Ronai and Ronai
AMERIKAI

Továbbra is téma Orbán elmeállapota 2014. január 3. péntek 7:45 | AN

  • Hozzászólások(176)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Továbbra is téma Orbán elmeállapota

Budapest – Nem szűnnek a találgatások Orbán Viktor miniszterelnök mentális állapotával és állítólagis grazi orvosi kezelésével kapcsolatban. Az állandóan ellenséget vizuáló és permanens harcban álló Orbán produkálja azokat a tüneteket, amelyek egyes skizofrén betegségekkel kapcsolatosak. Mióta megjelent egy kényszeres szájmozgást és kontrollálhattalan nyelvmozgást bizonyító felvétel, a témát nem lehet csupán rosszindulatnak vagy a bulvársajtó felvetésének minősíteni. Egy országnak joga van tudni, hogy a miniszterelnökét milyen betegséggel kezelik, ha kezelik, és milyen típusú gyógyszereket szed. Ha skizofrén, az nem magánügye.

Orbán siel valahol a Facebook bejegyzése szerint, de a közösségi oldalakon tudni vélik, hogy sokat emlegetett kezeléseinek egyikére utazott el az ünnepek alatt. A liberális sajtó illetlennek tartja az Orbán mentális állapotával kapcsolatos felvetéseket, de az alábbi felvétel megjelenése után ezt a kérdést megnyugtatóan ki kellett volna vizsgálni. A felvétel 2012. augustzus 20-án a kitüntetések átadásán készült, Orbán gyanús nyelvmozgása az 50. másodperc után látható:

[youtube -g7XNeP7v9I]

Szakemberek szerint a felvételen látható jelenség oka többféle lehet, de leggyakrabban a Tardive Dyskinesia jelenségével azonosítják, amelyet skizofrénia és más pszichiátriai betegségek ellen használt gyógyszerek szedése is kiválthat. A szakirodalom szerint a leggyakoribb tünetek a nyelési nehézség, csámcsogó szájmozdulatok, az ajkak gyakori nyalogatása, nyelvkiöltögetés, a száj körkörös bizarr mozdulatai, a beteg a nyelvét nem tudja kinyújtva tartani. A tüneteket a gyógyszeradag csökkentésével lehet mérsékelni, vagy más gyógyszert kell alkalmazni, de figyelembe kell venni, hogy ez miképpen befolyásolja az alapbetegséget.

A látható kényszeres mozgásokat másfajta gyógyszerek és szerek is kiválthatják, de legsúlyosabb esetben skizofrénia kezelésekor is megjelenhetnek. A szakirodalom a skizofréniáról a következőket írja: “A skizofrénia nem egységes kórkép, összefoglaló neve a pszichotikus állapotok közé sorolt agyi betegségeknek, melyeknek közös jellemzője, hogy a beteg akarata, gondolatai és érzelmei szétesnek. A pszichotikus állapotok a realitásérzék elvesztésével, érzékcsalódásokkal, hallucinációkkal, az érzelmi élet zavaraival, téveszmékkel, tudatzavar jelentkezésével járó elmegyógyászati betegségek. Ez az állapot más betegségekben is előfordulhat, amikor a felsorolt tünetek közül csak egy-egy dominál. Mai nézeteink szerint több tényező játszik szerepet kialakulásukban, de e kórképek kiváltó oka lényegében ismeretlen.”

Következménye az lehet, hogy “a beteg úgy rakja össze a külvilág történéseit, hogy azokból egy veszélyes, ijesztő kép áll össze. A tünetek elmúltával a beteg többnyire világosan látja a roham idején észlelt világ és tettei irracionális voltát. A betegség ezen aktív szakaszaiban a beteg veszélyes lehet önmagára és környezetére”.

Orbán Viktor esetleges betegségéről nincsenek hivatalos információk. De miniszterelnök esetében az egészségi állapot nemcsak magánügy. Az ország polgárainak joga van tudni azt, hogy az országot mentálisan egészséges emberek vezetik. Ezért jogos igény az, hogy a polgárok választ kapjanak arra, hogy a látható tünetek mögött milyen okok, esetleg milyen betegségek húzódnak meg. Az ország sorsát meghatározó vezető esetében közérdekű információ az, hogy a mára teljhatalommal felruházott miniszterelnök milyen betegségben szenved, ha szenved. Ha a miniszterelnök beteg, és annak köze van a skizofréniához, akkor az alkalmatlanná teheti az ország vezetésére. A magyar közvéleménynek a megdöbbentő felvételek láttán joga van tudni, hogy Orbán Viktor skizofrén paranoiás betegségben, esetleg más neurotikus betegségben szenved vagy nem.

Annál is inkább, mert kutatások egybehangzóan kimutatták, hogy valamennyi diktátor személyiségét skizofrén betegségek befolyásolták. A skizofrén beteg nem reálisan értékeli és érzékeli a külvilágot, tévképzetei, üldözési mániái alakulnak ki, paranoiás lesz, és téves helyzetfelismerése miatt a környezetére veszélyes válaszokat ad. Miniszterelnök esetében ez életveszélyes helyzetet idéz elő.

A nyilvánosságra került felvételek alapján az ellenzéknek, a parlamentnek, a köztársasági elnöknek, de Orbán saját pártjának is fel kellett volna már régen tennie a kérdést a miniszterelnöknek, hogy milyen gyógyszereket szed, milyen betegséggel kezelik, és szakembereknek nyilatkozniuk kell arról, hogy az adott betegséggel kormányozhat-e valaki egy országot úgy, hogy hatalmának gyakorlatilag nincsenek korlátai.

A kérdés felvetése nem illetlenség, hanem demokratikus minimum. Ha Amerikában egy elnökről ilyen felvételek jelennének meg, szemei, arca gyanúsan megváltozik, tekintete zavaros és vizenyős, az ország azonnal tudni akarná, hogy mi baja van, mivel kezelik, és alkalmas-e egy ország vezetésére. Ebben semmi rosszindulat nincs, a vezető tartozik a népének azzal, hogy az erre vonatkozó tényeket közli.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.7/5 (340 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +406 ( 472 szavazatból)
Továbbra is téma Orbán elmeállapota, 4.7 out of 5 based on 340 ratings

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(176)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

176 Reader’s Comments

  1. Zsigike
    2014. január 7. kedd 21:59
    Ha majd a társadalom eljut oda, hogy kirekeszti Orbán Viktort, akkor sajnálni fogom,
    de amíg ezzel az elmeállapottal a környezete a saját érdekében hatalmon tartja, nem vagyok rá képes.
    Ugye megbocsátod ezt nekem?
    És a hozzászólók nem a betegségről beszélnek megvetően, hanem egyetlen egy emberről, aki éppenséggel Magyarország miniszterelnöke, és aki kezelt állapotában tökéletesen tisztában van helyzetével, és van szája, hogy betegsége következtében alkalmatlansága okán lemondjon.
    És még egy kérdés. Veszed a kiflit, vagy új-nagy-magyar szokás szerint szerzed? A cicabajuszt meg ott kell hagyni. Különb Magyar Ember bajusz nélkül nem ember!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +34 (58 szavazatból)
  2. Csipcsirip+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
    Köszi, hogy helyettem is!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (12 szavazatból)
  3. Lehet egy betegség orvosilag diagnosztizálható, de koránt sem mindegy, hogy az alkalmatlanságot jelent e egy foglalkozás ellátásában, vagy nem. Sőt, a történelem bizonyította, hogy nagy alkotásokra voltak képesek valamilyen betegségben szenvedők, akár milyen alkotásokról is volt szó, képzőművészettől akár politikai vezetésig.
    Kétségtelen hogy egy ország vezetése rengeteg kialakult kritériumnak kell eleget tegyen, nemzetközi szokásoknak, civilizációs hagyományoknak, ezen belül magatartási formáknak éppen úgy, mint öltözködési szokásoknak, stb.
    Ugyan ez vonatkozik hagyományoknak való megfelelésben, és új hagyományok megteremtésében.
    Mind ezek mindennapos gyakorlása, kvázi deklarálása jelzi, hogy alkalmas e valaki a közszereplésre, egy ország képviseletére nemzeti, vagy nemzetközi fórumokon.
    Ugyan akkor a nemzetközi fórumok maguk is hagyományokon keresztül alakultak és alakulnak, és ez természetesen vonatkozik az alapvető emberi és szemléleti kérdésekre is. Tehát voltak és lesznek akik a hagyományokon változtatnak, és az elvek tekintetében sem teljesen azonosak az elődeikkel.

    Végső soron a kirívó tüneteken, emberi sajátosságokon, remekül lehet módosulást elérni a korszerű gyógyszerekkel, kezelésekkel, ha a megjelenő tünetek már zavart kelthetnek az illető személyének elfogadásában.

    Mind ez nehezen alkalmazható és elfogadható az emberi értékekkel, vagy évtizedes politikai, vagy gazdasági normákkal összeegyezhetetlen magatartás esetén. A nemzetietlen, vagy az európai vagy éppen nemzetközi, netán nemzeti normákat semmibe vevő magatartás esetén mindig felmerülnek kétségek az egyén alkalmasságát illetően.

    Tehát a politikai vagy gazdasági szokásokon, normákon változtató vezetők mindig fokozottabban kerülnek nagyító alá, de a tényleges szereplésük gyakran csak történelmi távlatokban igazolhatók, vagy támadhatók általában.
    Természetesen kivételek is vannak, és sok esetben az ilyen „szokatlan” ténykedése egy vezetőnek gyorsan felveti alkalmasságát, vagy alkalmatlanságát.
    Ennek általános megítélésére kitűnő alkalom egy választás, ahol mindenki a szavazatával jelezheti álláspontját!
    Véleményem szerint most erre kell összpontosítani!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -8 (28 szavazatból)
  4. Kedves Sándor!
    A választáson lesz olyan kérdés ami egyeske betegségére utal?
    Ne viccelődjünk már!
    Akkor csináljunk előtte egy népszavazást, hogy kik indulhatnak! Betegek, vagy egészségesek kérdéssel.
    Ha ez nincs deklarálva, akkor egy elmebajos ellenzékben is megbéníthatja a kormányra kerülőt! Sőt! Lángra lobbanthatja nem csak a fővárost, hanem az egész országot!
    Mit országot! Európát!
    .
    “Természetesen kivételek is vannak, és sok esetben az ilyen „szokatlan” ténykedése egy vezetőnek gyorsan felveti alkalmasságát, vagy alkalmatlanságát.”
    Akkor talán ezt kellene a választás előtt hivatalosan tisztázni…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +36 (42 szavazatból)
  5. Kedves Csipcsirip! Nagyon szépen köszönöm a hozzám intézett levelét!
    Naná,hogy megtartom minden esetben a bajuszomat! További szép napot kívánok!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  6. Mindez nem új dolog. Orbán 1998-2002 között megízlelte a hatalom mámorát, ízét, de miután a Fidesz elveszítette a 2002-es választást, kezdett beteggé válni. 2002 és 2010 között az egyetlen célja volt a hatalom visszaszerzése, és mivel ez csúszott, egyre betegebbé vált.

    A 2010-es választás visszaadta neki a totális hatalmat, minek “gyakorlása” láthatóan teljesen tönkretette. Nem lehet egészséges az az ember, aki a politikai ellenfeleibe legyőzendő, tönkreverendő ellenségeket lát, aki a politikai közéletet a permanens háborús állapottal azonosítja.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +86 (94 szavazatból)
  7. Zsigike kedves!

    Gondolkoztam, mit írhatnék a hsz.re . Aztán rájöttem. Nem szeretek írni, és főleg akkor nem ha felesleges. Ne bántodjon meg. Inkább nézzen szét, és gondolkozzon.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  8. Zsigike szeret helybe menni a pofonokért…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  9. Kedves Bumburi! Nagyon szépen köszönöm a hozzám intézett levelét!
    Önnek is csak azt tudom mondani: Naná,hogy megtartom a bajuszomat!
    Isten megáldott egy csodálatos családdal,velük foglalkozom,nem politizálok.Minden szabadidőmet pedig a kutyámmal töltöm el.Szeretem a hazámat,épp úgy,mint Ön! Bízom abban,hogy az országunkban a rossz jóra fordul minden tekintetben.Reménykedem mindig a legjobbakban,szerintem sok-sok embertársamnak is csak ez maradt.Jó lenne,ha minden jó lenne!
    Az iskolákban bevezették az illemtanórát,nagyon helyesnek találom.Bunkónak még nem bunkózott le soha senki,kívánom,hogy Önt se bunkózza le soha senki! Alapjáraton én egy vicces,humoros és okos ember hírében állok.Családtagjaim tréfálkozása a cicabajuszommal kifejezetten szívderítő számomra,a világért sem használnék szalvétát. Minden hozzászólásomért vállalom a felelősséget.További szép napot kívánok!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (9 szavazatból)
  10. Zsigike
    Akkor reménykedjünk együtt. Bevallom néha kijön belőlem a visszafojthatatlan faragatlanság, amint bántó szándékot feltételezek.
    Kívánok én is hasonló jókat!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  11. LeslieK
    Az október 23-i beszéde melyben azt mondja híveinek, hogy készüljenek….már valóban mutatja, hogy mennyire nem az ország, az itt élők élete érdekli!
    Egy volt képviselőnő feljelentést is tett e miatt a beszéde miatt – nem tudom melyik fiókban nyugszik a feljelentése Holpolt, Holnempoltnál….
    -
    Ha nem itthon, akkor meg kellene próbálni Hágában, mit szólnának ott egy ilyen kijelentéshez, mely egy ország vezetőjétől hangzik el?!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (25 szavazatból)
  12. Kedves Zsigike!

    “”"”Nem elég a jót akarni.. A jóért tenni kell”" ez a Váci Mihály vers jutott eszembe.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  13. http://futballsznob.blog.hu/2014/01/17/a_miniszer_elnok_ur_irapuatoja

    érdekes az a kényszeres szájnyalogatás

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  14. Az a sok hablaty, ami a többször bukott vezírnek a politikában eltöltött évei alatt elhangzott, aztán annak az ellenkezője, majd annak is az ellenkezője – kérdés nem lehet, hogy ezt ép ésszel nem lehet végigcsinálni, ebbe csak bele lehet zakkanni!
    Gratula az orvosoknak, akik mindig össze tudják rakni!
    Magyarországnak ilyen miniszterelnökre “fussa”, egyre gyakrabban generálozzák de még egy darabig el leszünk vele, az övéinek nem kínos, akik nincsenek velük, azok pedig nincsenek, oszt jó napot!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (15 szavazatból)
  15. Hiryu2,0
    Köszi a cikket.
    Az övéinek így is maga a tökély, náluk ez a karizmája szotyimutyinak bejön és így ők nem érzik égőnek ezeket a dolgokat, fura az ízlésük, még menetelnek is érte szeretünk táblákkal, még szerencse, hogy nem vagyunk egyformák!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  16. Amilyen beteg a szerencsétlen , úgy kell a népnek félnie a választásoktól ! A köreiről még nem derült ki,hogy betegek ? Például az üljön át más autójába miniszterről vagy nagy bajszú K .. dagadt úról , Semicskáról,….? folytathatnám, de úgy is tudja mindenki ! Koránt sem biztos ,hogy önként távozik ez a beteg bagázs . Vagy puccsot csinálnak a választásból vagy harcolnak a hatalomért . Minden hogy A nép húzza a rövidebbet .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (21 szavazatból)
  17. A politikusok jelentős hányada alapból pszichopatikus, vagy egyenesen pszichopata. Ha egyeseknél ehhez skizofrén tünetek is párosulnak, az már “csak” hab a tortán.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  18. Csak jelzés értékűen:
    2010 -es hatalomra kerülésekor a felcsúti ránkszarsz fáraó egybenyittatta a miniszterelnöki irodával egy vonalban levő két irodát az övével. (Emlékezetes kép a Diktátor c. Chaplin filmből, hogy Adolf Hitler hogyan járkált fel-alá tróntermében.)
    2002-es bukásakor pedig (persze előtte kiosztotta az ország éves költségvetési előirányzatának kb.92-93%-át előre,az azt megelőző évben pedig majdnem az összes önkormányzati vízelvezetésre szánt pénzt az országos kalapból elköltötte Felcsútdoboz csatornáira,autóbejáróira,járdáira,aki arra jár, ma is láthatja- természetesen az alapanyagot orbánpapa kőbányái biztosították, mára pedig a magyar külszíni bányászat: úgy mint kavics-,mészkő- homok-,homokkő-, tőzegföld kitermelés a Sagrada Familia hatáskörében van legalább 80%-ban), szóval mielőtt át kellett volna adnia a miniszterelnöki irodát Medgyesi Péternek, előtte szemtanú kijelentése alapján kissé “átrendezte” azt – értsd: dühöngésében szétverte. Belefér a betegségbe…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (25 szavazatból)
  19. Sajnos ez jutott nekünk,de még tetszen is,ezt ne várják!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  20. Ezt csak úgy ússza meg a kötelet, hogy bolonddá nyílvánítják.DDDDD

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  21. Nem bolond Ha eddig nem nyilvánították bolondnak, ezután már nincs orvos, aki ezt megtegye. Kivéve talán a Csiba-Szocska kettőst, de mint tudjuk, ők nem szakemberek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  22. Már nem az ő elméjének az állapota a legnagyobb gond!
    Már régen azokkal van a baj, akik ezt nem látják, tapsikolnak és amortizálnak.
    Ettől a koleszos bandától bárki jobb lenne, ha ezt még mindig nem látni, akkor még el lehetünk velük egy ideig – amíg az ország működik valahogyan és el is vergődünk és még bírjuk, úgy néz ki!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (24 szavazatból)
  23. Keresztes úr ! nagyon szép fogalmazványt irt, nekem nagyon tetszett! Sajna tölem ennyi biztos nem várható a 8 álltalánossal a hátam mögött! DE én is jártam az iskolát, és a történelem nekem is tetszett, a sok történelmi elmebeteggel együtt ! Igaza van ezek az emberek hatalmas alkotásokat hoztak létre, és csodás tettekre voltak képesek.nekem Caligula tetszett a romai korból . Kisbakancs mert ugye igy hivták az akkori könyvek szerint. Ö nagy tettei közöt szerepelt az annyja meggyilkolása , ha jól emlékszem terhes vólt és ö csak meg akar erröl gyözödni, igy aztán felvágatta a hasát. Ne boklásszunk ilyen messzire. Talán Sztálin ismeretesebb. 40 millió ember pusztult ( a nagy szovjetunióban a háboru elött és után ), el miatta összeségében, mert betegesen féltette a hatalmát. A háboruból hösként jött ki és még tiz évig vezényelte a sortüzeket egész közép európában a ugy nevezett szoc táborban. Igazi nagy teljesitmény volt! Aztán nézük a másikoldalon lévö festö müvész tevékenységét, a jónevü Adolf Hitlert! Mnt tudja eur´pa 6 évig lángban állt miatta. Na én csak is ezekre emlékszem ha skrizofén führerek kerülnek szóban, a müvészek más hullámhosszat használtak az emberiség történetében. Csak három nevet emlitettem a szörnyüség gyártók közül! Van még pár tartal´k ! ami különösen bántott emgem a magyar történelemben, hogy alapból beteg ember nem lehetett király,! Én csak ehhez a törvényhez ragaszkodnék, Bár ez a törvény halasztotta ki az árpád házat ha jól emlékszem. Na ennyit Ezekröl a beteg elmélyü vezetöt támogató szösszenéséhez. remélem nem bántottam meg mert maga nekem nem ellenségem, hanem sors társam csak nem egyformán értékeltünk egy jelenséget ! maradok tisztelettel Sisifus

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (19 szavazatból)
  24. Nehogy már mi gyártsunk kapaszkodót Orbánnak, hogy a betegségre hivatkozhasson a bírósági tárgyaláson.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (16 szavazatból)
  25. Itt mindenki adja a jobbnál jobb tanácsokat ötleteket,de megoldást senki az égadta világon nem mond vagy ír, hogy egy egyszerű magyar állampolgár hogy és hol kezdeményezhet külföldön ilyen eljárást az ország miniszterelnöke ellen, mert ha ezt itthon kezdi el ad.1 ellehetetlenítik, ad.2. biztos Polt Peter fiója mélyén végzi a beadott okirat! Ugyanis nekik mindent szabad. Szerintem csak az ossz az észt,aki megoldást is tud javasolni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  26. nem elmebeteg OV, hanem súlyos kokainfüggő.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Az AN üdvözli McCain szenátor kijelentését 2014. december 4. csütörtök | Bartus László

Orbán Viktor szabadsága 2014. április 15. kedd

Gyurcsány és az Európai Egyesült Álmok 2014. április 14. hétfő

Rendkívül feszült a viszony a sógorokkal 2014. április 13. vasárnap

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos