Ronai and Ronai
AMERIKAI

Áder segítségét kérik a tankönyvkiadók 2013. december 21. szombat 10:07 Forrás: AN, MTI

  • Hozzászólások(20)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Áder segítségét kérik a tankönyvkiadók

Budapest – Bár Hoffmann Rózsa unortodox matematikája szerint két tankönyv akár tíz is lehet, a valóság ezzel szemben az, hogy a kormány a tankönyvpiac államosítására készül. Mindez azért is tisztességtelen, mert a sokmilliárdos piacot, amely eddig sokezer embernek és több tucat magyar cégnek biztosított megélhetést, a jövőben a Fideszhez közelálló csókosoknak adják. A tankönyvpiac szereplői tiltakoznak és az államfő segítségét kérik. Az eredmény borítékolható, Áder nem fog szembemenni a Fidesz úthengerével, mert ő maga is a Fidesz úthengerének része. Addig nem lesz Magyarországon változás, amíg az emberek elhiszik ezt a színjátékot, hogy a pártkatona Áder jelenti a kontrollt Orbán felett, és úgy tesznek, mintha ez egy demokrácia lenne.

Levélben kérte a Tankönyves Vállalkozók Országos Testülete Áder János köztársasági elnöktől, hogy ne írja alá a kedden elfogadott tankönyvtörvényt. Közleményükben azt írták: arra kérték az államfőt, hogy a következő tanév biztonságos tankönyvellátása érdekében küldje vissza megfontolásra az Országgyűlésnek a törvényjavaslatot, amellyel kapcsolatosan szerintük számos aggály merült fel.

A TVOT úgy látja: jogi problémát jelent, hogy elmaradt a törvényjavaslat szakmai és társadalmi egyeztetése, illetve, hogy a szabályozás több esetben uniós jogszabályokat sért. Hozzátették, hogy a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium szerint is jogos kiadói kártérítési igényeket alapoz meg.

A jogszabály szerintük súlyosan veszélyezteti a következő tanév tankönyvellátását. A szabályozás megszüntet olyan, új kerettantervhez kifejlesztett könyvek folyamatban lévő tankönyvi minősítését, melyek előző évfolyamnak szóló köteteiből most szeptemberben kezdték meg az iskolák a tanítást, ami a TVOT szerint súlyosan sérti az iskolában folyó szakmai munkát. Hozzátették: a 2013-ban választott 1., 5., 9. osztályos tankönyveknek így nem lesz folytatása, emiatt a szeptemberben vásárolt tartós tankönyvek nagy részét le kell cserélni. Ez óriási pazarlás is.

A TVOT szerint zavart okozhat az ellátásban az is, hogy nem egyértelmű, mely könyveket is rendelhetik az iskolák a következő tanévre. A szervezet a jogi és szakmai aggályok mellett felhívta a köztársasági elnök figyelmét arra is, hogy a törvényjavaslat indoklása – megítélésük szerint – több valótlanságot tartalmaz. Míg a törvényjavaslat szerint sok példa van Európában az állami tankönyvkiadásra, ezzel szemben Európában szinte kivétel nélkül nem állami tankönyvkiadás működik. Az sem igaz, míg a javaslatban száznál több hazai tankönyvkiadó szerepel, a TVOT szerint mintegy 50 működik.

Az sem felel meg a valóságnak, hogy a piaci alapú tankönyvellátásban korábban nagyobb zavarok voltak: a TVOT szerint az idei, Könyvtárellátó Nonprofit Kft. (Kello) által vezényelt állami tankönyvellátás volt az, ami az elmúlt 20 év legnagyobb zavarát okozta.

Mint ismeretes, a parlament keddi döntésével állami feladatként határozta meg a tankönyvellátást. A jogszabály értelmében az állam 2013. szeptember 1-jétől felmenő rendszerben biztosítja az ingyenes tankönyvellátást az elsőtől a nyolcadik évfolyamig. A köznevelésben használható tankönyvekről tankönyvjegyzéket kell vezetni. Az iskolák fő szabály szerint évfolyamonként és tantárgyanként a tankönyvjegyzékben szereplő két tankönyvből választhatnak.

Az indoklás szerint a 2014. január 1-jén hatályba lépő változtatásokkal jogi értelemben is megszűnik a piaci elvekre épülő tankönyvellátás, és helyébe az állam teljes körű felelősségére épülő rendszer lép. A tankönyvek fejlesztésért és kiadásáért egy állami szerv felel majd, megrendelésük, beszerzésük és az iskolákba eljuttatásuk a már működő könyvtárellátó feladata lesz.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (6 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +7 ( 7 szavazatból)
Áder segítségét kérik a tankönyvkiadók, 5.0 out of 5 based on 6 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(20)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

20 Reader’s Comments

  1. Nem is értem, hogy miért kifogásolják a két tankönyvet!
    Mikor egy is elég lenne, az írás, és számolás alapjait megtanítani. A többi minek?
    Közmunkásoknak elég ha napot tudnak rajzolni, ahhoz meg tankönyv sem kell!
    Visszamegyünk a múltba, amikor elég volt egy könyv is.
    .
    A szegény családtól, aki meg megkapja a tankönyv kiadás kizárólagosságát meg ne sajnálják már azt a kis bevételt! Az a banda most lesz kielégítve!
    Lassan minden területet rendbe rakott Orbán és bandája, és a rendszer kész, lehet beüzemelni!
    2014 után tudni fogjuk milyen hatással lesz ez ránk! nem lesz benne köszönet!
    Innen is csókoltatom az ellenzéket, hogy bár jól nem tettek érte semmit, azért beüzemelhető lesz a rendszer, amit nekik köszönhetünk.Áldani fogjuk őket ezért. Én már most elkezdem…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  2. Hát ha valakinek a segítségét érdemes kérni szép új világunkban, az pont az Áder!
    De jó hogy van nekünk!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  3. Most szépen kimentek az utcára több millióan, és veszteségek akár vérveszteség árán elpusztítjátok ezeket a parazitákat. vagy maradtok otthon és írogattok leveleket és ők kipusztítanak titeket.
    .
    Itt nem lesz, nem lehet kiegyezés mert ezek a véreteket akarják és erről nem mondanak le csak azért mert ti hülye leveleket írogattok hülye embereknek.
    .
    Van egy alternatíva, jó ősmagyar alternatíva. Maradjatok otthon és nézzétek az ablakból hogy mennek e mások helyettetek kiirtani a parazitát. várjatok másokra mindannyian és azt látjátok majd, hogy senki sem megy az utcára, mást sem láttok csak ablakokban bámuló embereket akik ti is vagytok.
    .
    Aztán jönnek emberek, Orbán csahosai, a B közép a futball csürhe, a szélső jobbosok, a nácik, a suttyó bunkó ölni rombolni vágyó paramilitáris bűnöző csürhe. Szétrombolják a lakásotokat, megerőszakolják a feleségeteket, a lányotokat vagy éppen a fiatokat, lemészárolnak titeket, romba döntik az életetek munkáját, de előbb megkínoznak. Ha nem Orbán lassú tűzön megsüt titeket.
    .
    Van tervetek mit tesztek amikor e elkezdődik?? Álltok az ablak előtt és néztek megy e már valaki?? Leveleket írogattok? Mentek szavazni?? ti már tiszta hülyék vagytok??
    .
    Hát ti már minden nap hagyjátok kifosztani és megalázni magatokat.
    Ti már annyira leépültetek, hogy azt sem értitek és látjátok, hogy mi történik veletek. Ti élve akartok apránként elrohadni??
    .
    Nézzétek a közeli országokat milyen erővel kitartóan véráldozatokkal harcolnak a fejlődésükért. hányszor lövetett Ceaușescu a tömegbe amíg agyonlőtték.
    .
    Féltitek a bőrötöket a másikra vártok, Jó akkor mentek mind.
    .
    Amíg Magyarországon éltem hányszor hallottam, ” türelmes a magyar de ha beindul puszta kézzel szétszedi a betont “. Nem indultok ti be soha, nem szedtek ti szét semmilyen betont. ti , sajnálom de tiszta hülyék vagytok, és ezt látja Orbán helyesen és kihasznál titeket a végsőkig aztán kidob mindannyiotokat a szemétbe.
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (20 szavazatból)
  4. Csipcsirip 2o13.12.21.1o.51.

    ++++++++++++

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  5. Nem adnám a véremet 93.000 km² -ert. Haza ott van ahol az otthon, és haza lehet több is. Életed csak 1 , amit nem mindegy hogy hogyan élsz, nem kell halálig szívni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  6. Nincs ellenzéke ennek a tébolyult Viktornak??Miféle egyezkedések történnek a háttérbe??Ilyen silány ellenzéke még nem volt a rendszer váltás óta egy kormánynak sem,Miért nem egyeztek meg, a tébolyultal???a jelenlegi felállásban, – én már ezen sem csodálkoznék.
    Nincs magyarországon olyan réteg társadalmi csoport aki még nem gyalázott meg ez a kormány,(kivéve Simicska) az ellenzék meg kussol,alig hallani a hangját ,Mesterházy úr mégiscsak az MSZPa leg nagyobb ellenzéki erő,csináljatok valamit,Vagy add át a vezetést.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  7. Mindent szisztematikusan szétvernek, hogy újraszervezve saját holdudvar jusson helyzetbe, azaz munkához, forráshoz. Ezt a kiéhesztetést még mindig nem látja a
    baloldal? Senki nem fogja megúszni. Nem fogják fel? Vakok, bénák, mit mondjak még. Majd az utolsó balos csukja magára a koporsót.
    Hofinak volt, igaza: diliházba kellene menni, ha volna, mert itt van diliház.
    “Sanyibácsi”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  8. Én úgy izgulok! Most akkor aláírja, vagy nem írja alá? Érzem, megöl ez a bizonytalanság.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  9. “Haza csak ott van, hol jog is van,
    S a népnek nincs joga.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  10. Ennyire naiv a TVOT vezetése, hogy pont Áderhez fordul? Komolyan azt hiszik, hogy segít nekik???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  11. áder segítségét kérik? Miért nem mindjárt éppen a kövér fivérekét?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  12. Áder Janó………………bru-ha-ha
    Majd lesz egy saját akarata.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  13. Azt a levelet amit Ádernek küldtek,nyugodtan meg címezhették volna,egy erdei
    tölgynek is.az talán többet segítene.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  14. Ader Jancsi koztarsasagi elnok ! SZEGYEN ES GYALAZAT ! AGRARMERNOKKENT KENE DOLGOZNIA VIDEKEN VALAHOL!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  15. Eagle,dec:21 szombat
    Most pedig szépen kimentek az utcára több millióan….stb…….,,,,,mi ez .?-ukász
    Tömeg !!!! vezetők nélkül mire képe??—-egy valamire–lincselésre.ezt irja a szakirodalom.
    Ha már Caucescut említetted–ott a tömeg többsége spontán szerveződőt,és váratlanul vett olyan fordulatot,,,,amilyet…még a Kárpátok Géniuszát is meglepte.
    Na most, ha hasonló helyzet alakul ki magyarországon ,a végeredmény is könnyen lehet hasonló. nagy tömeg megmozdulásokat egyenlőre csak a CÖF tud szervezni (.persze köz pénzen)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  16. @pecor

    Nem egészen. Ha mindenki kimegy az utcára , millióan, akkor nem szólalnak meg a fegyverek, ha csak pár ezren vagy százezren akkor igen. Ne felejtsd el, hogy komoly háttér ellen erők is működnek mint Ceaușescu esetében is, amely esetben egy igen komoly tömeg demonstráció, nem egy pár órás de egy pár hetes, aktivizálhatja ezeket a háttér erőket és folyamatokat, még Fideszen belül is és széteshet az egész.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  17. Nem igazi demokrata az, aki úgy tesz, mintha nem egy báb ülne a köztársasági elnöki székben. Ezzel a nyilatkozattal azt a hamis látszatot keltik, hogy itt még demokrácia van és működik a fékek és ellensúlyok rendszere.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  18. Ilyen keserű és embertelen 3 évet nem élt még meg Magyarország!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  19. Lanyha az érdeklődés a téma iránt, pedig az oktatás nem játék! Rózsa néni és baráti köre alaposan kifőzték nekünk ezt a tésztát szakácskönyv nélkül is. Nincs valakinek egy jó” ellenreceptje”?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  20. Hahaha! Ádertöl segítséget kérni olyan, mint a hóhértól azt kérni, hogy miközben a bárdjával lenyisszantja az elítélt fejét, ne vérezze össze az áldozat gallérját.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Káder János parancsra tette 2014. február 11. kedd

Áder megint aláírta, ez a dolga 2014. február 10. hétfő

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos