Ronai and Ronai
AMERIKAI

Horthy szobrot avatnak Budapesten 2013. október 31. csütörtök 11:49 Forrás: AN

  • Hozzászólások(55)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Horthy szobrot avatnak Budapesten

Budapest – Mert megérdemeltük. Hiányzott ez már nekünk nagyon. Az lett volna a csoda, ha Orbán Viktor második országlását megússzuk egy budapesti Horthy-szobor nélkül. De nem ússzuk meg, a szobor már készen, bárki megtekintheti, aki betér ifj. Hegedűs Lóránt Szabadság téri, templomnak csúfolt hitbizományába.

Horthy Miklós érdemeit vég nélkül lehetne sorolni, mi magunk most eltekintenénk ettől. Nem emlékeztetünk az egymillió magyar ember halálára, a senki által ránk nem kényszerített zsidótörvényekre.

Nem lenne ezzel gond, ha mindez nem a huszonegyedik században, egy európainak mondott országban történne. Ha ezt a sírnivaló szomorújátékot egy elmeosztály amatőrjeiből verbuvált műkedvelő társulat adná elő.

Az avatáson, amint az a veretes meghívóból s kitetszik, beszédet mond egy országgyűlési képviselő is. Gyöngyösi Mártonnak hívják ezt az embert, s igen, jól tetszenek emlékezni, ő az, aki a magyar parlament zsidó származású állampolgárok listázását ajánlotta a többi honatyának.

Már csak alig néhányat kell aludnunk, és megkapjuk Horthy Miklós szobrát a Szabadság téren. Az ébredésre még várni kell.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (36 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +43 ( 53 szavazatból)
Horthy szobrot avatnak Budapesten , 5.0 out of 5 based on 36 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(55)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

55 Reader’s Comments

  1. Szégyellem, hogy magyar vagyok! Remélem, lesz valaki, aki ledönti vagy legalábbis – tisztelet Dániel Péternek! – fosszín festéken nyakon önti a lovas tengerészt!
    Innentől nincs miről tárgyalni, nincs mit szépíteni: bármi áron meg kell szabadulnunk a csúti tébolyulttól! Vérdíjat kell kitűzni rá, dögöljön meg orbánc vekker, a magyarok első számú közellensége!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (20 szavazatból)
  2. Jav.: …festékkel…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (6 szavazatból)
  3. A legszomorúbb, hogy mindez történik egy egyház területén, annak jóváhagyásával, mit jóváhagyásával, egyenes akaratából. Jézusra felesküdött pap, aki mellesleg tanítja a tíz parancsolatot, nem tehetne ilyen lépést. De már évek óta kinyilvánította a bizonyos templom lelkésze és felesége, aki szintén lelkipásztor és nyiltan antiszemita, hogy ők is beállnak az üvöltő falkába, és tesznek a zsidóság ellen, amit csak tudnak.Mindehhez asszisztál a város vezetése, mert nekik lenne joguk és lehetőségük ezt a szégyent megállítani.
    Ki fogja vetni őket magából a föld.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  4. Sárga csillagos ellentüntetők várják a Horthy-szobor avatását

    http://www.atv.hu/belfold/20131102-sargacsillagos-ellentuntetok-varjak-a-horthy-szobor-avatasat/hirkereso

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  5. Egy közterületi szobor-állításhoz az illetékes hatóság engedélye kell. Vagy a kerületi, vagy – ilyen esetben – a fővárosi önkormányzaté. Ha nem kértek ilyen engedélyt, akkor a szobor-állítás illegális. Mint ahogyan az elhíresült turul szoboré is illegális volt és az illetékes hatóság el is rendelte a lebontását. Ami máig sem történt meg és ezért senki sem ütötte meg a bokáját.
    Ha a Horthy szobrot netán a Magyar Református Egyház tulajdonában álló területen állítják fel, akkor az egyház engedélye (is?) kell ehhez.Már ha az ominózus önjáró “lelkész” ezt egyáltalán kérte volna, amit nem hiszek, Ez esetben viszont a szobor állítás egyházi szempontból is illegális. Vajon szól valamit ehhez a REef, egyház zsinata? No és meddig tűrik még el, hogy ifj. Hegedűs és neje viselhesse az egyház által hivatalosan beiktatott lelkészi palástot?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Ceausescu ma választásokat nyerne 2014. április 12. szombat

Újból lebontották a kordont a Szabadság téren 2014. április 10. csütörtök

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos