Ronai and Ronai
AMERIKAI

Menesztették a minisztériumból Matolcsy rokonát 2013. október 20. vasárnap 10:48 Forrás: AN

  • Hozzászólások(15)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Menesztették a minisztériumból Matolcsy rokonát

Budapest – Kitelt Dr. Matolcsy Mátyás ideje az egykor rokona által vezetett minisztériumban. Dr. Matolcsy Mátyást a hivatalos indoklás szerint nem azért foglalkoztatta jó pénzért a nemzetgazdasági minisztérium, mert rokona volt az egykori miniszternek. (Matolcsy Mátyás Matolcsy György édesanyjának unokatestvére). Mint ahogyan, és ez még mindig a hivatalos indoklás, most sem azért kellet távoznia, mert Matolcsy György már nem miniszter.

Mi meg, szépen elhisszük a többi hazugsággal együtt. Vagy, legalábbis úgy teszünk, mintha elhinnénk. Nem szólunk semmit, hagyjuk, hogy ismét hülyének nézzenek bennünket. És hülyének is néznek, most is, és mindig, amikor csak tehetik.

Mert megérdemeljük.

Dr. Matolcsy Mátyás megbízatása a Nemzetgazdasági Minisztériumnál egyébként már 2013 májusában megszűnt, nem sokkal azután, hogy Orbán Viktor jobb keze (ugye, emlékszünk még a nagy tündérmesélő becenevére) a Magyar Nemzeti Bank élére katapultált. A látszat tehát most az, hogy a minisztériumban alig várták már, hogy megszabaduljanak Gyuritól, rögvest utána Mátyás is repült.

Mátyás rokon addigi feladata egyébként az volt, hogy évi 3 millió forintért ellássa a magyar képviseletet az ENSZ Európai Gazdasági Bizottságában. Ez a választási kampány során beígért olcsó állam megnyilvánulása. Ha nem Matolcsy Mátyás képviseli országunkat az ENSZ Európai Gazdasági Bizottságában, megtette volna más, nyilván sokkal több pénzért.

Úgyhogy, kifejezetten jól vele az ország, s ebből is látszik, hogy az elbocsátásnak tehát nincs köze ahhoz, hogy Matolcsy György március elsején távozott a tárcától a Magyar Nemzeti Bank élére. A minisztérium sajtóosztálya szerint a szerződés megszüntetése rokoni kapcsolatoktól függetlenül történt. “A Matolcsy úr által ellátott feladatok jelentős részét a továbbiakban elsősorban a külgazdasági szakdiplomata-hálózat, illetve más szakértő szervezetek látják el. Emellett a feladatok egy részét a tárcán belül, illetve egyéb közigazgatási szereplők bevonásával végzi el a minisztérium” – közölte a tárca.

Ha ez tényleg így van, és miért ne lenne így, hiszen magas helyről mondták, akkor már csak az a kérdés maradt: miért kellett korábban évi 3 millióért Matolcsy Mátyást foglalkoztatni, ha az általa „ellátott feladatok jelentős részét a továbbiakban elsősorban a külgazdasági szakdiplomata-hálózat, illetve más szakértő szervezetek” is el tudják végezni.

Jobb országokban hűtlen kezelésnek hívják az ilyet. Ügyészségi vizsgálat, rendőrségi nyomozás, adott esetben vádemelés és bírósági ítélet szokott következni.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (25 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +33 ( 37 szavazatból)
Menesztették a minisztériumból Matolcsy rokonát, 5.0 out of 5 based on 25 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(15)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

15 Reader’s Comments

  1. Kitelt az ideje? Kitelt! Azóta biztos hogy több pénzért védik külföldről az országot a szakembereik, mert kis pénz, kis foci, nagy pénz nagy foci…Mondta egy Okos ember. A gyakorlat ám úgy működik az elvtársaknál, hogy növelik a fejpénzt,amiért még nagyobb károkozást várnak el, mint amit Matyika tett.
    Jó a kommunikációs szakemberük. Jól hazudik. Mondtak ezek egyáltalán valamikor is igazat?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (17 szavazatból)
  2. Most ugye senki nem hiszi hogy a Matyas fiu nem fog kapni egy masik zsiros allast ?

    Mert hogy a rokony az mindig rokony .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (17 szavazatból)
  3. “…most sem azért kellet távoznia, mert Matolcsy György már nem miniszter…”
    .
    - Persze hogy nem. Orkbánisztánban mindig is kizárólag szigorú szakmai szempontok jöhettek csak szóba, BÁRMILYEN munkakör betöltésére. Bratyiknak, haveroknak, kitartottaknak, egyéb selejteknek beleszólása soha nem volt ebbe.
    .
    Sem most, sem a Zelmúttnyócévben, sem korábban.
    .
    Aki az utóbbi – mondjuk, 20 évben – próbált munkát keresni arrafelé, tudja, hogy így van!
    .
    :(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (19 szavazatból)
  4. “…Most ugye senki nem hiszi hogy a Matyas fiu nem fog kapni egy masik zsiros allast ?…”
    .
    - Haha, majd kinevezik a Sólyom ervéjz gazdasági főigazgatójává, :)))))))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (14 szavazatból)
  5. Eszembejutott az Űrgolyhók című film. Ott az egyik űrhajónak a személyzete csupa Balf..ból állt. Márminthogy ez volt a nevük.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  6. Mátyás a volt miniszter édesapjának harmadfokú unokatestvére, de nem a rokoni szál miatt került az NGM-hez.

    A gépészmérnök végzettségű Matolcsy ugyanis már 1970 óta tagja az ENSZ-EGB-nek (a gépjárműalkatrészek és -tartozékok európai egységesítésén, illetve új előírásokon dolgoztak). Matolcsyt azóta mindig az aktuálisan felelős minisztérium delegálta.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  7. Ödönke:
    .
    - A filmben szereplő vicces figurák orkbánisztánnal történő puszta összehasonlítás is súlyosan sérti a balf…ok közösségét. Ne legyél már ilyen!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (11 szavazatból)
  8. Nem lesz ebből valakinek baja ott a minisztériumban?!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  9. Van itt egy tanulságos iromány, ajánlom mindenkinek. Bár nem tudom, hogy ez a Dr. Matolcsy Mátyás azonos azzal a Dr. Matolcsy Mátyással, de mindenesetre a nevük egy, és ugyanaz.
    http://www.betiltva.com/files/matolcsy.php

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  10. Mindenesetre szép kis beltenyészet lehet ez a család – és ez magyarázhatja Eltolcsy kretén mivoltát – hogyha az anya unokatestvérét ugyanúgy hívják, mint a férjét. Mert hát nem Szabó, Nagy vagy Kovács…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  11. Commandante, biztos,hogy azonos! Barom allat irhat csak ilyen igenytelen munkat. Feltetelezem, hogy tudomanyos munkanak szanta, amihez semmi koze. Csak egy gyulolkodo iromany. A barom allatja, nem tudja ki az askenazi, ki a szefard, hogy egy peldat ragadjak ki.Amugy 5774 evet 2 oldalon elintezni sem semmi. Az ossze-vissza nyilazott terkep nem szamit!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  12. Commandante, nem tudom, hogy ki ez a matolcsy, de munkaja alapjan csaladhoz tartozhat. Ertektelen firkalmany, meg annyi faradsagot sem vett, hogy hibatlanul kulonboztesse meg az askenazikat a szefardoktol. Kurucinfo szinvonalu firkalmany.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  13. A hejjjesírás sem erőssssége. Biztosan piros pontot (pöttyöt) kapott erre a munkájára a főfő pirospöttyös elbírálótol…./ Budapest elzsidósodósa stb./ És ezek az emberek havi millókat keresnek , mutyiország mutyidolgozatait mutyiállásokat mutyiban megkapnak. Remélem a büntetésük nem mutyi lesz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  14. Az utolsó két mondat sokmindent megmagyaráz: “Európában az utóbbi évtizedek po­litikai fejlődése oda irányult, hogy a zsidóságot Európából ki kell telepíteni. A jelenlegi háború után bekövetkező új elrendezés ezt a kérdést is kielé­gítően meg fogja oldani.”
    Jelenlegi háborúról beszél. Tehát nem ez a Matolcsy írta.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  15. Undorító polipként, ezer karokkal kapaszkodnak, minden lyukba bele is ejtenek egy-egy rokonyt, hogy megfiadzon, meg tuttira biztos légyen a helye. No meg a családi kupaktanács döntése, a vasárnapi ebédosztáskor, hogy ki-hová “ménjék”… Ha már valaki úgy felkúszta magát a “toronyba”… De soha ne feledjük, lefelé is van ám út, csak ott már bucskázni lehet, nem tolja senki alulról…
    Kényelmetlen, ez igaz, de gyorsabb az út lefelé, mint ellenkező irányban.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Az AN üdvözli McCain szenátor kijelentését 2014. december 4. csütörtök | Bartus László

Orbán Viktor szabadsága 2014. április 15. kedd

Gyurcsány és az Európai Egyesült Álmok 2014. április 14. hétfő

Rendkívül feszült a viszony a sógorokkal 2014. április 13. vasárnap

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos