Ronai and Ronai
AMERIKAI

Navracsics is a Kúria mellé állt 2014. január 16. csütörtök 6:42 Forrás: MTI

  • Hozzászólások(9)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Navracsics is a Kúria mellé állt

Budapest – A Kúria a bankok mellé állt. Így kommentálta néhány héttel ezelőtt csalódottan a Fidesz több vezetője a Kúria devizahitelekkel kapcsolatos döntését, majd később azt, hogy a legfőbb bírói testület bejelentette: a vitás ügyekben megvárja, mit mond az Európai Unió Bírósága. A kormányzati szintre emelt bank- és unióellenes hangulatban meglepően hangzik, hogy Navracsics Tibor elfogadja a Kúria döntését.

A Kúria jogosan döntött úgy, hogy megvárja az Európai Unió Bíróságának döntését, és igaza van abban, hogy egy ilyen széles körű társadalmi probléma kezeléséhez jogalkotásra van szükség – mondta a devizahitelekkel összefüggésben Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter a Hír TV, Magyarország élőben című műsorában szerda este.

A miniszterelnök-helyettes, tárcavezető arra hívta fel a figyelmet, hogy az egész magyar igazságszolgáltatás számára irányadó lehet a közösségi jogi megközelítés. Hozzátette: a Kúriának igaza volt akkor is, amikor jogegységi döntésében kimondta, hogy ilyen széles körű társadalmi problémát a jogalkalmazás nem tud kezelni, jogalkotásra van szükség. Ám ahhoz még meg kell várni a luxembourgi székhelyű Európai Unió Bíróságának és a magyar Kúriának a döntését.

Ezernyi különféle devizahitel van, a jogalkotó pedig egyedi esetekre nem hozhat szabályokat. Meg kell találni az általános pontokat, mint például az egyoldalú kamatemelést, az egyoldalú szerződésmódosítást, és azokban kell dűlőre jutni. A probléma bonyolult, a jogszabály megalkotásakor olyan kérdésekre is választ kell adni, hogy csak a hatálybalépése utáni szerződésekre érvényes vagy a korábbiakra is, csak a lakáshitelekre vagy másra is.

A frakció dolgozik a probléma megoldásán, ehhez az igazságügyi tárca minden segítséget megad, a nemzetgazdasági minisztérium pedig a költségvetési lehetőségeket tanulmányozza – mondta Navracsics Tibor, aki kérdésre válaszolva azt is megjegyezte: szeretné, ha még ebben a kormányzati ciklusban születne megoldás a devizahitelek ügyében.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.4/5 (7 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +5 ( 9 szavazatból)
Navracsics is a Kúria mellé állt, 4.4 out of 5 based on 7 ratings

Címkék:, , , , , ,

  • Hozzászólások(9)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

9 Reader’s Comments

  1. Navracsics óvatos duhaj!
    Előre menekül. Kifelé úgy csinál, mintha tiszteletben tartaná az Európai Unió Bíróságának,és a Kúriának a döntését, de a háttérben meg gőzerővel dolgoznak a lehetséges döntésekre készülő válaszokkal.
    Aztán hipp hopp, amikor megérkezik a döntés, azonnal ott lesz a fideszes unortodox törvényjavaslat amit a Kúria unortodox módon támogat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (14 szavazatból)
  2. Navracsicsot intelligensnek tartom. Szerintem szívesen és szívből és meggyőződésből is szembefordulna Orbánnal és időnként Orbán ízlésével ellentétes kijelentéseket tesz szakértelmét és erkölcsi érzékét bizonyítandó, majd ezeket visszavonja Orbán iránti lojalitását bizonyítandó.
    .
    Kíváncsi vagyok mit tenne Nasvracsics ha nem csicska hanem tényleges hatalommal rendelkező miniszterelnök lenne.
    .
    Mindenesetre látom gondol a jövőjére.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (15 szavazatból)
  3. Navracsics a mi kis akrobatánk, egy popsival két lovon.
    (Mert nekünk ilyeneink is vannak)
    Ha sokat gyakorol, talán. De ha csak hébe-hóba végzi mutatványát könnyen baleset lehet a vége. Főleg ha kétfelé szalad a ló akkor időben kell tudni választani.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (15 szavazatból)
  4. Szemfényvesztés.
    A mondandó lényege, hogy ha a bíróság nem hajlandó olyan ítéletet hozni, amit Orbán elvár, akkor majd az elvárásnak megfelelő törvényt hoznak, oszt jónapot.
    Ez a joggal való visszaélés végletes formája.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (18 szavazatból)
  5. Egyik ezt hazudja, a másik meg azt.
    Valamelyiknek csak igaza lesz.
    Ez a politikájuk, semmi több.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  6. Ezek olyan törvényeket hoznak, ami jólesik nekik. Se jogállamiság, sem polgári jogi alapvetések, sem a nemzetközi jog nem érdekli őket. Minden jogszabályukat aljas szándéktól vezérelve hozzzák meg, és ez világosan és szövegszerűen kimutatható. Ez olyan, mint, amikor azt mondja valaki, hogy orbanininek nem volt parlamenti felhatalmazása az atomüzlethez. És? Hát ha szükségét látja, majd szavaztat magának egyet utólag az ezerharmaddal. A törvényhozás a markukban van, az törvényes, amit annak mondanak. Oszt jónapot. Navracsics egy senki, neki nincs véleménye, és ha lenne is, nem számít, majd módosítja.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  7. Ugyan, kampányduma, h mért nincs megoldás (hogy a választásokig ne legyen új botrány), és az is, hogy lesz… A kamatok kezelése sem az árfolyamm sem a munkanélküliség miatti fizetésképtelenség problémájára nem megoldás. Bezzeg mikor a haveroknak kellett az előtörlesztés a többi nyomorult 400 mrd adóforintjából, akkor nem kellett jogegységi döntés nekik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  8. klossz+++++++++++++++++++++++++++++++++++
    -
    Ezt mondtam, hogy a 300 forintosok népénél az nem verte ki a biztosítékot, hogy a nem rászorultak 180 forinton, egy összegben kifizethették a tartozásukat és nem is kis lakásokat vásároltak, tehát több tízmillióról beszélünk/fő.
    De az, hogy most esetleg valamiféle megoldást keresni kellene a valóban rászorulók kisegítésére – ezt elítélik, a kormány pedig hallgat rájuk, húzza az időt, nem igazán akar segíteni a valóban segítségre szorulókon.
    -
    Az országban legtöbb önkormányzat fideszes, az ő adósságukat is kifizeti a 300 forintosok népe – és akkor azt mondják, hogy a szoci városokét is kifizeti a kormány – na de azok hányan is vannak?!
    Azokat kihagyni már valóban nagy pofátlanság lenne.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  9. Az ír gázoló esete…
    -
    http://www.stop.hu/belfold/navracsics-gyenge-alkuja-miatt-mehet-haza-az-ir-gazolo/1208945/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

Gyurcsány és az Európai Egyesült Álmok 2014. április 14. hétfő

Az utolsó csepp pálinkáig harcolunk 2014. április 11. péntek

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos