Ronai and Ronai
AMERIKAI

Az Amerikai Népszava búcsúzik Horn Gyulától 2013. június 22. szombat 16:06 | Bartus László

  • Hozzászólások(245)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Az Amerikai Népszava búcsúzik Horn Gyulától

Az online kiadás nyári szünete miatt az Amerikai Népszava csupán szűkszavú közleményben búcsúzik Horn Gyulától, a politikustól, az államférfitól, az embertől, a Magyar Köztársaság volt miniszterelnökétől.

Horn Gyula a vasfüggöny lebontásában és Németország egyesítésében játszott szerepével pozitív szereplőként beírta magát a világtörténelembe. Elévülhetetlen érdemeket szerzett a békés rendszerváltás lebonyolításában. Horn Gyula egy diktatúrában kezdte a politikai pályafutását, de ebben egy idealisztikus eszme szolgálata vezérelte. Az osztályok nélküli és kizsákmányolástól mentes társadalom  ideája, a prolik, a munkások és a kisemberek iránt érzett szolidaritása és együttérzése vezette, nem pedig személyes hatalmi vágya és a meggazdagodás lehetősége vonzotta. Amikor ez az eszme összeomlott, képes volt arra, hogy egy demokratikus ország miniszterelnöke legyen, aki Orbán Viktor kétharmadánál nagyobb parlamenti többség birtokában is tiszteletben tartotta a demokratikus Alkotmányt, a jogállamot, a demokrácia intézményeit, és egyetlen pillanatig sem volt kétséges, hogy demokratikus választásokon leváltható.

Horn Gyula politikus volt és az is maradt, nem lett belőle maffiafőnök, nem rabolt magának és a családjának milliárdokat, nem épített személyi kultuszt, hűbéresi rendszert és diktatúrát. Horn Gyula 1956-ban azért állt a rendteremtők közé, mert a forradalom egyes irányzatai nem 1956 demokratikus szellemében tevékenykedtek, hanem koncoltak, gyilkoltak, antiszemita és nyilas eszmék feltámasztásának lehetőségét látták a forradalom zavaros időszakában. Demokraták és fasiszták keveredtek 1956 neve alatt, és hol csak demokratákat, hol csak fasisztákat voltak hajlandóak látni, és csak kevesen ismerték el, hogy mindkét irányzat jelen volt. Saját felfogásukról maguk a fasiszták és nyilasok  számoltak be az 1956-os forradalmat értékelő “A forradalom igaz története” című könyvükben. Horn meggyőződése szerint ezek ellen harcolt. Nem véletlen, hogy a fasiszták egyik képviselője a Fidesz parlamenti képviselőcsoportjának tagja lett, nyilas gárdistákat avat, és még évtizedekkel később is Horn Gyula halálát kívánta.

Horn Gyula egy nehéz korszakban állt helyt, vezette át az állampártot egy demokratikus rendszerbe. Nem tudott saját korlátain ő sem túllépni, de a rendszerváltás utáni magyar politikai elitből magasan kiemelkedett annak ellenére, hogy magát soha nem első számú vezetőnek tartotta, s csak szükségből vált azzá. Horn Gyula a mai Magyarország vezetőihez és politikai elitjéhez képest fajsúlyos történelmi személyiség, széleslátókörű ember, államférfi, akinek csillaga olyan magasan ragyog az égen a mostaniakhoz képest, hogy azt ők még csak nem is látják. Pedig Horn Gyula nem volt egy fenomén, de volt benne elemi tisztesség, jó érzék, alázat és a nemzete iránti felelősség. Ennyi elég volt ahhoz, hogy a történelemkönyvek oldalára kerüljön. Azok az ellenfelei pedig, akik most gyalázzák, élükön az általuk istenített Orbán Viktorral, a történelem szemétdombján fogják végezni, mint az ország elárulói, kirablói és bűnözői. Ha szerencséjük van, nem akasztják fel őket, de a magyar hagyományokat figyelembe véve, ebben nem lehetnek biztosak.

A magyar történelmi hamistudat képtelen a rendszerváltást is helyesen értelmezni. A kommunizmust nem Orbán Viktor döntötte meg a Hősök terén, és nem ő parancsolta ki a szovjet csapatokat, hanem azok a Horn Gyulák, akik a hatalom birtokában képesek voltak egy diktatúrát lebontani és demokráciává szelidíteni. Horn Gyula és társai nélkül Orbán azt mondhatott volna a Hősök terén, amit akar, abból nem lett volna semmi. A Hornék által kialakított politikai helyzetben pozőrködés volt a beszéde, és a Horn Gyuláék által létrehozott helyzetért ő aratta le a dicsőséget. Már ez is csalás volt. De a fonák szív indulatai és motívumai felismerhetők Orbán későbbi politikai pályfutásából: Orbán demokráciából csinált diktatúrát, ellenkezőjét tette, mint a lekommunistázott és lepufajkásozott Horn Gyula. Jellemző, hogy amíg a magyarok nagy része a hagyományainak megfelelően nem becsüli Horn Gyulát, a New York Times vezető helyen emlékezett meg róla és méltatta kiváló érdemeit.

Az Amerikai Népszava Szerkesztősége és Olvasói nevében búcsúzunk Horn Gyulától, meghajolunk az államférfi és a demokrata előtt. Köszönetünket fejezzük ki azért, amit a rendszerváltásért, a demokratikus fordulatért, a szovjet csapatok távozásáért, Magyarország függetlenségéért, euroatlanti csatlakozásáért, Magyarországnak a nyugati világhoz való kapcsolásáért tett. Együttérzésünket fejezzük ki az elhunyt családjával, barátaival és egykori munkatársaival.

Nyugodjék békében!

Amerikai Népszava Szerkesztősége

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.5/5 (97 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +156 ( 182 szavazatból)
Az Amerikai Népszava búcsúzik Horn Gyulától, 4.5 out of 5 based on 97 ratings

Címkék:

  • Hozzászólások(245)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

245 Reader’s Comments

  1. Tisztelt Bartus Úr!

    Köszönet ezért a cikkért. Méltó megemlékezés a XX. század kiemelkedő magyar polikusáról. – Sajnos nem bővelkedünk ilyenekben. :(

    Ami meg a tisztelt kommentelők hozzászólásait illeti; az szánalmas. Horn Gyulát igenis megilleti az állami temetés,méghozzá a létező legnagyobb pompával, és ebben tekintetben teljesen mellékes, hogy éppen ki az államfő.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (26 szavazatból)
  2. Kedves Lyssza

    Senki nem az állami temetés ellen van. A legnagyobb pompával is egyetértünk.
    mi kizárólag az ellen vagyunk ( a szánalmas jelzőt a legesleghatározottabban visszautasitom!!!!!!), hogy a jelenlegi maffia állam vezetői vagy szimpatizánsai Horn temetését bevonják a pávatáncba. Nem értem ,ezen mit nem lehet érteni . Wittner “elvtársainak” semmi keresnivalójuk ott. !!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (28 szavazatból)
  3. Barry1

    A maffia szerintem is egy “pávatánc”-nak gondolja az egész ünnepi szervezést.
    Értelmes ember róluk mást nem is képzel el, ismerve az eddigi tevékenységüket, Hornhoz való viszonyukat. Mitől is változnának meg? Kiváncsiságból felmentem a díszes mocskolódó honlapjukra, ami amerikai szerveren van, de itthonról szerkesztenek. Hányinger és undor fogja el az embert ettől a senkiházi, húgyagyú söpredéktől. Ezek bent ülnek a Parlamentben, nyomogatnak gombokat a Fidesz mellett, összejátszanak velük, ha kell értük gyújtogatnak, fosztogatnak. Már csak ezért sem méltó a Fidesz egy nagyformátumú, szocialista kormányfő búcsúztatására, annak megzervezésére. Senki nem felejtette el, milyen ocsmányul támadták miniszterelnöksége idején, mikkel mocskolták éveken át, gyalázták még halála előtt is a saját médiáiban.
    Ezért írtam, hogy mi (kisemberek) igen is tüntetőleg menjünk el a temetésre.
    Mindenki vigyen magával – megkülönböztetőül – egy piros-fekete szalagot, aznap akinek kocsija van, tegyen rá szintén egy ugyan ilyen szalagot!
    Én biztos megteszem!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (17 szavazatból)
  4. Kecskeméti Károly

    Kedves “lyssza”, csak azért szólok közbe röviden, nehogy elriasszák a kommentek és Barry1 válasza Önnek. Ha Önnek tetszett B.L. megemlékezése, akkor ez az Ön jó társasága!
    Gondolja meg, mi lett volna, ha netán négy évvel ezelőtt megy el a miniszterelnök. Az államfő akkor az a személy volt, aki megtagadta tőle az “állami” kitüntetést. Az államok, sajnos olykor méltatlanná válnak ahhoz, hogy értékes emberek végtisztességénél jelen legyenek. A mai rezsim többszörösen ilyen, ezért bánt, dühít sokakat, hogy képviselői belepiszkítanak majd a gyászba. Ezt is rosszul szervezzük meg….
    (És olvassa el a kommenteket, látni fogja, itt elismerik a teljesítményét!)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (17 szavazatból)
  5. Kedves Barry1
    Az említett jelzőt nem személyeskedésnek szántam. A temetés körül kialalkult párbeszédet minősítettem vele. – Ennek ellenére szívesen megkövetem Önt.
    Arra gondoltam, hogy a temetésen majd képviselteti magát sok-sok állam prominens politikusa, és nem volna szerencsés már előtte pártok közötti acsarkodássá tenni a kegyeletet. ( Ami a fidesz bohóckodást illeti a gondolkodó emberek tudják helyén, és értékén kezelni a történéseket, a fanoknak meg minden úgy van jól ahogy a vezér teszi vagy mondja. )

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (11 szavazatból)
  6. Balogh de nem balga

    Ezt el kell mondanom!! Most van az ATV-n a fórum. Betelefonáló felháborodik, hogy micsoda szemtelenség, hogy Horn Gyula temetésén ez a “Witner” banda akar díszelegni. Baloldali újságírónak titulált Gréczy öcsi öveges szemekkel néz a semmibe, még csak véletlenül sem helyesel. Igen, igen hol a gerinc? Én nem mondtam semmit jelszó. Szégyelljék magukat. Na de ha sikerül leváltani a vikit, akkor ott lesznek az élvonalban, mondván mi tettük. Ej de gerinctelen ez a nemzet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (13 szavazatból)
  7. “Boros Péter összehivta a Horn Gyula temetését koordináló bizottságot.”
    Atyauristen,hogy nem szakad rá az ég.Mit keress egy magát mindig is horthistának valló ember egy igaz kommunista,egy valodi baloldali gondolkodásu,a hazáért Miniszter Elnüökként oly sokat tevő ember temetésén?.Miért zavarja meg ügyködésével egy jószándéku,a dolgozo emberekért oly sokat ügyködő ember végső nyugalmát.?Horn mindig is a horthista eszmék ellen harcolt.A horthisták lenézték,megalázták,szolgasorsban tartották a kisemberek millioit,kihasználva minden erejüket a maguk gazdagodásáért.Horn Gyula a dolgozó kisemberek sorsának jobbra forditásáért tevékenykedett.Horn Gyula Magyarország hirnevét erósitette Európában és a világban.A horthisták szégyent hoztak Magyarországra,azt tetteikkel csonkává tették.Boros ur ne zavarja meg e nagyhirü és jószándéku ember végső nyugalmát.Inkább fogja karon a Vitner Máriát és együtt imádkozzanak,kérjék az Istenüket,hogy bocsásák meg vétküket,melyet Horn Gyula és azáltala képviselt eszme ellen tettek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (19 szavazatból)
  8. Lyssza

    Nem is vettem sértésnek Pontosan értem a jó szándékot.
    De akkor is az a véleményem ,hogy ennek az orbánista hordának (és a maffia államnak)nincs ott semmi keresnivalója!!! a hóbagolynak pláne.Semmilyen ürüggyel . A résztvevő külföldi politikussokkal meg pofaviziteljenek ahol akarnak, de ne a temetésen. Hands off Gyula Horn!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  9. Kedves lyssza!
    Megerősítem Kecskeméti Károlyt. Ha tetszett BL írása, akkor idetartozol. Ezzel mindent megmondtál. A vélemények pedig eltérőek, de a vége csak ez:
    -Horn mindig szívvel cselekedett és képes volt kezdeti idealizmusát felülbírálva tisztességgel az országot szolgálni és harács mentesen,
    -Orbánék gyalázatosan visszaélnek a helyzettel,
    -el kell menni a temetésre minél többen
    -fekete/piros szalaggal!
    Üdv a fedélzeten.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  10. Kedves Kecskeméti Károly!
    Köszönöm Önnek a kedves szavakat. Egy ideje már olvasgatom az AN-t, de ritkán szólok, inkább csak olyankor ha nagyon tetszik valamelyik írás. – Természetesen értem, és megértem a kommentelők keserűségét, és továbbra is az a véleményem, hogy nem az a megfelelő hely és idő a jogos sérelmekért elégtételt venni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (8 szavazatból)
  11. Meg kéne szervezni egy több százezres ” ellenzéki ” jelenlétet, tisztelet adásunk jeleként, – önzetlenségének, munkájának, tisztességének, politikusi és emberi nagyságának – búcsúztatóján!
    Meg kellene mutatnunk, hogy össze tudunk fogni, morálisan kiemelkedő, nagy ívű emberek tiszteletéért.
    Meg kellene mutatni a bal – liberális értékek védelmét.
    Meg kellene mutatnunk jelenlétünkkel, hogy nincs tovább. Az értékek mellett szállunk síkra, arra voksolunk.
    Horn Úr Önre voksolunk.
    Az Ön értékeit képviseljük, nem a mai MSZP-jét, aki nem volt képes az Ön nevével, az Ön személyiség jegyeivel tovább fejlődni a jövőbe!
    Mi azokra szavazunk, akik ezt a minimumot megütik, tisztességesek és nem néznek bennünket hülyének
    MERT AZ ÉRTÉKEK MELLETT SÍKRA SZÁLLUNK, AZ ÉRTÉKTELENT VISZONT NEM TŰRJÜK.
    SOHA – SOHA

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  12. Július 8. a temetés tervezett ideje.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  13. És ha jól hallottam, Katona Tamás mondja a búcsúztatót!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  14. Mindenkitől elnézést kérek, elírtam, Katona Béla mondja a búcsúztatót!
    http://www.infocegled.hu/hir_olvas/permalink:julius-8-an-lesz-horn-gyula-temetese-2013-06-24-190824/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  15. tapis32
    “Mit keres egy magát mindig is horthistának valló ember egy igaz kommunista, egy valodi baloldali gondolkodásu, a hazáért Miniszter Elnüökként oly sokat tevő ember temetésén?”
    .
    Boross Péter ezek szerint az Orbán-kormány ügyeletes temetési megbízottja, mert már elég koros hozzá. Más meg nem számít (nekikk).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  16. A Katona Nem Tamás, hanem Béla. Tankörtársak voltunk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  17. Bocs! Már látom.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  18. Teljes MSZP vezetese mehet a levesbe, mert megengedi, hogy fasiszta kormany
    propaganda celjaira hasznalja fel a temetest, ez halottgyalazas. Horn GYula biztos nem akarna ilyen part tagja lenni. Demokrata elkötelezet embereket felkellene vinni a temetesre egy csendes erödemonstralasra, ha megakadlyoznak vilagraszolo botranyt lehetne belöle csinalni. MSZP cserbehagyja valasztoit, tovabnöveli a bizonytalanok szamat. Nekik csak az fontos jofiunak latszani Orban parlamentjebe Gyurcsanyt segiteni mocskolni es remenykedni, hogy 2014-ben Orban kinevezi öket ellenzekjenek jo fizetesert.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  19. Bojkott 2o13.o6.25.
    S”zenzor 2o13.o6.23.16.43

    bojkott 2o13.o6.25.
    Szenzor 2o13.o6.23. 16.43
    “A remény hal meg utoljára”
    Sajnos eljött az “utoljára”Az MSZP nem képes/ nem is akarja, mert megalkuvó “/Horn Gyula temetését saját ügyeként képviselni!Mennyit írt erről Bartus úr , nem kímélve energiáját , idejét, dehát karrieristáknak sosem voltak elveik. Ahogy Boross “besímult”mindig ahova érdeke kívánta , ugyanúgy símul az MSZP, csak “pozicióban” maradhasson, hiszen a jó életet az biztosítja!Bizony a Kohányiba is , ide is “besímultak”egyesek, látni ahogy egymást felértékelik! Bizony kellet volna nagyon az a “bojkott” A Barry 1-ek itt is kevesen vannak sajnos. Reméljük mi csak egyszerűen demokraták, hogy Bartus úr könyveit lesz alkalmunk olvasni,lesz ereje írni.Ez a reményünk nem hal meg!Köszönet Bartus úrnak mindenért, de “besímulókkal” nem kíván egy demokrata sem oldaltárs lenni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  20. bojkott 2o13.o6.25.
    Szenzor
    Bartus László:Bojkott c cikke 2o12.o9.11

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  21. bojkott
    2013. június 25. kedd 08:44

    Bumburi kérte a cikk hivatkozást, de elolvasom én is még egyszer.
    A temetés kapcsán és már vitába keveredtem mindenkivel (mínusz gyűjteményem szaporítása céljából) nem szeretném folytatni.
    De megismétlem, nem arról irkálgattam, hogy mi és hogyan szeretnék, hanem latolgattam a lehetőségeket a tények tükrében.
    És tényeken a feltételezett törvényeket és rendeleteket valamint a diplomácia írott is íratlan szabályait értem.
    .
    De
    (2013. június 23. vasárnap 09:25 hsz) azt is írtam, hogy
    “Nem lenne jó ötlet valaki halála felett a temetés kapcsán civakodásba kezdeni.
    ……..
    Nem szép dolog ilyet leírni, de előfordulhat, hogy nagyon nagyon sokan kimennek a temetésre…..
    És Horn Gyula tesz még egy szívességet a demokráciának.”
    .

    És ezt mindenki szabadon értelmezheti.
    A temetést nem szabad bojkottálni, ez a Fidesznek nagyon tetszene, mert megint igazolva látna kétharmadát és az országunk felforgatásának jogát saját kezeibe adva.
    Valamint egy volt miniszterelnök temetése nem tüntetés, hanem búcsúztatás ahova bárki elmehet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  22. bojkott, Szenzor
    Köszönöm szépen! Nem voltam biztos a címében. Újra átolvastam. Helyénvaló megállapítások4 Nem is értem, hogy miért nem élnek a bojkottal, amikor már más lehetőség nincs, bárhogy is kozmetikázzák! Az azóta / cikk megjelenése) eltelt idő alátámassza a szükségszerűségét.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  23. bojkott 2o13.o6.25.

    Szenzor 2o13.o6.25.
    Kedves Szenzor a bojkott nem a temetésre vonatkozik!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  24. tapis32
    2013. június 24. hétfő
    17:44
    Írásod alapján az jutott eszembe, hogy Boross tipikus esete a “ha kell horthysta vagyok, ha kell MSZMP-s vagyok, ha érdekem úgy diktálja, újra horthysta vagyok”. Nyilasból kommunista és utána újra nyilas. Olyan, mint a főnöke. Elvtelen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  25. bubu 64

    Nálam ( a mai)Borosst senki sem utálja jobban. Szenilis vén hülye. DE!!!!! Nekem 7 évig az igazgatóm volt. Nagyon jó igazgató volt és rendes!!! Ő vakarta le rólam a vállalati párttitkárt ,aki erőszakosan be akart szervezni a KISZ -be. Boross soha NEM volt MSZMP tag!!!!!!
    A cégnél mindenki tudta ,hogy templomba jár. És mindez a ‘70 -es években ,és nem UTÓLAG, mint egyeseknél!!! Ezt azért mondom el ,mert tanúja voltam és ez az igazság!!!!
    Akkor én nagyon tiszteltem és becsültem. De ami lett belőle az szégyen!!!!!
    A temetés közeléből is takarodjon!!!
    Éppen most mondták be a hirekben ,hogy az ólpucoló is ott lesz a temetésen . Az MSZP-nek annyi. Mesterházy egy plöttyedt báb!!!!! SHAME!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  26. bojkott

    Ezt csak azért emeltem ki, mert volt olyan ötlet, hogy ha nem az MSZP rendezi, akkor el kell kerülni.
    Remélem hogy ma este szép idő lesz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  27. Köszönöm kedves “Provokativ” és “bumburi” a kiegészitéseket.Egyet értek veletek.Ha ez a köpönyegforgató még is részt vesz,főnökével együtt a temetésen az arra lesz jó,hogy a jóizlésü embereket undorodásra késztetik majd.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  28. Elnézést.Eszembe jutott még valami.A magam koru emberek bizonyára emlékleznek arra ,hogy az 56-os eseményeket is megelőzte egy temetés.Rajk László egykori Belügy Minisztert temették.Micsoda tömeg vett azon részt.És bizonyára emlékeznak arra is,hogy milyen társadalmi megmozdulást váltott ki .Most a történelem megismétlődhet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  29. Barry1
    Köszi a kiigazítást. Nekem elképzelhetetlen, hogy valaki nem volt MSZMP tag és igazgató volt. De, ha Te írod elhiszem. Nekem soha nem az MSZMP tagsággal volt bajom. Az édesanyám is az volt, a nagyapám is. Egyszerű emberek voltak. Azzal van bajom, hogy leköpi az előző rendszert, amelyik igazgatói széket tolt a segge alá, és jól megélt belőle. Nekem nem kell bemutatni az akkori ügyeskedéseket. Amikor a MÁV-tól és a többi állami cégtől az igazgató úr balatoni nyaralójába vándorolt az építőanyag. Ugyanaz ment, mint a rendszerváltás után, csak akkor KFt.- és Bt.-ket alapítottak az igazgató urak. Kiszervezték az adott munkafolyamatot és úgy kaszáltak, kaszálnak irdatlan pénzeket.
    Sajnálom, de nálam nehéz tiszteletet kivívni bárkinek is. Lehet, genetikailag vagyok ilyen. Kevés az, hogy valaki templomba járt a 70-es években, nekem kevés a diploma, számomra egy hatelemis parasztember többet ér, ha becsületes, mint az előbb említettek. Mert lehet, hogy nem jár templomba, de segít a szegénynek beszántani a földjét.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  30. bubu 64

    Boross nem csak nem volt párttag , és nem csak temlomba járt hanem igazgatóként is mint úriember viselkedett. Egyébként elég sok nem párttag vezető is volt ,bármilyen hihetetlenül is hangzik!!! Néha azért számitott a z olyan Csurka által emlegetett bolsevista trükk mint a SZAKÉRTELEM. Jobban mint most., az biztos. Ami Boross Pétert illeti ,gondolhatod , mekkorát változott,ha én aki jól ismertem és őszintén tiszteltem most egy meghibbant zombinak tartom . Tényleg kár érte. Ezt az egészet csak azért irtam le ( és ugye nem csak hallottam ,hanem tanúja is voltam személyesen!!!!) .mert EBBEN a dologban nagyon sokat és sokan támadják ,ez speciel nem jogos , de van egyéb valós sara bőven. Üdv. Barry1

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  31. Kedves Barry!
    Elolvastam Boross életrajzát a Wikin. Biztos vagy benne, hogy megváltozott? Nem lehet, hogy mindig ilyen volt, csak nem tudott kibontakozni?Én egy örök kételkedő vagyok. Számomra Horn Gyula, Kádár, Antall, Göncz Árpád élete egyenes vonal.Boross életében vannak érdekes kanyarok. 56-os tevékenység után, 60-as években már igazgató?Nekem fura. Na mindegy, ez az én bajom.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  32. Balogh de nem balga

    Barry!
    Az biztos, hogy Te nem dolgoztál a Borossal, különben nem írnál ilyen hülyeségeket. A beosztott dolgozók 90 %-a utálta, éppen az egyszerű emberek lenézése és vegzálása miatt. Mellesleg nagy seggnyaló volt már akkor. Lehet, hogy változott, de csak rosszabb lett.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  33. Elpuskázzuk?
    „Tisztelettel kérem Horn Gyula családját és az MSZP vezetőségét, akadályozzák meg, hogy az elhunyt miniszterelnök végtisztessége körül azok sütögessék politikai pecsenyéjüket, akik Horn Gyula örökségét – a szabad és demokratikus Magyarországot elprédálták.
    A főhajtáshoz természetesen nekik is joguk van – de csak a leghátsó sorokban.”
    Ezt a két mondatot tettem föl a legnagyobb közösségi oldalon a legnagyobb ellenzéki párt honlapjára. Egy személyes ismerősöm megosztotta a szerény kérést. Jött is rá pár válasz. Nem értenek egyet ezzel, mert a „társadalmi falakat le kell rombolni”, meg „mégis Magyarország miniszterelnökeként joga, sőt kötelessége jelen lenni, és beszélni Magyarország korábbi miniszterelnöke temetésén.” Még demagógiával is megvádoltak engem, aki bármikor kész vagyok kezet nyújtani hívő és hazafi polgártársaimnak. De vannak hazafiak, akik ugyan másként gondolkodnak államról, hitről, társadalomról, gazdaságról, mégsem támadnak nekem, baloldali liberálisnak vekkerrel, molotov-koktéllal, mocsadék törvényekkel. Akikkel lehet és kell is beszélni – csak éppen a hangjuk nem hallatszik manapság, legfeljebb bizalmas, baráti, családi körben.
    De azokkal, akik hosszú évek óta szembeköpik a demokráciát, a szabadságot, és amint lehetőségük lett, lerombolták a köztársaságot, kizártak a nemzet közösségéből nincs keresnivalóm azonos platformon.
    Ha a mai MSZP vezetői nem tudják, hogy kikkel állnak szemben, ha jelentős személyiségeiknek még az emlékét sem képesek megvédeni a pávatáncosoktól, akkor ne csodálkozzanak, ha a szemforgatók majd foganatosítják ellenük a zalaptörvényben záró, vagy módosító, vagy fene tudja pontosan milyen ürügyön szereplő megbélyegzést. És még szerencséjük lesz, ha csak a szavukat tiltják be…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  34. Kedves Talalom!
    Ezt érdemli az ország. Egyre jobban bebizonyosodik.:(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  35. Balog de nem balga
    Ime,”karrierem” a Dél-pesti V. V. -nél : ha jól emlékszem Boross 1970 -ben lett igazgató, előtte Hidvégi volt , boross helyettesét meg Joó Sándornak hivták

    1965-1968 Arany Csillag étterem( tanuló) Pesterzsébet ( Varga Ferenc)
    1968 Csaba étterem ( tanuló) Ferencváros ( Hutterer Ottóné)
    1968-1970 Rákóczi étterem Csepel ( Jilling Sándor)
    1970- 1972 Liliom étterem Ferencváros ( Mészáros József)
    1972-1977 Vörös Postakocsi étterem Ferencváros (Holub László)
    Na ,akkor most villantsál te is valamit és kérj elnézést ,mert
    lehazugoztál ,és különben is milyen hang ez egymással szemben,akkor mit várjunk el másoktól???Azt irtam le ,amit 1977-ig (!!!!!!) személyesen tapasztaltam,hogy utána mi volt azt nem tudom és ,hogy milyen zombi lett belőle azt viszont szomorúan konstatálom. Kérdezd meg az “informátorodat “”,hogy stimmelnek e az üzletvezetők nevei. Ha gerinces vagy ,akkor ennek utánajársz és ha tévedtél és én mégis ott dolgoztam,akkor elnézést kérsz.
    Ha valaki kamuzik ,kapásból nem tudja rávágni a csaknem 50 éves neveket. Kiváncsian várok. Barry1

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  36. belga vagy balga vagy mi!

    Na mi van .? Itt várok és izgulok.Hol az a jólértesült nagy arc???
    Where is the big face?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  37. kedves bubu 64

    Nem azt irtam ,hogy Boross a haverom volt ,hanem az igazgatóm.
    Hogy volt e a zsebében Horthy kép és azt csókolgatta e titokban ,nem tudom ,de azt igen ,hogy legalábbis 1977-ig rendes pasas és jó szakember volt.
    nem tudom balogh belga szerint mit is kéne mondanom. ,de mit csináljak ,ha ezt tapasztaltam. What do I say, ahogy Ray Charles kérdezné.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  38. Balogh de nem balga

    Kedves Barry!
    Most érkeztem és látom, hogy felkaptad a vizet. Én nem hazugoztalak le, de Te látom úgy gondolod, hogy jól értesült vagy. Senki nem állította, hogy nem dolgoztál ott és nem is rólad volt szó. Érdekes milyen vehemensen felkapod a vizet, amikor Őt kell védelmezni.
    Tudod az Én informátorom valamivel komolyabb helyen dolgozott és olyan helyen ahol a köpönyegforgatók jellemét jobban ismerik mint egy sima vállalatnál.
    De ne idegesítsd magad, ez csak egy vélemény és nem kell elfogadnod, önálló ember vagy önálló véleménnyel. Az, hogy hány helyen dolgoztál a cégnél még semmit sem bizonyít.
    Tudod a minap volt az ATV-ben, mint vendég miniszterelnök. Szerintem ahogy volt kollegáiról (volt miniszterelnökök) nyilatkozott nem vall erős jellemre. Erről ennyit, engem így neveltek és én ezen is megbotránkozom.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  39. Kedves balogh de nem……

    ” Az biztos ,hogy te nem dolgoztál a Borossal” Ezt irod szó szerint. Ez bizony az ,.aminek látszik. Mit mondjak ha nekem ez volt a személyes tapasztalatom?
    Például ,hogy nem volt párttag,meg segitett nekem megúszni a KISZT. Azt is leirtam ,hogy ez csak az 1977 -ig tartó időszakra vonatkozik Utána összesen egyszer találkoztam vele a körúton . ENNYI. Politikusként ,főleg az utóbbi pár évben hányingerem van tőle. eEgy szenilis gonosz vénember lett, egy jellemtelen szar alak. Hidd el ez nekem elég nagy trauma látni hogy miből mi lesz. de az nem változtat azon amit 40 évvel ezelőtt tapasztaltam . Meg a mi hitelességünk csorbul ,ha azt irjuk róla ,hogy MSZMP-s volt ,mikor nem volt az. Gondoltam ebben segitek ,de eszem ágában sem volt védeni.
    Ja ,és még valami , . Nem nagyon szeretem ,hogy ha a sógorom izéjének a hogyishivják azt mondta ,hogy a pasastól hallotta……..,hogy állitólag a z izé……
    Az a mondat szerintem megér egy bocs, nem úgy gondoltam-ot! Üdv. Barry1

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  40. talalom
    2013. június 25. kedd
    19:18.
    Horn Gyula, mint a Magyar Köztársaság egykori miniszterelnöke, a rendszerváltás emblematikus egyénisége, nemzetközileg elismert és tisztelt államférfi volt, így nem lehet az MSZP belügyévé tenni a temetését. Mivel számos külföldi vezető részvételével is várható, a szertartásnak meg kell felelni a nemzetközi protokollnak is. Természetesen ott lesznek a politikai haszon lesők is, de ha több százezres tömegben ott leszünk, akkor a figyelem felénk fordul, és kevesebb hely marad a médiában a politikai héjáknak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  41. Azt olvasom itt, hogy Antall József élete egyenes vonal.
    .
    De ki is élesztette újjá a Horthy-kultuszt?
    Az Antall-kormány adott hivatalos, állami jelentőséget Horthy újratemetésének. Koporsóját a ferihegyi kormányváróban fogadták, az Állami Pénzverde emlékérmet veretett.
    Horthy újratemetésén ott tisztelegtek:
    – BOROSS PÉTER, aki a Horthy család mellett az első sorban kapott helyet;
    – ANTALL JÓZSEF felesége és fia;
    – Az Antall-kormány több tagja: Für Lajos, Surján László, Balsai István, Kádár Béla, Szabó Tamás, Kiss Gyula, Nagy Ferenc József;
    – Az MDF parlamenti képviselői: LEZSÁK Sándor és Nahimi Péter az MDF alelnökei, CSURKA István, TORGYÁN József és még sokan mások.
    .
    “Antall József óvatosságból csak néhány nappal a (fél)hivatalos újratemetés (1993. szeptember 4.) után ejtette szerét annak, hogy Kenderesen elhelyezze koszorúját a Horthy család kriptájában.”
    .
    Lehet, hogy Antall élete egyenes vonal, de az egyenesen a mai horthyzmushoz és fasizmushoz vezetett.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  42. Kedves Bartus Laci!
    Kívánok Önnek jó nyaralást, illetve szeretném kifejezni őszinte nagyrabecsülésemet a Horn Gyula nekrokógjával kapcsolatosan! Valóban államférfi volt, aki az alacsony származását és termetét emberi nagysággal és nem szocio/pszichopatikus cezaromániával kompenzálta. … No de ezt a “Horn” c. blogpostban … szendamondja!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  43. Hunyadi

    Pontosan.Ezt már többször leirtuk . orbán csak befejezte .amit antall elkezdett. Rosszul voltam mikor Dávid és Herényi is antalli örökségről dumált. Nézd meg: lezsáktól
    balsaiig, grosicstól demeterig,borosstól martonyin át matolcsyig mind onnan
    jött.
    Sz@rabbnál sz@rabb alakok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  44. “Az MSZP elnök-frakcióvezetője az M1 Ma reggel című műsorában arról beszélt, hogy pártja az együttműködő partnerek között tartja számon a Demokratikus Koalíciót is. Mestreházy elmondta: az MSZP politikusai tudomásul vették, hogy az összefogás áldozatvállalással is jár. ”
    .
    Mit szóltok?
    .
    Ezt a mocskot!
    És erre a @&regre mondja Gyurcsány, hogy a legrosszabb Mesterházy is jobb Orbánnál?
    Az utolsó csepp sejtem is fel van háborodva azon, ahogy az MSZP teljes vezetése ezzel a szemlélettel azonosul!
    Undorító, ahogy Mesterházy kifröcsköli magából ezt a tömény gennyet, mintha Gyurcsány legalábbis fertőző lenne!
    És még én vagyok túlságos?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  45. Hunyadi
    Én írtam, hogy Antall József élete egyenes vonal a számomra. Nem voltak benne csavarok. A családi háttere erre predesztinálta. Olvasd el az életrajzát.Nem hódolt be teljesen, nem csinált karriert a szocializmus ideje alatt, mint Boross. Nem tagadta meg az elveit. Ő maradt mindig jobboldali és nála nem csodálkozok, hogy a Horthy kultuszt újraélesztette. Egyszóval böcsületes volt, ami nem menti az antiszemitizmust nála, ha volt. Nem fekete-fehér az élet. Hibázhat az ember, lehet, hogy egyszer átáll egy másik oldalra, az még elnézhető. De, az, hogy ahonnan a nap süt, mindig arra fordulnak?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  46. Az előző hozzászólásomhoz még hozzátenném. Antall és a magyar jobboldal, azt adja, ami lényege. Nem értem, miért vártak sokan mást. Fejlődésre képtelenek, feudális gondolkodásúak. A nemzedékeik adják tovább ezt a mentalitást az utódoknak. Ha van is köztük demokratikus, az nagyon halk, vagy hallgat. Nekem ez az egész olyan, mint, hogy Orbánról már az első kormányzása alatt lesírt, hogy milyen ember. Az utóbbi három év bebizonyította nekem, hogy a maffia kormány azért ért el sikert, mert ilyen a jobboldal.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  47. Bajnai ezért hibázott bődületes nagyot. Nem ismerte fel a magyar jobboldal mentalitását.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  48. Kedves Balogh,de nem balga!
    Kedves Barry1!
    A vitátok a köpönyeg forgató Boros már is elterelte a figyelmet a “főhösről”Horn Gyulárol.Kérlek hagyjátok abba a vitatkozást.Ne csináljatok reklámot egy sunyi alaknak.A ti vitátokhoz én csak annyit teszek hozzá,hogy igazgatóként én hallottam B.P-tert,amikor egy munkásörségi összejövetelen áhitatos szavakkal méltatta a munkásörséget.Melyet a rendszerváltozás után utálattal emlegetett.Már mint a munkásőrséget.Akár hogyan is viselkedett az “átkosban?”Ö akkor is és később is köpönyegforgató volt és az ma is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  49. Egy régi emlék: http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&v=AKWBpT4Myig&NR=1
    Horn Gyula és Orbán Viktor televíziós vitája 1998-ban, a két választási forduló között, május 19-én.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  50. A Bolond Bírálja a Horn kormány négy évét: http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&NR=1&v=6amW0wInVvA

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Hogyan lett Magyarország a rendszerváltás vesztese? 2011. május 10. kedd | Tardos János

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos