Ronai and Ronai
AMERIKAI

Orbán alattvalót csinált a magyar népből 2013. október 18. péntek 20:56 Forrás: M. R. Népszava

  • Hozzászólások(26)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Orbán alattvalót csinált a magyar népből

Budapest – Ez a hatalom penetránsan visszaél a kereszténység fogalmával – mondta Donáth László evangélikus lelkész a Hét Olajfa Egyesület által szervezett “Vissza a jogállamot!” rendezvénysorozat tegnapi beszélgetésén, amelyen részt vett Iványi Gábor, az egyházi státuszától 2011-ben megfosztott Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET) vezető lelkésze, valamint Frölich Róbert, a Dohány utcai Zsinagóga főrabbija is.

Donáth úgy fogalmazott, hogy a kereszténységnek és semmilyen vallásnak sem lehet közössége az államhatalommal, mert a keresztények imái, vére, adója mindig is csak eszköz volt a történelem során a hatalom kezében.

Ezzel kapcsolatban Frölich szerencsétlen lépésnek nevezte, hogy Orbán Viktor miniszterelnök korábban a keresztény Európa megteremtését hirdette meg, hiszen a rabbi olvasatában ez nem jelenthet mást, mint hogy “nem zsidó, nem muszlim Európa”. “Valahányszor meghallom a keresztény szót nem vallási összefüggésben, csak a nem keresztények kirekesztésére tudok gondolni” – fogalmazott Frölich.

Iványi Gábor szerint a jobboldal irányított közéleti tevékenységet vár el a keresztényektől és a keresztény felekezetektől, vagyis meg akarják mondani, hogyan politizáljanak. Példaként említette az október 23.-i nemzeti ünnepre szerveződő újabb Békemenetet, “amely meg akarja védeni egy ledöntött bálvány önérzetét” – utalt a MET lelkésze a miniszterelnök hungarocell-szobrának közelmúltbeli ledöntésére. Iványi szerint a jobboldali értelmiségiek felháborodása “álvallásos döbbenet”. Hozzátette: Orbánnak tudnia kell, hogy “elment mellette a világ”, hiszen Ferenc pápa is egy teljesen más kereszténységet képzel el, amellyel nem egyeztethető össze például a hajléktalanok elkergetése az utcáról.

Donáth László úgy vélte, Orbán rendkívül kemény és erőszakos ember, és tudja, hogyan kell ebből a rendkívül öntudatos népből alattvalót csinálni. Szerinte a miniszterelnök egy olyan világot akar, amelyben arról is neki van joga dönteni, hogy kinek lehet egyháza és kinek nem. A lelkész szegregációnak nevezte Iványi felekezetének jogfosztását, amely valójában nem a jogi elismerésért, hanem a túlélésért harcol. Iványi egyébként elmondta: végül húszezer támogatói aláírás gyűlt össze, így elindulhatott a MET egyházi elismerési folyamata.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (31 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +42 ( 44 szavazatból)
Orbán alattvalót csinált a magyar népből, 5.0 out of 5 based on 31 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(26)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

26 Reader’s Comments

  1. tényleg nem fülkeforradalom volt, hanem puccs

    “Semmilyen vallásnak nem lehet közössége az államhatalommal”
    És a Fidesz nevű vallásnak, élén az istenfiú (sic) sámánkuruzslónak?
    Első körben a Fidesz vallást és az államot kell szétválasztani.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +30 (30 szavazatból)
  2. tényleg nem fülkeforradalom volt, hanem puccs

    Egyebkent persze h OV alattvalot csinált a magyar népböl, mert a magyar nép azt akarta, hogy legyen egy uralkodója. Fair deal, azt kapta amit akart. Csak az a 47% szív de nagyon

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (27 szavazatból)
  3. Gyalázat,hogy ez a magát kereszténynek hazudó Harács ZRT.keresztényüldözésbe fogott.Milyen alapon mondja meg a hurkatöltő mester,hogy melyik felekezet tekinthető vallásnak?Bezzeg a róóóóómai katolikus egyház hazai leányvállalata kusban van.Örül.hogy annyival is több jut neki.Jobb számolgatni az állami támogatást,mint keresni szervezeten belül a pedofilokat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +33 (33 szavazatból)
  4. orbán kardot rántott és kard által vész el
    ha tehetné egész Európát egy III. oszt. stadion wc-jének a szintjére züllesztené le
    Berlinben fogják legelőször megunni a törpe ejakulátum ámokfutását
    az Audinak és a Mercedesnek ki kéne vonulnia magyarországról.
    amúgy meg,
    magyarország Európa végbélnyílása lett,
    a fideSS elintézte

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (22 szavazatból)
  5. “Rendkívül öntudatos nép”…. Ezt azért megkérdőjelezném! Bár, ha arra gondolok, hogy ne csak a szomszéd tehene, hanem a szomszéd is dögöljön meg, akkor tényleg öntudatos nép. Beteg országnak, és beteg társadalomnak, csak beteg kormánya lehet. És ahogy elnézem, ez még pár évig ,így is marad. Bocs ,ha valakit megsértettem. (Egy hazaáruló)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +37 (39 szavazatból)
  6. Csodálom, hogy erre lelkészeknek, meg egy főrabbinak kell a nyilvánosság figyelmét felhívnia!
    Tisztelet nekik érte.
    Hol van a magyar értelmiség? Hol vannak az írástudók? Hol vannak a politikusok az egy Gyurcsány kivételével, mivel egyedül neki volt bátorsága a szent tehénként kezelt témáról elmondani a véleményét!
    Miért hallgat gyalázatos módon, az egész ország???
    Miért nem mondja el ezzel kapcsolatban, akár egy népszavazással is az ország népe a véleményét? Miért nem szorgalmazza ezt senki, mielőtt egy őrült romba dönti az országot a kereszténységre hivatkozva?
    A 2/3-ra hivatkozva már annyi gyalázatot elkövetett Orbán, Semjénnel karöltve, hogy ez a gyalázat már az égre kiállt!
    Mi kell még ezeknek a hazug, meghunyászkodó népnek, hogy végre kinyissa a szemét, és a száját???
    Miért nem védekezünk a katolikus egyház aklába terelés ellen?
    Az egyházat tartsák el a híveik, ne ezen a szegény népen élősködjön!
    Abban az országban, ahol a hatalom mondja meg, hogy melyik vallás tagjai tartoznak a történelmi egyházak sorába, ott mit lehet várni a hatalomtól? Mit lehet várni, ha Semjén ( a gyalázatos) karöltve semmizi ki az országot Orbánnal, a kereszténységre hivatkozva????

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +44 (44 szavazatból)
  7. vicsi (2013. október 18. péntek 21:31)
    ++++++
    2. hazaáruló

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (19 szavazatból)
  8. Orbán csak bebizonyítja, mennyire igaza volt Kertész Ákosnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +38 (40 szavazatból)
  9. remek hozzászólások.
    Ego nekem is Kertész ugrott be az ő “szolgalelkűsége”
    a 3. hazaáruló

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (18 szavazatból)
  10. Sajnos, elmúlt éveim során, sok bűnözőt megismertem. Voltak köztük pitiánerek, de voltak igen okosak is. De úgy hazudni mint, bármelyik fidesz csicska, az érthetetlen számomra. Ezek tanulják, Vagy így születnek? Komolyan beszélgettem csalókkal, szélhámosokkal, de azért a végén, elvigyorogták magukat. De ezek? Fapofával hazudnak, L: kocsis máté, papcsák, nem is sorolom. Hát kik ezek a férgek? Tényleg goromba lennék velük!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +31 (31 szavazatból)
  11. vicsi (2013. október 18. péntek 23:01)
    “Sajnos, elmúlt éveim során, sok bűnözőt megismertem.”
    — Azok csupa rendes emberek voltak ezekhez képest, mert még így is volt bennük annyi tisztesség, hogy a végén elvigyorodtak.
    Ezek a velejükig romlottak, egy morzsányi emberség vagy tisztesség sincs bennük. Ezek vérebek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (21 szavazatból)
  12. Semmilyen igaz vallásnak nem lehet közössége a szektás agymosó módszerekkel manipuláló, államhatalmi apparátust megkaparintó és azzal operáló fasiszta, rasszista, antiszemita, bűnszindikátusok országrabló, és népirtó tevékenységéhez.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  13. Donáth László szerint Orbicsek pontosan tudja, hogyan kell alattvalót csinálni “ebből a büszke és öntudatos népből”.
    Egy pillanat türelmet kérek! … Akkor most ez a beszélgetés még sem a magyarokról szólt? ;-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  14. Arról is dönteni, akar, ki hogy él. Remélem a foci kapcsán lerombolják a műveit.

    Nemmagyar 1. Aki ezért el is költözött külföldre, ahol jobban megbecsülik, mint a szülőföldjén.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  15. Frölich főrabbi nagyon jól mondta: “Valahányszor meghallom a keresztény szót nem vallási összefüggésben, csak a nem keresztények kirekesztésére tudok gondolni”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  16. Hajónapló
    2012. 9. 19.

    …Vezérünk – a nagy jogérzékkel megáldott – Eklektikus Viktor ráadásul imádja a római jogot (ott még tudta követni az előadót), például azt a törvényt, amely szerint rabszolgává valaki (a) szabadsága elvesztésével, vagy (b) születéssel lesz. Ami az elsőt illeti, mindent megtettünk/teszünk, hogy gyarapodjon a létszám: első lépésben csináltunk nyolcmillió plebeiust [...]

    folytatás: http://fauna.ingyenblog.hu/
    031. Járom alatt öt nyílvessző

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  17. Na igen, mély magyar, büszke és nagyon nemzeti – csak nem tudják megmondani, mi is ennek a fene a nagy büszkeségnek az alapja, hogy bátorkodnak lenézni más népeket?!
    Holott a saját vezetője csinál hülyét az ő népéből, ami a kettős beszéd engedélyezésével ki is fejeződik:
    ha engedik a magyarok, hogy mást mondjanak nekik, mint ami elhangzik az EU-ban, az legyen a magyarok gondja….
    -
    A térdig érő kokárda, a mente, a nagy szavak még nem a hazaszeretet, a hazaszeretet az lenne, ha meglátnák a valóságot, hogy mivé lett az ország és főleg kik által!
    Nem, nem az EU és nem, nem a külföld – hanem azok által, akik sallereket osztogatnak külhonban és itthon is, azok, akik amortizáltak embereket és lejáratták az országot.
    Ideje lenne ezzel őszintén szembenézni mindenkinek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  18. *
    Alattvalót ebből a népből elsősorban a Horthy éra csinált, amikor 25 éven át gyúrta az emberek tudatát. Az a megdolgozás – az a gondolat** – nagyapáról apára, apáról fiúra, mint rejtegetett hamis értéket őrizgették és vették át. E hagyomány szennyes búvópatakként vészelt át évtizedeket… Erre igazán akkor kellett rádöbbennem, amikor majd-50 év után a háborús bűnös***, volt kormányzó újratemetésére előkerült egyenruhákat zembereken kellett megpillantanom…
    Ezek a horhista gazemberek – ti. a fidSS – most már nem tesznek mást, mint kiássák ezt az eszmei talmi kincset, amivel teleaggatják a magyar jelent… A magyarok egy része meg, bambán bámul, azt se tudván, hogy miről is van szó, a másik rész pedig megpróbál nosztalgiázni az ellenforradalmi múlton.
    Lényegében e kettő elegyéből jön össze az az alávaló alattvalói attitűd, amely a ma magyarságára olyannyira jellemző.
    (Tisztelet a kisebbséget alkotó ellenzéknek, bár ott is megfigyelhető egy, kényelemszeretetből adódó: “inkább vagyok alattvaló, mintsem, hogy megint szitává lőjék a pesti utcát…” meggondolásból fakadó álca-pacifizmus.)
    *
    ** gondolat = “a Szegedi Gondolat”
    *** Hogy ez a lovastengerész háborús bűnös volt e – itt most eltekintve az eddig is közismert tetteitől, meg a Nürnbergi Per megúszásától – csak egy kicsit bele kell olvasni a nemrégiben megjelent;
    MAGYAR MEGSZÁLLÓ CSAPATOK A SZOVJETUNIÓBAN
    című történelmi, kizárólag DOKUMENTUM kötetbe a több-százezres, a polgári lakosság és polgári javak ellen elkövetett gyilkosságairól[tanúkkal], teljes falvak felgyújtásáról és magyar katonák zabrálásairól…[630 oldal + képek és térképek] MEGDÖBBENTŐ IGAZSÁG, kissé megkésve. Külön ajánlanám Schmidt Mária udvari fő relativizátor őméltóságának…
    *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  19. Ez a kis suttyo azt csinalt a magyar nepbol, amit a magyar nep megengedett neki!

    Es tetszik, nem tetszik ez egy zseni, hogy felismerte ennek a lehetoseget!

    Az mas napra tartozik, hogy alig varom mar a retorziot!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  20. Nekem is Kertész Ákos jutott eszembe.
    Más:
    Mennyivel különbek a párizsi diákok, akik százezrével mentek tüntetni egy Koszovóba visszatoloncolt középiskolás cigány származású lány érdekében. Mondhatták volna: mi közük hozzá. De nem. Vették a fáradságot.
    A magyar nép meg csendben tűri, hogy egy elmebeteg, cezaromániás, farizeus, megátalkodott hazudozó megvalósítsa lázálmait, rajtunk élje ki az apjától kapott agyabugyálások miatt kialakult gonosz. agresszív indulatait. Milyen népség vagyunk?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (21 szavazatból)
  21. Bumburinak tökéletesen igaza van. A mindenkori társadalmi problémákért Isten szava, a Biblia – Ezékiel könyve 33. fejezete szerint – ugyanazokat a csoportokat sorolja fel, melyeket Bumburi felsorolt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  22. "tisztelhölgyeimésuraim"

    .
    .
    GGM !
    .
    Ha Orbán, akkor például Hitler és Néró is zsenik voltak.
    Ez a zsenizés bűnözőkél – mint a “whyskis” rablónál is divatban volt akkoriban – hamis illúziókat kelthet.
    Hát persze, egyszerű, csak levonom a bűncselekményekkel bruttósított életutat és máris egy zseni áll előttünk – csak úgy nettó,tisztán – meztelen.
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  23. Rómában nem tudom, hogy ki szervezte ezt a sokadik megmozdulást, de hatalmas tömeg jelent meg a fővárosban:
    -
    http://nepszava.hu/cikk/1001074-repultek-a-kovek-epultek-a-barikadok-irdatlan-tomeg-zuzta-le-a-belvarost

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  24. Nem az a baj, hogy OV mit tesz, hanem az, hogy ezt minden ellenállás nélkül teheti. Sikerül neki e szolgalelkű emberek felet uralkodni.
    Remélem, még megélem azt, amikor lesz az az utolsó csepp, ami megállítja.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  25. Sajnos sokan nem veszik, akarják észrevenni, ez mögött egyedül a Vatikán áll!!!
    Az más kérdés kivel lehet megoldani, ugyan is a zsák mindig megtalálja foltját!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  26. Tiszteltholgyeimesuraim!

    “Zseni” – Igy jo lesz?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Karaktergyilkosság Orbán parancsára 2013. október 20. vasárnap

Miből van az Orbánnak vagyona? 2013. október 18. péntek

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos