Ronai and Ronai
AMERIKAI

A DK a bojkotthoz vezető útra lépett 2013. december 10. kedd 19:32 | AN

  • Hozzászólások(133)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
A DK a bojkotthoz vezető útra lépett

Budapest – A Demokratikus Koalíció az egyetlen igazi ellenzéki párt lehet, miután nyilvánvalóan a próba és kísérlet szándékával is, bojkottot hirdetett először az új Házszabályról szló vita és szavazás kapcsán. A DK indoklása a lényegre mutat: illegitim tevékenységgel szemben az egyetlen elfogadható lépés a bojkott, amely elkerüli az erőszakot, de nem fogadja el az illegitim játékszabályokat sem. Csakhogy itt nem a Házszabály átírása illegitim, hanem az egész rendszer, ezért a bojkottot az egész rendszer – benne az illegitim választásokra – ellen kell meghirdetni.

A Molnár Csaba által jegyzett nyilatkozat első bekezdése úgy szól, hogy “A Fidesz vezetőinek van ugyan önkritikájuk, csak kevés. Azzal már tisztában vannak, hogy a következő országgyűlésben a minden tekintetben nekik kedvező választási törvény ellenére sem szerezhetik meg a mandátumok 2/3-át, de még reménykednek – a DK szerint alaptalanul – az egyszerű többségben. Ezért törekszenek arra, hogy a következő parlament működésének szabályait még most elrendezzék, amikor ezt saját szájuk íze szerint tehetik meg, és nem kell az ellenzékkel megállapodniuk.”

Ennek a szövegnek majdnem minden szava hazugság, és ez a szöveg még a jelenlegi “álellenzéki” össze nem fogás hazugságainak és önáltató hamisságainak rövid foglalata. Szó nincs arról, hogy a Fidesz vezetőinek bármilyen önkritikájuk lenne, az sem igaz, hogy nem szerezhetik meg a a következő parlamentben a mandátumok 2/3-át, mert ez jószerivel saját döntésüktől és elhatározásuktól függ. A leghazugabb mondat az, amely szerint még az egyszerű töübbségben is csak “alaptalanul reménykedhetnek”. Ezek a megalapozatlan, a nép butítására való félrevezető álságos szövegek méltatlanok egy igazi ellenzéki párthoz, amelynek hátterében a magyar közélet legértékesebb szürkeállománya áll.

Ami ezután következik a nyilatkozatban, az már egy valódi ellenzéki pártra kezd hasonlítani: “A Demokratikus Koalíció ezért az országgyűlésről szóló törvény és a Házszabály módosításának parlamenti folyamatát bojkottálja. Nem vesz részt annak vitájában, a szavazásról pedig kivonul, és ugyanezt javasolja azoknak a frakcióknak és független képviselőknek is, amelyek, illetve akik az országgyűlésben a demokratikus pártokat képviselik. Ha már a demokratikus politikai erőknek ebben a parlamenti ciklusban tűrniük kellett Orbán Viktor önkényét, legalább az ellen tiltakozzanak, hogy ezt az önkényt a következő ciklusban is érvényesíteni próbálja!”

A felemás nyilatkozat a DK jelenlegi, félúton poroszkáló állapotát tükrözi. Ez a lépés azonban mégis mérföldkőnek számíthat, ha a DK lépését a józan emberek támogatása kíséri, és eloszlatja a rendszer általános bojkottjával kapcsolatos félelmeket. Nincs más út az Orbán-rendszer megdöntésére, csak az illegitim rendszer legitimációjának klétségbe vonása és az arra adható egyetlen békés, de az igazságot követő magatartás, a rendszer teljes bojkottja. Orbán Viktor rendszere addig él, amíg a legitimációja meg nem kérdőjeleződik és össze nem omlik. Ez a rendszer ugyanis alkotmányellenes, az alkotmányos rend törvénytelen megváltoztatásával jött létre. Alapja egy “fülkeforradalomra” való gyermeteg hivatkozás és egy NENYI nevű förmedvény, amelyben a parlamenti többség az alkotmányos rend eltörlésével bízta meg magát.

Az Alkotmány előírta, hogy minden ilyen kizárólagos hatalomra való törekvéssel szemben mindenkinek joga és kötelessége fellépni. Az ellenzéki pártok azért is hiteltelenek, mert tudomást vesznek egy törvénytelen állapotról. Orbán Viktor illegitim alaptörvényre épülő nevetséges alapokon álló rendszere a demokrácia hamis díszletei között megvalósuló önkényuralom. Ennek létrehozását az Alkotmány, amelyre felesküdtek, amelynek alapján megválasztották őket, nem tette lehetővé. A Btk. államellenes bűncselekmények között tartja nyilván azt, amit az Orbán Viktor által létrehozott bűnszervezet elkövetett. Az ellenzék számára egyetlen legitim és tisztességes magatartás a rendszer illegitim jellegének hangoztatása, a rendszer totális bojkottja, az államellenes bűncselekmény elkövetőivel szembeni felelősségre vonás követelése. Minden korrekt ellenzéki program csak úgy kezdődhet, hogy a törvényességet helyre kell állítani, a jogállami Alkotmányt vissza kell állítani, az illegitim rendszer által hozott valamennyi törvényt és intézkedést egy tollvonással el kell törölni.

A Demokratikus Koalíció a hiteltelen és önmagát lejáratott, korrupt, sok esetben a Fidesz érdekei által manipuláló balliberális média és pártok propagandájának engedve követi Orbán műellenzékét a biztos bukásba és a teljes morális megsemmisülésbe. Elfogadja azt a hazugságot, hogy a rendszer és  a választások bojkottja Orbán érdekét szolgálja, holott ennek az ellenkezője igaz. A többi hiteltelen és hazug ellenzéki párttal együtt kórusban hazudik és áltatja a reménykedő emberek százezreit, hogy Orbánt válastzáson lehet és kell legyőzni. Elhiszik, hogy bármit is számít az, hogy ma ki hogyan reagál egy bojkottfelhívásra és egy bojkottra. Ezzel szemben az igazság az, hogy aki egyenesen úton jár, az marad ennek a népnek az utolsó reménye, és amikor lehullik szemükről a hályog, akkor hálával és tömegesen fognak csatlakozni ahhoz az igazi ellenzékhez, amely nem volt megalkuvó, nem hietegetett senkit, akik tisztában voltak a helyzettel és az egyetlen elfogadható, morális és törvényes magatartással.

Az ellenzék helyesen bojkottálta az alaptörvény megszavazását, és utána már nem is lett volna szabad visszatérnie a parlamentbe. Kimondhatatlan károkat okoztak azzal, hogy ezzel legitimálták az önkényuralmat és fenntartották a törvényesség látszatát. Ez a bojkottfelhívás – és maga a közlemény – jól mutatja, hogy a DK félúton van a az egyenes, őszinte, tisztességes ellenzéki magatartás és a hazug, korrupt, buta, népbutító műellenzéki handabandázás között. Kérdés, hogy a DK-n belül elindult vita merre dől el. Csak idő kérdése, amikor ez a párt felismeri, hogy az MSZP-Együtt-2058 által kínált zsákutcába nem lehet tovább menetelni. Ez a bojkottfelhívás az ellenzék egyetlen lehetséges és tisztességes útját mutatja fel. A DK és Magyarország sorsa is azon múlik, melyik utat választják a kettő közül.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.7/5 (59 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +92 ( 106 szavazatból)
A DK a bojkotthoz vezető útra lépett, 4.7 out of 5 based on 59 ratings

Címkék:,

  • Hozzászólások(133)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

133 Reader’s Comments

  1. zp
    Ehhez viszont már kommentár sem kell.
    Egy rémálom, ami ebben az országban van!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  2. Tények
    2013. december 12. csütörtök
    12:44
    .
    Tenyek 1-9 pontok: rendben!
    Kovetkezmenyek 1-3 pontok: teves!
    Kovetkeztetesek 1-4 pontok rendben!
    .
    Kovetkezmenyek helyesen:
    Aki 2014ben valasztasra megy az resztvetelevel torvenyesiti a 2010-tol napjainkig kialakult diktaturat, illetve annak folytatodasat.
    .
    piros!
    .
    Azt vegye figyelembe, hogy senki nem garantalja egy BOJKOTT sikeret.
    Ugyanugy, mint az eletben, a politikaban is vagy sikerulnek a dolgok vagy nem.
    Peldaul az ellenzeki valasztasi gyozelmet sem lehet biztosra venni, plane ahogyan azt a “ellenzeki fijukak” csinaljak, inkabb Orban tunik nyeronek…
    .
    Na persze, ha valamit meg sem probalunk, akkor az tuti nem lesz sikeres: igy van ez a BOJKOTTtal is.
    Azert ha abba belegondol, hogy a valasztasokig 3honap van hatra: mi lenne, ha peldaul erre a 3honapra az ellenzek beprobalkozna a teljes bojkottal?
    Ez a kis ido mar ugysem szamit!
    Kampany helyett:
    - ki kellene vonulni a Parlamentbol es szuneteltetni a parlamenti munkat…
    - utcai politizalas jegyeben kellene harsogniuk, hogy bizony itt emberek diktatura van, ill. a demokraciat kellene kovetelniuk…
    - valodi demokratikus valasztasok megtartasat kell kovetelni, ugy ahogy az a “nagykonyvekben” meg van irva…
    .
    Fel nem foghatom, hogy itt az emberek zome miert erzi ugy, neki/gerincenek meghajolnia kell? Terpeszben allva, egeszen oda, hatra…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (12 szavazatból)
  3. Élnünk kellene a romániai példával!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  4. itt már hónapok óta megy a bojkott nem bojkott vita, közben Mesterházy ébren álmodozik:
    http://nol.hu/belfold/mesterhazy_nem_zarja_ki_a_ketharmados_szocialista_gyozelmet

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  5. bumburi, telekis!

    Írunk ide az AN oldalaira, vagy százan. Ebből vannak, akik bojkott pártiak és vannak ellenzők! Pedig mi kereskedelmi mennyiségben kapjuk az arcba a bojkott melletti érveket, és évek óta, és mégsem mindenki ért egyet vele! Miből gondoljátok, hogy meggyőzhető 5-6 millió ember?! Mi van azokkal, akik úgy gondolják, hogy nem adják az egyik alapvető jogukat, a szabad választást!
    Arra még mindig nem kaptam választ, hogy mi lenne a bojkottált választás után? Ahogy bumburi megjegyezte rólam, igen, kész forgatókönyvet várnék!
    Mert az, hogy bevisszük a választót a bojkottba, de nem tudjuk utána hogyan, az olyan ” politikusi”I

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  6. piros
    Én nem vagyok bojkott szakértő, de feltételezem, hogy erre nincs kiforrott forgatókönyv, mert nagyon sok tényező befolyásolhatja.
    Nem nekünk kellene ezt tudni, hanem a politikusoknak! Honnan indultak, hol tartanak, és merre szándékozzák vinni az ország ügyeit.
    Ilyet viszont egy normális politikus sem beszél ki előre.Szerintem.
    .
    Annyit azért megjegyeznék, jobb lenne ha a politikusok intéznék, mert ha a NÉP lázad, azt ők is megkeserülik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  7. zp 14:26-os hivatkozására:
    .
    http://www.hirhatar.hu/hir/a-demokratikus-koalicio-semmifele-kozosseget-nem-vallal-a-neonaci-toroczkaival
    .
    ” A Demokratikus Koalícó közleményében fordult az ásotthalmi polgárokhoz, kérve, hogy Toroczkai Lászlóra ne szavazzanak, gyilkos indulatokat tápláló, illetve másokban ilyeneket fölkorbácsoló, minden emberi érzésből kivetkezett neonáciknak semmiféle támogatást ne nyújtsanak. “

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  8. A minap Attilával álmodtam. No nem a Hunok Királyával aki mint Isten ostora végigverte Keletet és Nyugatot hatalmas birodalmat építve fel.
    Mesterházy Attillával. Én voltam Ő.
    Az álmodtam, hogy válaszút elé kerültem. Eddig,mint fiatal titán mentem előre. Segítettek előről s hátulról. Sajátjaim és ellenfeleim egyaránt.
    Most hirtelen valami történt. Megállt a száguldás. Úgy halottam kifütyültek az enyéim összefogást kiabálva s kaptam egy hatalmas pofont a fóti választás megsemmisítésével az ellenfeleimtől is.
    Össze vagyok zavarodva.
    Talán nem az igazságot képviselem amikor nem engedem a pártszövetséget megbontani?
    Talán nem volt jó taktika az ellenféllel paktumot kötni az Alaptörvény elfogadásakor?
    Talán túllépett az élet én meg ott maradtam a rossz kompromisszumaim között?
    Melyik utat válasszam?
    Menjek tovább a kompromisszumok útján?
    Vagy menjek tovább saját hitem szerint?
    Hányan követnének?
    Mindenki azt mondja a kompromisszumok útja a mélységbe vezet. Ha nem azonnal akkor később. Az árulókat a nép előbb-utóbb megbünteti .
    A hősök viszont elveszhetnek a harcban.
    Mit mond a történelem?
    Azt, hogy az igaz ember sosem adja fel. Van amikor a harcnak jön el az ideje. És akkor tömegek követik azt aki igazságukért harcol.
    Felébredtem.
    Vajon Ő hitében, lelkében ott az igazság?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  9. Melyik utat válasszuk?
    Maradt-e még demokratikus út? Hagytak-e?
    A kín már vagy három-négyféle forgatókönyvet is írt.
    A lightól a hard-ig.
    A pályát – a népszavazás szigorításával, hogy négymillió ember menjen el és két és félmillió igen szavazattal legyen csak érvényes a népszavazás – épp most tolják a hard irányba a jövö héten a parlamentben a népszavazási törvény szigorításával.
    A helyzet s a lehetséges forgatóköny napról napra változik.
    Jó lenne szép szóval, belátással, megértéssel demokratikusan , hiszen évtizedekről szól a dolog.
    De ha nem hagyják? Akkor ? Az igazi forgatókönyvet nem teszik a netre.
    Reméljük van, mert ha nincs káosz lesz. Igaz az is rendet szül.
    Egy biztos történelmi sorsforduló előtt állunk.
    Ez a választás nem választás már, mert szétjogszabálykodták a saját szájuk ize szerint.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  10. .
    .
    tények, és holper “vitájához”, hogy azért félre ne beszéljünk, újra, közkívánatra!
    .
    csakigazatmondo
    2013. december 10. kedd
    23:40
    .
    .
    tisztázzunk hát néhány dolgot akkor!
    .
    1 – a 2010-es választás maga illegitim, nem lehet elfogadni az eredményét, azt támadni kell.
    egy NORMÁLISAN MŰKÖDŐ DEMOKRÁCIÁBAN – Bajnai az aki felelős a választás lebonyolításáért, s a csalás megengedéséért!! – ha az urnákat reggel hattól este nyolcig tartják nyitva, NINCS olyan, hogy urnazárás előtt fél, egy órával megjelenik több ezer átjelentkezett akárki, s azok leadhatják a szavazatukat, ha éppen úri kedvük úgy tartja, akár másnap reggel nyolcig. tudom, nem reggel nyolcig tartottak nyitva,
    .
    DE
    .
    nincs meghosszabbított nyitva tartás! ez nem kívánságműsor! az adott időkereten belül lehet szavazni, azon túl nem.
    ha, és amennyiben ezt a szabályt érvényesítették volna, vélhetően NINCS két harmad.
    s akkor MINDEN másképp alakul.
    .
    2 – a helyzetet ez a szerencsétlen idióta Bajnai az ugyanolyan szerencsétlen idióta Mesterházyval előidézte,
    .
    DE
    .
    most ha lehet igyekeznek fokozni!
    igaza van Bartusnak,
    CSAK ÉS KIZÁRÓLAG A TELJES BOJKOTT A MEGOLDÁS!!
    illegitim rendszer által megrendezett választási színjátékban – melyet demokratikus választásnak hazudnak azok is, akik részt vesznek rajta, s nem csak azok, akik kiírják, szervezik –
    NEM LEHET RÉSZT VENNI, S EZ ÁLTAL LEGITIMÁLNI EGY FASISZTA DIKTÁTORT, S ANNAK REZSIMJÉT!
    .
    3 – már most bele van kódolva előre az úgynevezett választásba a csalás.
    a sok újmagyar, kiknek pontos számát nem ismerheti földi halandó a führeren, s az állatjain kívül úgy fogják eldönteni, ahogy akarják.
    azt, és úgy fognak hazudni – természetesen “demokratikusan” – ahogy, és amit akarnak.
    .
    4 – térjünk vissza az elejére!
    amennyiben a magát demokratikusnak tartó pártok, csoportosulások EGYSÉGESEN a bojkott mellett döntenek, úgy a fidesz, a kdnp, a jobbik, s az lmp az, aki indul a választási csaláson.
    igen, jól látjátok, jól értitek, az lmp-t NEM tartom demokratikus szerveződésnek, hiszen orbán segge vége schiffer a hosszú cicből tartja életben!
    ez esetben pedig NINCS LEGITIM EREDMÉNY, HISZEN ELŐRE KÖZÖLNI KELL ORSZÁGGAL, VILÁGGAL, MIÉRT NEM HAJLANDÓAK A DEMOKRATIKUS ERŐK RÉSZT VENNI A CSALÁSBAN!
    .
    igen, újra leírom!
    .
    a demokratikus pártoknak, szerveződéseknek egységesen kell fellépni!
    nincs miniszterelnök jelölt, csak kinevezett, ügyvezető miniszterelnök lehet, akit ha kell akár negyedévente, vagy sűrűbben váltani kell!
    előre deklarálni kell, hogy a hatalom csak addig él, amíg orbán rendszerét felszámolva helyreállítják a demokráciát, a jogrendet.
    ebbe beletartozik a büntetőjogi felelősségre vonás az államrend erőszakos megdöntésére irányuló, a hatalom kizárólagosságára irányuló politikai bűntettek, s az egyéb gazdasági, emberi jogi, stb bűnügy miatt.
    a nem demokratikus erőket betiltani, felszámolni, vezetőit, funkcionáriusait letartóztatni, s életük végéig táborba velük!
    a tagságukat, s beazonosítható szavazóikat, szimpatizánsaikat örökre, végérvényesen kizárni a közügyekből, soha, sehol, semmilyen funkciót nem tölthetnek be !!!!
    amint ezen dolgok megvalósultak, azonnali hatállyal feloszlatni a parlamentet, s rendkívüli választásokat kiírni, melyen természetesen, csak a demokratikus erők vehetnek részt!
    címszavakban ennyi.
    .
    lehet utópiával, naivitással vádolni,
    .
    DE
    .
    ez az egyetlen járható út!!!
    .
    várom a reakciókat,
    .
    üdv mindenkinek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  11. .
    .
    te Álom!
    .
    amit írsz, sajna esélytelen. mármint, hogy ez a kretén barom Mesterházy ilyen gondolatokkal a fejében képes létezni.
    ott csak a hatalom – egyelőre még csak az mszp-n belül, ám ez is csak szerinte, mert ahhoz is buta, hogy felfogja orránál fogva vezetik – s a pénz, a jólét létezik. a mindennapi zsíros falat, a pöffeszkedés, az érzés – ami egyébiránt hamis – hogy őkelme “valaki”, holott egy mocskos kollaboráns féreg, egy senki valójában!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  12. Nem értem, mit kell ezen a felállósdin ennyit problémázni?
    Mint egyszer polgár, halkan megkérdezem:
    Milyen akadálya van annak, hogy aki nem akar felállni, az megvárja hogy az elnök bemenjen leüljön, és csak utána menjen be az ülésterembe?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (3 szavazatból)
  13. http://www.atv.hu/belfold/20131212-a-kozponti-nyomozo-fougyeszsegen-landolt-a-kormanyfo-elleni-feljelentes
    -
    Okt. 23-i kormányfői beszédről van szó.
    Nagy reményeket nem fűzök hozzá – de valami történik, remélem nem kerül a fiók legmélyebb sarkába.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  14. Csepel polgármestere, a rezsicsökkentés fő felelőse, akire a csepelieknek szükségük volt!
    -
    http://propeller.hu/itthon/2836936-dobbenetes-fideszes-kezdemenyezes-imat-kell

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  15. @holper
    Ezek a szövegek, amelyekből csak idézek hevenyészve, nem az Amerikai Népszava demokratikus közösségébe, hanem a Heti Válasz és a Magyar Nemzet publikumába predesztinálják Önt. Például: “Demokráciában a kisebbség nem harcolhat a többség ellen. Nem demokráciákban sem célszerű.” “Kétharmados felhatalmazást kapott. A felhatalmazást nem “cimkézik”. Sajnos minden legitim amit , ennek a felhatalmazásnak a birtokában tettek.”
    Nem is minősítjük ezeket, viszlát. Admin

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (10 szavazatból)
  16. .
    .
    egynémelyek – véleményem szerint szerencsétlen éretlen, s éretlen egyedek – konkrét ütemtervet kérnek, sőt követelnek a bojkott utáni időszakra. átmeneti időszak lészen az majd, a diktatórikus maffiaállamból vissza a demokratikus jogállamba.
    .
    nos, javaslom nékik olvasásra – bár én is csak beletekintettem, de rögvest eme egyedek, s követelésük jutott eszembe – a Galamus portálon Tölgyessy – véleményem szerint fideszbérenc marha, avagy vak tyúk, ki most éppen szemet talált – előadásának elolvasását. abban benne leledzik a konkrét teendők listája, mely akár ütemtervként is értelmezhető.
    mondjuk a harminc ponton változtatták megg a választójogi törvényt a kormány leválthatatlansága érdekében kitétel szerintem ölég izgalmas kis dolog!
    na, ezt a harminc pontot vissza, s mellette azokat, akik elkövették élethosszig táborba pereputtyostul.
    .
    S EZT AZTÁN ÖRÖKIDŐKIG MEGVÁLTOZTATHATATLAN ALAPELVKÉNT, TÖRVÉNYKÉNT BETARTANI, TISZTELNI, HOGY SOHA TÖBBÉ SEMMILYEN SENKIHÁZI BÖNGÉSZŐ TOLVAJ, MOCSKOS GAZEMBER FÉREG, NE TEHESSEN ILYET EZZEL A KIS KURVAORSZÁGGAL!!!
    .
    a többit rátok bízom nagyokosok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  17. http://www.hir24.hu/belfold/2013/12/12/elutasitotta-az-ugyeszseg-az-orban-elleni-feljelentest/~~wtb
    -
    A szügyészség elutasította – más utat kell választani….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  18. Vannak történelmi pillanatok amikor a népfelség elve felülír mindent.
    Azt hiszem ilyen pillanatoz kezdünk elérkezni.

    Ha a hatalom megteheti, hogy semmibe veszi saját törvényeit és a törvénykezése csak hatalmi érdekeket szolgál akkor a nép nem teheti meg ugyanezt e törvényekkel?

    A Magyar Alkotmány azt tartalmazta ” minden hatalom a dolgozó népé”
    Az Alaptörvény szerint pedig: ” a hatalom forrása a nép ”
    Ugye nem mindegy.?

    Ki adott felhatalmazást ennek megváltoztatására? Önmaguk csupán. A Fdesz- KNDP parlamenti képviselői .
    A többi párt nem.
    Népszavazással nincs megerősítve. A nép nem adott felhatalmazást.

    A régi Alkotmány szerint: a nép a népszuverenitást választott
    képviselői útján, valamint közvetlenül gyakorolja.
    Az Alaptörvény szerint: “A nép hatalmát .. kivételesen közvetlenül gyakorolja”
    Ugye nem mindegy, hogy valamint vagy kivételesen?

    De eljött az ideje a valamintnak is és a kivételesennek is.
    Nos ez az az illegitim Alaptörvény amelyet egy szabad választás előtt meg kell semmisíteni és a régi alkotmányt s választási törvényt visszaállítani.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  19. piros!
    .
    Ma realisabb feltenni azt a kerdest: milyen elet lesz a valasztassal torvenyesitett es hatalomban marado orbani-maffiaallamban, pontosabban mi var ebben az ujhorthy-diktaturaban elo tomegekre a valasztasok utan?
    .
    De, nehogy megkeruljem a kerdesedre adando valaszt: mivel diktaturaban nem beszelhetunk szabad valasztasokrol, ergo a szabad valasztashoz valo jog sem biztositott, ezert elobb minimum egy sikeres BOJKOTTot kell megvalositani ahhoz, hogy ujra letrehozhassuk a valodi demokracia intezmeny-rendszeret, es majd csak ezutan lehet megrendezni a valoban szabad valasztasokat.
    .
    Itt nem 2014rol es nem 5-6millio ember valasztasokig torteno meggyozeserol van szo, hanem a mostanra kialakult rendszer teljes bojkottjarol.
    Mert egy valodi ellenzektol elvarhato lenne, hogy pontosan felismerje a letrejott rezsim mibenletet, es annak mielobbi ellehetetlenitesevel foglalkozzon.
    Ebben nem lehetnenek hatarkovek es nem lehetnenek datumok!!!
    .
    Egy bojkott megvalositasanak modozatait tobben is taglatuk mar.
    Mondtunk ra kulfoldi peldakat, vagy megadtuk annak elemeit es lehetseges menetrendjet, de annak erkolcsi elvarasait is.
    Igy ezeket nem ismetlem meg ujra.
    Viszont nagyon sajnalom, ha ennyi erveles sem gyozott meg teged arrol, hogy talan a jovoben mar nem kellene egy fasizalodo orszagban eljunk, melynek kovetkezmenyei (mint a tortenelemben mindig) szamunkra egyebkent torvenyszeruen voltak szornyusegesek.
    Legutobb a szuleink eltek ezt at, most miert kivanjuk ugyanezeket ujra a gyerekeinknek?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  20. Máshova írtam, de itt is aktuális:
    A taktikai meggondolások az aktuális erőviszonyokból és az aktuális mentális állapotból indulnak ki. Hosszú távon azonban ezek változékonyak. Most ugyan nincs bojkott-hangulat, mint ahogy forradalmi hangulat sincs, viszont épp azért kellene tenni, hogy legyen. Nem pusztán a gazdasági ellehetetlenülés és politikai-ideológiai elnyomás váltja ki az ilyen hangulatot, ahhoz az is kell, hogy legyen követhető gondolat és követhető élcsapat. Néha ez utóbbi önmagában elegendő.
    PuPu írja, hogy “a bojkott … ugyanabba a kategóriába esik, mint a forradalom”. Valóban így van, legalábbis abban az értelemben, hogy élesen ellenszegül a rendszerrel. Csak annyi a különbség, hogy a bojkott békés, és a hatalom teszi erőszakossá (ha teszi). Nagy valószínűséggel forradalommá alakul. Kicsi annak az esélye, hogy a hatalom erőszak nélkül megbukik. De meg kell próbálni, mert nekünk sem célunk a véres erőszak. Viszont látnunk kell, hogy ez a rendszer “demokratikus” eszközökkel nem váltható le. Minél tovább késlekedünk a bojkottal, annál kisebb lesz a vértelen megoldás esélye.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  21. "tisztelthölgyeimésuraim"

    .
    .
    csakén ! dec.11./ 18;12
    .
    Német Szilárd “áldó imádságához” fűznék egy nemzeti kommentárt, melynek remélem aktualitása hamarosan nem lesz kétséges:
    .
    H o l . s í r j a i k . d o m b o r u l n a k, [majd ott]
    Unokáik leborulnak
    És . á l d ó . i m á d s á g .mellett
    Mondják el lent, a neveiket. [ámen !]
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  22. "tisztelthölgyeimésuraim"

    .
    .
    Valaki hozzáértő ! (?)
    .
    Kérem, vázolja már föl nekem – nekünk – egy táblázatban, hogy egy ellenzéki bojkott miként is befolyásolhatja a választás kimenetelét , feltételezett részvételi arányok mellett;
    1. a “választási matematika” és (illetve)
    2. a hatályos választási törvény tükrében.
    .
    Előre is köszönöm !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  23. "tisztelthölgyeimésuraim"

    .
    .
    Ui:
    .
    Milyen aránynál lenne a szavazás érvénytelen ???
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  24. http://nol.hu/belfold/gyurcsany_ferenc_pert_vesztett_egy_filmrendezo_ellen
    -
    A filmrendező javasolta Gyurcsány Ferenc orvosi vizsgálatát.
    Ez a nyalóka vajon feltenné-e ezt a kérdést a grazi ápolttal kapcsolatban is?!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  25. “tisztelthölgyeimésuraim”
    2013. december 13. péntek
    08:47
    .
    Valaszom:
    Mint oly sokszor mar leirasra kerult, a BOJKOTTnak semmi koze a 2014es valasztasokhoz, ergo mar a kerdes feltevese is ertelmetlen.
    .
    Ajanlom figyelmebe az eppen most torteno kijevi esemenyeket, vagy meg tavalyrol a kairoi esemenyeket (ahol tomegek az utcan ervenyesitik az akaratukat…) es akkor talan Onnek is kiderulhet: egy valodi ellenzek altal vezetett es remenyeim szerint bekes utcai politizalas itthon is megteremtheti egy ujdemokratikus at/vissza alakulasnak a lehetoseget.
    A fentiekbol kovetkezik, ha az itthoni ellenzek valoban ossze akar fogni, akkor ennek kereteben eloszor a parlamenti munkat bojkottalja es kovetelje az eu-kozossegeben megszokott demokraciat. A tomegeket pedig szervezze az utcara es ott addig tuntessenek, amig a diktatura le nem mond. Vegul pedig a demokratikus partok egyezzenek meg a folytatasban es irjanak ki valodi szabad valasztast.
    .
    A szomoru meg az, hogy csak ennel a cikknel, egy ilyen menetrendi lehetoseg kb. tizedszer kerult leirasra…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  26. ui: ugy gondolom, hogy egy sikeresen szervezett bojkottal ellehetetlenitett hatalom az kartyavarkent omlik majd ossze…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  27. Az én véleményem az, hogy Gyurcsány Ferencnek tartania kellene magát ahhoz, hogy van pénze, egészsége, felesége….el is mehetne ebből a tébolydából!
    Tennie kellene az egészre, túl rövid az élet ahhoz, hogy hányja a borsót a falra, hogy küzdjön azokért, akik nem kérnek belőle, akik szerint semmivel sem különb, mint aki most van!
    -
    Magyarország dr. Orbán Viktort érdemli!
    Tud hozzájuk szólni (8-10 évesek szintjén), naponta képes az arcukba hazudni, hamiskásan somolyogva – ez kell a büszke magyaroknak, oszt jó napot!
    Ha, majd egyszer besokallnak, akkor majd tesznek magukért!
    Egyre inkább az a meggyőződésem, mint amit olvastam itt az AN egyik hozzászólójától:
    Nyüszít a kutya, mert belefeküdt a rajzszegbe, de mégis tovább fekszik rajta!
    Ha majd jobban szúrja, akkor feláll a rajzszegről….ha nem, akkor belehal a vérmérgezésbe – aki nem akarja, hogy segítsenek rajta, azt békén kell hagyni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  28. https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/398383_498660560152207_258527261_n.jpg
    -
    Magyarország őket érdemli, a 300 forintos népet most nem zavarják a milliárdos lenyúlások – harcoljon értük, akinek nincs jobb dolga!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  29. Ha jól emlékszem, a faji szegregáció elleni harc egy közlekedési cég elleni bojkottal kezdődött Amerikában. Nem azzal, hogy 1-1 néger nem szállt fel a buszra, hanem a közösség EGÉSZE bojkottálta azokat. A TÖMEG nyomásával lehetett elérni valamit. De mit lehet azzal elérni, ha csak néhány ellenzéki nem vesz részt a választásokon? Mert a pufóka szocdemjei, a Szili KATI-ja, az LMP (mint állítólagos ellenzéki) és a bojkott hírére “teremtett” több tucatnyi “ellenzéki” párt tülekedésében a DK távolmaradása fel sem tűnne.
    Az pedig nagyon jó. hogy tudjuk, hogyan lehetne helyreállítani a demokráciát,
    de azt hogyan lehetne elérni, hogy olyan helyzetbe kerüljünk?
    Az Unióra meg nem számíthatunk: több milliárddal támogatják Orbán rendszerét, holott a velencei bizottság jelentéséből nagyon is tudják, hogy mit tesznek.
    A történelemben tényleg MINDEN ismétlődik: A Népszövetség is konszolidálta Horthy rendszerét, és nem tudta megakadályozni Hitler rendszerének kifejlődését sem.
    A legitimáció hiány csakis KIFELÉ működne, befelé semmi AGGÁLYA NEM LENNE A BIRKAMENET KÖZÖSSÉGÉNEK, HA 100 %-OS FIDESZ PARLAMENTJÜK LENNE.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  30. kekec,
    A bojkotthoz (nem a választás bojkottjához, hanem a rendszeréhez) azt elsősorban be kell jelenteni, és ha másképp nem megy, akkor partizán módszerekkel kell hirdetni. Csak ezután derülhet ki, hogy hányan akarnak, és hányan hajlandók csatlakozni hozzá. Ez sem egyszerre derül ki, hanem menet közben, mert a csatlakozások mértéke, üteme és láthatósága befolyásolja a csatlakozás mértékét és ütemét.
    Az Unióra csak akkor számíthatunk, ha van neki kit támogatnia a fasiszták ellenében. Egyelőre nincs.
    A legitimáció hiánya elsősorban befelé működik, ha működik. A bojkott teszi nyilvánvalóvá és láthatóvá a legitimáció hiányát. Ez ellen csak olyan nyílt erőszakkal lehetne fellépni, amit talán ez a rendszer sem vállalna, vagy ha mégis, az azonnal kiváltaná az Unió beavatkozását.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  31. Nehezen értem azokat akik itt valamiféle bojkottról álmodoznak. Ráadásul Magyarországon! Ott, ahol még tárgyalni sem hajlandó már az ellenzék?) két mutyi csoportosulása sem a többiekkel! Bárhi józan ésszel elhiheti azt hogy ha pl. Gyurcsány bojkottot hirdetne, (AKÁRMIJET!!! ) akkór lmellé állnának? DE még akkor is, ha sikerülne meggyőznia a többi kirekesztettet és összefognának, akkor sem.
    A bojkottnak akkor lett volna értelme, ha azt AKKOR KEZDIK EL amikor Gyurcsány az új Alaptörvény vitája során elkezdte, vagy amikor éjségsztrájkkal és virrasztással tiltakozott a választási törvény ellen!
    Nem hiszem, hogy a választási színjáték előtt esély lenne már egy igazi nagy földindulásra.
    Ha meg utánna nem következik be egy robbanás, ez a rohadt rendszer fog ülni évtizedekig a magyarok nyakán!
    Akkor érvényes lesz Széchenyi mondása!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  32. girbegurba
    Tehát azt javaslod, hogy 1 néger ne szálljon fel a buszra és majd meglátjuk, hányan csatlakoznak? Csaxolók: ez nem így műxik!
    Ez a 22-es csapdája: HA létrejönne egy olyan ellenzéki összefogás, amely egy hatásos bojkotthoz kell, akkor már nem is lenne szükség a bojkottra, mert azzal az összefogással nyerni is lehetne!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

A DK nem bojkottálja a Fideszt 2014. április 29. kedd | AN

Gyurcsány és az Európai Egyesült Álmok 2014. április 14. hétfő

A Magyar Narancs felzárkózott az AN mellé 2014. március 25. kedd | AN

A nő, ha bunkó 2014. március 24. hétfő

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos