Ronai and Ronai
AMERIKAI

Toroczkai László polgármester lett 2013. december 16. hétfő 9:24 Forrás: AN, MTI

  • Hozzászólások(71)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Toroczkai László polgármester lett

Ásotthalom – Toroczkai László nyerte az időközi polgármester-választást a Csongrád megyei Ásotthalmon vasárnap. A függetlenként induló Toroczkai (eredeti nevén: Tóth) Lászlót sajátos módon állítólag a helyi DK is támogatta, bár az érintettek ezt tagadják.

Toroczkai neve a 2006-os tévéostrom kapcsán vált ismertté, őt tekintik a zavargások fő szerezőjének, bár különös módon miután elkezdődtek a rendbontások és a felheccelt csürhe lebontotta a fél fővárost, Toroczkainak nyoma veszett, és csak az események befelezése után került újra elő. Sokan emiatt provokátornak tekintik, de valódi szerepe máig nem tisztázott.

Toroczkai László, aki a Jobbik Csongrád megyei önkormányzati képviselője, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom elnöke, függetlenként indult a településvezetői székért. Ellenfele az eddigi polgármester, Petró Ferenc volt, aki 2010-ben a Fidesz-KDNP színeiben nyert, most függetlenként indult.

Turbucz Marietta helyettes jegyző azt mondta, a helyi választási bizottság hivatalos tájékoztatása szerint Toroczkai László 71,5-28,5 százalékos arányban nyert a csaknem 4000 lakosú községben. A vasárnapi időközi választáson 1264-en adtak le érvényes szavazatot, ez 37,4 százalékos részvételi arány.

Toroczkai László a bejelentést után követően azt elmondta, az első lépések között stabilizálni kell a költségvetést és helyre kell állítani a közbizalmat. Azt ígérte, hogy minden lépést a település lakóival közösen hoznak majd meg. Arról is beszélt, polgármesteri fizetéséből csak a minimálbérnek megfelelő részt veszi föl, a többit a község fejlesztésére ajánlja.

Az időközi választáson 13 képviselőjelölt indult. Az új, hattagú képviselő-testületből ketten a korábbi testületben is dolgoztak. Az ország ötödik legnagyobb községében azért tartottak választást, mert a képviselő-testület feloszlatta magát október elején, ugyanis a folyamatos viták megnehezítették a működését.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 3.5/5 (18 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: -2 ( 32 szavazatból)
Toroczkai László polgármester lett, 3.5 out of 5 based on 18 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(71)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

71 Reader’s Comments

  1. Akkor már van hova deportálni az összes jobbikost.

    topi MaCKó

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (11 szavazatból)
  2. Magyarországon nem a kormány fasiszta, a nép nagy része az. A kormány csak alkalmazkodik. Rákosi mondása még 60 évvel a bukása után is érvényes, miszerint 10 millió fasisztával kellene felépítenie a “szociálizmust” – ahogy ő ejtette……Volt közben 32 év Kádár és a legvidámabb barakk, de a fasiszták a génekben itt vannak örökre. Kertész Ákos még túl enyhén is fogalmazott, ami a magyarok jellemzését illeti!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (31 szavazatból)
  3. telekis 14:17
    Ez egy bojkott szitunak megfelelő összeállítású választási felállás volt. Talán hiányzott belőle az lmp meg a külön induló kdnp. A választás érvényes, Ellenzék leradírozva. Ez kell?

    Másrészt nem értem, hiszen mintha nem is lenne téma, a jobbik vajon miért nem ágál orbánék manipulatív választási törvénye ellen?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (12 szavazatból)
  4. Így igaz, 4 000 embernek volt lehetősége a választásra.
    Az eredmény ismert.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (11 szavazatból)
  5. Sydney. Ha a körülményeket úgy tálalják, hogy a fasiszta út járható, és jelentős erők legitimálják, akkor ezzel fognak élni az emberek még akkor is, ha belül tisztában vannak ennek morális hiányosságaival.
    Ha egy rosszul kialakított kereszteződésben, torlódás folyamán az út menti benzinkúton be lehet előzni a sok sorban álló “hülyének”, akkor az emberek jelentős része ezt meg is fogja tenni. Akik jó járnak vagy remélik hogy jobban járhatnak más rovására, a belső szégyen érzet, ha elején még akad is elmúlik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  6. Mate, Ivan Tibor

    A nyilas Asotthalmon van, pedig asott halom alatt volna a helye.
    A si maszkosok a kormany kepviseleteben vannak jelen?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (10 szavazatból)
  7. aki valaki
    “A vidékiek (a fővárosról nincs hírem) ingyen kapják az agymosó újságot, a
    Hírhatárt.”
    .
    Nem valami más az újság neve?
    Budapesten pl. Heti téma a neve, amit a postaládákba raknak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  8. Sydney: egyetértek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  9. Hungarian citizen

    Tehat mszp-sek atigazolnak gyorsan a DK-ba, annak a neveben toroczkait szopkodnak… Aham, nyilvan nem mszp provokacio a DK-val szemben. Kinos, hogy nem jott be. Most nezem Gyurcsanyt ATV videotarban (Szabad szemmel), ott ul, es csodalkozik, hogy (nem szo szerint): “Ferfiak ezek? Nyerni akarnak a valasztason? Akkor mit sirankoznak, hogy jajj a Gyurcsany milyet beszelt okt. 23-an? Nem nyafogni kell, hanem szemtol-szembe elmondani, ami faj”
    .
    Ez a karakan ferfias hozzaallas, ezt nem latom se a buzi fideszben, se a nyamnyila sumakolo mszp-ben, a Bajnai meg mintha eltunt volna a francba. Hat ez DK, emberek. Naprol-napra csodalkozva allapitom meg, hogy egyetlen tökös, vallalhato politikusunk van: Gyurcsany Ferenc. Dobbenet – nem hittem volna sosem. Csoda vilag, csoda dolgok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (16 szavazatból)
  10. Hungarian citizen

    Jaja, de tenyleg, nyomorult Asotthalmiak ott allnak, hogy fidesz vagy toroczkai (fizetett provokator). A fidesszel szemben szo szerint _barkit_ megszavaznanak. Lett volna normalis ellenzeki jelolt. Nem volt. Na akkor koszontem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  11. Hungarian citizen

    Uuupsz, most szolt be Gyurcsany az ATV-nek (12:00 korul), hogy nem javasolja szivbol, hogy a hetivalasz meg a jobboldali hazug media legyen a hivatkozasi alapjuk. Olvas minket :) Szia Ferenc! Veled vagyunk!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (10 szavazatból)
  12. Hungarian citizen

    Nah, ez az egesz teljesen jo, 5 percenkent rakja helyre a kis taknyos ATV provokatort :)

    http://www.atv.hu/videok/video-20131216-lejart-az-egyeztetesre-megadott-hatarido

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  13. proaktív
    Lehet, nem is emlékszem pontosan az elejére, csak a hátsó fedőlap adománykérője szúrt szemet. Megnézem a legközelebbit! Sűrűn osztják, biztos nagy a párt, sok a fizető támogató, hogy van miből, mire nyomtatni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  14. http://nepszava.hu/cikk/1005748-mit-takargat-orban-viktor
    -
    Figyelemre méltó hsz-k!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (5 szavazatból)
  15. Mindig mondtam, hogy nem Amerika a lehetőségek hazája. Itthon szinte csak kétes alakok maradhattak vezetői pozícióban. Na de hogy Toroczkai? Remélem nem ez az új trend, mert akkor itt a vég.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  16. Csak egy kis gondolatébresztő: ha a demokrata gondolkodású magyar polgárok az ún. “ellenzéki pártoktól” teljesen függetlenítik magukat, és a 2014-es “választások” egyéni bojkottálása mellett döntenek, jövőre szinte mindenhol ilyen, vagy ehhez hasonló eredmény születik majd! Az ám!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  17. lovastengerész

    A rabló mutyis maffia simicskás kollégiumi szobatársakat már csak a Jobbik tudja majd leváltani.

    Szomorú,hogy akkor lehet boldog az ország ha a mutyistákat a Jobbik zavarja majd el és állítja bíróság elé.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  18. Nagyon úgy néz ki, hogy ez lesz. A Jobbik lesz a kormányváltó párt., ugyanis töretlenül növekszik a népszerűségük. Hogy miért? Mert a nép nagyon elkeseredett és nem lát más kiutat. A többi ellenzék csak beszél az összefogásról, miközben ahányan vannak, annyifelé húznak és nagyon nem szeretik egymást. Amíg az ellenzék “tököl”, addig a szélső jobb a háttérben teszi a dolgát. Az ellenzéki (?) médiában megszólalók egy része igyekszik bagatellizálni a jobbik jelentőségét. Mintha nem akarnák megláttatni velünk a valódi veszélyességüket. A kormányzó párt meg inkább a cinkosuknak tűnik.
    Nincs a magyar nép génjeiben – és más népében sem – a “fasizmus”, mint ahogy Sydney írja. Az Orbán rendszer a 3 és fél év alatt felkorbácsolta az indulatokat, ezt lovagolja meg a Jobbik. Ingyen dobálják be a “Hazai pálya” című lapjukat és be kell látni, hogy ez tartalmát, hangvételét és stílusát tekintve egy mérték tartó baloldali kampány újság is lehetne, ha nem tudnánk, hogy a Jobbik terjeszti. Az emberek többségének nincs rálátása a szövevényes politikára. Mindig annak ad igazat, aki éppen előtte áll… Aki meg tudja szólítani…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  19. Az egy dolog, hogy Toroczkai milyen nézeteket vall, mit tett múltban (ha olyat tett vagy tesz, nyilván utoléri őt is az igazságszolgáltatás keze), de azt nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy jelen esetben arról van szó, hogy szabad, demokratikus választáson a helyi lakosok elsöprő többséggel őt választották. lehet kritizálni Toroczkai személyét, de azt el kell fogadni, hogy az ő lakóhelyén az emberek őt választották, őt akarták. És ezt tiszteletben kell tartani!
    Hogy milyen lesz polgármesternek, majd kiderül. De ha nem válik be, annak ugyanúgy (csak) az őt megválasztó helyiek isszák meg a levét…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  20. elkepeszto hogy ilyen jobboldali reakcios bajkevero revizionista fasiszta szemelt polgarmesterre avanzsaltak!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (2 szavazatból)
  21. A TV-ben láttam, megkérdeztek ásotthalmi embereket, hogy tudják e kicsoda is valójában ez a Torockai László. Fingjuk nem volt róla.
    Pár szóban ecsetelték a múltját, aztán megkérdezték, mindezek tudatában is rá szavaztak volna- e. Nemmel válaszoltak. Sajnos ilyenek az emberek, a többségnek fogalma sincs, mi történik körülötte. Azért nem lehet leváltani a fideszt sem, mert a rezsicsökkentés tarol a buta, tájékozatlan népség körében, és nekem gyanús, hogy ezek vannak többségben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Meg kell ismételni a fóti választást 2013. december 2. hétfő

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos