő erre alkalmatlan, a továbbiakban békében hagyták. Más művelődési ház igazgatókat is ismertem, a gyanú árnyéka sem fér a tisztességükhöz. Az állítólag keresztény Hack számára nincs sem mentség, sem magyarázat. Ítéljen felette érdeme szerint az Örökkévaló.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (16 szavazatból)
  26. Már a múlt sem biztos!
    -
    http://www.stop.hu/belfold/fidesz-szemmel-neznek-a-multba-es-minden-ugy-volt-ahogy-mondjak/1213120/
    -
    Ebből fogják a fiataloknak tanítani – ebből a katyvaszból, hogy lehet majd kimászni és majd “visszacsinálni” és mindig vannak jelentkezők az ilyen munkára, ez a karrierépítés.?!
    Tudom, Martonyi is utolsóként csendben belelépett….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  27. “…..beszervezni ugyan megpróbálták, de amikor közölte, hogy ő erre alkalmatlan, a továbbiakban békében hagyták.”
    Sok ilyen esetről tudni, a családomban és ismeretségi körömben is volt ilyen.
    -
    Na de mennyivel könnyebb azt mondani, hogy meg kellett tenni, olyan jó, puha, pihetakaró – lehetne, ha nem itt éltünk volna, talán elhinnénk, a gyerekek talán elhiszik, hogy mekkora kényszer volt akkoriban.
    Amint a vallás tiltásáról is nyilatkoznak egyesek.
    Holott a templomokban ott ülhettek a főorvosék és a tanár úrék is, senki nem üldözte őket, csak nem kellett ezzel mellet verni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  28. Hány embernek lehet dossziéja gonosz kezekben vagy talán a családi fenyegetettség miatt de meg kell szólalniuk?!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  29. ” Ítéljen felette érdeme szerint az Örökkévaló.”
    *
    Kedves adatbányász, azért nem lehet mindent az Istenre bízni, nekünk is van valami dolgunk a Földön.
    Segíts magadon, az Isten is megsegít. /Belzebub levele Belze Babyhoz./

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  30. Ha mar K-E Megyenel tartunk. a tatabanyait ismertem, a nevet nem irom ide. Az ugynokolt, a mai napig mszp szimpatizans. Ettol fuggetlenul nem tunt vadallatnak, csak hozta az akkor megszokottat. Viszont a Hack -fele statisztikat javitja. NS meg ez a Hekk ettol fuggetlenul jo nagy gyoker, ha altalanositasra akarja epiteni egy vadat. Raadasul olyan ugyben amit ennyi ev tavlatabol nem hiszem hogy sok embert erdekel. BL-t a jelenlegi teljesitmenye alapjan is lehet megitelni. Azon, hogy valaki szimpatizal vele vagy ellene van ez az ugynokvad mar nem sokat valtoztat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  31. Gonoszka: minden bűnös cselekedet magában hordozza a büntetést. Közmondást én is tudok mondani: Isten malmai lassan, de biztosan őrölnek. De a “segíts magadon” nem jelentheti azt, hogy senkiházinak mondunk valakit és pofozkodnánk.
    Sajnos Hack nagyon is valaki, még ha te nem is tudsz róla semmit. A felelőssége emiatt annál nagyobb.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  32. csakén: az ilyen – rossz kezekben lévő aktát, időzített bombát csak egyetlen módon lehet hatástalanítani, úgy, ahogy Esterházy Péter tette. Nyilvánosságra-hozatallal.
    Nyilván nem mindenki volt áldozat az ügynökök között, az indok, hogy miért is vállalták, elég alaposan rávilágít az illető jellemére.
    De az ilyen, a Gój motorosok által közzétett hamisítvány átokként hull vissza a gyártója fejére.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  33. Biztos vagyok az aktákban is, meg abban, hogy lehet családi fenyegetettség.
    -
    Mondhatnám, ahogy a nemzetközi helyzet fokozódik, de azt is, hogy érzik a vesztüket és mindent bevetnek, mert nagyot veszíthetnek, vagyont és hatalmat!
    Amikor a gépem önállósítja magát, kicsit összerezzenek – de aztán belátom, csak kicsi porszem vagyok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  34. Kedves adatbányász, nekem valaki az apám volt, aki felnevelt, aki dolgozott értem.
    egy Hack Péter, aki felelőtlenül üvöltözik pénzért hülyeségeket, egy senki.
    Hogy .megértsd, (bizonyára érted is)a pofozkodást, arra gondolok, hogy ha mondunk valamit, azt azért felelősséggel tegyük.
    Túl sok a rágalom, az aljasság. Orbánéktól nem idegen.
    … és az Isten látva az emberek gonoszságát, igen megkeseredék az ő szívében és elhatározá, hogy ….. ..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  35. Nagyon bosszant,amikor valaki olyan bugyuta dolgot ír,hogy én ismertem olyat aki ügynök volt.Azért szerveztek be embereket,hogy titokban figyelni tudják munkatársaikat.Nem hiszem,hogy volt olyan ügynök,aki dicsekedett volna a környezetében ezzel,tehát senki nem tudhatta ki az ügynök,esetleg sejthette,a sejtés pedig nem bizonyosság.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (11 szavazatból)
  36. Tisztelem Hack Pétert, de úgy gondolom azokra nézve, akik Művelődési Ház vezetők, (falun Kultúrház vezetők) voltak, és a Kádár-rendszer alatt dolgoztak, nem helytálló a gondolat leügynöközni. Magam is 1980- 88 között vidéken négy településen művelődési ház vezetőként illetve utána a megyeszékhelyen a Megyei Művelődési Központban mint csoportvezető dolgoztam. És nem voltam ügynök, sem párttag. Sok, velem egy időbe dolgozó kolléga adta az ellenzéki mozgalmak csíráját, becsempészve olyan előadókat akik másképp gondolkodtak. Mi járultunk hozzá ahhoz, hogy az ifjúsági klubokból egyesületek jöjjenek létre, függetlenekké váljanak a politikától. De az is biztos, hogy volt olyan vezető, aki október 22-én elzáratta az írógépeket…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  37. Nagyon sajnálom az olyan alakokat akik határozottan állítanak tényeket,olyasmiről,amiről fogalmuk sincs.Nem csodálkozom,mert annak idején Demeter E. is azt állította Bárándiról,hogy találkozott Kulcsárral.Igazát azzal akarta bizonyítani,hogy egy összejövetelen mindketten ott voltak és ha ott voltak biztos beszéltek is.A jól tájékozott emberek elmondják,ők már láttak olyan embert akinek valaki elmesélte kik voltak ügynökök.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  38. Na kész vagyok az Állatfarmmal – vagy inkább itt hagyom abba, mert kezdi egy Toldi-ének méretét ölteni.
    Eagle bánatára a sellőlány benne maradt. :)
    Mivel elég sok versszak született, nem egyenletes a minőség: szerzőként érzem, hogy egyik-másik lehetett volna találóbb, vagy másről kellett volna írnom az illetővel kapcsolatban. Szóval nyitott vagyok esetleges konstruktív javaslatokra.
    ..
    Kis Magyar Állatfarm
    ..
    Viktor, a vipera
    Kedves barátaim, a kígyó így sziszeg:
    Minden a legnagyobb rendben, azt hiszitek?
    A Vörös Vadkutyák hergelik a Farmot:
    ellenünk lázítják a sok jámbor barmot!
    ..
    Lázár, a lapátfülű róka
    Kedves Kígyóm, súgja a róka, a ravasz,
    meglásd, nyerni fogunk, ha eljön a tavasz.
    Csak a négyötödös győzelemre várok:
    attól kezdve három Audival járok.
    ..
    A főzést nyugodtam Zitámra bízhatom,
    miközben nagyfiam számláját hizlalom*.
    Igen jó parti lesz a derék Boldizsár;
    megnősül, s kicsi lesz mindjárt a rókavár.
    ..
    Semjén, a sáska
    Ott a sok szalonka, minek neked pászka?
    Lakjál jól belőlük, imádkozó sáska!
    Azon drukkol neked most az egész ország:
    te se kerüld el a szalonkáid sorsát!
    ..
    Bence, a botsáska**
    A sáska kisöccse az ájtatos manó;
    Jámbor arca mögött rejtőzik egy tahó.
    Az ól ablakából kukkolja a titkot,
    hogy a kiskakas mint búbolja a tikot.
    ..
    Kövér, a kutya
    Mint veszett kutyának, úgy habzik a szája:
    komoly veszélyt jelent már az Országházra.
    És bár röhögünk a szerencsétlen barmon,
    veszélyesebb dúvad nincs az Állatfarmon.
    ..
    Sanyi, a sas
    A szikár rétisas a magasban szárnyal;
    ahol elhalad, ott elhal a madárdal.
    Ti jámbor kérődzők, rend lesz két hét alatt!
    A sas ural mindent majd a kék ég alatt!
    ..
    Simicska, a macska
    A falánk macskának tele a pofája;
    a Farm tartalékján hízott meg a mája.
    A Kígyó kedvence: neki juttat mindent,
    sőt, a spájzból még egy libamájat elcsent.
    ..
    Balogh, a blöki
    Öreg, vak komondor, de foga még éles;
    marni is tud vele, kiváltképp, ha mérges.
    Múltkor is megtépte hűséges szukáját,
    mert nagyon felfújta miatta tokáját.
    ..
    Varga, a vezérnyúl
    Hogyha minden nőstény négy-ötöt ellene,
    nem hiszem, hogy nagyon aggódni kellene,
    hogy elfogy a Farmon majd a szaporulat,
    s nem hajkurásznám az összes anyanyulat.
    ..
    Rogán, a rozsomák
    Mivel a Kígyónak sok hívet toborzott,
    polgármesterré tette a torkosborzot.
    Harciasan védi saját kerületét,
    sőt, a Kígyó egész vadászterületét.
    ..
    Selmeczi, a sellőlány
    A Farm rizsföldjein úszkál egy sellőlány;
    kiflicsücsköt keres: tán akad még néhány.
    Kócos fogaival unottan csócsálja,
    s közben koncentrál egy újabb hazugságra.
    ..
    Kósa, a kétéltű
    Húsz százalékosan mozgok, mondják sokak;
    lassan is lopok, de akkor aztán sokat!
    Akár kétszáz évig elélek a Farmon:
    dőzsölök, s röhögök közben a sok barmon.
    ..
    Matolcsy, a mintakaméleon
    Külön-külön képes szemeit forgatni;
    a Farm pénzét tudná ilyen jól forgatni! / összekuporgatni!
    Ősmagyar agysebész műti most szemölccsel,
    s ülteti be helyét tűzpiros seggpöttyel.
    ..
    Varga, a vakegér
    Méltó utóda lett a kaméleonnak:
    hiába dolgoznak az Uradalomnak,
    a Farm pénze tőlük egyre csak silányul;
    és még el is lopják a ládafiábul.
    ..
    Zsiga, a zsizsik
    Én vagyok a zsizsik; soha nem henyélek:
    negyvenhét babszemből is vígan megélek.
    És ha a babokból már mindent feléltem,
    lencséből, borsóból tengetem az éltem.
    ..
    Obersovszky, az okos tinó
    Szarva közt a tőgyét, ni, hogy eltaláltam:
    alákérdezéssel hogy beletrafáltam!
    Azért fizetnek, hogy szépen mondjak semmit;
    vezérürüinkből nem bántok meg senkit!
    ..
    Áder, az álvakond
    Mikor kinevezték, azt hittük, vakondok;
    ma már tisztán látjuk: mi voltunk bolondok.
    Suba a subához, guba a gubához:
    haláláig hű lesz az ő Kígyójához.
    ..
    Csizmadia, a csótány
    Szavamra, viperám, szép nagy a seregünk:
    szavadra, Nagy Kígyó, szépen menetelünk!
    Ne félj, hogy a Farmunk készletét feléljük:
    tálkádról morzsákkal szívesen beérjük!
    ..
    Balog, a bőgőmajom
    Nem kell, hogy vakarja az okos kis fejét;
    a Kígyó mellett már megtalálta helyét.
    Tanítómestere, vagy tanácsadója?
    Éppen csak hogy nem lett ő a gyóntatója.
    ..
    Ő a Herkó páter, egy “balogi barát”***,
    ki pechjére pont az ördöggel cimborált.
    Barom-erőforrás? Ő a felelőse;
    pont annyit ért hozzá, mint szabadsághőse.
    ..
    Hoffmann, a hernyó
    A hernyó próbálja oktatni a barmot:
    felnőve majd hogyan művelje a Farmot.
    Azok meg köszönik, nem kérnek belőle,
    inkább átmennek egy másik legelőre.
    ..
    Gulyás, a görény
    Kígyó csapatában sztár lett a kis görény;
    viselt dolgairól szólhatna költemény.
    A Hálón érdemes jól utánanézni,
    mi mindennel tudta bűneit tetézni.****
    ..
    Legyen választási törvény, vagy földmutyi,
    Áhítattal vallja meg, hogy mi a tuti.
    Bátran kioktatja más Farm nagykövetét,
    ha a bíráló szó sérti önérzetét.
    ..
    Kubatov, a kuvasz
    Bár maradt volna a Gépszínben szerelő!
    Ehelyett ő lett a fő Listavezető!
    Az összes Baromról gyűjtöttek infókat:
    a Kuvasz jól őrzi Farmját a Kígyónak.
    ..
    Navracsics, a napközis nutria
    Mint éhes patkánynak, olyan volt a képe,
    s ha a Farm Házából kivonult a népe,
    őt hagyták csak hátra: erősen figyelje,
    mit mond a Gyurgyalag; s hogy elismételje.
    ..
    Most hogy Kígyó mellett neki is van helye,
    jóllakott napközist formáz a kis feje.
    Édesen mosolyog, épp csak el nem alszik:
    a szájában tán még a tej is megalszik.
    ..
    Bayer, a “bölcs” bagoly
    Kígyó csapatából tán csak ő tud írni,
    bár amiket körmöl… Lehet rajta sírni!
    A Listavezető naponta megmondja,
    mit firkáljon össze; erre sincsen gondja.
    ..
    Szájer, a szkunksz
    Ő is próbálkozott a betűvetéssel,
    s ha már nekiállt, nem érte be kevéssel.
    Neki köszönhető: a Farm Alkotmánya
    le lett cserélve egy silány tákolmányra.
    ..
    Mindenki kerüli ezt a bűzös borzot:
    érzik, körülötte vannak gyanús dolgok.
    Gyanakszik is rája az élete párja:
    lehet, hogy stikában mással is csinálja?
    ..
    Deutsch, a disznó
    Hajtaná az emsét, de már alig bírja:
    fél, hogyha tűzbe jön, kisülne a zsírja.
    Marad a verbális petting a twitteren:
    – Kijafasz itta meg jéghideg bitterem?
    ..
    Szíjjártó, a szarka
    Egyfolytában cserreg, és egyre terelget:
    rossz dumával zsíros állásokat szerzett.
    Ráfázik majd végül ez a tolvaj szarka:
    sokat akar, ámde nem bírja a farka!
    ..
    Prológus
    ..
    A Farm nem kerüli el szomorú sorsát
    akkor sem, ha Kígyót végül eltapossák.
    Az egykor szép Tanya úgy le fog pusztulni:
    romján ragadozók fognak majd tutulni.
    ..
    Bár Kígyónak vége, s lezüllött a Farmja,
    új trónkövetelők szállnak érte harcba:
    Rozsomák, s a Róka küzdenek a koncért,
    de majd elporolják rajtuk is a mundért.
    ..
    * az afrikai lapátfülű róka esetében a nőstény jár élelemért és a hím vigyázza a

    kicsinyeket. (wikipédia)
    ..
    ** ez itt egy fogalomzavar, mivel az imádkozó sáska meg az ájtatos manó egy

    és ugyanaz. Kizárólag az alliteráció miatt írtam botsáskát.
    ..
    *** A szerzetes Tompa Mihály: Szuhay Mátyás című verse révén vált híres

    tréfakedvelő emberré (wikiszótár):
    ..
    „Ott volt Herkó páter, a balogi barát,
    Kedvére forgatván kancsót és csutorát:
    Barátság-szerető s csintalan volt, neve
    Fél-Magyarországon szóbeszéddé leve.”
    ..
    **** http://www.nyugat.hu/tartalom/cikk/gulyas_gergely_vas_megye_amerikai_

    nagykovet

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  39. Tudom Bartus László nem szereti ezt a szót, egyik hsz-ben olvastam egyszer, de nekem Hack Péterről csak ez jut eszembe:PATKÁNY.
    Igen a Délpesti Vendéglátipari V. igazgatója B.P.volt, szemben laktunk az irodáival. Annyira sajnáltuk, amikor pld. esős időben a 23-as buszra várva , jól lefröcskölve bennünket elsuhant a nagy fekete volgáján,Persze sofőrje is volt. Hiába na! Az igaz magyarok nagyon megszenvedték az elnyomást! Mondja meg már valaki mitől olyan “nagy” Hack? Jól bemagolta a paragrafusokat! És? Emberileg ugyan mit produkál?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  40. Hack hol lakik? Kitől kapta a házát? Mit csinált a Kádár rendszer alatt. Kisz titkár volt-e vagy párttitkár? Van-e titkos kapcsolata Orbánnal? ki tudja a válaszokat?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (12 szavazatból)
  41. bonhomme (2014. február 1. szombat 13:38)
    .

    Ne szabadkozzon, hogy “… nem egyenletes a minőség: szerzőként érzem, hogy egyik-másik lehetett volna találóbb…”.
    .
    A fél karom odaadnám, ha fele ennyire tudnék verset írni.
    Amit alkotott az úgy jó, ahogy van. Gratulálok, köszönöm.
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  42. Kedves Laci, nem vagyok megelégedve az írás végével. Mint volt Hit gyülis magam is olvastam az Új Exodusban 1990 körül Morvay vallomását III/III – as ügynök múltjáról. Nagyon kevés két mondattal elintézni itt ezt. Ide kéne szkennelni azt a Morvay féle bizonyságtételt amikor saját szavaival beszél III/III – as ügynök múltjáról – emlékszem, még a fényképe is ott van a “bizonyságtétele mellett – majd a mostani bírósági eljárás jegyzőkönyvéből azt a részt, ahol a tanúknál Hack és Morvay neve együtt szerepel. Fölháborító képmutatás és álszentség, hogy Hack egy volt III/III-as ügynökkel tanúskodik olyan ellen aki nem volt az. És maga ez az ügy is, amikor tudatosan fölvállalja Hack a hazugságot. Egyébként ügynök múltja után Morvay a Porsche Hungaria – nál dolgozott, ahonnan csalás miatt rúgták ki, ezután pedig lenyúlta a Jeruzsálemi konferenciára utazó hívők pénzéből az 50 dollárokat sikerdíjként – köztük tőlem is – ez fölszorozva a résztvevők számával kb. 15 000 dolcsi. Úgyhogy ez az ember tanúskodik? Hackot ez tönkrevágja ha együtt szerepel ezzel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  43. Most olvasom a Fesz Van-t. Ujra. Ott voltam en is. Szerencsere kisemberkent.
    Csak emlekeztetni szeretnek mindenkit a H.Gy. oldalon: U.P. emleket tiporjatok nap mint nap!Szornyu amit csinaltatok.Es 20 evvel kesobb minden ugyan ugy folytatodik.Szornyu!
    Hajra Laci ! Veled vagyunk!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  44. Bocsánat helyesbítek: 3000 résztvevő x 50 $ = 150 000 $

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  45. Gyula Bognar, Jr.

    Magyarországon gyakori eset, hogy nem a tények számítanak, hanem az, hogy ki mond mit kinek és kinek kötelessége mit elhinni. Így van ez mindennel, még a történelmet is újra költik, újra kitalálják minden 4-8 évben, sci-fi történet lett belőle az évtizedek alatt. Amikor egy társadalom a való(s) világot már csak TV-n tudja nézni és Szaniszló Ferenc magyarázza meg mit tartalmaznak a hírek és hogyan kell azt értelmezni ott a bíróság is csak csepűrágókkal teli színház.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  46. 1998 óta nincs mentség és magyarázat azok viselkedésére, akik a HGY -t támogatják jelenlétükkel. Még a kis emberek az utolsó sorban is fölismerhették ha akarták, hogy Németh mit képvisel. Hack páholyból figyelte és támogatta az akkori ámokfutást. Azóta ő is maximálisan felelős az ott kiépült lélekgyilkos hazug és sötét vallási rendszerért, amely egy ember hatalomvágyát és teljesen torz istenképét mutatja meg. A pápaság nem épült ilyen sebességgel mint ez a szervezet. Hack szerepe azért is nagyon súlyos, mert sokak számára képviseli ott az amúgy teljesen megfogyatkozott “hiteles” értelmiséget. Sokan ránéznek a hátsó sorokból, amikor a Németh tombol és kimutatja a valós énjét. “Ha Hack ezt elviseli, akkor talán nem olyan nagy a baj.” De a baj nagyon nagy. Hack mostani szereplése mutatja csak igazán mennyire. Ő teljesen megsötétedett és jellemtelenül támogatja a vakoknak vak vezetőjét. A vég közel van.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  47. Sajnálattal kell látnom, hogy valakinek a hozzászólásai ki lettek moderálva, és ezzel együtt az én ezekre válaszként adott megjegyzésem is eltűnt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  48. Csak 25 éve várunk arra, hogy kik voltak /név szerint/ a besúgók. Azt hiszem, a következő 25 év sem fogja ezt kinyilvánítani. Lehetséges, hogy a többség érdekelt a szigorúan titkos fenntartásban?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  49. Márpedig jó lenne a teljes nyilvánosság, mert akkor a Hackhoz hasonló tisztességtelen és aljas emberek, nem rágalmaznának sunyi módon senkit, és ártatlanul nem lehetne besározni senki nevét. Mostantól hirdessük azt, hogy Hack az ügynök. Az életútjából erre következtetünk. Mi is következtethetünk ilyen alapon, nem?

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  50. oldster,
    köszönöm a dicséretett.
    Lehet, hogy egy csöppet maximalista vagyok ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

Nyomoznak Bartus hamis 6-os kartonja ügyében 2014. szeptember 29. hétfő | AN

Törvényes-e az ATV látens tevékenysége? 2013. december 17. kedd | AN

Adalékok az ATV-ről szóló vitához 2013. november 30. szombat | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos