Ronai and Ronai
AMERIKAI

A vidékfejlesztésnél valaki bűzlik 2013. október 15. kedd 6:50 Forrás: AN, MTI

  • Hozzászólások(25)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
A vidékfejlesztésnél valaki bűzlik

Budapest – Letartóztatták a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal egyik vezetőjét és három bűntársát az úgynevezett uniós földalapú támogatások jogosulatlan igénylése ügyében – közölte Szoboszlai-Szász Richárd főügyészhelyettes.

A Fővárosi Főügyészség különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntett kísérlete, valamint hivatali visszaélés bűntett gyanúja miatt múlt pénteken rendelt el nyomozást. A jelenlegi adatok szerint a 2012/2013 gazdálkodási évben az MVH egy vezető beosztású dolgozója és annak bűntársai szervezett módon követtek el visszaéléseket: az MVH által kezelt uniós földalapú támogatások jogosulatlan igénybevétele céljából az erre a célra szervezett gazdasági társaságok révén több százmillió forint értékben valótlan tartalmú területalapú támogatási kérelmeket nyújtottak be – olvasható a közleményben. A pénz kifizetését az időközben megindult büntetőeljárás meghiúsította – tették hozzá.

A nyomozással megbízott Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyi nyomozói múlt pénteken gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették az MVH vezető beosztású dolgozóját, valamint annak három bűntársát. A Fővárosi Főügyészség mind a négy gyanúsított esetében indítványozta előzetes letartóztatásukat. A Pesti Központi Kerületi Bíróság az indítványt megalapozottnak találta és vasárnap – a szökés, elrejtőzés, valamint a bizonyítás megnehezítésének veszélyére tekintettel – valamennyiüket előzetes letartóztatásba helyezte.

Budai Gyula, a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára múlt szerdán sajtótájékoztatón beszélt arról, hogy a tárca információi alapján a Fővárosi Főügyészség nyomozást rendelt el azoknak az ügyében, akik bűncselekménnyel akartak megszerezni uniós területalapú támogatásokat.

Az ügy részleteiről Budai Gyula annyit mondott: ezek a bűnözői körök az idén hoztak létre olyan gazdasági társaságokat, amelyek május 15-e után kérelmeket nyújtottak be területalapú támogatásokra. A cégek olyan területekre adtak be támogatási igényt, amelyeket nem béreltek, nem használtak, tehát amelyekre nem volt jogosultságuk.

A tárca információi szerint 24 cégről, és 400 millió forintos támogatási igényről van szó. Budai Gyula szerint “blődség” a Gőgös Zoltán szocialista politikus által említett egymilliárd forint.

Az államtitkár tájékoztatása szerint a tárca már februártól az információk birtokában volt, a hatóságokkal együttműködve az érintett cégeket figyelemmel kísérték, a támogatási kérelmek benyújtása után pedig intézkedtek, hogy az igényléseket ne fizessék ki. Sem az Európai Uniót, sem a magyar államot nem érte kár – mondta Budai Gyula.

Most nem volt ott az Orbán-rezsimhez lojális sajtó, nem mutatták, amint a Nemzeti Együttműködésnek nevezett rendszer embereit bilincsben viszik el a nyomozók. Nem tudunk semmit, csak azt, hogy valaki valami rosszat tett. Másként lopott, mint ami megengedhető, ráadásul a felsőbbség engedélye nélkül. Több mint bűn: hiba az ilyen.

Akkora volt a baj, hogy már nem lehetett eltussolni. Konkrétumok, nevek nincsenek. Egyszer, majd, valamikor. Talán.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (28 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +33 ( 35 szavazatból)
A vidékfejlesztésnél valaki bűzlik , 5.0 out of 5 based on 28 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(25)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

25 Reader’s Comments

  1. Budai azt rebegte, hogy ez nem politikai téma… Hát mi? De még ha nem is az, hol vannak a videók a vezetőszáron navigált letartóztatottakról? Ugye milyen ügyesek?
    Budai azt is mondta, hogy ez csak szórvány (nem szó szerint). Szerintem hazudik!
    Az egész föld mutyi törvényellenes, kezdve a pályáztatásoktól, vagy a nem pályáztatott földek juttatásától, végezve a földalapú támogatásokig! Ugyanis nem csak ez a 4 ember követte el ezt a vétséget, hanem a földhöz juttatottak zöme!
    Orbán nyomozószervei dolgozhatnának hatékonyabban is! vagy létrára nem akarnak mászni? Mert fent vannak a legtöbben akik meg mernek engedni maguknak mindent, azt is ami törvényellenes!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (30 szavazatból)
  2. *
    Gőgös Zoltán fél órája javította ki a Start műsorvezetőjét, hogy “nem 100-milliárdos, hanem meggyőződésem, hogy 400-milliárdos ügy”.
    *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +28 (30 szavazatból)
  3. Nos valószínűleg a 2/3-tól a mutyikra kapták a felhatalmazást, mint pl. erre is, mert különben már a gazdák a traktoraikkal blokád alá vonnák a fővárost!
    -
    Azt tudjuk, hogy a ne mi kapjuk a legtöbbet szerénységükből mára már, a mi kapjunk mindent lett – de erre is kaptak felhatalmazást, gondolom én – mert az emberek elvannakmintabefőtt – oszt jó nagyon!
    Csak azemútnyócév, meg a hazudtunk verte ki a biztosítékot, a lopások azok mehetnek – tudja ezt a 3xbóvlis, sohasemhazudtam vezír és jókat röhög az ő hülyéin!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (29 szavazatból)
  4. Hány és mekkora magas labda kell még az “ellenzék”-nek?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (24 szavazatból)
  5. Sukoro hany milliardos ugy lenne, ha az derult volna ki, hogy korrupcio volt?
    Ugyanis itt eleg megalapozottnak latszik az, hogy a hatalom fohivatalnokai nem kulonboztek a Budaine vasznatol/ Fidesz erkolcsetol, megis le kellett buktatniuk magukat, azaz korrupcio tortent…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  6. Messzire ér a drogügy:
    http://nepszava.hu/cikk/1000575-messzire-er-a-drogugy
    -
    Mindig tudtam, hogy valami ütős anyagjuk lehet, hogy mindent sikerként élnek meg.
    Miért irigyek, adjanak az ellenzéknek is, és akkor azok is rózsaszínű ködben fognak leledzeni …..oszt jó napot, vagy jó nagyon, vagy valami ilyesmi!))))
    -
    Komolyabban – hol nem bűzlik valami? Az oktatásban, az eü-ben, a trafikoknál, a földnél, az EU-s pénzeknél, csak így egy pár dolog, ami hirtelenjében az eszembe jutott!
    De erre kaptak felhatalmazást a vakegér támogatóiktól! Nem tom’, azer mondom, mert semmi tüntetés nincs, hogy nem erről volt szó!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (23 szavazatból)
  7. Jaj, a tőzeg-mutyi a láp kellős közepén, na ez a téma is hogy elült!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (22 szavazatból)
  8. Budai Gyula egy jellemtelen szarházi ember,1978-1982,ben volt szerencsém megismerni Nyíregyházán a katonai kollégium tagjaként. A negyedik évfolyam végén azért, hogy nagyobb eséllyel nyerjen felvételt a jogi egyetemre, kérte felvételét az MSZMP tagjai sorába. Prill István volt a nevelőtanára, aki nem hiszi nézzen utána. Budainak felszólalni se lenne szabad, kár hogy beszédhibája javítása érdekében nem esett át egy korrekción, logopédusnál. Szaralak tetőtől talpig.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +34 (34 szavazatból)
  9. Azt nem magyarázza el senki, hogy miben is áll a dolog lényege. Vannak olyan földterületek, amelyekre senki nem nyújt be támogatási igényt. Például, mert túl kicsi parcellákból áll egy nagyobb terület, meg osztatlan közös tulajdonban van, vagy nem műveli senki, vagy aki műveli, annak nincs erre jogcíme, de mondjuk lekaszálja, mert kell a széna az állatainak. Vagy éppen meghalt, és nincs aki helyette megtegye. Ha valaki jogosulatlanul nyújt be igényt, de nem kap külön ellenőrzést, és nincs rá másik igénylő, akkor kifizetik neki a támogatást. Kicsiben már rég csinálták a vidéki efemhivatalokban, vagy hogy hívták őket. Volt olyan is gazda is, aki szándékosan ráigényelt a más területére, mert ilyenkor egyiket se fizették ki, amíg hosszadalmas eljárásban nem tisztázták a jogosultságot. Pár hektáron több ezer hektár támogatása is múlhatott, pl. a nemzeti parkok esetében. Ilyenkor arra játszottak, hogy arról a kis területről visszalép a nagyobb gazdálkodó, hogy hamar hozzájusson a pénzéhez. Ez egy állami szerv részéről persze hanyag kezelés, de a magánosok sokszor kénytelenek voltak belemenni. Az aljas esélylesők meg jogosulatlan pénzekhez jutottak. A hivataliak meg tudták, hogy hova nem igényelt senki. A rendszerben tehát korábban is súlyos lyukak voltak, ezt tágították most óriásivá, központosítva az információkat és a lenyúlást. A Vidékfejlesztési Hivatalnál összefut az összes információ a nem igényelt területekről. Még azt kell elintézni, hogy legyen egy kamu cég, amelyik beadja az igénylést, és ne legyen ellenőrzés. Nem is értem, hogy buktak meg. Valószínűleg többen próbáltak ugyanarra a lyukra futni. A probléma magva, hogy a tulajdonviszonyok, bérleti jogok, földhasználati jogok, és a tényleges földhasználati adatok (kataszterek) nem hozhatók fedésbe, mert a topográfiai alapok is eltérőek, nem beszélve a sok felderíthetetlen részaránytulajdonosról. Súlyos milliárdokat költöttek már a rendbehozásra, de hát hiába. Pedig Lenin (a hatodik a sorban) is megmondta: Ami nem megy, ne erőltessük!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  10. A szügyészség ébredezeik…
    http://www.stop.hu/belfold/mar-az-ugyeszsegnek-is-gyanus-a-foldmutyi/1186279/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  11. http://www.hirhatar.hu/hir/ujabb-mutyi-a-lathataron-itt-a-felszamolasi-biznisz

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  12. Ez a bíró vajh meddig ítélkezhet?
    http://nol.hu/belfold/ki_kell_adni_a_felcsuti_foldekkel_kapcsolatos_adatokat

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  13. Gaskónak mióta nem gördülnek a sztrájkjai, dől a lé:
    http://nepszava.hu/cikk/1000640-tovabbra-is-omlik-a-penz-orban-kedvencehez

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  14. Hogyis van ez?
    A májusban alakult bűnszövetkezetetkről már februárban voltak adataik Budaiéknak…… Csak nem Ők szervezték????

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  15. csakén:
    A bíró egyelőre biztonságban van. Nem hiányzik a csútinak egy nemzetközi botrány így választások előtt…Egy bíró mégsem egy öreg néni, akinek büntetlenül ellophatja a pereputtya a fáját…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  16. Orbánék rosszul tűrik,hogy a tudtuk nélkül a klán alsóbb szintjén önállósodtak néhányan. Ha a tolvajt meglopják,vagy lenyúlják az üzletét,az megbocsájthatatlan.Ezeknél sokkal nagyobb gazembereket megvédenek,ha kell utólag törvénnyel is legalizálják a szélhámosságot,amennyiben betartják a fideszes etikettet.Ezeknek viszont annyi,na ezek kezét akarta Pokorni levágni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  17. Megfelelő embert, a megfelelő helyre. Ennek a Budainak van bőséggel vaj a fején, ezért zsarolható, nyilván Ő maga vajazta le a klientúra földmutyijait. Ha … volt hát magára vessen. Viszont hazudni már legalább úgy tud mint Orsós-Orbán, minden esetbe érdekes a májusban alakuló bűnszövetségről Budai már februárban tudott. Figyelemre méltó a magabiztos nagy vonalú válaszok az interpellációkra, talán áll valaki Budai mögött? hisz nem villantott az elszámoltatás területén.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  18. Budai: “— ez nem politikai téma …” Talán azért mert saját zsebre dolgoztak. Ezt még egy maffiában sem lehet megengedni. Így aztán a politikai védelem is elmarad.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  19. Diszno olnak nevezte az EU-s penzek elosztasat a csuti zsebdiktator, szocialista kormanyok ideje alatt. Az elmutnyocevben ilyen büncselekmeny nem volt, most rendet tehet a Polgari Bünszövetseg diszno oljaban, huzzon gumicsizmat es hordja ki a diszno sz@rt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  20. Budai Gyula elment egy fideszes szekrény mellett, aminek kinyílt az ajtaja ! Mit ad isten, kihullott pár csontváz….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  21. Szerintem pedig budai elment a simlisek szekrénye mellet és kihullott belőle a csontváza.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  22. Clarita
    ” Nem hiányzik a csútinak egy nemzetközi botrány így választások előtt…”
    Tesz ő a nemzetközikre….oszt jó napot!
    Mit neki Interpol?!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  23. A tipikus magyar bunkó, a sötétség mintaképe, Orbán szellemi szintje látható a képen. Budai-Papcsák-Tállaiu-Czomba-Selmeczi a lófogú pösze-Zsigó a beszédhibás kancsal, Hoppál a halk szavú hazug = ezek a mai kínálat (persze m ég ott vannak a brüsszeliek is, Deutsch Für Tomika, Szájer Józsika, Morvai Krisztike népünk nagyjai…….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  24. sidney
    Ingen, a büszke, nemzeti, igen mély magyaroknak ezek megfelelnek, akkor ezektől ők még csak lejjebb lehetnek – na ez a borzalmas!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  25. T. Admin a cím túl hosszú. Annyi is elég lenne:
    ” A vidékfejlesztés is bűzlik.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos