Ronai and Ronai
AMERIKAI

Martonyi szerint a zsidók 2013. november 29. péntek 12:04 Forrás: Nolblog

  • Hozzászólások(30)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Martonyi szerint a zsidók

Budapest – Martonyi János, Magyarország külügyminisztere egy izraeli lapban írta meg, miről ismerszik meg a zsidó ember. Ő maga nem zsidó, írta, de számos olyan tulajdonsága van, amelyek miatt sokan zsidónak is gondolhatják.

„Nem vagyok zsidó, katolikus vagyok, de sokszor gesztikulálok a kezeimmel – és korántsem ez az egyetlen dolog, amiben hasonlítok a zsidókra”. Ezzel a felütéssel köszöntötte a Jerusalem Post című újságban az izraeli olvasókat Martonyi János magyar külügyminiszter. A cikkben egyébként az izraeli-magyar kapcsolatok fontosságáról írt, valamint arról, hogy a holokauszt a magyar történelem egyik legnagyobb tragédiája.

Elsőre azt hihetnénk, hogy nem az izraeli zsidó olvasóknak szólt ez a mondat. Nem volna ördögtől való ez a feltételezés, kormányunk prominenseitől ugyanis nem idegen, hogy külföldről üzennek haza, legutóbb Orbán Viktor is Japánból közölte a magyar emberekkel, hogy már csak alig három évet kell aludni, és  egy számjegyű lesz a személyi jövedelemadó kulcsa.

Ahogyan főnöke, úgy vélhetőleg Martonyi külügyminiszter is az itthoniaknak üzent: neki és kormányának nincs baja a zsidókkal, sőt, kifejezetten kedvelik őket, olyannyira, hogy Martonyi külügyminiszter főnöke több alkalommal is említette, hogy megvédik a zsidó honfitársaikat.

Igaz, ezt nem lehet elégszer elmondani, zene füleinknek.

Ráadásul Martonyi külügyminiszter és főnöke nem önös érdekből védik meg a zsidó honfitársaikat, hiszen sem Martonyi külügyminiszter, sem a miniszterelnök nem zsidók, a külügyminiszter, ha eddig nem tudtuk volna, kifejezetten katolikus.

Nem mintha ez nem lenne mindegy, normális országban például senkit sem érdekelne. De azért valljuk be, mostantól bele sem merünk gondolni abba, hogy mi a véleményünk Martonyi külügyminiszter heves és gyakori gesztikulálásáról. Amit, őszintén szólva, idáig észre sem vettünk, igaz, zsidó embereknél sem figyeltünk fel korábban hasonlóra. Az olaszokról mindenki tudja, hogy sokat gesztikulálnak, de hát tudvalevőleg az olaszok nem zsidók. Illetve, zsidók is vannak közöttük, de az olasz zsidók sem gesztikulálnak többet, mint a nem zsidó olaszok, úgyhogy ez zsákutca, még ha Martonyi külügyminiszter ezt nyilván nem is gondolta végig elég alaposan.

Mindenesetre mostantól figyelni fogjuk Martonyi külügyminisztert, nem gesztikulál-e többet, mint amennyi posztjának betöltéshez feltétlenül szükséges. És figyelni fogunk mindenki mást, villamoson, munkahelyen, moziban, mindenhol. Ez a gesztikulálásos dolog ugyanis mostantól egy valóságos világítótorony, zsinórmérték, ha úgy tetszik. Martonyi külügyminiszter izraeli látogatása óta már nem kell mindenféle zűrös megközelítésekkel bajlódni, még csak nyilatkozatra sincs szükség, mit ahogyan azt egy Gyöngyösi Márton nevű jobbikos képviselő a magyar országgyűlés képviselőitől elvárná. A világ ennél sokkal egyszerűbb: aki sokat gesztikulál, az zsidó, aki nem, vagy igen, de nem azért, mert zsidó, hanem csak megszokásból, az katolikus vagy/és külügyminiszter.

Persze azokkal is egyet lehet érteni, akik szerint nem kell a szükségesnél nagyobb feneket kerekíteni Martonyi  külügyminiszter kezdőmondatának. Mi magunk is így vagyunk ezzel, de azért mostantól még éberebbek leszünk: lessük, hogy hányat gesztikulál egy nap a magyar külügyminiszter, és hányszor gesztikulálnak ugyanennyi idő alatt a többi magyarok.

Aki ebben a versenyben győz, az lesz a zsidó. Igaz, ezt tudtuk eddig is: bárhogyan is fordul a világ, mindig a zsidók járnak jól.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.0/5 (22 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +31 ( 35 szavazatból)
Martonyi szerint a zsidók, 4.0 out of 5 based on 22 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(30)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

30 Reader’s Comments

  1. Nem, tényleg nem zsidó. Nem is EMBER, aki ilyen megfelelni vágyással köpi szembe mindazt az értéket, amit eddig megteremtett a józan ész!
    Szégyellje magát!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (38 szavazatból)
  2. Az udvari bolondon tökéletesen látszik a hovatartozása, gesztikulálás és mimika nélkül. Hiteles mása az agyhúgyköves Vezér királyi udvarában, mielőtt a gazdájával nem hurcolják el a diliház gumiszobájába.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (27 szavazatból)
  3. Margit!!!!!!!!! Normáááááááááááális?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (19 szavazatból)
  4. Komolyan nem szeretek belegondolni abba, mint külföldön élő magyar, hogy mit is gondolhatnak rólunk valójában a szomszédaink.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (24 szavazatból)
  5. Én itt most nyilvánosan megkérdezem Martonyit, miért mondta ezt, kinek szánta és egyáltalán , hogy érti ezt, és mire véljünk egy ilyen, normális ésszel gondolkodva teljesen felesleges és kihívó kijelentést.
    .
    Szeretném hallani, hogy Martonyi maga válaszol.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (17 szavazatból)
  6. Vajon mi lehet róla abban a felcsúti dossziéban, amitől így megzakkant?
    Mert gerincügyileg soha nem volt azer stabil, mint utolsó belépője az MSZMP-nek!
    Vénségére már mindene odalett – ezt pénzért nem teszi meg az ember, főleg ennyi idős fejjel, amikor már ki is szállhatna a politikából!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (27 szavazatból)
  7. :-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (10 szavazatból)
  8. Ez briliáns, ami cseresznyepaprikában igen ritka. :D :D :D

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (9 szavazatból)
  9. A lökött csuti bizonyára római számra gondolt amely így néz ki: C , tehát egyszámjegyű!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (11 szavazatból)
  10. Zoltan Batori
    2013. november 29. péntek
    19:12

    Ès a zsidó vallás ismérvei a hadonászás és még sok más is, de azokat most Martonyinak nem volt kedve részletezni.
    “Katolikus vagyok” –mondta, de úgy szoktam csinálni, mint a zsidó vallásban csinálnak,
    -az ellenség megtévesztése végett.
    Csupa ciki dolgot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  11. Nagy utat tettünk meg Horn Gyulától és Kovács Lászlótól Jancsi Bohócig…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  12. Szegedi Csanád is azt bizonygatta, hogy Ő ” Tiszta Magyar” aztán most meg zsinagógába jár. Ez a nagy magyarkodás szánalmas! Ráadásul a pletykák szerint Martonyinak zsidók voltak az ősei, azért bizonygatja olyan görcsösen a ” nemzeti” jobboldalnak, hogy Ő bizony nem zsidó, hanem katolikus. Miért nem azt mondja, hogy nem zsidó, hanem magyar? Azonban a katolikus egyház mögé bújik. Miközben valószínűleg vannak zsidó felmenők, de azt inkább leplezi!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (10 szavazatból)
  13. Zoltan Batori
    2013. november 29. péntek
    19:12 Hát ez az!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  14. “Zoltan Batori
    2013. november 29. péntek
    19:12

    Martonyi a vallasarol beszelt,es nem a szarmazasarol.” A Külügyminiszternek ” diplomatikusan” kell fogalmaznia! Lefordítom: ” Emberek voltak zsidó felmenőim, de mivel katolikus vagyok, ezért jó magyar vagyok”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  15. Feleselő
    Akkor is! Milyen duma ez? Ha katolikus vagyok, az mindent felülír?Csak az lehet jó magyar? Tót,sokác, romy, zsidó nem lehet jó magyar?
    Ez akkora baromság, amit csak egy talpnyaló képes mondani!
    Nem igaz, hogy lehet ilyen különbségeket tenni!
    Vagy EMBER valaki, vagy sehonnai bitang ember!Mind, amelyik így kategorizál!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (12 szavazatból)
  16. Gyerekek, hogy néz ki ez az ürge? Róla beszélünk? Munkára!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  17. Megpróbàltam megtalàlni a Ne nagyon gesztikulàlj-t a Bizottsàgtól, sajnos nem sikerült, de nagyon kellemes volt így is ez a mazsolàzgatàs , Konyhagyeplô, Jégkrémbalett ésatöbbi…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  18. bumburi
    2013. november 29. péntek
    21:14 A Fidesznek és a Jobbiknak más a véleménye. Ők akarják megmondani, hogy ki a jó magyar és ki az “idegenszívű”!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  19. Nü, és a Geszti mennyit kulál? (Ugyanannyit, mint bárki, pedig ő nem is katolikus.) ;-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  20. Feleselő
    Tudom. Harcolok is ellene mindenhol.Mert hiszen ezért én is zsidó vagyok. Szerintük…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  21. Képviselő és védőügyvéd:
    http://nepszava.hu/cikk/1004384-targyaloteremben-is-zsidozik-gaudi-nagy

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  22. Én eddig a nagy fekete kalapról és a pajeszról ismertem fel a zsidó polgártársaimat.Most már zavarba vagyok,mert nagyon sok embert látok beszéd közben gesztikulálni,igy most azt is lehetne mondani,hogy a magyar állampolgárok 90%-a zsidó.Bizony a külügyér nem gondolta meg kijelentésének suját.Talán ezért is van egy másik külügyér (Szjjártó) mellette.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  23. martonyi ur!
    ha meg se szolalt volna……………………..bolcsebb lett volna!!
    ne higyje senki hogy itt izraelben a zsidok suketek es vakok!!sokkalta tajekozottabbak vagyunk meg a magyarorszagi viszonyokrol is mint azt onok hinnek!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  24. Zsidó ugrópók:
    http://www.youtube.com/watch?v=A6Pu-4qzMkk

    Micsoda eltúlzott gesztusok… :DDD

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  25. “korántsem ez az egyetlen dolog, amiben hasonlítok a zsidókra”. Melyik “zsidókra” tetszett gondolni Martonyi úr? A “zsidók” az olyan homogén tömeg, akik mind egyforma kinézetűek, mind azonosan viselkednek, esetleg mind ugyanolyan hülyeségeket beszélnek? Martonyi úr, felhívnám a figyelmét arra, hogy abban a zsidóországban rengeteg arab él, akik megdöbbentően hasonlítanak a zsidókra, és akik tán még jobban szeretnek gesztikulálni………. ezek szerint Ön ugyanúgy hasonlít az arabokra is, függően attól, éppen hol és milyen konstellációban mondja el az okosságait. Tényleg, van arról közelebbi tudomása, mi okozhatja a hasonlóságot a zsidók és az arabok között?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  26. Martonyi (úr) itt még csak hülyeséget mondott. Bár nem hiszem, hogy ez az antiszemitizmusával lenne magyarázható. Egyszerűen primitív és minden bizonnyal az indiánokról v. az eszkimókról is nagyjából fogalma van.

    Ami ennél sokkal “érdekesebb”, az a ynet-nek adott interjúja.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  27. A reklám és a felvezető szöveg után magyar nyelven folyik a beszélgetés!

    http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4459179,00.html

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  28. Kedves Lehár!
    Végig hallgattam Martonyi nevű takarító szervünket. Ha már nem tagadható, odaküldik ezt a kicsit kunkorodó bajuszú izét mást mondani.
    .
    Igaza van, nem tűrik, hanem elősegítik az antiszemitizmust. Nagyon nagy különbség.
    Nálunk már az sem igaz amit hazudunk.
    Nagyon kunkorodó bajuszú házelnökünk jobban bünteti azt aki bántja az asszonyverőt, mint a zsidózót. Bár szíve szerint mindkettőt a keblére ölelné, de azt neki nem szabad, mert a látszatnál nincs fontosabb.

    Szégyenlem, de itt tartunk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  29. Gondolom Martonyi minden kérés nélkül mondta amit mondott. Talán egyetlen jogcíme lehetett, a helyszín ahol erről beszélt. A gesztikulálás általában a keleti népek kifejezőeszköze.A beszéd csupán olyan ember mosakodása volt aki feltételezi, hogy a tisztasága kétségeket ébreszt.
    Ez az ember a magyar diplomácia első embere – szégyen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  30. Aki lépten nyomon pusztán a szájával akarja bizonygatni igaz magyarságát,az puszta fecsegés,és nem egyéb.

    Az igaz magyarnak egyebet sem kell tenni,mint betartani nemzete törvényeit,adórendszerét,embertársai iránt a tiszteletet,vagyis helyes életmódot folytat.Neki nem kell külön hangoztatni vagy bizonygatni igaz magyarságát.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Lemondott a Mazsihisz ügyvezető igazgatója 2014. április 10. csütörtök

A Jad Vasem kiszáll a Sorsok Házából 2014. március 21. péntek

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos