Ronai and Ronai
AMERIKAI

Ronai a bronxi vonatbaleset magyar sérültjéért perel 2013. december 7. szombat 18:38

  • Hozzászólások(5)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Ronai a bronxi vonatbaleset magyar sérültjéért perel

New York – A megengedettnél majdnem háromszor gyorsabban haladt az a vonat, amely vasárnap siklott ki New York Bronx kerületében. Lapunk információja szerint a balesetnek van magyar sérültje, egy New York-i ügyvédnő, akinek nevében a Ronai és Ronai Ügyvédi Iroda pereli a vasúttársaságot. A magyar származásra vonatkozó információnkat Peter Ronai nem erősítette meg, illetve nem kommentálta.

A Ronai and Ronai Ügyvédi Iroda pert indít a Metropolitan Transportation Authority, Metro North Railroad Company and William Rockefeller, Jr. cég,ellen a vasárnapi bronxi vonatbaleset egyik sérültje ügyében, akiről úgy tudjuk, hogy magyar. Az NBC szerint a sérült nő egy ügyvéd, aki nem kívánja kilétét nyilvánosan felfedni, és éppen dolgozni ment, amikor a baleset bekövetkezett. A kisiklás következtében elrepült az ülőhelyéről és súlyosan megsérült. Jelenleg nem tudja ellátni magát, és nem tud gondoskodni speciális problémával rendelkező gyerekéről. A Ronai és Ronai ügyvédi iroda nem kommentálta a sérült nő magyar számazását, erre vonatkozóan nem nyilatkozott, de a sérült nő és más sérültek nevében bepereli a vonattársaságot.

Holly Ostrov Ronai ügyvédnő elmondta, hogy a vonat 82 mérföldes sebességgel száguldott a kanyarban, ahol 30 mérföld a megengedett sebesség, és ezt a korlátozást a vonat vezetője figyelmen kívül hagyta. Ez bizonyítja, hogy a vezető gondatlanul járt el, nem törődött az utasok biztonságával, és a cég felelős a bekövetkezett sérülések miatt. Tragédia, hogy családok és magánszemélyek súlyos traumát és szenvedést élnek át, és még sokáig viselik a baleset következményeit egy ember felelőtlensége miatt. A vasúti társaság felelőssége, hogy egyetlen ember kezébe ekkora hatalmat ad és egy embertől függ ennyi ember élete és biztonsága.”

Peter Ronai ügyvéd hozzátette, „az a tény, hogy nem volt semmi hibája vagy meghibásodása a vonatnak, ahogyan azt korábban állították, más fénybe helyezi a történteket. A vonatvezető most azt mondja, hogy kábult volt, mindenféle kifogásokat keres, ahelyett, hogy bocsánatot kérne, és elismerné a felelősségét, ez egyszerűen elfogadhatatlan.” A sérültek keresik az igazságot, hogy mi történt, mert szeretnék, hogy hasonló helyzetek ne forduljanak elő, és a felelősséget a bíróság állapítsa meg. A szerelvény adatrögzítő készülékéből leolvasott adatok alapján a vonat átszámítva óránkénti 132 kilométeres sebességgel száguldott, miközben a vasútvonal kanyarodó szakaszán legfeljebb 48 kilométeres sebességgel haladhatott volna. A szerelvényt a mozdony nem vontatta, hanem tolta. Hivatalosan egyelőre nem lehet tudni, hogy a vonatvezető hibájából vagy a fékrendszer meghibásodása miatt történt-e a baleset.

A szerelvény vasárnap a Spuyten Duyvil nevű állomás előtti kanyarban siklott ki, az egyik kocsi majdnem a Hudson folyóba esett. Egy törzsutas azt mondta, hogy a vonat a megszokottnál sokkal gyorsabban ment. A balesetben legalább négy ember meghalt és 67 megsérült. Tizenegy embernek válságos az állapota. A kanyar előtt a vonatvezetőknek nagyot kell fékezniük, most ez nem vagy csak késve történt meg. A vonat már jóval a kanyar előtt túllépte a megengedett sebességet, amit ijesztőnek neveztek az utasok. A sínek és a jelzőberendezések rendben voltak. A szerelvény a kisiklás előtt kilenc állomáson állt meg, és semmi sem utalt fékproblémára.

A vonat adatait rögzítő fekete doboz előzetes vizsgálata alapján ugyanakkor úgy tűnik, hogy a fékek csak öt másodperccel azelőtt működtek teljes hatásfokkal, hogy a szerelvény teljesen megállt volna a baleset után. Mi több, a mozdony még a teljes fékerő felépülése előtt egy másodperccel is tolta a szerelvényt – írja a BBC.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.2/5 (5 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +4 ( 6 szavazatból)
Ronai a bronxi vonatbaleset magyar sérültjéért perel , 4.2 out of 5 based on 5 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(5)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

5 Reader’s Comments

  1. Megnyugtató, hogy egyáltalán van valaki,aki foglalkozik magyar károsulttal.Ha sokat nem is, de biztonságot ad valamilyen fokon.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (10 szavazatból)
  2. Állitolag a mozdonyvezeto elbobiskolt. Ha a “holt-ember gomb” megfeleloen mukodik es a vasutvonal/szerelveny fel van szerelve jol mukodo ATC-vel (Automatic Train Control) akkor ilyen baleset nem kovetkezik be. Az automatika vészfekez, ha a mozdonyvezeto nem reagal a figyelmeztetesre es nem korrigal.
    Amerikaban a karteritesi perek oriasi uzletet jelentenek az erre szakosodo ugyvedeknek, hiszen a karteritesek felso hatara a csillagos ég. Nem szamit, hogy magyar vagy amerikai a karosult.
    Ettol fuggetlenul csak sajnalatat tudja az ember kifejezni a halalos aldozatok es a sok serult miatt..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  3. Sok iras jelent mar meg a baleseti karteritesekkel kapcsolatban. Sajnos atestem egy munkahelyi baleseten,amibol csak hatranyom,anyagi karom es rettenetes evekig tarto idegessegi lett. Dolgozni nem tudtam mivel het 3x kezelesre kellett jarnom, 3 hetente pedig szakorvosi vizsgalatra. Elvesztettem a munkamat, fizetesem, egeszsegem. Mivel a serulesem allando maradt, befejezodott a Worked Compans. jogi ugye. Ekkor megallapitottak keves karteritesi osszeget, majd ajanlottak masik ugyvedet, aki komolyan foglalkozik ugyemmel. Nagyon kedves volt, nagy osszeggel kecsegtetett,.. ezzel vege. Az ugyem tobb evig tartott, az ugyed keresemre egyetlen targyalasra nem hivott meg, kesobb lattam az aktaim kozott, hogy en kertem ugyem athelyezeset az un. Trialra, amely dontese utan fellebbezesnek helye nincs. Ezt en nem kertem, semmi tajekoztatast nem kaptam, ideges volt ha erdeklodem. Amikor az osszegrol szolo ertesiteset megkaptam, bementem az irodajaba, szabalyosan orditott velem, verte az asztalt, rameroszakolta hogy irjam ala az osszeget, mert akkor nem kapok semmit. Mit tehettem? Az osszeg annyi volt, hogy az gyved levonta annak negyedet es irodai koltseget. A maradekbol levonta azt az osszeget amit elozoleg kaptam, igy minuszba kerultem. Az ugyvedek es az orvosok kerestek rajtam. Szepen! Megkegyelmezett vegul es kolduskent kifizetett nagyon minimum osszeggel, azt sem egyszerre. Az osszegrol szolo “hatarozatot” o irta ala, ugyvedi kezjegyzes nem volt rajta.
    Tehat az ugyvedek altal megnyert osszeg csak brutto.
    Megjegyzem, manhattani ugyvedrol van szo, akirol utolag sok hasonlo inkorrekt dolgot hallottam.
    Panaszommal megkerestem dr. Ronai Petert, aki felvilagositott, de mar segiteni nem tudott. Sajnaltam hogy eloszor is nem az o irodajat kerestem fel.
    A leirtak szemelyes jelleguek, csak azert irtam le, hogy atlathatobb legyen hogy milyen is egy karteritesi ugy.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  4. kibic
    “Állitolag a mozdonyvezeto elbobiskolt.”
    .
    Nem csak állítólag, hanem a videókamera felvétele szerint is minimum elbóiskolt a vonatvezető. Konkrétabban, ezt elalvásnak nevezik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  5. @proaktiv: “Konkrétabban, ezt elalvásnak nevezik”.
    Teljesen mindegy, hogy milyen szoval illetjuk a figyelem lankadasat, megszuneset. Az automatika ennek az emberi hibanak a kompenzalasara valo.Ezek a berendezesek nem olcsok, de szuksegesek.
    Altalaban elmondhato, hogy pl. Angliaban a vasutak privatizalasa a balesetek szamanak megugrasat jelentette egy idoszakban a konyortelen profitorientalt uzemvitel miatt. Igy nem adtak a tulajdonosok eleg penzt a muszaki fenntartasra, a biztonsag ellenorzesere. Sulyos balesetek utan kenyszerultek ezt ujragondolni es penzt aldozni a fenntartasra es modernizalasra.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Szexbotrány a Costa Concordián 2013. október 31. csütörtök | AN

Rónaiék perelik a Paramountot 2013. október 18. péntek | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos