Ronai and Ronai
AMERIKAI

A Budapest Honvéd elhatárolódik saját nyilasaitól 2013. március 3. vasárnap 11:24 Forrás: AN

  • Hozzászólások(24)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
A Budapest Honvéd elhatárolódik saját nyilasaitól

Budapest – Meglepő és sajnos manapság még meglehetősen ritka dolog történt a magyar futball világában: a Budapest Honvéd Győrben játszott kupamérkőzést, s mint utóbb kiderült, a kispesti csapat néhány „szurkolója” kissé lebontotta a győri pálya néhány részletét, és antiszemita feliratot hagyott a mosdóban. Az egyesület nem védte, hanem elhatárolódott saját nyilasaitól. Az eseten csak akkor kellene csodálkozni, ha a tulajdonos magyar lenne, és nem amerikai.

Amúgy, egyáltalán nem mellesleg, egy antiszemita feliratot is elhelyeztek a vendégszektor mellékhelyiségében. A klub szokatlanul kemény közleményben határolódott el saját nyilasaitól, gerinctelen senkiháziaknak, alattomos patkányoknak nevezte őket.

Korábban ilyenre Magyarországon nem volt példa. Nem a rendbontásról beszélünk, és még csak nem is arról, hogy ne lett volna jelen a rasszizmus a lelátókon. Hanem arról, hogy most végre akadt egy klub, amely nem mismásol, s nem a mellébeszélést választja. Nem néhány magáról megfeledkezett szurkolót említ, mint ahogyan azt szokták, hanem kemény hangon és egyértelműen jelzi: mostantól üldözi ezeket a náci gazembereket.

A Budapest Honvéd közleménye itt olvasható.

Csapatunk hősies küzdelemben sajnos elvérzett a Magyar Kupában a legjobb 8 között. Ugyan egy nagyon jó csapattól szenvedtünk vereséget, de még így is egészen a visszavágó második félidejéig bőven megvolt az esélyünk a továbbjutásra. Aztán a saját hibáink, meg némely nem isteni beavatkozás révén elszálltak esélyeink. A csapat mindent megtett a győzelemért. Egy pár tucat rendkívül lelkes szurkoló megállás nélkül bíztatta a fiúkat, és azt kell mondanom, hogy minden objektív szemlélő számára jó benyomást keltettünk. Illetve, csak keltettünk volna. Miért a feltételes mód? Mert egy pár ember barbársága miatt szégyenkeznünk kell. De miért mi? Miért mi szégyenkezzünk? Miért nem azok az alattomos patkányok, akik elkövették a bűntettet? Miért mi? Miért mi fizessük meg az árát? Miért nem azok az alattomos, gerinctelen senkiháziak, akik a mellékhelyiség magányában elrontották napunkat? Mert mi is történt?

A mérkőzés utáni napon a Győri ETO pályagondnokságától megkaptuk azokat a fényképeket, amelyeket a vendégszektor mosdójában készítettek a mérkőzés után. Ezeket a fényképeket változtatás nélkül csatoljuk ehhez a közleményhez. A kárt meg fogjuk téríteni a győrieknek, és elnézésüket kérjük. Elnézésüket kérjük a barbárokért, és azért a nyilas söpredékért, amely a mellékelt feliratot a mosdó belső falára pingálta. Nektek, rasszista barbároknak pedig üzenjük, hogy jobban fogunk titeket figyelni, és minden erővel azon leszünk, hogy elkapjunk, és bebörtönözzünk titeket. Nem csak az összes stadionból akarunk titeket kitiltani, de a mi életünkből is. Szégyenkezzetek ti! Mi soha többet nem akarunk elnézést kérni miattatok.

S most egy pár szót azokról a szurkolókról, akik hét hét után kijárnak a Bozsik Stadionba és idegenbe is. Önöket nagyon szeretjük, és mindet megteszünk annak érdekében, hogy büszkék lehessenek a Honvédra, azokra, akik a kispesti színekben játszanak, és azokra, akik abban segítenek, hogy a szórakoztatás létrejöhessen. Kérjük ezeket a nagyszerű, éveken át kitartó szurkolókat, ne engedjék, hogy egy pár sötét lelkű kígyó tönkretegye mindazt, amit mi közösen építünk. Tűzzel-vassal irtani fogjuk őket, de ehhez az is kell, hogy Önök se tolerálják jelenlétüket. Hajrá Honvéd, Csak a Kispest!

U.i.: Az okozott és általunk megtérítendő kár 428 031 Ft. Képzeljék el, hány labdát, szerelést, és mást tudtunk volna ezért a pénzért vásárolni.

Budapest Honvéd FC

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.8/5 (22 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +34 ( 34 szavazatból)
A Budapest Honvéd elhatárolódik saját nyilasaitól, 4.8 out of 5 based on 22 ratings

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(24)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

24 Reader’s Comments

  1. Ha egy sportklub ki tud állni a normális emberi értékekért, akkor ugyanez miért nem megy a mai demokratikusnak nevezett ellenzéknek is?
    Kormányoldalról talán kevesebb vola az antiszemita és rasszista megnyilvánulás?
    Vagy nem probléma hazánkban a demokrácia lebontása és helyén egy újfeudális társadalom kialakulása?
    Mikor fogják már végre ők is nevén nevezni a rendszert?
    Ugyanolyan határozottsággal, mint ahogyan azt a Honvéd sportklub megtette a wc.mosdói-hősnácikkal szemben!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (30 szavazatból)
  2. Ezt kellett volna minden klubnak már évekkel ezelőtt csinálnia!
    Csak ott a bibi, hogy ezek a nyálas náci palánták a kormány által vannak támogatva.
    Amikor egy ország miniszterelnöke beül a randalírozók közé, akkor csak ezt a következtetést kell levonnia mindenkinek!
    Akkor kit is kellene eltávolítani, hogy kihúzzuk ezt a náci méregfogat???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (29 szavazatból)
  3. telekis
    Nagyon egyetértek veled! Amit az ellenzék művel ezzel a majom Orbánnal szemben, az gyávaság, hovatovább hazaárulás. Szégyen, ezerszeres szégyen!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (20 szavazatból)
  4. bumburi
    Hasonló a hasonlónak örül, azaz budiforradalmárok és a budiforradalom vezére perszer hogy szívesen vegyül.
    Szeretnék látni hasonló egyértelmű szöveget az ellenzéktől is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (17 szavazatból)
  5. kekec
    Nem fogsz látni hasonló megnyilvánulást! Sunyítás, meg lapítás van…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (14 szavazatból)
  6. Szabó György, művésznevén Mr. George F. Hemingwaynek, a HONVÉD tulajdonosának január 18-án a NÉPSZAVÁNAK adott nyilatkozatából:

    “A Budapest Honvédnál 2007 óta alkalmazzuk a zéró tolerancia elvét. A magyar futballkultúra megköveteli, hogy nyilas, antiszemita, rasszista és más ordas eszmék képviselői ne uszíthassanak stadionjainkban. A politikának különben sincsen semmi keresnivalója a labdarúgásban. Kimondottam támogatjuk az MLSZ fellépését a kirekesztők ellen.”

    Amint látjuk, a magabiztos nyilatkozat ellenére bon – bon Szabó úrnak eleddig nemhogy a nulla tolerancia, de még a dupla nulla tolerancia sem sikeredett. Legalábbis az összetörött győri piszoárok így látják ezt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  7. Várom orKbán és bandája hivatalos megszólalását, valamint, a hatékony intézkedéseket… :(((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (12 szavazatból)
  8. Kecskeméti Károly

    Kedves “commandante”, egy ilyen összetételű országban akkor lehetne sikeres a hasonló jelenségek markáns visszaszorítása, netán eltűntetése, ha klubok (pártok,személyek, szervezetek) nem magányos harcosként, hanem mindenkivel összefogva, egységesen lépnének. Miként a Lajtától Nyugatra, ahol a rasszista megnyilvánulásokra valamennyi politikai párt és egyház közös demonstrációja a válasz. Magyarországon, ahol egy Goebbelsért rajongó író temetésén az országgylés elnöke mond méltató beszédet, a legfontosabb erőre, a jelen pillanatban egyeduralkodó párt részvételére nem számíthatunk. Marad a szégyen és a művelt világ megvetése.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  9. Kedves Kecskeméti Károly, véleményem szerint Hemingway/Szabó úr hangzatos szavai üresen konganak, mert nincs mögöttük semmilyen tartalom. Bár ő származása okán nem tartozik a rasszisták táborába, és nem is a politika irányából érkezett a labdarúgásba, de azt talán nálunk, egyszerű szemlélőknél is jobban tudja, hogy kik alkotják ma az MLSZ vezetését, kinek a kezében van a gyeplő, ki mondja ki a végső szót arról, hogy mi történjen a magyar labdarúgásnak nevezett bohózatban.
    Még talán hinnék is Hemingwaynek, mármint azt az állítását, hogy a politikának nincs semmi keresnivalója a labdarúgás környékén, ha nem tudnám, hogy ki a Videoton főszurkolója(orbán), aki egyszemélyben az MLSZ irányítását is megoldja a háttérből, ki az MTK elnöke(deutsch), ki a Fradi egyik vezetője(kubatov), ki irányítja a háttérből a Debrecent(kósa), és folytathatnánk a sort, ameddig csak elférnek a karakterek a kommentablakban. De ezeket mind tudja ő is, ott ül velük nap. mint nap az elnökség, a liga, és az egyéb foci tótumfaktum üléseken. Akkor mondja már meg nekem valaki, hogy vajon miről beszél ez a drága, aranyos ember? Ha az ország házában sem történik meg, de ha nagy ritkán mégis, és az is csak színjáték, vagy kamu elhatárolódás a rasszizmustól, akkor ugyanezek az emberek miért viselkednének másként a labdarúgás tisztségviselőiként az MLSZ, és a klubok vezető testületeiben?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  10. Kecskeméti Károly

    T. “commandante”, a jelen leírásában semmi vitánk, én mindössze értékelem, hogy Sz/H úr legalább a kellő keménységgel fogalmaz. Többet ő, egyedül aligha tehet. Ennek okairól próbáltam értekezni az előbb.
    (Utóiratként ide kívánkozik: ideje lenne nálunk sem tabuként kezelni, szinte restellni, hanem nyíltan, a maga természetességében és ártalmatlansága tudatában engedni tudni, ki zsidó közöttünk.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (6 szavazatból)
  11. http://www.foxnews.com/opinion/2013/01/31/why-israel-will-rule-new-middle-east/
    Miert kellene elfoglalni Magyarorszagot???!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (5 szavazatból)
  12. Kecskeméti Károly
    2013. március 3. vasárnap
    17:21
    ” (Utóiratként ide kívánkozik: ideje lenne nálunk sem tabuként kezelni, szinte restellni, hanem nyíltan, a maga természetességében és ártalmatlansága tudatában engedni tudni, ki zsidó közöttünk.)”
    Bocs, de miért? Kinek mi köze van ahhoz, hogy kinek mi a vallása vagy származása? Akkor ennek alapján tudni szeretnénk ki a katolikus ki a református és folytathatnám. Magának mi a vallása és másnak mi köze hozzá?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  13. Ez már derék dolog.Sportemberekhez,férfiakhoz méltó egyenes beszéd.Méltó Puskás és Bozsik emlékéhez.
    Jellemző az is,hogy a nyilasok nem ismerik ezt a verset mert állandóan ezt a két sort idézgetik belőle.Gondolom azt hiszik,hogy a zsidóknak szó,meglepődnének ha tudnák,hogy a vers címe:Mit nem beszél az a német.
    Petőfi után szabadon azt üzenem nekik,hogy:
    Lassan,nyilas,húzd meg magad
    Könnyen emberedre akadsz
    Hogyha nem férsz a bőrödbe
    Majd kihúzunk mi belőle.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  14. Tisztelt Kecskeméti Károly,
    persze mi egy gyékényen árulunk, de továbbra sem értem, hogy Hemingway úr miről beszél! Hogyan támogathatja az MLSZ rasszizmus elleni fellépését, amikor az egyáltalán nem lép fel ellene. Sőt, a “tisztelt” testület tisztségviselői, és tagjai nemhogy elhatárolódnak attól, hanem politikai tevékenységükkel tevőlegesen támogatják azt.
    Szóval a Honvéd tulajdonosának a fejében alaposan összekeveredtek a vágyak, és a szomorú tények.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  15. A foci engem utoljára 1967-ben érdekelt, amikor a VVK-ban a Fradi a MU-val, majd az akkor nagyon erős Bilbaoval játszott, igazi futballt. Láthattam még Varga Zoli hátravetődését, ahogyan ollózva (háttal!) bekanalazta a hálóba a lasztit, meg Rákosit, ahogy hátvédként képes volt 20 méterről gólpasszt – de néha gólt is – elérni. A fiúk akkortájt valamikor elkurvultak, játék egyre gyatrább, erőnlét pláne, a nemzeti bajnokságnak csúfolt bundabemutató legfontosabb eseményei a lelátón történnek. Nem tudom, a játék szépsége, izgalma az ordító csürhe miatt veszett-e el, vagy az egyre vérszegényebb futkosás keltette-e életre az ordító csürhét, de már nem is nagyon érdekel. Hemingway úrról nem sokat tudok, de azt látom, hogy a Honvéd pályát nagyon szépen megújította – a közelben lakom -, és még nem nagyon hallottam siránkozni, hogy mi pénzt elköltött, a semmiért. Viszont: azt is tapasztalom, ha a Honvéd valamilyen “rangadóra” készül (milyen rang, uramisten!) a környéket úgy 1 kilométeres körzetben lezárják, a “szurkolókat” külön villamosok szállítják, a megállótól szoros rendőrsorfal vezeti őket a pályáig, de még így is ajánlatos az autóinkat a kert hátsó végébe állítani, az ablakokon a zsalugátert (ha van) behajtani, mert ordítás ezerrel. Talán Hemingway úrnak köszönhető az is, hogy szoros a rendőri ellenőrzés, így nagy kár nem esett eddig a Honvéd pályán. Nekem, mint távoli szemlélőnek úgy tűnik, Hemingway legalább olyan megszállottja a magyar focinak, mint a minimumelnök, csak ov-vel ellentétben, ő a játék és a vele egybeszőtt szurkolás etikáját is komolyan veszi. Úgyhogy: hajrá Hemingway, hajrá foci!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  16. Szolid 2o13.o3.o3.
    Kecskeméti Károly 2o13.o3.o3.
    Döbbenetes!!! KI milyen vallású???!!!! Azt kell figyelni ki milyen tisztességes köztünk, hogy a kiábrándult emberek újra tudjanak hinni.!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  17. és majd ha minden klub eltaszítja magától, elhatárolódik ezektől a vandál rasszista primitív emberszabásúaktól, akkor majd mérhető lesz eladott jegyek számában, hogy “én” is kimentem a meccsre…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  18. 2013.03.10. Fradi- Újpest meccs. A nácik előbújnak a barlangokból.
    http://www.youtube.com/watch?v=839nRBBYFTQ
    Orbán Viktor 2006-os akcióhősei. Ezek kellenek a magyarnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  19. Ja, a metró közelébe vasárnap délután ne gyertek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  20. *
    Úgy tűnik, hogy lassan mégiscsak használt (használ) az MLSZ-re szabott FIFA büntetés. Csak így tovább FIFA – és Honvéd vezetőség.
    *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  21. Báthory Ödönke

    Fülkeforradalom – WCnácik.
    (érdekes, a fülkeforradalom szót nem húzza alá a spellchecker. Tehát mára elfogadott magyar szó lett)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  22. Gratulálok a BUDAPEST HONVÉD tulajdonosának!
    Ezzel a nyilatkozattal sikerült személyembe egy Honvéd
    szimpatizánst szereznie.Minden tiszteletem Hemingway úr-é.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  23. Az MSZP filmjében a vekkeres nyilatkozik, hogy ő a B középben nőtt fel….de most sajnos vannak kötelezettségei és így páholyból nézi (és ott köpködi a szotyit) a meccseket!
    Neki ezeknek a vandáloknak a károkozásai nem jelentenek gondot, mint amikor a Kossuth téri hugyenották után ki kellett a talajt cserélni, vagy a várost szétverők után a helyreállítás költségeit is az adófizetők pénzéből kellett helyreállítania az akkori kormánynak.
    Ilyen helyreállításokra milliárdok mennek el, mikor lesz ennek a nagyvonalúságunknak vége?!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  24. http://vizallasjelentes.blogspot.hu/2013/03/a-sotet-oldal.html

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Olimpiát akar rendezni Orbán? 2012. december 10. hétfő | AN/VIA

Autóstul rontottak az ékszerboltba 2011. augusztus 22. hétfő

Kinyitották a győri Frigyládát 2011. július 14. csütörtök

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos