Ki mint vet, nem biztos, hogy úgy is arat 2014. January 12. Sunday 10:51 Forrás: DK

Ki mint vet, nem biztos, hogy úgy is arat
Lázár János. Jól jövedelmez a rokonának lenni.

Budapest – Hiába érte egyik botrány a másikat az állami földpályázatok ügyében, hiába teregette ki több folytatásban is a Fidesz-maffia szennyesét az azóta a frakcióból is kilépett korábbi államtitkár, Ángyán József, a kormány-közeli oligarchák telhetetlensége nem ismer határt.

A Nemzeti Földalap nemrégen nyilvánosságra hozott adatai szerint a Csongrád megyei földpályázaton meghirdetett csaknem 20 ezer hektárnyi földterületnek kevesebb, mint egytizedére, 1790 hektárra beadott pályázatot ítéltek eredményesnek, ebből 1362 hektárnyit a hódmezővásárhelyi Gorzsai Mezőgazdasági Zrt. nyert el, amelynek fő tulajdonosa Lázár János miniszterelnökségi államtitkár nagybátyja. További 260 hektár egy olyan vállalkozásé lett, amely a korábbi pályázatokon már 1172 hektár állami föld bérleti jogát elnyerte.

Molnár Csaba, a  Demokratikus Koalíció frakcióvezetője ezzel kapcsolatban azt mondta: a földmutyiról szóló korábbi hírek után már sem az újabb rokoni lenyúlás, sem annak pimaszsága nem meglepő. Afelől is kevés kétség lehet, hogy a többi 18 ezer hektár állami földre benyújtott, de érvénytelennek nyilvánított pályázat legfőbb hibája az volt, hogy nem Fidesz-csókosok adták be.

A Demokratikus Koalíció figyelmezteti a csalárd, megbundázott pályázatokon állami földeket elnyerőket: amit most tavasszal netán belevetnek, már nem ők fogják learatni, mert a hivatalba lépő demokratikus kormány felülvizsgálja a pályázatokat, és az ilyen szerződéseket haladéktalanul, kártalanítás nélkül fölmondja.

Tags: , , , , , ,

13 Reader’s Comments

 1. Jog? Meg ilyesmi?

 2. A régi földtulajdonosoknak legyen már annyi eszük, hogy kiverik a földjükről az újnak hazudottakat!
  Jusson már el odáig a földet művelők sokasága, hogy megvédjék azt, ami az övék!
  Ez az új tulajdonosi kör, csak az eu-s támogatásokra hajt,és ebbe a körbe csak a saját kutyák kölykei jutottak bele.
  nem hiszem, hogy ennek a körnek a magyar mg felvirágoztatása lenne a célja.
  A támogatások felvétele annál inkább!
  Szemét, mocsok társaság!
  Tegnap olvastam, hogy egy szürke marha állománnyal rendelkező, és a géneket megőrző – 90-100 db marhával + azok szaporulataival – ingyen odaadná az állományát valakinek, mert a 170 ha már nem elég a legeltetésre, és a benyújtott pályázatuk nem nyert.
  Ezzel szemben irodakukacok, műkörmösök, meg egyéb ismerősei a politikai elitnek nyernek. Nem keveset!
  Szégyen, ami ebben az országban történik!!!

 3. http://hvg.hu/gazdasag/20131218_Kishantos
  -

  Mégis az ellenzékre tolnak miden szemétséget, amit ők követnek el – és még a nem hívők is beveszik!

 4. “..a kormány-közeli oligarchák telhetetlensége nem ismer határt…”
  .
  - Ennél jobban már csak az úgynevezett “ellenzék” idétlen, töketlen semmirekellősége nem ismer határt.
  .
  OK, pontosan tudom, mi ennek az oka, de alapvetően, ilyesmikért már egészen nyugodtan, és eredményre számítva lehetne nemzetközi bírósághoz fordulni – szerintem.
  .
  Áh, mindegy… szutyokország bűnözőiről és ezek kitartott prostituáltjairól én nem hogy cikket nem olvasok mostanában jó ideig, de rá se fogok kattintani.
  .
  Megyek, megnézem inkább, nem nyílnak a pipacsok? Megírom. :(((

 5. http://www.stop.hu/belfold/ellenben-a-fidesz/1207922/
  -
  Rinocérosz pedig irigykedik – ő is ilyen vastag bőrt akar!
  A sarukat tolják a szocikra – a kifosztott gazdák pedig néznek, mint Rozi a moziban!
  A hívők pedig ezt is elhiszik, hogy most visszavették a szocik által kiárusított földeket – igen a műkörmös majd biztos nagy hozzáértéssel fogja felvenni….. az EU-s támogatást, ahhoz ért.
  -
  A trafikostól elvették a trafikot, a földművelőtől a földjét – és még mindig ők a nyerők, az ember esze megáll!

 6. Teljesen egyetértek T.csakén ! Nem akarok más tollával ékeskedni DE KERTÉSZ ÁKOSNAK CSAK IGAZA VOLT !!!-ÉS VAN ! A mostani ellenzék hibája megint bebizonyosodik , annak idején asszisztáltak ahhoz hogy ez a mocskos banda ekkora médiabirodalmat építsen ! Most még ráadásul a csigatv-vel telihazudják a szappanoperás valóvilágos rétegnek azt a rétegét is aki még hajlandó lenne szavazni !! Írhat Debreceni József meg Magyar Bálint akár hány tényfeltáró könyvet ez csak azokhoz jut el , aki eddig is képben volt !!

 7. “Bolygó” Egyetértek hogy is írta Kertész Ákos? ” valahogy a magyar nép generikusan alattvaló” Nem veszi észre,hogy ez a REZSIM a szájából már kilopta az aranyfogat a szájában már az amalgántömés után kotorászik. Ismeretségi körömben egy része úgy fogja fel, hogy még élünk, és a rezsit is valahogy ki tudjuk fizetni. Nem értem, vagy talán igen? képzettsége szintje korlátozza abban, hogy felismerje e REZSIM kártékony tevékenységét. Ha a szocik kormányzása idején ekkora RABLÁSOKAT követtek volna el, már lángba állt volna Budapest. El RABOLTÁK a 3 ezer milliárd magánnyugdíj pénztári megtakarítást. Az állam adósság nem csökkent hanem nőtt, trafik mutyik, föld mutyik, a közmédia kisajátítása stb. Rendre épülnek a felesleges stadionok miközben a nézőszám átlag nem éri el a 3 ezer főt. Én mint választó arra kérem a választópolgárokat menjenek el szavazni, és zavarjuk el ezt a RABLÓ TOLVAJ REZSIMET, mielőtt az egész népet vazulosok soraiba nem dönti.

 8. Ezt se felejtsük el. Van ám pofátlanság…
  http://hvg.hu/

 9. Lefelé görgetve van a Videók, és azon: CÖF: a jogállamiság lebontása.

 10. Reflektor
  Köszönöm.

 11. Hat igen!
  Nem mindegy, hogy a 2014-2020 kozotti evekben a hazai mezogazdasagban felhasznalhato eu-milliardok kinek/kiknek a zsebeben landolhatnak majd.
  Mint tudjuk, ugy fideszesen-jogaszosan gondolkodva, hogy ki mennyit er…

 12. Ha megint jogállam lesz Magyarország akkor a jogtalanul (korrupciós eszközökkel) juttatott vagyont vissza kell majd szolgáltatni a jogos tulajdonosnak.

  Mert ” akinek nincs semmije az annyit is ér ” mondta egykor Lázár aki legalább ebben következetes !

Kapcsolódó cikkek

Gyurcsány a gyülekezési jogot sértette volna 2014. December 30. Tuesday | Bartus László

A DK nem bojkottálja a Fideszt 2014. April 29. Tuesday | AN


KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

Videók