Ronai and Ronai
AMERIKAI

Hajtóvadászat Dániel Péter után 2013. szeptember 30. hétfő 21:26 Forrás: AN, MTI

  • Hozzászólások(118)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Hajtóvadászat Dániel Péter után

Budapest – Ott keresi a rendőrség Dániel Pétert, ahol tudvalevő, hogy nincs. Dániel Péter két évvel ezelőtt vált ismertté, amikor kaszinótojással megdobta a nemzeti együttműködés falra függesztett nyilatkozatát, később vörös festékkel mázolta be Horthy Miklós Kerekiben felállított faszobrát, majd lotyónak nevezte Wittner Máriát.

Wittner beperelte az akkor még budapesti ügyvédet. Dániel Péter már a per kezdetén hangoztatta, hogy az eljárást üldöztetésnek tekinti.

Ami viszont tény: elfogatóparancsot adott ki a bíróság a rágalmazással vádolt Dániel Péter ügyvéd ellen, aki nem jelent meg perének legutóbbi tárgyalásán. Az M1 hétfő esti Híradójában elhangzott: az alaptörvény elleni akcióiról és a Horthy-szobor megrongálásáról ismertté vált jogász ellen azután indult büntetőeljárás, hogy becsmérlő megjegyzéseket tett Wittner Mária fideszes országgyűlési képviselőre.

Dániel Péter ellen rágalmazás miatt magánvádas eljárás folyik a III. kerületi bíróságon, amiért két éve az interneten becsmérlő kifejezéseket tett Wittner Máriára. Dániel Péter már a per kezdetén hangoztatta, hogy az eljárást üldöztetésnek tekinti, ezért nem biztos, hogy megvárja a végét – közölte a hírműsor.

Mivel a legutóbbi tárgyaláson idézés ellenére nem jelent meg, elfogatóparancsot adtak ki ellene.

Póta Péter, a Fővárosi Törvényszék szóvivője azt mondta a Híradóban: a bíróság a rendőrség segítségét kérte, amely ellenőrizte a vádlott ismert lakóhelyét és tartózkodási helyét. Itt azt a tájékoztatást kapták, hogy a vádlott nem tartózkodik a lakóhelyén. Ezért a bíróság elfogatóparancsot bocsátott ki a vádlottal szemben.

Dániel Péter korábban azt hangoztatta, hogy itthon üldözik, ezért ki fog vándorolni. Egy, az internetre vasárnap feltöltött kép tanúsága szerint Izraelben várja az ellene indult büntetőeljárás végét – hangzott el a hírműsorban.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.7/5 (28 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +33 ( 41 szavazatból)
Hajtóvadászat Dániel Péter után, 4.7 out of 5 based on 28 ratings

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(118)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

118 Reader’s Comments

  1. Én a Kádár-rendszerben nőttem fel, és nem éreztem, hogy Radnótit példaképnek állították volna. Inkább azt értettem meg belőle, hogy bár nagyszerű és időtálló magyar költő, és őszintén hívő katolikus is volt, ez sem mentette meg a zsidóknak szánt sorstól. Sorsa inkább emlékeztető, és súlyos vád a fasiszta – náci (nyilas) eszmék és politika ellen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  2. Ebben a témában engedtessék meg nékem a megszólalás lehetősége!
    Néha messziről nagyon másképp látszanak a történések, mint a helyszínen.
    A Dániel Péter által elkövetett és “valaki által performansz”-nak kinevezett cselekménnyel nem az a gond hogy megtörtént.
    AZ a legnagyobb gond kis-hazánkban, hogy ez egy elszigetelt esemény maradt, és nem követte tömegesen minden Horthy szobrot felavatott városban hasonló történés. (valamint a többi fasiszta író szobránál)
    .
    A fasiszta ideológiát már nyíltan felvállaló kormányunk ellen fellépő Dániel Péter mellett nem álltunk ki. Pedig nem győzzük a fejünket az elképedéstől jobbra-balra fordítani, morogni a bajszunk alatt, nem érzékeljük hogy ez valaminek a kezdete amit az elején lett volna a legkönnyebb megállítani, csatlakozva az úriemberhez.
    A fasizmus ellen minden eszköz megengedett, most már sokkal nehezebb dolgunk van és még mindig habozunk, nem érzékeljük a fenyegető veszélyt.
    EZ A LEGNAGYOBB BAJ!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (15 szavazatból)
  3. girbegurba !
    *
    Radnóti Miklósnak a Kádár-rendszerben számtalan kiadásban és formában adták ki összes költeményét.
    *
    A legeklatánsabb és talán a világon egyedülálló példa a Bori Notesz című kiadvány, amely két kötetből áll. Az egyik a költő exhumálása során a zsebéből előkerült notesz, a fogság alatt és az erőltetett menet során a saját kézírásával papírra vetett csodálatosnál csodálatosabb verseivel > facsimile kiadása, a másik ugyanezek a versei kinyomtatott formában. Ez ha jól tudom három kiadást ért meg “abban a rendszerben”…
    *
    Kell ennél is nagyobb tisztelet…?
    *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  4. Ivanka 5,49!
    *
    Remek !
    A régi formádat hozod ebben az írásodban.
    Örömmel,
    röhögve olvastam.
    *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  5. Ivanka 11,26!
    *
    …És örülök, hogy ennyire szíveden viseled a haza (a Horn Ede utca… utcák) sorsát, és aktivizálod szellemi kapacitásod minden grammját…
    Az ebben a bejegyzésedben leírtak minden betűjével egyet értek. Én Dániel Pétert
    e g y . h ő s n e k . tartom. Volt szerencsém hozzá az Andrássy úti Liberális Klubban megtartott beszélgetésen, amikor lent az utcán a nyilas csőcselék fröcsögve üvöltözött… Remek, bátor egyéniség !!!!!!
    *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  6. Gonoszka, okt. 2. 11:22+++++++++++++++++++++
    Már régen leszoktam arról, hogy megszólítsam, de azer elolvasom a hozzászólásait.
    De ez most jó!
    Mi van itt?!
    Részemről ez most egy sikoly volt!!!!!
    Szerintem:
    az ész is megáll és körbenéz….elmentek otthonról?!
    Ezt tette azemútnyócévben az ellenzék és most a kormányzásuk – ebből a megosztottságból és szellemi zűrzavarból én nem látom a kiutat.
    A hazai hírportálokon az egymást sértegetők mutatják, hogy itt valami nagyon nagy dolognak kell történnie, hogy észhez térjenek az emberek vagy végünk!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  7. Kedves csakte,
    amíg mi egyformán olvassuk Radnótit, addig nem baj, ha egymást néha nem is olvassuk.DDD
    Itt az, hogy belénk taposnak, hát istenem , tűrjük.
    De az hogy “hőseinket” gyalázzák, aki védelmüket ránk hagyományozták,ha ezt tűrjük az szégyen!
    “Mit rákentek a századok.
    ………..”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  8. Gonoszka
    Nem tudják lemosni a gyalázatot..”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  9. bumburi,
    le fogjuk mosni !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  10. Gonoszka
    Bárcsak már ott tartanánk!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  11. Váczi Vilmosné

    A MOL vezért, nem adják ki, annak ellenére, hogy nemzetközi elfogató parancs van ellene, igen komoly váddal.
    Dániel Péter, pedig csak szóban sértett meg egy banyát, mégis úgy üldözik, mintha gyilkos lenne.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (10 szavazatból)
  12. Politikai lotyónak kellett olna nevezni a kurzusbanyát. Ami bizonyosan a politikai, közszereplői tűréshatáron belül marad. Viszont ugyanannyit ér.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  13. girbegurba 11:34

    Egyet értek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  14. Za'Kant E-manual

    Kedves Mate Ivan Tibor!

    Azt hisszem, elbeszélünk egymás mellett. Radnótit nem mint harcos zsidót állítom példaképként és amúgy sem kívántam példaképet állítani a Mo.-i zsidók elé. Radnóti hazaszeretetéről beszéltem, mely teljesen független származásától. Arról beszéltem, mit jelent sokunk számára a haza, az a búvó otthon táj, a szivvalekvár. Aki zsidó származású, de nem érzi hazájának az országot, mert jobban kötődik Izraelhez nem állítok példaképet – főleg nem a hazaszeretettel kapcsolatban – mert annak Izraelben van a helye. Hiszen ahol a szívünk, ott a helyünk. A zsidóság vallás és származás. Egyik sem kötelez a haza megválasztására. Találkoztam jó magam is Izraelben élő magyarokkal, akik kényszerből hagyták el a hazájukat, de a szívük otthon maradt és továbbra is az anyanyelvükön álmodnak, de találkoztam olyanokkal is, akik tíz év után borzalmas akcentussal és nyelvtannal beszélik a magyar nyelvet – holott felnőttként vándoroltak ki – és harcosabb cionisták az államalapítóknál is. Szívük joga, ott a helyük, örülök, hogy hazataláltak.

    Nem értem ugyanakkor a Radnótival szembeni hangnemedet. Ha Radnóti más vallást választott, szíve joga. Hogy lelkesen beszélt róla? A keresztény vallás – mint sok más vallás – szép és lelkesítő. Neki ez adott reményt, megnyugvást. Ha ezt valaki árulásnak a gyökerek megtagadásának tekinti, az baj. Ha az én véleményemet kérdezed, a Mo.-i zsidóság jelenlegi hitélete, a folytonos belső politikai küzdeleme valamint számtalan nem ide kívánkozó, ám jellemző szokása mellett gyakran elcsodálkozom, hogy ki választaná ezt önként – persze a katolikus és református egyházakat elnézve az esetleges alternatívák sem szívmelengetőek. Summa summarum, Radnótit elsősorban költőként tiszteljük, emberi kvalitása közül ezt emeljük ki. Ha Vass Albert jó író lenne, tennék a vallására és arra, hogy náci volt-e. Nem feledném, nem is isteníteném emberként, de mint írót értékelném és olvasnám. A relatívitás elmélet és a Gravitáció szempontjából tök mindegy, hogy Eistein jól hegedült-e és vidám, kedves zsidó fickó volt-e, vagy hogy Newton egy zsugori adószedó rohadék volt-e. Mint fizikus mindketten maradandót alkottak, mint ahogy maradandót alkotott Radnóti is. Ráadásul, ha elolvasztad a Hsz-t a felsorolásban Arany, Patőfi és József Attila is szerepelt. Nyilván nem zsidóságuk okán, hanem az anyanyelv csodája, és a haza, a szabadság, és az emberek iránti féltő aggodalmuk miatt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  15. Kedves kommentelők!
    Nem értem ezt a nagy “palávert”.
    Mit nem lehet ezen megérteni?

    Ha a FIDESz úgy érzi, hogy ez az annak idején a Rákóczi térről a Corvin-közbe szorult, forradalmár társai által “féldecisnek” becézett némber, testesíti meg legjobban, fülke-forradalmi hevületüket, erkölcsi-emberi “tisztességüket”, akkor igazuk van.

    Semmi sem jellemzi jobban őket! Ez a némber “szellemiségük” (ó Irgalom Atyja ne hagyj el, miket kényszerülök leírni) eszenciája!

    Idoljukat, a benne megtestesülő, trafik-mutyis, agrár-oligarchás, “csak ne mi nyerjük a legtöbbet”, szellemiségüket megsértik akkor “összetart”, “összezár” a KUPSz (Kleptokrata Uralkodó Pártok Szövetsége)

    Még egyszer mondom!
    Mit nem lehet ezen megérteni?!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  16. HIstván szerda 11:11

    Meghallgattam én is a klubrádióban DP-t…
    Azt üzenem Dési Jánosnak, hogy itt Izraelben, értelmiségi körökben, beleértve a nyelvtanáraimat, jeruzsálemi egyetemi előadókat, szochnut vezetőket, pontosan tudják ki volt Horthy Miklós, tudják, hogy mit tett a szobrával DP., láttam, hogy gratuláltak neki. És Dési János, amennyiben, bevallottan zsidó létére a Horthy kultusz mo-i újjáélesztését, az ez ellen való AKÁRMILYEN tiltakozást is, egy kicsit is elbagatelizálja, és ezt megtudják itt Izraelben, ne nagyon számítson szívélyes fogadtatásra.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  17. A Radnóti keresztény választásával kapcsolatban:
    Az ilyen kérdésekhez legjobb Iványi Gábor elfogadó és vigasznyújtó módján viszonyulni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  18. .
    .
    Radnóti Miklós nem csupán egy jó költő volt – ahogy itt valaki jószándékkal őt jellemezte – hanem egy zseni, a magyar szó géniusza, aki a legsötétebb pokolban is nem zsonglőrként, de filozófusként volt képes a magyar nyelvet formálni. Azonban, és itt ez a lényeg, igazi hazafi volt a szó művészi és lelki értelmében is.
    Az, hogy ő naiv módon ragaszkodott a gyerekkorban rátestált katolikus vallásához – mondhatnám, hogy lelke rajta – melynek tarthatatlanságát épp az aljas ösztönből elkövetett meggyilkolása* igazolja, amit ő már nem tudott így végig gondolni, mert becsapták.
    .
    *Ami a meggyilkolását illeti, kíváncsi lennék, hogy azok a keresztény keretlegények, akik ezt végigcsinálták; vajh hány katolikus lehetett közöttük?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Közpénzből kampányol a Fidesz Bajnai ellen 2013. május 23. csütörtök

Éljen április 4-e, a felszabadulás napja 2013. április 4. csütörtök

A Fidesz erős ökle cáfolja a fasizmust 2012. november 18. vasárnap | AN

Népszavazás dönt a Horthy Park nevéről 2012. november 7. szerda | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos