Ronai and Ronai
AMERIKAI

Milliárdokat fizet csókosainak a köztévé 2013. szeptember 21. szombat 12:50 Forrás: AN, atlatszo.hu

  • Hozzászólások(7)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Milliárdokat fizet csókosainak a köztévé

Budapest – Bár sok mindenre nem jut pénz – oktatásra például, emberhez méltó egészségügyre – stadionokra azért futja a kormánynak. És jut a köztévének is, illetve azoknak a beszállítóknak, akik közel állnak a Fidesz holdudvarához, és már nem egyszer bizonyították lojalitásukat a Orbán Viktor és pártja iránt.

Fábry Sándor cége például az elmúlt években 1,3 milliárd forintot számlázhatott, a szeptember utolsó hétvégéjén adásba kerülő, Rákay Philip nevével fémjelzett hétvégi produkció egymilliárdjába fáj az adófizetőknek. És most itt a legújabb: a tavaly sok pénzzel beharangozott, ám rövid időn belül hatalmasat bukott Marslakókért az eredetileg is pofátlanul sok 600 millió forint helyett ennek közel kétszeresét, 1,14 milliárdot fizetett ki az MTVA.

Polt Péter ügyészsége hallgat és rá sem mozdul ezekre az ügyekre, pedig, a napokban szabadult Zuschlag János a fenti összegeknél jóval kevesebbért 70 millió forint lenyúlásáért (ebből 50 milliót megtérített) hat évet ült börtönben. Mielőtt bárki belekötne: véleményünk szerint egyetlen forintot sem szabadna ellopni a közösből, már tíz forint eltulajdonítása is bűncselekmény. Csupán azt kívántuk jelezni: ha 70 millióért hat év jár, akkor mekkora büntetésre számíthatnának, akik milliárdokat emelnek el az adófizetők pénzéből.

A Marslakók című sorozat gyártásáért 1,14 milliárd forintot fizetett ki az MTVA, az erről szóló számlákat kézzel írták, és nem szerepel rajtuk a túlköltekezés oka – írja a számlákat közzétevő Átlátszó.hu.

Korábban az Átlatszó.hu feljelentette a rendőrségen az MTVA-t közérdekű adatok eltitkolásának bűncselekménye miatt, mert bár jogerős bírósági ítélet mondja ki, hogy a Marslakók pénzügyeire vonatkozó adatok a nyilvánosságra tartoznak, az MTVA mégsem volt hajlandó kiadni ezeket.

„Ebben a nagyságrendben viszonylag szokatlan módon kézzel állították ki a számlákat. A szolgáltatás leggyakoribb megjelölése annyi, hogy műsorgyártás, aminél mennyiség megjelölése nélkül a legváltozatosabb összegek szerepelnek. A Marslakókat 2012 egyik legdrágább köztévés produkciójának tervezték, és még a tervezettnél is jelentősen többe került. Kérdés, hogy ezt mi okozta, és hogy nem kapott-e a szerződésben foglaltaknál többet Jáksó László cége. Sajnos a számlák és a kimutatás alapján csak a kérdés adja magát, de azt megválaszolni nem lehet” –írja az Átlátszó.

„A műsor előkészítéséért hat részletben, 2011 novemberétől 2012. február végéig a Marslakók kiszámlázta a költségvetésben erre a célra megállapított 141 millió forintot. Majd a gyártásra június végéig 54 részletben összesen nettó 588 millió forintot fizetett ki az MTVA, amihez még nettó 82 millió forint barterben elszámolt követelés járult. Így a Marslakók Kft. összesen nettó 900 millió forintért (bruttó 1,14 milliárd forintért) gyártotta le a 77 epizódos első és egyetlen évadot” – írják.

„A zavart növeli az is, hogy az MTVA 2012-es költségvetési tervezete ugyan három különböző forgatókönnyel számol még a Marslakók sorsa tekintetében (167, 144, illetve a végül nyerő 77 epizód), de az első évadra ott is csak bruttó 592 millió forint összes gyártási költség szerepel. Igaz, a költségvetésbe az előbbi összeg részeként az epizódonkénti költség mellett 178 millió forint egyszeri költséget, illetve külön soron 250 millió forintot előkészítés címen is beterveztek. Ez még így is csak 842 millió forint 77 Marslakók-részre a költségvetésben, aminél önmagában a Marslakók Kft.-nek ténylegesen kifizetett összeg is több volt, holott a költségvetésnek elvileg az MTVA-nál felmerülő kiadásokat is fedeznie kellett” – olvasható az Átlátszó.hu-n.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (8 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +9 ( 9 szavazatból)
Milliárdokat fizet csókosainak a köztévé , 5.0 out of 5 based on 8 ratings

Címkék:, , , , ,

  • Hozzászólások(7)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

7 Reader’s Comments

  1. ” A munkájukat jól végzik ” miért ne fizetnék jól meg őket?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  2. A művész úr, aki a nevét is szégyenli, aki Philipnek nevezteti magát ennyire értékelte Jáksó barátja munkáját. Nevezhetjük Jáksót is kollaboránsnak, mert úgy néz ki, hogy pénzért mindent!
    Ha művészet lett volna, amit alkotott, akkor nem bukik meg az alkotás.
    Ha becsületes lett volna mindkét fél, akkor nem merték volna ilyen tenyérbe mászóan pocsékolni az adófizetők pénzét.
    Úgy néz ki, hogy már bárkinek, bármennyit fizetnének, csak szóba álljon már valaki az “intendás” úrral. ( a szerencsétlen azt hiszi, hogy ezzel a szóval többre értékelik, mint ami, és nevezzük nevén:az adófizetők pénzének pocsékolója!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  3. “Hazai pályán” vagyok..:)
    Egy film sorozat nem lehet művészet… Arra szolgál hogy minden héten, (nap) azonos időben ülj le a tv elé, és lehetőleg maradj ott a reklám alatt is…
    A dráma narratívája egy 2000 éves hagyományon alapszik… A film esetében ez 80- 100 éves. Ez arról szól hogy egy történetet el kell tudni mesélni 90- 120 percben…!
    A tv sorozatok egy torz, fogyasztói társadalom beteg, és szellemileg tunyaságra ösztönző szörnyszülött terméke.. Gondoljatok abba bele.. Elkezdenek egy sorozatot, és ha azt látják hogy “sikeres” akkor tovább írják ADDIG amíg valami fajta “érdeklődés” mutatkozik a “művészi termék” iránt…
    A kérdésem: MILYEN “TÖRTÉNET” AZ AMELYIKET ILYEN “LEGÓ MÓDSZERREL” LEHET ÉPÍTGETNI…????
    Persze tudom, sok embernek elég ha otthon ülve, bambulva a képernyőre azt látja hogy “fényvisszaverő élőlények” (színészek”) mozognak és beszélnek valamit… Sok embernek ez már elég…:(
    Egy sorozat teljesen beteg módon a “végtelenségével” azt próbálja meg “üzenni” hogy ennek az egésznek életnek nevezett valaminek sosem lesz vége… Van egy rossz hírem… EGYSZER VÉGE LESZ…

    Szóval az hogy a Marslakók megbukott az ennek az egész szellemi nihilizmusnak csak egy nagyon kicsi szegmense…!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  4. …(persze értem Én ezt attól bicska nyitogató, hogy az adófizetők pénzén bukott…)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  5. Sokba kerül nekünk, adófizetőknek az olyan birkák demagógizálása, akik a lakájmégián szocializálódnak ….
    Ahhoz képest, hogy színvonalon aluli , nézhetetlen műsort produkál minden egyes “köz” média, igen drága dolog ez …

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  6. A közvéleménykutatási adatok és a tüntetésmentes Magyarország polgárainak tetszik ez a politika és az adófirintjaik erkölcstelen szórása, FIDESZ-barát zsebekbe tömése.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  7. Van itt lóvé dögivel:

    “Fábry 1,3 milliárdot kap a köztévétől.
    Állítása szerint az RTL Klubtól háromszor ennyit kapott.”
    http://www.origo.hu/itthon/20130921-fabry-1-3-milliardot-kap-a-koztevetol.html?sec-2
    Az igazsághoz hozzátartozik részemről, hogy nem tudom megítélni jogos ez a kifizetés, kb. három éve egyetlen műsorát sem láttam.
    Mikor meglátom, vagy meghallom egy pillanatra, valamiért fel áll a hátamon a szőr!
    Felőlem az összes magyar adást is beszüntethetnék, másfél éve rájuk sem nézek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

A köztévé akkor is hazudik, ha nem mond semmit 2013. szeptember 19. csütörtök

Hazudni szabad, káromkodni tilos 2013. május 16. csütörtök

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos