Ronai and Ronai
AMERIKAI

Ne írj alá minden hülyeséget 2014. január 10. péntek 4:42 | AN

  • Hozzászólások(57)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Ne írj alá minden hülyeséget

Budapest – A “neves közéleti személyiségek” nevű gittegylet újabb felhívást tett közzé, amihez a nevüket mindenhol szívesen látó sznobok csatlakozhatnak. A maradék erkölcsi tőkéjüket is lenullázó “neves közéleti személyiségek” ostoba és szereptévesztésről tanúskodó felhívása méltó koronája a magyar értelmiség elmúlt években nyújtott minősíthetetlen színvonalú teljesítményének. Az Amerikai Népszava felhív minden demokratát, akinek egy kevés tisztessége és esze van, ne írja alá ezt a hazug, buta és ostoba felhívást.

Aki használja a Facebookot, az elmúlt néhány évben több tucat hasonló felhívással és aláírásgyűjtéssel találkozhatott, amelyeknek egyrészt semmi értelmük, másrészt semmi hatásuk nem volt. Ezek az aláírások nem is arról szóltak, amiért keletkeztek, hanem a társasági helyekedés és önmutogatás fórumai voltak. Értelmiségi kiállást és tiltakozást így még nem járattak le, mint ahogyan a “neves közéleti személyiségek” különböző összetételű csoportjai tették. Ezek gyenge utánzatai az egykor valódi súllyal bíró állásfoglalásoknak, mint amilyen a Charta 77 volt amelynek még volt tétje. Az önmutogatásnak ez az új formája úgy működik, hogy verseny folyik azért, kik legyenek a felhívást elindító aláírók, kik kerülhetnek be a “krémbe”. Megy a tülekedés, a nevek beírása és kihúzása, sértődés, és a kimaradottak helyezkedése, alákanyarintása, hogy ők is ide tartoznak.  Ők azok, akik mindig majmolták és utánozták azokat, akiktől egészséges lelkű ember inkább elhatárolódik. Gyorsan feliratkoznak, hogy mindenki lássa: ők is az elithez tartoznak.

Ha van valami, amiért ezt a belterjes értelmiségi elitet joggal megutálhatta a köz embere, akkor ezek az önmutogató, álságos, ostoba felhívások és aláírásgyűjtések azok. Sajnálatos, hogy sokan azért írják alá ezeket gondolkodás nélkül, mert a kezdeményezőkhöz való lojalitásukat akarják kifejezni. A magamutogató, önnön nagyszerűségében fürdő értelmiség aláírásgyűjtései közül a mostani az egyik legvisszataszítóbb. A felhívás üdvözli az “összefogást”, és az aláírók nem veszik észre, hogy ez nem “összefogás”, hanem Mesterházy és a Bajnai paktumának esetleges kiszélesítése. Diktátum a DK és esetleg mások felé. Ők tesznek ajánlatot, amit vagy elfogadnak, vagy nem, és nem egyenrangú felek tárgyalnak egymással. A DK-val való tárgyalás előzménye az volt, hogy ezeknek a “neves közéleti személyiségeknek” a befolyására Bajnai Gordon lemondott a miniszterelnök-jelölti ambícióiról, és azt átengedte a bubi frizurás Mesterházy Attilának. Cserébe azért, hogy a Demokratiikus Koalíció is helyet kapjon az MSZP által átadott helyeken a “közös” listán. Miközben Bajnainak csak addig van értelme, amíg alternatíva lehet Orbánnal szemben. Mesterházy nem egy alternatíva, hanem a totális csőd. Ez az alku úgy undorító, ahogy van.

A felhívás ezek után azt mondja, hogy “ha kell, javasoljanak új miniszterelnök jelöltet, hiszen az utolsó pillanatban vagyunk”. Vagyis, ez burkolt megfogalmazása annak, hogy Mesterházy egy tökhülye idióta, totálisan alkalmatlan arra, hogy miniszterelnök-jelölt legyen, csakhogy ebből az idiótából Bitó László, Heller Ágnes, Konrád György, Radnóti Sándor, Parti Nagy Lajos és Závada Pál csinált közös ellenzéki miniszterelnök-jelöltet, amikor szerencsétlen Bajnai Gordont Fisher Iván lakásán rábeszélték, hogy mondjon le a miniszterelnök-jelölti ambícióiról. Ezzel értelmetlenné is tették az “összefogást”, mert normális ember ezek után erre a bandára nem szavaz. Ha Gyurcsány olyan elvi politikus lenne, mint amit magáról hirdet, akkor ezt az egész mocskot visszautasítaná, és a “neves közéleti személyiségek” ott állnának azzal, hogy kinyirták Bajnait, listavezetővé tették az alkalmatlan Mesterházyt, és semmi nem változott. A DK-n kívül ugyanis nincs kit bevenni ebbe az “összefogásba”. Az összes többi gittegylet egyszemélyes párt, szavazóik nincsenek. Bitóék kinyirták Bajnait, az “összefogásért” listavezetővé tettek egy idiótát, és közben még nem is biztos, hogy Gyurcsány és a DK elfogadhatja az őket gyűlölő MSZP ajánlatát. Bravó! Ezt ünneplik a “neves közéleti személyiségek”. Ezek után pedig még van képük olyan felhívást közzétenni, hogy “ha kell, javasoljanak új miniszterelnök jelöltet”. Vagyis, az általuk miniszterelnök-jelöltté tett Mesterházy helyett még javasoljanak a – nem tudni kik – másik jelöltet, mert azt ők is tudják, hogy ez az ember, akiből ők csináltak jelöltet, totálisan alkalmatlan. Ez a felhívás egy új jelöltre ezek után még aljasság is, arról nem beszélve, micsoda szereptévesztés. Ha ez a magyar szuper értelmiség, a szürkeállomány és az erkölcsi mérce, akkor nem kell csodálkozni, hogy Kerényi Imre és Tyirityán Zsolt egy tényező ebben az országban. Nem csoda, hogy ilyen hülyékre azok sem akarnak szavazni, akik undorodnak az Orbán-rendszertől. Ezek ugyanolyan undorítóak, csak másképp.

Mindez nem elég, hanem ezek után ez a hiperszuper brancs egy nagyzolós felhívást tesz közzé, hogy “felszólítjuk mindazokat, akik érdemi közreműködői lehetnek az együttműködésnek, hogy ne késlekedjenek, rendeljék alá érdekeiket a közös célnak”. El is dobtunk mindent a kezünkből, ennek aztán nem lehet ellenállni, ha esetleg mi is “érdemi közreműködők” lennénk, amiről nem tudjuk, hogy micsoda, mert nem akarunk késlekedni. Ez a banda ne gúnyolja Kerényi Magyar Krónikáját, mert ez ugyanaz a színvonal. Megírom. A megfogalmazásról ordít, hogy Bitó írta, aki valamiféle szürke eminenciásnak és királycsinálónak képzeli magát Budapesten, mert a csóró magyar értelmiségiek hasra esnek előtte, mert Amerikából jött és neki van pénze, ezért reménykednek, hátha leesik belőle valami. Feltennénk a kérdést, hogy kinek szól ez a felszólítás kedves “neves közéleti személyiségek”? Ki van itt még a Demokratikus Koalíción kívül, mint lehetséges együttműködő? Fodor? Talán ő maga sem áll az egyszemélyes pártja mögött, ezért neki talán egyetlen szavazója sincs. Schmuck Andor, a hájpacni szélhámos, a szociáldemokrácia pornográfiája, szégyene és Anettkája? Van még Kuncze Gábor, Ungár Klára és Bokros Lajos magyar állampolgárok, akik valami oknál fogva egyesületnek, mozgalomnak és pártnak nevezik magukat, de ez mindösszesen három helyet jelent egy lehetséges közös listán. De ezek az emberek alig várják, hogy ez a lehetőség megnyíljon számukra, ehhez nem kell aláírásokat gyűjteni. Akkor mi ez a baromi patetikus felhívás?

Azt írják a “neves közéleti személyiségek”, hogy “megkönnyebbülten és teljes egyetértéssel vettük tudomásul, hogy végre elindult az a folyamat, amelynek eredményeképp megszülethet a demokratikus erők teljes körű összefogása”. Micsoda hazugság. Egyrészt ez nem összefogás, hanem az MSZP-lista részleges megosztása másokkal, ha elfogadják a feltételeket. Másrészt, a Mesterházy-vezette MSZP ma már egyáltalán nem nevezhető “demokratikus erőnek”. Ebben a pártban ugyanúgy megszűnt a fékek és ellensúlyok rendszere, mint az egész országban. Ezt a pártot egy kis Orbán vezeti, Orbán képességei nélkül. Ezt jól mutatja, hogy nem hajlandóak ma sem tárgyalni arról, hogy egy kerekasztalnál egyenlő felek megegyeznek az alapelvekben, amelyek mindenkire érvényesek, és az “összefogás” kívül legyen az MSZP-n és minden más párton, hanem csak diktátumban tudnak gondolkodni, és az MSZP nagylelkű engedményeiben. Egy ilyen helyzetre önérzetes ember a középső ujját mutatja Mesterházynak, akinek a pártja félév múlva amúgy is láthatatlan lesz, vagy Orbántól megkülönböztethetetlen. Ezek a “neves közéleti személyiségek” mit mondanak majd, amikor Mesterházy lesz őfelsége ellenzéke? Akkor gyűjtsünk aláírásokat majd azért, hogy köpjék le magukat? De a helyzet még annál is súlyosabb, mint ahogyan gondoltuk: Radnóti Sándor Mihancsik Zsófiának írt leveléből kiderül, hogy ezek az okostojások azt hitték, ha visszaléptetik Bajnait a miniszterelnökségtől, akkor majd Mesterházy is visszalép. Normálisak? Ezek szerint még pofára is estek, és ahelyett, hogy szégyellnék magukat ezért a borzalomért, amit előidéztek, még felhívásokat tesznek közzé. Ezek ne nevezzék Orbánt elmeháborodottnak. Teljesen igaza van Mihancsik Zsófiának, túl finoman válaszolt.

A legnagyobb hazugság azonban az, amikor azt mondják az ország nagyokosai, “hogy még van remény a jogállam helyreállítására”. Ennél ocsmányabb hazugságot régen mondtak ennek a népnek, és a legfájdalmasabb az, hogy ezt azok mondják – írók, költők, filozófusok -, akiknek a nemzet lelkiismeretének kellene lenniük, és az igazságot kellene hirdetniük. Hol van itt remény “a jogállam helyreállítására”? Hogyan? Mesterházy, akiből ők csináltak miniszterelnök-jelöltet, kormányt akar váltani, nem rendszert. Itt nincs két ember, aki egyetértene egymással. Tudja a nagyokosok közül valaki, hogy ez az ember, akiből listavezetőt csináltak, és ezzel a létező esélyeket is lenullázták, önálló döntéseket hozhat vagy Puch parancsol neki? Mit üdvözölnek itt? Nem ismerik a választási törvényt? Gondosan ki van számítva, hogy nem lehet nyerni. Akkor sem, ha nem egy elfogadhatatlan jelöltre kéne szavazni. Erről kéne beszélni, nem hazudozni, és ahhoz aláírásokat gyűjteni. Hol voltak ezek a “neves közéleti szmélyiségek”, amikor felszámolták az Alkotmányt és a jogállamot? Éppen azt hajtogatták, hogy ez még demokrácia? Emlékszünk, mit mondott Konrád György. Ezt mondta: „Ebben a kormányban vannak emberek, akiknek van valami morális érzékenysége a machiavellisztikus tehetségük mellett is, és ezért gondolom azt, hogy ez nem egy gonosz elvetemült ország, csak egy felületesen érző kormány“. Miért is kellene itt helyre állítani a jogállamot? Ez csak egy “felületesen érző kormány”. Ennyi a baj, nem több. Akkor most mi ez a felhívás? Konrád ugyanitt azt mondta, hogy a ő a dialógus híve. Hát akkor miért nem folytat dialógust a fasisztákkal, miért ilyen felhívásokat irkál? Parti Nagy nemrég azt nyilatkozta a Népszavában, hogy ezekkel ki kell egyezni. Azokkal akar kiegyezni, akik felszámolták a jogállamot? Mikor hazudnak ezek az emberek? Most vagy korábban? Melyik vonat alá feküdtek tiltakozásul, melyikük kezdett Gandhihoz hasonló éhségsztrájkba? Még ma is azt mondja Parti Nagy, hogy ez nem diktatúra. Akkor miről beszélnek, mit kéne itt helyreállítani? Hazudtak három éven keresztül, és most is hazudnak, és a hazugságaikhoz még aláírásokat is gyűjtenek. Ez a magyar értelmiség csődje.

Rohanhatnak a sznob birkák aláírni, fontoskodni, mutogatni magukat, hogy ők is aláírták, és gyönyörködhetnek benne, hogy Heller Ágnessel és  Vásárhelyi Máriával, meg Závadával és Konráddal vannak egy listán, mintha ettől lennének valakik. Lássa mindenki, olvassa a listán az ő nevüket is. Hányingert keltő. Kevés ennél undorítóbb felhívás és aláírásgyűjtés született Magyarországon, pedig már volt néhány, amelyeknek csak azért nem kell nagy jelentőséget tulajdonítani, mert ezek az aláírásgyűjtések és ezek az emberek is már régen lejáratódtak, és senkit nem érdekelnek.

Ezek az emberek nem az alkotmányos rend megdöntése ellen emelik fel a szavukat, hanem a pártpolitikába avatkoznak bele, amihez semmi közük. Totálisan dilettantizmusukat (élükön Bitóval) bizonyítja, hogy nem az következett be, amit ezzel a húzással reméltek, hanem az ellenkezője. Kinyírták Bajnait, és trónra ültették Mesterházyt. Elment az eszük. S utána ezek az emberek nem a választási rendszer elfogadhatatlanságáról és az illegitim helyzetről beszélnek, hanem egy hazug választási komédiába hajtják bele a népet, hazudoznak nekik a lehetséges győzelemről, és hozzájárulnak az Orbán-rendszer legitimálásához és konszolidálásához. Ez a felhívás buta, ostoba, patetikus álnokság, képmutatás, korrupt hazaárulás. Ennyire országvesztő éretelmisége nem sok népnek van. Ha valaki ezt látja, az aláírókkal együtt, nem kell csodálkoznia, mit keres egy primitív rendszer Európa közepén. Ezek éppen olyan hülyék, mint ami ellen harcolnak.

Az Amerikai Népszava felhívja olvasóit, hogy gondolkodjanak, és ha gondolkodtak, akkor ezt a felhívást ne írják alá. Az ország jövőjének elárulása most zajlik. Nem kell elájulni a nagy nevektől, ők is hazugok és az árulók között vannak.

A közlemény így szól: “Mi, alulírottak, megkönnyebbülten és teljes egyetértéssel vettük tudomásul, hogy végre elindult az a folyamat, amelynek eredményeképp megszülethet a demokratikus erők teljes körű összefogása. E nélkül ugyanis elképzelhetetlen a jelenlegi autokratikus hatalom leváltása, a magyar demokrácia és a jogállamiság újjászületése. Felszólítjuk mindazokat, akik érdemi közreműködői lehetnek az együttműködésnek, hogy ne késlekedjenek, rendeljék alá érdekeiket a közös célnak, s ha kell, javasoljanak új miniszterelnök jelöltet, hiszen az utolsó pillanatban vagyunk, amikor még van remény a jogállam helyreállítására. Akinek fontos a magyar demokrácia ügye, határozottan lépjen fel az együttműködés érdekében. Fogjunk össze, minden demokratára szükség van! A haza mindenek előtt!

Bitó László, író
Csáki Judit, színikritikus
Heller Ágnes, filozófus
Konrád György, író
Parti Nagy Lajos, író
Radnóti Sándor, filozófus
Vásárhelyi Mária, szociológus
Váradi András, biokémikus
Závada Pál, író”

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.7/5 (45 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +54 ( 64 szavazatból)
Ne írj alá minden hülyeséget, 4.7 out of 5 based on 45 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(57)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

57 Reader’s Comments

  1. Mindig is dühös értetlenséggel figyeltem az itt szereplő értelmiségiek homályos és következetlen nyilatkozatait. Nem feltételezem róluk, hogy rosszat akarnak. Egyszerűen ennyi telik tőlük, ilyen rossz a helyzetfelismerő képességük. És ők az értelmiség krémje.
    De azért van, akire érdemes figyelni. Kötelező olvasmány Marsovszky Magdolna legújabb cikke a Galamusban.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  2. Korábbi, nem csak az AN-ben megjelent írások hozzászólói többször is reklamálták, hogy hol a hazai értelmiség, miért nem hallatja a hangját.
    Nos ha ez a krémje és most, így hallatja a hangját, akkor megette a fene az egészet, Bartus úrnak teljesen igaza van abban (is) amit e cikkében megírt.
    Már jó ideje én is lemondtam arról, hogy a magyar TV csatornák közül bármelyikben valami nézhetőt találjak. Legtovább még az ATV egy-egy vitaműsorát néztem, de egy ideje már azt sem bírom elviselni. Az itt említett vitaműsorokban szokoott volt pl. Heller Ágnes okos dolgokat mondani, de vele együtt most a többi aláírót sem tudom a továbbiakban tisztelni. Őket ez nyilván nem érdekli, de a számomra és talán nem csak az én számomra bizony nagy csalódást okoztak. Tették ezt a “magyar értelmiség krémje” szerepében olyankor, amikor az országnak és a plebsnek meglehetősen reménytelen helyzetében nagyon nagy szüksége lenne gondoljkodó vezető értelmiségre.
    Ezzel a felhívásukkal felelőssé tették magukat mindazért, ami még következik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  3. “Nem csoda, hogy ilyen hülyékre azok sem akarnak szavazni, akik undorodnak az Orbán-rendszertől. Ezek ugyanolyan undorítóak, csak másképp.”

    Köszönöm. Ez a lényeg.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  4. Azt hiszem, hogy az un. rendszerváltást is a “neves közéleti személyiségek” intézték. És milyen jól jöttünk ki belőle??????

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  5. bumburi
    A szomszéddal én is egyetértek.:)))))))
    Ez az értelmiség??? Miért jönnek midíg azzal, hogy bezzeg a falun a mari néni azaz én, nem ért a politikához. Valóban menjenek a 3.14-be.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  6. gret49 “mert kell az embereknek az erkőlcsi iránymutatás”

    Ugye nem gondoltad, hogy ezek mutatják az erkölcsi irányt, illetve pont úgy ahogy az orbán. Nekem nem kell egyik erkölcsi iránymutatása sem, engem a szüleim megtanítottak az irányra.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  7. Föltenném azt a jogosnak látszó kérdést: ITT MÁR MINDENKI HÜLYE??????
    Hát nem értik meg, hogy ezzel, amit ez a s..r banda, választási törvény címen “alkotott”, nem lehet ezeket leváltani. Lassan írtam, hogy mindenki megértse. A külföldi magyarok, levélbeni szavazatával, ezek azt csinálnak amit akarnak, hiszen senki nem ellenőrizheti őket. Most nem az lesz a jelszó, hogy hozzál magaddal még egy embert, hanem írjál hozzá még 3 szavazatot. Egyetlen egy megoldás van- les..rva az un ellenzéki pártokat – BOJKOTTÁLNI!!!!!!!!
    Ha csak az az állítólagos 2millió fidessssss-szavazó megy el, akkor ez a szökött komcsi 100%-ban nyer. Na az lesz csak egy látvány.Talán még külföldre is ellátszik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Jön föl a Jobbik, mint a talajvíz 2014. február 12. szerda

Káder János parancsra tette 2014. február 11. kedd

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos