Ronai and Ronai
AMERIKAI

Kis Magyar Mutyigráfia 2013. május 13. hétfő 21:47 Forrás: Nolblog

  • Hozzászólások(32)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Kis Magyar Mutyigráfia

Budapest – Mutyinak mondják a médiában azt, ami mostanában a nemzeti dohányboltok pályázata körül történik. Hogy a nemzetinek nevezett boltokat nagyon sok esetben bizonyíthatóan is csókosok kapták, fideszes fejesek családtagjai, rokonai, barátai, ismerősei és üzletfelei.

Mutyinak mondja a sajtó, hogy előre le volt vajazva minden, és a pályázat elbírálása után nem sokkal – már a győztesek nevének ismeretében – háromszorosára emelték a dohánytermékek forgalmazása után járó haszonkulcsot. Mutyinak mondják azt is, hogy az eredetileg dohányárusításra kijelölt boltokban a nagyobb bevétel érdekében sok mást is lehet majd kapni, újságot és szeszesitalt, utóbb ezekhez csatlakozott a fagylalt és a jégkrém. (Felkészül: számítógép, meleghengersor, péksütemény, úgymint házilag előállított, boltból lopott kiflicsücsök.)

Mutyinak mondják, hogy a pályázatok megismerhetőségének korlátozására két nap alatt kreált és fogadott el törvényt a kétharmad. Eszerint sem magánszemélyek, sem pedig a civil szervezetek nem tekinthetnek bele a pályázatokba, nem ismerhetik meg azok tartalmát, nem hasonlíthatják össze a nyertesek pályázatát a győztesek dolgozatával, mindösszesen pedig mind a vesztesek, pedig a győztesek adatait örök időkre (plusz 2 év) titkosítják.

Pedig nem mutyi ez, hanem annál jóval súlyosabb bűncselekmény: előre megfontolt szándékkal, nyereségvágyból elkövetett, bűnszövetkezetben megvalósított, szervezett lopás. Kis Magyar Mutyigráfia, amely messze nem azonos a mutyival. A mutyi ugyanis a normális emberek világában azt jelenti, hogy valakik becsapnak más valakiket. Kispályás és utólag leleplezett simlikről van szó, melynek az a következménye, hogy a vétkesek többnyire elnyerik méltó büntetésüket.

A Kis Magyar Mutyigráfia a mutyihoz képest más minőség. Egységes rendszert alkot, és hozzávetőlegesen annyira szervezett, mint az olajszőkítők és a lányfuttatók zárt közössége.

A Kis Magyar Mutyigráfia hatékony működtetéséhez előbb le kellett bontani a jogállamot. Megcselekedték, mert megkövetelte a haza – az emberek észre sem vették. Ehhez persze az is kellett, hogy a sajtó jó, megbízható kezekbe kerüljön. Ily módon biztosítható ugyanis, hogy az emberek kizárólag szigorúan ellenőrzött, központilag jóváhagyott információkhoz juthassanak hozzá, vagyis, ne értesüljenek arról, ami az országban történik. Aki csupán a közmédiából tájékozódik, becslések szerint a magyar emberek nyolcvan százaléka, jó esetben is csak annyi tud a Kis Magyar Mutyigráfiáról, amennyit a földbérletek esetében megtudhatott: hogy nem mindenki nyert a pályázatokon, és a vesztesek azért háborognak, mert az ellenzék – valamint, a dohányboltok esetében a Fülöp Móric nevű multi – hergeli őket.

Innentől kezdve aztán mindent meg lehet csinálni. Ezért nem mutyi az, ami a szemünk előtt történik, kiteljesedik és termőre fordul. Kis Magyar Mutyigráfia ez a javából, a Nemzeti Együttműködés Rendszerének gyermeke, amely csupán annyiban különbözik a híres-hírhedt felmenőjétől, hogy nincs asztala a polgármesteri hivatalokban. Nem készül belőle díszkiadás, amelyet osztogatni lehet az iskolásoknak, és mindenki más közéleti kiskorúnak, aki szerencsétlen és kiszolgáltatott, mert nem tud védekezni a politikai perverzió ellen.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.9/5 (32 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +43 ( 51 szavazatból)
Kis Magyar Mutyigráfia, 4.9 out of 5 based on 32 ratings

Címkék:, , , , ,

  • Hozzászólások(32)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

32 Reader’s Comments

  1. Nem rossz! Mondjuk tényleg inkább panamáról, hűtlen kezelésről, sikkasztásról, lopásról, csalásról, tisztességtelen piaci viselkedésről kellene beszélni itt, és nem “mutyiról”.
    És a büntetés is szigorúbb legyen egy “rossz voltál, anyu haragszik”, tekintetnél…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (31 szavazatból)
  2. Magyarorszagon a maffia került 2/3-al hatalamra, köszönjük az amputalt agyu honfitarsainknak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +36 (46 szavazatból)
  3. A hatalommal való visszaélés nem mutyi, hanem bűncselekmény, ami ovi rendszerének a lényege.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +34 (44 szavazatból)
  4. Kecskeméti Károly

    Jó lenne látni egy politizáló nyugati polgár arcát, amikor elmesélik neki a Trafik Hungaricust.
    (Különösen figyelemre méltó a dohányzás elleni elszánt küzdelem és főleg a fiatalokat vonzó fagylalt kínálat egymás mellé szervezése.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (35 szavazatból)
  5. Háát… Ez mind mind szervezetten elkövetett kormányzati bűntény,aminek részese az egész kormány.Kár hogy nincs ilyen megnevezés a törvényekben.
    Nincs annyi mázsa az országban,amennyivel ezek megmázsálhatóak lennének!
    Fényes nappal, csoportosan néznek bennünket baleknak, akiknek (szerintük) halvány lila gőzünk nincs ezekről a dolgokról.
    Nem elég hogy látjuk, érezzük is. Millió számra.
    Ezeket semmi nem hatja meg…Még a gyermekek éhsége sem!
    Nem a trafik mutyi az egyetlen. Nyugdíj, közmunka,föld,oktatás, egészségügy közigazgatás, ezt mind mind mutyivá tették.
    Jesszusom! Lehet hogy már az ország neve is Mutyi?Pedig jó volt Magyarországon élni…
    Segítség! Ellopták az országunkat!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (35 szavazatból)
  6. bumburi Nagyon nem szeretem ezt a” mutyi” kifejezést. Kissé kedélyeskedő hangulata van,pedig ez sok minden ,csak nem kedélyes. Azt sem mondjuk ,hogy néhány német huncutkodott Auschwitzban. Például azt se tartom jónak ,mikor egy 20 éves gyilkosra azt mondják,hogy fiatalember.
    Lehet,nincs igazam ,de akkor is.
    Erről az egész trafik borzalomról kellene késziteni ( több nyelven) egy profi összefoglalót. Tényekkel,számokkal, képekkel ,adatokkal.
    El kellene juttatni az Európa Tanács, az Európa Parlament, a z Egyesült Államok kongresszusa és Szenátusa, A Francia Nemzetgyűlés, A Bundestag, Bundesrat, Az angol Parlament A lengyel Szejm…..stb…. tagjaihoz , elárasztani vele a civilizált világ sajtóját( Kiemelten a gazdasági lapokat).
    Ebben kiemelt szerepe kellene,hogy legyen az MSZP brüsszeli frakciójának, de én még ilyen szánalmas, impotens(bocs,hölgyeim) társaságot még nem láttam , ezzel az ,irtózatosan gyenge Tabajdival az élen.Egyik nap Gurmai Zita
    mszp-s EP képviselő volt Dézsi János vendége a Bolgár műsorban.Többször leestem a székről. Ez a nő a Teleki téri piac szinvonalát se ütötte meg : Erősen hadart, erőszakosabb volt mint bármelyik fideszes( bizony!!!!!), le se lehetett lőni, azon kivül irritáló a hangja is. Egy rémálom a szerencsétlen. Hát ez képvisel “minket” Brüsszelben. Szégyen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (31 szavazatból)
  7. http://hvg.hu/gazdasag/20130513_Elkepeszto_kozlemeny_az_MSZPs_Gogos_Zolt

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (17 szavazatból)
  8. Nem tudom figyeltek e rá ? De itt mindig megjelenik négy minuszoló.Ezek az agymosott ,csökkent agyi képességű emberkék ( barmok ) azzal szórakoznak,hogy minden kommentelőt minuszolnak ! Kivánom nekik,ennél érdekesebb ,értelmesebb elfoglaltságuk soha ne legyen.Meglehet minuszolni !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (27 szavazatból)
  9. Sentinel, most mar alszanak! Joccakat!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (10 szavazatból)
  10. A rendszer is alszik,plusszolni sem lehet

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (12 szavazatból)
  11. Barry1
    Kattogok ezen én is eleget.Egyszerűen az mszp nem tud felnőni a feladatához, azért ilyen szánalmas majd minden tagjuk.Szerintem nem mernek lépni, nehogy a néppárti fideszesek megorroljanak rájuk. Ráadásul szánalmasan ötlettelenek…
    Ami meg az említett nőt illeti. Egyszer voltam egy rendezvényen ahol ő is ott volt. Mit mondjak? Az a leereszkedő stílus, amit megengedett magának sokunknál kiverte a biztosítékot.Rühellem nagyon.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (16 szavazatból)
  12. Az ORBÁN kormányban nem az a “BŰNÖS” aki BŰNÖS hanem az aki a BŰNÖSÖKRE rámutat , Lásd Gőgös Zoltán esete, / magánterületre való behatolás, csikorgó kerékkel való menekülés/ mert volt bátor lefényképezni azt az álattartó telepnek nevezett kócerájt. Az Orbán kormány igyekszik BŐKEZŰEN kistaférozni ” CSÓKOSOKAT” Balsai , Lázár, Rogán, Budai Gyula, az a Budai Gyula aki 1981-ben negyedik évfolyam elején, kérte az MSZMP-be nyiregyházi katonai kollégistaként, a felvételét, hogy az MSZMP tagság jó ajánló levél lesz, a jogi egyetemre való felvételinél. Jó ajánló levélnek bizonyult., felvették sajnos.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (22 szavazatból)
  13. Nekem most már az az érzésem, hogy nem is dohánymutyi van, nem a trafikokat osszák az oligarcháknak, hanem a kisboltok újra osztása történik. lassan porszívót is lehet majd kapni, meg tv-t a NEMZETI DOHÁNYBOLTBAN!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (13 szavazatból)
  14. hamond
    2013. május 14. kedd 07:48
    Nagyon igazad van. A legújabb tervezet szerint helyi szintű jogszabályokban lehet majd meghatározni, az árusítható termékek listáját.
    Mindig is kíváncsi voltam, hogy lehet véghezvinni a reprivatizációt nyilvános államosítás nélkül.
    Hát így.
    Nem vesszük el a vegyesboltot és kocsmát a tulajdonostól, csak a vevőkört húzzuk ki alóla. Esetleg a térkamera még azt figyeli, ki mer a régibe bemenni.
    Nagyon gyorsan tenni kell valamit, amíg lehet!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (18 szavazatból)
  15. Sentinel
    Valamiből élniük kell, mostanában már nincs Kossuth téri vizeldés hőbörgés, nincs TV székház kifosztása, a békamenet még igencsak lassan körvonalazódik, élni pedig kell valamiből – nekik ez jutott!
    Szánalmasak, amikor ilyenek beszélnek a munka alapú társadalomról és a hazai hírportálokon ilyenek dolgozni küldik a hozzászólókat!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (11 szavazatból)
  16. Barry1 2013. május 13. hétfő
    Ne a hangszínből, és a közlésvágyból eredő beszédstílusból ítélj meg valakit! Bár nekem sem a szívem csücskei az MSZP-s politikusok, de történetesen Gurmai Zitának sok mindenben igaza volt. Leginkább abban, hogy az álnaivat alakító kérdezőt megpróbálta helyreigazítani. Mert Dési János bizony még Bolgár Györgynél is sokkal nyálasabb, a valódi kérdéseket alaposan elkenő, relativizáló stílusban képes vezetni azt a beszélgetősnek nevezett rádióműsort.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (10 szavazatból)
  17. Philip Marlowe

    Véletlenül kezembe került egy esztergomi újság, amiben közlik, hogy az esztergomi járásban kik jutottak koncesszióhoz 20 évre . A listán szereplő 16 nyertes közül 11 egy bizonyos Sóron névhez kötődik, van közülük valaki a városban aki ötöt működtethet.
    Szóval, ha valaki ügyes, akkor ügyes! A kormany.hu-n ellenőrizhető.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (10 szavazatból)
  18. Barry1
    2013. május 13. hétfő
    22:47

    “bumburi Nagyon nem szeretem ezt a” mutyi” kifejezést. Kissé kedélyeskedő hangulata van,pedig ez sok minden ,csak nem kedélyes. Azt sem mondjuk ,hogy néhány német huncutkodott Auschwitzban. Például azt se tartom jónak ,mikor egy 20 éves gyilkosra azt mondják,hogy fiatalember.
    Lehet,nincs igazam ,de akkor is.”

    De nagyon is igazad van!
    De folytatni kell: -agymosott honfitársaink – birka nép a magyar- és hasonló kiszólásokkal szemben is.
    Emlékezni kell arra, hogy a bárányok hallgatnak, de már háromszor megbuktatták Viktort.
    Az úgynevezett ellenzékünk viszont nem baloldali, hanem balga. Nem tanul, viszont felejt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (12 szavazatból)
  19. Elég szűkreszabottan meg van határozva a koncessziós szerződésben, hogy milyen arculattal jelenhetnek meg az új dohányboltok, milyen cégért kell kiakasztaniuk. És az is a szerződésnem van, hogy a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. (a nonprofittól már kacaghatnékom támad) bármikor megváltoztathatja az arculatot, és akkor 45 nap van a boltok átalakítására. Azaz megvannak azok a táblakészítők, bútorgyártók, nyomdák, amelyeknek így tudják biztosítani a megrendeléseket. Nem mellékesen egy szoftverre specifikálják a nyilvántartó, és számlázó rendszert.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (11 szavazatból)
  20. Bóklásztam egy kicsit.
    Itt is elolvastam a hozzászólásokat.
    A jobboldalon is nagyon kiverte a biztosítékot a kormány “áldásos” intézkedése, főleg a fagyi, meg a …..
    Egy szónak is száz a vége, az utcák még mindig csendesek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (11 szavazatból)
  21. Miért nem fordítva, mert csak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  22. Igaz, nem újdonság, de a pénzügyi szektor sem ússza meg: http://www.investor.hu/news/20130514-ket-versenytarsat-is-felvasarolja-az-otp.html

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (2 szavazatból)
  23. Bihari László

    Jó volt Magyarországon élni, ennek vége! 2010-ben lett vége, a választás napján (este) repültem Egyiptomba dolgozni (Al Bahariya-tól 30 km vasérc bánya), leszállás után egy hülye (19-20 éves) visítva közölte, “gyöztünk! legyalultuk a ballosokat!” nem tetszett neki meg a 20-25 tagtársának mikor közöltem, anyádat! Ezek után remélem(csak remélem!) a fiatalok nem lesznek még egyszer mosott agyuak! Én sem vagyok öreg, a magam 59 évével még nem sokat láttam tapasztaltam, de ilyen baromságot mint ami itthon van csak Üzbegisztánban(Uzbegiszton) és Zimbabwéban tapasztaltam, Kazahsztán hozzánk képest már egy demokratikus állam (a fiaim ott élnek!)! Más! Én ugyan nem dohányzom,de megértem azt aki dohányzik és felháborít, hogy a rászorulóktól vették el a megélhetést, és még nem vagyunk az utcán? és még mindig láncot hordunk(a la Petőfi)? Meg érdemeljük! Kertész után szabadon!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  24. A “halál orvosai” tanulságos és igaz. Ajánlom mindenkinek, hogy olvassa el !!!
    És az ilyen pártkatonáknak milyen lehet az orvosi esküje és lelkiismerete vagy azt már beadták apportnak ???
    http://www.vagy.hu/tartalom/cikk/4371_ficsku_pal_a_halal_orvosai

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  25. parancsnok

    Désivel kapcsolatban teljesen egyetértek. De Gurmai Zitától akkor is frászt kapok. Legyen mondjuk városi alelnök Celldömölkön vagy Göncön. Maximum!!!
    Brüsszelben most nagyon “ütős” kommandóra lenne szükség. Tabajdi, Herzog, Göncz. Egyik, gyengébb mint a másik KATASZTRÓFÁLISAK.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  26. Kecskeméti Károly

    Nagyon szomorúan írom ide: Brüsszel láthatóan alkalmatlan időben és markánsan regálni, MEGOLDÁST TALÁLNI a közösség problémáira. Bürokratikus vízfej. OTT SEM EURÓPA A FONTOS, hanem a pártkötődések ostoba, szűk látókörű párbaja.
    Magyarország nagyban.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  27. Philip Marlowe

    Mai hír, hogy az ormányszóvivő bejelentette, hogy új pályázatot írnak a korábbin vesztes trafikosoknak. Feltétel, hogy legalább 20 évig már trafikoskánt kellett működnie, forgalma az elmúlt 5 évben 80%-ban dohánytermékekből volt és egyéni vállalkozóként működött és más vállalkozása nincs. Ezek ám az egyenlő feltételek. A most nyertesek túlnyomó részének semmi köze nem volt a trafikokhoz, több vállalkozásuk között a trafik csak az egyik, majdani boltjukban szinte mindent árusíthatnak. A trafikosoknak ez volt az egyetlen megélhetésük és ilyen pofátlan feltételekkel pályázhatnak saját trafikjukra, de ez sincs garantálva. Erre már nincsenek szavak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  28. Philip Marlowe

    Még azt akartam hozzáfűzni, hogy mindez az Indexben azzal a címmel jelent meg, hogy ” Megmentik a hoppon maradt trafikosokat ”
    Erről az a szakállas vicc jut eszembe, még a szociból:
    -Mi a különbség a demokrácia és a szocialista demokrácia között?
    - ??????
    - ….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  29. A baj az , hogy tökre tettek egyetlen tollvonással több tízezer embert mindenféle lelkifurdalás nélkül.(nyerőgép, trafik,földek.)Nem az általuk megalkotott szar törvényeket kéne nyirbálni össze vissza ,hanem a megnyomorított vállalkozókon kéne segíteni.Nekem nem is egy ilyen ismerősöm van akinek halvány gőze sincs ,hogy mit fog ezután árulni.Sajnos a kisember teljes tanácstalanságban van a félelmeivel együtt ,és én biztos vagyok benne a jobbik is fog még magáról hallatni amikor itt lesz az ideje és fel kell gyújtani a fővárost.A legszebb a nyitás kelet felé című többfelvonásos opera és halálfej kormány szóvivő úr dadogásai.Teljes tanácstalanság itthon és külföldön is annyira összekeverték a szezont a fazonnal törvényi és duma szinten egyaránt.A reménytelenség országa vagyunk elmebeteg kormány birka agyhalott táborának fogságában…………………………………

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  30. Philip Marlowe

    Úgy látom, hogy aktivizálta magát a Civil Összefogás Minuszuló Polgári Köre

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  31. A tarfikügy engem a maffiára emlékeztet. A mutyi piti előnyökért folyik, de a maffiabirodalmakat viszont a dohány és szeszkereskedelem alapozta meg. A módszer sem a mutyik háttér alkuit, hanem a versenytársak letarolásának és piaci pozícióik azonnali, erőszakos bekebelezésének maffias-módszereit idézik, csak itt a lőfegyvereket a 2/3 hatalom helyettesíti. Aki ebben az ügyben mutyiról beszél, az elfedi a történtek lényegét.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  32. Miért is van olyan érzésem, hogy jön a kisker-nagyker kategória.
    Talán több állam általi kinevezés történhet, esetleg nagyobbra nyíltak a zsebek, vagy csak osztódással szaporodnak, mint az ellenzékinek nevezett pártocskák?
    http://nol.hu/gazdasag/kozpontositjak_a_dohanytrafikok_ellatasat_is__?ref=sso

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Ki mint vet, nem biztos, hogy úgy is arat 2014. január 12. vasárnap

Nem vizsgálják a trafikmutyi fideszes szálait 2014. január 2. csütörtök

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos