Ronai and Ronai
AMERIKAI

Orbán lelkes, és egymillió új munkahelyről álmodik 2014. január 31. péntek 1:55

  • Hozzászólások(63)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Orbán lelkes, és egymillió új munkahelyről álmodik

Budapest – Bár a korábban gyakran hangoztatott hazug ígéret az egymillió új munkahelyről mostanában ritkábban kerül elő, a kormány mindent elkövet, hogy az egyébként nem túl acélos foglalkoztatási adatokat a valóságosnál szebb színben tüntesse fel.

A statisztikákba sajátos, mondhatni pofátlan módon a külföldön dolgozó magyarokat is beleszámolják, sőt, az adatokat a nemzeti vagyont nem gyarapító, új értéket nem termelő közmunkásokkal is kozmetikázzák. A lényeg, hogy Orbán Viktor és kormánya mára már olyan mentális mélyrepülésbe kezdett, hogy elhiszi a saját hazugságait.

Lelkesítőnek nevezte a friss foglalkoztatási és munkanélküliségi adatokat a miniszterelnök, aki különösen jónak tartja a nők és a fiatalok foglalkoztatottságát. Orbán Viktor csütörtökön a Facebookon közzétett videoüzenetében hangsúlyozta: egy év alatt több mint százezerrel nőtt azok száma, akik munkából élnek meg Magyarországon.

“Különösen jó hírem van a fiatalok és a nők számára, mert az ő esetükben évtizedek óta nem dolgoztak annyian, nem találtak annyian munkahelyet”, mint az elmúlt hónapokban – mondta a kormányfő, hozzátéve, hogy a munkanélküliség is csökken.

Orbán Viktor szerint mindez bizonyíték arra, hogy “az irány, amelyet közösen jelöltünk ki négy évvel ezelőtt, jó, sőt biztató, sőt meghozta a várt és kívánt eredményeket”.

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerdán közzétett jelentése szerint a foglalkoztatottak száma 4 millió 15 ezer volt a tavalyi negyedik negyedévben, 107 ezerrel több, mint egy évvel azelőtt. A munkanélküliek 403 ezres létszáma pedig 65 ezerrel volt kevesebb a tavalyi negyedik negyedévben az egy évvel korábbinál, a munkanélküliségi ráta 1,6 százalékponttal 9,1 százalékra csökkent az egy évvel korábbihoz képest.

A valóságot lásd fenn, a bevezetőben.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.9/5 (31 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +35 ( 39 szavazatból)
Orbán lelkes, és egymillió új munkahelyről álmodik, 4.9 out of 5 based on 31 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(63)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

63 Reader’s Comments

  1. Ez nem olyan meglepő. Tudni lehetett mikor bejelentették a téli közmunkát. Most van mire verni magukat. De ez jobban tetszik:
    http://poldi.blog.hu/2014/01/30/koteles_kampany_itt_a_bizonyitek_a_hirteve_belenyult_a_hangsavba?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2014_01_31&utm_campaign=index

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (19 szavazatból)
  2. Eligazitás lesz. http://nol.hu/kulfold/budapestre_jon_az_amerikai_nagyagyu

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  3. http://nepszava.hu/cikk/1009478-lazar-janos-az-egyesult-allamokkal-izmozik

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  4. Szeretném ha ott tartanánk, hogy Orbán is éppen új munkahelyet keres miután visszafizette a lopott pénzt és jó magaviseletért 7O éves korában feltételesen szabadlábra helyezték. gondolom nyugdíjból ugyanúgy nem tud majd megélni mint azok a nyugdíjasok akiknek a pénzét lenyúlta.
    .
    Örülök, hogy őkelmének jó hírei vannak remélem hamarosan újabb jó híreket hallhatunk miszerint a börtönkórházban eredményesen kezelik elmebaját.
    .
    egyébként a szokásos bunkó beállás, egyik kezét a csípőjére teszi a másik szájával csücsörít mint mindig, inge kigombolva, a magyarok nagy bunkó miniszterelnöke örömteli szóra nyitotta mosdatlan száját.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +42 (42 szavazatból)
  5. Ez már akkor hazugság volt, amikor leírták!
    Becsület semmi, a hivatal úgy hazudik,ahogy ez a majom kívánja, a hívek meg örömódát zengenek.
    Az ellenzék kussol szokás szerint, a mémek gyártásában kimerül minden tudománya,és el van az egész ország..
    Agyarország!
    .
    Eagle
    Ne reménykedj!
    Itt (ki) és megegyezés lesz, senkit nem büntetnek, mert mindig éppen annak olvad a fején a vaj, amelyik soros a kormányon..
    Az ország meg rohad, a szart meg csak kenegetni képesek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (27 szavazatból)
  6. @bumburi

    Mindig felvidítasz. Őszintén szólva az egyetlen reményem, hogy annyira elbizakodottak, hogy addig rabolnak üzletelnek míg véletlenül beleköpnek valami nagyfiú levesébe, jó nagy anyagi veszteséget okoznak neki és nem hagyja az illető annyiban. Sajnos mi innen nem sokat tudunk tenni, hacsak nem @Gonoszka receptjét követjük, bár abból nem lesz bírósági tárgyalás.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  7. Eagle
    Öröm számomra, ha látom, hogy tiszta szívvel reménykedik valaki.
    Én már nem tudok.
    Tudod van az a mondás, hogy kéz kezet mos.Ezeknél ott a politikában beválik.
    Bár úgy tudom, hogy Demján feljelentette a magyar államot a takarékok einstandolása végett.
    De mire ott döntenek!!! Lejár a szem. igazolványom.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  8. @bumburi
    .
    Bárki feljelentheti ha van konkrét adata. Nem kell ehhez bíróság. Minden külügyminisztériumnak, Barrosonak, minden ország belügyi szolgálatának, a CIA nak, Merkelnek, Putyinnak, mindenkinek van internet kontaktja, ill. a titkárságuknak. Van internet presso mindenütt, ha fontos az adat és átvágott valakit a disznópucoló, márpedig sokakat átvágott, lehet közölni az érintettekkel. Nem lesz tárgyalás, de lesz nagy pofán verés a csücsöri szájára, azt sem tudja majd melyik ellenfelétől vagy kifosztott átvágott áldozatától kapja, annyi van neki. És ne aggódj a magyaroknak be nem áll a szája. Ahol én élek pl. rühellik a nagykövetet mint a szart, be nem áll a követségiek pofája, minden információ kijön, nem is kell keresnem eljut mindenhova. Ha van konkrét adat elküldhetem az itteni külügy magyar referensének, vagy a kifosztott partnerének. Nem kell ehhez Demján nem kell ehhez bíróság.
    .
    Ha van konkrét adat a gyanúsítható Nato adatokkal való üzérkedésről titkos és a tiltott fegyverkereskedelemről – tuti, hogy nyakig sárosak benne mert ezek nem ismernek határt — ott a CIA nyilvános kontaktja. Nem lesz bírósági tárgyalás garantálom, de lesz folytatása a szemétségüknek.
    .
    Ezek annyit raboltak, tuti nem viszik el szárazon, valaki rájuk borítja a bilit.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (21 szavazatból)
  9. Most hallottam reggel a rádióban, hogy 02.01-től ingyé’ van a skizofrénia elleni gyógyszer.

    Ez az a szájnyalogatós lehet?

    topi MaCKó

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (26 szavazatból)
  10. Orban es egyszemelyes partja egy igazi hazug tisztessegtelen bunozokbol allo FEL-Alvilag . Aki meg hisz nekik az megerdemli nem ugy mint azok aki nem hisznek neki ! Orban a rendszervaltas legnagyobb csalo svindlere , hatalmas arroganciajaval , eroszakos nagyhangu tudalekos enjevel letaposott mindenkit a sajat szavazoit csapva be igazan azt a szavazot aki ma sem erti a lenyeget , ORBAN EGY SENKIHAZI GATLASTALAN MARADI KAPZSI GUMICSIZMAS BUNOZO . ORBAN BUKOTT POLITIKUS , hiaba probaljak beallitani nagy karizmatikus politikusnak ezek a szavak ra nem illenek .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (22 szavazatból)
  11. Tündérország, piros pöttyös ülepű, fél-ázsiai vezetője és az ő kiválasztott kontárjai mondják a tutit….
    Jó, hír 100 ezer munkahely, a hó- és falevélsöprésben!
    Csak ilyent kívánok nekik és kedves családjuknak életük hátralévő részében!
    -
    Igen, a 311 forintos euró, na az a “jó hír” – valakiknek.
    A pénztárgépekkel befürdött, kontárság miatt ráfizető kisvállalkozók – na ez is jó hír!
    Rogán EU-val, Lázár az USA-val viaskodik – lassan indul a bérmenet is!
    Nem sorolom – mert aki hinni akar, azt úgy sem lehet meggyőzni, itt pedig azt gondolom képben vagyunk a sok “jó” hírben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (23 szavazatból)
  12. Osszeomlik ez is mint a kommunizmus ( sokban hasonlitanak ) de ez szerintem sokkal fajdalmasabb lesz es ami meg fontosabb nem utanna szinte semmi amire lehetne epiteni mert minden vagyont meg a magant is felelte a rendszer.

    A magyarok vagy tenyerukbe kopnek es nekiallnak dolgozni bizonyotva amit allitanak magukrol hogy ok tehetseges szorsgos kreativ nep ( nem ketlem hogy kepesek ra ) vagy az onsajnalatukba temetkezve sirbaszalnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  13. “…A Népszabadságot fideszes vezető politikusok, de kormánytagok is arról tájékoztatták, hogy Orbán Viktor miniszterelnök azért sem kíván visszakozni a Szabadság téri új emlékmű felállítását illetően, „mert számára az emlékműkérdés nem kampánytéma, hanem személyes történelmi küldetéstudat”.
    ______________________________________

    Orbán Viktor genetikailag képtelen visszakozni. Az egész életét háborúként éli meg. Egy beteg elme.”
    -
    Miért nem látják ezt még mindig oly sokan?
    -
    Tegnap ott volt Eszenyi Enikő meghallgatásán – ennyire nem érdekelheti a színház, csorbult a tekintélye – az igen, mert visszalépett a 70 éven felüli jó haver, a Balázs Péter?!
    311 forinton áll az euró és a miniszterelnök a színház igazgatói székéről hallgat vitát?!
    Valóban beteg – és a tapsikolói szintén, ha ez nekik bejön!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (27 szavazatból)
  14. Arbeit Macht Frei alapú társadalom már épül!
    :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  15. “Nyelvújításban hatalmasat alkottak. Azt hiszem itt az ideje írni egy új magyar értelmező szótárt.”
    -
    Narancsködben leledzőknek nem kell szótár – náluk ez nem az értés vagy nem értés kérdése, nekik minden isteni kinyilatkoztatás, ma ehhez, holnap ennek a fordítottjához is tapsolnak – lelkesen!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (21 szavazatból)
  16. Szerény, mint az ibolya!
    -
    “A kormányfő szokásos rádióinterjújában azt mondta: nem jó, ha a kormányok elkezdenek foglalkozni, devizájuk árfolyamával, mert ilyenkor törvényszerűen költségvetési szempontok kerülnek elő. “Én csak egy szegény, korlátozott hatáskörrel rendelkező miniszterelnök vagyok” – reagált a forint elmúlt napokban történt jelentős zuhanására. Látszik, hogy ma az egyes államok nem urai devizájuk árfolyamának. Ez igaz a forintra is, amelyet a nemzetközi hatások mozgatják, ugyanis a magyar gazdaság erősödik – tette hozzá.”
    Nem szakadt rá a mennyezet!!!!!!
    -
    A Vígszínház és még sok más egyébbe viszont beleavatkozik ez a szegény miniszterelnök – ő agyilag valóban szegény, egyébként nábob!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (21 szavazatból)
  17. Értjük ám ezt a korlátozott hatáskört: szegénykém még nem a Mindenség Ura!
    (avagy félázsiai nyelvjárásban: Dzsingisz Kán)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  18. Szerveranti félelmei:
    -
    “….A “minden bokorból most is visszaköszönő” Gyurcsány Ferencet, valamint Bajnai Gordont és Mesterházy Attilát az ígéreteik ellenére végrehajtott sorozatos áremelések és megszorítások miatt zavarták el a választók négy évvel ezelőtt – húzta alá Rogán. Mint mondta, a baloldali kormányok egyebek mellett eltörölték az otthonteremtő lakáshiteleket, s “belezavarták” a magyar családokat a devizahitelbe.”
    -
    https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/11098_589783751039887_1424084612_n.jpg

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  19. Eagle,
    készül a vers, amit “megrendeltél”, ami itt olvasható, az kb. 60 %-os.
    Légyszi, adj még tippeket, ki milyen állat legyen; a vers végén vannak a “biankó” nevek. Lényeg, hogy alliteráljon.
    ..
    Kis Magyar Állatfarm
    ..
    Viktor, a vipera
    Kedves barátaim, a kígyó így sziszeg:
    Minden a legnagyobb rendben, azt hiszitek?
    A Vörös Vadkutyák hergelik a Farmot:
    ellenünk lázítják a sok jámbor barmot!
    ..
    Lázár, a lapátfülű róka
    Kedves Kígyóm, mondta a róka, a ravasz,
    meglásd, nyerni fogunk, ha eljön a tavasz.
    Csak a négyötödös győzelemre várok:
    attól kezdve három Audival járok.
    ..
    A főzést nyugodtam Zitámra bízhatom,
    miközben nagyfiam számláját hizlalom.
    Igen jó parti lesz a derék Boldizsár;
    megnősül, s kicsi lesz mindjárt a rókavár.
    ..
    Semjén, a sáska
    Ott a sok szalonka, minek neked pászka?
    Lakjál jól belőlük, imádkozó sáska!
    Azon drukkol neked most az egész ország:
    te se kerüld el a szalonkáid sorsát!
    ..
    Bence, a botsáska*
    A sáska kisöccse az ájtatos manó;
    Jámbor arca mögött rejtőzik egy tahó.
    Az ól ablakából kukkolja a titkot,
    hogy a kiskakas mint búbolja a tikot.
    ..
    Kövér, a kutya
    Mint veszett kutyának, úgy habzik a szája:
    komoly veszélyt jelent már az Országházra.
    És bár röhögünk a szerencsétlen barmon,
    veszélyesebb dúvad nincs az Állatfarmon.
    ..
    Sanyi, a sas
    A szikár rétisas a magasban szárnyal;
    ahol elhalad, ott elhal a madárdal.
    Ti jámbor kérődzők, rend lesz két hét alatt!
    A sas ural mindent majd a kék ég alatt!
    ..
    Simicska, a macska
    A falánk macskának tele a pofája;
    a Farm tartalékján hízott meg a mája.
    A Kígyó kedvence: neki juttat mindent,
    sőt, a spájzból még egy libamájat elcsent.
    ..
    Balogh, a blöki
    Öreg, vak komondor, de foga még éles;
    marni is tud vele, kiváltképp, ha mérges.
    Múltkor is megtépte hűséges szukáját,
    mert nagyon felfújta miatta tokáját.
    ..
    Varga, a vezérnyúl
    Hogyha minden nőstény négy-ötöt ellene,
    nem hiszem, hogy nagyon aggódni kellene,
    hogy elfogy a Farmon majd a szaporulat,
    s nem hajkurásznám az összes anyanyulat.
    ..
    Rogán, a rozsomák
    Mivel a Kígyónak sok hívet toborzott,
    polgármesterré tette a torkosborzot.
    Harciasan védi saját kerületét,
    sőt, a Kígyó egész vadászterületét.
    ..
    Selmeczi, a sellőlány
    A Farm rizsföldjein úszkál egy sellőlány;
    kiflicsücsköt keres: tán akad még néhány.
    Kócos fogaival unottan csócsálja,
    s közben koncentrál egy újabb hazugságra.
    ..
    Matolcsy, a mintakaméleon
    Külön-külön képes szemeit forgatni;
    a Farm pénzét tudná ilyen jól forgatni! / összekuporgatni!
    Ősmagyar agysebész műti most szemölccsel,
    s ülteti be helyét tűzpiros seggpöttyel.
    ..
    Zsiga, a zsizsik
    Én vagyok a zsizsik; soha nem henyélek:
    negyvenhét babszemből is vígan megélek.
    És ha a babokból már mindent feléltem,
    lencséből, borsóból tengetem az éltem.
    ..
    Áder, az álvakond
    Mikor kinevezték, azt hittük vakondok;
    ma már tisztán látjuk: mi voltunk bolondok.
    Suba a subához, guba a gubához:
    haláláig hű lesz az ő Kígyójához.
    ..
    *ez itt egy fogalomzavar, mivel az imádkozó sáska meg az ájtatos manó egy
    és ugyanaz. Kizárólag az alliteráció miatt írtam botsáskát.

    Szájer, a szkunksz
    Kósa Lajos:
    Bayer Zsolt: a bűzös borz
    Szíjjártó Péter:
    Deutsch, a disznó
    Obersovszky Péter
    Navracsics,a nünüke
    Csizmadia, a csótány
    Balog Zoltán:
    Gulyás Gergely

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (23 szavazatból)
  20. .
    .
    Pez!
    .
    reagálok arra, amit kommentedben számodra jobban tetszőnek jelöltél meg.
    .
    újfent bebizonyosodott számomra az mszp, s a többi, főleg Gyurcsány esetében, milyen nagy az isten állatkertje!
    .
    EZEK TÉNYLEG ILYEN HÜLYÉK?!
    .
    mire számítottak a zorbánista fasiszta állatok “tv”-től?!
    .
    vagy akár a magát közmédiának nevezőtől?!
    az mti-től?!
    melynek vezetője a német lajos időjárásbemondó gyökér, apjánál jóval nagyobb – ami nagy szó! – szintén gyökér, fideszfasiszta állat a vezetője?!
    .
    a helyszínen a hírtévés fasiszta állatokkal közölni kellett volna a következőt:
    .
    itt, és nem máshol állíthatják fel az egy szem kamerájukat. közvetlen mellé állítjuk fel MI A SAJÁT KAMERÁNKAT, MELY SZINKRONBAN MOZOG AZ ÖVÉKKEL.
    TEHÁT UGYANAZT A HANGOT, KÉPET VESZI, AMIT A FASISZTÁK!
    FELÁLLÍTUNK EGY MÁSODIK KAMERÁT, MELY MEGSZAKÍTÁS NÉLKÜL AZ EGÉSZ RENDEZVÉNY ALATT EZT A KÉT KAMERÁT VESZI, NEM MÁST.
    HA, ÉS AMENNYIBEN ÍGY CSINÁLTÁK VOLNA, A KÉT KAMERA – FASISZTÁKÉ. S AZ MSZP-É – UGYANAZT A HANGOT, KÉPET RÖGZÍTI, S EZT A MÁSIK MSZP-S KAMERA IGAZOLJA.
    .
    NOS, EBBEN AZ ESETBEN TÖKÉLETESEN TISZTÁZHATÓ LENNE AZ EGÉSZ ESET, S NEM MANIPULÁLHATNÁNAK A FIDESZFASISZTA ÁLLATOK.
    .
    HA PEDIG ILYEN KÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT NEM AKARNÁNAK FELVÉTELT KÉSZÍTENI, ÚGYMOND A SAJTÓSZABADSÁGRA HIVATKOZVA – AMI RÖHEJ AZ Ő ESETÜKBEN, ELÉG CSAK A BAJUSZOS PORNÓLOTYÓRA GONDOLNI, KI MÁRA MÁR HELYÉN VAN – AZZAL CSAK ÉS KIZÁRÓLAG AZT BIZONYÍTJÁK, HOGY ELEVE NEM TISZTA SZÁNDÉKKAL JÖTTEK.
    .
    RÁADÁSUL MÉG KITŰNŐ KAMPÁNYTÉMA LENNE, HOGY MIVEL MÁR TÖBB ALKALOMMAL BEBIZONYOSODOTT, HOGY MANIPULÁLT FELVÉTELEKKEL FÉLREVEZETTÉK A KÖZVÉLEMÉNYT, EZÉRT A VALÓDI DEMOKRÁCIA, S SAJTÓSZABADSÁG, ILLETVE AZ ÚJSÁGÍRÓI ETIKA OKÁN, KÉNYTELENEK VAGYUNK VELÜK SZEMBEN ILYEN ESZKÖZÖKKEL ÉLNI.
    .
    ha eszetek van Gyurcsány, s a többiek, ezek után csak, és kizárólag így engeditek őket be a rendezvényeitekre!!!!!
    .
    innentől ez a követendő gyakorlat!!!
    .
    lehet, hogy egy kicsi munka, s pénz árán, de megéri!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  21. Foglalkoztatási adatokat csak éves viszonylatban lehet objektíven értelmezni. Negyedéves foglalkoztatási adat – nem objektív adat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  22. .
    .
    csakén
    2014. január 31. péntek
    10:04
    .
    csak nekem tűnt fel, hogy mintha a Mr Bean vigyorogna a képen?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  23. A munkaszolgalatos (ö ugy mondja «munkaalapu» ) tarsadalom az agyara ment.
    Mit neki a statisztika !! , egy pszichopata azt lat, amit akar. Én sajnos nem.
    .
    Kérem lecserélni a képet, ezen a képen még nem latni, hogy mekkora pocakot eresztett miközben a munkaalapu tarsadalomrol hadoval és fantazmal, nem felel meg a valosagnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  24. bonhomme
    2014. január 31. péntek
    10:08

    Nagyszerű a vers szerintem elég jól eltaláltad az állatokat. Mondjuk az, hogy megrendeltem talán erős, inkább csak kértelek vagy reméltem, hogy összehozod de szerintem nagyon jó. Köszönöm.
    .
    Volt egy másik rímed úgy emlékszem te írtad amit szerintem fel kellene tenni mindenhova, nem emlékszem melyik cikkhez volt és szó szerint sem, de valami olyan, hogy

    “akkor csökken majd a rezsim
    ha elpusztul rezsim”
    .
    Gondolkodok ki milyen állatnak felelne meg a legjobban. Én általában külalakra határozom meg, arcra termetre, tehát pl Kövérről nekem a rozmár jön be.

    http://st-listas.20minutos.es/images/2011-09/303137/3177724_640px.jpg?1316315719

    Már korábban beszéltünk róla, van e valami blogod, vagy site od ahol fent vannak mind a verseid? Mert van közöttük elég sok nagyon jól sikerült és ami időtálló bár régebben írtad őket.
    Mindenesetre ezt a versedet most mentem.
    .
    Gondolkozok ki milyen állat lehet, könnyen ment tippeket adnom, feladni a kívánságaimat de aztán már nem olyan egyszerű.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  25. “Félpályás útlezárással tiltakoznak legelőik elvesztése ellen gazdák Berettyóújfalu határában, a 42-es számú főúton pénteken 10 és 12 óra között: a demonstrálók mintegy 40 gépkocsival 500 méter hosszúságban sorakoztak fel Berettyóújfalu határában.”
    -
    Nahát, nahát….erről sem beszél, akkor ez a probléma nem is létezik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  26. Rendőrök vitték el az atommutyi ellen tüntetőket ma délelőtt!
    A kordonbontókat is anno el kellett volna vinni – lehet, nem itt tartanánk!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  27. Eagle,
    ezért tettem idézőjelbe a megrendelést.
    Egyébként nem baj, tetszett az ötleted.
    Azért is írtam meg. :)
    Blogom még nincs, sajna, konzultálnom kéne valami hozzáértővel, mert látszólag egyszerű, mégsem sikerült megalkotni.
    ..
    Asszem, úgy volt, hogy
    Akkor csökkent majd a rezsim,
    ha elpusztul ez a rezsim.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  28. http://nepszava.hu/picture/9614/normal/38/00038441.jpeg
    -
    Így születtek a törvényeink, a stabil jogállamhoz, joghézag kiszopta az ujjából!)))
    Ez most nem Mr. Bean!)))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  29. @bonhomme

    Igen az volt, az nagyon szellemes nem szabad hagyni elveszni többször fel kell tenni minden idevágó cikkhez és több helyre. Én engedelmeddel feltenném szerzői névmegjelöléssel más cikkekhez is, bár ha Bartus úr nem haragszik én javasolnám neki, hogy akár mottó is lehetne itt az AN-en. Ez valódi szlogen és az AN mottója is lehetne a választásokon. Ugyancsak, bár erre képtelen vagyok visszaemlékezni, de az azóta itt az AN en szállóigévé vált Orbán a ” gumiszoba szökevény” is tőled származik, elnézést ha rosszul emlékszem.
    .
    Az állatokon gondolkodom,
    .
    nekem Kövér az rozmár,

    a rücskös pofájú Pintér az aligátor vagy kajmán,

    a komondoros Balogh az mezei hörcsög a pofája is meg a heves viselkedése is

    http://www.blikk.hu/data/cikk/2/18/75/89/cikk_2187589/2_o_balogh1–PZ_8714.jpg

    A Kósán és a Deutschon még érdemes gondolkodni, fogalmam sincs miért de nekem a Kósáról főleg az Orangután vagy számomra is érthetetlen módon a teknősbéka feje ugrik be, Biztos valami tudatalatti. Majd egy másik hszben a linket.
    .
    A Selmeczin is érdemes gondolkodni, a sellőlány még gúnyból is túl hízelgő neki, számomra a Disney rajzfilmfigura a Szörnyella de Frász ( Cruella De Vil) ugrik be de az nem állat. Na mindegy, ha van még ötletem tudatom veled, bár szerintem az állat választásaid elég jó telitalálat voltak, a vers szöveg is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  30. Na itt van hát ez milyen állat lehet?

    http://m.cdn.blog.hu/hi/hircsarda/image/201101/sad-kosa.jpg

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  31. CSAKIGAZATMONDÓ- Ne sértegesd Mr Beant !!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  32. Latok egy szobrocskat….csak nem Gabriel arkangyal?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  33. Eagle,
    engem leginkább cápaszájra emlékeztet, de az nem alliterál a Kósával.
    Fel vagy hatalmazva, hogy terjeszd bármelyik versemet.
    A “gazi gumiszoba-szökevényt” én is úgy olvastam, talán a varánuszblogon, Fabiusnak vannak ilyen eszelős szókapcsolatai. Nekem is megtetszett.
    Szendam meg a Balogh & Co.(mondor)-t nyúlta le tőlem, mert neki meg az tetszett meg. De azért találtam ki, hogy terjedjen, mint Amerikában a Forrest Gump-izmusok, vagy volt annak idején a “Bunkó vagy ,Bugsy!” az És megint dühbe jövünk-ből.
    Majd később leszek ismét, talán addig a vers is kikerekedik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  34. Hányingert kaptam ettől a videótól (a hvg.hu-n láttam), ov csípőre tett kézzel, támaszkodva hadovált. Borzalmas! Hogy hazudik, az nem új, de ez a nyegle beállás, ettől kiakadtam. Ez egy miniszterelnök? EZ nem lazaság, hanem tahóság. A vastagabbikból.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  35. ,,107 ezerrel több, mint egy évvel azelőtt. A munkanélküliek 403 ezres létszáma pedig 65 ezerrel volt kevesebb a tavalyi negyedik negyedévben az egy évvel korábbinál, a munkanélküliségi ráta 1,6 százalékponttal 9,1 százalékra csökkent az egy évvel korábbihoz képest.”
    Ez azt jelenti ennyi embert hajszolt el, Orban nyomorba döntö politikaja külföldre.
    Munkanelküliek 1.6% is talalhatott, megelhetest külföldön.
    Ilyen aljas, hazug ,ellenzeke, majd kormanya meg nem volt Magyarorszagnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  36. Most hallottam azt,hogy Orbánék már a szakmunkástanulókat is beleszámítják a foglalkozási statisztikába .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  37. http://szarvas.tumblr.com/post/75067893439

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  38. “Felcsúton vett házat Orbán Viktor” mintha eddig nem is hallott volna Felcsútról .

    A stadion ,vasút ,szálloda ,repülőtér építési botrány terelés akciója ,mintha Orbán most csöppent volna Felcsútra …….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  39. Hamarosan kiderül hogy már időarányosan több is az az 500.000 (velem együtt) mint az ígéreték , azt nem mondták hogy nem Ausztriáról , Németországról , és Angliáról van szó !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  40. 4 éve már volt egy ilyen álma, amit 4 év alatt nem sikerült valóra váltani. Szóval ez nem egy új álom, csak úgy tűnik bomlott elméje azt sugallja neki, hogy 8 év talán elég lesz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  41. Egyszerűen belátható, hogy hamarosan meg lesz az egymillió munkahely.
    A semmittevést lelkes munkának látszó semmittevést végez a ma munkanélküliek egyik fele, a másik fele pedig segít annak aki nem csinál semmit.
    Tehát ilyen munkahely végtelen számban létesíthető!
    Csupán egy apró kérdés merül fel: miből fizetik őket, ugyanis nem termelnek a piacon is eladható terméket, aminek árából a munkabérek, az adók és járulékok is fizethetők lennének. Mégis kapnak munkabért a mások álal előállított termékekből befolyt adókból, de mivel az nem elegendő, Erzsébet utalvánnyal kell pótolni. Ami egyben infláció is, hiszen több pénznek látszó eszköz került forgalomba. Így az egyre dráguló termékeknek is lesz gazdája.
    Tehát ilyen módszerrel akár végtelen számú munkahely is létrehozható.
    Milyen munkaalapú társadalom épülhet ott, ahol egy dolgozóra vetítve egyre kisebb értéktermelés folyik?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  42. Amerika nem fogja hagyni, hogy ez a bugris tapló. 21. században Európa közepén épitgesse a diktatúrát.. Nem ismerem a diplomáciai üzenetét McCain látogatásának, de az udvarias mondatoknak egészen biztos, hogy nagyon komoly üzenete van. Az amerikaiak megelégelhették a kettős beszédeket, hazudozásokat, pávatáncot, Horthy meg Wass Albert szobrokat, orosz megállapodást, tele a hócipőjük Gábriel arkangyallal Guyásostól, Lázárostól..

    http://444.hu/2014/01/31/john-mccain-valasztasi-megfigyeloket-kuldene-magyarorszagra/

    (Mellesleg McCain Bajnaival és Mesterházyval is találkozott.. Tegnapelőtti hir volt a DK honlapján, hogy Gyurcsány megbeszélést folytatott az amerikai külügyi helyettes államtitkárral..)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  43. Jav: nem ismerem a diplomácia nyelvét, hogy mit jelent Mccain látogatása, ..

    Mindenesetre a vezérnek lehetnek álmatlan éjszakái.. Olyan szépen kidolgozták a választási törvényt…. mennyit dolgoztak rajta mig átrajzolták a választási térképet, összefogásra kényszeritettek különböző elveket valló pártokat, szavazati jogot adtak a határontuliaknak, lehetővê téve hogy levélben is szavazzanak, mig a kûlföldre kényszerült magyarokét megnehezitették, megszerezték az informatikai rendszert, törvényt fabrikáltak a szavazók szállitásáról, minden eshetőségre felkészültek, már-már biztosnak tűnik a győzelem és akkor jön egy McCain es beleköp a levesbe, a Lázár meg seholsincs hogy megkeckéztesse Amerikát? :D

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  44. Hungarian citizen

    Kozmunkasok. szakmunkastanulok, gyakolatukat tolto dijazas nelkuli gyakornokok, kulfoldon dolgozo es ott kolto magyarok… Ezek nelkul bizony az igazsag, hogy 9-10%-kal csokkent a foglalkoztatas a piaci (tehat a tenylegesen az orszag javat szolgalo) szegmensben. Oszt jonapot, tudatmodosult, tolvaj orban.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  45. Hungarian citizen

    Neked5: lazar talan epp azon agyal, hogy vajon mit mondott, mit irt es kiknek annak erdekeben, hogy simicska ne rugja ugy seggbe, hogy a fal adja a masikat. http://hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20140131_Mit_tudhatnak_a_jenkik_Janos

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  46. “A Nézőpont Intézet legfrissebb felmérése szerint az orosz-magyar gazdasági együttműködés erősítését és a paksi bővítést is támogatja a többség.”
    -
    Ezt a legújabb förmedvényt a felmérésről, azer hoztam ide, mert kb. mindenben ennyire lehet hinni nekik.
    -
    Ezt a két kérdést nem is lehetne egy lapon említeni!
    A gazd. együttműködést, melyet a rendszerváltáskor oly örömködöve felrúgtak, azt igen, azt helyre kellene állítani, ha van még valami, amit el tudunk adni ott és vevők is rá (balta pl.)!
    De, hogy a paksi bővítés, ami majd valamikor lesz, de nagyon sokba kerül – azt először itthon, szakmai egyeztetésekkel majd esetleg népszavazással kellene eldönteni, de ez nem ma lesz.
    -
    Ez a felmérés nyalókáéktól sokakhoz eljuthat, akik most néznek ki a fejükből vagy éppen valakinek a hátsójából ki/felkapják, hogy mit is támogatnak?!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  47. Na kész vagyok az Állatfarmmal – vagy inkább itt hagyom abba, mert kezdi egy Toldi-ének méretét ölteni.
    Eagle bánatára a sellőlány benne maradt. :)
    Mivel elég sok versszak született, nem egyenletes a minőség: szerzőként érzem, hogy egyik-másik lehetett volna találóbb, vagy másről kellett volna írnom az illetővel kapcsolatban. Szóval nyitott vagyok esetleges konstruktív javaslatokra.
    ..
    Kis Magyar Állatfarm
    ..
    Viktor, a vipera
    Kedves barátaim, a kígyó így sziszeg:
    Minden a legnagyobb rendben, azt hiszitek?
    A Vörös Vadkutyák hergelik a Farmot:
    ellenünk lázítják a sok jámbor barmot!
    ..
    Lázár, a lapátfülű róka
    Kedves Kígyóm, súgja a róka, a ravasz,
    meglásd, nyerni fogunk, ha eljön a tavasz.
    Csak a négyötödös győzelemre várok:
    attól kezdve három Audival járok.
    ..
    A főzést nyugodtam Zitámra bízhatom,
    miközben nagyfiam számláját hizlalom*.
    Igen jó parti lesz a derék Boldizsár;
    megnősül, s kicsi lesz mindjárt a rókavár.
    ..
    Semjén, a sáska
    Ott a sok szalonka, minek neked pászka?
    Lakjál jól belőlük, imádkozó sáska!
    Azon drukkol neked most az egész ország:
    te se kerüld el a szalonkáid sorsát!
    ..
    Bence, a botsáska**
    A sáska kisöccse az ájtatos manó;
    Jámbor arca mögött rejtőzik egy tahó.
    Az ól ablakából kukkolja a titkot,
    hogy a kiskakas mint búbolja a tikot.
    ..
    Kövér, a kutya
    Mint veszett kutyának, úgy habzik a szája:
    komoly veszélyt jelent már az Országházra.
    És bár röhögünk a szerencsétlen barmon,
    veszélyesebb dúvad nincs az Állatfarmon.
    ..
    Sanyi, a sas
    A szikár rétisas a magasban szárnyal;
    ahol elhalad, ott elhal a madárdal.
    Ti jámbor kérődzők, rend lesz két hét alatt!
    A sas ural mindent majd a kék ég alatt!
    ..
    Simicska, a macska
    A falánk macskának tele a pofája;
    a Farm tartalékján hízott meg a mája.
    A Kígyó kedvence: neki juttat mindent,
    sőt, a spájzból még egy libamájat elcsent.
    ..
    Balogh, a blöki
    Öreg, vak komondor, de foga még éles;
    marni is tud vele, kiváltképp, ha mérges.
    Múltkor is megtépte hűséges szukáját,
    mert nagyon felfújta miatta tokáját.
    ..
    Varga, a vezérnyúl
    Hogyha minden nőstény négy-ötöt ellene,
    nem hiszem, hogy nagyon aggódni kellene,
    hogy elfogy a Farmon majd a szaporulat,
    s nem hajkurásznám az összes anyanyulat.
    ..
    Rogán, a rozsomák
    Mivel a Kígyónak sok hívet toborzott,
    polgármesterré tette a torkosborzot.
    Harciasan védi saját kerületét,
    sőt, a Kígyó egész vadászterületét.
    ..
    Selmeczi, a sellőlány
    A Farm rizsföldjein úszkál egy sellőlány;
    kiflicsücsköt keres: tán akad még néhány.
    Kócos fogaival unottan csócsálja,
    s közben koncentrál egy újabb hazugságra.
    ..
    Kósa, a kétéltű
    Húsz százalékosan mozgok, mondják sokak;
    lassan is lopok, de akkor aztán sokat!
    Akár kétszáz évig elélek a Farmon:
    dőzsölök, s röhögök közben a sok barmon.
    ..
    Matolcsy, a mintakaméleon
    Külön-külön képes szemeit forgatni;
    a Farm pénzét tudná ilyen jól forgatni! / összekuporgatni!
    Ősmagyar agysebész műti most szemölccsel,
    s ülteti be helyét tűzpiros seggpöttyel.
    ..
    Varga, a vakegér
    Méltó utóda lett a kaméleonnak:
    hiába dolgoznak az Uradalomnak,
    a Farm pénze tőlük egyre csak silányul;
    és még el is lopják a ládafiábul.
    ..
    Zsiga, a zsizsik
    Én vagyok a zsizsik; soha nem henyélek:
    negyvenhét babszemből is vígan megélek.
    És ha a babokból már mindent feléltem,
    lencséből, borsóból tengetem az éltem.
    ..
    Obersovszky, az okos tinó
    Szarva közt a tőgyét, ni, hogy eltaláltam:
    alákérdezéssel hogy beletrafáltam!
    Azért fizetnek, hogy szépen mondjak semmit;
    vezérürüinkből nem bántok meg senkit!
    ..
    Áder, az álvakond
    Mikor kinevezték, azt hittük, vakondok;
    ma már tisztán látjuk: mi voltunk bolondok.
    Suba a subához, guba a gubához:
    haláláig hű lesz az ő Kígyójához.
    ..
    Csizmadia, a csótány
    Szavamra, viperám, szép nagy a seregünk:
    szavadra, Nagy Kígyó, szépen menetelünk!
    Ne félj, hogy a Farmunk készletét feléljük:
    tálkádról morzsákkal szívesen beérjük!
    ..
    Balog, a bőgőmajom
    Nem kell, hogy vakarja az okos kis fejét;
    a Kígyó mellett már megtalálta helyét.
    Tanítómestere, vagy tanácsadója?
    Éppen csak hogy nem lett ő a gyóntatója.
    ..
    Ő a Herkó páter, egy “balogi barát”***,
    ki pechjére pont az ördöggel cimborált.
    Barom-erőforrás? Ő a felelőse;
    pont annyit ért hozzá, mint szabadsághőse.
    ..
    Hoffmann, a hernyó
    A hernyó próbálja oktatni a barmot:
    felnőve majd hogyan művelje a Farmot.
    Azok meg köszönik, nem kérnek belőle,
    inkább átmennek egy másik legelőre.
    ..
    Gulyás, a görény
    Kígyó csapatában sztár lett a kis görény;
    viselt dolgairól szólhatna költemény.
    A Hálón érdemes jól utánanézni,
    mi mindennel tudta bűneit tetézni.****
    ..
    Legyen választási törvény, vagy földmutyi,
    Áhítattal vallja meg, hogy mi a tuti.
    Bátran kioktatja más Farm nagykövetét,
    ha a bíráló szó sérti önérzetét.
    ..
    Kubatov, a kuvasz
    Bár maradt volna a Gépszínben szerelő!
    Ehelyett ő lett a fő Listavezető!
    Az összes Baromról gyűjtöttek infókat:
    a Kuvasz jól őrzi Farmját a Kígyónak.
    ..
    Navracsics, a napközis nutria
    Mint éhes patkánynak, olyan volt a képe,
    s ha a Farm Házából kivonult a népe,
    őt hagyták csak hátra: erősen figyelje,
    mit mond a Gyurgyalag; s hogy elismételje.
    ..
    Most hogy Kígyó mellett neki is van helye,
    jóllakott napközist formáz a kis feje.
    Édesen mosolyog, épp csak el nem alszik:
    a szájában tán még a tej is megalszik.
    ..
    Bayer, a “bölcs” bagoly
    Kígyó csapatából tán csak ő tud írni,
    bár amiket körmöl… Lehet rajta sírni!
    A Listavezető naponta megmondja,
    mit firkáljon össze; erre sincsen gondja.
    ..
    Szájer, a szkunksz
    Ő is próbálkozott a betűvetéssel,
    s ha már nekiállt, nem érte be kevéssel.
    Neki köszönhető: a Farm Alkotmánya
    le lett cserélve egy silány tákolmányra.
    ..
    Mindenki kerüli ezt a bűzös borzot:
    érzik, körülötte vannak gyanús dolgok.
    Gyanakszik is rája az élete párja:
    lehet, hogy stikában mással is csinálja?
    ..
    Deutsch, a disznó
    Hajtaná az emsét, de már alig bírja:
    fél, hogyha tűzbe jön, kisülne a zsírja.
    Marad a verbális petting a twitteren:
    – Kijafasz itta meg jéghideg bitterem?
    ..
    Szíjjártó, a szarka
    Egyfolytában cserreg, és egyre terelget:
    rossz dumával zsíros állásokat szerzett.
    Ráfázik majd végül ez a tolvaj szarka:
    sokat akar, ámde nem bírja a farka!
    ..
    Prológus
    ..
    A Farm nem kerüli el szomorú sorsát
    akkor sem, ha Kígyót végül eltapossák.
    Az egykor szép Tanya úgy le fog pusztulni:
    romján ragadozók fognak majd tutulni.
    ..
    Bár Kígyónak vége, s lezüllött a Farmja,
    új trónkövetelők szállnak érte harcba:
    Rozsomák, s a Róka küzdenek a koncért,
    de majd elporolják rajtuk is a mundért.
    ..
    *az afrikai lapátfülű róka esetében a nőstény jár élelemért és a hím vigyázza a

    kicsinyeket. (wikipédia)
    ..
    **ez itt egy fogalomzavar, mivel az imádkozó sáska meg az ájtatos manó egy

    és ugyanaz. Kizárólag az alliteráció miatt írtam botsáskát.
    ..
    ***A szerzetes Tompa Mihály: Szuhay Mátyás című verse révén vált híres

    tréfakedvelő emberré (wikiszótár):
    ..
    „Ott volt Herkó páter, a balogi barát,
    Kedvére forgatván kancsót és csutorát:
    Barátság-szerető s csintalan volt, neve
    Fél-Magyarországon szóbeszéddé leve.”
    ..
    ****http://www.nyugat.hu/tartalom/cikk/gulyas_gergely_vas_megye_amerikai_

    nagykovet

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  48. @bonhomme

    De reméltem nagyon, hogy összehozod folyton visszanéztem erre a cikkre. Köszi a verset. Mentettem. Nagyon is jó, és állatok ezek mind valójában mert az nem emberi amit ezek tettek az országgal. Én mondom ezek állatok, de még rosszabbak is annál, mert láttam olyan bestiákat akik ölnek persze a ragadozók természetes, de olyat, hogy feleslegesen passzióból kioltsa mások életét vagy örömét lelje a pusztításban roncsolásban, hát ilyet még a fenevadak között sem láttam. Jó sokat dolgozhattál vele, mégegyszer köszi. Nem fogom hagyni elveszni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  49. Még ötszázezren kimennek, és már meg is van az a milla !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  50. https://www.youtube.com/watch?v=bgioznWU1uE
    -
    Felcsútra jön a Manchester United, szóval kell az a stadion…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Az AN üdvözli McCain szenátor kijelentését 2014. december 4. csütörtök | Bartus László

Orbán Viktor szabadsága 2014. április 15. kedd

Gyurcsány és az Európai Egyesült Álmok 2014. április 14. hétfő

Rendkívül feszült a viszony a sógorokkal 2014. április 13. vasárnap

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos