Ronai and Ronai
AMERIKAI

Bartus László: Orbán Viktor harca 2013. február 26. kedd 19:00

  • Hozzászólások(175)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Bartus László: Orbán Viktor harca

Az Alkotmánybíróság törvénytelennek minősítette az egyházi törvényt is, ahogyan Orbán egész törvénykezése törvénytelen, kezdve az alaptörvénytől a legkisebb jogszabályig. Ennek kimondására még várni kell, jelenleg ott tartunk, hogy a törvénytelen állapot rögzítése nem jelenti a törvénytelen állapot megszüntetését, mert az Orbán-rendszer a saját logikájának megfelelően a törvénytelenséget teszi törvénnyé. Azt gondolják, hogy ha a törvénytelen helyzetet belefoglalják az alaptörvénybe, akkor az attól törvényessé válik. Ez tévedés, mert nem elég a konkrét törvénytelenséget az alaptörvénybe iktatni. Az alaptörvényből ehhez ki kellene venni azokat a rendelkezéseket, amelyeket az iPad-en Szájer benne hagyott az egykori demokratikus alkotmányból. Az emberi méltóságra vonatkozó passzussal még az alaptörvényen belül is törvénytelen a lelkiismereti szabadság korlátozása és az egyházi diszkrimináció. Azt nem is említve, hogy minden nemzetközi egyezményt sért, amelyet Magyarország valaha aláírt, kivéve a nácikkal kötött szerződéseit, mert azokkal teljes összhangban van.

A lényegről kellene beszélni végre, hogy nemcsak az egyes törvények törvénytelenek, hanem az egész Orbán-rendszer törvénytelen. Magyarországot ma egy illegitim kormány kormányozza, az országnak nincs legitim alkotmánya, a helyette önkényesen bevezetett “alaptörvény” illegitim, és a hazug rendszer bohózatba illő koholmánya. Ezért az utolsó legitim és érvényben levő Alkotmány értelmében minden magyar állampolgárnak alkotmányos kötelessége lenne fellépni és fellázadni a törvénytelen hatalombitorlók ellen, akik államcsínnyel megszerezték mégcsak nem is egy párt, hanem egyetlen ember kizárólagos hatalmát. Erre nem jogosította fel az Alkotmány se kétharmados parlamenti többséggel, sem négyötödössel, se százszázalékossal őket, hanem éppenséggel ezt megtiltotta. Egy bűnözői csoport vette át a hatalmat Magyarországon, amely kénye és kedve szerint változtatja a törvényeket, magántulajdonának tekinti az ország vagyonát, az egész országot, benne alattvalóinak és rabszolgáinak tartja a népet. Maffiózók és banditák vették hatalmukba az országot, akik kifosztják a népet, a közvagyont, az oktatást és minden egyebet a maffia működésének rendelnek alá.

Az Orbán-rendszer ennélfogva nem politikai, hanem szimpla rendőrségi kérdés, bűnüldözési probléma. Ezeket az embereket egyszerűen csak le kellene tartóztatni, elkészíteni a szabatos vádiratot, amely a Magyar Köztársaág Alkotmányának törvényein alapul, és korrekt brósági eljárás után kihirdetni az ítéletet, amelynek része lenne a külföldi bankszámlák felkutatása és a lopott vagyon elkobzása is az utolsó szőlőtőkéig bezárólag. Felcsúton nem sok minden maradna, miután mindent vissza kellene adni, amely a köz vagyonából való. A rendőrség jelenleg bűnpártolást követ el, minden perccel növelve annak időtartamát, amíg nem helyezik rá a bilincset Orbán Viktorra, Simicska Lajosra, Nyerges Zsoltra és a maffia többi tagjára. A legfőbb ügyészt azért nem említjük, mert ő a maffia tagjaként előkelő helyen szerepel a vádlottak listáján.

Ebből az következik, hogy a demokratikus Magyar Köztársaságból megmaradt államhatalmi szerveknek, illetve azok munkatársainak, továbbá a legitim politikai pártoknak arról kellene beszélnie, hogy a Magyar Köztársaságot elfoglaló bűnszervezettől mikor és hogyan szabadítják meg az országot. Feltehetően a rendőrségi kézikönyv tartalmaz erre vonatkozó pontos utasításokat, amelyek részletesen taglalják, hogy a kezüket előre vagy hátra kell bilincselni, a fejükre kell-e kámzsát húzni, illetve az első kihallgatásokra is biztosítani kell a gyanúsítottak jogi védelmét. Ennyi az eldöntendő kérdés: kámzsával vagy kámzsa nélkül. Nagyjából ennyi a feladat, amelyet a Magyar Köztársaság utolsó legitim Alkotmánya kötelességként ír elő valamennyi polgára, különösen államhatalmi szervei számára. Az természetes, hogy a letartóztatásokat megelőzően a megfelelő nyomozati, bűnűldözési eljárásokat le kell folytatni, nyilvánvalóan nem az elfoglalt ügyészi szerveknél, amelyek a puccsista maffiának dolgoznak. Majd amikor összeállt az anyag, akkor el kell rendelni az elkövetők őrizetbe vételét.

A fentiekből az is következik, hogy aki be akarja tartani az utolsó törvényes magyar Alkotmány rendelkezéseit, az nem pártprogramokat ír annak céljából, hogy a maffia által kiírt választásokon részt vegyen, hanem konkrét vádiratot fogalmaz ahhoz a bűnvádi eljáráshoz, amelynek keretében a Magyar Köztársaság ellen elkövetett államcsíny résztvevőit törvényesen felelősségre vonják és bíróság elé állítják. Az ugyanis csak kalózregényekben szerepel, hogy a kalózok az elfoglalt hajón választást rendeznek a kalózkapitány és a hajó aljában összekötözött valódi személyzet között. Ennek a választásnak a vége az szokott lenni, hogy valami furcsa oknál fogva mindig a kalózkapitány nyer, emberei ágyúszóval és megemelt rum adagokkal ünnepelnek, a kigúnyolt matrózokat pedig visszarugdossák a hajó fenekére. Néha egyet-egyet kidobnak a cápáknak a jó hangulat érdekében. A hajó fenekén a kapitány és a megkötözött elsőtiszt nem azon dolgozik, hogy a következő harsány röhögésekkel kísért szavazáson jobb programmal álljon ki Flint kalózkapitány ellen, hanem tervet készít arra, hogyan fogják el és állítsák törvény elé a kalózokat.

Ezért Magyarországon a következő híreknek kellene szerepelniük az újságok hasábjain: Orbán Viktor újra semmibe vette az Alkotmánybíróság rendelkezéseit, és a törvénytelennek ítélt törvényeit beírta az alaptörvénybe. A törvényes pártok újabb ülésen tárgyalták meg az Orbán-banda bűncselekményeiről készülő vádirat tervezetét. Egykori kiváló rendőrök, ügyészek, bírák, alkotmánybírók és nyomozók dolgoznak a vádirat alapjául szolgáló nyomozati anyagon. A törvényes pártok felszólították az államapparátus törvényesen kinevezett tagjait, hogy a legitim Alkotmány értelmében ne hajtsanak végre semmilyen utasítást vagy parancsot, amelyek az illegitim hatalomtól, annak illegitim alaptörvényéből fakadnak. Tartsák magukat a Magyar Köztársaság ma is érvényben levő Alkotmányához, amelyet törvénytelenül nyilvánítottak érvénytelennek. A törvényes pártok, miután az alkotmányos rendet megdöntő Fidesz illegitim hatalmat hozott létre, választásokat írnak ki az utolsó érvényes Alkotmány alapján, amelyen nem vehetnek részt olyan politikai pártok (Fidesz KDNP), amelyek államcsínyt hajtottak végre, és jelenleg az Alkotmány alapján bűnvádi eljárás alatt állnak. Ezeket a pártokat be kell tiltani, mert államcsínyt követtek el. A törvényes és szabad parlamenti választásokat akkor is meg kell tartani, ha az államcsíny elkövetői, az Orbán-Simicska-Nyerges bűnszervezet tagjai még ideiglenesen szabadlábon vannak. A Magyar Köztársaság Alkotmánya szerint kiírt választások győztese Magyarország legitim kormányát megalakíthatja, a törvényes rend helyreállításához és a törvényes kormány hatalomba helyezéséhez az Európai Unió segítségét kéri. A törvényes új kormány elrendeli a bűnözők azonnal letartóztatását, ha az addig nem történt volna meg.

Egyeseket megtéveszt, hogy Magyarország hajójára a banditák nem tűzték ki a maguk halálfejes lobogóját, és beöltöztek az elfoglalt személyzet ruhájába. Ennek oka az, hogy a nehézkes batár, amelyet a kalózok gyorsnaszádnak hívnak, olyan vizeken hajózik, amelyen Magyarország barátainak csatahajói járőröznek. Ezeknek gyanús mindaz, amely a magyar hajó fedélzetén zajlik, látják az új kapitány arcán a sebhelyeket, az általa elfogyasztott rum mennyiségét, de bizonytalanságban vannak, mert a hajó személyzete időnként olyan jeleket küld a szomszédos hajóknak, hogy a kalózokat ők bízták meg, a kormányos nyelve ugyan úgy pörög, mint a viharban megvadult iránytű, de a kormányzása törvényes, a hajó a szabályoknak megfelelően félcsomó sebességgel halad. Megtéveszti a szomszédos hajókat is, hogy a rabok néha feljöhetnek levegőzni a fedélzetre, és ilyenkor semmi jelét nem mutatják, hogy rabok lennének. A rabok némelyike maga sem tudja ezt, mert a hajó törvényes tisztjeit néha felvezetik a kalózok tanácskozásaira, ahol felemelhetik a kezüket, szavazhatnak a kétszeres kalóztöbbséggel szemben, majd azok harsányan kiröhögik őket. Egyesek még mindig azt hiszik, hogy a kincseket csak azért vitték át a kalózkapitány kabinjába, hogy megőrizze őket.

Sokan azt hiszik, hogy az Orbán-rendszer még ugyanaz a rendszer. Nem tűnik fel, hogy az előző rendszerben az Alkotmánybíróság valamennyi döntése szent és sérthetetlen volt. Ha az Alkotmánybíróság bármilyen ítéletet hozott, azt csend és néma tudomásulvétel követte. Fel sem merült, hogy bármelyik fél bírálni, kritizálni merte volna az Alkotmánybíróság bármelyik ítéletét. Az olyan volt, mint az Isten szava. Arról nem beszélve, hogy bárki vette volna a bátorságot, hogy azt ne hajtsa végre, esetleg kijátssza. Az Alkotmánybíróság a törvényesség legfőbb őreként felette állt a kormánynak, a parlamentnek, mert az Alkotmánybíróság maga volt az Alkotmány, az Alkotmány beszélő formában, az Alkotmány nyelve. Az előző rendszer az Alkotmány uralma, a törvény uralma alatt állt. Ezt puccsolta meg a bűnszervezet, amely félretolta a legitim Alkotmányt, helyére tett egy giccses koholmányt, amelynek fércelt szabályait sem tartja be. Éppen olyan színvonalon viszonyul hozzá, mint egy részeg kalózbanda. Orbán Viktor személye felette áll saját illegitim alaptörvényének is. A kalózkapitány kijelentette részeg dülöngés közepette, hogy az előző Alkotmány alapján hozott bármilyen korábbi ítélet nem érvényes. Az a törvény, amit ő kinyilvánít. Erre mondják némelyek a hajófenéken, hogy ez ugyanaz az a rendszer, és igyekeznek jó arcot vágni a sebhelyes bűnözők és rablók felé, hátha nem húzzák át őket a hajó alatt. A mű befejezése az lesz, amikor a koholmány színvonalával azonos nívójú kalózok kerülnek többségbe az Alkotmánybíróságban is.

Amikor Orbán Viktor kijelentette, hogy ő harcban áll az Alkotmánybírósággal, akkor azt mondta, hogy harcban áll az Alkotmánnyal. Az Alkotmánnyal harcban állni alkotmányellenes. Ezzel rendszerének lényegét mondta el. Harcban áll az Alkotmánnyal, a törvénnyel, a joggal, a demokráciával, az alkotmányos renddel. Leváltotta az alkotmányos rendet, a törvényt, helyébe az önkényt vezette be. Ez puccs. Államcsíny. Ez állam elleni bűncselekmény, a büntető törvénykönyv által szankcionált bűntett. Az utolsó legitim Alkotmány nem ad más cselekvési lehetőséget, csak azt, hogy ezzel szemben mindenki jogosult, és egyben köteles fellépni. Nem játszhatja el senki, hogy nem veszi észre. Orbánt és bandáját azonnal le kell tartóztatni. Néhány idézet alapján mindenki maga eldöntheti a fennálló jogi helyzetet: “BTK 139. § (1) Aki olyan cselekményt követ el, amely közvetlenül arra irányul, hogy a Magyar Köztársaság alkotmányos rendjét erőszakkal vagy ezzel fenyegetve – különösen fegyveres erő igénybevételével – megváltoztassa, bűntettet követ el, és öt évtől tizenöt évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel büntetendő”.

A köznyelv a hatalom erőszakos megváltoztatására irányuló cselekményt puccsnak, államcsínynek nevezi. Az erőszak alkalmazására azért nem volt szükség, mert a Magyar Köztársaság alkotmányos rendjét nem a törvényes hatalmon kívülről, hanem annak birtokában változtatták meg. Ez azonban nem változtat a lényegen, mert az erőszak eszközei annak kezében voltak, aki a bűncselekményt elkövette, és mindenki joggal számíthatott arra, hogy az erőszak eszközeit alkalmazza is, ha ebben megpróbálja megakadályozni. Az államcsíny mindig az alkotmány kijátszása, az államhatalom birtokosának olyan aktusa, mely az uralmi formának jogtalan megváltoztatását célozza, illetve eredményezi. Ez megtörtént. A puccs, az államcsíny befejezett esemény.

A Magyar Köztársaság Alkotmánya tiltotta “a hatalom erőszakos megszerzésére és kizárólagos birtoklására irányuló magatartásokat, mivel a demokratikus hatalomgyakorlás összeegyeztethetetlen az erőszakos egyeduralmi törekvésekkel. Senkinek a tevékenysége sem irányulhat a hatalom erőszakos megszerzésére vagy gyakorlására, illetőleg kizárólagos birtoklására. Az ilyen törekvésekkel szemben törvényes úton mindenki jogosult és egyben köteles fellépni. Az alkotmány ezen rendelkezése az alkotmányos alapja a hatalom erőszakos megváltoztatására irányuló cselekmények büntetendővé nyilvánításának.”

A kizárólagos birtoklás megvalósult. Nem az alkotmány és nem a törvény uralkodik, hanem Orbán Viktor. Ennél fogva ez az ember bűnöző. Azzá vált. Hatalma illegitim, bíróság elé kell állítani azonnal. Az Alkotmány nem enged ezzel szemben semmi mást, hanem mindenki kötelességévé teszi, hogy ez ellen fellépjen. A törvény szerint életfogytiglant lehet kérni ellene, mint elsőrendű vádlott ellen. A többiek a felelősségük súlyától függően osztozhatnak öt évtől tizenöt évig tartó büntetéseken. Ez a fennálló jogi helyzet.

Ez azt is jelenti, hogy aki az Orbán Viktor által kiírt választáson részt kíván venni, az maga is megsérti az Alkotmányt, és Orbán Viktor bűntársa lesz. Az a politikai erő, amely nem Orbán Viktor letartóztatását, törvény elé állítását tűzi ki célul, megtagadja a demokratikus Alkotmányt, a törvényes rendet, és szemben áll a Magyar Köztársaság Alkotmányával, így maga is bűncselekmény részesévé válik. Aki nem tartja be a demokratikus törvényeket, az Alkotmányt, az nem demokrata. Aki nem szerez érvényt a demokratikus Alkotmánynak, az szembeszegül azzal.

Eddig hivatkozhatott mindenki arra, amire a bűnözők egyik informális vezetője, miszerint mindenkinek jogában áll hülyének lenni. De ez csak az adócsalók világában érvényes igazság, ezt csak bűnözők mondhatják. Államférfiaknak, demokratáknak nincs joguk hülyének lenni. Nem játszhatják el a hülyét. Ha az MSZP eljátssza a hülyét, akkor anélkül is tudjuk, hogy a háttérből Simicska Lajos irányítja Puch László zsarolásán keresztül a pártot, ha erről még mindig nincsenek senki kezében kézzel fogható bizonyítékok. Tényként kezeljük. Aki rájuk szavaz, az hülye, és mondhatja Simicska Lajossal, akinek az informális irányítása alatt áll, hogy joga van hülyének lenni. Ha az MSZP nem áll Simicska Lajos irányítása alatt, akkor azt azzal bizonyíthatja, hogy nem játssza el a hülyét, és szakít a Fidesz érdekeivel, nem kollaborál titokban az államcsíny elkövetőivel, és nem vesz részt a kalózok szavazásán a fedélzeten. A kalózok előbb-utóbb börtönben végzik, és azok is, akik velük cimboráltak. Aki elindul az Orbán által meghirdetett választáson, az Alkotmány szerint bűntársa az államcsíny elkövetőinek, és köztörvényes bűncselekmény elkövetője. Jó, ha ezzel mindenki tisztában van.

Ha Magyarországon egyszer tiszta viszonyok lesznek, a jog uralma valósul meg, és nem simliskedések zajlanak, nem háttéralkuk alapján ítélkeznek, akkor ez a tiszta jogi helyzet, ennek kell érvényt szerezni. Erről kellene beszélnie a demokratikus sajtónak, nem élő egyenesben közvetítenie az államcsínyt és az állam elleni bűncselekményt. Megsúgom, hogy azok a médiumok, amelyek összejátszanak a puccsistákkal, mint például az ATV, szintén az Alkotmányba ütköző bűncselekményt követnek el, mint bűnrészesek. Németh Sándor szerény becslésem szerint a tizenöt év börtön kategóriához közelít, és közelebb áll a magasabb büntetési tétel határához, mint az öt évhez. Ennek ékes bizonyítéka például az is, ahogyan az egyházi törvényt fogadta, amelyet most törvénytelennek minősített az Alkotmánybíróság. Németh Sándor a törvénytelenséget üdvözölte, amelyről már akkor is lehetett tudni, hogy az, és a jogfosztottakról azt mondta, hogy alulmaradtak a versenyben. Csakhogy itt nem verseny volt, hanem pisztolyt nyomtak egyesek homlokához, ő pedig a pisztolyt tartó kéz oldalán állt, mint jó keresztény. Akik az államcsíny elkövetőivel kollaborálnak, szintén bűnözők a törvényes alkotmány és a Btk. szerint. Jó, ha tudja, mielőtt tévedésben lenne, és azt gondolná, milyen ravaszul túljárt mindenki eszén. Akik pedig kiszolgálják Németh Sándort, nem árt, ha tudják, hogy egy bűnöző bűntársát szolgálják ki, aki meg nem támadási szerződést kötött az államcsíny elkövetőivel, és bizonyos áttételeken keresztül Orbán Viktor és a puccsisták fizetik őket. Kalózoktól kapják a rumot.

Az államcsíny a legsúlyosabb állam elleni bűncselekmény. Az életfogytiglannal való fenyegetettsége azt jelenti, ha lenne halálbüntetés, az járna érte. A kalózokat és puccsistákat fel szokták akasztani, ez ma nem divat, ezért jár érte életfogytiglan. És azt csak Felcsúton képzelik, hogy jönnek majd a jogászok, a törvénytelenséget beleírják az alaptörvénybe, amit ők maguk írtak, oszt jó napot.

Mert jönnek majd jogászok, akik az Alkotmány alapján megállapítják, hogy az Orbán-rendszer micsoda, aztán az egész bandát bevágják száz évre a börtönbe. Oszt jó napot.

Utóirat

A magyar nép, ahogyan azt Orbán Viktor oly helyesen megfogalmazta, egy barbár ázsiai nép. A kereszténypogányság csak külső máz maradt, belül semmit nem változott. A nyers erőben hisz a kifinomult intelligenciával és a joggal szemben. Csak az erőt és a brutalitást tiszteli. Ezt fejezi ki az is, ahogyan Simicska Lajos a pénzt szerzi: odamennek husánggal, és elveszik, ami kell nekik. Ugyanez az Orbán-rendszer filozófiája: így töltenek be tisztségeket, így vetnek ki adókat és így osztják a földeket. Ezért nem háborítja fel a magyar népet semmilyen jogsérelem, mert a joghoz és hasonló huncutságokhoz nincs érzéke, nem bízik ezekben. Ezért nem alkalmazzák Orbánnal szemben sem azokat a törvényeket, amelyek a jogállam védelmére hivatottak hasonló államcsíny esetén. Orbán pedig ezért nem engedi magát leváltani szabad választások útján. Ezeket a kifinomult civilizált módszereket a barbárok nem szeretik és nem tisztelik. Ezért kellett Koppányt is négy részre vágni, hogy a nép megértse, mi történt. Ezért nem ismerik el, nem szeretik és nem értékelik a vér nélküli rendszerváltást sem. Ebből az következik, hogy ha Orbán nem teszi lehetővé, hogy demokratikus úton elküldjék, amikor akarják, a nép és a demokratikus ellenzék pedig nem használja azokat a törvényeket, amelyek az államcsínyek megakadályozására és szankcionálására hivatottak, akkor azt kockáztatják, hogy a barbár ázsiai nép a szokásainak megfelelően intézi az efféle vitás ügyeket. Úgy, ahogyan azt 1956-ban is tette: lábánál fogva felakasztotta és kibelezte azokat, akiket a jog eszközével nem tudott korlátozni vagy félreállítani. Ezért akik nem használják a jogot, akik eltűrik a jogtalanságot és a törvénytelenséget (akármilyen átlátszó és nevetséges trükkökbe burkolják is azokat), azok ezt kockáztatják, ezt készítik elő. Jó ha tudják, mi időben szóltunk.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.8/5 (95 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +154 ( 176 szavazatból)
Bartus László: Orbán Viktor harca, 4.8 out of 5 based on 95 ratings

  • Hozzászólások(175)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

175 Reader’s Comments

  1. csavargó

    Nagy Imre sohasem volt szociáldemokrata. Bizony kommunista volt,méghozzá keményen és elég hosszú ideig a Szovjetunióban élt . Állitólag személyesen vett részt az utolsó cár és családja kivégzésében is.Itthon pedig “padláslesöprési” miniszter is volt az ötvenes
    évek elején. Szerintem bőven jóvátette ezeket a dolgokat ,én nagyon tisztelem ezért,de amit elmondtam, az igaz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (7 szavazatból)
  2. Talalom
    2013.02.27. 00:21
    Kedves Talalom! Senki nem adta az áldását az Alaptörvényre. Találtam a neten egy összefoglalót, ami logikusan sorba veszi, miért érvénytelen közjogi értelemben az Alaptörvény. Ide másolom. Tanulságos. Ezt mindenkinek tudni kellene !!!!! Érdemes elolvasni !
    ______________________________________________________
    *
    AZ ALAPTÖRVÉNY KÖZJOGILAG ÉRVÉNYTELEN !
    *
    1./ A Magyar Köztársaság Alkotmánya (de az Alaptörvény is) deklarálja a Népfelség elvét, miszerint a demokratikus hatalom forrása a Nép, (népakarat, melynek kinyilvánítása a népszavazás).
    2./ A jelenlegi 2/3 többségű Fidesz-Kdnp, és kormánya a Magyar Köztársaság Alkotmányára esküdött fel ! Tehát a ( jelenleg érvényben lévő ) Köztársasági Alkotmányra tett esküt a kormányfő, a kormány, és a törvényalkotók egyaránt!
    3./ A Magyar Köztársaság Alkotmánya kimondja ( amit változatlan formában átvett az Alaptörvény is,) hogy: 2.§.(3) Senkinek a tevékenysége sem irányulhat a hatalom erőszakos megszerzésére vagy gyakorlására, illetőleg kizárólagos birtoklására. Az ilyen törekvésekkel szemben törvényes úton mindenki jogosult és egyben köteles fellépni.
    4./ A jelenlegi 2/3 többségű Fidesz-Kdnp, és kormánya NEM Alkotmányozásra, NEM rendszerváltoztatásra kapott népi felhatalmazást, mivel választási programjukban nem tették közzé ezen szándékukat. Ezt elhallgatták a választók elől. A népfelség a népszavazáson így csak a kormányváltás ügyében hozott (hozhatott) döntést! Csak erre kapott a jelenlegi kormányzópárt 2/3-os felhatalmazást! EZ KÖZJOGI TÉNY !
    5./ A kormánypárt és a kormányfő megszegte az Alkotmányra tett esküjét azzal, hogy visszaélve a népfelségtől CSAK a KORMÁNYZÁSRA kapott felhatalmazással, azt a jogállami demokrácia felszámolására, a szétválasztott hatalmi ágak központosítására, olyan átideologizált Alkotmányozásra használta, amivel egy új rendszert, egy autokratikus (érthetőbben szólva diktatórikus) rendszert hozott létre. Mindezzel megvalósították az Alkotmány 2.§.(3) bekezdésben fent idézett, “a hatalom kizárólagos birtoklására irányuló tevékenység” tényállását! – és ez nem más, mint ALKOTMÁNY ELLENI PUCCS, más szóval ÁLLAMCSÍNY, vagyis b ű n c s e l e k m é n y !
    6./ A “hatalom kizárólagos birtoklására irányuló tevékenységen” túl, a “hatalom erőszakos megszerzésére és gyakorlására és birtoklására irányuló tevékenység” is tetten érhető. Ez esetben azért minősül erőszakosnak, mert a népfelség akaratával ellentétesen, azzal való jogi visszaéléssel, a parlamenti Házszabályok kijátszásával, megváltoztatásával jött létre, ill. ezen túlmenően az Alaptörvényt nem a parlamenti 4/5-ös szabály szerint fogadták el, sem pedig népszavazás nem erősítette meg! Az erőszak nem csak fegyveres erőszakként értelmezhető, hanem jogi erőszakként is. A jogi erőszak pedig mindenképpen megvalósult!
    7./ Az 5. és 6. pontban leírtak megvalósításával a kormánypárti képviselők és a kormány tagjai együtt is és külön-külön személyesen is ESKÜSZEGÉST KÖVETTEK EL, ami szintén b ű n c s e l e k m é n y !
    8./ Az Alkotmány fent idézett 2.§.-a kimondja, hogy : “Az ilyen törekvésekkel szemben törvényes úton mindenki jogosult és egyben köteles fellépni!” Tehát magyar állampolgárként nem csak jogosult, hanem köteles vagyok ezzel szemben fellépni !
    9./ Mindezek alapján egyértelmű, hogy Alkotmányellenes puccs történt Magyarországon !
    Az Alaptörvény ezért KÖZJOGI ÉRTELEMBEN É R V É N Y T E L E N !!!
    10./Egy Közjogilag érvénytelen Alaptörvényt nem vagyok köteles elfogadni érvényesnek magamra nézve. Ezen túl a köztársasági Alkotmány, ( de még az Alaptörvény is) felhatalmaz, sőt kötelez arra, hogy magyar állampolgárkén FELLÉPJEK EZ ELLEN !!! A fellépés minimum jelenti azt, hogy felszólalok ez ellen, mások figyelmét is felhívom erre, és azt is jelenti, hogy NEM VETEM ALÁ MAGAM EGY KÖZJOGILAG TÖRVÉNYTELENÜL HATÁLYBA LÉPTETETT, NÉPSZAVAZÁSSAL MEG NEM ERŐSÍTETT ALAPTÖRVÉNYNEK !!!
    Sajnos arra már nem lehet számítani, hogy a Közjogi érvénytelenséget Alkotmánybíróság mondja ki az Alaptörvény fölött, mivel az Alkotmánybíróság is a diktatúra eszközévé vált! Azonban még ennek hiányában is igaz, hogy :
    AZ ALAPTÖRVÉNY K Ö Z J O G I L A G É R V É N Y T E L E N !!!

    Hívjuk fel erre mindazok figyelmét, akiknek csak tudjuk !!!
    ______________________________________________________
    *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (23 szavazatból)
  3. Tisztelt Bartus úr!
    Hiányolom Para-Kovács Imre heti írását. Általában Buják úrral ír egy napon. Remélem nem az egyik kommentelő miatt nem ír ide?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (7 szavazatból)
  4. http://nepszava.com/2013/03/velemeny/para-kovacs-imre-evezred-ertekelo.html

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  5. Megjött Para. Köszi.:)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  6. Minden kommentár nélkül ide másolom a Népszava online blog oldalán olvasható írást: Íme:
    Leomló bástyák
    / 2013. február 13., 01:02/

    Szemünk láttára omlottak le a demokratikus jogállam bástyái. Az országgyűlést gyakorlatilag már – “ellenzék nélkül” – Orbán Viktor és kormánya működteti, utóbb pedig az igazságszolgáltatást sajátította ki. Nyomás nehezedik az igazságszolgáltatásra; nagy próba előtt áll minden bíró. “Utasítható bírókat akar az OBH-elnök/Népszava online 2012 jun.20./
    A miniszterelnök családi barátja, az Országos Bírósági Hivatal elnöke döntheti el, ki lehet bíró, bírósági vezető, és melyik bíróság tárgyaljon egy ügyet. Az pedig az alaptörvényben rögzíttetett, hogy kiemelt büntető ügyekben a legfőbb ügyész választhat bíróságot.
    Kérdés: Miért kell a legfőbb ügyésznek bíróságot választani a kiemelt büntetőügyek tárgyalására? Nyilvánvalóan azért, mert ő fogja tudni, hogy mely bíróságok /lesznek/azok, amelyek teljesíteni fogják a Legfőbb Hatalom elvárásait.
    Ezen elmélkedve elém vetül a Népszavában 2008 decemberében megjelent tudósítás:”Már csak azért is várom a választási győzelmet, hogy láthassam, ahogy Gyurcsány és pereputtya talpig csíkosban megy a börtönbe – mondta,..Fidesz középvezető ismerősöm. Kérdésemre, hogy ezt jogállamban hogyan képzeli, megnyugtató választ kaptam. – Természetesen törvényesen. Jön a bíróság és elítéli “ezeket”, mert ne hidd, hogyha győzünk, nem lesznek bíráink..”.
    Nos? Akkor talán még hihetetlennek tűntek e mondatok, bár voltak a “bástyákat” belülről gyengítő előjelek. Gondoljunk csak azon bírósági döntésekre, hogy nincsenek Fidesz cégek csak “közeliek”, az ominózus kijelentés, hogy “ne mi nyerjük a legtöbbet” a “sajátos összetételű bíróság” szerint nem taggyűlésen hangzott el. A legnagyobb rést azonban, az Alkotmány Bíróság ütötte, amikor 2008 – ban az un. szociális népszavazást lehetővé tette, amivel sokak szerint Orbán Viktor 2/3 os hatalomra jutását döntő módon elősegítette. Most aztán a taláros testület megkapta jutalmul azt, ami másoknak büntetésül jutott. Azt a kérdést is fel lehet tenni, hogy tiszta-e a lelkiismerete annak a bírónak, aki a Jobbikot pártként bejegyezte és így választhatóvá tette?
    Külföldi kritikákra reagálva a Fidesz vezére anno kijelentette: “nem engedünk beleszólást abba, hogy a parlament milyen törvényeket alkosson”! Ezek szerint most már nemcsak “Fidesz közeli cégek”, hanem “Fidesz közeli bíróságok” is vannak?
    Mindezek után számíthatunk arra, hogy az ítéletek a Főhatalom “centrális erőterében”születnek, a kijelölt bíróság pedig biztosítja ehhez a jogi keretet?
    Na ja!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (14 szavazatból)
  7. Szegény Michel Szulejman. Annyi neki. Orbán megy Libanonba.:)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  8. bubu64

    Es visza is jon?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  9. http://www.blikk.hu/blikk_aktualis/12-millioert-bereltek-orbaneknak-repulot-2176943

    erről volt valami hir? miféle üzlet? kik az üzletemberek?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  10. Nagy Imréről tényeket irtam le (23:16) Ezt ,hogy lehet minuszolni?
    Mondjuk, leirom,hogy Napoleon Korzikán született és valaki azt minuszolja. Normális???? Ennyi hülyét, és csodálkozunk,hogy ide jutottunk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  11. Reflektor
    Ez az igazi baj.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  12. Elhiszem, amit mondasz Berry1, de akkor végképp nem értem hogy miért kommunistáznak orbánék miközben a kommunista Nagy Imrét megkülönböztett tiszteletben részesítik és a híveik közül sem tűnik föl senkinek ez a paradoxon? Ennyire buták és fanatikusak a fityiszhívők, hogy símán átsiklanak a legnagyobb bakin?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  13. csavargó

    Ez úgy van ,hogy ezek “fogcsikorgatva ünnepelgetik” Nagy Imrét, közben még most is a pokolba kivánják, csak ezt nyiltan nem tehetik meg. Nagy Erzsébet tudott volna erről mesélni. Már a Hősök terén is pávatánc volt a javából. Mondjál egy valakit( lehet isten is) akit ezek tisztelnek saját magukon kivül.
    Úgyhogy ebben nincs semmi meglepő, az lenne egy csoda ha nem igy lenne.
    Üdvözlettel: Barry1

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  14. A Békemenet lenyomta a pápát
    Nem szeretnénk kedvét szegni sem a most távozó pápának, sem a katolikus világegyház híveinek. De a helyzet az, hogy sehol nincsenek a Békemenethez képest.
    Czene Gábor| NOL| 2013. március 1. |48 komment
    A római Szent Péter teret és a környező utcákat is teljesen megtöltötte az olasz és külföldi zarándokok, turisták tömege XVI. Benedek pápa utolsó általános audenciáján. A távirati iroda tudósítása szerint egyebek mellett vatikáni, olasz, lengyel, német, brazil zászlók lobogtak, kínai és arab keresztényeket is látni lehetett. Sokfelől érkeztek tehát, még Nagyváradról is.

    Nem részletezzük: a világra szóló eseményen hatalmas, a vártnál is nagyobb tömeg gyűlt össze, amelynek létszámát a hatóságok „közel százötvenezresre” becsülték.

    Impozáns adat, valóban. Csak éppen jócskán elmarad attól, amit nálunk mértek tavaly januárban. Emlékszünk még? Idézzük fel újra, mert elégszer úgyse lehet, a Békemenetről kiadott belügyminisztériumi közleményt: „A békés, jó hangulatú eseményen közel négyszázezren vettek részt. Emberemlékezet óta Magyarországon ekkora tömeg még nem demonstrált a kormány és politikája mellett”.
    HIRDETÉS

    Eszünkbe sincs megkérdőjelezni a közlés valóságtartalmát. Csúnya feltételezés lenne azt gondolni, hogy a Belügyminisztérium ordas hazugsággal próbálta kivenni a részét a fideszes kormányzat permanens tömegmanipulációjából. Miért is tette volna? Nagyon is valószerűen hangzik, hogy a Békemenet a Kárpát-medencéből – döntően persze Magyarországról – képes volt többször annyi embert mozgósítani, amennyit a posztjáról lemondó pápa, szerte a világból.

    Mindebből nem az a következtetés adódik, hogy Bayer Zsolt, Bencsik András, Széles Gábor vagy a CÖF-ös Csizmadia László akár külön-külön, akár együttesen vonzóbb lenne a pápánál. Az almát az almával, a körtét a körtével, a megfelelő személyt a megfelelő személlyel kell összehasonlítani: XVI. Benedeket Orbán Viktorral.

    Elvégre a Békemenet nem öncélúan szerveződött, hanem azért, hogy szeretettől túlcsorduló módon demonstrálja népünk kiállását Orbán Viktor gazdasági szabadságharca mellett (mögött).

    A katolikus híveknek nincs okuk szégyenkezni, tényleg sokan voltak a Szent Péter téren. Arról nem tehetnek, hogy akad egy magyar politikus, aki jóval népszerűbb még a pápánál is. Az egyik oldalon négyszázezres tömeg, a másikon százötvenezres.

    Legyen elég ennyi.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  15. Osztogatás Fidesz-módra

    A kormány az egyházak által felvett devizahiteleket is szeretné konszolidálni – jelentette be Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár. Az elsőre megnevezett 15 millió eurós tartozás nem is tűnik nagynak (cirka 4,5 milliárd forint), azonban nem tudni, ez az összes érintett egyház adóssága vagy csak a reformátusoké.

    (A teljes cikk a fenti linken)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  16. csavargó
    Arról már nem is szólva, hogy eléggé snassz, ha a Belügyminisztérium “emberemlékezete” nem terjed ki 57-ig, amikor is május 1-én félmilliós tömeg volt kint Kádárék mellett.
    Nem véletlenül meneteltetik a Békemenetet: a statikusan álló tömeg be tud tömörödni, ezért ugyanakkora tömeg is kisebbnek látszik.
    Mivel a qrmány lefoglalt minden számbajöhető helyet: nem kellene keresgélni:
    A nagykőrút-X.23-Bocskai-Alkotás-Mártírok utakon kellene körjáratot indítani az ellenzéknek. Mint a hoppfel-hopple járatok: aki akar, szakaszokra is beszállhat, és akár 2-3X is körbe lehetne sétálni. Na: AZT adnák össze!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  17. Jo cikk. Veres forradalom viszont nem lesz, mert Orbanek behivnak a NATO csapatokat. Azok meg talan jonnenek is(vagy nem? vegul is Mubarakot sem segitettek es a tuneziai elnokot sem). Orban mar a bukasara keszul. Szerintem vagy elvesziti a valasztasokat, vagy belso puccsal lemondatjak a jozanabb Fideszesek. Matolcsyt mar kimenekitette biztos pozicioba. A provlema, hogy egy uj kormany sem tudja felelosegre vonni: az ugyeszseg, sajtofelugyelet, birosag, koztarsasagi elnokseg, gazdasagi ero stb. vele lesz akkor is es a torvenyek meg fogjak vedeni. Jogi eszkozokkel lehetetlen lenne eltavolitani. Egyetlen megoldas a 10 eves szamuzetes mint a regi gorogoknel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  18. MO
    Az a legnagyobb gond, hogy az index már feldobta, hogy Áder vagy aláírja a Tákolmánymódosítást – vagy LEMOND. Én eddig “egészségügyi okból” történő lemondásra és későbbre tippeltem, de ez előre vetíti, hogy Orbán hamarabb menekül be az elnöki palotába. És onnan tényleg nehezebb lesz kirobbantani, mint megnyerni ellene egy manipulált választást.
    Ráadásul ez módot adna a fidesznek is, hogy valami kis konszolidációt végezzen és visszanyerjen a hitelességéből a választásokig.
    Egyetlen reményem, hogy EZEK még ehhez is hülyék!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  19. “Jogi eszközökkel lehetetlen őket eltávolitani.”
    Nincs is rá szükség. A grabancánál fogva kell kihajitani az összeset öt perc alatt.
    “jogszerű” eljárás csak annak jár aki maga is tiszteletben tartja a jogot és annak szellemiségét. Ahogy hatalomra kerültek ,onnantól kezdve tudatosan és folyamatosan megsértették az Alkotmányt, annak szellemiségét,a törvényeket,az EU vállalásainkat, a párizsi békeszerződést ,még a saját(éppen aznap érvényes) tákolmányukat is. Be vannak betonozva. Egy nagy sz@rt vannak ők bebetonozva. Ezért vagyok rosszul a még itt is néha megjelenő defetista sopánkodástól. Ezek 100%-ig illegitimek. Pont és kész:

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  20. A cikk:
    – diagnózisa (országos méretű bűncselekmény történt és zajlik) jó
    – a gyógyulás kritériumával (a csalással létrehozott jogi építmény megsemmisítése) csak egyet lehet érteni,
    – viszont az ide elvezető terápia (a választások bojkottja és forradalom) sajnos nem működik. Az egy másik korra, egy másik országra van kitalálva.

    Részt kell venni a választásokon, meg kell próbálni a nyerést, és ha csalással nyernek, akkor erőszakmentes, de hangos és szervezett ellenállást kell kifejteni. Ha meg úgy nyernek, hogy nem csaltak, akkor fegyelmezett demokrataként el kell fogadni a kalózokat. Ez van.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  21. Az alábbi dalszöveg a “János bácsi a csatában” c. dal dallamára énekelhető, a következő módon: az egyes szakaszok utolsó sorainak ritmusa: táti-táti / táti-táti / táti-tá.
    .
    EURÓPA KIADÓ KETTŐ PONT NULLA
    .
    …Alig maroknyi lap van itt, mely bátor, szemtelen,
    …Csak ők kiáltanak: “Nicsak, a császár meztelen”.
    …De weblapján egy mérges elnök hirdeti magát:
    ………Európa ellen védi a hazát.
    .
    …A csetfórumban kommentál a csendes gyűlölet,
    …Itt álnéven nógatja egymást pár gyanús öreg,
    …De fűti őket titkos konspiráció heve,
    ………Pusmogják, mitől dagad Orbán zsebe.
    .
    ………………Társbérletbe cimborának
    …………….Kiskirályok táborának
    ………………És felesbe rasszistának
    …………………………Európa kiadó!
    .
    …A titkosszolgálatnak persze mindez csak smafu:
    …A lista címzettje ügyész és dolgos pártzsaru.
    …Egy választási ügynök gyűjti mind e címeket,
    ………És ha kell, átrajzolja a körzetet.
    .
    …A választásnál így vagy úgy, de sajnos csalni kell,
    …Hisz bunda nélkül oly kevés a parlamenti hely.
    …De jó haver vezényli már az intézményeket,
    ………Bár a Merkel is ez ellen bégetett.
    .
    …………….Földbérletbe földieknek
    ………..….Tippet adva brókereknek
    ……………És fityiszt a többieknek
    …………………………Európa kiadó!
    .
    …De lám, ha baksisért siet igényt benyújtani,
    …A teljhatalmú úr fazonja európai.
    …S tanulja végre Brüsszel is a pőre tényeket:
    ………Bandagazda agresszíven kéreget.
    .
    …A tenderen sikerrel járt egy új beszállító,
    …Ne kérd nevét, mert védi őt jogos inkognitó.
    …A közbeszerzésben parázna lesz az euró,
    ………Nagy a zsebe, busuljon az Únió!
    .
    ………………Ágybérletbe csókosoknak
    …………….Albérletbe sógoroknak
    …………….És furfangos zsarnokoknak
    …………………………Európa kiadó!
    .
    …A teljhatalmú mérges úr léptet fakó lován,
    …De sokszor látott már ilyet a pesti tartomány!
    …A köztévé is elbukott egy rossz törvény nyomán:
    ………Reklámot kap ingyen Áder és Rogán.
    .
    …Az ellenzéki rádió csak Pesten fogható,
    …Civil kurázsi érvel itt, és nő az ázsió.
    …De Ázsiában ezt fenyítik sanda cenzorok:
    ……Egy egérre bízták itt a sajtjogot.
    .
    ……………..Engedélyt e rádiónak!
    ……………..Hullámhosszt a rációnak!
    ……………..Szólni, szólni! Halld meg újra:
    …………………….Jogtalan a cenzúra!
    .
    ……………Tiltakozz, ha rádnyomúl egy
    ……………Teljhatalmú mérges úr! Kell
    ……………Szólni, szólni! Halld meg újra:
    ……………………..Ez a rendszer már durva!
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  22. havas henrik a mai szar műsorában minden korábbi baromságát felülmúlta!
    Ez az “ember” tényleg nagyon beteg!!! :((((((((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  23. Laci….nem semmi…Ha haza szoktál jönni,nem követnek?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  24. “Ezért az utolsó legitim és érvényben levő Alkotmány értelmében minden magyar állampolgárnak alkotmányos kötelessége lenne fellépni és fellázadni a törvénytelen hatalombitorlók ellen, akik államcsínnyel megszerezték mégcsak nem is egy párt, hanem egyetlen ember kizárólagos hatalmát.”

    Nos, a vicc az, hogy még a fasiszta alaptörvény szerint is állampolgári kötelességünk mind a tízmilliónknak fellépni a kizárólagos uralomra törés ellen, mert az iPadofil ezt is bent hagyta a tákolmányban.

    Ez az eredeti:
    I. fejezet – Általános rendelkezések

    (3) Senkinek a tevékenysége sem irányulhat a hatalom erőszakos megszerzésére vagy gyakorlására, illetőleg kizárólagos birtoklására. Az ilyen törekvésekkel szemben törvényes úton mindenki jogosult és egyben köteles fellépni.

    Ezmeg a fideSS-fasiszta verzió:
    ALAPVETÉS
    C) cikk
    (2) Senkinek a tevékenysége nem irányulhat a hatalom erőszakos megszerzésére vagy gyakorlására, illetve kizárólagos birtoklására. Az ilyen törekvésekkel szemben törvényes úton mindenki jogosult és köteles fellépni.

    Az erőszakos megszerzés vádja ugyan nem áll meg, az erőszakos gyakorlásé viszont igen.
    A választások után pedig mindkettő meg fog állni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos