Ronai and Ronai
AMERIKAI

Tarlós elvtárs betiltotta az éhezést 2014. január 17. péntek 7:56 Forrás: AN

  • Hozzászólások(48)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Tarlós elvtárs betiltotta az éhezést

Budapest – Látjuk a hosszú sorokat az utcán, a tévében, az újságokban. (Nem minden tévében és nem minden újságban, mert a kormányhoz közeli médiumok többnyire megkímélnek bennünket ettől a látványtól.) Ételért sorban álló emberek, nem csak hajléktalanok.

Sőt, egyre nagyobb számban olyan emberek várnak egy tányér meleg ételre, akiknek még van fedél a fejük fölött, de ennivalóra már nem jut. Karitatív szervezetek osztják az ételt, ám Tarlós Istvánnak, Budapest főpolgármesterének elvtársnak nem tetszik, amit lát.

Tarlós elvtárs, Budapest főpolgármestere úgy gondolja, hogy amit nem látunk, az nincs. Korábban már kitiltotta a hajléktalanokat Budapest frekventált helyeiről, hogy megmutassa, nem csak Magyarország, de Budapest is jobban teljesít.

Most az ételt osztóktól tagadta meg az engedélyt. Azt mondja, nem azért, mintha nem kedvelné őket, sőt. Kifejezetten elismeri, és nagyra tartja a munkásságukat. De most egységes szabályozást kell kidolgozni az ételosztásra, mert sok a panasz az utcán sorban állókra.

Sokan vannak, és zavarják a többi utcán közlekedőt, ráadásul még büdösek is.

Nem tudunk vitatkozni. Szemünk van, orrunk még működik. Biztosan van, akit ez zavar a legjobban. Az, hogy emberek az utcán sorban állnak. Meleg ételre várva, mert csak így jutnak bármiféle táplálékhoz.

Tarlós elvtárs arról nem beszél, hogy ezek az emberek nem jókedvükből állnak sorba. Megalázva, nélkülözve, remény és illúziók nélkül. Nem mond arról semmit, hogy Horthy Miklós óta nem volt ennyi szegény ember Magyarországon, mint ma, Orbán és Tarlós elvtárs országában.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (38 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +59 ( 63 szavazatból)
Tarlós elvtárs betiltotta az éhezést, 5.0 out of 5 based on 38 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(48)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

48 Reader’s Comments

  1. Kíváncsi lennék a panaszlevélre, pontosabban az írójára!
    -
    300 forintos birka lehet!
    Akik ott álltak sorban ételért, azok nem a Kossuth téri hugyenották voltak – mert ott valóban volt bűz és talajt kellet cserélni, nem tudom, hogy akkor írt-e valamit!
    Mert akik ott élnek, akkoriban panaszkodtak, hogy bűz van és a kornyikálástól, mely még sokszor este 10 után is tartott, a hugyenották magasról tettek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +40 (42 szavazatból)
  2. Régi alapszabály, hogy ami nem látszik, az nincs.
    A fényképezés tilalmának is ez volt az alapja régen.
    Ilyen szabályok tömkelege, valamint a LEX törvények megléte is bizonyítja a rendszer diktatórikus létét.
    Már csak 3000-s (titkos) ,törvénnyé kell átalakítani ezeket a törvényeket és akkor nem is látszanak.
    És akkor minden rendben van mert mi eltűrjük, morogva ugyan, de tűrjük.
    Miért is?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +30 (32 szavazatból)
  3. Ez már decemberben is előre jelezhető intézkedéscsomag volt.
    “Remélem azonban, hogy a kormány – valakinél hátha jobban teljesítünk – kampányának igazságtartalmát nem azzal fogják alátámasztani, és vele a füvet is zöldebbre festeni a jövőben, hogy az említett ételosztásokat betiltják. Noha a hajléktalanokkal kapcsolatos, és a demagógiaháborúban rendeletileg alkalmazott optikai fényezés mintájára sajnos még az sem kizárt. Hozatva, például Tarlós Istvánnal, egy rendeletet, amely alapján az ilyen ételosztások annyira rontják a látképet, illetve a környék közlekedését, hogy indokolt azok kiszorítása a városból. Mondjuk kitelepítve Okányba, vagy valami hasonlóan közeli helyre. ”
    http://gepnarancs.hu/2013/12/demagogisztani-naplo-kari-merleg/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (25 szavazatból)
  4. Ha már annyira majmolják a Horthy kort, jusson eszükbe, hogy akkor is voltak ilyen utcaképek.
    Maradtak fenn képek, és most nosztalgiázhatnának kedvükre, hogy mit értek el!
    De itt nem a szabályok, meg a bejelentések azok, amik végett erre vetemedett Tarlós elvtárs…
    Túl sok a külföldi tudósító, és ezek a képek mennek szerte a világba, a jobban teljesít szöveggel együtt.
    Ezt megakadályozandó vetemedett erre Tarlós et.
    .
    Fogalma nincs,mit éreznek azok az emberek! Nem csak az éhségtől, hanem mert érzik ők is a bűzt,ami belőlük árad! Érzik a megvetettséget,és tehetetlenek. Ki önhibájából, ki a rendszer hibájából, de az eredmény ugyanaz.
    .
    Hol van a hatalomnak, amit Tarlós is képvisel, az “emeld magadhoz” könyörülete?
    Irtózatos, és érzéketlen lett a világ.Aki tud felhalmoz, közben eszébe nem jut a másik nyomora!
    Láttak már ezek olyan embert, aki egymás után 3x sikálta le magáról a koszt, a retket,és utána sírt a megkönnyebbüléstől?
    Nem hiszem… Az ilyeneknek csak egyet tudok kívánni. Éljék meg azt, amit a hajléktalanok, és az éhezők éreznek. Mi az, kukából öltözni, meg enni a nagyságosék által kukába küldött maradékot!
    Amit ezek a gyalázatosak büntetéssel is sújtanak!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +41 (51 szavazatból)
  5. Valaki hallotta-e az un. egyáltalán nem tisztelt ellenzéket erre reagálni????? Vagy csak egymás fa.kának a fogásával vannak elfoglalva?????

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (31 szavazatból)
  6. Nehéz elhinni, hogy léteznek ilyen panaszok, bejelentések (amikre Tarlós ennyire érzékeny), de mintha egyre több ügyben hallanánk ezeket a nagyon gyenge hivatkozásokat. (Pl. néhány éve hasonló “panaszáradat” előzte meg a Zöld Pardon bezárását, most meg Németh Szilárd rezsibiztos szeret sűrűn előhozakodni a lakosok “észrevételeivel”.) Olyan ez, mint a nemzeti konzultáció: ellenőrizhetetlen, mégis átlátszó.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (25 szavazatból)
  7. csakén
    2014. január 17. péntek
    08:28

    Kíváncsi lennék a panaszlevélre, pontosabban az írójára!

    Ha volt ilyen, akkor száradjon le a keze, de szerintem inkább nem volt. Ezek a nagy keresztényi szeretetben leledzők találták ki. Utolsó szar trógerek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +29 (31 szavazatból)
  8. Tarlós elvtársat ki tiltja be? És mikor?
    Az az érzésem, hogy nem véletlenül útálja orbán, aspirálhat ő is a grazi szobára. De két elmebeteg egy szobában? Az orvosoknak nem lenne gondja.
    Az pedig, hogy szociálisan mennyire érzékeny valaki, azt otthonról hozza, példamutatás útján figyel másokra is, nem csak önmagára. Hogy orbán miért ilyen, azt tudjuk. Ha felvenné valaki taplópista anamnézisét, (de a fideszben bárkiét), biztosan találna utalást arra, micsoda sz@r gyerekkora volt. A neveket már le sem írom, “ezeket” szeretném látni következő ételosztás sorban állóiként, fagyhalottként. Nem érdemelnek mást.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (29 szavazatból)
  9. Ja, a panaszlevelet meg szeretném látni! Csak azt nem értem, hogy ma reggel a KR-ban nyilatkozott valaki erről a levélről, kiszivárogtatni sem kellene, ott kell, hogy legyen minden testületi tagnál. Miért nem teszik már ki a fészbúkra?
    Ha egyáltalán létezik a levél.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (21 szavazatból)
  10. Ide is berakom:
    http://hvg.hu/vilag/20140117_Uzent_Magyarorszagnak_az_USA_nagykovetjel
    Remélem, satuba rakja ennek a gengszterbandának a tökeit.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (17 szavazatból)
  11. És még hiányolom a nagy értelmiségi csapatot, akik a mesterházyt helyzetbe hozták, hogy ők se szólnak semmit??? Ja a nagynagy filozófusok. Na ezek is rengeteget dolgoztak életükben, mindíg kiszolgálták az aktuális vezetést, hogy legyen nekik szobácska, meg jó fizetéske, ahol filozofálgathattak. Szeretném tudni, hogy milyen haszonnal járt ezek tevékenysége. Valaki világosítson fel, hogy nekünk milyen hasznunk van a filozófusokból.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -9 (17 szavazatból)
  12. Na de emberek! Aztán meddig tartana egy (vagy akár száz) levelet produkálni?
    Megjegyzem, egyáltalán nem tartom elképzelhetetlennek, hogy valóban születtek ilyen levelek. Tessék már körülnézni (már persze csak azok, akik itt élnek), hogy milyen okokból tesznek feljelentéseket az emberek kis hazánkban. És ez nem újdonság, hanem néphagyomány…
    Amúgy a legnormálisabb társadalmakban is akadnak aberrált, kicsinyes, gonosz alakok, akik ilyesmivel szórakoznak. Csak ott a hivatalok a helyükön kezelik őket és az ilyen levelek egyenesen mennek az őket megillető “iktatóba”.
    Talán egyszer nálunk is eljön az az idő, amikor az ilyen Tarlós-félék kerülnek a jól megérdemelt helyükre, a süllyesztőbe.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (21 szavazatból)
  13. Bocsássatok meg, ha nem tudjátok hogy mi a teendő,
    nos figyuzzatok!
    Menjetek szépen haza, tapsoljatok és nyaljátok nedvesre szeretett vezéretek
    Walpát.
    Hülye, seggfej embereknek ennyi jár.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (15 szavazatból)
  14. A magát kereszténynek mondó Tarlós úrnak, aki láthatóan nem ismeri Jézus üzenetét, s ezért a változás szükségessége meg sem érinti:
    .
    Mivel ezt mondod: Gazdag vagyok, és meggazdagodtam és semmire nincs szükségem; és nem tudod, hogy te vagy a nyomorult és a nyavalyás és szegény és vak és mezítelen. Azt tanácslom neked, hogy végy tőlem tűzben megpróbált aranyat, hogy gazdaggá légy; és fehér ruhákat, hogy öltözeted legyen, és ne láttassék ki a te mezítelenségednek rútsága; és szemgyógyító írral kend meg a te szemeidet, hogy láss. Akiket én szeretek, megfeddem és megfenyítem: légy buzgóságos azért, és TÉRJ MEG. (Jelenések könyve 3.17-3.19)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  15. Teljesen felesleges tahlóst piszkálni.Ki kell állni ételt osztani.Ha beavatkoznak a zsaruk,mindent videóra venni,és leadni a cnn.nen.Ennyi.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (22 szavazatból)
  16. Mennyit kapott a panaszlevel iroja es kitöl?
    Persze van eleg agyament birkamenetes, aki ingyen is hajlando akarmilyen gazembersegre. A rendszervaltas (!) utan ugyis valaki le fogja buktatni, talan a legjobb elvtarsa, akivel egyutt menetelt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  17. Gigi60
    Szepen, jol hangzik, de a jenki nagykövetnek sics erösebb eszköze, mint a szo.
    Az pedig mar keves, ide több kell. De tudja-e ezt a magyar? Szerintem nem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  18. ez olyan hírtévés panaszlevél lehetett, mint a Keret elleni
    http://hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20140116_Nagy_tapsot_a_Spicli_tevenek#rss

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  19. gigi60 2014. január 17. péntek 09:59
    .
    “Remélem, satuba rakja ennek a gengszterbandának a tökeit.”
    .
    Mármint Collen Bell nevű hölgy Hollywoodból, aki ott egy jó középszintű televíziós producernek számít, aki férje forgatókönyveit igyekszik megvalósítani.
    .
    Obama újraválasztási kampányában jeleskedett, és ennek jutalma, hogy az elkövetkező években valószínű lesz az USA budapesti nagykövete. A rendszerváltás óra a negyedik nő kapja ezt5 az ajándékot az USA elnökétől.
    .
    Nekem ebből az jött le, hogy az amerikai kormányzat részéről, ez a magyar rezsim nem annyira jelentős, hogy ide egy karrierdiplomatát küldjön.
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  20. kicsiroli (2014. január 17. péntek 09:43)
    +++++++
    Valószínűleg a “nagy” ügyekkel foglalkoznak.
    Pedig minden az egyedi kis ügyeken dől el. Nap mint nap.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  21. Ego
    Azzal a “nagy üggyel”, hogy Mesterházy tudjon beszélni, mert az lássuk be kevés, hogy a felcsúti maradónát elzavarjuk. Hát röhög a vakbelem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  22. kicsiroli 2014. január 17. péntek 10:02
    .
    Ami a filozófusokat illeti:
    “… a Magyar Országgyűlés kétharmados többséggel fölülbírálta a csak négyötödös többséggel elfogadható köztársasági alkotmányt, arra kellett volna hogy késztesse az országházi ellenzéket, hogy egyszer s mindenkorra kivonuljon a törvényhozásból, s ne asszisztáljon a hitvány jogtipráshoz.”.
    Irja TGM “Az ellenzéket is le kell váltani” című cikkében, amely itt olvasható:
    http://dinamo.blog.hu/2014/01/15/az_ellenzeket_is_le_kell_valtani
    .
    Itt már ajánlották ezt a cikket, amely az én értelmezésemben ugyan arról beszél mint BL – persze teljesen más megközelítésben. Kimondja azt ami BL évek óta mondogat, hogy ez a mostani politikai rezsim diktatúra.
    .
    Kimondja, hogy “Ez az ellenzék – amelynek a vezetőit igazságtalanul bírálják, mert nem képesek a lehetetlenre – nem viheti végbe az új rendszerváltást (de még a rezsimcsökkentést se). Új ellenzékre van szükség. Az új ellenzék nem a kormány, hanem csak a rendszer ellenzéke lehet.”.
    .
    Kimondja: “Az ellenzék a kormányzat jogsértéseivel kampányol. Nem fogja föl, hogy a kormányzat többet árt törvényhozással, mint törvényszegéssel, többet árt jogalkalmazással, mint jogtalansággal.”.
    .
    Szóval olvasásra ajánlom. Kicsit hosszúnak tűnik (mint egyeseknek BL írásai) de intellektuálisan olyan remek olvasmány, mint BL írásai.
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  23. oldster
    Köszi, hevenyészve végig olvastam. Nekem a TGM-ről különbejáratú véleményem van, éspedig; ül az elefántcsonttornyában és filozofálgat.
    Amikor az orbánt nagyformátumú államférfinek titulálta, na akkor elegem lett az egészből. Érdekes B.L. sosem titulálta ezt a bunkó parasztot államférfinek. Nekem az államférfi az egy pozizív fogalom, de lehet, hogy tévedek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  24. A Taplós nemrég azzal kérkedett hogy neki csak az Újszövetségnél nyílik ki a Bibliája. Mondjuk azt nem mondta hogy olvassa is; lehet hogy csak az asztala egyik lába alá kellett ,hogy ne csússzon le róla a sok finomabbnál finomabb étel amit bezabál vacsorára.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  25. Kis naivak.
    TGM évek óta szemezget a B.L. által írtakból, és abból építi fel a mondanivalóját, csak átfogalmazza.
    Néha néha eszébe is jut valami, és akkor dolgozik saját kútfőből.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (11 szavazatból)
  26. Keresztyéni szeretet?…Tarlós meg Bibliát olvas?Ugyan…Ezek a papoktól csak azt tanulták meg,hogy hogyan kell elkenni a szrt, azoknak évszázados tapasztalatuk van benne. Magyarországon kötelezővé tették a hittan oktatást,futtatják az egyházat,mert drasztikusan csökken a létszáma. Nem viccből :”Az ENSZ világszervezet gyermekjogi bizottsága előtt a Vatikánnak elsősorban azok alól a vádak alól kell tisztáznia magát, amelyek szerint éveken át lehetővé tette több ezer gyerek megerőszakolását azáltal, hogy megvédte pedofil papjait és saját hírnevét az áldozatok kárára.” ( HVG)
    Tarlós és a Fidesz is csak szemezget a Bibliából,ami nekik nem tetszik benne az nem létezik,jó tanáraik voltak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  27. Köszönöm bumburi.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (4 szavazatból)
  28. kicsiroli és bumburi !
    .
    TGM minden írását elolvasom, aztán részben vagy egészben vagy tetszik vagy nem, aztán részben vagy egészben egyetértek vagy nem. Nekem intellektuálisan megfelelő. A többieket nem ismerem, talán mert nem igen írnak újságba esszéket.
    .
    TGM-et – nem úgy mint önök – nem ismerem. Azt sem tudom, hogy kicsoda. Néha látom a tévében, olvasom írásait. Semmilyen érzelmi viszony nem fűz hozzá, hogy bárhogyan is minősíteni tudnám. Ennyi.
    .
    És még elnézést, hogy elolvasásra javasoltam tőle egy írást, ígérem többet nem fordul elő. Nem hogy tőle – mástól sem.
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  29. oldster
    Esküszöm semmi bántó él nem volt abban amit írtam, csak egy megállapítás.
    Én is olvasom TGM írásait, és én ezt szűrtem le az eddigiekből.
    Én sem ismerem személyesen csak az írásai alapján írtam a véleményemet.
    Ennyi volt, és ezért nem értem a mentegetődző kicsit sértődött hangot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  30. kicsiroli
    Mit is köszönsz?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  31. bocsássatok+, ha volt már itt Erdős Virág eme remeke, de nagyon szeretem és idekívánkozik:

    …mondjátok meg nagyokosok, mi legyen, ki ne legyen miközülünk maholnap és ki legyen, ki legeljen penneágyon rozmaringos mellfilét, ki pecázza kukából a halolajos kiflijét, kinek legyen friss levegőn tartózkodni ideje, kinek teljen karcinogén cuccokkal a tüdeje, ki rágja a Cafe Picard mascarponés pitéjét, ki mossa a Szentiványi nagyságosék bidéjét, kinek kelljen éjjel-nappal folyton-folyvást igyekezni, kit lehessen kapásból és szemtől szembe letegezni, ki ne jusson ötről hatra, kinek fussa futópadra, Pulára meg Balira, kit vegyenek palira, kinek legyen hobbija a népi magyar hagyomány, kinek jusson másfél bála angolpólya-adomány, kinek bocskor, rámás csizma, cifra mente, kacagány, kinek jusson, mér’ is jutna, szar se jusson, ha cigány, na most akkor mondjátok meg nagyokosok, mi legyen, ki ne legyen miközülünk maholnap és ki legyen, ki rakja ki carrarai márvánnyal a klotyóját, kinek pakoltassák ki a pénztárnál a motyóját, ki zúzzon ki Rómába, hogy láthassa a piétát, ki nyomassa ezerrel a déligyümölcs-diétát, ki merengjen el egy régi, feudális szokáson, kit érjenek állítólag kisebb bolti lopáson, kinek legyen ad absurdum reklamálni mersze, ki merjen a jogaiért kiállni, na persze, kinek legyen dilije a kuszkusz meg a falafel, ki próbálja nem feladni, végül mégis adja fel, na most akkor mondjátok meg nagyokosok, mi legyen, ki ne legyen miközülünk maholnap és ki legyen, ki költözzön proli szagtól fuldokolva Budára, ki költse egy komplett pesti panel árát dudára, ki ápolja klinikán az egészséges körmét, ki válasszon rövid utat, ki pedig a görbét, ki lásson a Hun West Travel-irodával világot, ki álmodjon zöld fű közé piros, fehér virágot, ki ültessen minden kerti törpe mellé tuját is, ki adja az ártatlant, de hogyha kell, a buját is, ki rendeljen ülőbútort magának a neten, kik lakjanak egyetlenegy félszobába’ heten, na most akkor mondjátok meg nagyokosok, mi legyen, ki ne legyen miközülünk maholnap és ki legyen, ki utazzon még a világ végére is kocsival, ki tudjon le minden bajt egy odavetett bocsival, ki vegye a nyakába egy papucsér’ a plázát, kinek vigye el a bank a vakolatlan házát, kinek legyen párnája a hugyos-sáros aszfalt, ki foglaljon négy személyre, ablak mellé asztalt, kinek legyen jelszava a részvét és a szeretet, kinek kelljen beszerezni tüdőszűrőleletet, ki kerüljön révületbe Csaba testvér szent szavától, ki keljen ki magából egy utastársa testszagától, na most akkor mondjátok meg nagyokosok, mi legyen, ki ne legyen miközülünk maholnap és ki legyen, ki járkáljon házastársi javallatra botoxra, kit vigyenek akarata ellenére detoxra, kinek kelljen másnap délig étlen-szomjan kibírni, kit lenne szép most azonnal puszta kézzel kinyírni, kinek hozzon Télapócska sárgarézzel teli zsákot, ki hordja ki lábon hol a tüdőgyuszit, hol a rákot, kinek legyen igénye a könyvre meg a mozira, ki próbáljon belógni egy kulturáltabb slozira, kinek kelljen nap mint nap a Vágóhídig bliccelni, kinek legyen – láthatólag – kedve most is viccelni, na most akkor mondjátok meg nagyokosok, mi legyen, ki ne legyen miközülünk maholnap és ki legyen, kinek legyen névre szóló szekrénye a Gelázsban, ki aludjon álmában egy jó kis fűtött garázsban, ki nevezze komenista fertőnek a Dagályt, kinek sértsen már a puszta létezése szabályt, ki akarja hóban-fagyban kivárni a sorát, kinek kelljen tele szájjal dicsérni a borát, ki hurcolja fel-alá az interspáros batyuját, ki átkozza el a saját sose látott anyuját, ki feküdjön hol itt, hol ott, mint a kilőtt állat, ki rándítson haladtában szemlesütve vállat, na most akkor mondjátok meg nagyokosok, mi legyen, ki ne legyen miközülünk maholnap és ki legyen, ki csinálja új kecóját trendire és takarosra, ki próbáljon mindenáron bejutni a fapadosra, ki locsoljon Francois Voyer konyakot a kivire, ki gondoljon tehetetlen haraggal a gyivire, ki tegye le egyik percről másikra a piát, ki próbálja kivenni a lelencből a fiát, ki lomizzon kisbiciklit, dinókat meg törpöket, ki ugassa le az undok, játszótéri kölköket, ki lássa a sajátját a más ölében csicsikálni, ki próbálja magát minden karácsonykor kicsinálni, na most akkor mondjátok meg nagyokosok, mi legyen, ki ne legyen miközülünk maholnap és ki legyen, kinek legyen tiszta sor, hogy haladás vagy haza, kinek legyen úgy, hogy többé ne mehessen haza, kit várjon a boldogság kék tengerén egy bárka, kit viszont a vácrátóti köztemető árka, kinek jusson éppen elég hely az isten tenyerén, Budafokon, Budaligeten és Mátraterenyén, Békésbe’ és Hevesbe’, s ki menjen a levesbe.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  32. Tarlós attól a nagy keresztényi szeretettől, amit az állítólag nyitva lévő Bibliából kiolvasott, a hajléktalanokat akarja eltüntetni, most legújabban pedig az ételosztást. Nem az éhezőknek, akiknek nem telik ételre, akar adni legalább napi egyszeri ennivalót, hanem attól is meg akarja őket fosztani, hogy ételosztás révén legalább néha enni tudjanak.
    Üzenem Tarlósnak, hogy Jézus azt mondta, ha olyan valakit látsz, akinek nincs ruhája, add oda a magadét. (Nem szó szerinti idézet, ezért elnézést kérek.)
    *
    Nem ismerik ezek a Bibliát! Az azonban még szörnyűbb, hogy kereszténynek mondják magukat, miközben a szűkölködők megsegítését úgy képzelik, hogy eltüntetik őket szem elől.
    Szenzor, igazad van, ez most a “nyerő”: ami nem látszik, az nincs.
    *
    Azt a panaszlevelet magam is szeretném látni. De nem fogom, nem fogjuk látni sosem. De van mire hivatkozni.
    Mocskos, hazug, álszent banda!
    *
    Egyébként olyan keresztény ország vagyunk, hogy a királyi rádióban egy, a Károli Ref. Egyetemen tanító fazon a kánai mennyegzőről azt mondta (nem egyszer hallottam), hogy kánaáni mennyegző…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  33. Rájöttem, miért:
    Mert már Gyurcsány is megy a levesbe.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  34. oldster és bumburi,
    TGM nekem néha nagyon nehéz olvasmány, BL lényegesen könnyebb és világosabb. De azért nem szólnám le TGM-et.
    De TGM és BL közös témájánál maradva: a mostani ÉS-ben Tamás Pál cikke (Az elveszett közép) elég jól megvilágítja a jelenség társadalmi hátterét.
    http://www.es.hu/tamas_pal;az_elveszett_kozep;2014-01-16.html
    Kár, hogy csak előfizetéssel olvasható. Jó lenne, ha ez is megjelenne a dinamo.blog.hu lapján.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  35. bruckenbacker kapitány

    Szimplán aljas fasiszta gyilkosok. A börtönben kellene rohadniuk tényléeges életfogyton azért amit a magyar emberekkel tettek..
    Akkor is ha a magyar emberek többsége fel sem fogja mi történt, történik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  36. Budapesti lakos vagyok, de nem az orromat,hanem a szívemet facsarja ez a szomorú tény. A kormánypártot minden emocionális megfontoltság nélkül a látvány zavarja. Nehéz elhinni ezzel a városképpel,a sok sorban álló rászorulóval,hogy Magyarország jobban teljesít!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  37. Az átkos Gyurcsányista korszakban csak 20-30 méteres volt a sor.
    Csodálkoztam is hogy ilyen sokan állnak sorba ,

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  38. bumburi
    A naivsággal ” vádolást”
    Azt hiszem már régen elvesztettem a “szüzességemet”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  39. oldster
    Csak a véleményemet írtam, eszembe sem jutott, hogy ezzel megsértelek. De ha így történt akkor elnézésedet kérem. Lécci ajánlj máskor is olvasnivalót, jóóóóóóóóóóóóóóó:)))))))))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  40. Az ideológusokról és a filozófusokról az a véleményem, hogy menjenek el kapálni. Velük már a nem létező t.köm is tele van. A “nagy TGM egyszer is elment a faluszélére a Mari nénihez azaz hozzám, és megkérdezte, hogy az egészről mi a véleményem? Egy nagy francokat! A hűvös szobájukban, jó pénzért írogatják a lázálmukat, ami az EMBEREKNEK semmi hasznára nincs. Én egy gyakorlatias ember vagyok, kérdezem, hogy ezek az értelmiségiek, milyen gazdasági haszonnal járnak ebben a nyomorba döntött országban????? Ja, semmivel??? Ezek akik miniszterelnök-jelöltet csináltak a mesterházyból????? ÖGYES!!!!!!! Úgyhogy ezeknek a véleménye teljesen hidegen hagy. Arról nem beszélve, hogy a felét nem értem amit a TGM összeírkál. De ez biztos az én “egyszerűségem” miatt van.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  41. kicsiroli,
    Sokan Bartust sem értik.
    Ugyan mi gazdasági haszna volt olyan harmadfél ezer éve a Thales-tételnek? Hányan értették ezt akkor?
    Hányan értették akkortájt Pythagoras titkát, hogy egyes mennyiségek nem fejezhetők ki két egész szám arányaként? És mi gazdasági hasznot hozott az akkor?
    Newton már leírta *titkos* naplójában, hogy a differenciálegyenletek megoldásának ismerete hasznos. De hányan értették ezt akkor? Hányan értették egyáltalán a differenciálegyenlet fogalmát?
    Hol lennénk ma Rousseuau, Voltaire, Montesquieu, Diderot, d’Alambert stb. munkássága nélkül? Mi gazdasági hasznot hajtottak saját korukban?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  42. Egyszer elfogy a türelme ennek az agyonalázott népnek is! Tarlós “úr” szereplése nem felejthető! Az nem kérdés, hogy megkapja érte a méltó jutalmát!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  43. girbegurba
    Bartus Lacit az nem érti, aki nem akarja, mert Ő mindent a nevén nevez. A TGM meg teletűzdeli idegen szavakkal a mondandóját, meg simogatja a témát. Amikor arra van idő, hogy ezek az un.értelmiségiek, zagyvaságait olvassuk, akkor rendben van, olvassuk. De amikor a megnyomorított emberek és ország létkérdéséről van szó, akkor a süketelésre nincs idő. A háború után, szüleink sem keztek filozófálni arról, hogy ki bombázta le ezt, vagy azt az épületet, hanem nekiálltak téglánként felépíteni az országot. Azt hiszem, hogy most is ténylegesen tenni tudó és akaró szakemberekre van szüksége ennek az országnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  44. Mit kell ezen az egészen meglepődni…? Magyarország egy vérbeli, velejéig (szélső-)jobboldali, kispolgári, reakciós, embertelen ország. Ha tehetnék az uralkodó osztályok még deportálnának is mindenkit aki nem tetszik nekik. A békemenetek népe lelkesen tapsolna hozzá. Valahol olyat is olvastam, hogy már konkrétan merültek is fel olyan ( egyelőre jegelt ) tervek, hogy a hajléktalanokat elhagyott laktanyákba, ipartelepekre kellene bezárni; sőt jobbikos körökből a romák gettósítására is voltak elképzelések. http://www.index.hu/belfold/2010/09/01/kozrend_vedelmi_telepeket_hozna_letre_a_jobbik/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  45. kicsiroli,
    Szerintem TGM, mint BL, vagy mint mi, az egésszel, benne a legegyszerűbb emberek problémáival is foglalkozik, az is mozgatja. Csak nem ugyanazt és nem ugyanúgy gondolja, másképp fogalmaz, sokfélére hivatkozik, ő ilyen. Szereti hirdetni, hogy mennyi olvasnivaló, megfontolni való lenne, és ha az ő olvasói is olvasnák mindazt, vagy legalább a legfontosabbakat, akkor talán érthetőbb lenne, amit ír. Ki tudja, talán néhány olvasója utánajár, beleolvas a hivatkozott művekbe, és akkor már nem volt haszontalan.
    Ezért még nem kell haragudni rá. A távolugró versenyzőre sem haragszom csak azért, mert ő elsősorban a távolugrással foglalkozik, és nem áll elő napi, követhető és hasznos politikai jelszavakkal. Álljak elő én, ha tudok!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  46. Walla!
    Ez bizony a koncentrációs táborok előképe.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  47. Walla, arra nem isgondolsz, hogy miért is épül annyi stadion? Egy olyan országban, ahol csak antitalnetumok fociznak? Nem kell laktanya, ha lesz sok stadion, ott nem csak a hajléktaklanok férnek majd el, hanem az örök elégedetlenek is (pl.az egész politikai ellenzék, Te meg én), akiknek semmi sem jó amit tesz az OVI és szűk környezete…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos