Ronai and Ronai
AMERIKAI

Az ATV durván manipulált a videóügyben 2013. október 30. szerda 16:02 | AN

  • Hozzászólások(69)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Az ATV durván manipulált a videóügyben

Budapest – Egyre nyilvánvalóbb, hogy a bajai videós csalás a politikai alvilághoz tartozó emberek provokációja, aminek szervezőit azok között kell keresni, akiknek ez érdekében állt. A felvétel kimeríti a bűncselekmény fogalmát, mivel hamis felvételt készítettek a hatóságok megtévesztése céljából, amelyen választási csalást próbáltak bemutatni. Ilyen oktatófilm nincs, aki ezt mondja, hazudik. Az ATV nagyobb hibát követett el Kőrös Gusztáv megszólaltatásával, mint Gavra Gábor a hvg.hu részéről a videó bemutatásával. Gavra Gábor lemondott.

A megrendezett felvételről mesziről üvöltött, hogy amatőr pancser munka, csalás. Ilyen jellegű beszélgetésekről nem készülnek beállított videófelvételek, a dramaturgia gyengeségei pedig csak azoknak nem tűnnek fel, akik túl sok magyar filmet néznek. Ott hangzanak el ilyen mesterkélt és átlátszóan megjátszott párbeszédek. Demokratikus országokban egy ilyen videó készítőit azonnal letartóztatják, és komoly nyomozás indul a megrendelők kilétének felkutatására. Majd a rendőrség közli a végeredményt, illetve olvasható lesz a vádiratban. A tettesek nem a televíziós kamerák előtt folytatják a felvétellel megkezdett bűncselekményt, hanem a cellájukban keresik, hol rontották el az életüket.

Ezzel szemben Magyarországon a bűnüldöző szervek nem teszik a dolgukat, hanem a médiumok annak a politikai játszmának lesznek további játékszerei, amelyre a videó elkészítése irányult. A valóság objektív felderítése elmarad, az alvilági hamisítás pedig a politikai pártok érdekeinek manipilációs eszközévé válik. Az egész politika erre az alvilági szintre süllyed. Országos televíziós csatornáknak nyilatkoznak a bűnözők és a társtetteseik, mint valami politikus hősök, mértékadó személyiségek. Elmondják azt a teóriát, amivel megbízták őket. Az igazság pedig soha nem derül ki.

Ezeket az embereket legfeljebb úgy szabadna a nyilvánosság elé engedni, ha a riporter az igazság, a tények és a bizonyítékok birtokában van, és azokkal szembesíti őket. Ennek híján azonban maga is felerősíti a megrendelők és a bűnözők szándékát, az alvilági játszma egyik szereplőjévé válik. Ennyi erővel naponta lehetne a politikai alvilágban felhasznált primitív bűnözőket a nyilvánosság elé állítani, hogy ők formálják a közvéleményt, és az ő hazugságaik alapján dőljenek el választások, alakuljon a közvélemény egyes pártok vagy személyek megítéléséről. Ez goebbels-i propaganda, a társadalom legalja. Ez köztörvényes bűnözés, amelytől a társadalmat meg kell védeni.

A hvg.hu valóban nagy hibát követett el azzal, hogy egy ilyen átlátszó és primitív hamisítás láttán nem fogott gyanút, és nem utasította el a felvétel nyilvánosságra hozatalát. Gavra Gábor főszerkesztő a tévedés miatt lemondott. Lemondása korrekt, és kifejezi ennek a politikai alvilágnak és manipulációnak az elutasítását. Ennek a színvonalnak nincs helye a nyilvánosságban és a közéletben. Ez szimpla rendőrségi ügy. Az ATV nem értett a hvg.hu korrekt eljárásából, hanem ott folytatta, ahol az önkritikus lap abbahagyta: szolgálatába szegődött a politikai alvilágnak, a videó nem ismert igazi megrendelőinek, és fórumot biztosított a manipuláció folytatásához. Az ATV eljárása sokkal súlyosabb, mint a hvg.hu tette volt, mert a hvg.hu “csak” tévedett. De az ATV már a csalás ismeretében nyújtott nagy nyilvánosságot a csalóknak, hogy az eredeti szándékukat tovább folytathassák.

Az ATV és bármely más csatorna csak akkor engedhette volna képernyőre a csalás résztvevőit és elkövetőit, ha előbb felderíti az igazságot, és a riportalanyt szembesíti azzal. A riport elején és közben pedig tudatosítja a nézőkkel, hogy akit hallanak egy bűncselekmény elkövetője, maga is bűnöző, aki jelenleg is egy manipuláció eszközeként működik, a szavainak ekkora hitelt kell adni. Nem pedig hősként, koronatanúként megszólaltatni egy végtelenül romlott, erkölcstelen, hazug alvilági figurát, aki ilyen mocskos akciók végrehajtására képes. Hacsak az ATV szándékai nem vágnak egybe az elkövetők szándékaival. Ebben az esetben maga is a politikai alvilág része.

Az ATV ezzel beavatkozott és durván befolyásolta a közéletet. Szakmailag nagyobb hibát követett el, mint a hvg.hu. Akik ezt a hibát elkövették, a legfelső szinttől a szerkesztőig, le kell mondaniuk. Kálmán Olgának vissza kellett volna utasítania egy olyan interjút, amelyben ő bűnözők hazugságainak eszközévé válhat, mert az igazsággal nincs tisztában, ezért a vitára nem eléggé felkészült. Egy ilyen riport után egy tévécsatorna tönkremegy az Egyesült Államokban. Magyarországon semminek nincs következménye, még a durva csalás elkövetőinek sem lesz bántódásuk. Ez a garancia arra, hogy nem ez volt az utolsó ilyen eset, amelynek következtében már nem lehet elválasztani a politika alvilágot a hivatalos közélettől, az igazságot a hazugságtól.

Ha az ATV hibázott, az is súlyos, de az a jobbik eset. Nem kizárt azonban, hogy maga az ATV is a politikai alvilág része, és az egész csatorna más eszközökkel, de ugyanazt a tevékenységet végzi, mint a maguk primitív módján a bajai vidó készítői és megrendelői.

Most találkoztak, és jól el voltak egymással.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.5/5 (53 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +62 ( 76 szavazatból)
Az ATV durván manipulált a videóügyben, 4.5 out of 5 based on 53 ratings

Címkék:, , , , ,

  • Hozzászólások(69)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

69 Reader’s Comments

  1. Na most akkor mi van??

    Az ügyészség ,a rendőrség évek óta a hivatalos közlés előtt RENDSZERESEN kiadja az anyagokat a magyar nemzetnek ,a heti válasznak és a többi jobbos médiának. Mindez folyik állami illetve kormányzati szinten.
    Siralmas és szánalmas az MSZP bénázása ,hazudozása, pitianer amatőrséáge, DE!!!!! , , amit ezek most csináltak , a másik oldal ezt naponta többször megcsinálja. Ha lebuknak , akkor közlik ,hogy a bukott maffia-baloldal ,meg elmút nyócizé, meg szemkilövetés , és különben is ,mindenki kapja be. Még azt se tudjuk,hogy ezt a videót ,voltaképpen ki csinálta. A bajai , akár ötvenszer is jöhetsz! videó pedig teljesen egyértelmú ,a öreg cigányasszony tüzifa monológja is, ÉS????? A szemük se rebben. Az a szerver Tóni ad elő hamisitás ügyben aki felelős a szerverbetörésben . Az ő irodájának a faxa és a Magyar vizsla közötti kapcsolat ( Ő IS LEBUKOTT!!!!!!)
    mennyivel külömb ,mint az mszp -gavra ügy??? Lerázzák magukról ,mint kutya a vizet és a pofánkba röhögnek. Mi meg össze -vissza csináljuk magunkat, és lapáttal szórjuk a hamut a fejünkre. MEG IS ÉRDEMELJÜK A SORSUNKAT!!!!
    Mindezt nem azért mondom ,hogy a magunk sarát kissebbitsem ,de azért ne essünk át a ló túloldalára. Az arány kb. olyan ,mint a Zuschlag -Mészáros
    Lőrinc viszonylatban. Netto 20 millió aránylik a netto 800 millióhoz. Az mszp-t meg majd büntessük mi, és az sem árt ha mesterházynak , szanyinak ,tóbiásnak és az összes többinek nem lesz akkora arca., most majd lehetnek egy kicsit szerényebbek . Rájuk is fér.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (20 szavazatból)
  2. Az MSZP a DK val szemben égig magasztalta magát,ami részben azt jelenti,hogy alattomos módon a Dk-t és Gyurcsányt amortizálni kezdték. ” Aki felmagasztalja magát megaláztatik.”Gyurcsánynak rá kellett jönnie arra,hogy most már nem csak a fidesz az ellensége,hanem az MSZP és az E14 is.Most már mindenki ellenségnek tekinti.Irigyek és féltékenyek rá.Tisztában vannak azzal,hogy Magyarországon csak egy értelmes és tisztességes politikus van,aki már két ízben lemosta Orbánt a porondról.Tudja Mesterházi,Bajnai,és Orbán is,hogy csak Gyurcsány az aki profi,aki minőséget képvisel.Ez a politikus még alázatos is tud lenni,ami a többieknél deficitet jelent.Csak remélni lehet azt,hogy a magyar közmondás igaznak bizonyul tavasszal. ” Aki másnak vermet ás maga esik bele.”Az MSZP hazugságaival most megbukott.Azt a három szót,hogy tisztesség,végre beszéljünk igazat,és legyen egyenes beszéd-ezeket a kifejezéseket csak az tudja kimondani aki azt is teszi.De ezt a néhány minőségi kifejezést csak egy politikus hangoztatja régóta.Az pedig Gyurcsány.Az értelmes,gondolkodó emberek tudják azt,hogy egyetlen igazi miniszterelnök jelölt van az ellenzék között az aki már kétszer legyőzte Orbánt.Ő harmadszor is legyőzné.Orbán és az egész Fidesz galeri retteg Gyurcsánytól.A szomorú az,hogy Mesterháziék is rettegnek tőle.Ők mind megélhetési képviselők,politikusok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (23 szavazatból)
  3. Balogh de nem balga

    Ma ismét ideges vagyok. Az ATV-n a vicsek a műsorvezető a fórumban. Már nem a havas a főbunkó, hanem Ő. Csusztat megint a Gyurcsánnyal kapcsolatban és letorkolja a telefonálót. Azt állítja, hogy a volt min.elnök megosztó, mert a minuszokat abaloldaliaktól kapta a közvéleménykutatás során. Ez egy nagy hazugság, mert a Hann elmondta az este az Olgánál, hogy a minuszokban benne van a jobboldaliak utálata és véleménye is. Baloldali ujságírás óh!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (12 szavazatból)
  4. Bukás:
    http://www.youtube.com/watch?v=9jK-p-JHv6M&noredirect=1#t=183

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  5. KORDON BLUED
    2013. október 31. csütörtök
    11:46
    Sajnos nem tudok semmit. Afelől viszont nyugodt vagyok, hogy a Jobbik nem fog 20% fölé menni. Nincs biztos forrásom, egyszerűen ÉRZEM! Hogy ennek örülök-e vagy sem, magánügyem. Szeretnék ilyen biztos lenni egy esetleges lottó 5-ös találatban! :) Én sem rasszizmust látok vikmeki megszólalásában és az idevágó Bumburi féle reakcióval is egyet kell, hogy értsek.
    Valóban zsidózzák a Jobbikot is. Kérdés persze, hogy baj-e az, hogy a Jobbikban vannak-e zsidók. Szegedi Csanád is még mindig ott lehetne, ha nem rontja el jó dolgát azzal, hogy pénzt ajánlott azért, hogy zsidó származása ne derüljön ki.
    Az Arany Hajnal elvileg a Jobbiktól venne el szavazatokat, azok szavazatát, akik csalódtak a Jobbikban. Kár éri ezzel a Jobbikot, de az Arany Hajnal nem hiszem, hogy eléri a bejutási küszöböt. Egy újabb intézkedés, hogy még véletlenül se legyen a Jobbiknak 20%-a. Van még egy “szélső”jobbos pártkezdemény, a Főnixmozgalom. Meg ki tudja még mi minden.
    Várom, de nem sürgetem (mert már lassan a középkorúságon is túlmegyek…) a jövő évi választásokat, meglátjuk, kire/mire lehet szavazni, szavazok, aztán majd lesz valahogy…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  6. Qui prodest? Szerintem a Fidesznek. De hogy kerülhetett a Fidesz felségterületéhez a korábban konzekvens ATV?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  7. Egyébként ha megnézitek az Egyenes beszéd aznapi kínálatát, feltűnő, hogy egyetlen szocialista megszólaló sem volt a műsorban. Ellenben Gyurcsány Ferenc és Karácsony Gergely reagálhatott a “megfellebbezhetetlen koronatanú” narratívájára.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  8. Kálmán Olga pedig elköveti szerintem élete legnagyobb szakmai tévedését. Kőrös Gusztáv a több mint 18 perces interjú vége felé (pontosan 13:01-kor) arra hivatkozik, hogy a rendőrségi tanúvallomásokból azt olvasta… Egy ilyen professzionális műsorvezetőnek azonnal közbe kellett volna kérdeznie, hogy miből?, maga olvasta a rendőrségi tanúvallomásokat? Ez csak másnap történik meg, amikor Török Zsolttól ugyanezt kapásból megkérdezi… Valami itt nagyon nem stimmel drága ATV!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  9. Egy másik érdekes kérdés a hvg.hu magatartása az ügyben. Akik sajtóetikailag aggályos lépést követtek el azzal, hogy megnevezték a forrást, aki odaadta nekik ezt a blődli videót, aminek a hamisságáról oknyomozó újságíróként nekik kellett volna igazából meggyőződniük. Nagy hiba volt!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  10. Érdekes, hogy Gavra úr a Schmitt Pálos plágium-ügyben nem nevezte meg soha a forrást. Pedig úgy gondolom volt rajta nyomás, hogy megtegye. Ha pedig nem volt, szép kis összeesküvés-elmélet kerekedhet ki belőle. Lehet, hogy a Fidesz érdeke volt Schmitt Pál megbuktatása? Akkor most cserébe azt is elárulhatná…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  11. Persze tudom, valószínűleg a hvg vezetése, torkán a késsel – rendőrség, Médiahatóság – nem tehetett mást, minthogy azonnal elárult a forrást. Ezt szokták vádalkunak neveznek. Innentől ki fog bármit is elárulni a hvg.hu-nak, amely eddig élen jár a tényfeltárásban. Valakinek ez volt a célja, hogy kampány előtt semlegesítse a hvg.hu-t és asszisztálásra kényszerítse az ATV-t. Ezt az aktort vélhetően nem a baloldalon kell keresni… Szomorúság :(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  12. K József.

    Köszönöm ,hogy megértetted ,hogy mit akartam mondani. Igenis rosszul vagyok a gret49 által emlitett “pi-szi”-tő, amely mindig is szubjektiv ,szelektáló és manipulativ. Legjobb példa erre a Hamasz vs. Izrael vagy az Aszad vs. al-kaidás ellenzéki csürhe. Eszem ágában sincs a romákat bántani ,van elég bajuk anélkül is ,de igenis az a véleményem ,hogy NEVÉN KELL NEVEZNI a dolgokat, pontosan az ő érdekükben. Ne az legyen ,hogy nyernek néhány mázsa fát, de elveszitenek mindent, a farizeusok szemforgató asszisztálása mellett.
    Az elég beszédes dolog ,ha annak örülünk ,hogy a jobbik nem megy 20% fölé.
    Gondoltad volna ezt 10 éve???? Még az 5% is nemzeti tragédia, bár most szerintem a fidesz még nagyobb veszélyt rejt magában. Pontosabban a szellemileg viharos gyorsasággal tönkremenő főzombi.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  13. Mit vártok egy ilyen TV-től! Nem elég “garancia ” Németh Sándor személye? Már tudjuk azt is, hogy ki ő!!!! Hamarosan megfirtatják -gondolom.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  14. remélem hamarosan kiderül az igazság! szerintem ez egy kamu elterelő lejárató kampány rész!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  15. Hoppá! Most hozza a nol.hu, hogy a videó megrendelésével vádolt Király György hazugságvizsgálat alá vetette magát, amely az ő állításait igazolta. Valószínűleg Kőrös Gusztáv állításai ez alapján hamisak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  16. Akkor a hétfői napon az ATV legnépszerűbb üdvöskéjének sok dolga lesz: egyrészt a műsorába invitálnia minden áron Kőrös Gusztávot, és fel tennie azokat a kérdéseket, amelyeket már egy héttel korábban meg kellett volna tennie, másrészt megkövetnie a szocikat, akiket egyoldalú műsorvezetésével rossz színben tüntetett fel. Majd a műsor végén elköszönni a nézőktől, és felállnia a székből. Ahogyan ezt Gavra és Déri urak is megtették, önként!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  17. bambula
    Tévedésben ne legyél!
    Ha volt az a pénz, hogy elfogult riportokat csináljon Kálmán Olga, már meg van az a pénz is amiért nem áll fel a székéből.
    Hiszen eddig is olyan jól konspirált, hogy a baloldal etalonnak tartja a fidesszel szembeni kiállását.(?????)
    Én már nem értem az embereket!
    Sajnálattal bár, de azt kell mondjam,ne táplálj hiú reményeket azzal a székből felállással.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  18. Amennyiben az ATV továbbra is ott tartja Kálmán Olgát, akkor elismeri, hogy a hétfői interjúkészítése a TV-adó műsorpolitikájának alapvetéseinek egyáltalán nem ellenkezik. Ergo elismerik az Orbán-rezsimmel való kollaborációt is. Rengetegen nagyon el lennénk keseredve, ha így történne. De akkor már világossá válna, hogy miért is nézhetjük a Magyarország jobban teljesít reklámokat hónapok óta a csatornán.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  19. Hálmán Oloa az “eojenes 13 esléó” műsorában egyre jobban el van telve önmagával, önti a szavakat, képtelen röviden és célszerűen fogalmazni. Amit az alávaló és alattvaló szavak felcserélésével tettek, az előre megfontolt, szándékos pofátlanság volt, hogy enyhén fogalmazzak. Elképzelhető, hogy az Olga, aki rendszerint előre elolvassa a szóban forgó témákat, egyszerűen nem tudott elolvasni egy tőmondatot? Úgy látszik megérett a helyzet arra, hogy a baloldaliság látszatát most már világosan a kormány érdekében használják ki. Havas úr is egyre inkább féloldalasan fogalnaz, kiváncsian várom, mikor fognak végre egyenesen a kormánypárt szócsövévé válni. Óriási összegeket lehet persze ezzel keresni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Mesterházy: biztos, hogy lesz csalás 2014. április 5. szombat

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos