Ronai and Ronai
AMERIKAI

Voksturistákat küld a Fidesz a billegő körzetekbe 2014. április 3. csütörtök 0:16 Forrás: AN, Együtt

  • Hozzászólások(22)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Voksturistákat küld a Fidesz a billegő körzetekbe

Budapest – Választási csalás gyanúját veti fel, hogy több billegő választókerületben is nőtt a szavazópolgárok száma az elmúlt két hónapban. Miközben két hónap alatt 40 ezerrel csökkent a szavazópolgárok száma, a “voksturisták” – vagyis a másik lakcímre bejelentkezők – miatt 12 választókerületben többen szerepelnek a névjegyzékben.

Ezek zömében budapesti, kétesélyesnek számító körzetek, a fővárosi 2-es választókerületben (a XI. kerületben) például február eleje és március vége között 988-cal nőtt a bejelentettek száma, azzal együtt, hogy ez demográfiai okokkal nem magyarázható.

Valószínű, hogy az átjelentkezéseket a Fidesz szervezi azért, hogy „last minute szavazókkal” a maga irányába döntse el a billegő körzeteket.

A kisvárdai járásban fekvő Tornyospálca egyik átlagos házába több mint száz ember van bejelentve állandó lakosként a választói névjegyzék szerint. Emiatt a baloldali ellenzék helyi jelöltje a hatóságokhoz fordul.

Karácsony Gergely, az Együtt-PM politikusa közölte: a szóban forgó választókerületekben aktivistáik ott lesznek az okmányirodák előtt, és nyomon követik, hogy hányan vesznek át lakcímkártyát akár a választás napján.

Bárándy Gergely MSZP-s képviselő arról beszélt: nemcsak választási csalásról, hanem bűncselekményről van szó, hiszen a fiktív lakcímre bejelentkezés közokirat-hamisítás.

Erre hivatkozva az ellenzéki szövetség a megyei kormányhivatal-vezetőkhöz fordul, azt kérve, az okmányirodákban mindenkit tájékoztassanak erről, aki a választásokig másik lakcímre jelentkezik be.

A szocialista politikus szerint az Orbán-kormány azért, hogy a billegő körzeteket megnyerje, buszoztat, fiktív lakcímeket kreál, és becsületes embereket tesz cinkossá egy bűncselekményben. Mint mondta, egy ilyen ügyben a fiktív lakcímre bejelentkező a tettes, a lakást papíron rendelkezésre bocsátó a bűnsegéd, aki pedig ezt szervezi, a felbujtó.

Arra a kérdésre, mi igazolja, hogy a bejelentkezések mögött a Fidesz áll, Karácsony Gergely úgy felelt: a visszaélésre lehetőséget adó szabályozást a jelenlegi kormánytöbbség hozta, a kormányhivatalok vezetőit is ők nevezték ki, és az említett választókerületek is olyanok, amelyeket a Fidesz nagy valószínűséggel tisztességes módon nem tudna megnyerni.

Bárándy Gergely azt hozta példaként, hogy Zuglóban nagyjából 700-zal többen akarnak szavazni, mint ahányan két hónappal ezelőtt a névjegyzékben voltak, míg a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kemecsén nagyjából ugyanennyivel kevesebben. A szabolcsi város polgármestere, Lipők Sándor pedig a zuglói jelölt, Papcsák Ferenc kampányfőnöke.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.9/5 (33 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +34 ( 40 szavazatból)
Voksturistákat küld a Fidesz a billegő körzetekbe, 4.9 out of 5 based on 33 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(22)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

22 Reader’s Comments

  1. Kilóg a Zug-lóláb!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +29 (31 szavazatból)
  2. Sokan tényleg nem fogják föl, hogy bűncselekményt követnek el, amit utána őrajtuk fognak számon kérni. Vakon bíznak olyan emberekben, akik eddig még minden alkalommal bebizonyították, hogy visszaélnek ezzel a bizalommal, sőt, azokat is büntetik, akik elvileg az ő oldalukon állnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +31 (35 szavazatból)
  3. Papcsák Ferenc legyen fegyenc!
    Nagy kár, hogy a zuglóiaknak a “kormányváltó”-ellenzék nem mutatta be Popócsák úr 2010-es választási igéreteit és az azzal ma tökellentétes valóságot, azt a végtelen-buggyant parkositási és templomtorony-magasitási őrületét, amelyre amúgy százmilliók mentek el.
    Hiába! Ha egy szabolcsi jog-ész egy általa nem ismert városba téved, nem biztos, hogy annak vezetésére is alkalmas, ilyenkor és ezért aztán belebonyolódva a lényegtelen pótcselekvések sorozatába, ezzel okozva a lehető legnagyobb kárt.
    Mindeközben és erre a paraoniára jellemzően egyfajta személyi kultusz alakult ki a kerületben, amelynek jó példája a havonta megjelenő helyi újság tartalma, a parkoló és a wc.
    Természetesen a fidesz-hazugságok sem maradhattak el.
    A Pákozdi-tér (az 1848/49-es események 150.évfordulójára 1998-ban készült emlékművel) átnevezáse Wass Albert-térré, majd idén ugyanott a polgármester résztvételével megtartott március 15.-i ünnepség (meghivóban: VOLT Pákozdi tér elnevezés…) igy maga volt a gusztustalanság netovábbja.
    Vagy vegyük azt a pénügyi-gazdálkodási “csodát”, amelynek cehjét valójában a magyar kormány álta, persze nem ingyen, hanem a BVSC-uszoda soha vissza nem térülő milliárdos terhének átvállalásáért.
    Épp ideje és nagy az öröm, hogy ez a politikai kalandor végre tovább áll, egyúttal remélve azt is, a jövőben az “ál”parlamenteben valójában saját politikai pályafutásának útját egyengeti majd, ezzel békén hagyva most már a zuglói polgárokat, mégha az általa hátrahagyott mindenféle-romokban is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (25 szavazatból)
  4. 2006-ban az önkormányzati választáskor narancsba fordult az ország.
    A zemberek megkapták, amire vágytak, fideszes ígérgetőket a városuk, falujuk élére, de azóta sincs nyugta ennek az országnak.
    Az ígérgetők nemzeti vizeldét csináltak a Kossuth térből, a sok tapsihapsi pedig elhitte, hogy ezek aztán tudják mit akarnak.
    Én ebből a hőbörgésből nem azt szűrtem le, be is igazolódott, hiszen a “hazugság verte ki a biztosítéko” a zembereknél, ám azóta folyamatosan a képükbe hazudnak, másnap annak az ellenkezőjét hazudják nekik és ez nem veri ki a biztosítékot!
    Én akkor sem hittem nekik és beigazolódott, hogy valóban nem a hazugság volt a kiváltó oka a b közép felhördülésének – de nem vagyunk egyformák!
    Nem volt elég az, amit a fideszes kormánytól tapasztalhattak, hogy mire képesek, megbízást adtak nekik a biankó csekkre akár kb. 20 évre!
    Azóta is mutogatnak az ellenzékre, pedig a zemberek szavaztak a fideszesek biankó csekkjére.
    Ősszel újra választhatnak – bojkottálják a választást és maradnak nekik ezek a figurák, vagy elmennek és szavaznak, mert változást akarnak!
    Addig még van idő – de az ápr. 6-i szavazás előrevetíti az őszi választás kimenetelét is!
    Ha a 4 milliónyi ellehetetlenített emberből sokan elmennek választani – akkor nagyon nagyot kell csalniuk a “győzelmük” érdekében.
    Hogy emberileg nekik ez mennyire felemelő, én nem tudhatom, de nekem szánalmasak, mint a bérmenetelésük az önfényezéshez!
    -
    http://www.youtube.com/watch?v=i367SC_eVG0
    Magyarország, 2006. ahogyan a világ láthatta….”a hazugság” ellen fellépő békés tüntetők.
    -
    A voksturisták sem sokkal különbek a fenti, békés tüntetőknél…akit ilyesmire rá lehet venni, az mekkora magyar lehet?!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (28 szavazatból)
  5. A Kemecséről Zuglóba átjelentett emberek nagy valószínűséggel közmunkások, vagy olyan segélyre szoruló nincstelenek, akiknek a sorsa, megélhetése a polgármester kezében van. Papcsák már sokszor bizonyította, de a fidesz szinte minden potentátja azt, hogy számukra az elszegényített emberek csak eszközül szolgálnak. Kemecsének egyébként 2013 január elsején 4792 lakosa volt, tehát a 700 átjelentkező az bizony elég durva szám az összlakosság számához viszonyítva. Egyébként a zuglóban újonnan kiadott lakcímigazoló kártyák, a lakcímjegyzék, és a kemecsei közmunkások nyilvántartásának összevetéséből gyorsan kiderülhetne állításom igaza. Persze a zuglói címek valódisága is erősen kétséges, mert nem hiszem, hogy találtak 700 olyan elkötelezett fidesz hívőt a kerületben, aki hozzájárul ahhoz, hogy bejelentsenek a lakásába vadidegen embereket. Idáig azért nem terjed a párthűség. Tehát marad a befogadói nyilatkozat meghamisítása, vagy valamilyen önkormányzati lakásba, lakásokba jelentik be ezeket az embereket. Ez nem csak választási csalás, hanem közokirat hamisítás. A képviselő “urak” ebben az esetben is szemrebbenés nélkül veszik semmibe a törvényeket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (28 szavazatból)
  6. Késő minden kisöreg, eső után köpönyeg.
    Ezek a behozhatatlan hiányosságok, amik ellen ordibálok mindig.
    Van még aki csodálkozik?
    Amit a jog nem tilt, azt szabad.
    Minden oldalon tisztában vannak ezzel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (26 szavazatból)
  7. attól tartok, nem fog ez így menni polgárháború nélkül… sőt, mitnemondjak, talán már benne is vagyunk derékig, csak egyelőre a fegyverek még nem kerültek elő. de valahol már fényesítik, olajozzák a csöveiket. egy hajszálnyira vagyunk… de most az egyszer ne legyen igazam.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (28 szavazatból)
  8. Rémlik, mintha nem ez lenne az első alkalom, amikor a Fidesz választási turizmust rendez.
    Tegnapi hír, hogy Zuglóba tömeges bejelentkezés történt, és ni, milyen érdekes – egyetlen címre jelentkezett be a jóég tudja, hány ember! Borzasztó elképzelni azt a tömegnyomort, ami abban a lakásban lehet….
    Miért nem lehet a leleplezés után “kihajigálni” onnan a lakásfoglalókat? Itt, a szemünk láttára, a legnagyobb nyíltsággal követnek el választási csalást, azaz bűntettet.
    Nincsen senki, aki tevőlegesen tudna fellépni ez ellen????

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (25 szavazatból)
  9. Miért nem fordulnak elö ilyen és hasonlò csalàsok Szlovàkiàban, Lengyelorszàgban, Romàniàban, stb. ???! A mùlt ott is hasonlò volt?
    Én már régen leírtam ezt az orszàgot mint demokratikus köztàrsasàgot. Igaz, hivatalokat màr nem is köztàrsasàg!
    UNDORODOM!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (15 szavazatból)
  10. “Karácsony Gergely, az Együtt-PM politikusa közölte: a szóban forgó választókerületekben aktivistáik ott lesznek az okmányirodák előtt, és nyomon követik, hogy hányan vesznek át lakcímkártyát akár a választás napján.”
    .
    A bejárathoz feszíthetnének ki molinót ezzel a felirattal: ”
    A fiktív lakcímre történő bejelentkezés bűncselekmény! A felelőségre vonás nem marad el!”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (13 szavazatból)
  11. A mai nap ismételt felháborodásomnak szeretnék hangot adni a fidesz kampányáról! /Nem véletlen a kisbetű!/ Felhívtak a győri fidesz irodából ….. Mónika, hogy elmegyünk-e szavazni? Mondtam természetesen, állampolgári kötelességünk, és élünk is vele. Én és a fiam is? Kérdezték, mivel ketten vagyunk állandóra bejelentve erre a lakcímre, sajnos a férjem 8 éve meghalt, de a fiam nem velem, hanem a családjával külön élnek. Mondtam, igen, mind a ketten. És megyünk-e ma Orbán Viktort meghallgatni? Mondtam, nem tudunk, mivel a fiam délutános, nekem meg annyira fáj a lábam……..hogy ő visz el választás napján is :) Ez egy kegyes hazugság volt………Fél óra múlva nyomják a kapucsengőmet, beeresztést kérve, ismerem ki volt a hölgy név szerint meg tudnám Önnek mondani, lementem a postaládához, azt mondja nem jön fel. Ugyanezek a kérdések! Hozzátéve, hogy támogatjuk-e a Kormányt? Neki is mit mondhattam volna………..természetesen! :) Kezében vastag névsor, és az én és fiam mellé is a fekete “bunkó” odakerült, hogy támogatjuk…….Ez, azért már mindennek a teteje! Ez a megfélemlítések kora, amikor az ember kénytelen hazudni! Soha nem szoktam……..és azóta ég az arcom, szégyenlem magamat, de iszonyatosan, de mivel féltem, nem mondhattam mást. Tegnap is mindenki postaládáját fideszes hűtőmágnes, szórólap, ma ismét hűtőmágnes, szórólap! Na erre van pénz, a gyerekek meg éheznek!

    Elnézést a felindulásomért, de rettenetesen fel vagyok háborodva. Mert hogy gép kampány volt az egy dolog…….abból is volt elég. De hogy még “bunkót” is tesznek a nevünk mellé, előre listáznak……….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (17 szavazatból)
  12. Már annyira nyilvánvaló a csalás, hogy az elképesztő!
    -
    Egy ilyen sikeres, jól teljesítő, a mérések alapján totál befutó pártnak miért kell ilyen manipulálásokkal megkérdőjelezni a biztos győzelmet?!))))
    -
    Április 25-ig, a választás eredményének hivatalos kihirdetéséig még annyi mindent tudnának suttyomban megvariálni.
    De, hogy ezeket a nyílt manipulációkat is képesek felvállalni és ennyire nem bíznak magukban mert ennyire drámai a helyzet?!
    -
    Ezért vannak közülük, akiknek az adóbevallásuk javítása is fontos lett – bepánikoltak, hogy mi lesz, ha buknak a választáson és akkor kiderül, hogy rosszul emlékeztek egyes adatoknál!
    A félelem pedig rossz tanácsadó….kapkodnak a koleszosok.
    -
    Miért teszik mindezt?
    Mert szerintem tőlük jobban senki nem tudja, hogy nagyon elkúúúrálták!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (18 szavazatból)
  13. Mindent elkövetnek, csakhogy legalisan csalni tudjanak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  14. Szeretnék megosztani egy mai, (04.03 16.00) „élményemet” Budapet, III. kerületi Békásmegyeri MSZP kampány kapcsán!
    A kampány fő szónoka Mesterházy Attila volt, aki a helyi képviselőjelölt Kiss László támogatására vett részt a rendezvényen!
    A szónoklat nem érdemel sok szót, nyugdíjemelés, visszaadás, és meg számos általános lózung hangzott el, demokrácia helyreállítása, tákolmány szóba sem jött!

    A rendezvény zárszava után voltam bátor személyesen megkérdezni a ME jelölt Mesterházy úrtól, miért nem szólt a demokrácia állapotáról és az alkotmányt vált alaptörvényről?

    A válasz:” az embereknek az a lényeg meg tudnak e élni a jövedelműkből, vagy sem!”

    Kénytelen voltam azt válaszolni, hogy a válasz ROSSZ, akik itt vannak, nem 200 forintnyi rezsicsökkentés miatt vannak itt, ha ez lenne a fontosabb, akkor a fidesz gyűlésre mennének, ezek az emberek itt a demokráciára is kíváncsiak, az alkotmányra, a legfontosabbakra amiért ide jöttek!

    Ha Ön lenézi ezeket az embereket, hogy csak néhány száz forintjuk sorsára kíváncsiak, akkor Ön téved, mélyen sértve érzem magam a résztvevők nevében is,ezért én DK-s ként sem fogok szavazni sem a jelöltjükre, sem a pártszövetségre!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (8 szavazatból)
  15. T.Bumburi!
    Biztos hogy mindég neked van igazad?
    Ha nem jön be amit mondasz, akkor mi van?
    Nagy csend !!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  16. Szavazólap április hatodikán
    .
    Csaló párt a hatos listán,
    El ne csússz a csahos piszkán!
    .
    A jobb alsó tizennyolcas:
    Báránybőrbe rejtett ordas.
    .
    Otthon maradsz lagymatagon?
    Övék lesz a teljhatalom!
    .
    Ha unod a Fidesz-levest:
    Ikszeld be a tizenhetest!!!
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  17. T. obrigado!
    Kezdem azt hinni hogy igen.
    A hatóságok velem szemben igazolják, amit a politikusok elfelejtettek megtenni, és amiért tépem mindig a klavit.
    Én már a saját bőrömön érzem a mulasztásukat!
    Majd ha Te is, akkor nem kételkedsz az igazságomban.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  18. Érdekesek ezek a dolgok ! Hogy mi folyik itt , csak egy kis adalék még . Lakás eladás és vétel miatti lakcím változás bejelentést végzett a Fiam . Hétfőn bejelentkezett , szerdán már itt volt a két oldalas választási ismertető a postaládában egy kis ajándékkal . A már szinte mindenki által ismert cöfögős plakát “reklám” , a rabosított Összefogás személyiségekkel felturbózott kis füzetecskével , hogy “Nem érdemelnek….” ! Az a szépséghibája hogy a levélen nem volt postai pecsét , ebből azt gondolom hogy személyesen hozhatták a városházáról a kiadvánnyal együtt , és a szomszédok nem kaptak ilyesmit ! A másik , hogy mint már más cikkhez kommentként írtam Kislányom Dániában folytatja egyetemi tanulmányait és szavazni akar -fog is ! Míg a csoporttársa , aki erdélyi magyar szintén szavazni fog -vagyis majd apuci elküldi a szavazatát levélben- , addig az én gyermekem 700 Dán koronáért (28000 Ft) elvonatozhat Koppenhágába 530km-t ! HÁT ÍGY LESZÜNK MÁSODOSZTÁLYÚ ÁLLAMPOLGÁROK kis hazánkban !! Az vigasztal hogy a kinti magyar csoport szervezkedik hogy hogyan tudnak egyszerűbben és olcsóbban utazni !, és nem a fideSS-re akarnak szavazni !!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  19. Április hatodika
    .
    Csaló párt a hatos listán,
    El ne csússz a csahos piszkán!
    A jobb alsó tizennyolcas:
    Báránybőrbe rejtett ordas.
    .
    Az esélyünk borsószemnyi,
    De szavazni el kell menni.
    Megszűntek, vagy nagyon félnek
    A független intézmények.
    .
    Otthon maradsz lagymatagon?
    Övék lesz a teljhatalom!
    Jönnek újabb kövér gazdák,
    Hogy jogaid leszavazzák.
    .
    Hívogat egy vasaltinges
    Vádaskodó marketinges.
    Talpa alatt pénzalapok
    Háta mögött pletykalapok.
    .
    A kezében ott a korbács,
    És előtte teli bogrács.
    Ne edd meg a Fidesz-levest,
    Ikszeld be a tizenhetest!
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  20. Április hatodika
    .
    Hazug párt a hatos listán, el ne csússz a csahos piszkán!
    A jobb alsó tizennyolcas: báránybőrbe rejtett ordas.
    Névbitorló kamu-pártok, jól tudjuk, hogy kivel háltok!
    Készül már a randevúra a trafikos klientúra.
    .
    Választani el kell menni, bár esélyünk szinte semmi.
    Otthon maradsz lagymatagon? Övék lesz a teljhatalom!
    Jönnek újabb kövér gazdák, hogy jogaid leszavazzák,
    S azt hiszed hogy védenének a független intézmények?
    .
    Hívogat egy vasalt inges, vádaskodó marketinges.
    Talpa alatt pénzalapok, háta mögött pletykalapok.
    Ha feldob egy zsíros koncot, vonulnak a bértapsoncok.
    A kezében ott a korbács, és előtte teli bogrács.
    .
    Ne edd meg a Fidesz-levest, ikszeld be a tizenhetest!
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  21. Nocsak; akkor miért is nem bojkottálják az “ellenzéki erők” a “választást”…?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  22. Kedves bumburi!
    “Amit a jog nem tilt, azt szabad.” – mondja.
    Ha ez valóban igaz lenne, az nagyon szomorú lenne, mert legitimmé tenné az aljasságot és a gonoszságot. Hol van az megírva, hogy nem szabad megalázni másokat? Hol van az megírva, hogy mocskos dolog visszaélni mások befolyásolhatóságával, gyengeségével? Ugye, egyetlen jogi szakkönyvben sincs ilyen? Ezeket úgy hívják, hogy erkölcsi törvények, és tisztességes embereknél ez jobban betartott szabály, mint az írott, de változó jogszabályok.
    Én még emlékszem rá, hogy ki volt az, aki ezt elterjesztette itthon. És pont akkor kellett volna beleverni az orrát ebbe a kijelentésébe ennek a hazug, dölyfös, potrohos kis senkinek. Ugyanis az íratlan szabályok szerint amit a jog nem tilt, azt igenis tilthatják az erkölcsi törvények, amiket aki nem tart be, az – normális helyeken – kiírja magát a társadalomból. Lehetne persze mondani, hogy ezek olyan álságos, szemforgató dolgok, csak hát a tisztességes országokban erre nagyobb hangsúlyt helyeznek, mint az egyszerű jogi kérdésekre. Hány ember bukott bele abba, hogy napvilágra kerültek erkölcsi hiányosságai? Na ugye… :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

A DK nem bojkottálja a Fideszt 2014. április 29. kedd | AN

Ismét kétharmada lett a Fidesznek 2014. április 12. szombat

Felmondott az MTI fotórovatának vezetője 2014. április 11. péntek

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos