Ronai and Ronai
AMERIKAI

Para-Kovács Imre: Szavazzon ránk, mert izé 2013. december 17. kedd 18:25

  • Hozzászólások(76)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Para-Kovács Imre: Szavazzon ránk, mert izé

Az utolsó választásmentes év utolsó napjaiban még mindig nem egyértelmű, ki lesz a Szezon Baloldali Hülye Politikusa, pedig voltak kiugró teljesítmények, de a bajai videóval, valamint az ásotthalmi polgármester-választással annyira belehúzott a Demokratikus Koalíció, hogy várok a fogadással.

Nyilván így van ezzel a Fidesz is. Szerintem, le sem hívják a CBA-tól és a Közgéptől a fekete kampánypénzeket, mert tökéletesen értelmetlen, majd csak elzakatol valahogy tavaszig a demokratikus mókavonat, aztán márciusban esetleg néhány plakát: Tényleg ezeket akarjátok kormányon látni? szöveggel, oszt jó napot.

Koncepciótlan, erőtlen és széteső ellenzék próbálja elhitetni magáról, hogy nemcsak a Simicska-Orbán kormány leváltására képes, de az azt követő kormányzásra is, bár ezt saját maga sem hiszi el. Ez így elég necces. Tudom, persze, hogy a lakosság érzelmi alapon Orbán-ellenes sokaságának tökéletesen elég lenne az is, ha minden úgy lenne, ahogy 2010-ben, és azelőtt volt, de ez baromság, mert 2010-ben egy kármentő kormány működött, saját képességeihez mérten sikeresen, azonban azt mégsem akarhatják a széles dolgozó tömegek (munkások, parasztok és a velük szövetséges munkanélküliek), hogy egy majdnem összeomló társadalom és gazdaság rekonstrukciójával folytassuk áldásos országépítő tevékenységünket, miközben természetesen a Fidesz négy évét kitöröljük emlékezetünkből.

Mert abban majdnem egyetértés van, hogy a Fidesz-kormány az nem volt, ez csak valami horpadás a tér-idő kontinuumban, becsapódó meteor fekete DNS-sel.

2013 utolsó napjaiban ott tart, és minden valószínűség szerint 2014 elején is ott fog tartani a magát következetesen, ám nem mindig értelmezhetően demokratikusnak és baloldalinak tartó ellenzék, hogy kivel szabad és kivel nem összefogni azért, hogy esetleg elinduljanak a választásokon. Mert ez sem egyértelmű, Ásotthalmon például elfelejtettek, lett is a községnek rendes fasiszta polgármestere, némi baloldali és demokratikus támogatással, mert a változás fontos, és így legalább a Fidesz jelöltje elbukott. Ja. Horthy is milyen jól megszívta a nyilas hatalomátvétel miatt, kacagott és tapsolt minden jóérzésű demokrata, leszámítva talán a tényleg jóérzésű demokratákat.

(Ilyenkor szoktam felsikítani, hogy itt mindenki megbolondult?!, de ennek tisztázásán már elég régen túl vagyunk.)

2014-től kormányozni kell. Abban az abszurdnak tűnő esetben is, ha a mostani ellenzék kerül hatalomra. Meg kell haladni a 2010-es, és az azt megelőző bénázást, fel kell számolni a máig is lappangó szocialista és velük szövetséges bűnözői köröket, aztán ki kell találni valami kormányprogramnak tűnő izét, ami megvalósulása esetén nem a baráti Fehéroroszország felé viszi el Magyarországot, hanem egyértelműen és határozottan Ausztria irányába. Ennek nyomát sem látom. Barátságos értelmiségi műhelyek elemezgetnek, keresik a megoldásokat, lehetőségeket mérlegelnek, miközben a politikai pártok még az alapszintű kommunikációt sem képesek elsajátítani, nemhogy jövőképekkel villognának. Köszönni nem képesek egymásnak tisztességesen, nyilván örömmel reájuk bízom az országomat. Majd biztos a választási győzelemtől hirtelen okosak és szakszerűek lesznek, most csak a stressz miatt tűnnek fogalmatlan állatseregletnek. Meg influenzajárvány is van. Ez a köd is lenyomja a politikust, a tévében is szarok a vetélkedők, a gyerek bukik félévkor, a pénz csak csordogált, ám szerencsére el nem apad, de legalább Gyurcsány szakácskönyve rendesen fogy.

A Fidesz négy éve alatt annyi magas labdát adott az ellenzéknek, hogy öt, találomra kiválasztott szántó-vető is képes lett volna nyerő ellenzéki stratégiát kidolgozni, ezek meg még mindig csak makognak. A rossz hír az, hogy az ellenzék jelenlegi állapotát szemlélve a következő négy év sem lesz elég eljutni az összetett mondatokig. Talán nyolc.

Kapásból fel lehet sorolni harminc ügyet, amelyek önmagukban is elegendőek lettek volna a kormány bukásához. Semmit sem kezdtek ezekkel, de ha próbálkoztak is, rosszul jöttek ki belőle. Amennyiben Orbán Viktor személyesen elsétálna az Andrássy út egyik végétől a másikig, és ellopná az összes valamire való épületet, már másnap kiderülne, hogy valamelyik gyurcsányista, bajnaista, mesterházysta vagy schmuckista házfelügyelőnek is jutott a szajréből 840 forint, ráadásul számla nélkül, és ezzel a hírrel lenne tele a lefizetett sajtó, minden nap hallanánk a tévében, rádióban, majd a következő közvélemény-kutatás kimutatná, hogy erősödött a Fidesz, hiszen ezek a bűnöző baloldaliak még akkor is lopnak, ha hatalmon sincsenek.

A baloldal részéről erre az a frappáns válasz, hogy kiáll valaki egy rosszul világított üreg elé, és arról siránkozik, hogy ő tulajdonképpen Antall József politikai örököse a szemén látszik, hogy várja Obamát, aki majd megmenti a magyar demokráciát.

Megyek kutyát sétáltatni, aztán majd szóljatok, drága baloldali, demokratikus és liberális barátaim, ha komolyan gondoljátok.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.8/5 (88 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +104 ( 120 szavazatból)
Para-Kovács Imre: Szavazzon ránk, mert izé, 4.8 out of 5 based on 88 ratings

  • Hozzászólások(76)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

76 Reader’s Comments

  1. En mar csak a Ketfarku Kutyapartban bizom! Annyira boven profik, mint a profi politika.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (12 szavazatból)
  2. Csacsicska Tamás! dec 18.07.20

    Azt mondod Gy. nem tud vezetni – aztán azt is, hogy Orbán sem, a többiekről nem is beszélve, szóval akkor senki sem tud országot vezetni – ami végül is egy elsajátítható tudomány, akár a villanyszerelés, könyvelés stb Jól értem ?
    Nos abban igazad van, hogy Magyarországon sajnálatosan kevés az igazán képzett, és szakirányúan hozzáértő politikus – azaz kimarad az a sok lépcső, ami a nálunk fejlettebb országokban természetes, azaz a politikára fejét adó személy fiatalon, tudatosan készülve feladatára kifejezetten ilyen irányú képzésben ( is) vesz részt, és megtanulva a szakma, a közigazgatás, és a közéleti szereplés alapvető normáit végigjárja az úgynevezett “szamárlétrát”, hogy mire oda jut, már nagyjából felvértezetten álljon a feladatok elé. (Jó példa erre a franciaországi közigazgatási ( államigazgatási) felsőfokú képzés, mely olyan szakmai és diplomáciai etikettre oktatja hallgatóit ami Európában ma is egyedülálló, és bárhol megállja a helyét aki ezt eredményesen abszolválta.
    Ez azonban csakis egyik – bár kétségtelenül nagyon fontos – szegmense az alkalmasságnak, ezenkívül még kellene hozzá személyi alkalmasság és elhívatottság is, nálunk hol ez hol az de kevés kivétellel úgy általában hiányoznak a fenti kritériumok, miután egyik napról a másikra kerülnek fontos pozíciókba sosem látott, kevéssé tapasztalt percemberkék, a tetejében még azok is rossz felállásban, a legkevésbé sem mérlegelve, hogy egyáltalán ki mire alkalmas! így fordulhat elő, hogy a kormányzati munkához szorosan kötődő egyik legfontosabb szerepbe kommunikálni-olvasni igen gyengén tudó cukrászok, vagy enyhén félkegyelmű benyomását keltő zenészek kerülhetnek, mint a Zsigó-Hoppál duó)
    Nehéz ügy ez,de azt is írtad, hogy “Gy-nak legalább vannak szép gondolatai, amit nem tud kivitelezni ezért zsákutca a személye” Oké ! Ebben is van tényigazság,- de vajon miért is nem tudta/ tudja megvalósítani ? Ha erre őszintén válaszolsz magadnak, máris megvan a megoldás-egy része! Ám, ha jól értettelek – miután senki nem tud vezetni – a zsákutca mindegyikük esetében fennáll, azzal a különbséggel, hogy a többieknek esetleg kevésbé vannak jó és szép gondolataik (amit érdemes lenne megvalósítani) így a mérleg mindenképpen Gy, felé billen !
    Mesterházy talán a legjobb példa a fentiekre: magasan képzett, több nyelven beszélő, fiatalon politikai szerepet vállaló, majd tudatosan arra is készülő és abban tevékenykedő egyén – jó modorú, jó megjelenésű ( volt valamikor, ma már nem annyira) személyében azonban mégsem alkalmas, azt gondolom erre mondják, hogy nem meghatározó egyéniség ! Gyenge, befolyásolható és nem karizmatikus, tehát vezetésre ( országvezetésre legalábbis ) alkalmatlan.
    Bajnai remek közg. és pénzügyi szakember, a politikai és menedzseri megítélése nem feltétlen kedvező, sok tekintetben hiányos, ám kevéssé megosztó,és higgadt nyugodt beszédmodora bizalmat és pozitív benyomást kelt, mégsem sugall biztonságot, (ezért sokakat el is riaszt) mert már a megjelenése is azt mondja: bocsánat hogy élek, amúgy merre van itt a férfi mosdó ? Egy évvel ezelőtt a változásra vágyó emberek nagy része mindent adott volna az ő miniszterelnökségéért – én tuti rászavaztam volna 2010-ben ha indul – de nem tette és a ma Bajnaija már közel sem ugyanaz, mint akit annyira vágytunk vissza !
    Ezzel együtt is azt mondom, jól elvezetné az országot – csak nyerje meg neki valaki a választást, onnan már boldogul ! Ki az aki minderre képes, akiben megvan mindaz ami a másik kettőben nincs ? Gyurcsány ! ő a született menedzser típus, hatni tud az emberekre, oda vonzza a tekinteteket és a füleket és én egyszer Isten bizony úgy megnézném valójában mire lenne képes, ha nem engednek rá csahos kutyákat fára mászás közben akik ezerrel húzzák és tépik, hogy aztán megállapíthassák nagy röhögve, és sűrű fejcsóválások közepette, hogy ….ez a hülye még a fára sem tud felmászni, hát mit is akar ez itt…. ? Vagy ha önös érdektől vezérelve nem épp a saját, féltékeny, hatalmukat és befolyásukat féltő párttársai fordulnak ellene – pusztán ezért mert annyit azért felismertek, mi9nden hülyeségük ellenére, hogy ő mennyivel különb – és hogy ők erre a különbségre egyáltalán nem vágynak , ellenben a megszokott kis langymeleg semmi nem jönne rosszul újabb négy évre, ez a barom meg még a végén rendet tesz itt, és akkor nekünk annyi, mehetünk vissza “autófényezőnek” esetleg a nhavi fizetésünkből kell majd megélni ezután ?
    Míg az őszödi szivárogtató kérdése, és kiléte nem tisztázódik Ferencnek nem lesz nyugta, és elfogadottsága egyik oldalon sem – a szálak messzire és mélyre vezetnek a” legnagyobb és legerősebb” ellenzéki párton belül, és mind a jobb mond a baloldalnak érdeke, hogy Gy. távol maradjon a közélettől: ezért aztán meg is tesznek mindent, minden oldalon. Ha Gy-t nem sikerül befogni, akkor jöjjön most a DK áztatása, hátha az célhoz vezet. Nosza toljuk rájuk mind a bajai videót, mind az ásotthalomi választás teljes csődjét.
    Gy. egyébként nem akar min. elnök lenni, pusztán saját pártját programjukat,elképzeléseiket, na meg a bennük bízó embereket szeretné képviselni – természetesen a parlamentben – hol máshol ?
    Egy gondolkodó, Európában magát otthon érezni szándékozó ember eltudja képzelni a jövő parlamentjét pl a sok szájtáti megélhetési Juhász, Jávor, Pálffy, és Selmeczi …stb mellett Gyurcsány nélkül ? Mert én nem !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (24 szavazatból)
  3. mmm.. ha szerencsém van összeomlik az egész, és eltűnik a térképről.

    ahol lakom azt meg viszi Ausztria, vagy Horvátország.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (10 szavazatból)
  4. Csacsicska Tamás:

    Azt mondod, Gy.F. megbukott, mint miniszterelnök. Pontatlan vagy. Nem megbukott. Megbuktatták (ami nem ugyanaz). Bukása a Fidesz-maffia és az MSZP-maffia (más néven: Simicska-Puch-tengely) gyümölcsöző együttműködésének következménye volt. Azt is mondod, hogy nem tud vezetni. Szerintem ez nem igaz (mielőtt letorkolnál, hogy nem értek hozzál: 15 éve tanítok vezetéselméletet és vezetési technikákat menedzsereknek, és bár viccesen azt szokták mondani, hogyha valaki nem ért valamihez, akkor tanítja azt, az általam (is) oktatott vezetők sikerei mást mondanak). Gyurcsány igazi kooperatív típusú vezető (nem tévesztendő össze a NER-szabvány szerinti “nemzeti együttműködőkkel). A vezetés négy alapvető összetevőjéből (tervezés, szervezés, irányítás, ellenőrzés) Gyurcsánynak az első kettőből kiváló, a harmadikból jó, a negyedikből pedig elégséges minősítést adok (a részletes indoklástól most eltekintek, túl hosszú lenne: fogadd el, kérlek, hogy objetktív paraméterek alapján osztályoztam). A siker öt összetevőjéből (tehetség, szorgalom, akarat, kitartás, szerencse) azonban jóindulattal is csak kettőt (tehetség, szorgalom) tudok jó szívvel a neve mellé írni- Ez pedig kevés. Még akkor is, ha a szerencse nehezen befolyásolható dolog (nem volt neki). Több akaratra, és főleg nagyobb kitartásra lett volna szüksége (ebben példát vehetne akár a Kedves Vezetőtől is, akiben ezek a dolgok meglehetősen túltengenek…). Olyan ellenséges környezetben (ellenzék + saját pártjának egyes korifeusai), amelyben ő tevékenykedett, nagy szükség van ezekre a dolgokra. De úgy látom, mintha éppen ezen a téren mutatkoznának nála a fejlődés jelei. És persze azt sem szabad elfelejteni, hogy a DK (amely urópai kontextusban tulajdonképpen egy balközép, liberális polgári párt) sokkal inkább az ő terepe, mint az a populista katyvasz, amit MSZP-nek neveznek.
    .
    Mindent egybevetve, én nem tartom őt bukott vezetőnek (Orbán sem az, pedig kétszer volt már padlón, mégis fel tudott állni – legnagyobb sajnálatomra…). Ahhoz azonban, hogy sikeres is legyen, még nagyon sokat kell dolgoznia. De a jelek – szerintem – biztatóak. Változatlanul állítom, hogy Magyarország számára ma ő az egyetlen, perspektivikusan is biztató alternatíva. Ezen persze lehet sajnálkozni. De – legalábbis egyelőre – nincs jobb! És amíg nincs jobb, addig én rokonszenvvel – ám kritikusan – figyelem tevékenységét. És drukkolok neki. Merő önzésből persze: mivel szeretném, ha az unokám olyan országban élne, amilyet ő elképzel. És azt is szeretném, ha ez az ország nem a Lajtától nyugatra lenne…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (32 szavazatból)
  5. Kelly:
    .
    Ez a beszéd, minden szavaddal egyetértek! Csillagos ötös (tőlem)…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  6. http://www.hir24.hu/belfold/2013/12/18/felcsut-ingyen-utazhat-maga-zoltan-ujevi-koncertjere/#a3
    -
    Még egy pl. arra, hogy ilyen nyalókázás biztosan nem kellett, főleg nem egy világhírűnek az előző kormányok alatt!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  7. Kelly
    Nagyon jó ,én is így látom,köszi.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  8. Csacsicska Tamás

    Observer (és többek):
    .
    „…A vezetés négy alapvető összetevőjéből (tervezés, szervezés, irányítás, ellenőrzés) Gyurcsánynak az első kettőből kiváló, a harmadikból jó, a negyedikből pedig elégséges minősítést adok .”
    .
    Szívesen belemennék a részletekbe, de gondolom, a kommentelők java részét szakmai érvek nem érdeklik (vezetésből egyetemi diplomám van, még MKKE-s a „jobb” időkből). A lényeg: Gyurcsány regnálásához semmiféle komoly eredmény nem fűződik. Kivétel nélkül elmaradtak a társadalmi reformok és az ország teljesen védtelenül belefutott a 2007-es pénzügyi válságba. A gyurcsányi gazdasági növekedést a parttalan és az államilag kontrollálatlan hitel-bővülés tette lehetővé, aminek a levét éppen manapság issza meg az ország.
    .
    Végül: Gyurcsány tökéletesen látta és tudta, hogy mind a párt-társai, mind a politikai szövetségese (SzDSz) nagy léptékben lopnak – és nem tett semmit ez ellen. Sajnos, ő nemhogy nem tervezett, vagy szervezett semmit (kivéve talán a soha meg nem valósult kormányzati negyedet) – hanem egyszerűen sodródott az eseményekkel.
    .
    Én tehát nem Gyurcsány emberi hozzáállását és értékeit vitatom, hanem azt, hogy képtelen volt az általa vezetett pártot ás főként az államigazgatást a politikájának szolgálatába állítani. Rendes pasas, de puhány. Jó lenne hangadó elemzőnek egy társadalomtudományi kutatóintézetben, de a vezetés nem az erős oldala.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -4 (14 szavazatból)
  9. Observer
    Az értékeléshez néhány további adalékot nem ártana figyelembe venni:
    1. Az “eredendő bűn” ami megrohasztotta a demokráciát: a “pártfinanszírozás”
    Normális és nálunk boldogabb országokban azt sem tudják, hogy azt eszik, vagy isszák, mert az adóforintokból nem támogatják as pártokat.
    2. Aztán a szemforgató”az emberek nem fogadnák el az emelését” szöveggel ma is annyi a támogatás, mint 25 évvel ezelőtt, holott a választásokon 2-3 milliárdot költenek a nagy pártok – amit MIND a fekete gazdaságból szereznek.
    3. A fekete pénzek fölött rendelkező pártpénztárosok szerepe ezért értékelődhetett fel – és ezért eliminálták a pártfinanszírozást támadó Gyurcsányt.
    4. A “hab a tortán” hogy még mindig “Kádár népe” vagyunk, 80 %-a a népességnek így vagy úgy a költségvetésnek kiszolgáltatott, és nagyon kevés
    (tán 10 %) a “polgár” Miközben nem áll rendelkezésre a 100 %-os állami tulajdonra épített szociális ellátórendszer fedezete, de nem meri senki leépíteni. Gyurcsány egy módon próbálta ezt korrigálni – és nyilvánvalóan nem sikerült neki – Orbán más módon:az állami tulajdon növelésével. Lehet ezt kárhoztatni – de amíg nem ad az ellenzék erre adekvát és elfogadható választ, senkinek sincs esélye, még egy újabb messiásnak sem!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  10. “Koncepciótlan, erőtlen és széteső ellenzék próbálja elhitetni magáról, hogy nemcsak a Simicska-Orbán kormány leváltására képes, de az azt követő kormányzásra is,”
    .
    Dehogy PRÓBÁLJA elhitetni. Enerváltan, lemondóan ismételget pár elkopott, bugyuta a közhelyet, amiket azok várnak tőlük, akik hinni akarnak a kormányváltásban.
    .
    Egyébként meg szarnak rá magasról. Ha Orbánék maradnak, az ellenzéki vezetők akkor is a pénzüknél lesznek, vagy méginkább ott lesznek, mint akkor lennének, ha valamilyen csoda folytán leváltódna a kormány.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  11. Csacsicska Tamás 2o13.12.18.o7.2o

    +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -6 (8 szavazatból)
  12. Mária szerda 18.24.
    Hát ha “leváltódna a kormány” az tényleg csoda lenne, hiszen a szándék komolysága is erősen megkérdőjelezhető – ez a jelenleg benevezettek egyikével sem elképzelhető! Tavaly ősszel mutatkozott rá némi esély, amikor Bajnai meghirdette azt a bizonyos ernyőszervezetet, mely alá az eredeti elképzelés szerint minden demokratikus alapállású és értékrendű párt betagozódhatott volna – aztán változtak az idők, és bár rájött időközben ő maga is, hogy itt semmi nem az aminek látszik, még bolyong egy darabig önmaga árnyéka körül, mint Hamlet atyjának szelleme, és egyre kisebb lelkesedéssel rágja a gittet amit egyrészt az MSZP adott a szájába, másrészt a saját kényszerű szövetségének eredményeként az a nyolc -kilenc ember vár el tőle és egyszersmind ró ki rá akivel körbe vette magát ! Biztos vagyok benne, hogy nem ez volt az eredeti elképzelése, némileg meghasonulva próbálja a lehetetlent elhitetni, és abban is biztos vagyok hogy már nagyon szívesen visszacsinálná, de nem tudja hogyan tegye, hogy minél kisebb presztízs-veszteséggel jöjjön ki a dologból: nem így gondolta, nem így akarta, de hogy ide jutottak a történések abban nagy szerepe van – jelek szerint – az ő emberi alkalmatlanságának ! Egy éve sodródik, és egy éve nem tesz semmit az őt negatív irányba befolyásolók ( pl Juhász, és a PM egyes identitását vesztett prominense, Jávor és a többiek….) ellen, ezzel szemben megeszi az MSZP által nyomott sódert, és zokszó nélkül veszi tudomásul a ráosztott szerepet, a felosztást ! Talán túl korai volt a visszatérés bejelentése is,sajnos időnek előtte jött elő a farbával és mára akkor is elkoptatták volna a Fidesz erre a célra tartott hivatásos amortizátorai ha egyébként nem ennyire frusztrált.! Számomra az utóbbi évek talán legnagyobb csalódása , de belátom menthetetlen – viszont nagyon kár érte : jobbkor, jobb helyen sokra lehetett volna képes !
    Mesterházyról nincs mit mondani – önmagáért beszél, a háta mögött Puch-al, Botkával, Szanyival ! Még hogy megújulás, meg a kétharmad sem kizárt ? ( már mint az ellenzéknek !)Hát ha ezt M. komolyan gondolta,-akkor nagyon komoly a baj !
    Itt azonban nem az MSZP-ről van szó – mert ez esetben bánná a fene, hogy a falnak mennek saját akaratukból – ezzel szemben itt mindannyiunk bőréről van szó akik kormányváltást akarunk !
    Az egyetlent viszont aki “az igazat mondja nem csak a valódit” – két kézzel egyesült erővel igyekeznének elhallgattatni és lesöpörni ! Mert hol is érdeke akár Mesterházynak, akár a PM megélhetési ( vagy inkább helyesebb kifejezés, a túlélésért küzdőinek) hogy nyerjenek ? Miért – akkor még a végén bizonyítaniuk kellene ! Akar a fene nyerni, és négy év alatt újra erodálódni, a reménytelen küzdelemben felőrlődni, hiszen ami most várna rájuk az embertelen és lehetetlen meló amihez nem csak nagy hozzáértés, de még nagyobb türelem és elhívatottság is kell, a sikerdíj meg valószínű elmaradna miután az emberek nehezen fogják érteni, hogy miért nem mennek másként a dolgok,ha egyszer váltottak ?
    Reménytelen helyzet, folyik a dráma a színpadon, melyben már rég megtörtént a szerepek leosztása, mi nézők pedig a hülyét játsszuk benne – a nagy rendező pedig majd jön és nagyot üt a fejünkre:Ennyi!Kíváncsi vagyok nekünk vajon mikor szólnak, hogy vége az előadásnak ? Vagy majd észre veszük, ha a függöny legördül ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  13. Kelly és Obsever+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
    Csacsicska Tamás—————————————————————-
    Jajj ez a nem csinált semmit……. ez egyszerűen nem igaz. Miért van az ,hogy Gyurcsány elleni ÉRVEKET még csak olyantól hallottam aki egyébként Gyurcsány párti. A Gyurcsány fóbiások ( Para, Ceglédi, Kéri, HAVAS!!!!!) csak üres közhelyeket puffogtatnak (nem csinált semmit, túlmozgásos,kapkodott , mihez képest KÖNYÖRGÖM, akkor ez a mai izé ez mi????És akkor csak ő volt a hibás? A totálisan bepalizható birkanyáj , a sunyitó ,lapitó ,beszari média , a hülyét játszó AB, a gátlástalan populistaellenzék , a szili és szanyi vagy puch
    féle belső,ellenzék , a teljesen alkalmatlan bazsarózsás ( mostanában szentté avatott) köztársasági elnök közül senki nem hunyó? Picit se?
    Azt hiszem ,ha akkor Gyurcsány helyén egy Churchill,Julius Caesar és Napoleon génjeit hordozó politikus lett volna ,az se sikeresebb ebben a közegben. És most nem is a gazdaságpolitikai különbséget emelném ki
    ( Matolcsyhoz képest ég és föld!!!!!) de NEM sérült a demokrácia ,a jogállam. Most már REPUBLIK SE NEM VAN! Hogy lehet ezt összehasonlitani????
    Cinkosok közt cinkos ,aki ilyet mond. Most , a tatárjárás kellős közepén Sukorózunk( ötpercenként van egy Sukoró!!!!),meg miféle kapkodás??
    És a pénztárgépek, és a tankönyvek ,és a szociális temetés? és a brummogó ,röfögő vérig alázott ( néha érettségizett,sőt…. diplomás közmunkások???
    A 70 rongyot kereső nővérek és szociális munkások??? Zsiga Marcell egy nap alatt többet keres!!! És akkor gyurcsányozunk,,emútnyócozunk?
    Emberek ,térjünk már észhez!!! Persze ezt is kell ,de pont most és pont mihez képest??? Azt hiszem nem véletlenül tartunk itt. Mr. Ákos Kertész for President!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  14. vikmeki
    ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  15. bumburi

    Kellyt be fogom perelni plágium ( smittelés) miatt . Ellopta a gondolataimat.
    Nem csak minden egyes szavával értek egyet ,de még a pontokkal ,vesszőkkel is. Mikor ilyet olvasok , kicsit újra reménykedni kezdek!
    Bravo Kelly!!!! Üdvözlettel: Vic Mackey

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  16. vikmeki
    Én is reménykedek. Remélem nem hiába…
    Jó éjt!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  17. OV azt ígérte a híveinek, hogy ha nagyon nyer, akkor ő garantálja, hogy ők legalább 20 évig hatalmon maradnak.
    Úgy tűnik, kezdi beváltani ezt az ígéretét.
    Ezt az ígéretet kétféleképpen lehetne megvalósítani. Az egyik, hogy okosan és jól kormányoznak. A nép piedesztálra emeli őket és többször visszaválasztja. De ez olyan snassz és sok benne a bukási lehetőség.
    A másik mód, hogy minden alkotó elmét elzavarnak, a többit meghülyítik és bevezetik a régi, jól kipróbált hatalmi mintát, a maffiát, a Cosa Nostra-t. Az olasz maffia azért bukott meg, mert állam volt az államban és mint ismert, a nagyobb állam nem kedveli a konkurrenciát. S ha csak egy állam van, maga a maffia állam, akkor ki lehet ellene? Senki, mert egy jól kiépített szervezet, alvó sejtekkel megtámogatva még a haló poraiból is képes feltámadni és lerombolása esetén tovább funkcionálni.
    Konklúzó: ha a lappangó ellenzék fel tud építeni egy ugyanilyen szervezetet és garantálni tudja ezzel együtt a demokratikus elveket, akkor az egy társadalmilag új felépítmény lesz, ami képes lesz alapjaiban megrengetni és lemorzsolni – nem ledönteni – a fennálló rossz rendszert.
    Lehet, hogy ez a sorsunk, ha az Istenek is így akarják.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  18. vikmeki + bumburi !

    Akkor hát reménykedjünk együtt – időnként úgysem tehet mást az ember mikor totál csüggedten néz maga elé,mert nem tudja, nem akarja hinni, hogy amit lát, hall, érzékel az mind igaz !!!!
    Sokszor eszembe jut a kilencvenes évek eleje – úgy a rendszerváltás környékén, milyen más világ volt, mennyi remény szabadság, mindennapi boldogság volt pusztán a lét ! A médiára is másként emlékszem, volt néhány év, amikor kifejezetten öröm és szórakozás volt a TV előtt ülni, tevékenykedni, bármit csinálni – nálunk pl hajnaltól késő éjszakáig ment, mert mindig volt valami érdekes, valami aktuális: kereszttűz, Össztűz,kerekasztal-beszélgetés, Nap TV,. Napzárta stb – a rengeteg új ami akkor beköszöntött az életünkbe, mind mind emlékezetes marad. Az akkor olyan volt,mintha a szabad és nyugatos Európában lennénk hosszú idő után, pedig akkor még nem is voltunk tagok – ma nem ezt érzem !
    Igaz akkoriban 23 évvel fiatalabbak is voltunk, úgy éreztem most aztán minden lehetséges lesz, a gyerekem még kicsi volt, előtte minden nyitva áll majd, és egy új világban nő fel és lesz felnőtt – azt hittem/hittük miénk a világ ! Tévedtem,de jó nagyot de álmomban sem gondoltam, hogy megélem azt, amikor a hátam mögé kell nézni ha az utcán beszélek valakivel, hogy a kollégáim arcát kutatva inkább nem szólok semmit, mert nem mindenkinek ismerem a “beállítottságát” és ha a barátaimmal vagy hozzá tartozóimmal beszélek telefonon meg kell gondolnom, hogy mit és milyen mélységig fejtek ki – nem kifejezettem magam miatt, de nem mindenki vállalja fel a gondolatait nyiltan .
    Más világ, és ez még azt gondolom majdnem diétásnak nevezhető, ahhoz képest ami jöhet egy újabb négy év esetén. akkor aztán nem lesz ami visszatartsa a jelenlegi hatalmat, hiszen az újraválasztásuk legitimálná eddigi minden piszokságukat !
    Kell ez nekünk ? A jelek szerint kell – néztem este Olgánál a Mediános Hahn-t, és már elképedni sem tudok…… !
    Milyen mérhetetlenül igaza van Kertész Ákosnak, minden nap meggyőzzük őt, hogy helyes volt a diagnózisa a magyar embert illetően !Tökéletes a katyvasz a fejekben, és nem tudom hány emberöltő kell, hogy ez változzon….?
    Jó éjszakát kívánok mindenkinek, aki még ebben a késői órában is kitartott !
    K.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  19. hát igen, a kis f@szomat nekik, úgy ökumenikusan az összes magyar politikusnak és politikai pártnak, tisztelet a mégis létező kevés kivételnek, de úgy hirtelen nem tudok felsorolni egyet – sem

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -5 (5 szavazatból)
  20. Kedves Papa-Kovács, jobb is ha leviszed a kutyádat, és maradsz is egy darabig, mert ez az írásod nem ér egy kutyagumit sem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (7 szavazatból)
  21. http://nol.hu/lap/forum/20131219-artur_kiraly_hijan
    Lakner Zoltán írása

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  22. Az MSZP tökéletesen alkalmatlan, – nem egy ország – de még egy kubikos brigád vezetését sem tudná ellátni, – ahogyan a cselekedetei igazolják.
    Már csak négy hónapunk van abban reménykedni, hogy lesz egy párt, akire érdemes szavazni. Ahogyan Churchill írta emlékiratában, “mindíg a legkisebb rosszat kell választani.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  23. http://nepszava.hu/cikk/1006048-a-romagyilkossagok-es-a-fidesz-kapcsolata
    -
    Ezt még csak most vizsgálják?!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  24. Mária
    Azt hittem ez nyilvánvaló! NEM lesznek biztonságban, csak a parlamentbe bekerülők. A pártfinanszírozást, mint olyat az első ülések egyikén fogják eltörölni – és a demokratikus országok még gratulálni is fognak hozzá!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  25. Kelly
    Jól esően olvastam soraidat, de most bemásolok valamit, amit Gyöngyi Péternek írtam.(lusta vagyok újra írni) Aki azt szeretné, ha Gyurcsányt betolnánk a parlamentbe legalább 37%-al!!! (álom)
    .
    “És mindez nem számít semmit, csak akkor, ha az emberek a DK-át a vállukon viszik be a parlamentbe úgy, hogy megkerülhetetlen tényezőjévé váljon a jövő évi választások után.”
    “És ez nekünk miért lesz jó?
    Hogy még 4 évig permanens forradalmi lázban égjen egyeske???
    Legyen bármilyen a választás eredménye, a forgatókönyv ugyanaz lesz.
    Ha egyeske nyer, akkor teljesen mindegy, hogy a DK-s képviselők mit mondanak és tesznek ellenzékben – sok lúd disznót győz!
    Ha egyeske veszít, akkor is mindegy mit mondanak vagy tesznek a DK-s képviselők,- sok lúd disznót győz alapon…
    .
    Valahogy nem akarjátok érteni a helyzet “esszenciáját”!
    .
    Egyeske úgy megerősítette a védvonalait, és a saját védelmét, hogy minden le fog pattanni róla.
    De ha egyeske veszít is, akkor is meg fogja keseríteni az életünket, és bárkinek a kormányzását, mert egyeske nem átallja majd kivinni a jól bejáratott csőcselékét az utcára, nem úgy mint a laza ellenzék, akik még az utcára is csak ritkán mertek menni “összegyűlni”!
    .
    Jobb ha tudjátok, hogy az elkövetkező 4 év (fájó szívvel írom le) csak arra lesz jó, hogy az ellenzéket bármilyen eszközzel, de eltapossa! Akár megnyert, akár vesztett helyzetből!
    Be kell (sajnos) látnunk, hogy a DK hiába teljesít lassan erőn felül is, a hatalom maga alá fogja gyűrni!Az ellenzékből még segédei is lesznek hozzá!
    .
    Ezzel együtt én is szurkolok, mint ahogy bárkinek szurkolnék, ha hajszálnyi esélyt ”
    .
    Ehhez nem kell sokat tennem azt hiszem.Nekem is mérhetetlen csalódás, hogy naponta (óránként) igazoljuk Kertész Ákos jellemzésének igaz voltát.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  26. Itt már mindent megírtak néhányan, Kellyvel és Observerrel az élen. Csak Csacsicskának szeretnék egy gondolatot irányítani:
    Tanulható a vezetés valóban. Ha valaki jól megtanulja, akkor elérheti a maximumot, amelyre lehet adni egy 3-as osztályzatot. Hogy ebből jeles legyen valaki, ahhoz kell még a TEHETSÉG is!
    Ez úgy általában igaz, nem muszály Gyurcsányhoz kötni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos