Ronai and Ronai
AMERIKAI

Ellenség nincs, de Orbán háborúba hívja híveit 2013. október 23. szerda 21:14 Forrás: AN

  • Hozzászólások(85)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Ellenség nincs, de Orbán háborúba hívja híveit

Budapest – Orbán Viktor már megint háborút hirdetett. Fölöslegesen, hiszen az ellenfél, ha van is valahol, még nem futott ki a csatatérre. Jelenleg még azon tanakodnak, kifussanak-e egyáltalán, felvegyék-e a kesztyűt, vagy csak a szavak fedezékéből, messziről kiabáljanak a Kedves Vezetőnek, hogy távozzon.

Ha minden igaz, és úgy lesz, ahogyan Orbán Viktor és a Fidesz akarja, akkor jövő tavaszra csatatérré válik az ország. Október 23-án ugyanis nem a nemzetközi imperializmus ellen hirdetett harcot a miniszterelnök, hanem saját országának állampolgárai ellen. Akik, mint  mondta, szervezkednek és készülődnek, hogy elvegyék a magyar emberektől, amit azok már egyszer megszereztek.

Az ellenfél, aki ellen a háborúra verbuválja a hadait, sehol sincs. Pontosabban, egyelőre önmagával van elfoglalva. Azt nézi, jól áll-e rajta az egyenruha, mindenkinek egyforma-e a puskája, ki mennyi zsoldot kap.

Orbán Viktor pedig, vagy tud valamit, például az ellenfél valamilyen csodafegyveréről vannak információi, vagy nagyon eltájolta magát. Nem először, tegyük hozzá, hiszen korábban már hadat üzent a fél világnak. Szakadt, rosszul fizetett zsoldosokat küldött csatába a nemzetközi ármány ellen. Multinacionális nagyvállalatok és bankok voltak idáig a fő ellenségek, most hozzájuk még csatlakozott Orbán szerint a hazai ellenzék is.

A múlt erői, ahogyan mondta a miniszterelnök. Akik, és ezt már nem ő, hanem mindenki más mondja, alig fél évvel választás előtt, még abban sem tudtak megegyezni, hogy milyen mezben fussanak ki a pályára. Azt sem tudják, hány főből álljon a csapat, kell-e a kapus, hátvédsor és a középpálya. Csatárokra egyáltalán nem gondolnak, azt hiszik, ez a játék úgy is megnyerhető, ha senki sem lő gólt.

Ami már látszik: jövő tavasszal csatatérré válik az ország. Ha Orbánnak nem lesz valódi ellenfele, akkor fölöslegesen hergeli magát és szerény képességű közönségét, minden, lőszerre költött pénz pocsékba megy. Ha lesz ellenfél, vagyis, az ellenzék valamelyest összekapja magát, akkor viszont az várható, hogy kő kövön nem marad.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.7/5 (48 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +62 ( 72 szavazatból)
Ellenség nincs, de Orbán háborúba hívja híveit, 4.7 out of 5 based on 48 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(85)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

85 Reader’s Comments

  1. Az ellenség meg van nevezve.Az ország másik fele, aki nem velük van. Széles szerint a csőcselék.
    Nem jövőre, már idén csatatér lesz az ország.
    Az Orbán banda nem arról híres, hogy ha megtehet valamit, azt nem teszi meg.
    “Don Quijote de la Mancha” lovag beindul.Megannyi Sancho Panza követi utasításait.
    Az a baj, hogy a szélmalmok helyett bennünket találnak meg.
    Ezzel nem számolnak a politikus urak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +37 (47 szavazatból)
  2. Volt képe Orbánnak kijelenteni, hogy “ezek lövetnének!
    Elfelejti, hogy 2006-ban, pont a fideszben hiányolták, hogy miért nem lőttek éles lőszerrel!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +40 (50 szavazatból)
  3. Már törölgetem az olajos ronggyal a csövet. DDD

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (27 szavazatból)
  4. Ha a színpadon puska van, akkor az előbb-utóbb elsül. A fasiszta csürhe mindig megtalálja az áldozatait. Nulladik Viktor most meghirdette a pogromokat. Mindenki ellen, akik nem ők.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +36 (44 szavazatból)
  5. Azt mondja a lüttyő: “hadrendbe állítjuk csapatainkat…” Azok közül, akik ma ott csápoltak neki egy embernek sem szorul össze a szíve az ilyen eszeveszett handabandázáson? Tényleg ezt szeretnék?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +34 (42 szavazatból)
  6. Ez az ember egy nacionalista háborús uszító. Volt már ilyen az elmúlt 100 évben, nem is egy. A tömegek pedig uszulnak. Ez sem új jelenség. A különbség a múlt század hasonló diktátorai (Hitler, Mussolini, Franco, stb) és Orbán között “csupán” annyi, hogy – ha csak ideig-óráig is – az előbbieknek tényleges hatalom (gazdasági és politikai erő) volt a kezében. Orbánnak egyikből sincsen túl sok. Magyarország gazdasági szempontból egy jelentéktelen porszem a világtérképen: sem nyersanyaga, sem energiaforrásai, sem tényleges termelési potenciálja nincsen. Orbán politikai ereje a hazugságban, a megtévesztésben, a szómágiában és a szűk látókörű és ostoba emberek hiszékenységében rejlik. Vagyis, agyaglábakon áll. Előbb-utóbb egyre többen fognak szembesülni a rideg és könyörtelen valósággal. Hogy tudniillik az amúgy is gyenge gazdasági potenciállal rendelkező ország az Orbán-maffia kíméletlen fosztogatásai következtében teljesen lerongyolódik. A külföldi működőtőke már most is nagy ívben elkerül minket. (Senkit ne tévesszen meg a Mercedes, azt még az előző kormányok idején döntötték el.) Lassan már nem lesz mit einstandolni, és a forró pénzeket is csak elképesztően magas hozamigéretekkel lehet majd idecsábítani, ha egyáltalán lehet. A rendszer bukni fog, és csak elképesztő mennyiségű szemét, valamint beláthatatlan nagyságú romhalmaz marad utána. Az eltékozolt majd 3 évtized Európa peremére löki ezt a szerencsétlen országot. Ráadásul, aki piacképes tudással rendelkezik, és még fiatal, el fog menni innen. Az exodus már elkezdődött, de a java még hátravan. Maradnak az öregek, a betegek, a tanulatlanok, a képzetlenek, a hátrányos helyzetűek, a aromák.
    .
    Mai ésszel elképzelhetetlen sötétség és nyomor köszönt Magyarországra. És rettenetesen nehéz, majdnem lehetetlen dolog lesz ebből a helyzetből kivezetni és újra talpra állítani Magyarországot. Lehet, hogy évtizedek, vagy 2-3 generáció kell ehhez.
    .
    Van még egy halvány, pislákoló reménysugár. AZ Orbán-rezsim teljes negligálása, a választási komédia bojkottálása, és felkészülés a rendszer erőszakos megdöntésére. Ám nem úgy, hogy “fejjel rohanunk a falnak”. Ahhoz, hogy a forradalom kirobbanjon és győzzön, nem elég várni arra, hogy Orbánék maguk előállítják a forradalmi helyzetet. Dolgozni kell érte, nem is keveset. És egyáltalán nem biztos, hogy az első nekifutás rögtön sikeres lesz.
    .
    De – legalábbis ma úgy tűnik – nincs más út. Aki abban reménykedik, hogy ezeket demokratikus eszközökkel el lehet távolítani a hatalomból, az vagy vak, vagy hülye.
    .
    Vagy egy hülye vak…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +75 (81 szavazatból)
  7. javítok: … a romák

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  8. NANA…Bumburi !!!
    Don Kihóte egy szimpatikus anti-hős ! Szeretetreméltó !
    Én magam is előszeretettel használom ezt a nevet , mint nicket , különféle internetes bohóckodások akalmával.
    Nem érdemli meg ő ezt az öszehasonlítást.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  9. tényleg nem fülkeforradalom volt, hanem puccs

    Beszámithatatlanságra hivatkozva nem lehet visszahívni?
    Még mielőtt tényleg baj lesz?
    Szerezze már meg valaki az orvosi papírjait, h nem véletlen tikkel (tarditív diszkenézia) és száraz a szája, hanem ez tényleg orvosi eset.
    Meg persze bűnügyi !!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (25 szavazatból)
  10. tényleg nem fülkeforradalom volt, hanem puccs

    Most már tényleg jöhetne a papája is, hogy a térdére fektetve elénekelje és megmondja neki: Na, Győző fiam, elég volt ebből. Hagyd abba a dedót, már mindenki játékát elvetted, te gonosz manó és az egész óvoda utál már.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  11. tényleg nem fülkeforradalom volt, hanem puccs

    … elfenekelje és megmondja

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  12. nahát !
    :D:D
    http://www.origo.hu/itthon/20131023-hackerek-tamadtak-az-indexre.html?sec-1

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  13. Kedves AN !

    Szeretném megköszönni a sok publikációt, írást és cikket, amivel nap, mint nap megajándékoznak! Jelenleg ugyanis Barus úr és csapata tartja bennem a lelket. Tele van a hócipőm és el vagyok keseredve :(
    Én csak azt sajnálom, hogy magyarnak születtem. Ezt egyre inkább szívből.
    Életemben nem gondoltam volna, hogy egyszer ilyet is le fogok írni.
    Szívesen lennék svájci, svéd, norvég, egy élhető ország polgára.
    2014-ben ugyanott tart az ország, mint 1000 évvel ezelőtt, csákmáték kiskirálysága…
    32 éves vagyok, épp munka nélkül és semmi jövőképet nem látok itt.
    1990 óta mentünk egy kört és ugyanott vagyunk, meg még rosszabb az egész :(
    2010 ben 10ből8 barátom volt az országban, 2014-re már csak 10ből 2. Az egyik én vagyok. De én sem tervezek itt hosszú távra.
    Két rosszabbik közül, a kisebbik rosszat a szocikat sem választanám.
    Nem létezik olyan párt, akire ma szavaznék.
    Nincsen alternatíva. Aki programot kínál, kiközösítik.
    Még ha lenne is valami értelmes formáció, mire itt bármi pozitívum is megvalósul, oda évtizedek kellenének. A normális társadalommal és gazdasággal rendelkező államok pedig folyamatosan fejlődnek, őket Magyarország nem fogja behozni, semmilyen téren sem.
    ÉLNI SZERETNÉK !!! Biztonságban és békében !
    Egy kiszámítható országban, ahol van értelme mindannak, amit az ember csinál.
    Nem egy süllyedő koporsóba bezárva vegetálni.

    Tisztelettel,
    egy leendő emigráns

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +48 (50 szavazatból)
  14. “Ha lesz ellenfél, vagyis, az ellenzék valamelyest összekapja magát”
    — Nem lesz, nem kapja össze megát.
    Orbán ellenséget festett, mert ellenségre van szüksége. Nem most, hanem állandóan. Azért, mert a feltüzelt csürhét etetni kell. Ma még csak dumával,. holnap talán vérrel. Orbán ketrecharcos, és annak jó. Politikusnak alkalmatlan, mert csak háborút tud vezetni, békét nem.
    Első ellenségként a szánalmas “ellenzéket” fogja kicsinálni. Csak őfelsége ellenzéke létezhet, a többi hülye megy a levesbe. Utána megszabadul az egyetlen megmaradt korlátjától, az EU-tól. Tévedés azt hinni, hogy az EU pénze visszatartó erő. Egy egész országot tud felkínálni a piacon, biztosan akad rá fizetőképes vevő. Utána a következő körben a belső elhajlók következnek. Kuss lesz itt és rend.
    Ezzel szemben képzel fellépni — sőt, nyerni, ha-ha-ha — ez a jellemtelen, megalkuvó megélhetési “ellenzék”?! Amelyik három és fél év önkényuralmi építkezése után még azt sem tudja megfogalmazni, hogy mi történt itt valójában? Amelyik annyira hülye, hogy még most sem fogta fel: nem más, mint egy fügefalevél Orbán csúnyáján? Amelyik olyan pitiáner, ostoba és gyáva, hogy elpuskázta az egyetlen esélyt, amije Orbán NENYI-jének meghirdetésekor még megvolt: hogy kivonuljon a parlamenti munkából és puccsnak nevezze a puccsot? Ezek azt képzelik, hogy megúszhatják. Hogy ha a farkasokkal teli erdőben elég hangosan fütyülnek, akkor sértetlenül hazaérnek. Ezeket Orbán megeszi ebéd után desszertnek.
    Ezek elárultak egy fél országot.
    Ezek elárultak engem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +32 (34 szavazatból)
  15. Orbán ma nagy nyilvánosság előtt elismerte, hogy a Fidesz állt a 2006. október 23-i történések mögött. Betű szerint ezeket mondta:
    .
    „Tudjuk azt is, hogy 2006-ban, 16 évi demokrácia után ezen a napon puskákkal vadásztank ránk a pesti utcán. Lovasrohamot vezényeltek és kardlappal verték a békés tüntetőket. Azt is tudjuk, hogy mindez azért történhetett, mert azok kezében volt a kormányzati hatalom, akik gátlás nélkül felhasználhatták az állam fegyveres testületeit saját népük ellen. Tudjuk jól – ne legyen kétségünk felőle – ma ismét közénk lövetnének, jó esetben gumilövedékkel és megint ránk vezényelnék az állam erőszakszervezeteit. Ma is megtennék, ha megtehetnék, csak azért nem teszik, mert a magyarok elsöprő többsége a legutóbbi választáson félretolta őket.”
    .
    Szóval mégiscsak a Fidesz rendezte a 2006-os felfordulást – ez a nyilatkozat egyik fele. A másik fele sima rágalmazás „..ismét közénk lövetnének…”. Arról már nem is szólva, hogy 2010-ben nem a magyarok elsöprő többsége, hanem csak a szavazáson részt vettek sima többsége szavazott a Fideszre – még csak nem is a kétharmad. Márpedig ez is egy sokszor ismételgetett Orbán-Kövér hazugság.
    .
    Forrás:
    http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=RmLptRQWkPg

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +29 (31 szavazatból)
  16. Observer 2013. október 23. szerda
    .
    Igen tetszett a hozzászólása. Tárgyilagos, pontos és ugyanakkor mértéktartó volt. Bár a prognózisa – kívánom, holott minden esély megvan rá – ne következzen be.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  17. A Fidesz és Orbán gátlás nélkül hazudik és uszít. Visszatértünk a Testnevelési Főiskolán 2002-ben elmondott beszéd stílusához és hangvételéhez – aminek azért lehetnének levonható konzekvenciái. De nem egy MSZP-vel, nem Bajnaival, de még Gyurcsánnyal sem.
    .
    Ki kell végre mondania végre valakinek: Orbánt erőszakkal kell megdönteni. Erőszakra kizárólag erőszakkal lehet megfelelő választ adni.
    .
    Gyurcsányban azt ünnepli a hallgatósága, hogy a legradikálisabb lett az ellenzékben, de mellé akkor fognak állni, ha többé nem szépeleg és kimondja a szükséges tennivalót: „Orbánt bármi áron, bármilyen eszközzel el kell takarítani”.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (24 szavazatból)
  18. oldster 2013. okt. 24 00:35
    .
    Köszönöm az elismerést, bár szívesen lemondanék róla, ha nem kellene ilyen, és ehhez hasonló hozzászólásokat írnom. Igyekszem tárgyilagos és mértéktartó maradni. Az a tapasztalatom ugyanis, hogy a túlzott hév és a forró fej rossz tanácsadó: ilyenkor az emberek hajlamosak arra, hogy elrugaszkodjanak a valóságtól és alá-, vagy éppen túlbecsüljék az egyik, vagy a másik oldalt. Ez pedig könnyen ahhoz vezet, hogy rossz következtetéseket vonjanak le, idealizálják vagy éppen démonizálják a politikai szereplőket.
    .
    Ami pedig a prognózisomat illeti, én magam is jobban szeretném, ha végül nem teljesednének be. De ehhez nagyon sok mindennek meg kell(ene) változnia Magyarországon, talán túl soknak is. Az egyik legnagyobb, általánosan elterjedt téveszmével mindenképpen szakítani kell. Mégpedig azzal, hogy mindenről a politikusok, a pártok, az állam, vagy (mint az Orbán szavaiban lépten-nyomon tetten érhető) éppen a külföld, az Unió, a multik stb. tehet. Külön-külön van persze részük a jelenlegi helyzet kialakulásában a felsoroltaknak. De összességében mindez nem jöhetett volna létre nélkülünk. Igen, így, többes számban! Valamennyi felnőtt magyar ember – így vagy úgy – közreműködött ebben a folyamatban. Sőt, tovább megyek: leginkább mi tehetünk mindenről. Gyurcsány örökbecsű szavaival élve: ezt elkúrtuk! Nem kicsit, nagyon! Két és fél évtizedet egyszerűen kidobtunk az ablakon. És ezért nem csak a jelen nemzedék, de utódaink is keservesen megfizetnek. Mert hagytuk, eltűrtük, legyintettünk, csak magunkkal (és szűkebb köreinkkel) törődtünk. Mert nem voltunk szolidárisak senkivel, amikor kellett volna. Amikor szó nélkül hagytuk, hogy elrabolják a megtakarításainkat, vagy nem borítottuk a hatalom fejére az asztalt, amikor elvették alkotmányos jogaink legtöbbjét! (Utalok itt pl. a társadalombiztosításra, vagy éppen a nyugdíjjogosultságra, amely az ú.n. alaptörvény szerint nem alapjog többé). Persze, a bűnök nem egyformák: a passzivitás nem említhető egy lapon az Orbán rezsim létrehozását aktívan támogatók (a kétharmadosak, no meg a 2010-ben finnyásan távol maradók bűneivel. De ettől még a tények tények maradnak: valamennyien beletettük a magunk tégláját abba a falba, ami lassan már olyan vastag lesz, hogy börtönként zár el mindannyiunkat.
    .
    A változáshoz forradalom kell. De ennek a forradalomnak mindenek előtt a fejekben és a lelkekben kell a forradalomnak végbemenni, és győzni.
    .
    Utána már gyerekjáték lesz a diktátort és cimboráit eltakarítani…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +38 (38 szavazatból)
  19. Az öreg kommunista séma.
    .
    Világ proletárjai egyesüljetek, lerázzuk a zsarnok uralmát, forradalmunk győzni fog, megrengetjük a világot és megreng hiszen nem fogunk pusztulni éhen, világforradalom, világharc, békemenet Orbánt köszöntő feliratokkal.
    .
    Kádár idején is ez volt, személyi kultusznak hívták, csak akkor május elsején vezényelték ki őket és Kádár arcképét vitték. Most más a dátum, más vonulási útvonal, békemenetnek hívják, nem Kádár kép hanem Viktort éltető feliratok. Ugyanaz csak éppen a zsarnokság nagyobb, a szociális juttatások elmaradtak, és az emberek értenek az egészből kevesebbet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (18 szavazatból)
  20. Senki sem kutatja, hogy miként változott az Orbánra szavazók társadalmi összetétele 2010 óta. Nekem van egy teóriám, amit lehet cáfolni, vagy erősíteni – ki-ki a maga tapasztalatai alapján.

    Úgy gondlom, hogy 2010-ben az ország jelentős része csalódott az MSZP-SzDSz ország-vezetésben. Ekkor már túl voltunk a 2007-es nemzetközi pénzügyi válság érzékelésén, ráadásul napnál is világosabb volt, hogy a hatalmon lévők nemhogy egyszerűen impotensek, de a maguk módján gengszterek is. Ezért nem ment el választani a jogosultak közel fele. A ténylegesen választók pedig nem azért szavaztak a Fideszre, mert lelkesen éltették a programját (nem is volt nekik), hanem azért, mert más lehetőség nem is nagyon volt.

    Sok-sok blog kommentjeit olvasva érzékelem, hogy egyre többen mondják: igaz, hogy „2010-ben a Fideszre szavaztam, de az életben soha többé nem fogok rájuk szavazni”. Azaz a „tudatos” szavazó tábor nagyon vékonyodik.

    Akkor mégis miként tud a Fidesz százezres nagyságrendű népünnepélyeket szervezni?

    Alighanem az igen nagy létszámú állami alkalmazású polgárokat veszik rá arra, hogy ezeken a rendezvényeken megjelenjenek. Mindig eszembe jutnak a hetvenes évek május 1-i felvonulásai. A munkahelyeimen mindig „elvárás” volt a felvonuláson való részvétel. Noha senki sem szerette a több órás – akár esőben-szélben – való toporgást, mennünk kellett, mert a főnökeink „jegyezték” a részvételt (miután az ő főnökeik meg őket sanyargatták). Vélhetően ezért szervezhető annyira ma is az összes Fidesz nagygyűlés: az állami alkalmazottak (önkormányzatok, iskolák, hivatalok) dolgozói tartanak a csendes retorziótól. Nem tudom másként elképzelni, hogy például Móron hogyan szerveződik egy ilyen utazás: kiplakátolják? a helyi rádió buzdít? a kocsmában ingyen sört mérnek? A Fidesz aktivisták végigjárják a falut, mindenhová becsöngetnek, stb.? Mindezt egy 25 perces Orbán beszédért, amit a Köröndről néznek végig kivetítőn?

    Honnan kerülnek elő az autóbuszok, ki állja ezeknek a költségeit, adja az ingyen sört, kávét az utazóknak? Akik láthatóan „lyukra” jönnek és máris mennek haza. (Amikor katona voltam, akkor legalább kimaradást kaptunk egy-egy ilyen balhé után.)

    Úgy gondolom, Orbánék pontosan tudják, hogyan szerveződnek ezek a birkamenetek és nem teljesen biztosak abban, hogy a szavazófülke homályában nem állnak majd bosszút rajtuk.

    A kérdésre adott választ csak egy megfelelő mintán végrehajtott szociológiai elemezés lehetne: mi az összetétele az Orbáni nagygyűléseknek? És akkor innentől egy lépéssel közelebb kerülhetünk a forradalomhoz.

    Hahó DK, hahó MSZP, hahó többiek, hahó tényfeltáró újságírás!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +36 (36 szavazatból)
  21. “Nagy ívben szarnak ők a vidéki képzetlen, mindenre alkalmatlan magyar kisemberek tömegeire.” beleértve a bajai cigányokra és még a náluk is butább parasztokra, csapostól – papokig plebsre.
    .
    Tényleg nincs más hátra, hogy fusson aki tud és maradjanak az Orbánt és társutasait beszavazók meginni a levét ami most jön:
    “S a sírt, hol nemzet sűlyed el…..”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  22. emigrant: azon a szinpadon csak egy kreten volt, de tervszerint besult :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  23. Ha az övéi nem sokallnak be – miért is tennék, a haza nem, csak a saját zsebük érdekli őket – akkor nem lesz sima ügy a 3xbóvlistól megszabadulni.
    Demokráciában pedig választással lehet leváltani a rosszul kormányzókat!
    Addig, míg mindenhol elismerik, hogy itt még demokrácia van, addig csak a kormány, a vekkeres kormánya harcolhat az ellenségnek kikiáltottakkal.
    Ha besokallnak az emberek, na akkor lenne harc – de itt mindenki a napi megélhetéséért harcol, jelenleg még!
    Még sok embernek van mit veszítenie.
    Pécsen tüntettek a diákok és a tanárok csak csendben szurkoltak neki – ez félelmetes, előre nyomják a gyerekeket, mint nemrég márc. 15-én, a vekkeres előtt álltak védőkordont gyerekek….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  24. Nem is kell meghallgatni, vagy elolvasni. Elég ránézni a képre, a színpadra.
    A vezért KATONÁK veszik körül.
    Ez polgárháborús uszítás.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  25. @eagle: az ú.n. “kommunista séma” (ami legkevésbé sem kommunista, a kommunizmus egy elképzelt, némiképp idealista társadalmi berendezkedés, míg a XX. századi szovjet típusú rendszerekre leginkább a “bolsevik” jelző illik, aminek csak szavakban van köze a kommunizmusoz) tudatos alkalmazását illetően egyetértek. Kádár vélelmezett személyi kultuszát illetően azonban nem. Iyen ugyanis nem volt. Már csak azért sem, mert Kádár nem igényelte, sőt, minden eszközzel harcolt ellen. Kádár a hetvenes évek végére – ha tetszik, ha nem – valódi népszerűséget vívott ki magának az országban, elsősorban azzal, hogy megteremtette a “legvidámabb barakot”, viszonylagos (mármint a többi “szocialista” országhoz képest) jólétet, biztonságot és szabadságot adott az országnak. Jelszava az volt, hogy “aki nincs ellenünk, az velünk van”. És ebben az értelemben az ország lakóinak döntő többsége vele volt! Orbán politikája ezzel szemben azon alapul, hogy “aki nincs velünk, az ellenünk van”.
    .
    Kádár nem harcolt, hanem a “kompromisszumok robotosa” volt. Orbán harcol és háborút hirdet az országon belül és kívül mindenki ellen, aki nincs vele: baloldal, liberálisok, EU, multik, stb. Kádár szerényen élő, minden hivalkodástól irtózó “kisember” volt, akivel az akkori “zemberek” (őket akkor “dolgozó népünknek” hívták) könnyen azonosulni tudtak. Orbán mohó és gátlástalan rabló, aki – anélkül, hogy valaha is dolgozott, vagy vállalkozott volna – mára az ország egyik leggazdagabb embere lett. Kádár lakótelepeket építtetett, Orbán focistadionokat. Kádár a 70-es évek végére szívesen látott vendég lett a nyugati világban. Orbánnal gyakorlatilag a hozzá hasonló despoták kivételével senki nem áll szóba.
    .
    És végül a legfontosabb különbség: Kádár egy létező, agresszív nagyhatalom (Szovjetunió) árnyékában próbálta az ország szempontjából az adott helyzetben lehetséges legjobbat kihozni. Orbán egy szabad világban, az EU tagjaként megvalósította “az Unió első fasiszta államát” (copyright by Bartus László).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +28 (28 szavazatból)
  26. @Csacsicska Tamás:
    .
    Nagyon jó kérdéseket feszegetsz, jó lenne tudni a válaszokat. Valószínűleg sejtéseid igazak. De a végeredmény – sajnos – egyértelmű: Orbán és demagóg politikája -legalábbis ma még – erős támogatottsággal rendelkezik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  27. CST
    “Úgy gondolom, Orbánék pontosan tudják, hogyan szerveződnek ezek a birkamenetek és nem teljesen biztosak abban, hogy a szavazófülke homályában nem állnak majd bosszút rajtuk. ”
    -
    Pontosan ismerik a helyzetüket!
    Erről szól a választási törvény csűrése-csavarása és a kinti választók kétféle megkülönböztetése is, hogy a kettősök levélben is szavazhatnak, de az 500 ezer kint dolgozó és a családjuk utazzon a szavazóhelyiségekhez!
    -
    Kár, hogy ez miatt a választási törvény miatt az EU nem indít eljárást ellenünk, ha másért nem is, de azért, hogy ne a soron következő választáson vezessék be, hanem csak az után, majd 2018-ban!
    Addig még “finomíthatnának” rajta!))))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  28. Vajon mennyibe kerültek nekünk az ezeken a buszokon utazók?!
    -
    http://nepszava.hu/picture/1939/normal/7/00007750.jpeg

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  29. @Observer,

    Köszönet a kiegészítésért, valóban így van igen fontos részletek. Én a rövid hszemben nem akartam ennyire részletesen ezekre kitérni, mindössze csak egy felszínes párhuzamot vonni a kádári rendszer jól látható felszíni eseményei és Orbán tettei, országvezetése között.
    .
    Harc valaki ellen, a harc az ideológia a boldogsághoz jóléthez vezető út, harcoljunk a békéért, az árulók, a keresd az osztályellenséget, a felvonulás, a triumvirátus Kádár. Lázár, (elfelejtettem a harmadikat régen volt) kivitt kinagyított képei, a vezér ajnározás, a megszervezett felvonulás, szóval felszínesen nézve annak a kópiája.
    .
    Kopírozza a bevált receptet mert erre van már nevelve a magyar, ezt reflexszerűen beveszi, kicsit megfűszerezi, főz hozzá egy keveset a maga receptje által. Ennyi.

    .
    Pusztán csak gondolat elindítónak szántam , hogy felismerhető legyen a hasonlóság azoknak is akik mínuszolni járnak ide vagy még nem vették észre.
    .
    Ugyanaz csak szociális jólét nélkül nyomorítva az országot..
    .
    De a kiegészítésed igen hasznos.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  30. Joguk van itt lenni….és megmondani, hogy nekünk ki a megfelelő?!
    http://nepszava.hu/picture/1942/normal/7/00007762.jpeg

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  31. Szófolyása volt…..
    http://www.kepfeltoltes.hu/131022/1111_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  32. @Observer,

    Nagyon tetszenek, a tiszta és világos és reális hozzászólásaid a cikkhez. Lehet, hogy igaza van Csacsicska Tamásnak, de ne feledjük a még független közvéleménykutatók méréseit sem, azzal a lehetséges “hiba-százalékkal” együtt sem, ami abból állhat elő, hogy már telefonon “név nélkül” sem merik bemondani az emberek, hogy kire szavaznának. Ha én Mo-n élnék, és nem félnék, már csak poénból is eljátszanám, hogy a HIBBANT-ra szavazok, hogy torzítsam az adataikat (azzal a véleményemmel, hogy mindenki megérdemli a sorsát, aki ezekben a bűnös játszmákban komolyan részt vesz).
    MEDDŐ KILÁTÁSTALANSÁG az egész úgy ahogy vagy. Bartus Laci több ízben megtette a “kötelességét”, már jó ideje többször figyelmeztetett mindenkit, aki hajlandó Rá figyelni: “Meneküljetek onnan, amíg lehet, az is akinek nincs lába!”- ez nem biztos, hogy szószerinti idézet, de ez volt a lényege.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  33. A beszédével megszegte miniszterelnöki esküjét, ő egész Magyarország miniszterelnöke, nem oszthatja meg az embereket, főleg nem úgy, hogy harcot hirdet és ellenségnek kiáltja ki azokat, akik nem értenek egyet vele!
    Hova lett az, aki szerint elkergethető egy kormány, ha nem tetszik az embereknek?!
    -
    http://propeller.hu/itthon/2804295-orban-lassan-be-kell-inditani?utm_source=stop.hu&utm_medium=partner&utm_campaign=%C3%8Dgy%20csin%C3%A1lt%20h%C3%BCly%C3%A9t%20Orb%C3%A1n%20a%20B%C3%A9kemenetb%C5%91l
    Most akkor, ha harc legyen harc és vegye fel a kesztyűt az ország másik fele?!
    -
    Biztosan ezért menetelnek a bérbékemenetesek? Valakik itt nagyon hülyék!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  34. Magyarország miniszterelnöke háborút hirdet a magyar nép ellen:

    - központi állami ünnepség álcája alatti, kormánypárti politikai nagygyűlésen
    - szervezetten utaztatott külföldiekkel és lefizetett külhoni magyarokkal;
    - többségében egypárti szimpatizáns fideszes tömeg előtt.

    Meg kell semmisíteni a kommunistákat,véglegesen, befejezni 56-ot. Ez a fő mondanivaló.
    Általános uszítás a a baloldali demokrácia ellen egy háború érdekében.
    Háborús uszítás .
    A folyamat 60 évvel az események után Biszku perbefogásával elkezdődött.
    A cél a baloldali szavazók megfélemlítése.
    Rendkívüli állapot, polgárháború vagy demokratikus szavazás.
    Lehet választani a lehetséges forgatókönyvekből.
    Ma még lehet. Holnap merre sodródunk?
    Van ennél lejjebb?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  35. "tisztelhölgyeimésuraim"

    .
    .
    Az “ellenzéki” jobbik Vonája beszédében bátran . s z i d t a . n é v . s z e r i n t . Mesterházyt, Bajnait, Gyurcsányt és a Fideszt – utóbbit csak így általában. Ám a szitkok közben még véletlenül sem mondta volna ki egyszer sem Orbán nevét… Jah kérem azért az ellenzékiségnek is van határa. Ezt még a másik polusú (balabbik) ellenzéki Schiffer András is tudja és előszeretettel gyakorolja…
    .
    Azért annyi jóért, amit ők ketten már, mint afféle udvari ellenzék, Orbanini saját, felséges kezeiből már eddig kaptak – szinte abból is esznek – nem illik hálátlansággal megköszönni… Nekik aztán, tényleg volt gyerekszobájuk.
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  36. Mi fog történni azokkal a pedagógusokkal és a többi közszolgával, akik nem fértek be a Hősök terére, vagy ne adj Isten igazolni sem tudják, hogy legalább a “békemenetben” részt vettek? >:(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  37. Ahogyan olvasom a hsz-eiteket, a “szófolyásos” kép is nagyon tetszett, az már-már további képeket vetített ki a fejemben, pl. hogy ez azért nem semmi, hogy a magyar békemenet-birkák ilyen lendületesen szeretnek a szarban dögönyözni…ez egyszerűen elképesztő, még csak fel sem tűnik nekik, hogy a jelentős részük, 2 diplomával is (aki a trágyadombon marad) hamarosan szószerint fog az “urak” uradalmaiban puszta kézzel szart pucolni, földet túrni egy kanál levesért, nem értik meg, hogy a teljes “nem termelő” közszolga középréteget nem tudja eltartani ez a feudális rendszer …pfújjj de megérdemlik ezek a genetikai hulladékok…hát annak idején Kertész Ákos is történelmet írt…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  38. A tegnap látottak teljesen reményvesztetté tettek. Szégyen ami ebben az országban történik. Szégyen, hogy ennyi primitív, a saját valóságát nem érzékelő ember él itt. Imádják a diktátort, vakon követik, csak egyet füttyentenie kell. És a másik oldal? Gyalázat.
    Kedves Blues, én már nem vagyok mai tyúk, de én is azt keresem, hogy lehet ebből a mérgezett levegőjű országból elmenni, innét, ahol a politika betüremkedik mindenhova.
    Összefogásról, békéről, szeretetről szónokol az, aki néhány éve maga vetette el a gyűlölet, széthúzás magját? Mióta keresztény erkölcsű az, aki hazudik, csal, lop, korrupt. Vagy: újabb és újabb nőkért hanyagolja el, vagy hagyja ott régi és megunt családját (pl. Borkai, Deutsch, Bóka, Magosz-os vénember stb.). Igaz, minden vasárnap meggyónják, a kedvezményekért cserébe a földi helytartók meg feloldozzák őket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  39. Félelmetes, hogy ez az alak soha nem is akart az egész ország miniszterelnöke lenni, állandóan megosztóan beszél. Végső összecsapás? Utána mi, baloldaliak haláltáborokba vagy “csak” átnevelő táborokba kerülünk, vagy mégis hogy gondolja ezt?
    Ami külön megkapó, amikor a csalók csalóznak, hamisítóznak (pl. Schmitt-ügy), a fő csőcselék-szervező nevezi a túloldaliakat csőcseléknek, a legoffenzívabbak hírdetnek békemenetet. Amikor a múlt erőiről beszélnek a politikai ellenfelek kapcsán, közben a két világháború közbeni állapotot akarják visszahozni, lásd Kossuth-tér.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  40. A legnehezebb küzdelem önmagunk ellen harcolni..elhallgattatni azokat az idegesitö hangokat a fejben…a zümmögést :DDDDDDDDDDDDD

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  41. Szép jó reggelt Mindenkinek!
    .
    A propelleres cikkben van egy kép, amely itt is megtekinthető :
    http://img9.hvg.hu/image.aspx?id=9c7fea88-6a61-46dd-9180-07ef56a5419c&view=77b35f82-3c9f-4f85-88fe-7bbfe9f7ce2c
    .
    Gondolom, mindenkinek feltűnt, hogy OV milyen kicsi…. A mögötte lévő (tehát elvileg kisebbnek látszódó) katonák is legalább egy fejjel magasabbak. PEdig nem is állnak pódiumon, mint a Kedves Vezető.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  42. Eagle: A harmadik Losonczy Pál volt, az Elnöki Tanács elnöke. Nem csodálom, hogy elfelejtetted. Nem sok vizet zavart. Amolyan Mádl Ferenc nagyságrendű államférfiú volt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  43. @emigrant

    Azaz valóban, köszi szépen. Az arcát láttam magam előtt, fel tudtam idézni de valahogy a neve már nem jött be. Akkor is csodálkoztam minek vitték ki a képét.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  44. “tisztelhölgyeimésuraim”
    2013. október 24. csütörtök
    09:13 +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  45. Eagle: De azért egy-egy vadászaton 200 vadkacsát is le tudott lőni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  46. Csakén írta:
    “A beszédével megszegte miniszterelnöki esküjét, ő egész Magyarország miniszterelnöke, nem oszthatja meg az embereket, főleg nem úgy, hogy harcot hirdet és ellenségnek kiáltja ki azokat, akik nem értenek egyet vele!”

    Igaza van. Kettős esküszegés történt. Miniszterelnökként letette az esküt az Alkotmányra. Ez alól az eskü alól senki nem oldotta még fel. Miközben Alkotmányellenes Alaptörvényt fogadtatott.

    Tegnap miniszterelnökként egy politikai gyűlésen saját népe ellen fordult és háborúval fenyegette meg a baloldali demokratákat. A jogalapot az alaptörvény negyedik módosításával teremtette meg amikor a kommunista bűnszervezet jogutódjaként definiálta az MSZP -t és szimpatizánsait vagyis a fél országot.
    Kettős esküszegés miatt most kell lemondania és kormánya a választásig hátralévő időszakban már csak ügyvezető kormány lehet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  47. bumburi
    2013. október 23. szerda
    21:27
    .
    “Az a baj, hogy a szélmalmok helyett bennünket találnak meg.
    Ezzel nem számolnak a politikus urak.”
    .
    Kedves bumburi.
    Tudni kell, hogy a Fidesz azért ennyire támogatott mert emberi érzésekkel manipulál.
    Orbán nagyon jól ráérzett arra, hogy ha úgy állítja be a diktatórikus törekvéseit, hogy ő a “Hunok ostora”, akkor azt elfogadja a nép.
    Minduntalan pontosan arra aspertál, hogy beállítja a Magyarországi történéseket egyféle Proletár diktatúrának. Na persze a proletárizmus feje pontosa ö saját maga.
    Most újra megfújta a harci kürtöt.
    Meg is nevezte az ellenségeit, – ahogyan a cikkben olvasható – az ország másik fele (a nagyobbik fele) az ellenség.
    Az embereknek tetszik ez a harciasság. Pont azoknak akik abban a rendszerben nőttek fel, hol olyan korlátokba ütköztek melyek igazából ma már természetesek. (érdemes megnézni a támogatói koreloszlását) Pontosan kivehető az „ellenállás” lélektana mely az elnyomó rendszer ellen irányult.
    Ma nem Moszkva, hanem Brüsszel az ellenség. Mert ugye Orbán kijelentette; nekünk ne merjék megmondani Brüsszelből, hogy mit csináljunk.
    .
    A „rendszerváltáskor” Magyarországot a piacvilág törvényei felkészületlenül érték.
    Nem voltak az emberek felkészülve olyasmire mint ;
    piaci verseny, munkahelyi fokozott többlet dinamizmus, többlet munka vagy éppen a munkahelyi verseny … Nem voltak hozzá szokva a nagytőkésekhez, bankárokhoz, földesurakhoz.

    Az emberek nagyon jól megszokták a “Gulyás kommunizmust”
    Erre érzett rá az ügyvéd úr, Hát gondolt egy nagyot. Mert álmodni nagyot. Ő úgy gondolta, hogy
    azoknak az embereknek az érzéseire hagyatkozva visszavezeti a „kiválasztottakat” a
    Proletár diktatórikus állapotába, (mely persze soha nem is volt).
    Mert ugye mit mond? Sem Bank, Tőkés, Nyugati ne mondja meg mit tegyen.
    Ígéri a híveinek, hogy elhozza a jólétet. Na persze, hogy ennek éppen ő a fő nyerészkedője?
    Hát kit érdekel! Senkit! Akit érdekli az ellenség! Az áruló és „zsidó bérenc”
    Mert hát ugye megint a Zsidók azok akik minden bokor mögül lesnek, arra várva hogy
    a gyanútlan vérét kiszívhassák ….
    .
    Én mondom, beteg ember az aki a saját népét ellenségnek nevezi meg. Az az ember a legnagyobb ellensége a népnek. Orbán Viktor “25 évet áldoztam az életemből” Miniszterelnök semmitérő, és köztörvényes ember. Ezt az embert már rég elkeltet volna távolítani.
    Én amondó vagyok, hogy egyszer ki kell mondani: Ezekkel másként nem lehet bánni csak kesztyűs kézzel.
    .
    így az utolsó mondatása reagálva azt mondom:
    Nem baj ha velünk (a néppel) találja szembe magát Orbán. Ha kell elviszem a „Kovácshoz a Kaszát” kiegyenesíttetem és legyen aminek lennie kell!
    Meglepetés éri ezt a Diktátort is mint a többi példaképét.
    a kell ez is lógni fog a hüvelyk újánál fogva a Makovecz stadionjába …
    .
    Hát ide jutottunk 3,5 év alatt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  48. Teljesen mindegy milyen kicsi is az OVI, lényeg az, ha valami csoda folytán a választáson győzne az ellenzéke, akkor is kész van a terv – ami eddig is nyilvánvaló volt – nem viselne el egy nagyon esetleges vereséget, után a demokrácia felrugásásval, mint tette ezt korábban is, szétszedetné az utcát a hiveinek csürhe részével és ellenzékből irányítaná az eseményeket. Ez most nem látszik valószínűnek, látva ezt az ellenzéket..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  49. Közéjük lövetni? Minek, kinek kellene a vérfürdő?
    Elég lenne egyetlen, célzott lövés.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  50. Sortilegus
    Én is ezeket gondolom.
    Valamit nem vesz számításba Orbán. Azt hiszi, a tűréshatárt lehet a végtelenségig nyújtani.Bár a magyarok hallatlan türelmének (butaságának)is vége lesz egyszer,és akkor borul a bili.
    Nem kívánok én nagy ribilliót, csak az a hülye fidesz bagázs állítsa félre Orbánt, mert amit lehetett, már tönkre tett ebben az országban.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Az AN üdvözli McCain szenátor kijelentését 2014. december 4. csütörtök | Bartus László

Magyarországon nincs ellenzék 2014. május 8. csütörtök | AN

Orbán Viktor szabadsága 2014. április 15. kedd

Gyurcsány és az Európai Egyesült Álmok 2014. április 14. hétfő

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos