Ronai and Ronai
AMERIKAI

Bartus László: Egy magányos polgár 2013. szeptember 18. szerda 14:22

  • Hozzászólások(149)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Bartus László: Egy magányos polgár

Szeretném csupán felhívni a figyelmet arra, hogy van itt valaki, aki nem fél, aki nem lapít, aki nem hagyja magára azokat, akik bajba kerültek. Valaki, aki kiáll az igazságért, vállalja, hogy leköpik, megütik, mocskolják. Valaki, aki nem volt olyan kemény, mint én lettem volna, de megvédte 2006-ban az alkotmányos rendet, amit aztán 2010 után mégiscsak megdöntöttek. Szeretném, ha mindenki észrevenné, hogy azért itt van egy bátor ember, aki éppen úgy viselkedik a nácikkal szemben, ahogyan polgároknak kell.

Szeretném felhívni a figyelmet arra is, hogy a világ minden részén tömegek állnának egy ilyen kiállás mögé. Azok is odamennének, akik nem pártjának hívei. Nácikkal, mocskos csőcselékkel, eltorzult állatokkal szemben kiállna mindenki Amszterdamtól Berlinen át New York-ig. Budapesten viszont nem állnak mellé. Éppen úgy lapítanak a redőny mögött, mint amikor elhajtották a zsidókat az utcán. Ez a magyar nép beteg. Hiányzik belőle az alapvető emberi tisztesség, a gerinc, a jellem, az emberség, az öntudat. Annyi polgár él közöttük, ahányan odaálltak a nácik köpése elé.

Azok az emberi hulladékok, akik 2006-ban és tegnap is tomboltak, barbárok. Akik őket felhasználják és velük cimborálnak, azok is. Akik pedig eltűrik, hogy ezek uralkodjanak egy nép fölött, jellem nélküli emberek.

Idekopizok egy Facebook bejegyzést. Ez a szöveg hibátlan és egy polgár erkölcsi tartását mutatja. Tükör, amelybe belenézhet mindenki. Magyarország nem azért reménytelen hely, mert tele van nácikkal, klerikálfaiszta bűnözők uralkodnak, hanem azért, mert olyan népe van, amely unottan, fásultan, érdektelenül és cinikusan tekint arra, amikor valaki kiáll az alapvető emberi jogok, az emberség és a törvényesség mellett.

Tiszteletre méltó, hogy egy volt miniszterelnök, kiáll egykori beosztottjai mellett, akik jó ügyet szolgáltak, azoknak az életét védték, akik most is lapítanak, még ha eközben egyesek hibáztak is, vagy elveszítették a fejüket. De itt ennél többről van szó. Nácik, gyilkos ideológiák hirdetői terrorizálják az országot. A kormányzati hatalom pedig az oldalukon áll. A kegyeit keresi. Őket bátorítja. Az ország lakossága pedig ezt tétlenül és közömbösen nézi.

Ahogyan közömbösen nézte a hátba lőtt cigány kisfiú legyilkolását, a rendőrségen agyonvert embert. A kényes ízlésű magyarok felháborodnak azon, ha azt mondom, hogy Amerikában az a rendőrörs, amelyen halálra rugdosták azt a szerencsétlen embert, égett volna, mint a zsír. A polgárok gondoskodtak volna arról, hogy mindenki tudomásul vegye, és megértse, hogy ezt még egyszer nem lehet megtenni. Na, ezen felháborodik a magyar ember, az agyonverésen nem. Nácik terrorján nem. Horváth Aladár vérig sértődött azon, amikor azt írtam róla, ha az amerikai feketék polgárjogi történetét akarja tanulmányozni, akkor azt kell megtanulnia, hogy a feketék egy emberként keltek fel (a kellemetlen részletektől most megkímélek mindenkit), amikor valamelyiküket bántalmazták. Mindaddig, amíg emberszámba nem vették őket, és amíg a hatalom meg nem tanulta, hogy a törvény oldalán a helye. Ezek tények. Ez történt.

Ami a bíróság előtt zajlott, az kicsiben mutatja azt, ami az egész országban bekövetkezett. Ezek a barbárok kétségbe vonják mások létezését, szabad mozgását, emberi jogait. Az utcán bántalmaznak embereket, és az államhatalom nem védi meg őket. Az ilyen állam nem teljesíti a kötelességét, felmondja a polgárok vele kötött szerződését, az ilyen hatalmat azonnal el kell kergetni. De azok nem a magyarok lesznek, akik kiállnak másokért és bármilyen elvekért. De akik nem állnak ki másokért, akiknek nincsenek eszményeik, amelyeket megvédenek, akiket a saját szabadságuk sem érdekel, azok milyen emberek?

Milyen ország az, amelynek lakói tétlenül nézik mások megalázását, nácik, bűnözők, potenciális gyilkosok tombolását? Akik nem állnak ki egymásért, nem állnak ki magukért, akiket nem érdekel tisztesség, becsület, szabadság? Akik magukra hagyják azokat, akik az ő életüket és a szabadságukat védik? Akik hagyják, hogy tisztességes embereket elvadult állatok megalázzanak? Tudomásom szerint azokat a rendőröket, akik nem tartották be a törvényt, és úgy védték meg az emberek biztonságát, felelősségre vonták. Ami most folyik, az politikai boszorkányüldözés és náci uszítás.

Az az ország, amely erre érzéketlen, szar ország. Lehet megsértődni cinikus és nagypofálú senkik. Szar emberek vagytok. Verhetitek két téglával a melleteket, hogy büszke magyarok vagytok, a világ ezt látja, és megvet benneteket. Undorodik tőletek. A külföldön élő magyarok, már nem mondják meg, hogy magyarok, mert látják a pillantásokon, hogy milyen a civilizált emberek véleménye rólatok. Szégyenkezni kell miattatok. Még egyszer, hogy el ne felejtsétek: szar emberek vagytok. Nincs bennetek semmi tartás, semmi gerinc, semmi tisztesség.

Íme az idézet, amely egy embertől, egy polgártól való (ti, akik ezt közömbösen nézitek, nem vagytok azok):

“Ha valakinek kétsége volt vagy van, hogy milyen erők álltak a 2006 őszi zavargások mögött, azoknak tanulságos lesz megnézni a ma kezdődő Bene-Gergényi per előtt és közben történteket. Magukból kivetkőző, durva emberek üvöltöttek, lökdösődtek, ütöttek és köpködtek. Igazi újnáci rendbontás volt. Fenyegető, agresszív, embertelen.

Hogy a bíróság és a rendőrség miért nem tudta vagy akarta fenntartani a rendet, azzal most nem foglalkozom.

Muszáj újra feltenni a kérdést: ki áll a jó oldalon? Ki lehet-e egyezni a jobboldal értékelésével? Szabad-e a demokratáknak csendben maradni? Kétségtelen, nem könnyű feladat szembenézni az újnáci őrjöngéssel. De mi a demokraták dolga? Átadni a terepet a szélsőjobbnak? Engedni, hogy mára a rendőröket tartják bűnözőnek és a rendbontókat áldozatnak? (A kérdés akkor is helytálló, ha a rendőrök követtek el szakmai hibákat, és sajnos 2006 októberében több békés járókelő is megsérült az oszlatásban.)

Nem keresem a bajt. De nem engedhetem meg, hogy a rendőri vezetők ellen a Fidesz és a Jobbik által összerakott politikai koncepció alapján indított per első napján ne legyek a rendőrök mellett. Akkor sem, ha üvöltenek az újnácik. Akkor sem, ha köpködnek és ütik a hátunkat. Mert ez semmi ahhoz képest, amit e gazemberek elődjei megtettek hetven évvel ezelőtt, és szívük szerint megtennének ma is.

Nincs kompromisszum, mondtam múlt szombaton a Szabadság hídon. És ma is ezt mondom. És aki elnézést kér azért, mert meg akartuk védeni hazánk rendjét 2006 őszén, az a jobboldal elfogadhatatlan szövegét mondja. Aki behódol, az alul marad. Aki jobboldali szavazókra kacsingatva feladja az elveit, az maga is sáros lesz.

Időnként nehéz demokratának lenni. Nehéz, de felemelő. Ha leköpnek, azt letörlöd, de ha magadat köpöd szemen, az letörölhetetlenül ott marad. És ocsmány bélyegként ég beléd…”

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.8/5 (133 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +235 ( 251 szavazatból)
Bartus László: Egy magányos polgár, 4.8 out of 5 based on 133 ratings

  • Hozzászólások(149)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

149 Reader’s Comments

  1. Tisztelt Oldster!
    Amikor a tényekből következtetést vonok le, a legkevésbé az érdekel, hogy “mindenki számára helyes” következtetést vonjak le. CSAK AZ érdekel, hogy HELYES következtetést vonjak le. Megalapozott, valóságos, logikailag hibátlan következtetést.
    .
    Nehezen vagyok vádolható azzal is, hogy az aktuális problémáról terelem el a figyelmet. Két éve próbálom elmagyarázni mindenhol mindenkinek -itt is – hogy diktatúrában élünk, illetve azt, hogy ez miért diktatúra, és mi az egyetlen mód az ettől való megszabadulásra. Kaptam érte eleget, voltam itt minden, csak rendes ember nem….:-((
    .
    Az örömömre szolgál, hogy Bartus úr kezdi végre megérteni, de jobban örülnék, ha Ön is értené, hogy nem a diktatúra választási cirkuszára kell készülni, mert az nem alkalmas a diktatúra felszámolására.
    De igaza van Önnek és a sok mínuszolónak.
    Hosszan és fölöslegesen írok….Készüljetek csak a választásra, nektek vakoknak és tudatlanoknak az való…..:-(
    Mi meg csinálunk egy alkotmányos ellenállást, ha kell a 4. szabadságharcot is megvívjuk (most végre eredményesen befejezve) és kiharcoljuk a Ti alkotmányos jogaitokat is…..
    Nem, nem kell csatlakozzatok, Ti csak támogassátok továbbra is a diktatúrát azzal, hogy támogatjátok a diktatúrát fenntartó pártokat…:-((
    “Uram, bocsáss meg nekik, nem tudják mit cselekszenek!”..:-((
    .
    Meggondoltam, nem fejezem be az írásom.
    Úgy látom, ennyi is fölösleges volt….:-(
    (most egy darabig megint nem jövök ide…)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (16 szavazatból)
  2. Mert mi ma a magyar ?
    Csak rút szibarita váz…..
    ( Seztet neménmondom kéremszépen , hanem a Költő.)
    -
    Más
    -
    JÓ VOLTÁL MA FERI , a Klubrádióban , Kuncze műsorában.
    Még a végén megkedvellek.
    PEdig kár lenne , mert politikust nem kedvelni kell hanem objektívan nézni és ha megfelelő az amit mond akkor rászavazni.
    De a magyar olyanra szavaz leginkább ma , aki nem mond semmit. De legalább lehet szeretni !
    Háá kineszeretné a focit meg a jóféle papprintott kóbászt nemiga ?..:)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  3. Ego
    17:47

    ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  4. Gyurcsány interjúja a köztévének, hát döntse el mindenki, hogy egy súlycsoportban van-e a koncepciózus kérdezővel:

    http://www.hirado.hu/Hirek/2013/09/18/18/Gyurcsany_elarulta_milyen_a_viszonya_Mesterhazyval_es_Bajnaival.aspx?fb_action_ids=373774289392017&fb_action_types=og.likes&fb_source=other_multiline&action_object_map={%22373774289392017%22%3A422878024480022}&action_type_map={%22373774289392017%22%3A%22og.likes%22}&action_ref_map

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  5. Geri Tibor
    Én kíváncsi lettem volna a folytatásra…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  6. Geri Tibor
    Hogy a diktatúra választási cirkusza fondorlatos csapda, amibe nem szabad belemenni, ezt én magam (Bartus László úrral együtt), már három éve amolyan “ceterum censeo” szerű makacssággal magyarázom, úgy, hogy ebben abszolút egyetértünk.
    Abban, hogy fölhúzod az orrod és megsértődsz, amiért sok jóravaló ember nem képes fölfogni, amit (másokkal együtt) mondasz, abban a legkevésbé sem értek egyet veled.
    Hogy mi teszi egy ember értékét, nehéz megmondani. Van, aki megnyeri a fizikai Nobel díjat, más tisztességben fölnevel nyolc gyereket. Van, akinek vág az esze, mint a borotva, az IQ-ja 140 fölött van, más viszont meleg szívű, jó ember, akiből árad a szeretet. Ki ér többet?
    Ne pöffeszkedj azért, mert te meglátsz olyan igazságokat, ami másnak nem megy a fejébe. Magyarázd türelemmel a magadét, azzal többre megyünk mindannyian.
    Csak ismétlem: addig hányd a borsót a falra, míg le nem omlik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  7. Geri Tibor
    Az előzőekhez kiegészítésképpen :
    Viszont mindazért, amit hallatlanul érdekes rendőri és politikai tapasztalataidból megosztottál velünk, az AN olvasóival, hálát és köszönetet érdemelsz? Már csak azért is, mert tudom, az ilyen nyíltság nem kockázat nélkül való. Sokat teszel a demokratikus változásért, amikor ezt a rizikót vállalod.
    Mégis és újra:
    többet használsz, ha nem sértődsz meg. Attól se amit én írtam. És folytatod.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  8. Javítás: “érdemelsz.” – vagyis: nem kérdőjel, hanem pont.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  9. Tisztelt Oldberg!
    Nem sértődtem meg. Ismerem saját lehetőségeimet és tisztelem más értékes és hasznos tulajdonságait.
    Nem ezért nem jövök most egy darabig.
    Hanem azért, mert ahogy láttam Gyurcsány fejlődését, úgy látom Bartus úrnak és ennek az oldalnak a politikai “fejlődését”. És addig, míg Bartus úr és Ön is demokráciáról beszél, addig nekem nem érdemes itt Önökkel vitatkoznom.
    A többiekkel meg még úgy se….:-(

    Majd amikor megértik, hogy Gyurcsány azért nem tud elszakadni a politikai elit diktatúrájától, mert ugyanabban a demokráciában gondolkozik, amiben Önök, (és ami a diktatúra alapja is), akkor visszajövök.
    Mondhatná. hogy maradjak itt és segítsem ezt a vitát. De belefáradtam.
    Legalább 25 éve, állandóan szembe szélben ….:-(
    Már nem vitatkozom azért, hogy a vitapartneremnek a vita után jobb legyen…
    Már bele tudok törődni, hogy tudom a megoldást, mégse használják, és a szemem előtt hullik a porba, ami a tudásommal menthető, jobbítható volna.
    .
    A politikai elit diktatúráját nem csak választással nem lehet felszámolni. De se egy másik diktatúrával, se bármilyen demokrácia kísérletével. És nem csak azért, mert az MSZP-nek köszönhetően itt már nem lesz semmilyen demokráciához többség. Hanem azért, mert a demokráciák (sorrendben szocialista, liberális, konzervatív) politikai elitje EGYESÜLT, és a TELJES politikai elit diktatúrája zajlik. Vagyis a választóvonal nem vertikális (jobb-bal vagy szocliberál versus konzervatív) hanem újra horizontális.
    Diktatúrát gyakorló politikai elit versus a nép.
    .
    Ezért nem lehet Gyurcsány a jövő, bármennyire a liberális demokrácia legtehetségesebb politikusa. Mert nem a nép, hanem a politikai elit oldalán áll. Nem értette meg, hogy a politikai fejlődésében milyen lépcsőfokot kellett volna meglépnie. Ki kellett volna lépjen a baloldalból, hogy segíteni tudjon a baloldalnak….
    Én megléptem. Megértettem, hogy ahhoz, hogy a “proletároknak” segítsek, nem az a megoldás, hogy proletár diktatúrát akarok. Hanem az, ha egy szinttel feljebb lépek, és olyan megoldást keresek, ami az EGÉSZ társadalomnak elfogadható, nem csak a többségének.
    És nem csak ezt találtam meg, hanem sokkal többet.
    Orbán és Bajnai csak beszél Korszak-váltásról.
    Ami az én kezembe került és amiről én beszélek, az viszont VALÓBAN egy korszakváltás modellje és annak ideológiája. Még akkor is, ha ezért mindenki hülyének néz…:-((
    .
    Nem az én érdemem, hogy az én eszembe jutott. Kaptam és viszem, mint a keresztemet. És eltűröm, hogy aki nem érti még, az mind hülyének néz miatta.
    Ezért néha meg kell pihenjek, hogy erőt gyűjtsek a továbbiakhoz.
    Ezért nem jövök most egy darabig ide….
    Itt hagyok egy írást, hogy milyen irányban gondolkodjatok, mert szerintem arra van a fejlődés iránya…..
    Sok sikert nektek, Önöknek…!
    http://peacekeeper.nolblog.hu/archives/2013/09/20/Demokracia_esvagy_Nephatalom/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  10. Geri Tibor!
    Elnézését kérem, ha itt ott nem értek egyet önnel, de amit mond az nekem változatlanul – homályos.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  11. Geri Tibor, 2013. szeptember 19. csütörtök 19:01
    Valami nem stimmel. Bartul László nem “kezdi végre megérteni”, hanem ő is régóta azt hirdeti, ordítja, hogy nem a választásokra kell készülni, mert az csak egy cirkusz. Ő hirdeti erővel a bojkottot, és nem is csak választási bojkottot, hanem a rendszer bojkottját. Ön ezt nem tudja?
    A diktatúra hajnalán 2012. január 2. hétfő 2:51
    Utolsó csengetés 2012. december 28. péntek 3:42
    http://nepszava.com/2012/12/velemeny/bartus-laszlo-utolso-csengetes.html
    Konszolidál az Alkotmánybíróság 2013. január 5. szombat 21:06

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  12. Geri Tibor nevével és a bojkottal kapcsolatban ezeket találtam:
    .
    http://kutasi.blogspot.hu/2012/01/11452-geri-tibor-nep-elarulasa.html
    .
    //hungarianvirus.wordpress.com/2012/10/11/a-hungarianvirus-nyilt-levele-a-millanak-15o-ellenzeki-facebook-csoport/
    .
    Az utóbbinál leszedtem a http részt. Itt egy hozzászólásban található a szöveg. Egy későbbi hozzászólásban pedig:
    “A szerzőt tüntessétek fel, mint írtam: Geri Tibor. Jómagam 5000-es taglétszámmal: Nyugalmazott rendvédelmi szövetség.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  13. Kedves Geri Tibor,
    Remélem, nem sértődik meg, ha azt mondom, hogy az Ön által javasolt néphatalom fából vaskarika.
    A nép mint olyan nem tud közvetlen hatalmat gyakorolni, egyszerűen túl sokan van hozzá. Ezért az akaratnyilvánítás mechanizmusába közbenső lépcsőket iktat be: a kisebb, még “átlátható” közösségek választanak maguk közül képviselőt, majd ezek a képviselők választanak maguk közül képviselőt egy magasabb hierarchiaszinten. Kultúrafüggő, hogy hány ilyen szint van. De annyi biztos, hogy minden ilyen szint partikuláris “szintérdekeket” teremt, és ezeket egyre nehezebb vissszavezetni a bázis érdekeire, ahogyan egyre nehezebb a bázist is meggyőzni arról, hogy a magasabb szint őket képviseli. Pedig mindkettőt muszáj, mert a bázis majd megint választani fog. Ezt a kétirányú megfeleltetést valósítják meg a pártok.
    És innentől kezdve nem látom, miben tudna újat mutatni az Ön mozgalma.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  14. Én azért nagyon szeretném, ha Geri Tibor közreadná az egész történetet. Szeretném ugyan azt is, hogy kicsit világosabb legyen, de tudom, hogy néha csak a történet végén áll össze a kép. Azt is tudomásul kell vennünk, hogy nem vagyunk egyformák. Nem fogalmazunk ugyanabban a stílusban (hál’ istennek!), és mások a preferenciáink is. Úgy látom, hogy nagyjából ugyanazt akarjuk, még ha nem is értjük teljesen egymást. Ha pedig nem teljesen ugyanazt, akkor is a legfonosabb aktuális kérdésekben egyetértünk, és szövetségesek lehetünk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  15. Tisztelt Oldster!
    Az nem volna baj, ha ÉRTENÉ, amit mondok, és itt-ott “nem ért velem egyet” mindenben.
    A baj abban van, hogy homályosan ért. Mert akkor nem velem nem ért egyet, hanem csak azzal nem ért egyet, amit homályosan lát…
    Ebben viszont nem tudok Önnek segíteni, a probléma az Ön készülékében van…
    Talán más(ik) szemüvegen keresztül kellene néznie a világot….
    .
    Girbegurba!
    Látom és köszönöm a felém megnyilvánuló jó szándékot.
    Ezért megpróbálom újra megfogalmazni, hogy miért nem ugyanarról beszélünk évek óta, és miért csak most kezdi érteni Bartus László azt, amiről én már régóta beszélek.
    Bartus Laci is Fidesz diktatúráról beszélt az elején, meg én is
    Én dátummal idetettem, hogy mikor írtam le először a Fidesz épülő rendszeréről, hogy DIKTATÚRA:
    “peacekeeper|2010. jún. 15. 8:30|
    A diktatúra elkezdődött. Mondtam, hogy ezzel fogják kezdeni az alkotmányozást, a 4/5-ös szabály 2/3-al való törlésével. Ha valakinek volt még valami illúziója Orbán és a Fidesz demokrata voltát illetően, annak most van “itt az idő”, hogy az illúzióival leszámoljon.”
    .
    Ez itt nem a “ki mondta előbb hogy diktatúra” verseny. Én ugyanis Orbán alkotmányozása megkezdésének pillanatától a készülő diktatúrával szemben az egyetlen lehetséges megoldást, a népszuverenitás elvén álló néphatalmat tettem. Míg Bartus Laci és itt mindenki a DEMOKRÁCIÁT.
    Csak hát az én rendszerem akkor is igaz maradt, amikor 2012 végére kiderült, hogy a diktatúrát a TELJES politikai elit hozta létre. Mert ugyanúgy a népszuverenitás elvére alapozott nép által alkotott alkotmánnyal lehet megszüntetni. Míg Bartus Laci és itt mindenki demokrácia rendszere összeomlott és tarthatatlanná vált. Mert NINCS másik politikai erő, aki képes lenne létrehozni a mostani diktatúrából a demokráciát.
    Mert amiről azt hittük, hogy nem következhet be – a liberális demokráciából is lehet (liberális) diktatúra – az igenis bekövetkezhetne.
    És ha nem ilyen primitív werberi stratégiával csinálják és nem ilyen primitív MSZP-vel, most meg is tudták volna csinálni….
    És akkor nem azt kellett volna kérdeznem, hogy Bajnai a liberális diktátor, hanem azt, hogy Mesterházy?
    Ugyanis a népszuverenitás elvetése után a pártok a liberális demokrácia helyett már csak LIBERÁLIS DIKTATÚRÁT hozhatnak létre.
    És hiába mondja bárki, hogy ez lehetetlen, hogy ez fából vaskarika, nem lehet liberális demokráciát létrehozni.
    Nos, sokáig én is ezt hittem. Míg meg nem értettem, hogy a népszuverenitás elve nélkül CSAK AZT lehet létrehozni.
    Liberális diktatúrát.
    .
    Ezért nem megoldás Gyurcsány és Bartus Laci demokráciája.
    Mert én beszéltem Gyurcsánnyal, beszéltem az ellenzéki tárgyalásokon a szakértőivel is és Gyurcsány ugyanúgy elveti a népszuverenitás elvét.
    Márpedig ezt a diktatúrát – a TELJES politikai elit nép feletti diktatúráját – csak a népszuverenitás elvére épülő néphatalommal, egy nép által alkotott alkotmánnyal lehet felszámolni.
    Vagy most vagy forradalmak és polgárháborúk, vagy a 4. szabadságharc után, de akkor is csak EZZEL.
    Egy nép alkotta alkotmánnyal a magyar nép önrendelkezésének megteremtésével.
    Hogy utána azt a magyar népet, akit a hazaáruló elitje miatt itt mindennek elmondtatok, azt megfelelő tanításban részesítve felemeljük, hogy utána maga dönthessen saját sorsáról….
    Ti nem erről beszéltek, és tegnap értettem meg igazán…
    .
    Nem lesz könnyű elmozdulnotok arról az álláspontról….és én nem fogok nektek segíteni benne.
    Magatoknak kell felismerni álláspontotok tarthatatlanságát…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  16. Tisztelt Ego!
    Nem sértődtem meg, nem Ön az első, aki úgy csinál, mintha nem értené a kettő különbségét, ezt Öntől “nagyobb” emberek is megpróbálták eljátszani velem.
    .
    Nos, az ellenzéki tárgyalások 5. fordulójának jegyzőkönyvét ajánlanám (ha lenne ilyen) amelyik a közvetlen demokráciáról szólt, és ott a hozzászólásomat.
    A lényeg, hogy az a nem mindegy, hogy a nép hozza-e létre a képviseleti demokráciát, meghatározva annak kereteit, hogy az mire terjedhet ki, vagy a képviseleti demokrácia teszi lehetővé, hogy szűkre szabott kereteken belül a nép közvetlen demokráciát játszhasson.
    Mert előbbi esetén minden választás után a képviselő a választottakat fogja képviselni, kötve lesz a választói akaratához, utóbbi esetén meg odajutunk, ahol most vagyunk, hogy a képviselő jogot formál arra, hogy megfossza a népet a hatalomtól, az önrendelkezés, az alkotmányozás jogától, azaz a közvetlen demokrácia gyakorlásának jogától.
    .
    Én nem vagyok egy okos ember, de értem a kettő közt a különbséget.
    Tőlem okosabb emberek meg úgy csinálnak, mintha ez nem volna tiszta és világos, EGY-értelmű.
    Szóval én nem hiszem el, hogy ezt tőlem okosabb emberek nem látják.
    Azt gondolom, hogy SZÁNDÉKOSAN akarják megtéveszteni, félrevezetni az embereket, hogy azt csinálhassanak velük, amit akarnak.
    .
    Mondtam vagy írtam én olyant, hogy a népnek állandóan és folyamatosan közvetlen hatalmat kell gyakorolni? Elvetettem én valaha is a képviseleti demokráciát?
    Ennek EGYSÉGBEN kell működni, és egy nép által alkotott alkotmány keretében nagyszerűen összhangba lehet hozni a demokrácia ezen mindkét formájának a gyakorlását. Nem egy demokrácián, hanem egy néphatalmon belül is….
    .
    Az “én” mozgalmam (ami már egyesület, és nem én vagyok az elnöke) abban tud újat mutatni, hogy képes megszüntetni azt az érvénytelen alaptörvényt, amivel a politikai elit létrehozta a nép feletti diktatúráját, amivel a politikai elit megfosztotta a magyar népet az alkotmányozási és az önrendelkezési jogától (ami az egyik legsúlyosabb emberi jog sértés, ez az ENSZ Emberi Jog Törvényeinek 1. cikk 1. pontja, “Minden népnek joga van az önrendelkezésre”).
    Mi ezért küzdünk, hogy a magyar nép megalkossa a nép alkotmányát, ami garantálná a nép önrendelkezési jogát, amit a politikusok soha többet nem sajátíthatnak ki a maguk (vagy irányítóik) javára…
    Ez és csak ez tudja megszüntetni a diktatúrát és ez tudja garantálni, hogy soha többet ne lehessen diktatúra…
    Na erről mondja Ön azt, hogy fából vaskarika….:-(
    (Miközben amit javasol helyette, az maga a diktatúra…)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  17. Girbegurba!
    Amit betettél, az eredetileg a Facebookon jelent meg:
    A nép elárulása
    2011. december 31., 8:26
    Másfél hónappal később tettem fel a Nolblogra:
    http://peacekeeper.nolblog.hu/archives/2012/02/15/A_nep_elarulasa/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  18. Geri Tibornak: És ha az egészet mint folyamatot fogná fel? Hozhatok több párhuzamot is: Pld. Húsevés. 20 évvel ezelött nem tartották normálisnak azt, aki nem evett húst. Ma már sok országban természetes, hogy az étlapon külön rovat van a vegetáriánusoknak, a családban se kérdezik már meg, hogy “és pulykát sem ehetsz?”, stb, sok húsevö beiktat heti egy nap szünetet. És elképzelhetetlen, hogy egyszerre, mindenki elérné azt a tudatosságot, hogy ne egye meg az állatokat.
    -
    Másik példa: Az egyik német kisvárosban leszerelték a közlekedési táblákat, és megállapították, hogy jóval kevesebb baleset történik, az egész forgalom nyugodtabb lett. Máshol is próbálják, két hétre, egy hónapra, – tehát beindult egy folyamat – és elképzelhetetlen, hogy egyszerre mindenki megértse, hogy mi ebben a jó.
    -
    A demokráciával ugyan ez a helyzet. A képviseleti demokráciára még nincs elég tudatosság, elöbb abba kéne belejönni, hogy politikai szinten, de a magán életben, tehát a kórházban, a tanárral szemben, stb. képviseljék az emberek önmagukat. -
    -
    Találkozott már olyan emberrel, aki elmeséli önnek, hogy rosszul van a gyógyszertöl, amit az orvos felírt. A “miért szeded akkor” kérdésre jön a válasz, hogy “alárendelt helyeztben vagyok, hogyan szólhatnék neki?” visszkérdés. Tehát ezt kell elöbb gyakorolni. Ennek kell természetesnek lennie. Magyarországon úgy tapasztaltam, (6 évet éltem tavalyig ott), hgoy nagyon alacsony az önérvényesítö képesség, fordítva elmondva, magas a tekintélyelvüség. Az is lehet, hogy elöbb az önálló gondolkodás képességének kellene erösödnie. -
    -
    Itt Németországban azt tekintik a demokrácia alapjának, hogy az iskolákban és otthon önálló véleményalkotásra “nevelik” a gyerekeket. És valahány vitamüsort láttam a demokráciáról, vagy aktuális problémákról, ott mindig kihangsúlyozták, ogy folyamtokban kell gondolkodni, nagy érték a demokrácia, és még sokat kell erösödnie.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  19. Geri Tibor,
    .
    (A LÉNYEG legalul van.)

    Lassan csak megtaláltam:
    http://peacekeeper.nolblog.hu/archives/2010/06/15/Orban_zsakutcaja/
    .
    De mi a különbség a demokrácia és a néphatalom között? (Szó szerint ugyanazt jelentik.)
    .
    Értesüléseim szerint ma a magyar fiataloknak csak 40 százaláka mondja, hogy a legjobb államforma a demokrácia. Sokan támogatják a jobbikot és a fideszt, és sokan passzívak. Milyen néphatalom lesz ebből?
    .
    “azt megfelelő tanításban részesítve felemeljük, hogy utána maga dönthessen saját sorsáról…” Itt van az eb elhantolva. Ehhez először (ideiglenesen?) diktatúrára vagy legalább elit-demokráciára lenne szükség.
    .
    A közvetlen és képviseleti demokráciáról már elég régóta zajlik a vita a világban, nagyjából a Felvilágosodás óta (nagybetű, Eörsi István emlékére).
    .
    Most olvasom az Ego-hoz címzett hsz-ban, hogy ” Elvetettem én valaha is a képviseleti demokráciát?
    Ennek EGYSÉGBEN kell működni, ”
    valamint: “Mi ezért küzdünk, hogy a magyar nép megalkossa a nép alkotmányát, ”
    Ez némi akadályba ütközik a fasiszta diktatúra körülményei közt.
    .
    Mi módon “küzdünk ezért”, és hol lehet megtalálni e küzdőket?
    .
    De a LÉNYEGről: “az ellenzéki tárgyalások 5. fordulójának jegyzőkönyvét “, ill.
    “nem mindegy, hogy a nép hozza-e létre a képviseleti demokráciát, meghatározva annak kereteit, hogy az mire terjedhet ki, vagy a képviseleti demokrácia teszi lehetővé, hogy szűkre szabott kereteken belül a nép közvetlen demokráciát játszhasson.”
    .
    A nép nem képes erre. Ahhoz, hogy a nép valamit létehozzon, mindenképp keretekre van szükség, ahhoz is, hogy kereteket hozzon létre. Ez rendesen úgy történik, hogy a keretek történetileg adottak, hagyományozottak. Amikor ezeken változtatnak, az reform vagy forradalom. A legősibb kisközösségek korán túl, nagyobb rendszerek (törzsek, törzsszövetségek, államok) működésében mindeképpen képviseleti döntés van, ez már az észak-amerikai indiánoknál is így működött. Amikor a kereteken egy aktuálisan képviselet változtat, akkor külön kérdés, hogy ezt a változtatást a nép helyben hagyja-e.
    .
    Ha most nulláról kellene alkotmányozni, akkor is meg kellene választani a képvselőket, bizottságokat stb. Milyen keretek, szabályok szerint kell választani őket? Ezeket is minden kisközösségre bízzuk rá? Mi biztosítja, hogy ugyanazok nem fognak egyszerre több kisközösségben agitálni és szavazni? Mi biztosít a visszaélések ellen? Szóval szabályok kellenek, és a szabályok mindig korábbiak, mint azok használata.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  20. Geri Tibor,
    “A_nep_elarulasa” szerintem egybevág Bartus Laci álláspontjával (pl. Miért nem ordítotok?), és az enyémmel is. Legfeljebb a fogalmazás más, esetleg súlypontok.
    Alapállás: A Magyar Köztársaság Alkotmánya érvényes, csak nem tudjuk kikényszeríteni, miközben az Alkotmányt megpuccsolók tákolmánya ránk erőltetett diktatúra.
    BL is a “demokratikus ellenzéket” kritizálja magatartása miatt.
    .
    Ott a bökkenő, hogy a nép *ellenében* nem lehet érdekeiért küzdeni. Ha a nép nagy része fasiszta diktátorokkal szimpatizál, akkor nem lehet őket a demokrácia (vagy néphatalom) megteremtésére vagy védelmére mozgósítani.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  21. Oldberg!
    És hogy egyértelműbb legyen, hogy miért nem jövök egy darabig, és addig milyen tanulási folyamaton kell átmenjenek az itt levők, az ebből az idézetből látszik….., remélem felismeritek, honnan idéztem:
    .
    “A világ alapkonfliktusa a zsidók és az igazi keresztények bibliai világképe, valamint a katolicizmus pogány, bálványimádó világképe között feszül. Előbbiből a szabadság, a demokrácia, a szabad verseny, a kapitalizmus következik, utóbbiból a tekintélyelvűség, az ideológiai elnyomás, az antiliberalizmus és a feudalizmus. A fogyasztói társadalom helyett a munkaalapú társadalom. A “keresztény-nemzeti” antiszemitizmus ezért harcol a “zsidó” mentalitás ellen.”
    http://nepszava.com/2013/09/uncategorized/bartus-laszlo-a-sir-hol-nemzet-sullyed-el.html
    .
    Ez nem a “Világ” alapkonfliktusa….még csak nem is az emberi társadalmaké, hanem abból is csak kettő valláshoz tartozó államoké, azoknak is belső konfliktusa….(aminek persze van hatása a világra, de az más kérdés)
    Ezért nem próbálok itt a demokrácia ellen vitatkozni, mert rögtön antiszemita leszek. Pedig a néphatalomnak pont az a lényege, hogy ezt a konfliktust képes felszámolni…úgy, hogy túllép mindkettőn….
    .
    Mert ha elkezdenék ezen érvrendszer ellen vitatkozni, akkor egy pillanat alatt odajutnánk, hogy azért nem jött létre liberális demokrácia Magyarországon, mert a magyarok nem hajlandók elfogadni a zsidó mentalitást, maguk felett a zsidó felsőbbrendűséget.
    Vagy akár oda is juthatunk, hogy a magyarok agyilag (vagy genetikailag) nem alkalmasak arra, hogy elfogadják, és ez miatt mennek a történelem süllyesztőjébe….
    .
    Ilyen szinten nem vagyok hajlandó vitatkozni a demokrácia és a néphatalom viszonyáról..:-(((
    (Meg a néphatalom és a katolicizmus viszonyáról se)
    Főleg úgy, hogy tudom, hogy ezt a diktatúrát a demokrácia mögé bújva hozták létre, és semmilyen demokráciával NEM LEHET felszámolni.
    Még ha létre lehetne hozni demokráciát, akkor se. De nem is lehet létrehozni.
    De ezt Bartus Lacinak és nektek MAGATOKTÓL kell felismerni.
    Hogy ne kívülről rátok erőszakolt kényszernek, hanem belső igazságnak lássátok…
    Ha itt vagyok, rám figyeltek, harag gerjed a szívetekben, ami elvonja a figyelmetek a lényegről.
    Ha nem vagyok itt, egymás közt talán hamarabb felismeritek a valódi megoldást, és képesek lesztek átlépni saját árnyékotok, saját korlátaitokat.
    Ha megoldást akarunk a népeinknek, egy szinttel magasabbról kell nézzük.
    Olyan megoldás kell, ami nem csak nekünk jó, hanem a világnak is….
    .
    További barátsággal:
    (Majd időnként benézek, megnézni, hogy hol tartotok…:-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  22. Geri Tibor,
    .
    “Ha itt vagyok, rám figyeltek, harag gerjed a szívetekben, ami elvonja a figyelmetek a lényegről.
    Ha nem vagyok itt, egymás közt talán hamarabb felismeritek a valódi megoldást, és képesek lesztek átlépni saját árnyékotok, saját korlátaitokat.”
    .
    Ez esetben jobb lett volna, ha egyáltalán nem jelenik meg. Felkavarni a vizet, majd elegánsan lelépni, és homályban hagyni, hogy végül is mi az a néphatalom, ami nem demokrácia, ez nem tisztességes eljárás.
    .
    Ami pedig BL véleményét illeti “a világ alapkonfliktusáról”, azzal így én sem értek egyet, de ez nem akadálya, hogy elfogadjam állításának mély igazságát. Mert az kétségtelenül igaz, hogy a mai világban a demokrácia és az önkény erői harcolnak, és harcot a gazdasági – politikai viszonyok mellett az értékek és erkölcsi alapelvek döntik el. A polgári demokrácia a kapitalizmusra jellemző gazdasági verseny egyik alapfeltétele, mert enélkül nem biztosítható a verseny szabadsága. A világban az egyik legerősebb retrográd erő valóban a Katolikus Egyház, bár vannak komoly, nála is erősebb versenyzők is a ringben, pl. az Iszlám.
    Manapság a diktatúrák arra kényszerülnek, hogy formálisan demokráciának hazudják magukat, és aki emiatt a demokrácia ellensége, az saját magát csapja be, vagy hagyja magát becsapni. Azt senki nem állítja, hogy a polgári demokrácia a tündérország.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  23. Girbegurba!
    A nép azért “szimpatizál” diktátorokkal, mert félre van vezetve. A magát demokratikus ellenzéknek hazudóknak az lett volna a dolga, hogy védjék és őrizzék a demokráciát, és felvilágosítsák a népet. Vagy legalább a saját szavazóikat.
    A magyar nép ugyanis mozgósítható lenne a diktatúra ellen, ha azok, akiknek ezt meg kellett volna tenni (a magukat demokratáknak hazudók) nem saját diktatúrájuk létrehozására akarnák mozgósítani őket, hanem pl a néphatalom visszaszerzésére – amire kellene nekik.
    Mi, civil mozgalmak, az ellenzék hazaárulása után adtunk nekik még egy utolsó utáni lehetőséget, hogy visszatérjenek a népszuverenitás elvéhez.
    A Bárándyak vezetésével az MSZP vezette ellenzék nagyon aljasul és nagyon durván visszautasította ezt a lehetőséget.
    .
    Innen kezdve csak az alkotmányos ellenállás maradt az utolsó békés lehetőség a politikai elit diktatúrájának felszámolására. Aminek az kell legyen a következménye, hogy a nép a TELJES politikai elitet leváltja és felelősségre vonja azért, amit az alaptörvény létrehozásával tettek.
    Mert ez az évezred bűnügye!
    .
    Lett volna más lehetőség, de a politikusok eljátszották, és belekényszerítettek bennünket ebbe a helyzetbe.
    Innen kezdve nem az én életem függ egy hajszálon, a hatalom egy meggondolatlan lépésén, hanem a politikusoké.
    Ők akarták, ők hozták létre ezt a helyzetet, viseljék és szenvedjék el a következményeit.
    Ugyanis kényszerpályán vagyunk….egy valódi, a politikai elit ellen vívott szabadságharc előtti utolsó békés lehetőségnél tartunk…..
    (Mindhárom szabadságharcunkat a saját, alkotmányt sértő elitünk ellen vívtuk)
    Az alkotmányos ellenállás az utolsó BÉKÉS lehetőség a diktatúra leváltására.
    A politikusoknak élni kellene a lehetőséggel. Szó szerint ÉLNI vele…:-(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  24. Geri Tibor (2013. szeptember 20. péntek 11:30)
    .
    “Nem sértődtem meg, nem Ön az első, aki úgy csinál, mintha nem értené a kettő különbségét, ezt Öntől “nagyobb” emberek is megpróbálták eljátszani velem.”
    – Örülök, hogy nem sértettem meg; annak már kevésbé, hogy mindjárt az első mondatában rosszindulattal vádol meg és lesajnál, az utolsóban meg diktatúrapártinak titulál. Ez egy érvelő hangvételű írásra adott válaszként egyszerűen méltatlan: az ad hominem támadás alávaló eszköz. Értem a szinte prófétai hevületét, az értetlenség miatti frusztrációt is, és — ha hiszi, ha nem — el tudom képzelni, hogy igaza van, csak szeretném megérteni.
    .
    Értem, amit a továbbiakban mond: Ön a képviseleti demokrácia és a közvetlen néphatalom egyfajta ötvözését képzeli el, és azt, hogy “a magyar nép megalkossa a nép alkotmányát”.
    Egyetlen kérdésem van: hogyan nézne ki az Ön elképzelése a gyakorlatban?
    Mert a nép mint olyan nem alkot meg semmit, különösen nem egy hatalmi berendezkedés szabálykönyvét, alkotmányát. Azért nem, mert a nép 99,9%-a egyszerűen alkalmatlan erre. Aki megalkothatja, az egy ebből a népből valamilyen módon kiválasztott, hozzáértőkből (pl. alkotmányjogászokból stb.) álló csoport.
    Ki választja ki ezt a csoportot? Hogyan választja ki? Hogyan érvényesül ebben a népakarat? És hogyan fog ez különbözni az ismert képviseleti demokráciától? Egyáltalán, hogyan indul el ez az egész, hogyan fejezi ki ez a nép az alkotmányozásra és annak leendő folyamatára irányuló akaratát közvetlenül, méghozzá úgy, hogy a nulladik pillanatban ennek nincs semmiféle elfogadott folyamata? Márpedig ez elengedhetetlenül szükséges az Ön elképzelésének akár csak az elkezdéséhez is, tehát kell, hogy legyen róla elképzelése.
    Amíg erre a kérdésre, és különösen a dolog elkezdésére nem tud elfogadható választ adni, addig fenntartom, hogy ez fából vaskarika. Ezt azonnal visszavonom, ha olyan választ ad, amely megvalósítható, és amely kezdőpontként nem a képviseleti demokráciánál lyukad ki.
    A legszebb elmélet sem ér semmit, ha megbukik a gyakorlati megvalósításon.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  25. girbegurba
    2013. szeptember 20. péntek
    11:58

    “De mi a különbség a demokrácia és a néphatalom között? (Szó szerint ugyanazt jelentik.)”
    .
    Idetettem mindkettő magyarázatát, amiből látszik a különbség:
    Demokrácia: A TÖBBSÉG hatalma a többség MAGÁNÉRDEKE alapján.
    Néphatalom: Az EGÉSZ hatalma a KÖZÉRDEK alapján.
    Fentiekből látható, hogy két – teljesen különböző – dologról van szó.
    http://peacekeeper.nolblog.hu/archives/2013/09/20/Demokracia_esvagy_Nephatalom/
    .
    “…valamint: “Mi ezért küzdünk, hogy a magyar nép megalkossa a nép alkotmányát, ”
    Ez némi akadályba ütközik a fasiszta diktatúra körülményei közt.”
    .
    A fasiszta diktatúra (a politikai elit diktatúrája) ellentétes a magyar alkotmányos renddel. Mind a Történeti Alkotmánnyal, mind az ideiglenes jogállami alkotmánnyal. Ezért a megszüntetéséhez nem többség kell, csak NYILVÁNOSSÁG!
    Ezen túl nemzetközi jogot sért, az ENSZ Emberi jogok Törvényét.
    Ehhez se többség kell, csak beadvány, és ennek a beadványnak NEMZETKÖZI NYILVÁNOSSÁG.
    Hogy lássák meg végre a szövetségeseink, hogy nem csak a jobboldal fordult szembe a néppel, hanem a TELJES politikai elit, és olyant tettek, ami példátlan a világtörténelemben. Alaptörvénybe írták saját népük jogfosztását.
    Ilyent még a kommunisták se tettek…mert legalább hivatkozás szintjén a népre hivatkoztak.
    .
    “A nép nem képes erre. Ahhoz, hogy a nép valamit létehozzon, mindenképp keretekre van szükség, ahhoz is, hogy kereteket hozzon létre. Ez rendesen úgy történik, hogy a keretek történetileg adottak, hagyományozottak.”
    .
    Már miért ne volnánk rá képesek? Főleg, hogy a keretek adottak.
    A nemzetközi keretek is (Minden népnek joga van az önrendelkezésre) meg az ezer éves magyar alkotmányos rend keretei is adottak (nem beszélve az alkotmányosság egyetemes, emberi jogi követelményeiről).
    “Minden hatalom a népé. ”
    Ez nem elég KERET?
    Mert ebből le lehet vonni azt a következtetést, hogy az alkotmányozás alanya a nép és a képviselők (mivel a képviselők is a nép része). 119/96 OGY határozat.
    De azt a következtetést, amit Salamon és utána a Fidesz frakció levont ugyanabból az alkotmányból, hogy Az Országgyűlés az alkotmányozó hatalom, az sehogy sem vezethető le belőle…
    Szóval megnyugtatlak, a nép tud alkotmányt készíteni.
    Ha kell, és eljutunk oda, szívesen megszervezem….:-)
    .
    Képviselőket legközelebb úgy kell választani, ahogy ugyanez a garnitúra még tudta 89-ben. Előbb új alkotmány kell, utána választás…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  26. Girbegurba!
    Én elfogadom Bartus László érvét, hogy a nyugati világban a kapitalizmus és a feudalizmus küzd egymással. Ez két különböző társadalmi korszak.
    Erre mondom, hogy én azért nem kapcsolódom bele ebbe a vitába, mert amit én vallok, az egy ÚJ KORSZAK ideológiája.
    Vagyis én egy VALÓDI korszakváltásról beszélek, ami nem csak a feudalizmus, nem csak a kapitalizmust (de az itt nem tárgyalt szocializmust is) meghaladó ÚJ TÁRSADALMI RENDSZER.
    Amikor az első országban bevezetik a néphatalmat, annak akkora hatása lesz a világra, mint a francia vagy az orosz forradalomnak. (Meg arra az ország fejlődésére, ahol ezt bevezetik, és erre nekünk van a legjobb esélyünk most)
    Ezért nem vitatkozom itt a demokráciáról…
    Mert amit én hirdetek, annak még “érni” kell.
    És akkor jön el az ideje, amikor fölismeritek, hogy a demokrácia tényleg nem jó, oda tartozik, ahova Arisztotelész sorolta.
    A rossz államformák közé, és van tőle jobb.
    Na akkor kellek majd ide én, addig nem…:-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  27. Most lettem analfabéta. Nem értem a betűk értelmét megfejteni…
    Igazán kíváncsivá tett Geri Tibor.
    Nem kéne rejtegetni azt a nagy horderejű ÚJ TÁRSADALMI RENDSZERT!!!
    Másoknak is ez a véleménye???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  28. Ego
    2013. szeptember 20. péntek
    13:16

    Igen, amit felvet, azt végiggondoltam és az elmúlt 2 évben sok helyen, sokszor leírtam…
    Az Ön kedvéért összeszedem és bemásolom ide.
    Kis türelmét kérem hozzá….

    Szerintem már érti, hogy igazam van, úgy látom elég művelt és intelligens ahhoz, hogy ennyiből is lássa…
    De a kért bizonyítékot is benyújtom….:-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  29. Bumburi!
    Már többször feltettem ide, és ma már sokkal jobban, érthetőbben meg tudom írni, de talán ebből is érthető….
    http://peacekeeper.nolblog.hu/archives/2011/01/25/Az_egesz-seges_demokracia/
    Na most már tényleg megyek!
    Majd jövök….:-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  30. Szeretnék, ha elfelejtenénk…
    http://egyenlito.blog.hu/2011/02/24/a_fidesz_a_tomegbe_lovetett_volna_2006_ban

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  31. Geri Tibor!
    A probléma ott van az elmélettel,hogy kell néhány felismerés. 5 pontba szedve.
    Sajnos ebben az országban ez az 5 pont soha nem lesz megvalósítható.Már megettem a kenyerem javát… Ezért tudom miről beszélek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  32. Geri Tibor,
    .
    A megadott linkeket (13.41 és 14.19) megnyitottam, megnéztem. Jó, tegeződjünk, köszönöm.
    .
    Magam is kedvelem az utópiákat, mert ezek nyilvánvalóvá teszik, mit nem szeretünk mai világunkban, és mire vágyunk.
    Nekem régóta kialakult meggyőződésem, hogy az ilyen célkitűzések a mi életünkben nem valósíthatók meg, több ok miatt sem. Ezek közül az egyik, hogy a világ nem engedelmeskedik akaratunknak. Sokkal bonyolultabb, mint hogy irányítani lehetne. Nem arról van szó, hogy modellünk hamis, túlságosan egyszerűsítő (bár az is valószínű), hanem arról, hogy a tényezők sokakságát nem tudjuk áttekinteni, vezérelni. Egy másik ok a sok közül, hogy az emberi társadalom nem szervezet (organizáció), hanem inkább magasrendű élő lény (organizmus), aminek viselkedése, működése, fejlődése saját belső törvényeket követ. Mi ennek része vagyunk, befolyásolhatjuk – egy kicsit -, de lényegesen nem változtathatjuk meg.
    .
    Ezért azt gondolom, hogy az általatok kitűzött cél megközelítéséhez, ahhoz, hogy olyan állapotba jussunk el, ahol már esetleg komolyan gondolhatunk rá, előbb az önkény erőitől kell megszabadulnunk. Ez az út az annyira nem kedvelt polgári demokrácián keresztül vezet. Ehhez itt, nálunk, aktuálisan a fideszes fasisztákat kellene elzavarni, meg a “baloldali” demagógokat semlegesíteni. Meg kellene szüntetni, vagy legalább erősen visszaszorítani a gazdaság a maffiózó jellegű kifosztását.
    .
    Azt is gondolom, hogy ideológiai ellentéteink ellenére ez a közvetlen célunk azonos, és szövetségesek, sőt, barátok is lehetünk.
    .
    Talán komikusnak látszik a mostani helyzetben, de azt is világosan kell látnunk, hogy ha sikerül valahogy megszabadulnunk fasisztáktól, és a “néphatalom” hívei eszméik miatt akadályozzák a demokrácia működését, akkor viszont élesen szembe kerülünk egymással. De ez egyelőre távoli lehetőség.
    .
    Még annyit, hogy a nemzetközi nyilvánosságra hiába hivatkozol, arra hiába vársz. A nemzetközi jogrendszer csak annyiban működik, amennyiben az éppen megfelel az aktuális hatalmi viszonyoknak. Nincs világállam, melynek rendőrsége beavatkozhatna, és különösen nem fog beavatkozni egy olyan ideológia védelmében, ami szemben áll mindkét fő erővel. Itt a nyers erő dönt elsősorban, és bár a baltás gyilkos cinkosa lavírozik, ennek fő oka gazdasági gyengesége, hogy a világon a tőkés világrendszer uralja a gazdasági folyamatokat.
    Nem mellesleg: csak azokat, a politikaiakat nem uralja, hanem csak a gazdaságon keresztül hat. De akkor is ez az erősebb kutya, és lassú víz partot mos módon szép lassan maga alá gyűri az egészet. Ha azt akarjuk, hogy onnan tovább léphessünk a minél szélesebb jogok felé, akkor nem vele szemben, s így ténylegesen a sötétség erőit támogatva kell állást foglalnunk, hanem ezt a tőkés rendet kell megszelidítenünk, ezen *belül* kell minél szélesebb szabadságjogokért, minél értelmesebb jogrendért fellépnünk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  33. Geri Tibor
    A nemzetközi nyilvánosság….
    -
    Hillary Clinton: A demokrácia addig tart, ameddig nem nyúl valaki a választási törvényhez!
    -
    Nálunk nem hozzányúltak, hanem össze-vissza variálják, a körzeteket tetszés szerint tologatják, de pl. a kettős állampolgárok levélbeli szavazása és a kint dolgozók szavazása is egy érdekes dolog, mert ugye tkp. nem lenne kétféle állampolgár…oszt mégis van…..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  34. “Ez a magyar nép beteg. Hiányzik belőle az alapvető emberi tisztesség, a gerinc, a jellem, az emberség, az öntudat. ” Pontos megallapitas.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  35. No lám!
    Milyen, egyenesen társadalomtudományinak mondható vitát képes Bartus László egy cikke gerjeszteni. Bartus László úr azonban mindennél sokkal pragmatikusabb. Geri Tibor tetraédereit nekem még tanulmányozni kell. Nem tudom, hogy mások hogy vannak vele.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  36. Girbegurba!
    Rousseau és Marx a maga korában nem örvendett széles ismertségnek és népszerűségnek, sokan vitatkoztak velük, és egyikük se érte meg az elméletének gyakorlati megvalósítását. Mégse mondhatjuk, hogy utópisták voltak a maguk korában.
    .
    Megértem, hogy elsőre sokan nem értik a Tetraédert, meglepődnek az egyszerűségén. De én, aki legrégebb óta ismerem és én is közben ismerem meg, azt mondhatom, hogy sokkal több van benne, mint ami elsőre látszik…
    .
    Ez nem egy materialista idom, hanem a gömbökkel együtt, azok színeivel, elhelyezkedésével (és főleg dinamikus formáival, ami egy statikus modellen nem látszik) nagyon mély igazságokat hordoz, és nem csak az anyagi világ szintjén…
    Hidd el, nekem nem mondtál újat azzal, hogy a társadalom inkább organizmus. Ugyanis én ismerem ezen modell következő lépcsőfokát, aminek pl Organikom a neve, de az majd néhány évtized vagy évszázad múlva jöhet (szerintem)…
    .
    Az, hogy a jövő az a demokráciához való visszalépéssel kezdődik, az csak kb egy évig, 2010-11 között volt igaz, ma már nem. Azért nem, mert Orbán a Tetraédert 2011-ben átfordította. Ugyanis sokak tévedésével ellentétben a diktatúra nem a választással, hanem az alaptörvény megalkotásával jött létre, az billentette át a Tetraédert. Most a zöld gömb van felül, és annak diktatórikus formájával uralkodnak.
    Ebből a helyzetből viszont nem kell visszalépni (nem is lehet, mert nincs többség se a szocialista, se a liberális demokráciához) mert ha jól megnézed, a Tetraéderben minden másik állás EGYETLEN mozdulattal elérhető. Csak van egy feltétel:
    A diktatúra megdöntése – a Tetraéder felborítása – ELŐTT!!!, meg kell egyezni, hogy a borítás UTÁN melyik csúcs lesz felül. Mert csak akkor lehet fölborítani. Azaz csak akkor tudjuk megszüntetni a diktatúrát, ha tudjuk, hogy mi lesz UTÁNA, és AZÉRT fogunk össze.
    Nagyon egyszerű, ez is benne van a Tetraéderben, “elmondja ” a diktatúra megszüntetésének a “módszerét”
    Ha körbeálljuk a Tetraédert, és mindenki egyszerre teljes erejéből borítja, akkor a Tetraéder szilárdabban áll a helyén, mint e nélkül.
    De ha emelés (borítás) ELŐTT megegyezünk, hogy MELYIK csúcs lesz felül, és MINDENKI azt a csúcsot emeli, akkor a többség simán átfordítja a Tetraédert, azaz képesek leszünk megdönteni a konzervatív (Bartus szerint feudális) diktatúrát….
    .
    Látod, az egyszerű Tetraéder segítségével ilyen egyszerű megcáfolni a demkrácia melletti érvedet, és megmutatni, hogy mivel lehet megdönteni a diktatúrát…
    Persze Ti elvitatkozgathattok még egy darabig a demokrácián, részt vehettek a diktatúra sokadik választásán, a diktatúrát csak úgy fogjátok tudni megszüntetni, ahogy mondom.
    Nem azért, mert én olyan qrva okos volnék. Hanem azért, mert amit mondok, azt nem a saját kútfómből mondom, hanem a Tetraéder törvényszerűségeiből, a társadalmi fejlődés törvényszerűségéből.
    ha ERRŐL akar valaki vitatkozni, akkor szívesen rendelkezésre állok, ha kell éjjel kettőkor is.
    De a diktatúra demokráciával való megszüntetéséről nem vitatkozom veletek.
    Időpocsékolás…
    Most az alkotmányos ellenállás megszervezésével foglalkozom, arra kell az idő…
    Ha megismeritek, nektek is tetszeni fog. Feltéve ha továbbra is nem a saját (liberális) diktatúrátokat akarjátok Ti is érvényre juttatni.
    Mert az nem fog menni…:-(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  37. Geri Tibor,
    “Látod, az egyszerű Tetraéder segítségével ilyen egyszerű megcáfolni a demkrácia melletti érvedet”
    Nem, nem látom. Sőt, a tetraéder csak zavar. Az ilyen geometriai analógiák nem helyettesítik a konkrét tárgy elemzését, legfeljebb szemléltetik az összefüggéseket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  38. Geri Tibor
    Nekem – az egyszerű eszemnél fogva -, ez egy vetésforgó. Vagy váltógazdálkodás.
    Gyártani lehet hozzá ideológiát, meg a tetraéder felborított tulajdonságát elemezgetni,de maradunk ott ahol voltunk.
    Azért köszönöm. Követni még tudtam. Csak nem látom a mai helyzet, és a tetraéder közötti ellentmondás feloldásának a lehetőségét.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  39. csakén

    Szerintem Hillary Clinton nem ezt mondta, hanem azt ,hogy addig van demokrácia amig a hatalom egy DEMOKRATIKUS választáson leváltható.
    Csak egyszerűen hozzányúlni a választási törvényhez miért ne lehetne?
    Pl: technikai módositások, elektronikus szavazás, körzethatár módositás
    létszámváltozás miatt, stb……..A kérdés az ,hogy a végrehajtott változtatások után ez a választás demokratikusnak nevezhető e? ( szerintem már nem).
    Ha csak egyetlen leadott szavazat nem ellenőrizhető az összes résztvevő illetve a nemzetközi közösség által elfogadott módon , nos, akkor a választás már nem demokratikus. Az pedig bármelyik külföldi ország BELÜGYE,hogy ennek a választásnak az eredményét elfogadják e,vagy nem. Ha mi ezt szóvá tesszük ,akkor az az illető ország belügyeibe való DURVA BEAVATKOZÁS!!!!
    ( és nem forditva!!).Képzeljük el azt a helyzetet, hogy ilyen(vagy egyéb) indokok
    alapján az USA vagy bármely európai nagyhatalom nem ismeri el törvényesnek az új kormányt.És még egyszer hangsúlyozom: ez az ő BELÜGYÜK!!!! ( Szerintem ez egyáltalán nem elképzelhetetlen,ugyanis egy pont után ez már átmegy tragikomédiába. Például a határon túliak külső/belső
    boritékja. Ez még viccnek is rossz.Például:” Izéből jött X szavazat, abból Y ránk szavazott (isten bizony) ,hogy ezt ki ellenőrizheti? Hát mi. Egyébként senkinek ,semmi köze hozzá, azért mert mi azt mondjuk. El lehet húzni ezerrel”
    Ilyen egyszerűen nincs, ezt még Lukasenko sem engedhetné meg magának ,legalább is nem ilyen nyiltan.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  40. Ismétlés a tudás anyja!
    A “néphatalom” fából vaskarika.
    Vagy csak át lett keresztelve az anarchizmus?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  41. Ez nem csak anarchizmus. Ez orbanizmus. Ennek se ideológiája se célja, se értelme, se semmilye nincs. Attól ,hogy egy hatalom autoriter(meg miazmás), még nem kellene feltétlenül gazdaságilag dilettánsnak vagy szándékosan totál hülyének lennie.
    Ez rendkivül rövid idő alatt észak koreává változtathatná az országot. Gazdaságilag mindenképpen.
    Ez egyetlen beteg elme önös érdeke. Nekem ne mondja senki ,hogy ez akár még középtávon is érdeke a haveroknak ,csókosoknak ,udvari bolondoknak.
    Ez ennek a dilnyósnak és a szektahivőknek kell, ha brancsbeli lennék ,jól megszedve,én bizony már elkezdenék aggódni a jövő miatt.
    Ha igy folytatódik,akkor ez bizony pünkösdi királyság lesz. Sok kicsi szénbánya,az ész megáll,és mi jöhet még, mi lesz itt tavasszal?Hol a határa ennek a tébolynak. És milyen fejjel adta ezt elő pénteken reggel a rádió studióban. Borzalmas a külseje meg a mimikája. Méghogy dán modell?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  42. Mégis, amikor köpködnek, ütlegelnek, gyalázkodnak ki meri felvállalni azoknak, – akár a fizikai védelmét is – azoknak a személyeknek, akikkel ez megtörténhet 2013-ban, a mai Magyarországon? Nemcsak beszélni, összefogni, és tenni is kellene végre valamit. Mindannyiunknak, akik helyesen érzünk, gondolkodunk. Szégyellem magam, hogy újra itt tart Magyarország!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  43. Girbegurba, Bumburi, Latyapatya!
    Meggyőztetek, hogy a döntésem helyes, nem érdemes vitatkozni veletek…
    .
    Igen, ez egy 2500 éves vetésforgó….aminek van 4 forgója és 6 állása.
    Eddig a 4-ből csak 3-at próbáltunk ki, a 6-ból meg csak 5-öt.
    Ha így nézzük, akkor nem ajánlok mást, mint azt, hogy itt az ideje, hogy kipróbáljuk a Tetraéder 4. állását, és Arisztotelész 6. államformáját…mert ez a társadalmi fejlődés következő lépcsőfoka….
    .
    És csak csöndben megjegyzem, hogy néphatalom nélkül nincs se liberális, se szocialista demokrácia…..
    Sőt!
    Néphatalom nélkül a demokrácia csak egy (mesterségesen létrehozott választói) többség diktatúrája….
    Mi vagyunk rá a bizonyíték!
    .
    Sajnálom, hogy nem értitek, hogy KÖZÖS CÉL nélkül nem lehet leváltani Orbánt, nem lehet megszüntetni a diktatúrát.
    És se az MSZP célja, se Bartusé, se a Tietek nem lehet KÖZÖS cél.
    Mert mindannyian mást akartok…
    http://peacekeeper.nolblog.hu/archives/2011/01/26/A_kozos_cel/
    Az alkotmányos ellenállással teszünk egy utolsó kísérletet, hátha megértitek…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  44. Ezen a fínom, glasszékesztyűs Bajnai sem háborodott fel? Üljön fel a gázsütőre! :-(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  45. vikimeki
    Lehetséges, hogy nem ezt mondta – egy jogász válaszolt, amikor azt mondta, hogy a változtatásokat nem a soron következő, hanem csak az azután következő választásoknál vezetik be – normális, demokratikus államokban!
    Valami azer csak elhangzott…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  46. Remek cikk és remek hozzászólások ! Geri Tiboré különösen !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  47. Geri Tibor,
    Jó, akkor próbálgasd. Attól tartok, nem fog menni. (Nem tudod kipróbálni.)
    Nem bántani akarlak, egyszerűen sajnálom. Szerintem másfelé kell keresni gondjaink megoldását.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  48. Geri Tibor
    Agyalni nem árt – kitölti az időt, de jelenleg nem az a problémánk, hogy a következő eonban milyen társadalmat kellene építeni, hanem, hogy a kapitalista demokráciát végre működtetni tudjuk. Amihez kell némi restauráció – jogilag, gazdaságilag és főleg az agyakban, valamint a várható ellenállással való megküzdés is. Amiről te beszélsz, az nem a következő években fog megvalósulni – ha ugyan és egyáltalán valaha is megvalósítható lenne. Viszont MINDEN utópia ugyanazon bukott meg eddig -kivétel nélkül!! – hogy emberek csinálták.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  49. Sajnos Geri Tibor egy okkultista tudomány híve. Példaképe: Rudolf Steiner aki Hitler által is elismert “filozófus” volt.

    A nép.
    Vajon hol lakik a nép?
    Város, utca, házszám.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)

Írja meg véleményét!

 
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos