Ronai and Ronai
AMERIKAI

Csúszhat Tarlós csodafegyvere, a négyes metró 2014. február 2. vasárnap 16:02 Forrás: AN, MTI

  • Hozzászólások(17)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Csúszhat Tarlós csodafegyvere, a négyes metró

Budapest – Bármennyire is szeretnék a választások előestéjén átadni Tarlós elvtárs csodafegyverét, a 4-es metrót, még mindig kétséges, hogy sikerül-e. Pedig a 4-es metró emblematikus ügy Magyarországon. A budapestiek emlékeznek arra, hogy annak idején az első Orbán kormány állíttatta le az építkezést, büntetve ezzel a bűnös városnak kikiáltott Budapestet.

Orbán Viktor soha sem szerette Budapestet, és Tarlós István is, hiába főpolgármester, ugyancsak utálja ezt a várost. Elpusztítani nem tudják, mert a város él magától is, de ahol lehet, betartanak az itt élőknek. A külvárosba száműzték a nemzeti Színházat, forrásokat vonnak el a várostól, saját ízlésüknek megfelelően alakítják át a Kossuth teret, utcákat neveznek át

Tarlós elvtárs most aggódik, mi lesz, ha mégsem készül el időre a csodafegyver, a 4-es metró.

A főpolgármester ismertette, hogy három sötétüzemi próba van, a kivitelezői, valamint a megbízói már lezárult, a hatósági folyamatban van. Szavai szerint “nem teljesen nyugodt” amiatt, hogy az előző városvezetés más-más nemzetközi cégtől rendelte meg a szerelvényeket és a biztosító berendezéseket, s emiatt a szoftvereket “igazgatni” kell. Nagyobb probléma esetén a tesztet újra kell kezdeni, s elméletileg kicsúszhatnak a március végi átadási határidőből.

Tarlós István elmondta, hogy az átadás után úgynevezett biztonságkritikus hibák már nem lehetnek. Ezek közé sorolta, ha a szerelvények például az ellenkező irányba indulnak el, a másik ajtajuk nyílik, vagy baknak ütköznek. Megjegyezte ugyanakkor, hogy kisebb kényelmetlenségek előfordulhatnak az első hónapokban.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.7/5 (15 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +13 ( 17 szavazatból)
Csúszhat Tarlós csodafegyvere, a négyes metró, 4.7 out of 5 based on 15 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(17)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

17 Reader’s Comments

  1. Ha késik az átadás akkor azért az előző városvezetés és személy szerint Gyurcsány a felelős mert a Fidesz csak a stadionokért felel ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +32 (34 szavazatból)
  2. ˙
    Amikor egy jármű csúszik – a vágányon – akkor homokot szórnak a sínre.
    Viszont, amikor egy projekt csúszik, olyankor homokot szórnak a szemekbe…
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +32 (34 szavazatból)
  3. Hány milliárdba került nekünk az Orbán mérhetetlen hülyesége a főváros ellen?
    Kívánom, hogy az átadás időpontja ne valósuljon meg!
    Esetleg egy hónap múlva, vagy választás után.Ne tudjon már ez a tajt bunkó Tarlós büszkélkedni ennyivel sem!
    Azt a mérhetetlen dilettantizmust ne tudja eltakarni a metró átadásával sem!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (33 szavazatból)
  4. Egyszer olvastam valamelyik újságban, hogy Bern – ben vagy Zürich – ben egységnyi metró szakasz ugyanannyi állomással szinte fele annyiba került mint a budapesti tervezett költségek. De ez ismerős állapot, hisz most volt a legújabb autópálya szakasz átadása horribilis összegért talány Aponynál tökáletesen sík terepen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (19 szavazatból)
  5. Vargáné Dócs Valéria

    Gyurcsány milyen befolyásos ember, a 4-es metró átadását is késleltetni tudja. Mert ugye ezért is a Gyurcsány- korszak a hibás?!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (17 szavazatból)
  6. Épeszű országban fel sem merül az az elmebeteg szempont, hogy X vagy Y szeret-e egy várost. Ilyen csak nálunk van. Mindehol máshol a politikus feladata az infrastruktúra bővítése és lehető legjobb működtetése.
    .
    “az előző városvezetés más-más nemzetközi cégtől rendelte meg a szerelvényeket és a biztosító berendezéseket, s emiatt a szoftvereket “igazgatni” kell.”
    — Ezt értelmezni sem tudom.
    (1) Ha a szerelvényeket a biztosító berendezésekkel nem lehet kielégítően biztosítani, akkor itt a vége, akkor valaki óriási szakmai baromságot követett el, és új, immár megfelelő biztosító berendezéseket kell rendelni (persze megint megússza valaki, és megint mi álljuk a cechet).
    (2) Ha a biztosító berendezésekkel kielégítően lehet biztosítani a szerelvényeket, akkor mi a probléma?
    (3) “a szoftvereket “igazgatni” kell” — Mindent komolyabb rendszer szoftverénél szükség van felügyeletre (egye fene, “menedzselésre”. De “igazgatás”??? Az mi fán terem?). Mi ebben a meglepő?
    .
    Vagy egyszerűen csak arról van szó, hogy valakibe még bele kéne rúgni egy nagyot, vagy valamilyen hibát másra kéne kenni?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  7. Amíg ezek a bunkók vagy 30 éve tökölnek a “4-es” metróval (amely valójában csak a “3-as, mert ugye a /kis/földalatti mégsem nevezhető annak, akármennyire is az első volt a kontinensen, ha Angliát nem számítjuk ide…), addig Bécsben (in Wien…) már 6 szép vonal működik (igaz, van olyan szakasza az egyiknek, amely már régen föld-feletti szakaszon járt) és most épül a 7-dik, amely az “U 5″ jelet kapta. Bécs tudtommal kisebb Budapestnél és talán még most is kevesebb valamivel a lakosainak száma.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  8. Lehet hogy egyszerűen csak Tarlós és Vitézy ellentétről van szó ismét, megfűszerezve egy kis elmúltnyolcévezéssel?
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  9. Csak megemlíteném Tarlós elvtársnak, hogy
    .
    A Millenniumi Földalatti Vasút szerelvényeit 2 társaság gyártattatta le (a BVVV és a BKVT), így különbözőek is voltak (nem csak színre).
    .
    A biztosító berendezéseket (a terveket is) a Siemens és Halske cég készítette.
    (ezek egészen a hatvanas évekig működtek)
    .
    A föld-, beton- és szerelési munkálatokat Wünsch Róbert budapesti vállalkozóra bízták.
    .
    Az építésvezető Vojtek Ödön volt. Az állomásokat burkoló barna és fehér csempéket a Zsolnay gyár készítette.
    .
    Az egész 21 hónap alatt készült el, persze politikus nem pofázott bele a dolgokba és főleg nem tett keresztebe. Hagyták, hogy a szakemberek megcsinálják az egészet.
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (21 szavazatból)
  10. “..a 4-es metró emblematikus ügy Magyarországon…”
    .
    - Az biztos.
    .
    Az ember alatti, önpusztító szintű korrupció, a kicsinyes, személyes sértődöttségek miatti, nagyon sok milliárdos kár szándékos okozása, és az alpári ostobaság, semmihez nem értés emblémája.
    .
    Átok rá. Jaj, az nem kell, az már eleve rajta van.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  11. Sötétüzem = Tarlós vezeti a szerelvényt?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  12. http://444.hu/assets/sites/2/tarlos.gif
    Azt hiszem ez pontos elemzés a tahórol.
    THX 444.hu

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  13. magamódjánhívő

    Ez a lila nyakkendó….. valami járvány?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  14. Kellene a baloldalnak egy jó jelölt, egy kultúrlény, aki máltó vezetője lenne egy világvárosnak. Valószínű, hogy a Fidesz vagy Tarlóst vagy Rogánt fogja indíítani az önkormányzati választáson.
    Horváth Csaba időnként olyan kisszerűnek mutatja magát…..
    Nem őt kellene indítani

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  15. Kiszivárgott hírek szerint,emlékezetes lesz az átadás. orbánc a lázár fivérektől kölcsönkapott ,fehér paripán léptet majd a feldíszített szerelvény előtt. Balján tarlós,jobbján rogán léptet majd ,szürke pónilovakon. A szerelvényt vitézy dávidka sínautóval követi, a megállók peronjainak hangszóróiból, az ungarn ungarn über alles über alles in der welt,és a régi himnusz fog harsogni folyamatosan. A keletinél selmeczi házi süteménnyel várja a menetet,és némi pálinkával.Állítólag a cöfös csizmadia sürgeti a választások előtti átadást,mivel már megrendelte a különböző plakátokat, feliratokat ,amelyek a szerelvények oldalaira kerülnek. A fehér paripa lényeges eleme a ceremóniának. Mint azt már itt régebben írtam,orbánc egykori óvónőinek elmondása szerint, a kis viktor ,már 5 éves korában is lórajongó volt. Beszámolók szerint, már reggel 7 órakor, amikor a többi gyermek kisautókkal ,építőkockákkal,babákkal kezdett játszadozni, viktor felült az egyetlen,kizárólag az ő számára vásárolt, fából készült hintalovacskára. Fején, zöld műanyag koronát viselt,és a kezében tartott , szintén műanyag kardocskát harciasan forgatta a feje felett, miközben rémisztően sikítozott. Ebédjét is a hintalovon fogyasztotta el, időnként elszundított,arcán földöntúli boldog mosollyal. Óvónői ilyenkor óvatosan leemelték, és a kis ágyára fektették, a kis műanyag koronát visszarakták az alvó gyermek fejére,ugyanis egy alkalommal elfeledkeztek erről,és a felriadt viktorka, epileptikus rohamhoz hasonló dühkitörést produkált,a kihívott orvos már ez időtájt javasolta, az alapos ideg gyógyászati kivizsgálást, de apja ezt visszautasította,” majd a nadrágszíj helyrehozza” felkiáltással.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  16. “Orbán Viktor soha sem szerette Budapestet…”
    .
    Még hogy nem szerette? – kifejezetten utálja.
    .
    Jól emlékszem, hogy orbánviktor 1998-ban azt ígérte a budapestieknek, ha főpolgármester jelöltjére, latorczaijánosra szavaznak lesz négyes metrója Budapestnek.
    .
    A budapestiek akkor nem hagyták magukat zsarolni.
    Nem is lett akkor négyes metró.
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  17. Annak idején a fidesz polgármester jelöltje (lator cai) anégyes metróval kampányolt, miután nem nyert, a fidesz ott tett keresztbe a metrónak ahol tudott. A sors lehet, hogy igazságot szolgáltat?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos