Ronai and Ronai
AMERIKAI

Bartus László: Üzenet a pöcegödörbe 2013. november 28. csütörtök 4:50

  • Hozzászólások(178)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Bartus László: Üzenet a pöcegödörbe

Muszáj Herkulesnek lennem, bár nem szeretnék. Csak most tudtam meg, hogy dőltömre Tökmag Jankók lesnek. Hír lettem a Magyar Nemzetben, mert szükségem van egy kevés időre, hogy az elmaradt feladataimat elvégezzem. Nem is reagálnék az ezzel kapcsolatos észrevételekre, de a Magyar Nemzet bértollnokainak válaszolok. Az ugyanis még a szürreális magyar valóságban is egy perverzió, hogy a Fidesz által kitartott  prostituáltak szájukra veszik olyan emberek nevét (és most nemcsak magamról beszélek), akiknek ők a cipőjüket sem pucolhatnák ki. Ti, kedves barátaim, egy nyomdaipari terméket állítotok elő, de ti nem vagytok újságírók. Az újságírás egy másik szakma. Az a szakma, amelyet ti műveltek, ugyancsak ősrégi mesterség. A sarkon állva művelték sokáig, de mostanában a Magyar Nemzet szerkesztőségébe vonultak be jeles képviselői. Más országokban továbbra is piros lámpás negyedekben árulják magukat az emberek úgy, ahogyan azt ti teszitek. Nem így Magyarországon. Ott mindenkinek ára van. A tiétek bántóan alacsony.

Ti egy önkényuralmat szolgáltok ki. Pénzért eladtátok magatokat. Az újságírás a szabadságról szól. Szabad emberek védik mások szabadságát. Ti pedig elszegődtetek azok mellé, akik a szabadságot korlátozzák, a jogot lábbal tiporják, akik külső elnyomó hatalom nélkül kényszerítenek Magyarországra egy diktatúrát. Primitív hatalomnak vagytok a csahos kutyái, akiket holnap úgy vágnak ki az utcára, ha nem végzitek el a világ legmocskosabb munkáját, hogy a taknyotokon csúsztok a felcsúti kisvasútig. Ti meritek kinyitni a szátokat? Én a magam ura vagyok, a saját munkámból élek. Engem az olvasóim és a hirdetőim tartanak el. Ezt addig csinálom, amíg eltartanak. Nekem nem jön az ukász a pártközpontból. Nincs egyben a gyomrom, hogy mit szól majd ehhez a Viktor vagy a Lajos. Ti ha még százszor születtek meg, akkor sem közelítitek meg az én szabadságomat, amelyet mindennap átélek. Nyomorult kis férgek vagytok, akik remegtek és reszkettek, hogy a gazdának megfeleljetek. Én ha akarom, holnap elmegyek Key Westre, Floridába, és két hónapig haza sem jövök. Ha akarom, megírom a saját website-omra, hogy most más dolgom van, egy hónapig mással akarok foglalkozni. Ti pedig kinyalhatjátok. Csak álmodozhattok arról, ami nekem a mindennapjaim része. Beülök az új Volkswagen CC kocsimba, és tíz perc múlva a Sohóban iszom a sört. Azzal a jó érzéssel, hogy nem a Fidesz, vagy valamelyik másik párt fizette a sörömet, és nem kellett érte semmi aljasságot elkövetnem.

Ti gyomorbajosok vagytok hozzám képest, mert soha nem tudhatjátok, mikor lesz egy nálatok nagyobb seggnyaló, aki beül a helyetekre. Soha nem lehettek biztosak abban, hogy elég aljasok voltatok-e ahhoz, hogy megtartsátok a piti állásotokat. Én bárkiről azt írok, amit akarok. Nekem senki nem mondja meg, kiről írhatok, kiről nem. Sőt, ha akarok írni, akkor írok, ha nem akarok, nem írok. Ha akarok, akkor írás helyett elmegyek a Central Parkba futni egyet, vagy sétálok a Brooklyn Bridge-n, és élvezem a tenger felől érkező levegőt. Amikor én lekapcsolom a gépemet, és kilépek az ajtón, egycsapásra elfelejtem a ti elmebeteg rendszereteket és az orvosi kezelésre szoruló főnökötöket. A felhőkarcolók között élvezem a szabadságot és a mosolygós embereket. Kilépek egy normális társadalomba, ahol nem kell attól tartanom, hogy szembejön egy koszos náci, aki majd a képembe mondja a ti ócska nyilas propagnadátokat. De ti ott fogtok megrohadni abban az országban, amelyet a világ nevetségének tárgyává tettetek. Röhög rajtatok a világ. Az észak-koreai kisvezérrel emlegetnek egy szinten benneteket. Ne dőljetek be saját propagandátoknak. Mindenki látja, kik vagytok. Ámokfutás, amit műveltek. És borzalmas vége lesz. Orbánotokkal már csak úgy beszélnek, mint az ápoló a beteggel, hátha megakadályozhatja, hogy nagyobb kárt tegyen magában. Szűkölve fogtok menekülni, remegve fogtok hazudozni, mindenre hivatkozni, hogy mentsétek az irhátokat. Ti irkáltok rólam cikkeket?

Az én haragom csak előszele milliók haragjának. Ez a harag milliók haragja lesz, és nem azért, mert én feldühítem őket, hanem azért, mert fáziskéséssel, de ők is tudják majd azt, amit én már tudok. Én jelzés vagyok nektek, pojácák. Olvasni kéne tudni belőle, hogy ebből nagy baj lesz. A gazda, ha megússza élve, börtöben fogja végezni. Ha nem, akkor Magyarországon soha nem lesz jogállam, vagy talán Magyarország sem lesz. És akkor nem lesz sétagalopp nektek sem. Ha elveszitek a jogot másoktól, utat nyittok az erőszaknak. Ez törvényszerű, nincs más. Nem hagytok más választást. Muszáj lesz használnotok az erőszakot. Az utókor, ha lesz egy kevés önbecsülése, igazi nemzeti öntudata, köp egyet, amikor a neveteket hallja.

Ti aljas söpredéke vagytok ennek a népnek. Beálltatok és kiszolgáljátok egy ember önkényuralmát. Egy olyan emberét, aki a köz pénzén a saját kertjébe épít futballstadiont. Aki hatalombitorlása első három évében túltett az öregedő Ceausescu-n. A diktátorokra jellemző elhülyülés jelei nem hetvenévesen, hanem ötvenévesen jelentkeztek nála. Ti ezt az embert szolgáljátok pénzért. Egy embertelen diktatúra prostituáltjai vagytok, akik felelősek azért, hogy a világtól elzárt szerencsétlen magyar embereket félrevezessétek, hogy egy székesfehérvári maffia kifoszthassa és nyomorba dönthesse őket. Ti elárultátok a hazátokat, a Magyar Köztársaságot, a magyar embereket, pénzért hazudtok. A világ szemetjénél is aljasabb emberek vagytok.

Nem tudtátok? A náciknak is voltak hozzátok hasonló nagypofájú, pökhendi és jellemtelen gazemberei, akik hasonló újságokat állítottak elő, mint ti, és kiszolgálták az akkori Vezért. Ti a mostanit szolgáljátok. Olyan mélyre süllyedtetek, hogy már nem is kell naponta megmondani nektek, mit lehet és mit nem, mert magatoktól tudjátok. Elébe mentek a gazda kívánságainak és parancsának. Olyanok vagytok, mint a pórázon tartott vérebek, akiket ráuszítanak védtelen emberekre. Ti nevezitek magatokat újságírónak? Ti arról mondtatok le, ami emberré teszi az embert. Azon dolgoztok, hogy másokat is hozzátok hasonló gerinctelen alattvalókká tegyenek. Akik pedig erre nem hajlandók, azokat bemocskoljátok. Gazdátokkal együtt szisztematikusan, tudatosan és goebbelsi ravaszsággal hazudoztok. Amit ti műveltek, az náci tematikájú és színvonalú propaganda. Nálatok lejjebb már nincs.

Ti örömködtök azon, ha nem írok egy hónapig cikkeket. Nem tudtam, hogy ilyen fontos vagyok nektek. Ennyire féltek tőlem? Ennyire féltek az igazságtól? De ha már elvégzitek a bérmunkát, végeznétek el rendesen. Megtisztelhetnétek azzal, hogy írtok rólam egy normális cikket. De tehetségtelen barmok vagytok. Megint Gyurcsány jut eszetekbe, mert voltam kapcsolatban olyan emberrel, aki már látta Gyurcsányt. Ez a krimi? Ennyire hülyének néztek mindenkit? Gyerekkoromban ismertem olyan embert is, aki látta Lenint. Hát miért nem Lenint emlegetitek? Nem volt nagyobb kommunista, mint Gyurcsány? Miért kell monomániásnak lenni? Ezt ismételgetitek már két éve. Nem unjátok? Ezt is csak azért, mert nem pereltelek be érte benneteket. Dehát kinek van ideje minden leírt mondatotokért perelni? Attól az még nem jelenti azt, hogy igaz is. Miért nem tanultok, ha kommunistázni akartok, olyan jó elvtársnőktől, mint Seszták Ágnes?

Ti kommunistáztok engem Seszták Ágnessel a hátatok mögött, aki a kommunizmus fénykorában volt a Magyar Ifjúság főmunkatársa? Hát milyen jó elvtársnak kellett ahhoz lenni? Ti kommunistáztak engem Kövér Lászlóval, az egykori KISZ-titkárral a háttérben, aki az MSZMP Központi Bizottsága Társadalomtudományi Intézetének volt a munkatársa? Ilyen jó elvtárs, és akkora kommunista, mint Kövér László,  én soha nem voltam. Én akkor is renitensnek számítottam. Ha nincs rendszerváltás, Kövér elvtárs ma a PB keményvonalas tagja lenne, aki a kulákosodástól félti a proletárforradalmat. Nem az Amerikai Népszavában publikál Fricz Tamás, az Ifjúkommunista volt szerkesztője, hanem a Magyar Nemzetben. Fricz politológusnak adja ki magát, mert folytatott ilyen tanulmányokat, de a politológus is egy szakma, amelynek alapkövetelménye a függetlenség. A Magyar Nemzet látszik igazolni először a Terror Háza történelemhamisítását, hogy a nyilasokból lettek a kommunisták, mert most a kommunistákból lesznek a nyilasok. Az, hogy a fenyegető és militáns Békemenet, amelyet a leghírhedtebb antiszemiták szerveznek, a ti újságotokban “a hideg-polgárháború ellen” menetel, az a legócskább náci propaganda szintjén álló hazugság. Ez legfeljebb abban az értelemben igaz, hogy a békamenet nem hideg-polgárháborút akar, hanem valódi polgárháborút. Mindent meg is tesz érte.

Ti engem ügynököztök sunyi módon Martonyi Jánossal a háttérben? A ti gazdáitok nem merik megszavazni az ügynöktörvényt, nem én. Én követelem a teljes nyilvánosságot. Én vagyok a rendszerváltás után az első, akiről hamis 6-os kartont állítottak ki. Nektek kellene üvöltenetek, hogy mekkora a társadalmi veszélye annak, ha a hamis 6-os karton-gyártás beindul. De ti inkább terjesztitek a hamis vádat, mert gyűlölitek azt, akivel szemben megfogalmazódott. Ti nem újságírók vagytok, hanem kivégzőosztag, azzal a nagy különbséggel, hogy akikről azt gondoljátok, hogy kivégzitek, azok élnek tovább boldogan, csupán ti emlékművet állítotok neki. Ahogyan belőlem is hőst csináltok. Akiket ti gyaláztok, azokat a történelem ünnepelni fogja. Butaságotokkal népszerűsítetek engem. Még azok is szeretni fognak, akik utálnának. Nem győzöm majd elutasítani a felkéréseket. Ne csináljátok ezt velem.

Ti élcelődtök azokon, akik a saját erejükből próbálnak tenni valamit, hogy a sötétség elmúljon. Gúny tárgyává teszitek azokat, akik nyíltan és őszintén elmondják, mennyire szenvednek, és milyen lehetetlen helyzetben vannak. Ti pedig rablott százmilliárdjaitok bástyái mögül kevélykedtek. Az a pénz, amelyben ültök, nem a tiétek. Nem is azoké, akiknek a nevén van. Hanem azoké, akiktől ellopták. A ti újságotok, pojácák, ahol ti az aljas bértollnoki tevékenységeteket végzitek, tisztázatlan eredetű pénzekből keletkezett, és működött. Ugyanúgy, mint az egész jobboldali médiabirodalom, amely a propaganda szintjére süllyesztette az újságírást. Rablott vagyonban ültök, onnan próbáljátok nevetségessé tenni azokat, akik nem tudnak megfizetni hozzátok hasonló tehetségtelen hülyéket, hogy a spameket kitöröljék a website-jukról, mert ti az Amerikai Népszavában legfeljebb erre lennétek jók.

Lecsap a Magyar Nemzet arra, hogy szeretnék egy kicsit értelmesebb dologgal foglalkozni, mint spameket és náci kommentárokat törölni. Pazarlásnak tartom, hogy ez kösse le az energiámat. Lassan két éve írok egy könyvet, és nem tudok haladni vele. Szeretnék egy kicsit visszatérni az elmélyült munkához, és pótolni az elmaradásaimat saját feladataimat illetően. Ez hír a Magyar Nemzetben. Ne örüljetek Orbán nyaloncok, nem abbahagyom, amit csinálok, hanem ezerszeresre erősítem. Könyvet írok a fasiszta rendszeretek gyökereiről. Hatásosabb lesz, mintha írnék ez idő alatt húsz cikket itt az oldalon. Nem tudok minden mondatom mellé egy tanárt állítani értelmi fogyatékosok számára, aki elmagyarázza, mit jelentenek azok. Hogy semmi értelmét nem látom a munkámnak, az azt jelenti, hogy nem tartom elég hatékonynak. Hogy sajnálok minden percet, amit cikkírással töltöttem, az csak a hozzátok hasonló korlátolt képességű hülyéknek jelenti azt, hogy bármit is megbántam volna. Aki tud olvasni, az tudja, hogy valami fordulat következik.

Ez nem nektek szól, akik a rendszer kitartott prostituáltjai vagytok. Ez az én demokrata barátaimnak szól, és ez nem csupán az én kiáltásom. A költővel szólva, nem én kiáltok, a föld dübörög. De a magát demokratikusnak nevező ellenzék ebből nem hall semmit. Hiába írnak, beszélnek azok, akik még nem adták fel, akikben él még a lelkiismeret, és akik nem a megélhetést, az anyagi előnyöket keresik a diktatúrában, mert minden szavuk falrahányt borsó. Ez az ellenzéknek szóló vádirat, és nem csupán az én életérzésemet fejezi ki, hanem ezrekét, kollégákét, akik már kikerültek a szakmából, vagy lehetetlen helyzetben sínylődnek. Anyagi okok miatt, vagy csak azért, mert a fejük fölött eladják őket a tulajdonosaik. Ahogyan olyan érzésünk van, hogy a “demokratikus ellenzék” hivatalos képviselői a fejünk fölött eladnak bennünket.

Megpuccsolták az alkotmányos rendet, köztörvényes bűnözők uralkodnak, akik felszámolták a jogállamot. Akiknek legnagyobb bűnük nem a trafikmutyi, nem a földmutyi és a mutyimutyi, hanem az Alkotmány eltörlése. Ez a legsúlyosabb bűncselekmény. És a “demokratikus ellenzék” asszisztál ahhoz, hogy legitimálják ezt. Arra hivatkozik, hogy ezt Józsi bácsi nem értené meg. Józsi bácsi nem hülye, mindent megért, ha elmagyarázzák neki. Józsi bácsi azt is érti, hogy ti korrupt gazemberek vagytok, pedig el sem magyarázták neki.

A jövő évi választást nem azért tartják, hogy kiderüljön, ki kormányozhat a következő négy évben. Ez nem kérdés. Ahol a köztájékoztatás monopóliuma a hatalmon levők kezében van, ott nincs tétje a választásoknak. Ezt a választást azért tartják, hogy visszamenőleg legitimálják a fülkeforradalmat, a NENYI-t, a NER-t, az illegitim alaptörvényt, és az alkotmányos rend megdöntését. Ez olyan világos, mint a Nap. Ezt nem akarja tudomásul venni az “ellenzék”. Azt hazudják, hogy választáson kell legyőzni Orbánt. De egy bűncselekményt nem választásokon szoktak orvosolni, hanem a bíróság előtt. Egy demokratikus ellenzéknek ezt kellene követelnie, és addig az egész rendszert bojkottálnia, amíg ez meg nem történik, a belpolitikai válság demokratikus úton meg nem oldódik. Ezt a rendszert azért hozták így létre, hogy ne lehessen Orbánt leváltani. Aki mégis azt hazudja, hogy le lehet váltani, az Orbán kezére játszik. Felelős a konszolidációjáért, és később az erőszakért, ami elkerülhetetlenül bekövetkezik ilyen rendszerek esetében.

Ezért előbb az Alkotmányt kell visszaállítani, utána lehet szabad, titkos, egyenlő és demokratikus választásokat tartani. Amíg ez nem történik meg, addig nincsenek választások. A 21. században, a demokratikus Európában nincs helye a Horthy-fasizmusnak. Az Európai Uniónak nem lehet egyetlen fasiszta állama sem. Nem kell megelégedni a náci Németország csatlósának “demokráciájával”. Nem kell eltűrni szemforgató, képmutató, csuhás papok uralmát. Nem szabad átadni nekik a jövő generációját. A szabad iskolákat helyre kell állítani. Nem szabad eltűrni az ideológiai elnyomást. Vissza kell követelni a szabadságot. Addig nem szabad részt venni egyetlen választáson sem, amíg nem áll helyre a demokratikus alkotmányosság. Minden más csak hazugság, az emberek félrevezetése.

Ezért nincs igazság, nincs katarzis, nincs tömegtámogatás, nincs ellenállás. Nincs lelkesedés, nincs forradalmi hangulat, mert a mieink hazudnak. A fejünk felett eladnak bennünket a diktatúrának. Ezért a sokak szívéből jövő fájdalmas kiáltás, hogy semmi értelme annak, amit csinálunk. Ez nem rólam szól. Nem akarok neveket sorolni, de nagy listát tudnék összeállítani, akikből ugyanez a fájdalmas kiáltás tör elő. Ugyanezt olvasom ki egyes kollégáknak minden cikkéből. Ebből nem azt a következtetést vonom le, hogy abba kell hagyni, vissza kell vonulni, hanem ellenkezőleg: a helyzethez alkalmazkodva, új stratégia szerint kell dolgozni. Nem lehet ebben az ellenzékben megbízni. Nem bízhatjuk rájuk magunkat.

Meg kell találni a megfelelő időpontot, és be kell jelenteni a velük való teljes szakítást. Úgy kell rájuk tekinteni, mint az Orbán-rendszer részére. Az MSZP túlélte önmagát és az SZKP sorsát, mert az újraéledő fasiszta veszéllyel szemben (lásd: 1990-94 között az MDF-kormányt) fontos társadalmi funkciója volt. Ezt a funkcióját azonban elveszítette, mert korrumpálódott azzal a párttal, amely átvette a fasisztáktól a stafétabotot. Elveszítette erejét, tisztánlátását, erkölcsi tartását, színvonala hatalmasat zuhant, és nem képes  a fasiszták előrenyomulását megállítani. Ebben az állapotában a létezése okafogyottá vált. Akadályai lettek a demokratikus Magyarország kibontakozásának. Ezért kell stratégiát váltani.

Nem visszavonulok, nem ettem meszet. Nem ítélem értelmetlennek a munkámat, nem vagyok hülye. Tisztában vagyok azzal, hogy milyen cikkeket írtam itt. Ez elég lenne egy kisebb életműnek. Ha valaki tudja, milyen érték van abban, amit itt három év alatt végeztem, akkor az én vagyok. Ha ez így megy tovább, az Amerikai Népszava – és benne szerény írásaim – történelmet csinál. Ha nem így lesz, annak csak örülhetünk, mert valamiért megbukik ez a rendszer. De ami eddig itt megjelent, az páratlan érték. Csak nem hatékony. Ezért a víz monoton merítgetése helyett, a lényeget akarom eltalálni. Szeretném előbb befejezni a rendszert feldolgozó könyvemet, hogy felszabadulva annak terhei alól, teljes erőmmel tudjak azzal foglalkozni, hogy létrejöjjön egy igazi ellenzék, amely ellenzéke lesz őfelsége álellenzékének is. Ez a mostani ellenzék az oka annak, hogy nácik köpőcsészéi vagyunk. Hogy nyilasok mocskolhatnak szabadon tisztességes embereket. Hogy feje tetejére állt a világ. Bűnözők mérik a törvényt, prostituáltak az erkölcsöt. Még abból sem tanultak, hogy ha jogállami alapon nem csukják börtönbe a fasiszta bűnözőket, akkor azok csukják börtönbe őket. Nem jogállami alapon. Ezen vagyok én “kiakadva”, nem máson.

Aki azt hiszi, hogy én abbahagyom, az nem ismer engem. Persze. Rühellé Jónás a prófétaságot. De ha nem akar menni Ninivébe, a cethal gyomrában találja magát. A végén úgyis Ninivében köt ki. Nem lehet az ösztön ellen rugdalózni. Nem lehet hallgatni, ha az ember csontját égeti a tűz. Ismerik ezt azok, akik hozzám hasonlóan ezt teszik. Nem kell aggódni. Nem kell pánikolni. Mindenkinek meg kell vívnia a harcát. Ez időnként szenvedéssel jár. Vannak szülési fajdalmak. Van úgy, hogy az ember keresi a fogást. Van úgy, hogy egyet hátra kell lépnie. Vagy valamit előtérbe kell helyeznie, amit eddig elhanyagolt. Ebből az olvasó csak annyit érzékel, hogy én személyesen kevesebb cikket írok most egy ideig. Semmi más nem változik.

Tessék engem csak békén hagyni. Tudom, hogy mit csinálok. Tegnap kifestettük a lakást. A Bartus család jobban teljesít. Jobban élünk, mint négy napja. Újabb győzelmet arattunk. Holnap megesszük a pulykát, azzal is a békét védjük. Hálát adunk. Nem kell idegeskedni. Mindennek megvan a maga ideje. Azzal nem kell törődni, hogy a nácik miket irkálnak. A vesztüket érzik. Ha nem lenne fontos, amit csinálunk, nem foglalkoznának velünk. Érzik, honnan jön az igazi veszély.

Milyen hígfejüek a törpék:
Hagynának egy kicsit magamra,
Krisztusuccse, magam megtörnék.

De nyelvelnek, zsibongnak, ûznek
S nekihajtanak önvesztükre
Mindig új hitnek, dalnak, tûznek.

Szeretném már magam utálni,
De, istenem, õk is utálnak:
Nem szabad, nem lehet megállni.

Szeretnék fájdalom-esetten
Bujdosni, szökni, sírni, fájni.
De hogy ez a csürhe nevessen?

Szegény, muszáj Herkules, állom,
Gyõzöm a harcot bús haraggal
S késik az álmom s a halálom.

Sok senki, gnóm, nyavalyás, talmi,
Jó lesz egy kis hódolás és csönd:
Így nem fogok sohse meghalni.

Boldog Új Évet!

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.7/5 (173 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +289 ( 337 szavazatból)
Bartus László: Üzenet a pöcegödörbe, 4.7 out of 5 based on 173 ratings

  • Hozzászólások(178)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

178 Reader’s Comments

  1. ADMIN

    EGY TECHIKAI KÉRDÉS: NEM LEHETNE EZT A PLUSZOZÁST , MINUSZOLÁST
    MEGSZÜNTETNI????Ez a topic jó példa arra ,hogy mit művel ez a kommandó.
    ( igy még SOHA nem minuszoltak) Meg vannak veszve ,mint a mérgezett egerek.
    Kell ez nekünk? Ahogy a nácikat is kivágod innen ,mint az izét , ezeket nem lehetne.? Legalább mehetnének közmunkára. Ez túl jó nekik. Jó kis árok kapirgálás vagy libázás……

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -7 (31 szavazatból)
  2. Most figyelj!
    “A hazai sajtó hamar rámozdult a cikkre: a neonáci kurucinfó azt írta…”

    http://www.atv.hu/belfold/20131128-a-bartus-csalad-jobban-teljesit-kifestettek-a-lakast

    Az ATV a kuruc.info-ról már a “hazai” sajtó részeként ír. Miközben az AN pedig nem “hazai”.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -9 (21 szavazatból)
  3. Az ATV szerint a kuruc.info a “hazai” sajtó része. Miközben az AN pedig nem.

    http://www.atv.hu/belfold/20131128-a-bartus-csalad-jobban-teljesit-kifestettek-a-lakast

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -8 (18 szavazatból)
  4. valamit nem értek

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -8 (14 szavazatból)
  5. Az ATV a kuruc-info-t már a “hazai” sajtó közé sorolja!

    http://www.atv.hu/belfold/20131128-a-bartus-csalad-jobban-teljesit-kifestettek-a-lakast

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -5 (15 szavazatból)
  6. “Rablott vagyonban ültök, onnan próbáljátok nevetségessé tenni azokat, akik nem tudnak megfizetni hozzátok hasonló tehetségtelen hülyéket, hogy a spameket kitöröljék a website-jukról, mert ti az Amerikai Népszavában legfeljebb erre lennétek jók.”
    .
    Ez a mondat durva sértés a moderátoroknak, mert ugye róluk van szó?
    A népszerű portálok sikerének titka, hogy két lábon állnak. Egyik láb a cikkírás nívója, a másik láb a fórum moderált hangneme. Egyik a másik nélkül ugyancsak billegne, aminek következtében az olvasottság – és az esetleges támogatottság is – csökken. Nézzük, mire kell ügyelni egy fórum moderátorának:
    .
    “A moderátorok feladatai a fórumon
    .
    A moderátorok feladata, hogy felügyeljék a fórum tartalmi és formai megjelenését, és biztosítsák a fórum olvashatóságát, a témák átláthatóságát hosszú távon. A moderátorok a következő tevékenységeket végzik a fórumon:
    .
    Az új hozzászólások figyelemmel kísérése
    A moderátor lehetőség szerint naponta egyszer vagy többször végignézi a fórumban (a saját moderálási területére tartozó témákban) az új hozzászólásokat.
    .
    Hozzászólások tartalmának szerkesztése
    Ha a felhasználói hozzászólás olyan formai vagy tartalmi hibát tartalmaz, mely rontja a fórum átláthatóságát, használhatóságát, a moderátor feladata a szerkesztés funkcióval a hibát kijavítani a hozzászólásban.
    Ezek a hibák a következők lehetnek:
    .
    Túl hosszú URL, mely az ablakméretnél szélesebbre tolja ki a fórum szélességét: A moderátor lerövidíti az URL-ből megjelenő részt, vagy rövidebb URL-re cseréli azt.
    A hozzászólásba beillesztett túl nagy kép: A moderátor a képet linkre cseréli le, mely az előzőleg beillesztett kére mutat.
    Hibásan használt html vagy BBkódok: A hibás kódokat, idézeteket a moderátor kijavítja.
    Túl nagy méretű betűk, rikító szövegszín, túl sok emotikon a hozzászólásban: Ha a moderátor úgy ítéli meg, hogy szerinte ezek az elemek rontják a fórum öszképét, olvashatóságát, az alkalmazott hatásokat eltűneti, vagy viszafogottabbá alakítja a hozzászólásban, a hozzászólás tartalmának változtatása nélkül.
    Dupla hozzászólás: ha egy felhasználó rövid időn belül kétszer szólt hozzá ugyanazon témához, és a két hozzászólása között más felhasználó nem szólt hozzá a témához, a moderátor a felhasználóhoz tartozó két hozzászólást eggyé alakítja.
    Feleslegesen használt, vagy túl nagy idézetek: Felesleges az idézet használata, ha egy felhasználó a közvetlenül előtte levő hozzászólásra reagálva annak tartalmát idézi. Ekkor a moderátor a hozzászólásból eltávolítja az idézetet. Ha az idézet használata indokolt, de a felhasználó mások hozzászólásait indokolatlanul teljes terjedelemben idézi, vagy halmozott idézeteket használ, a moderátor törli az idézetből a felesleges részeket, a felesleges halmozást, hogy az eredmény értelmes, de átlátható legyen.
    Offtopic beszélgetések megelőzése és megszűntetése
    Ha egy vagy több felhasználó az adott témába nem illő beszélgetést kezdeményez vagy tart fenn, a moderátor feladata a fórum átláthatóságának érdekében az ilyen beszélgetés elfojtása, vagy más témába átirányítása.
    A moderátor ennek érdekében a következőket alkalmazhatja:
    .
    Nyilvános figyelmeztető hozzászólás a témába, melyben felszólítja a témába nem illő beszélgetés résztvevőit, hogy a beszélgetést más témában folytassák, vagy függesszék fel
    Figyelmeztető privát üzenet küldése a témába nem illő beszélgetésben résztvevő tagoknak, melyben felszólítja a beszélgetés résztvevőit, hogy a beszélgetést más témában folytassák, vagy függesszék fel
    A keletkezett, témától eltérő beszélgetést a moderátor a saját megítélése szerint vagy leválasztja, ezzel egy új témát létrehozva, ahol folytatható a beszélgetés, vagy visszamenőleg egy későbbi ellenőrzés során a beszélgetéshez kapcsolódó hozzászólásokat törölheti a fórumból.
    Sértő tartalmak eltávolítása, viták megfékezése
    A moderátor feladata ezen kívül a felhasználók közötti nyilvános viták megszűntetése, illetve a hozzászólásokban található sértő, rágalmazó, támadó, vagy törvénysértő tartalom eltávolítása.
    Ilyen esetekben a moderátor szintén a fenti eljárásokat alkalmazhatja a felhasználók figyelmeztetésére, és a hozzászólások törlésére.
    .
    A moderátori figyelmeztetések a felhasználók által betartandók, ha a felhasználó a moderátor kérésének többszöri felszólításra sem tesz eleget, azonosítója időleges vagy permanens letiltásra kerül.
    .
    A moderátor nem “fenyegethet” senkit a hataskörén túlmutató szankciókkal. Indokolt esetben, szélsősegesen szabályellenes felhasználói viselkedés esetén a moderátor az adminisztrátori feladatokat végző felhasználóhoz (Rage) fordul, aki az ilyen ügyeket elbírálja, és dönt a moderátor által kivitelezendő feladatokról, vagy a felhasználót érintő büntetésről.
    .
    A fórumon megbízott moderátorok e szabályzat szerint kötelesek végezni feladatukat. Ha egy felhasználó szerint a moderátor túllépi a hatáskörét, vagy kifogásolja a vele szemben alkalmazott eljárást, akkor ez ügyben joga van az adminisztrátori feladatokat végző felhasználóhoz (Rage) fordulni, hogy az adminisztrátor felülbírálja a moderátor cselekedeteit.”
    http://www.aoianime.hu/forum/viewtopic.php?f=19&t=1086
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -7 (17 szavazatból)
  7. nem tudom, miért lenne sértés a kellékesekre nézve, ha valaki azt mondja egy nyilvánvalóan tehetségtelen színésznek, hogy “te legfeljebb a kellékek tologatására lennél alkalmas”, vagy a kalauzokra nézve, ha egy autóbusz-vezetőnek jelentkező valakinek azt mondják: “maga legfeljebb kalauznak lenne alkalmas”, vagy ha valaki jelentkezik királynak, és azt mondják neki, hogy ő legfeljebb csak hoppmester lehet.

    tényleg jó lenne már a helyes arányokat eltalálni az “érző lelkek” pátyolgatása terén. a humanizmus és az egyenjogúság eszméinek is lehetségesek szélsőségei, amint az előttem hozzászóló ezt jól példázza. messze aránytalan és OFF a hozzászólása, főképpen a terjedelme tekintetében. azt pedig az egyenlőségmániákusoknak is ideje megérteniük, hogy a humanizmus nem azt jelenti, hogy minden ember teljesítményét azonos értékűnek tekintjük, hanem azt, hogy igyekszünk egyenlő ESÉLYEKET biztosítani a teljesítésre jelentkező polgárok számára, a leszakadók pedig bízhatnak a társadalom SZOLIDARITÁSÁRA. azt azonban ne próbáljuk már megvitatni, hogy egy sziporkázó szellemiségű író és egy mások hozzászólásait nyesegető moderátor nincs azonos szinten. szerintem az emberi lelkiegyensúlynak nem alapfeltétele az, hogy a takarító az igazgatóval azonos szintűnek érezhesse magát. a takarítónak tudomásul kell vennie, hogy az igazgató munkája lényegesen nagyobb és sokoldalúbb felkészültséget igényel, mint az övé, és ezért értékesebb is. felháborodni akkor van oka a takarítónak, ha nem becsülik meg a munkáját, azért viszont nem háborodhat fel, ha az igazgató nem ajánlja fel neki, hogy cseréljenek munkakört.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -7 (11 szavazatból)
  8. vikmeki
    2013. november 29. péntek
    23:38
    .
    Kevésbé frusztrált hülyék között élni, ez azért mégis közelebb esik a kívánatos, bár soha meg nem valósuló változathoz, mint nagyon frusztrált hülyék között élni.
    Márpedig a buzgó mínuszoló, ha már jól kimínuszolta magát, hát… legalább aznapra megnyugszik. (Már ha…). És alábbhagy a fruszrátsági szintje. (Másmilye már úgysem szállhat alább.) Eljut oda, hogy máma már nem mínuszol tovább. És ennek a tolerálásával nekünk is megvan a mai jócselekedetünk.
    .
    De tréfán kívül is, ebben a mínuszolásban információk vannak. Ugye te is kapásból tudtad, hogy ezt a szokatlanul nagy mínusztermést nem a “beltagok” állították elő? Na látod. Jó tudni ezeket a reakciókat. A jéghegy csúcsa is elárulja, hogy hol a jéghegy, merre mozog, stb.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -6 (18 szavazatból)
  9. Öreg Titán
    .
    Félreértetted és félreinterpretáltad. Nem szerepekről volt szó, hanem feladatokról.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -7 (11 szavazatból)
  10. Orbán(saját jogon)
    “A jövőt tekintve pedig : Lehet választani róka és farkas között. Mindkettő lakmározni akar. Személyesen jobban szeretem a farkast, mert annak tudom a szándékát, és védekezhetek. De a róka? … Mindenki találja ki, kinek vörös a bundája, ruhája, hizelgő, sunyi a szava…”
    -
    Két dolog ehhez a bölcselethez a róka és a farkas, és vörös bunda kapcsán:
    -
    “Ne arra figyeljenek, mit mondok, hanem arra, amit teszek…”
    “A narancs színű gatyájuk alól kilóg a piros színű…”
    -
    A lakmározás most inkább rablás – a demokráciát pedig eddig még senki nem verte szét tákolmányozással, 5x módosítva saját szájízhez, pedig volt már aki megtehette volna, de demokrata volt és államférfi – tehát nem élt vissza a hatalmával!
    Én ezt gondolom!
    És Orbán (saját jogon), mit gondol!
    -
    vikmeki
    Parlamenti ülésnapokon is roham van itt az AN oldalain mínuszokkal.
    Amikor pedig valami nagy gubanc van a narancsok háza táján, akkor is roham indul az AN-n, pl. NAV botrány, Matolcsy: Rhen monnyon le…
    -
    Azer itt kiélhetik magukat a Kossuth tér hugyenottái – mert akkoriban jobban fizetett a hőbörgés, a törés-zúzás, mint ez a mínuszolgatás, most ez jut nekik, meg a libázás, szánalmasak, hogy ebből kell kiegészíteni a jövedelmüket!
    Engem nem zavarnak – láttatják, hogy kikkel is osztozunk e hazán és nem ringatom magam elvárhatatlan dolgokban!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -4 (14 szavazatból)
  11. Egy rendező, aki szerint gyávaság rébuszokban beszélni…
    -
    http://nepszava.hu/cikk/1004348-gyavasag-volna-rebuszokban-beszelni

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -6 (10 szavazatból)
  12. Még kinek kellene lemondania?
    Talán az Interpol által körözött MOL vezérnek, aztán a NAV botrányra nem ugró államszügyésznek, (a Kaya és Josip ügy elódázása).
    -
    http://nepszava.hu/cikk/1004403-matolcsynak-vizioja-van

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (11 szavazatból)
  13. Egy kicsit más!
    Ha jól értelmeztem a reggel hallottakat, akkor a közigazgatás átszervezésével már a főpolgármester fővárosiak általi szabad választása átalakul kinevezéssé, akit a még szabad választási csalással megválasztott polgármesterek jelölnek.
    .
    Számomra ez annyit jelent, hogy ahol választással vagy csalással nem képesek megtartani a hatalmat, ott megszűnik a választásos módszer és jön a közigazgatás átalakításával kialakított szabad kinevezés.
    .
    Ennyit az Újmagyar Szabad Választási Rendszerről.
    .
    Tisztelt ellenzéki formáció! Nem lenne egyszerűbb összefogni az együttes BOJKOTT-ér?
    Hol van itt szabad és tisztességes választási rendszer?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (16 szavazatból)
  14. Marcus Aurelius

    Igazad van ,persze én is tudom ,hogy van ez , de akkor is!
    Engem ezzel kapcsolatban egyetlen dolog érdekelne.
    Mikor ezek a szerencsétlen minuszolók lefekszenek aludni , de még nem tudnak és csak bámulják a plafont a sötétben , mire gondolnak ,mi jár a fejükben ….?? Elégedettek ? most kezdenek büszke?? Micsoda egy szánalmas,nyomorult népség.
    Tudják vagy érzik egyáltalán ,hogy mit is művelnek??
    Náci trollt már én is minuszoltam , de ITT!!!! Olyan még soha nem fordult elő ,hogy én menjek az ő fórumjaikra és ott kekeckedjek. Szépen rohadjanak meg ,ott egymás között.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -8 (14 szavazatból)
  15. Tisztelt “bumburi!
    Eddig is érdeklődve,és jó szívvel olvastam reagálásait egy-egy témában,de a 2013 nov.29 péntek 16:59-i reagálása K József írására telitalálat volt.Köszönöm,hogy helyettem is megírta.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -8 (10 szavazatból)
  16. Left-Handed

    Köszönöm. Ez a K. József évek óta a tétovaságát próbálja eladni, közben nem jön rá, hogy kilóg a lóláb.
    Pár évvel ezelőtt a kurucinfón megjelenő hírt tette a magáévá, és azzal akart meggyőzni.
    Érti Ő amit mi írunk, csak szeretné a tudatba bevinni a szélső jobbot is.Szegény,csak sajnálni tudom.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -6 (12 szavazatból)
  17. Nem is tudom, hogy hova tegyem, talán oda?
    Talán ide?
    Vagy ide-oda?
    *
    http://jamaica.nolblog.hu/archives/2013/11/30/Itt_tartunkE/
    *
    Gonoszka most ne trágárkodjon?
    Ugyan, ugyan, dehogy, sőt ellenkezőleg!
    Az én k. anyámat!
    Az én seggembe!
    Ugyan, ugyan a kedves vevő parancsol még?
    Vagy, ha nem az enyém, nem az enyémbe,
    AKKOR TALÁN A TIÉTEK, VAGY TALÁN A TIÉTEKBE!
    *
    Mire vártok?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -7 (9 szavazatból)
  18. A posztot a nolblog levette és nem tudok bemenni a blogba, hogy megmutassam nektek.
    Ennyit a nolblogról.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -6 (8 szavazatból)
  19. proaktiv, 2013. november 30. szombat, 00:28
    Szerintem a felsorolt feladatok mind a tiltott tevékenységek körébe esnek.
    A hozzászóló nem véletlenül alkalmaz egy bizonyos tipográfiát vagy stílust, illeszt be képet link helyett, stb. Ha mégis, az az ő saját felelőssége. A média hatalmával való visszaélés a hozzászólás szerkesztgetése, hacsak a hozzászóló erre külön fel nem hatalmazza a szerkesztőt. Egyik újságtól sem tudom elfogadni, hogy a hozzászólást, véleményt önkényesen rövidítve vagy kiegészítve, módosítva, szerkesztve adják közre.Sajnálom azokat, akik írásaikat e barbárok kezére adják.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -5 (7 szavazatból)
  20. A netten bogarásztam.

    Komlói Török Gábor: Érveiből kifogyva, habár kérdőjelezzük egyáltalán volt e neki valaha!? Egy megmondó perc-emberke. Aki nem véleményez,hanem próbálja másra erőltetni silány tudása táplálékát. Történelmi tudása az általános iskola hatodik osztálya tudása környékén áll. Komlói Török Gábor talán bele-kellene a tükörbe nézned,ha egyáltalán egod megengedi. Írásaid érvek nélküli parazita burjánzásuk. Most nem térnénk ki ennek elemzésére, mert akkor a sivatagból tenger kéne “építeni”. Vannak jó írások a netten amivel érdemes vitatkozni,de a tiedé nem sorolható ebbe a kategóriába. Sőt egyik kategóriába sem. Vannak emberek akik sikertelen életet élnek, senki,semmi nem figyel rájuk. Gondolnak egyet és “Irnak”(okádnak) a koszos,poros billentyűn szobájuk sötét bugyrában. A koszos monitoron átszűrődő fényt, jelenti nekik hogy “élnek”. Csattogtatják a billentyűzetet, talán még szar@s után kezet sem mosnak. Próbálják magukat eladni a nett adta társasági oldalakon. Már akkor is örülnek, öröm mámorban úsznak,ha valaki lájkolja értelmetlen böfögésüket. Persze aki lájkolta, az vagy egy olvasatlan, vagy saját maga klónozott énje más néven. Nekik már ez is valami. írásuk közben folyik a víz mosdatlan testükről, felemésztve azt bűzt ami árad belőlük. Írnak, és írnak. Ha valamit nem értettek, mert többnyire nem, akkor gyorsan copy& cpoy valamelyik oldal jól megfogalmazott írásából. Gyorsan kattog a koszos körmük a billentyűn, hogy minél előbb azonosuljanak az értelmetlen végtermékükkel . A szoba mélyén a magány várja őket. Csak a koszos képernyőn átszűrődő fény ami jelzi nekik hogy léteznek, lélegeznek.

    Már ez is valami Komlói Török Gábor . Értelmetlen írásaid adnak számodra erőt egy újabb nap túlélése reményében. Megint kezdődik egy nap, koszos körmök beindulnak, a billentyű visítva küzd ellened, de te vagy az erősebb mert kezed súlya legyőzi a technika erejét. Újabb mocskokat írhatsz aminek valóságáról meg sem vagy győződve, csak mit egy böfögő lelki-sérült ingoványos talapzatú kuszaszem próbálod túlélni a minden napok magányát mely a te hibádból behálózza életedet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -5 (7 szavazatból)
  21. Az ertekelesbol el kell torolni a ‘minuszt’, igy csak a plusz maradna es a hozzaszolas erteket a plusszok szama merne. Ennyi.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -6 (8 szavazatból)
  22. Amugy a 2 honap Key West az verhetetlen :) Elkepzelem ahogy az MNO-nal lazasan keresik a terkepen, mi is az, hol is van… A Bartus csalad jobban teljesit :) jo utat!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -6 (6 szavazatból)
  23. Jó neked….mi nyomorgunk…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (7 szavazatból)
  24. itt tényleg vannak bérminuszolók…szánalmas figurák.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (4 szavazatból)
  25. Azért valljuk be,bepörgött Laci.Jogosan.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  26. Ezt a fárasztó igazságkeresést élvezők gondoljanak a csuhás ellentáborra.Az egyházak pártkatonáira akik vasárnaponkénti kortesbeszédeikkel bénítják szerencsétlen hívőik töppedt agyát.
    A katedráról és a szószékről butított nyáj nem ébredhet fel- kár minden szóért.
    Az oktatás kétszáz éve elhülyítette, gondolkodásra képtelenné tette a pépet.
    Erkölcsi kérdésekkel zaklatni ezeket az erővel idetelepített sudrákat? Kilátástalan próbálkozás. Igényük sem volt és nem is lehet semmiféle emberi értékre. Az anyagi haszonszerzés és a testi élvezetek alkoholos mámorban, jelentik az elérhető legkívánatosabb célt. Ez alól a média sem kivétel.. Az ő munkásságuk is segítette a csúszda működését. Annyira elhülyültek, hogy az apjuk Don kanyari emlékeit, sem hiszik.Mint ahogy azt sem, hogy nagyanyjuk mezítláb mászkált a fagyos trágyában.És, ha újra ezt kapja megint kezet csókol urainak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (6 szavazatból)
  27. @hhy2k
    “Az ertekelesbol el kell torolni a ‘minuszt’, igy csak a plusz maradna …”
    Igen. És akkor tisztára olyan lenne, mint a nemzeti főadó: csak jó hírek vannak. Minden krónika azzal kezdődik, hogy ma mi növekedett, emelkedett, lett szebb és jobb, mennyivel jobbak vagyunk mindenkinél, még magunknál is. ..
    Már annyiszor mondtam, hogy nem kell ezzel foglalkozni. Megfontolandó az is, amit Marcus Aurelius (mármint az itteni, a ‘miénk’) írt erről.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos