Ronai and Ronai
AMERIKAI

Ne írj alá minden hülyeséget 2014. január 10. péntek 4:42 | AN

  • Hozzászólások(49)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Ne írj alá minden hülyeséget

Budapest – A “neves közéleti személyiségek” nevű gittegylet újabb felhívást tett közzé, amihez a nevüket mindenhol szívesen látó sznobok csatlakozhatnak. A maradék erkölcsi tőkéjüket is lenullázó “neves közéleti személyiségek” ostoba és szereptévesztésről tanúskodó felhívása méltó koronája a magyar értelmiség elmúlt években nyújtott minősíthetetlen színvonalú teljesítményének. Az Amerikai Népszava felhív minden demokratát, akinek egy kevés tisztessége és esze van, ne írja alá ezt a hazug, buta és ostoba felhívást.

Aki használja a Facebookot, az elmúlt néhány évben több tucat hasonló felhívással és aláírásgyűjtéssel találkozhatott, amelyeknek egyrészt semmi értelmük, másrészt semmi hatásuk nem volt. Ezek az aláírások nem is arról szóltak, amiért keletkeztek, hanem a társasági helyekedés és önmutogatás fórumai voltak. Értelmiségi kiállást és tiltakozást így még nem járattak le, mint ahogyan a “neves közéleti személyiségek” különböző összetételű csoportjai tették. Ezek gyenge utánzatai az egykor valódi súllyal bíró állásfoglalásoknak, mint amilyen a Charta 77 volt amelynek még volt tétje. Az önmutogatásnak ez az új formája úgy működik, hogy verseny folyik azért, kik legyenek a felhívást elindító aláírók, kik kerülhetnek be a “krémbe”. Megy a tülekedés, a nevek beírása és kihúzása, sértődés, és a kimaradottak helyezkedése, alákanyarintása, hogy ők is ide tartoznak.  Ők azok, akik mindig majmolták és utánozták azokat, akiktől egészséges lelkű ember inkább elhatárolódik. Gyorsan feliratkoznak, hogy mindenki lássa: ők is az elithez tartoznak.

Ha van valami, amiért ezt a belterjes értelmiségi elitet joggal megutálhatta a köz embere, akkor ezek az önmutogató, álságos, ostoba felhívások és aláírásgyűjtések azok. Sajnálatos, hogy sokan azért írják alá ezeket gondolkodás nélkül, mert a kezdeményezőkhöz való lojalitásukat akarják kifejezni. A magamutogató, önnön nagyszerűségében fürdő értelmiség aláírásgyűjtései közül a mostani az egyik legvisszataszítóbb. A felhívás üdvözli az “összefogást”, és az aláírók nem veszik észre, hogy ez nem “összefogás”, hanem Mesterházy és a Bajnai paktumának esetleges kiszélesítése. Diktátum a DK és esetleg mások felé. Ők tesznek ajánlatot, amit vagy elfogadnak, vagy nem, és nem egyenrangú felek tárgyalnak egymással. A DK-val való tárgyalás előzménye az volt, hogy ezeknek a “neves közéleti személyiségeknek” a befolyására Bajnai Gordon lemondott a miniszterelnök-jelölti ambícióiról, és azt átengedte a bubi frizurás Mesterházy Attilának. Cserébe azért, hogy a Demokratiikus Koalíció is helyet kapjon az MSZP által átadott helyeken a “közös” listán. Miközben Bajnainak csak addig van értelme, amíg alternatíva lehet Orbánnal szemben. Mesterházy nem egy alternatíva, hanem a totális csőd. Ez az alku úgy undorító, ahogy van.

A felhívás ezek után azt mondja, hogy “ha kell, javasoljanak új miniszterelnök jelöltet, hiszen az utolsó pillanatban vagyunk”. Vagyis, ez burkolt megfogalmazása annak, hogy Mesterházy egy tökhülye idióta, totálisan alkalmatlan arra, hogy miniszterelnök-jelölt legyen, csakhogy ebből az idiótából Bitó László, Heller Ágnes, Konrád György, Radnóti Sándor, Parti Nagy Lajos és Závada Pál csinált közös ellenzéki miniszterelnök-jelöltet, amikor szerencsétlen Bajnai Gordont Fisher Iván lakásán rábeszélték, hogy mondjon le a miniszterelnök-jelölti ambícióiról. Ezzel értelmetlenné is tették az “összefogást”, mert normális ember ezek után erre a bandára nem szavaz. Ha Gyurcsány olyan elvi politikus lenne, mint amit magáról hirdet, akkor ezt az egész mocskot visszautasítaná, és a “neves közéleti személyiségek” ott állnának azzal, hogy kinyirták Bajnait, listavezetővé tették az alkalmatlan Mesterházyt, és semmi nem változott. A DK-n kívül ugyanis nincs kit bevenni ebbe az “összefogásba”. Az összes többi gittegylet egyszemélyes párt, szavazóik nincsenek. Bitóék kinyirták Bajnait, az “összefogásért” listavezetővé tettek egy idiótát, és közben még nem is biztos, hogy Gyurcsány és a DK elfogadhatja az őket gyűlölő MSZP ajánlatát. Bravó! Ezt ünneplik a “neves közéleti személyiségek”. Ezek után pedig még van képük olyan felhívást közzétenni, hogy “ha kell, javasoljanak új miniszterelnök jelöltet”. Vagyis, az általuk miniszterelnök-jelöltté tett Mesterházy helyett még javasoljanak a – nem tudni kik – másik jelöltet, mert azt ők is tudják, hogy ez az ember, akiből ők csináltak jelöltet, totálisan alkalmatlan. Ez a felhívás egy új jelöltre ezek után még aljasság is, arról nem beszélve, micsoda szereptévesztés. Ha ez a magyar szuper értelmiség, a szürkeállomány és az erkölcsi mérce, akkor nem kell csodálkozni, hogy Kerényi Imre és Tyirityán Zsolt egy tényező ebben az országban. Nem csoda, hogy ilyen hülyékre azok sem akarnak szavazni, akik undorodnak az Orbán-rendszertől. Ezek ugyanolyan undorítóak, csak másképp.

Mindez nem elég, hanem ezek után ez a hiperszuper brancs egy nagyzolós felhívást tesz közzé, hogy “felszólítjuk mindazokat, akik érdemi közreműködői lehetnek az együttműködésnek, hogy ne késlekedjenek, rendeljék alá érdekeiket a közös célnak”. El is dobtunk mindent a kezünkből, ennek aztán nem lehet ellenállni, ha esetleg mi is “érdemi közreműködők” lennénk, amiről nem tudjuk, hogy micsoda, mert nem akarunk késlekedni. Ez a banda ne gúnyolja Kerényi Magyar Krónikáját, mert ez ugyanaz a színvonal. Megírom. A megfogalmazásról ordít, hogy Bitó írta, aki valamiféle szürke eminenciásnak és királycsinálónak képzeli magát Budapesten, mert a csóró magyar értelmiségiek hasra esnek előtte, mert Amerikából jött és neki van pénze, ezért reménykednek, hátha leesik belőle valami. Feltennénk a kérdést, hogy kinek szól ez a felszólítás kedves “neves közéleti személyiségek”? Ki van itt még a Demokratikus Koalíción kívül, mint lehetséges együttműködő? Fodor? Talán ő maga sem áll az egyszemélyes pártja mögött, ezért neki talán egyetlen szavazója sincs. Schmuck Andor, a hájpacni szélhámos, a szociáldemokrácia pornográfiája, szégyene és Anettkája? Van még Kuncze Gábor, Ungár Klára és Bokros Lajos magyar állampolgárok, akik valami oknál fogva egyesületnek, mozgalomnak és pártnak nevezik magukat, de ez mindösszesen három helyet jelent egy lehetséges közös listán. De ezek az emberek alig várják, hogy ez a lehetőség megnyíljon számukra, ehhez nem kell aláírásokat gyűjteni. Akkor mi ez a baromi patetikus felhívás?

Azt írják a “neves közéleti személyiségek”, hogy “megkönnyebbülten és teljes egyetértéssel vettük tudomásul, hogy végre elindult az a folyamat, amelynek eredményeképp megszülethet a demokratikus erők teljes körű összefogása”. Micsoda hazugság. Egyrészt ez nem összefogás, hanem az MSZP-lista részleges megosztása másokkal, ha elfogadják a feltételeket. Másrészt, a Mesterházy-vezette MSZP ma már egyáltalán nem nevezhető “demokratikus erőnek”. Ebben a pártban ugyanúgy megszűnt a fékek és ellensúlyok rendszere, mint az egész országban. Ezt a pártot egy kis Orbán vezeti, Orbán képességei nélkül. Ezt jól mutatja, hogy nem hajlandóak ma sem tárgyalni arról, hogy egy kerekasztalnál egyenlő felek megegyeznek az alapelvekben, amelyek mindenkire érvényesek, és az “összefogás” kívül legyen az MSZP-n és minden más párton, hanem csak diktátumban tudnak gondolkodni, és az MSZP nagylelkű engedményeiben. Egy ilyen helyzetre önérzetes ember a középső ujját mutatja Mesterházynak, akinek a pártja félév múlva amúgy is láthatatlan lesz, vagy Orbántól megkülönböztethetetlen. Ezek a “neves közéleti személyiségek” mit mondanak majd, amikor Mesterházy lesz őfelsége ellenzéke? Akkor gyűjtsünk aláírásokat majd azért, hogy köpjék le magukat? De a helyzet még annál is súlyosabb, mint ahogyan gondoltuk: Radnóti Sándor Mihancsik Zsófiának írt leveléből kiderül, hogy ezek az okostojások azt hitték, ha visszaléptetik Bajnait a miniszterelnökségtől, akkor majd Mesterházy is visszalép. Normálisak? Ezek szerint még pofára is estek, és ahelyett, hogy szégyellnék magukat ezért a borzalomért, amit előidéztek, még felhívásokat tesznek közzé. Ezek ne nevezzék Orbánt elmeháborodottnak. Teljesen igaza van Mihancsik Zsófiának, túl finoman válaszolt.

A legnagyobb hazugság azonban az, amikor azt mondják az ország nagyokosai, “hogy még van remény a jogállam helyreállítására”. Ennél ocsmányabb hazugságot régen mondtak ennek a népnek, és a legfájdalmasabb az, hogy ezt azok mondják – írók, költők, filozófusok -, akiknek a nemzet lelkiismeretének kellene lenniük, és az igazságot kellene hirdetniük. Hol van itt remény “a jogállam helyreállítására”? Hogyan? Mesterházy, akiből ők csináltak miniszterelnök-jelöltet, kormányt akar váltani, nem rendszert. Itt nincs két ember, aki egyetértene egymással. Tudja a nagyokosok közül valaki, hogy ez az ember, akiből listavezetőt csináltak, és ezzel a létező esélyeket is lenullázták, önálló döntéseket hozhat vagy Puch parancsol neki? Mit üdvözölnek itt? Nem ismerik a választási törvényt? Gondosan ki van számítva, hogy nem lehet nyerni. Akkor sem, ha nem egy elfogadhatatlan jelöltre kéne szavazni. Erről kéne beszélni, nem hazudozni, és ahhoz aláírásokat gyűjteni. Hol voltak ezek a “neves közéleti szmélyiségek”, amikor felszámolták az Alkotmányt és a jogállamot? Éppen azt hajtogatták, hogy ez még demokrácia? Emlékszünk, mit mondott Konrád György. Ezt mondta: „Ebben a kormányban vannak emberek, akiknek van valami morális érzékenysége a machiavellisztikus tehetségük mellett is, és ezért gondolom azt, hogy ez nem egy gonosz elvetemült ország, csak egy felületesen érző kormány“. Miért is kellene itt helyre állítani a jogállamot? Ez csak egy “felületesen érző kormány”. Ennyi a baj, nem több. Akkor most mi ez a felhívás? Konrád ugyanitt azt mondta, hogy a ő a dialógus híve. Hát akkor miért nem folytat dialógust a fasisztákkal, miért ilyen felhívásokat irkál? Parti Nagy nemrég azt nyilatkozta a Népszavában, hogy ezekkel ki kell egyezni. Azokkal akar kiegyezni, akik felszámolták a jogállamot? Mikor hazudnak ezek az emberek? Most vagy korábban? Melyik vonat alá feküdtek tiltakozásul, melyikük kezdett Gandhihoz hasonló éhségsztrájkba? Még ma is azt mondja Parti Nagy, hogy ez nem diktatúra. Akkor miről beszélnek, mit kéne itt helyreállítani? Hazudtak három éven keresztül, és most is hazudnak, és a hazugságaikhoz még aláírásokat is gyűjtenek. Ez a magyar értelmiség csődje.

Rohanhatnak a sznob birkák aláírni, fontoskodni, mutogatni magukat, hogy ők is aláírták, és gyönyörködhetnek benne, hogy Heller Ágnessel és  Vásárhelyi Máriával, meg Závadával és Konráddal vannak egy listán, mintha ettől lennének valakik. Lássa mindenki, olvassa a listán az ő nevüket is. Hányingert keltő. Kevés ennél undorítóbb felhívás és aláírásgyűjtés született Magyarországon, pedig már volt néhány, amelyeknek csak azért nem kell nagy jelentőséget tulajdonítani, mert ezek az aláírásgyűjtések és ezek az emberek is már régen lejáratódtak, és senkit nem érdekelnek.

Ezek az emberek nem az alkotmányos rend megdöntése ellen emelik fel a szavukat, hanem a pártpolitikába avatkoznak bele, amihez semmi közük. Totálisan dilettantizmusukat (élükön Bitóval) bizonyítja, hogy nem az következett be, amit ezzel a húzással reméltek, hanem az ellenkezője. Kinyírták Bajnait, és trónra ültették Mesterházyt. Elment az eszük. S utána ezek az emberek nem a választási rendszer elfogadhatatlanságáról és az illegitim helyzetről beszélnek, hanem egy hazug választási komédiába hajtják bele a népet, hazudoznak nekik a lehetséges győzelemről, és hozzájárulnak az Orbán-rendszer legitimálásához és konszolidálásához. Ez a felhívás buta, ostoba, patetikus álnokság, képmutatás, korrupt hazaárulás. Ennyire országvesztő éretelmisége nem sok népnek van. Ha valaki ezt látja, az aláírókkal együtt, nem kell csodálkoznia, mit keres egy primitív rendszer Európa közepén. Ezek éppen olyan hülyék, mint ami ellen harcolnak.

Az Amerikai Népszava felhívja olvasóit, hogy gondolkodjanak, és ha gondolkodtak, akkor ezt a felhívást ne írják alá. Az ország jövőjének elárulása most zajlik. Nem kell elájulni a nagy nevektől, ők is hazugok és az árulók között vannak.

A közlemény így szól: “Mi, alulírottak, megkönnyebbülten és teljes egyetértéssel vettük tudomásul, hogy végre elindult az a folyamat, amelynek eredményeképp megszülethet a demokratikus erők teljes körű összefogása. E nélkül ugyanis elképzelhetetlen a jelenlegi autokratikus hatalom leváltása, a magyar demokrácia és a jogállamiság újjászületése. Felszólítjuk mindazokat, akik érdemi közreműködői lehetnek az együttműködésnek, hogy ne késlekedjenek, rendeljék alá érdekeiket a közös célnak, s ha kell, javasoljanak új miniszterelnök jelöltet, hiszen az utolsó pillanatban vagyunk, amikor még van remény a jogállam helyreállítására. Akinek fontos a magyar demokrácia ügye, határozottan lépjen fel az együttműködés érdekében. Fogjunk össze, minden demokratára szükség van! A haza mindenek előtt!

Bitó László, író
Csáki Judit, színikritikus
Heller Ágnes, filozófus
Konrád György, író
Parti Nagy Lajos, író
Radnóti Sándor, filozófus
Vásárhelyi Mária, szociológus
Váradi András, biokémikus
Závada Pál, író”

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.7/5 (43 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +52 ( 62 szavazatból)
Ne írj alá minden hülyeséget, 4.7 out of 5 based on 43 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(49)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

49 Reader’s Comments

  1. Én meg nem írom alá: emigrant, segédmunkás.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +28 (36 szavazatból)
  2. Miután az AN szerkesztőségi cikkének minden szavával mélyen egyetértek, a közleményt én sem írom alá: oldberg, szakmunkás

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +32 (40 szavazatból)
  3. Na, majd a “Heller Ágneséket ki kell közösíteni!” goj Professzorok Batthyányi Köre tagjai (egy Nobel díjat sem nézek ki belőlük) mind aláírja íme a Rogue’s Gallery: http://www.bla.hu/profs/tagok_tab.php

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (15 szavazatból)
  4. A helyes titulus Professzorok szenilis Köre….

    topi MaCKó

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (27 szavazatból)
  5. Nem akarom megbántani az aláírókat, de kérdezem: ez egy kozmetikai pakolás vagy tapasz akar lenni, mely ápol és eltakar?
    Ha a “kívülálló”, nem besimuló értelmiség ezzel akarja magát áltatni, hogy ők mindent megtettek…..hát nem tom’ ki veszi ezt be, talán a most születettek?!
    -
    Ettől kicsit több várható a tanult, okos, elismert és a történelem zivatarait is megélt emberektől, akiknek több lehetőségük volt ennek a 2/3-s rémálomnak a megakadályozására!
    Talán akkoriban még hatásos is lehetett volna, hiszen a teljes média még nem volt narancsos kezekben – ma ezen felhívások már hatástalanok, nem juthat el csak kevesekhez, de hatásuk sem lehet – ezzel ezt a kormány már nem lehet leváltani. Késő!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (22 szavazatból)
  6. Ha ilyen az értelmiség,akkor Kovács23 Jánostól mit lehet várni?
    Parti Nagyot ha olvasom a 168 órában mindig felháborít,mert az az ember el van tévedve a saját nagyszerűségétől.
    Heller Ágnesről meg ne is beszéljünk! Hová tette az eszét? És Vásárhelyi Mária?
    Az ész megáll.
    Legalább annyira meg vagyok döbbenve, mint tegnapelőtt, amikor a két kiválasztott nyilatkozott az együttműködésről, és a délelőtti aláírásukat herélték ki így a nyilatkozatukkal.
    Azt kell látnunk, hogy a megvezetés magasiskoláját adják itt elő nekünk,akik nem értünk a politikához, csupán a józan eszünkre hallgatva írjuk a véleményünket.
    Már csak az hiányzik, hogy Gyurcsány is ebbe az irányba induljon,és dobálja a homokot a szemünkbe!
    Én sem írom alá természetesen.
    Bár amilyen hirtelen felhorgadtam tegnapelőtt este,valahol leírtam, hogy mozgalmat fogok indítani Mesterházy ellen, mert az mégsem járja, hogy ebben az országban a döntő pillanatban az ész mindig vándorútra kel. Nagyon ráéreztem ezek szerint.
    Én tiltakozom ez ellen az értelmiség ellen! Azért tartunk itt, mert akiknek a fáklyát vinni kéne,megmagyarázhatatlan módon nem képesek rá.
    A szomszédnak van igaza, aki azt mondta,hogy “a qrva anyátokat, azt!!!”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (37 szavazatból)
  7. Kedves B.L., megértem a heves indulatát, de most jobb lett volna aludni rá egyet mielőtt ezt az írást posztolta.
    .
    Ha a felhívás aláíróinak politikai éleslátását vonta volna kétségbe, talán még rendben lenne. (Emlékszem, a 2006-os választás estéjén egy TVs stúdióbeszélgetésben Heller Ágnes azt mondta, Orbán Viktornak ezzel befellegzett, innen már nem lehet visszajönni, el fog tűnni a történelem süllyesztőjében. Istenem, és én elhittem neki, mert nagyon szerettem volna hinni!)
    .
    De a tisztességes jó szándékukat és az értelmiségi felelősségtudatukat kétségbe vonni nagy hiba!
    Nem csak egyszerű tévedés, hanem káros, mert nagyon bizonytalan időket élünk, mert kell az embereknek az erkőlcsi iránymutatás, amit jó érzésű ember (hívő vagy sem) már jól tudja, a templomban a szószékről biztosan nem várhat, a médiáról ne is beszéljünk.
    .
    Hívjon ostobának, vagy naívnak, de én a felhívásukat úgy értelmezem, hogy nagyon is átérzik a felelősségüket. A polgárháború elkerülésére, a fasiszta orbánrezsim békés leváltására az utolsó esély, hogy a nagyon sokszinű, de a demokráciában egyetértő politikai erők személyes- és pártambícióikat tegyék félre, Bajnai után Mesterházy is és Gyurcsány is lépjen hátra, keressenek egy hiteles személyiséget, akit mindannyian fenntartás nélkül tudnak támogatni, és első lépésként legalább a választásokon szerezzenek több szavazatot mint a fideSS. Ezzel persze még semmi nem lesz megoldva, ahogy már itt többször többen megírták. A neheze azután jönne, mert kezelni kéne az elvesztett választás után a fideSS által utcára küldött csőcseléket, miközben az országgyűlésen kívül minden más hatalmi ág valamint a média továbbra is a nácik kezében maradna.
    .
    De legalább meg kéne próbálni ezt az első lépést közösen megtenni! Más esély nincs. Különben vagy marad az orbánmaffia még húsz évig, vagy a neonácik fogják őket elzavarni, de akkor vér fog folyni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (38 szavazatból)
  8. Bár a cikk nagy részével egyetértek, de úgy gondolom,hogy magára valamit adó újságíró nem ostoba barmozik és hülyézik.Egy színvonal alá nem megy, hacsak maga is nem csúszik a színvonaltalanság mocsarába.Egy kicsit szégyellje magát ezért.Nem mentség, hogy értünk haragszik, nem ránk.Tartsuk a színvonalat kérem!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (41 szavazatból)
  9. Laci! Megerősítettél döntésem helyességébe vetett hitemben. (Pedig egy igen jó barátomtól kaptam a “körözvényt”, de úgy láttam, ezt ne…)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  10. Nagyon fájdalmas ez a történet. Tetézi, hogy Radnóti Sándor levelet írt Mihancsik Zsófiának:
    http://www.galamuscsoport.hu/tartalom/cikk/350289_bajnai_es_az_mszp
    Még tetézi, hogy nagyon kevesen gondolkodnak, néznek (és látnak) előre, A műltból pedig semmit nem tanulnak, a tapasztalatokat nem használják.
    Gyurcsánynak hogyan kellene még szólni, hogy hagyja a fenébe – most!!?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (16 szavazatból)
  11. Sok mindenben egyetértek, de én nem becsülném le ennyire azokat a politikusokat, akik kisebb pártokat és egyesületeket működtetnek. Az egyértelmű, hogy a véleményformálónak nevezett balliberális értelmiség és sajtó az MSZP mögé igyekszik terelni az Orbán-rendszerrel elégedettlen embereket. A nyilatkozat közzétevői is ezen buzgolkodnak, s hogy nem helyesen teszik azzal teljes mértékben egyetértek. Nem ködösíteniük kellene, hanem határozottan ki kellett volna mondaniuk, hogy a teljes összefogást nem diktátumokra kell építeni, hanem egyenlő felek, új és demokratikus megállapodására.
    Határozottan ki kellett volna mondaniuk, hogy az ellenzéket szétziláló, korábbi kirekesztő külön alkut kötőknek el kell tünnie, hiszen az élet bizonyította, hogy teljes mértékben eredménytelen tevékenységet folytattak az elmúlt fél évben, miközben jelentős károkat okoztak a demokratikus erőknek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  12. virágelvtárs@ nem szeretem én sem, ha káromkodik valaki, aki leír valamit. Itt viszont nagyon a helyén van minden szó. Valakinek valamikor nevén kell nevezni a dolgokat.
    Nyugodtan tegye, sokan másképp nem értik. (Nem kizárólag egyetértő közönsége van ennek az oldalnak, és finomkodással nem megyünk semmire!)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  13. gret49
    Bocs hogy beleszólok…
    Ezek az emberek Balatonszárszón emelték piedesztálra Mesterházyt, és Bajnait.
    Már akkor látható volt, hogy elgaloppírozták magukat.
    .
    Ez a közlemény mégsem azzal kezdődik, hogy bocsánatot kérünk a tévedésünkért,de a jó szándék vezetett bennünket. (megjegyzem még jó szándékkal sem lett volna szabad egy Mesterházy kaliberű embert reménybeli miniszterelnök várományosként biciklire ültetni)
    .
    Ehelyett kiadnak egy közleményt, egy felhívást, hogy csatlakozzon minden demokrataérzelmű ember egy újabb tévedésükhöz!
    Autokratikus hatalmat említenek diktatúra helyett, és a jogállamiságot akarják felszámolni.
    Elkéstek!
    .
    Olyan felhívást kellett volna közzé tenniük,-és nem most, hanem a NER bevezetésekor – hogy a rendszert vissza kell állítani, mert törvénytelenné tették a NER bevezetésével, és mi neves értelmiségiek nem láttuk át a helyzetet!
    Ezért bocsánatot kérünk minden általunk becsapott, és elaltatott honfitársunktól aki ennek eredményeként,pláne következményeként meg lett csúfolva jogaiban a hatalom által!
    .
    Egy ország értelmiségének a krémjétől valami ilyesmit várnék el!
    Mivel ez elmaradt, marad a szomszédom véleménye “a qrva anyátokat, azt!”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (21 szavazatból)
  14. Közel négy éves, példátlan ország rombolás, primitív, harácsoló és brutális önkény kiépítése után a kormányzat nemhogy működik, de magasan vezeti a népszerűségi listát, vezetői nagy önbizalommal várják a választást, lekezelően, gúnyosan beszélnek a kihívóikról. Hogy ezt megtehetik, hogy már jóval korábban nem kergette el őket a népharag, két tényt bizonyít. Az egyik, hogy a lakosság jelentős részének ez az állapot megfelel, a másik, hogy a mai magyar ellenzék, ellopott köztársaság hívei teljesen alkalmatlanok, hogy felépítsenek egy újat.
    Lesz újjászületés, de előbb minden fontosat, szépet romhalmazzá tesznek az orrunk előtt. S mi csak állunk bambán, ostobán vitatkozva kicsinyes, önző dolgokon, és nagyon sajnáljuk magunkat

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (26 szavazatból)
  15. Ezek tényleg segg hülyék!
    Elmaszatolják a lényeget.
    Ez folyik 25 éve, mindig csak a mellébeszélés, hazudozás, az alapvető problémákat meg besöprik a szőnyeg alá.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (16 szavazatból)
  16. én cseppet sem aggódok a cikk színvonala miatt. jó mint mindig. bár csak az “értelmiségieink” közelébe tudnának kerülni ennek a színvonalnak és fel tudnák mutatni azt az éleslátást ami az AN-en évek óta egyenletesen tapasztalható. alapelv, hogy a fideszt kell leváltani, mert minden elvet, morált, törvényt felrúgtak. tönkretették a társadalmat. akik csak részkérdésben is egyet tudnak érteni a fidesszel, akik a legkisebb közös pontot is megtalálják ezekkel a fasisztákkal azok elvették maguktól a lehetöséget, hogy összefoghassanak olyanokkal, akik végig, rendületlenül fidesz- és orbánellenesek voltak. mesterházy, bajnai és sokan mások a kamuellenzékböl eljátszották a becsületüket. velük tehát a hátra levö életükben nincs összefogás. mégha farkasházy tivadar presztizs barátiköre, érstd magyar értelmiségiek valljuk be nem kicsit szerénytelenül unszolnak is bennünket. én a magam részéröl, ha választhatok inkább bumburi szomszédjának a véleményéhez csatlakozok. egy ilyen tartalmú felhívást sokkal szivesebben aláírnék.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (17 szavazatból)
  17. Igaz,hogy Gyurcsány visszalépést ígért,de akkor totálisan más volt a helyzet.
    Szerintem most előre kellene lépnie.
    Most Mesterházit kell hátraléptetni. Gyurcsánynak most az a felelőssége,hogy
    a DK elveinek mentén szabad csak támadni az Orbán-rezsimet. Ki kell nyilvánítani,hogy a törvénytelen rezsimet akarják leváltani.Ehhez kell támogatókat találnia. Szerintem jó terv a vatikáni egyezmény felülvizsgálata,biztos vagyok benne,hogy ez növelte a DK támogatottságát.
    Az egyházakat vissza kell terelni a hitéletbe és kiszorítani a politikából és a
    gazdaságból.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +33 (37 szavazatból)
  18. “A “neves közéleti személyiségek” nevű gittegylet ” BL
    .
    Remek!!
    .
    Erre gondoltam olyan sokszor, amikor a magyar “demokratikus értelmiséget” szapultam ezen az oldalon!
    Mit is tett ez az értelmiségi kör eleddig, semmit!
    Semmiért nem emeltek szót, írtak egy véleményecskét Bécsből vagy Berlinből és kész!
    Nem volt elementáris tiltakozás semmi ellen, de volt olyan ezek között a valóban neves értelmiségiek között, akik a 2/3-t üdvözölték!
    A pont az “i”-re akkor volt, amikor nem írtak tiltakozó levelet Kertész Ákos tönkretétele ellen, sőt kikérték maguknak a “moslék zabáló” jelzőt.
    Most sem olvastam egységes tiltakozást Kerényi őrültsége ellen sem.
    Bármennyire is tisztelem okosságukat, nálam leszerepeltek!!
    .
    ” Ennyire országvesztő értelmisége nem sok népnek van.” Bl +++++++++++++++
    .
    A non plus ultra a mai Galamuson jelent meg, amikor is Mihancsik Zsófiának írt Radnóti Sándor.
    Elképedtem!
    .
    Ami ezer százalékig biztos, hogy nem fogom elővenni a gumikesztyűt az orvosi csipeszt meg a szájmaszkot, hogy erre az áruló pártra szavazzak!
    Remélem a választások után eltűnnek a porondról, az őket támogató értelmiségi kör, pedig jól el lesz a tudományukkal a poros könyvtáraikban!
    .
    Haragom leírhatatlan!
    Írom én a sok egyszerű senki közül, az egyik!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (19 szavazatból)
  19. Ez az értelmiségi kör Balatonszárszón, arra kérte Mesterházyt, hogy adja át a helyét annak a Bajnainak, akit most arra kértek, hogy lépjen hátra Mesterházy javára!
    .
    Ez az értelmiségi kör rá fogja bírni Gyurcsányt, hogy dőljön bele a kardjába, lehetőleg a szív tájékán, hogy minél hamarabb kimúljon.
    Gyurcsány hinni fog nekik, hogy ez lesz a helyes út, remek!
    .
    Ez az értelmiségi kör, aki Havas szerint Gyurcsányt kiközösítette B.szárszón, így kénytelen volt az említett személy elkotródni. Jó ugye?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  20. Nekem erről a “fogjunk össze” játékról egy kabarétréfa (dal)jut az eszembe:
    Egy csónakban evezünk, de az én evezőmmel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  21. A felhívás nem rossz, de finomkodik, nem mer keményen fogalmazni, ahogy a helyzet megkívánná. Nem mer ”Felhívás” lenni a harcra. Talán csak ennyi a hibája. Valami ilyesmire gondolok, a zárójelben az eredeti:

    Felhívás

    Mi, alulírottak, megkönnyebbülten és teljes egyetértéssel vettük tudomásul, hogy végre elindult az a folyamat, amelynek eredményeképp megszülethet a demokratikus erők teljes körű összefogása. E nélkül ugyanis elképzelhetetlen a jelenlegi (autokratikus) illegitim diktatúra (hatalom) leváltása, a magyar demokrácia és a jogállamiság (újjászületése) helyreállítása.

    Felszólítjuk mindazokat, akik érdemi közreműködői lehetnek az együttműködésnek, hogy ne késlekedjenek, rendeljék alá érdekeiket a közös célnak, s ha kell, (javasoljanak új miniszterelnök-jelöltet), harcoljanak a jogállamért a Köztársaságért,hiszen az utolsó pillanatban vagyunk, amikor még van remény a (jogállam helyreállítására) rendszerváltásra.

    Akinek fontos a magyar demokrácia ügye, határozottan lépjen fel az együttműködés érdekében.

    Fogjunk össze, minden demokratára szükség van!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (9 szavazatból)
  22. Nagyon unom már a magukat baloldalinak tartó egyénektől,a finnyáskodást,ne beszéljünk így,ne legyünk olyanok mint ők,ha mindenkit leváltunk mi se vagyunk különbek stb.A baloldal győzelme esetén,ha nem váltanak le mindenkit,akkor megint ott lesznek mindenhol a kerékkötők és nem lehet elérni semmit.Nem tudom ki lenne az a bátor politikus,aki mögé a többiek is fölsorakoznának és támogatnák ebben.Az értelmiségnek nevezett egyének sokkal jobban élnek az átlagnál,el sem tudják képzelni milyen nyomorban élnek emberek,ezért vélekednek másképpen erről a rablóbandáról,nem beszélve arról,hogy továbbra is szeretnének jól élni.Megmondom őszintén én már semmi jót nem várok ebben az országban,mert ha visszatekintünk száz évvel ezelőtt is ez ment,miért éppen most változna.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (15 szavazatból)
  23. Orbant es sleppjet heveny rekeszizom-gorccsel fogjak akut kezelni, mert rosszul lettek a rohogestol az “ertelmiseg” ujabb felhivasa utan. A beton mar alakul a keverogepekben.. Talalkozunk 2018-ban..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  24. Nemrég egy atomtudós már leszerepelt választási szakértőként – igaz, ő a másik oldal embere. Jutalmat is kapott, ő lett az MTA elnöke. A hagyomány szerint ez az MSZP módszere is, vélhetően a demokráciáért senki sem aggódik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  25. Valakit emberi mivoltában sértegetni,gyalázni, az nem színvonal abban nincs helyén minden szó.Az nem nevén nevezés. (moderálva)
    Na ide nem kell lesüllyedni.
    Még egyszer nem a tartalommal nem értek egyet.Az ordenáré “stílust” nem szeretem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (12 szavazatból)
  26. emigrant:
    .
    - OK, én sem írom alá: Eldrad, szintén segédmunkás.
    .
    vontolla:
    .
    “..Közel négy éves, példátlan ország rombolás, primitív, harácsoló és brutális önkény kiépítése után a kormányzat nemhogy működik, de magasan vezeti a népszerűségi listát…”
    .
    - Na, ez az egyik oka, amiért nálam szóba sem jöhet a szavazás. Minek? Összenőtt, ami összetartozik, a nép nagy része és a Vezér (mely szörnyeteget maga a nép termelte ki) végre együtt. Ezeket senki nem fogja leváltani, semmiféle szavazáson. A nép többsége boldog, hogy van végre egy Vezér. A nép kisebb része pedig ha megfeszül, akkor sem tudja elmagyarázni a többségnek, hogy amit tesznek, az ugrás a szakadékba.
    .
    gret49:
    .
    “…A polgárháború elkerülésére, a fasiszta orbánrezsim békés leváltására az utolsó esély…”
    .
    1, Nem lesz polgárháború, ehhez egyetlen feltétel sem adott orKbánisztánban, és nincs olyan folyamat, ami ennek ellenkezőjére engedne következtetni.
    .
    2, Többször, részletekbe menően le lett írva, ez a banda miért nem fogja tudni leváltani a mocskos orKbán- maffiát. Szóval, ez nem “utolsó esély”, hanem semmilyen.
    .
    Sajnos, ez van.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (12 szavazatból)
  27. Egy kontralevél.
    http://endresy.blogspot.com/2014/01/level-nevesnek-nevezettekhez.html

    Lehet, hogy ezt is mellé kellene csatolni?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  28. Kedves Eldrad,
    .
    Paranoiás volnék? Én sajnos látom a polgárháború esélyét.
    Abban sajnos igazad van, hogy ez a t@ketlen ellenzék nem fogja leváltani az orkbán diktatúrát, de mégis, legalább adjunk egy esélyt! Tudod, a remény hal meg utoljára.
    .
    De ha ez nem következik be, és a következő ciklusban még tovább fokozzák a gátlástalan rablást, esetleg az EU is elzárja a csapokat, akkor jön el Vona Gábor ideje! A nép nagyon el lesz keseredve, nem lesz nehéz felhergelni. A csuti skizofrén pedig önként nem fogja átadni a hatalmat. Akkor lesz a polgárháború. A romokon pedig Vona-Pinocset fog vigyorogni. Fehéringes-feketemellényes suhancok fognak mindenkit begyűjteni, akinek nem tetszik a pofája.
    .
    Tudod, az én szüleim ezt átélték, és nem szeretném, ha a gyerekeimnek is át kéne élni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  29. Ha valaki valami ideális megoldást akarna kikényszeríteni az elhagyta a realitások talaját. Elégedjünk meg a most elérhető összefogással, mert nem lehet száz évet várni, hogy valakinek az ideális elképzelése teljesülhessen A cikk egy érthetetlen téveszme, az aláírók minden tiszteletet megérdemelnek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  30. gret49:
    .
    “..Paranoiás volnék?..”
    .
    - Nem.
    .
    De a polgárháborúhoz (bárhol a világon, kulturától, helytől függetlenül) kellenek bizonyos, nagyon is objektíy feltételek. Ez tisztán politológia, nem személyes. Ha ezek közül valamelyik nem adott, akkor nem lesz polgárháború (jóllehet, én a “belháború”kifejezést jobbnak tartom erre). Ez olyan törvényszerűség, mint egy természeti törvény.
    .
    És ahogy említettem, ezek a feltételek orKbánisztánban egyáltalán nem adottak. Lényegében egy sem.
    .
    “…legalább adjunk egy esélyt…”
    .
    - Természetesen lehet menni szavazni, de világosan elmagyarázta Bartus úr, és még sokan mások is, miért nem érdemes, és főleg, hogy miért NINCS KIRE szavazni. Ettől még persze lehet menni, nem tiltja senki.
    .
    “..a remény hal meg utoljára…”
    .
    - Nálam már évek óta halott a remény, ennek nagyon is objektív és jól kimutatható okai vannak. Mások még ettől reménykedhetnek.
    .
    “…a következő ciklusban még tovább fokozzák a gátlástalan rablást, esetleg az EU is elzárja a csapokat, akkor jön el Vona Gábor ideje…”
    .
    1, Az biztos, hogy tovább fokozzák. Lehet még, hiszen nincs, aki megálljt parancsolna ennek a szemét, rothadék bandának.
    .
    2, Az EU nem zár el semmit csak úgy. Ha az EU korlátozni – nem elzárni, csak korlátozni – akarja valamelyik tagországának a folyósított pénzmennyiséget, ehhez egyrészt nagyon komoly és tartós GAZDASÁGI- ÜGYVITELI kötelezettségszegés kell, másrészt, ennek a jelentése, kivizsgálása, megállapítása, végrehajtása sok hónapba, esetleg évekbe telhet. Belpolitikai okok miatt nem zár el az EU semmit.
    .
    Kérem, javítson ki valaki, ha tévedek, de ilyesmire – tudtommal – még nem volt példa az EU történetében.
    .
    3, Vona és bandája ideje nem eljön, hanem már eljött. OK, még nincsenek a kormánymaffiában bent, de mindegy is, mert a fitymesz nagyjából azt hajtja végre, amit a nácik rikácsolnak.
    .
    “…Tudod, az én szüleim ezt átélték, és nem szeretném, ha a gyerekeimnek is át kéne élni…”
    .
    - Ha begyűjtést nem is kell átélniük, de egy zombi- társadalom, és egy végzetesen leszakadó ország összes átkát majd igen. Hacsak, nem távoznak nagyon gyorsan Európa valamelyik működőképes részére. Tartós időre, lehetőleg örökre. Gondolom, nem erre a megoldásra számítottál, de nem fogok neked süketelni, meg másnak sem, és sajnos ez van.
    .
    Én már csak tudom… :(((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (13 szavazatból)
  31. Én, csupán azért nem írom alá, mert nem vagyok neves közéleti személyiség., csak egy kisnyugdíjas a város pereméről, akinek az a véleménye az egészről, mint bumburi szomszédjának.
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  32. Malkom:
    .
    - Az igaz, hogy itt nincs ideális megoldás. De jó megoldás sincs, csak kamu, látszatmegoldás. Ez a cikk pedig erre akar referálni, ahogy az összes többi, ehhez hasonló itteni írás is.
    .
    Ha nem így gondolod, kérlek, írd le, kivel, miért érdemes “összefogni”. Figyelembe véve, hogy az “ellenzék” súlytalan törpeszervezetek összegányolt gyűjtőhelye, hogy semmiféle program nincs egyik mögött sem, és hogy nagyrészt ugyanazokból a tolvaj senkiháziakból áll, akik már durván leszerepeltek korábban.
    .
    Még valami: szerinted mitől van az, hogy a fitymesz mindenkori “ellenzéke” soha a büdös életben nem csinált semmi komolyabb ügyet a fitymesz legalpáribb disznóságaiból sem?
    És most nem csak az utóbbi 3 év szabadrablására gondolok, hanem korábban is, amikor még a szociké volt az egész ország, a helyi fitymesz- prostituáltak már akkor is azt csináltak, amit akartak, lényegében törvények felett voltak?
    .
    Hogy lehet ez?
    .
    Egyszerű a válasz. Akkor meg minek szavazzunk a másik bandára, akik egyszer már ezt lehetővé tették, főleg, hogy egy makogó hülyekölyök a “miniszterelnök- jelöltjük”, és továbbra sincs semmiféle programjuk?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (11 szavazatból)
  33. malkom 2014. január 10. péntek 12:44

    Ahogy az előttem szóló emlegette nincs ideális megoldás. Cézár idejében sem volt, és lehetne sorolni a történelmki példákat.
    Az viszont tény, hogy hogy a 2012 novemberében még lehetséges olajfa-koalició alól már a sziklákat is kigyepáltgák. Most elüvöltözni az értelmiség magasból, hogy ki merre huzza a lapátokat baromság.
    Amúgy tisztelni valakit magánügy. Ne irja elő senki, mert attól durcás leszek.
    Igaz én csak egy 4 szakmával és 5-6 diplomával bíró kis senki vagyok a nagy aláírókhoz képest. Viszont villanyossal és buszsal járok, és nem alanyi jogon fizetnek a filozofálgatásomért. Xar ügy.
    Ám vagyunk még pár százezren az országban. Nem sokdiplomások, hanem busszal járók. Nekik egy ilyen felhívás felér egy gyalogsági ásóval.
    ld. a linket itten:
    Andy Mage 2014. január 10. péntek 12:04

    Aki ezt a baromságot aláírja aazok egy részének a szociális IQ-jával valami gond lehet. Nem azért, mert zseni vagyok, hanem mert ők nem ismerik az embereket akkor.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  34. ANdy:
    .
    - Azért Cézár idejét említeni ezzel az orKbán- féle szutyokkal elég lealacsonyító, Cézár és a korabeli római értelmiség felé, persze.
    .
    Cézár valóban rendet csinált, és ebben rengetegen támogatták is. És nem csak mert “nem volt jobb”, hanem mert ő a legnagyobb személyiségek egyike volt, mióta írott történelem létezik, és mert ő valóban rendet csinált.
    .
    Cézár igazi felelős államférfi volt, ilyen pedig a mai orKbánisztánban egy sincs.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  35. Úgy tudom,hogy Bajnai ma délután programot hirdet.Kíváncsi vagyok,hogy ez a program közelít-e a DK proramjához és ha igen,akkor mennyire.
    Szerintem a DK programja nem fog lazulni,talán még keményedik is,hiszen
    a támogatottságuk igazolja az eddigieket / pl. az egyházakkal szembeni fellépés /.
    Gyurcsány szerintem ragaszkodni fog ahhoz a kitételhez,hogy az Orbán-rezsim
    törvénytelen és államellenes módon betonozta be magát.
    Biztosan ragaszkodik ahhoz is,hogy Mesterházi miniszterelnökjelölti pozíciója /egyelőre!/ egy kicsit lebegtetve legyen egy esetleges későbbi változtatás lehetősége miatt.
    Ne feledjük,a megállapodás most az MSZP érdeke és a labda náluk pattog.
    A helyzet nagyot változott,Mesterházi ideje lejárt.Most már ő az,aki miatt az
    ellenzék voksokat veszíthet.
    Most már az értelmiségnek is el kell gondolkodni,eljött az idő,hogy önnön kobakjukra hamut hintsenek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  36. Eldrad
    2014. január 10. péntek
    14:19

    Elnézést! Cézártól :-))
    Bár éppen azt akartam ecsetelni, hogy Cézár sem volt az ideális megoldás. Holott az ő tényleg kicsit más kvalitásokkal rendelkezett, mint ez a bagázs.

    Teoretikusan biztos ott is lett volna jobb megoldás. Ha a kidolgozójának elég leríni, alární egy beadványt, és utána köze sem az egészhez, és nem kell vele szembesülni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  37. “…Ha a – megoldás – kidolgozójának elég leríni, alární egy beadványt, és utána köze sem az egészhez, és nem kell vele szembesülni…”
    .
    - Ilyen nincs.
    .
    Ha valaki egy ilyet kényszer nélkül aláír, legyen az valami marhaság, vagy működőképes program, tök mindegy most, akkor onnantól ő is felelős érte. A nevét, azaz, beleegyezését adta hozzá, akkor hogy ne lenne már felelős?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  38. “…Bajnai ma délután programot hirdet…”
    .
    - Lehet, de egyfelől ő már csak egy fantompárt vezére, szóval, most már mindegy, mit hirdet.
    .
    Másrészt pedig, amit itt meg kellene hirdetni, ami elég hatékony lenne… hát, barátom, azt nem tenné zsebre, amit azért a kormány- maffiától, meg a felheccelt csőcseléktől kapna.
    .
    Más kérdés, hogy egy hatékony gazdasági- szociális- stb. program eleve végrehajthatatlan volna a mindenkori orKbánisztánban, mert a minimális feltételek sem adottak hozzá.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  39. Eldrad; jan. 10. 13:20, 13:29

    Ez a lényeg; ez a Magyarországnak nevezett szarfészek egyszerűen nem érett a demokratikus jogállamiságra, mint ahogyan a ( harmadik ) világ országainak többsége sem. Az egzisztenciájukat ezen a mocskos szemétdombon kiépítő, nyugat-majmoló, élősködő ” neves közéleti személyiségeknek ” ezt nyilván nehéz megemészteni. Az EU – t illetően viszont meglehetős hiányosság, ha az alapvető demokratikus jogállami elvek tiszteletben tartását még a különféle segélyek folyósításának felfüggesztésével sem tudja kikényszeríteni. Ez nem egészen belpolitikai ügy; pl. a csaló magyar választási szisztémának nemcsak a pesti de a strassbourgi Európai Parlament mandátumaira is hatása van. Az alapvető demokratikus jogállamiság érvényesülése alapfeltétele az EU ( a NATO tagságnak már nem biztos, Salazar fasiszta Portugáliája NATO alapító tagállam volt ‘49-ben ) tagságnak; tehát ez nem magánügy. Az EU képtelensége alapvető értékeinek házon belüli érvényre juttatására, a demokrácia helyzetének globális gyengülését jelzi, akár csak a két világháború között.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (8 szavazatból)
  40. És akkor bántják szegény Ásotthalmiakat, hogy kire adják szavazatukat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  41. Eldrad
    2014. január 10. péntek
    14:36

    Az idézet így szólt volna
    “Teoretikusan biztos ott [Cézár idejében] is lett volna jobb megoldás. Ha a kidolgozójának elég leríni, alární egy beadványt, és utána köze sem az egészhez, és nem kell vele szembesülni.”

    Teoretikusan miért ne lehetne……

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  42. Én sem írom alá. marica

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  43. Tisztelt Walla!
    .
    Mondjuk azért Konrádot, vagy Fischert, vagy Parti Nagyot szimplán “élősködő”-nek nevezni kicsit erős…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  44. Nagy András!

    valójában egyik sem élősködő, de nem is alanyi jogon és mindenkinek neves.
    ld a linket itten
    Andy Mage
    2014. január 10. péntek
    12:04

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  45. Hol az új miniszterelnök-jelölt?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  46. Már megint ez a kurva hirdetés!
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  47. hülyék.

    mármint az aláírásgyűjtők. több szót nem érdemelnek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  48. Hungarian citizen

    Nem irja ala, es kedelkedik Heller alairasaban: Hungarian Citizen, magyar ertelmisegi

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  49. nagy andrás; jan 10. 16:19

    Nem kell a felsoroltakat konkrétan kiemelni; különféle területeken működnek és valóban ahogyan itt írja valaki nem jár nekik az alanyi jogon járó dicsőség; az pedig egyéni ízlés kérdése ki mennyire kedveli őket a komolyzene, vagy az irodalom világában. Politikailag viszont szánalmas nullák. A magyar “értelmiség” nagy része pedig általánosságban véve egy élősdi, nepotista, elitista réteg akár a ( fasiszta, szélső ) jobboldalhoz akár a ( valójában csak a szélsőjobbtól balra álló simán jobboldali ) balliberális oldal katonái; akik a tudást és műveltséget mint valami féltve őrzött monopóliumot őrzik az adófizetők pénzén. Különben meg egyáltalán nem vagy csak nagyon kevesüknek van kiemelkedő intellektuális teljesítménye. Az ország közoktatásának színvonalát meg jól mutatja néhány nemzetközi felmérés. Egyszer a kitűnő ( nem véletlenül kiközösített ) Róna Péter mondta egy interjúban hogy Európa 500 (!) legjobb egyeteme között egy magyar sincs. A morális szintjüket meg jól jellemzik ezek az aláírásgyűjtő színjátékok, csak épp amikor kellene akkor nem állnak ki ( pl.: a Kertész Ákos, vagy Dániel Péter meghurcolása melletti cinkos némaság csak kettő a sok eset közül amikor finoman szólva morálisan csődöt mondtak ). A “médiaértelmiség” pedig egyenesen gyalázatos bűntársa a népnyomorító politikai-gazdasági uralkodó rétegeknek. Mínuszoljanak csak nyugodtan, ki is moderáltathatnak, ha nem tetszik az uraságoknak hogy a “senkiházi proli” ugatni merészel; lesz@rom, elmehetnek a jó fr@ncba…
    Amúgy kellene már ebbe az országba egy normális radikális baloldal mint pl. a görögöknél, olaszoknál, franciáknál, spanyoloknál stb. amely végre felforgatná ennek a nyomorult reakciós ‘45 előtti szinten megragadt, fasisztoid, félfeudális, korlátolt kispolgári társadalomnak a mocsarát. Különben meg egész egyszerűen sz@r dolog magyarnak lenni, különösen a társadalomból kiközösített úgy nagyjából 3 – 4 millió ember számára. Kezdik kapiskálni az urak? Gondoljanak arra, hogy idén van 500 éve a Dózsa György nevével fémjelzett lázadásnak…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Saját aktivistáit is átvágta a Fidesz 2013. szeptember 22. vasárnap

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos