Ronai and Ronai
AMERIKAI

Bartus László: Orbán Viktor harca 2013. február 26. kedd 19:00

  • Hozzászólások(174)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Bartus László: Orbán Viktor harca

Az Alkotmánybíróság törvénytelennek minősítette az egyházi törvényt is, ahogyan Orbán egész törvénykezése törvénytelen, kezdve az alaptörvénytől a legkisebb jogszabályig. Ennek kimondására még várni kell, jelenleg ott tartunk, hogy a törvénytelen állapot rögzítése nem jelenti a törvénytelen állapot megszüntetését, mert az Orbán-rendszer a saját logikájának megfelelően a törvénytelenséget teszi törvénnyé. Azt gondolják, hogy ha a törvénytelen helyzetet belefoglalják az alaptörvénybe, akkor az attól törvényessé válik. Ez tévedés, mert nem elég a konkrét törvénytelenséget az alaptörvénybe iktatni. Az alaptörvényből ehhez ki kellene venni azokat a rendelkezéseket, amelyeket az iPad-en Szájer benne hagyott az egykori demokratikus alkotmányból. Az emberi méltóságra vonatkozó passzussal még az alaptörvényen belül is törvénytelen a lelkiismereti szabadság korlátozása és az egyházi diszkrimináció. Azt nem is említve, hogy minden nemzetközi egyezményt sért, amelyet Magyarország valaha aláírt, kivéve a nácikkal kötött szerződéseit, mert azokkal teljes összhangban van.

A lényegről kellene beszélni végre, hogy nemcsak az egyes törvények törvénytelenek, hanem az egész Orbán-rendszer törvénytelen. Magyarországot ma egy illegitim kormány kormányozza, az országnak nincs legitim alkotmánya, a helyette önkényesen bevezetett “alaptörvény” illegitim, és a hazug rendszer bohózatba illő koholmánya. Ezért az utolsó legitim és érvényben levő Alkotmány értelmében minden magyar állampolgárnak alkotmányos kötelessége lenne fellépni és fellázadni a törvénytelen hatalombitorlók ellen, akik államcsínnyel megszerezték mégcsak nem is egy párt, hanem egyetlen ember kizárólagos hatalmát. Erre nem jogosította fel az Alkotmány se kétharmados parlamenti többséggel, sem négyötödössel, se százszázalékossal őket, hanem éppenséggel ezt megtiltotta. Egy bűnözői csoport vette át a hatalmat Magyarországon, amely kénye és kedve szerint változtatja a törvényeket, magántulajdonának tekinti az ország vagyonát, az egész országot, benne alattvalóinak és rabszolgáinak tartja a népet. Maffiózók és banditák vették hatalmukba az országot, akik kifosztják a népet, a közvagyont, az oktatást és minden egyebet a maffia működésének rendelnek alá.

Az Orbán-rendszer ennélfogva nem politikai, hanem szimpla rendőrségi kérdés, bűnüldözési probléma. Ezeket az embereket egyszerűen csak le kellene tartóztatni, elkészíteni a szabatos vádiratot, amely a Magyar Köztársaág Alkotmányának törvényein alapul, és korrekt brósági eljárás után kihirdetni az ítéletet, amelynek része lenne a külföldi bankszámlák felkutatása és a lopott vagyon elkobzása is az utolsó szőlőtőkéig bezárólag. Felcsúton nem sok minden maradna, miután mindent vissza kellene adni, amely a köz vagyonából való. A rendőrség jelenleg bűnpártolást követ el, minden perccel növelve annak időtartamát, amíg nem helyezik rá a bilincset Orbán Viktorra, Simicska Lajosra, Nyerges Zsoltra és a maffia többi tagjára. A legfőbb ügyészt azért nem említjük, mert ő a maffia tagjaként előkelő helyen szerepel a vádlottak listáján.

Ebből az következik, hogy a demokratikus Magyar Köztársaságból megmaradt államhatalmi szerveknek, illetve azok munkatársainak, továbbá a legitim politikai pártoknak arról kellene beszélnie, hogy a Magyar Köztársaságot elfoglaló bűnszervezettől mikor és hogyan szabadítják meg az országot. Feltehetően a rendőrségi kézikönyv tartalmaz erre vonatkozó pontos utasításokat, amelyek részletesen taglalják, hogy a kezüket előre vagy hátra kell bilincselni, a fejükre kell-e kámzsát húzni, illetve az első kihallgatásokra is biztosítani kell a gyanúsítottak jogi védelmét. Ennyi az eldöntendő kérdés: kámzsával vagy kámzsa nélkül. Nagyjából ennyi a feladat, amelyet a Magyar Köztársaság utolsó legitim Alkotmánya kötelességként ír elő valamennyi polgára, különösen államhatalmi szervei számára. Az természetes, hogy a letartóztatásokat megelőzően a megfelelő nyomozati, bűnűldözési eljárásokat le kell folytatni, nyilvánvalóan nem az elfoglalt ügyészi szerveknél, amelyek a puccsista maffiának dolgoznak. Majd amikor összeállt az anyag, akkor el kell rendelni az elkövetők őrizetbe vételét.

A fentiekből az is következik, hogy aki be akarja tartani az utolsó törvényes magyar Alkotmány rendelkezéseit, az nem pártprogramokat ír annak céljából, hogy a maffia által kiírt választásokon részt vegyen, hanem konkrét vádiratot fogalmaz ahhoz a bűnvádi eljáráshoz, amelynek keretében a Magyar Köztársaság ellen elkövetett államcsíny résztvevőit törvényesen felelősségre vonják és bíróság elé állítják. Az ugyanis csak kalózregényekben szerepel, hogy a kalózok az elfoglalt hajón választást rendeznek a kalózkapitány és a hajó aljában összekötözött valódi személyzet között. Ennek a választásnak a vége az szokott lenni, hogy valami furcsa oknál fogva mindig a kalózkapitány nyer, emberei ágyúszóval és megemelt rum adagokkal ünnepelnek, a kigúnyolt matrózokat pedig visszarugdossák a hajó fenekére. Néha egyet-egyet kidobnak a cápáknak a jó hangulat érdekében. A hajó fenekén a kapitány és a megkötözött elsőtiszt nem azon dolgozik, hogy a következő harsány röhögésekkel kísért szavazáson jobb programmal álljon ki Flint kalózkapitány ellen, hanem tervet készít arra, hogyan fogják el és állítsák törvény elé a kalózokat.

Ezért Magyarországon a következő híreknek kellene szerepelniük az újságok hasábjain: Orbán Viktor újra semmibe vette az Alkotmánybíróság rendelkezéseit, és a törvénytelennek ítélt törvényeit beírta az alaptörvénybe. A törvényes pártok újabb ülésen tárgyalták meg az Orbán-banda bűncselekményeiről készülő vádirat tervezetét. Egykori kiváló rendőrök, ügyészek, bírák, alkotmánybírók és nyomozók dolgoznak a vádirat alapjául szolgáló nyomozati anyagon. A törvényes pártok felszólították az államapparátus törvényesen kinevezett tagjait, hogy a legitim Alkotmány értelmében ne hajtsanak végre semmilyen utasítást vagy parancsot, amelyek az illegitim hatalomtól, annak illegitim alaptörvényéből fakadnak. Tartsák magukat a Magyar Köztársaság ma is érvényben levő Alkotmányához, amelyet törvénytelenül nyilvánítottak érvénytelennek. A törvényes pártok, miután az alkotmányos rendet megdöntő Fidesz illegitim hatalmat hozott létre, választásokat írnak ki az utolsó érvényes Alkotmány alapján, amelyen nem vehetnek részt olyan politikai pártok (Fidesz KDNP), amelyek államcsínyt hajtottak végre, és jelenleg az Alkotmány alapján bűnvádi eljárás alatt állnak. Ezeket a pártokat be kell tiltani, mert államcsínyt követtek el. A törvényes és szabad parlamenti választásokat akkor is meg kell tartani, ha az államcsíny elkövetői, az Orbán-Simicska-Nyerges bűnszervezet tagjai még ideiglenesen szabadlábon vannak. A Magyar Köztársaság Alkotmánya szerint kiírt választások győztese Magyarország legitim kormányát megalakíthatja, a törvényes rend helyreállításához és a törvényes kormány hatalomba helyezéséhez az Európai Unió segítségét kéri. A törvényes új kormány elrendeli a bűnözők azonnal letartóztatását, ha az addig nem történt volna meg.

Egyeseket megtéveszt, hogy Magyarország hajójára a banditák nem tűzték ki a maguk halálfejes lobogóját, és beöltöztek az elfoglalt személyzet ruhájába. Ennek oka az, hogy a nehézkes batár, amelyet a kalózok gyorsnaszádnak hívnak, olyan vizeken hajózik, amelyen Magyarország barátainak csatahajói járőröznek. Ezeknek gyanús mindaz, amely a magyar hajó fedélzetén zajlik, látják az új kapitány arcán a sebhelyeket, az általa elfogyasztott rum mennyiségét, de bizonytalanságban vannak, mert a hajó személyzete időnként olyan jeleket küld a szomszédos hajóknak, hogy a kalózokat ők bízták meg, a kormányos nyelve ugyan úgy pörög, mint a viharban megvadult iránytű, de a kormányzása törvényes, a hajó a szabályoknak megfelelően félcsomó sebességgel halad. Megtéveszti a szomszédos hajókat is, hogy a rabok néha feljöhetnek levegőzni a fedélzetre, és ilyenkor semmi jelét nem mutatják, hogy rabok lennének. A rabok némelyike maga sem tudja ezt, mert a hajó törvényes tisztjeit néha felvezetik a kalózok tanácskozásaira, ahol felemelhetik a kezüket, szavazhatnak a kétszeres kalóztöbbséggel szemben, majd azok harsányan kiröhögik őket. Egyesek még mindig azt hiszik, hogy a kincseket csak azért vitték át a kalózkapitány kabinjába, hogy megőrizze őket.

Sokan azt hiszik, hogy az Orbán-rendszer még ugyanaz a rendszer. Nem tűnik fel, hogy az előző rendszerben az Alkotmánybíróság valamennyi döntése szent és sérthetetlen volt. Ha az Alkotmánybíróság bármilyen ítéletet hozott, azt csend és néma tudomásulvétel követte. Fel sem merült, hogy bármelyik fél bírálni, kritizálni merte volna az Alkotmánybíróság bármelyik ítéletét. Az olyan volt, mint az Isten szava. Arról nem beszélve, hogy bárki vette volna a bátorságot, hogy azt ne hajtsa végre, esetleg kijátssza. Az Alkotmánybíróság a törvényesség legfőbb őreként felette állt a kormánynak, a parlamentnek, mert az Alkotmánybíróság maga volt az Alkotmány, az Alkotmány beszélő formában, az Alkotmány nyelve. Az előző rendszer az Alkotmány uralma, a törvény uralma alatt állt. Ezt puccsolta meg a bűnszervezet, amely félretolta a legitim Alkotmányt, helyére tett egy giccses koholmányt, amelynek fércelt szabályait sem tartja be. Éppen olyan színvonalon viszonyul hozzá, mint egy részeg kalózbanda. Orbán Viktor személye felette áll saját illegitim alaptörvényének is. A kalózkapitány kijelentette részeg dülöngés közepette, hogy az előző Alkotmány alapján hozott bármilyen korábbi ítélet nem érvényes. Az a törvény, amit ő kinyilvánít. Erre mondják némelyek a hajófenéken, hogy ez ugyanaz az a rendszer, és igyekeznek jó arcot vágni a sebhelyes bűnözők és rablók felé, hátha nem húzzák át őket a hajó alatt. A mű befejezése az lesz, amikor a koholmány színvonalával azonos nívójú kalózok kerülnek többségbe az Alkotmánybíróságban is.

Amikor Orbán Viktor kijelentette, hogy ő harcban áll az Alkotmánybírósággal, akkor azt mondta, hogy harcban áll az Alkotmánnyal. Az Alkotmánnyal harcban állni alkotmányellenes. Ezzel rendszerének lényegét mondta el. Harcban áll az Alkotmánnyal, a törvénnyel, a joggal, a demokráciával, az alkotmányos renddel. Leváltotta az alkotmányos rendet, a törvényt, helyébe az önkényt vezette be. Ez puccs. Államcsíny. Ez állam elleni bűncselekmény, a büntető törvénykönyv által szankcionált bűntett. Az utolsó legitim Alkotmány nem ad más cselekvési lehetőséget, csak azt, hogy ezzel szemben mindenki jogosult, és egyben köteles fellépni. Nem játszhatja el senki, hogy nem veszi észre. Orbánt és bandáját azonnal le kell tartóztatni. Néhány idézet alapján mindenki maga eldöntheti a fennálló jogi helyzetet: “BTK 139. § (1) Aki olyan cselekményt követ el, amely közvetlenül arra irányul, hogy a Magyar Köztársaság alkotmányos rendjét erőszakkal vagy ezzel fenyegetve – különösen fegyveres erő igénybevételével – megváltoztassa, bűntettet követ el, és öt évtől tizenöt évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel büntetendő”.

A köznyelv a hatalom erőszakos megváltoztatására irányuló cselekményt puccsnak, államcsínynek nevezi. Az erőszak alkalmazására azért nem volt szükség, mert a Magyar Köztársaság alkotmányos rendjét nem a törvényes hatalmon kívülről, hanem annak birtokában változtatták meg. Ez azonban nem változtat a lényegen, mert az erőszak eszközei annak kezében voltak, aki a bűncselekményt elkövette, és mindenki joggal számíthatott arra, hogy az erőszak eszközeit alkalmazza is, ha ebben megpróbálja megakadályozni. Az államcsíny mindig az alkotmány kijátszása, az államhatalom birtokosának olyan aktusa, mely az uralmi formának jogtalan megváltoztatását célozza, illetve eredményezi. Ez megtörtént. A puccs, az államcsíny befejezett esemény.

A Magyar Köztársaság Alkotmánya tiltotta “a hatalom erőszakos megszerzésére és kizárólagos birtoklására irányuló magatartásokat, mivel a demokratikus hatalomgyakorlás összeegyeztethetetlen az erőszakos egyeduralmi törekvésekkel. Senkinek a tevékenysége sem irányulhat a hatalom erőszakos megszerzésére vagy gyakorlására, illetőleg kizárólagos birtoklására. Az ilyen törekvésekkel szemben törvényes úton mindenki jogosult és egyben köteles fellépni. Az alkotmány ezen rendelkezése az alkotmányos alapja a hatalom erőszakos megváltoztatására irányuló cselekmények büntetendővé nyilvánításának.”

A kizárólagos birtoklás megvalósult. Nem az alkotmány és nem a törvény uralkodik, hanem Orbán Viktor. Ennél fogva ez az ember bűnöző. Azzá vált. Hatalma illegitim, bíróság elé kell állítani azonnal. Az Alkotmány nem enged ezzel szemben semmi mást, hanem mindenki kötelességévé teszi, hogy ez ellen fellépjen. A törvény szerint életfogytiglant lehet kérni ellene, mint elsőrendű vádlott ellen. A többiek a felelősségük súlyától függően osztozhatnak öt évtől tizenöt évig tartó büntetéseken. Ez a fennálló jogi helyzet.

Ez azt is jelenti, hogy aki az Orbán Viktor által kiírt választáson részt kíván venni, az maga is megsérti az Alkotmányt, és Orbán Viktor bűntársa lesz. Az a politikai erő, amely nem Orbán Viktor letartóztatását, törvény elé állítását tűzi ki célul, megtagadja a demokratikus Alkotmányt, a törvényes rendet, és szemben áll a Magyar Köztársaság Alkotmányával, így maga is bűncselekmény részesévé válik. Aki nem tartja be a demokratikus törvényeket, az Alkotmányt, az nem demokrata. Aki nem szerez érvényt a demokratikus Alkotmánynak, az szembeszegül azzal.

Eddig hivatkozhatott mindenki arra, amire a bűnözők egyik informális vezetője, miszerint mindenkinek jogában áll hülyének lenni. De ez csak az adócsalók világában érvényes igazság, ezt csak bűnözők mondhatják. Államférfiaknak, demokratáknak nincs joguk hülyének lenni. Nem játszhatják el a hülyét. Ha az MSZP eljátssza a hülyét, akkor anélkül is tudjuk, hogy a háttérből Simicska Lajos irányítja Puch László zsarolásán keresztül a pártot, ha erről még mindig nincsenek senki kezében kézzel fogható bizonyítékok. Tényként kezeljük. Aki rájuk szavaz, az hülye, és mondhatja Simicska Lajossal, akinek az informális irányítása alatt áll, hogy joga van hülyének lenni. Ha az MSZP nem áll Simicska Lajos irányítása alatt, akkor azt azzal bizonyíthatja, hogy nem játssza el a hülyét, és szakít a Fidesz érdekeivel, nem kollaborál titokban az államcsíny elkövetőivel, és nem vesz részt a kalózok szavazásán a fedélzeten. A kalózok előbb-utóbb börtönben végzik, és azok is, akik velük cimboráltak. Aki elindul az Orbán által meghirdetett választáson, az Alkotmány szerint bűntársa az államcsíny elkövetőinek, és köztörvényes bűncselekmény elkövetője. Jó, ha ezzel mindenki tisztában van.

Ha Magyarországon egyszer tiszta viszonyok lesznek, a jog uralma valósul meg, és nem simliskedések zajlanak, nem háttéralkuk alapján ítélkeznek, akkor ez a tiszta jogi helyzet, ennek kell érvényt szerezni. Erről kellene beszélnie a demokratikus sajtónak, nem élő egyenesben közvetítenie az államcsínyt és az állam elleni bűncselekményt. Megsúgom, hogy azok a médiumok, amelyek összejátszanak a puccsistákkal, mint például az ATV, szintén az Alkotmányba ütköző bűncselekményt követnek el, mint bűnrészesek. Németh Sándor szerény becslésem szerint a tizenöt év börtön kategóriához közelít, és közelebb áll a magasabb büntetési tétel határához, mint az öt évhez. Ennek ékes bizonyítéka például az is, ahogyan az egyházi törvényt fogadta, amelyet most törvénytelennek minősített az Alkotmánybíróság. Németh Sándor a törvénytelenséget üdvözölte, amelyről már akkor is lehetett tudni, hogy az, és a jogfosztottakról azt mondta, hogy alulmaradtak a versenyben. Csakhogy itt nem verseny volt, hanem pisztolyt nyomtak egyesek homlokához, ő pedig a pisztolyt tartó kéz oldalán állt, mint jó keresztény. Akik az államcsíny elkövetőivel kollaborálnak, szintén bűnözők a törvényes alkotmány és a Btk. szerint. Jó, ha tudja, mielőtt tévedésben lenne, és azt gondolná, milyen ravaszul túljárt mindenki eszén. Akik pedig kiszolgálják Németh Sándort, nem árt, ha tudják, hogy egy bűnöző bűntársát szolgálják ki, aki meg nem támadási szerződést kötött az államcsíny elkövetőivel, és bizonyos áttételeken keresztül Orbán Viktor és a puccsisták fizetik őket. Kalózoktól kapják a rumot.

Az államcsíny a legsúlyosabb állam elleni bűncselekmény. Az életfogytiglannal való fenyegetettsége azt jelenti, ha lenne halálbüntetés, az járna érte. A kalózokat és puccsistákat fel szokták akasztani, ez ma nem divat, ezért jár érte életfogytiglan. És azt csak Felcsúton képzelik, hogy jönnek majd a jogászok, a törvénytelenséget beleírják az alaptörvénybe, amit ők maguk írtak, oszt jó napot.

Mert jönnek majd jogászok, akik az Alkotmány alapján megállapítják, hogy az Orbán-rendszer micsoda, aztán az egész bandát bevágják száz évre a börtönbe. Oszt jó napot.

Utóirat

A magyar nép, ahogyan azt Orbán Viktor oly helyesen megfogalmazta, egy barbár ázsiai nép. A kereszténypogányság csak külső máz maradt, belül semmit nem változott. A nyers erőben hisz a kifinomult intelligenciával és a joggal szemben. Csak az erőt és a brutalitást tiszteli. Ezt fejezi ki az is, ahogyan Simicska Lajos a pénzt szerzi: odamennek husánggal, és elveszik, ami kell nekik. Ugyanez az Orbán-rendszer filozófiája: így töltenek be tisztségeket, így vetnek ki adókat és így osztják a földeket. Ezért nem háborítja fel a magyar népet semmilyen jogsérelem, mert a joghoz és hasonló huncutságokhoz nincs érzéke, nem bízik ezekben. Ezért nem alkalmazzák Orbánnal szemben sem azokat a törvényeket, amelyek a jogállam védelmére hivatottak hasonló államcsíny esetén. Orbán pedig ezért nem engedi magát leváltani szabad választások útján. Ezeket a kifinomult civilizált módszereket a barbárok nem szeretik és nem tisztelik. Ezért kellett Koppányt is négy részre vágni, hogy a nép megértse, mi történt. Ezért nem ismerik el, nem szeretik és nem értékelik a vér nélküli rendszerváltást sem. Ebből az következik, hogy ha Orbán nem teszi lehetővé, hogy demokratikus úton elküldjék, amikor akarják, a nép és a demokratikus ellenzék pedig nem használja azokat a törvényeket, amelyek az államcsínyek megakadályozására és szankcionálására hivatottak, akkor azt kockáztatják, hogy a barbár ázsiai nép a szokásainak megfelelően intézi az efféle vitás ügyeket. Úgy, ahogyan azt 1956-ban is tette: lábánál fogva felakasztotta és kibelezte azokat, akiket a jog eszközével nem tudott korlátozni vagy félreállítani. Ezért akik nem használják a jogot, akik eltűrik a jogtalanságot és a törvénytelenséget (akármilyen átlátszó és nevetséges trükkökbe burkolják is azokat), azok ezt kockáztatják, ezt készítik elő. Jó ha tudják, mi időben szóltunk.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.9/5 (89 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +148 ( 164 szavazatból)
Bartus László: Orbán Viktor harca, 4.9 out of 5 based on 89 ratings

  • Hozzászólások(174)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

174 Reader’s Comments

  1. Vajda Attila
    2013. február 27. szerda
    13:21
    BL, biztos, hogy mindenkinél okosabb vagy…?
    _
    Attila, látod ezt nem tudom, de hogy nálad minden bizonnyal,
    arról meg vagyok győződve. :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (19 szavazatból)
  2. Vajda A.
    Cáfold meg, ha valami nem igaz szerinted, de csak beszólni a bunkók szoktak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (12 szavazatból)
  3. kekec
    2013. február 27. szerda
    10:35

    Nem hát, cseppet sem reménytelen. Orbán vezetési stílusa egy időzített bomba.
    .
    Időzített bombán ül az egész sleppjével együtt. Mégis mit gondol milyen messzire tud elmenni az akarnok, azzal a csavaros de buta felcsúti eszével? Nem messzire. A modern világban és modern politikában a sallerek és kokik már nem oldanak meg semmit.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (17 szavazatból)
  4. Csak egy mondattal nem értek egyet. Zorbán azt mondta, hogy FÉLÁZSIAI nép. A cikk többi része stimmel!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  5. Adjatok 100 kellően felfegyverzett katonát és holnap Orbán nem ME.
    De a felfegyverzésnél ne spóroljatok! :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (14 szavazatból)
  6. Gonoszka
    2013. február 27. szerda
    14:58

    És, hogy fogod visszavenni tőlük a fegyvereket?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  7. Megoldom. Az ugye a következő lépés, először az elsőt kell megtenni. Ugye?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  8. BL ismét megfogalmazta
    “Pontosan és szépen, ahogy a csillag megy az égen”.
    Ezt komolyan értem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  9. A megélhetési bűnözés mintájára új terminus technicus jött létre, az írás alapját képező törvénykezési bűnözés.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  10. Ez jó proaktív! Törvénykezési bűnözés!
    Nem Kuncze súgta neked? :))
    De mindenesetre pontos.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  11. Szolid 2o13.o2.27.
    Úgy gondolom Bartus László velünk együtt örülne, ha rosszul látná! De sajnos nagyonis jól látja!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (14 szavazatból)
  12. Kedves Admin!
    .
    Csakis az érdeklődés szintjén.Kérlek mondjál történelmi példákat arra, hogy valahol a demokratikus ellenzék bojkottálta a választásokat, minek okán az adott, antidemokratikus rezsim megbukott, vagy nem bukott meg, de kritikus helyzetbe került.
    .
    Természetesen Olvtársaktól is szívesen vennék, vennénk ilyesfajta tanulságokat.
    .
    Előzetes köszönettel: a.d.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  13. Vélemény!
    .
    Nem kellene a pontos szövegkörnyezetet is ismertetned ahhoz, hogy valódi és ne korai ítéletet mondhassunk Olgára ?
    Légyszíves!
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  14. abraka darabka,
    Nem a “választások” (valójában: csalások) bojkottja a lényeg, hanem a rendszer bojkottja. De konkrétan a parlamenti csalásokról: nem egyszerűen a távolmaradásra kellene felhívni az embereket, hanem demonstratív módon kellen nem indulni azon az ismert “ellenzéki” pártoknak.
    Világossá kellene tenni, hogy azok csalások, csaló azok megszervezése, látszólagos ellenőrzése, stb.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  15. “A fentiekből az is következik, hogy aki be akarja tartani az utolsó törvényes magyar Alkotmány rendelkezéseit, az nem pártprogramokat ír annak céljából, hogy a maffia által kiírt választásokon részt vegyen, hanem konkrét vádiratot fogalmaz ahhoz a bűnvádi eljáráshoz, amelynek keretében a Magyar Köztársaság ellen elkövetett államcsíny résztvevőit törvényesen felelősségre vonják és bíróság elé állítják.”

    maximálisan egyetértek ezzel!!!!! tudom, hogy maradi a felfogásam a halálbüntetést illetően, de én bizony visszahoznám

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  16. Gordius
    Ne nagyon emlegesd a halálbüntetést, mert a fidesznek ha bejön az AB betámadása, akkor lehet róla szó, hogy még azt is visszaállítják!
    És máris meg lesz a jobbik legnagyobb álma valósulva…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  17. A szomszédom azt kérdezte,miért van annyi rosszarcú bűnöző Orbán körül.?
    Most már tudom a választ:azért,mert csak rosszarcú bünözők hajlandók együttműködni Orbánnal,s az ő arca sem bizalomgerjesztő ma már.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  18. Gonoszka
    Kuncze nem tartozik az ismeretségi körömbe, így nem tudott súgni. Ismét külső forrásra alapozva a bűnözési variánsokat, már tovább is fejlesztettem. Indítéka ez a hír:

    “Elítélték Orbán bizalmasát
    A miniszterelnök személyes tanácsadójának egy házaspár bántalmazása miatt kellett felelnie – írja a csütörtökön megjelenő Magyar Narancs.
    .
    Habony Árpádot, Orbán Viktor személyes tanácsadóját garázdaság vétsége miatt jogerősen elítélte a Fővárosi Bíróság 2011-ben – derül ki a Magyar Narancs legfrissebb számából.
    .
    Az eset úgy kezdődött, hogy 2006. november 4-én reggel egy házaspár lelépett Habony terepjárója elé. Az autós rádudált a gyalogosokra, majd kiabálva közölte velük: legközelebb már nem fog fékezni. Ezt követően szóváltás alakult ki, majd a mérges Habony kiszállt autójából és a házaspár után ment. Leütötte a férfit, és hasba rúgta a férjét védelmező nűt – foglalta össze konfliktust a lap cikke alapján az Index. (…)
    http://www.hir24.hu/baleset-bunugy/2013/02/27/eliteltek-orban-bizalmasat/#aktualisdoboz
    .
    Tehát: eddig volt
    megélhetési bűnözés, majd
    törvénykezési bűnözés, és a legújabb:
    terepjárós bűnözés.
    Utóbbiba sorolható Lázár és Habony lóerőfölényes erődemonstráló esete.
    És a sornak még biztosan nincs vége…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  19. Sajnos ez a levél olyan,mintha kecskére biznánk a káposztát.Nem is lesz ennek semmi pozitiv hatása.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  20. Orbán véleménye sajnos igaz : “A magyarnak még a hátából is szíjat lehet hasítani, eltűri, csak NEMZETI SZÍNŰ LEGYEN !!!” Hát Orbán éppen ezt teszi, és még a közvélemény kutatási adatok szerint is magasan vezet. Birka és ostoba magyar pedig szótlanul tűri !!! Amikor Orbán volt ellenzékben, akkor szétverette Budapestet a huligánokkal, mondva csinált okokból. Lázította a közvéleményt az ő megszorításainak már az 1%-a esetén is !!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (12 szavazatból)
  21. abraka darabka
    2013. február 27. szerda
    16:00
    Csakis az érdeklődés szintjén.Kérlek mondjál történelmi példákat arra, hogy valahol a demokratikus ellenzék bojkottálta a választásokat, minek okán az adott, antidemokratikus rezsim megbukott, vagy nem bukott meg, de kritikus helyzetbe került.
    .
    Egyiptom 2013 február:
    2010-ben a parlamenti választások bojkottjára szólítottam fel, hogy rávilágítsak az áldemokráciára. Ma megismétlem ezt, nem veszek részt a megtévesztésben – írta a Nobel-békedíjas Mohamed el-Baradei, az ellenzéki liberális Nemzeti Megmentési Front vezetője.
    Megismételte az ellenzék sokat hangoztatott véleményét, hogy a szabad választásokon hatalomra került Murszi úgy viselkedik, mint tekintélyelvű elődje, Hoszni Mubarak.
    Az egész világi egyiptomi ellenzék bojkottálni fogja az április 22-i kezdettel kiírt parlamenti választásokat, és nem vesz részt a “nemzeti párbeszédben” sem – jelentette be kedden a nem iszlamista pártokat tömörítő Nemzeti Megmentési Front.
    Az ernyőszervezetben konszenzussal meghozott döntést a Nasszerista Párt vezetője jelentette be egy kairói sajtótájékoztatón. Mint mondta, a pártkoalíció alkotmányellenesnek tekinti a kiírást.
    Először a szabad és becsületes választásokat garantáló törvényt kell hozni.
    Az is hozzájárul a bojkotthoz, hogy a hatalom a nemzeti egységkormányra tett javaslatot sem fogadta el. Nem vehetünk részt a választáson tisztességes törvény, független bíróság és elfogulatlan kormány nélkül – hangoztatta Szameh Asur.
    A liberális és baloldali ellenzék a Mohamed Murszi elnök által felajánlott párbeszédbe sem hajlandó belemenni, mert inkább törvényes garanciákat akar. Az üzenjük Murszinak, hogy beszélgessen a saját pártjával. Az egyiptomi nép nem fogad el rákényszerített párbeszédet – tette hozzá.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  22. Kedves Admin!

    Nekünk közösek az álmaink.
    Anyám az álmok nem hazudnak?
    ….hát reméljük ,hogy nem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  23. abraka darabka
    Precedensre nem csak hivatkozni lehet, hanem teremteni is. Az lenne világszám, ha Magyarországnak sikerülne. Akkor büszke lennék a magyarságomra, most szégyellem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  24. Gonoszka
    Nem kell ezt túlbonyolítani,. különben is amiről ketten tudnak az már nem titok.
    Tegnap olvastam egy orosz mesterlövészNŐröl, aki 300-on felüli teljesítménnyel rendelkezett, ezen belül 100-on felül német tisztekkel. Ennyi nincs a teljes frakció és a vezetőség sem.
    Jut is eszembe: mivel a magányos merénylő ellen elég nehéz védekezni: nem lehet, hogy Orbán valahol egy banta-tartályban regenerálódik, és az utóbbi idők katasztrofális kommunikációs teljesítményét egy hasonmás nyújtja, akiért nem kár?
    Lehet, hogy nem csak a Tanút tanulmányozták, hanem a Titánia, Titániat is?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  25. Gordius
    Valahol olvastam, – bocs a smittelésért – hogy a legnagyobb bűnük, hogy humanista emberként már nem tartja elképzelhetetlennek ezek lincselését sem.
    Pedig amíg csak olvasott 56-ról mélyen elítélte azokat az apró citásokat. De persze más az ilyesmit a saját bőrön megtapasztalni. (kösz, nem kell javítani, én is tudom, hogyan írják az attrocitásokat)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  26. Amiket ír Bartus úr,abban van amivel nagyon egyetértek,van amivel csak kicsit értek egyet és, van amivel nagyon nem.
    Az tény,hogy ez a kormány éppen úgy illegitim mint az alaptörvényük.Ezek az emberek felszámolták az alkotmányos rendet Magyarországon,ezzel pedig megvalósították az alkotmányos rend megdöntésének büntetőjogi tényállását.Minden törvényt amit meghoztak,minden rendelkezésüket semmisnek kell tekinteni,mivel maga a kormányzásuk is törvénytelen,alkotmányellenes.Azzal is egyetértek,hogy ezek az emberek banditák akiket bilincsbe verve kell elvinni a 2014-es választások után.Nem koncepciós perek lesznek,hanem törvényes bíróság előtt kell felelniük.Nem bosszút akarok csak igazságot,de azok a bűnök amiket elkövettek,semmi estre sem maradhatnak büntetlenül,mert Magyarország nem élné túl,ha megismétlődnének.
    Amivel kevésbé értek egye:
    Aki azt hiszi,hogy itt belátható időn belül forradalom lesz az nagyon nincsen képben.Az igaz,hogy a magyar nép többségének elege van ezekből,de még nem jutott el az elkeseredésnek arra a szintjére.Én és még néhányan egyetértünk azzal,hogy mivel a kormány antidemokratikus módon kormányoz,saját törvényeiket sem tartják be,az alaptörvényt úgy módosítják,ahogy kedvük tartja,saját magukhoz szabják a választási rendszert,ezért nekünk sem kell velük szemben betartani a demokrácia szabályait.De mi még sajnos kisebbségben vagyunk.Erre álljon itt a saját magam és egyetemfoglaló társaim példája.Én az utóbbi hetekben rengetegszer halottam különböző emberektől,hogy:” a céljaitokkal egyet értek az eszközeitekkel nem”.Ez a gondolkodás jellemzi ma nem csak a diákokat,hanem az egész társadalmat.Amíg az embereknek van mit veszíteni addig nem szívesen kockáztatnak.Ezt is bestiálisan ügyesen csinálja orbán,egyfelől ügyel a demokrácia látszatának fenntartására,így az embereknek megvan az illúziójuk.Másfelől amíg megvan a kenyér és a cirkusz addig a nép nyugton van,erre pedig mindig nagyon ügyelnek,hogy ez meglegyen.Tehát mi elszánt radikálisok csak egy szűk keménymag vagyunk,az emberek többsége csendesen zúgolódik.Ezért az egyetlen kivetető út a demokratikus választások.
    Azzal pedig amit az MSZP-ről Klubrádióról,ATV-ről,ír az teljes tévedés.Ezek 200%-os teljesítményt nyújtanak,Bartus úr el sem tudja képzelni milyen nehéz körülmények között kell helytállniuk.Könnyű annak aki egy normális országban él és onnan osztja az észt.Azt mondja a klubrádió nem elég kemény?Költözzön ide,majd meglátja,hogy mi van itt.A médiatanács egy az egyben fidesz irányítás alatt áll.A Klubrádiótól bármikor megvonhatják a frekvenciát,az ATV-t is akkor lehetetlenítik el amikor akarják.Az MSZP-t “bűnöző bandának” minősítették az alaptörvényükben,a jobbik már követelte is a párt betiltását.Itt nem úgy mennek ám a dolgok mint maguknál Amerikában.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (10 szavazatból)
  27. Kedves Stofi, az ATV a hatalom berkein belül van, abszolút biztonságban, folyamatos egyeztetésekkel. Miféle betiltásról beszél? A 200 százalékot nyugodtan javítsa át 20 százalékra, ráadásul én ismerem a Hit Gyülekezetét, tudom, mire lenne képes, ha nem fizették volna ki őket, és nem kerülnek a sáncokon belülre. A Klubrádiótól akkor vonták volna meg a frekvenciát, amikor akarják, nem ettek meszet, a Klubrádió úgy kell, mint egy falat kenyér az Orbán-rendszernek homokozónak. Ami pedig a “forradalmi” helyzetet illeti, az nagy mértékben múlik azon is, amit az emberek az ellenzéki médiából hallanak és látnak, e tekintetben pedig az ATV és a Klubrádió professzionális módon segíti az Orbán-rendszert, és vezeti le az energiákat, és ezzel nagyszerű teljesítményt nyújt. Lassan ki is tüntethetné őket Orbán. Másrészt engem nem érdekel “a forradalom és a forradalmi hangulat”, engem egyáltalán nem érdekel senki véleménye és hangulata, magammal szemben várom el, hogy nem hazudok, és akkor is az igazat mondom és ezzel összhangban viselkedem, ha én vagyok ezzel egyedül. Én semmi mást nem ajánlok másnak sem. Az Orbán-rendszer lényege, hogy demokráciának tudja hazudni magát, ez adja az életerejét. Ezért nekik nagyon fontos, hogy az ellenzék ezt a látszatot erősítse, és ne rántsa le a leplet, ne kényszerítse őket olyan lépésre és konfrontációra, ami ezt a hazugságot leleplezi. E tekintetben kiváló teljesítményt nyújtanak az említett médiumok és az ellenzéki pártok. Miközben Ön remekül összefoglalta a tényleges jogi helyzetet. Az én “magas mércém” az, hogy ezt kéne mondani. Húsz év és nagyon sok fájdalom, keserűség és nyomor lenne megspórolható, miközben amit védeni próbálnak a sumákolással, így is, úgy is elveszik. A többi, amit ezek az emberek mondanak, az süket duma. Ezt “a kívülről osztja az észt” kezdetű falusi szöveget igazán abbahagyhatnák, mert egyrészt bárkinek van joga véleményt nyilvánítani, még a New York Times-nak is, pedig ők nem is magyarok, és amíg én magyar állampolgár vagyok, addig ugyanolyan felelősséggel tartozom a szavaimért, mint bárki más, aki Pesten irkál, és hozzájuk viszonyítva én sokkal többet kockáztatok. Ha bármelyikük cserélhetne velem, a szájukat ki nem nyitnák, nagy ívben tennének arra, hogy mi van ott. Én mindent kockáztatok semmiért. Nekem ne tessék mesélni arról, hogy milyen kockázattal jár, ha valaki megmondja az igazat, mert az rám ugyanúgy vonatkozik, mint Önre vagy akiket kritizálok. BL

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (26 szavazatból)
  28. Stofi

    Már kezdtem nagyon egyetérteni veled ,de az utolsó pár sor nem tetszett,mégpedig a személyeskedés és Bartus sértegetése.
    Pont ma fejtettem ki többször is ,hogy miben nem értek vele egyet (főleg a korrupt disznózással),de azt ,hogy Laci nem tudja ,hogy mi van itt ,az nem igaz. A maga szerény eszközeivel százszor többet tesz a hazájáért ,mint ami elvárható lenne., pláne Amerikából(nyugodtan lóbálhatná…..)
    Örülnék neki,ha mi demokraták több toleranciával és empátiával lennénk egymás iránt.Ez Bartusra is vonatkozik. Nagy szükségünk lesz még egymásra:
    A példádban abban tévedsz ,hogy a cirkusz mellé kenyér is van . Egyre inkább csak cirkusz!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  29. Az “Orbán Viktor harca” aláfestéseként egy ma készült, friss – félelmetesre torzult – Orbán Viktor arcmás (ráadásként Orbán újabb, uniós delegációt átvágni akaró szövege):
    .
    “Közmédiás segítséggel menekült Orbán a kérdések elől
    .
    Szánalmas trükkel lehetetlenítette el a kormányzati kommunikációs stáb, hogy az újságírók kérdezhessék Herman Van Rompuyt, az Európai Tanács elnökét. Az Orbán Viktorral tartott közös sajtótájékoztató végén kizárólag az MTI kérdezhetett, mégpedig az önkormányzatok állami adósságátvállalásáról.” (…)
    http://www.stop.hu/belfold/kozmedias-segitseggel-menekult-orban-a-kerdesek-elol/1126454/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  30. Mostanában egy gondolat bánt engem:
    Olyan lett a Zalaptörvény mint egy Excell-tábla hehe.
    Mindenféléket beléje lehet írni…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  31. Na ,ahhoz mit szóltok,hogy:
    “Magyarország bejelentkezett az európai siker poziciőjára”
    Szerintem ez orbán teljes pályafutásának az abszolút mélypontja. ( még magához mérten is!!!!) Ilyet ,hogy mondhat valaki?? Nem fél ,hogy ledobja a roller(+ omnibusz, trcikli, még a riksa is) Jézusom!!
    Azonkivül, senkinek nem tünt fel ?hogy a sajtótájékoztatón teljesen le volt szedálva? Majdnem elaludt beszéd közben, meg hogy huzogatta a szemöldökét.
    Láttátok kumin ,hogy állt ott????( szemmel láthatóan be volt tojva, szijjártó is,ha nem hiszitek nézzétek vissza!) Szerintem valami nagyon nem volt rendben ma.
    ( lehet ,hogy csak wishfull thinking?)
    Csóró Van Rampuy is csak nézett,mint a moziban. Előérzetem van.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  32. Az imént lemaradt a sajtótájékoztató linken látható kép aláirása:
    “A miniszterelnök egyetlen engedélyezett kérdésre válaszolt, erősen elgyötört arccal Fotó: STOP/Leéb Ádám”
    .
    A Stop.hu képszerkesztőjének is feltűnt, mennyire – másnaposan? – megroggyant ábrázatú Orbán szerepel a felvételen. Vajon mi lehet a háttérben? Rompuy a villámlátogatása után talán már többet tud, mint az országban az érintettek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  33. Hoppá, én még proaktiv előtt irtam. Lehet ,hogy jól láttam???
    Valami,tényleg nagyon furcsa.
    “Isten áld meg a magyart”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  34. Nos, bizony mi oly sokan nem azert szavaztunk a jelenlegi ellenzekre, hogy csendben kusshadjon es a koncot veto kezeket nyaldossa farkcsovalva.
    Ha nem tudjak mi a kotelesseguk, mi az, amire aktivkent, sot meg most is 2010-ben feleskudtek, akkor csak annyi tortenik, mint mindig: a magyar nep szart sem er, soha nem ert egy hajitofat sem.
    Lam, az egyiptomiak ki tudnak adni nemzetkozi kozlemenyt, hogy megbuktassanak egy rezsimet, holott meg nem is EU tagok, es fura szomszedjaik is vannak.
    Nemigen latom az MSZP+LMP+j. kozosen kiadott kommunikejet, holott varom 2011. jan. 1. ota. Ha nem, akkor nem, that’s all folks.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  35. Azt nem értem miért nem tesz valamelyik ellenzéki erő formális feljelentést az ügyben az ügyészségen hogy ÖV az alkotmányos rend erőszakos megdöntését vitte végbe és akkor a Btk alapján járjanak el. Ha megteszik, akkor tiszta sor (ha, álmodik a nyomor, ha meg nem, akkor később ág eljáró ügyész , vagy legfőbb ügyész ellen hivatali kötelezettségszeges miatt lehet majd büntető eljárást indítani.
    Tényleg puha pöcsök a demokratikus partok – mar nagyon szeretnem ezt breaking news- kent látni. Legalább tudna a vezértörpe hogy itt a lét a tét!!!

    Egyébként Bartus László ötlete bombasztikusan jo, hogy milyen kihívást kene támasztani a szabad választások érdekében és hogy lehetne tiszta lapot teremteni. Ujra és ujra meg kell emelnem a kalapom, hogy ennyire okosan és kielezetten jár az agya. A meg-nem-alkuszom kiállása meg a korszakos zsenik ismerve. Ja, csak mondom

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  36. Csak miheztartás végett: Jelentősen NŐTT a fidesz támogatottsága a rezsicsökkentésnek köszönhetően. És nem csak a Századvégnél.
    http://www.vg.hu/kozelet/politika/tarki-nagyot-nott-a-fidesz-tamogatottsaga-398696
    hanem a Tárkinál és ugyanez a helyzet a Mediánnál is.
    Hogy is volt az a történet az egy tál lencsével? A magyarok beérik pár lencseszemmel is.
    Általános sztrájk? Tömegtüntetések? BOJKOTT?
    Talán Kertész Ákosnál a “helyesen nem van” mondatra, hanem az “Ebsorsot akar, hát akarja” részre kellett volna odafigyelni.
    Bár az előzőt sem kellett volna ugyanúgy visszavonni, ahogy az orvosszakértők lemengelézését sem.
    “– Ellenben a ti beszédetekben az igen legyen igen, a nem pedig nem, ami pedig túlmegy ezen, az a gonosztól van.” Máté 5,34-37.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  37. csak éppen egy centtel sem csökkent a rezsi, ahogy befutnak a számlák.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  38. Tegyük élhetővé !

    Kedves Laci !
    Ideális , egyes út az amit leírsz.Sajnos országunk nem ilyen egyenes.
    Békés átmenet történt a diktatúrába.

    Engem BÁNT , hogy FIZETETT , parlamentben ülő képviselők engem nem képviseltek .
    Bent melegednek az országházban, a fizetésüket felveszik, nem tettek mindent azért, hogy ezek a szégyenletes törvények ne menjenek keresztül rogán , simicska, orban, lázár kívánságainak megfelelve.
    Magyar adófizetői pénzből VOLT egy ellenzékünk. Elmúlt.
    Nincs parlamenti ellenzék. Van parlamenti befekvősök.

    Ha a gondolataidra szeretnék rezonálni , nincs ellenzéki képviselő börtönben, annyira együtt tudnak ők működni egymással.
    Kedves Laci !
    És úgy gondolom, hogy azért kellene harcosaknak lenniüka parlamenti MEGVÁLASZTOTT KÉPVISELŐKNEK, hogy kicsiben tudják “leöklőzni”, ne legyen igazi nagybani polgárháború akkor, amikor már az embereknek saját kézbe kelljen venniük a saját sorsuk irányítását.

    Mert ma megegyezés van , lefekvés, pénzosztás.
    Az ÉN MAGYAR ÁLLAMPOLGÁRI JOGAIM PEDIG ELVESZTEK !
    elveszett a magánpénztári befizetésem, a jogaim … és nem sorolom.
    Megszavazott ellenzékiek kedveskednek az én adópénzemből az én börömbre.

    .
    .
    .
    más:
    .
    .

    Néztem a német adón a Pápa lemondását bemutató műsort.
    Mindig mozog az agyamban , hogy mi van Magyarországgal. (véleményem:nem szabad a jó munkaerőnek elmenni , a rossz vezetést kell megszüntetni és felszámolni. És akkor ITT MARADNAK a JÓK, a TEHETSÉGESEK. akik szeretnének magyar jók, , magyar tehetségesek lenni, és nem elvándorolt magyarszármazású Nobel díjasok. )
    A jelenlegi pápa képe nekem nem szimpatikus, nem gyakorlom a vallást, de vallami forradalmit tett !!!!
    Évszázadok mocskára FORRADALMI cselekedettel válaszolt.
    Szakított a – mérhető valóságot semmibevevő – évszázadokba beilleszkedő hagyományokkal , és ÚJ UTAT ADOTT A JAVULÁSNAK ! LEHETŐSÉGET ! KITŐRÉSI PONTOKAT !

    ÚJ UTAT ADOTT MINDEN MAGYAR SZENTSZÉKEN PRÉDIKÁLÓ PAPNAK !
    FELSZABADÍTOTTA ŐKET korábbi bűneik alól !!
    .
    A szent Pápa forradalmi tette az, hogy megadta a társadalomnak a LEHETŐSÉGET , hogy saját népük, közösségük érdekében megváltoztathassák a közösség boldogulásának útját !
    A PÁPA MEG MERTE TENNI !

    Fogy a magyar, szegényedik a magyar, a jók már külföldön dolgoznak. Rossz irányba zuhan az ország. Tanult vallásos vezetőink ne igaz , hogy nem látják, nem igaz hogy tiszta szívből eggyet tudnak ezzel érteni .

    Legyen haladóbb a vallás a politikánál,-előzze be a feudalista politikát- , merjenek nagyok lenni !
    Merjen nem korrumpálódni az egyház. Merje XXI.századi értékekre, tudásra alapozni a hítéletét !
    vagy együtt vesznek a mocskos nácikal.
    ÁMEN.

    .
    .
    ui:
    ha írsz , virtuálisan itthon vagy

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  39. Kedves Stofi!
    Tegyenek egy “próbát”!
    Ha Ön vagy egyetemfoglaló társa bejut az ATV egyik műsorába, mondják el mindazt, amit most Ön ide leírt.
    .
    Idézem:
    “Az tény,hogy ez a kormány éppen úgy illegitim mint az alaptörvényük.Ezek az emberek felszámolták az alkotmányos rendet Magyarországon,ezzel pedig megvalósították az alkotmányos rend megdöntésének büntetőjogi tényállását.Minden törvényt amit meghoztak,minden rendelkezésüket semmisnek kell tekinteni,mivel maga a kormányzásuk is törvénytelen,alkotmányellenes.Azzal is egyetértek,hogy ezek az emberek banditák akiket bilincsbe verve kell elvinni a 2014-es választások után.Nem koncepciós perek lesznek,hanem törvényes bíróság előtt kell felelniük.Nem bosszút akarok csak igazságot,de azok a bűnök amiket elkövettek,semmi estre sem maradhatnak büntetlenül,mert Magyarország nem élné túl,ha megismétlődnének.
    Én és még néhányan egyetértünk azzal,hogy mivel a kormány antidemokratikus módon kormányoz,saját törvényeiket sem tartják be,az alaptörvényt úgy módosítják,ahogy kedvük tartja,saját magukhoz szabják a választási rendszert,ezért nekünk sem kell velük szemben betartani a demokrácia szabályait.”
    .
    Én a magam részéről nagyon örülnék, ha mindezt végre a nagytömegek is meghallanák!
    És az ATV? (lehet, Olga menne ki a stúdióból és nem a “Pokorni”…)
    .
    Ezen kívül azt is gondolja át, ha minden úgy van ahogy Ön is gondolja, akkor a “mi” Viktátorkánk ugyan mikor fogja hagyni, hogy őt bármikor is bilincsben vezessék el? Minden idegszálával a hatalmához fog kapaszkodni…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  40. Én eléggé elkapkodtam a korábbi hszt. Mert a trendeken ez csak alig változtat, egy “előző hónaphoz” képest kis szórás az adatokban. Jobb ezért mindig egy kicsit hátrább lépni és onnan szemlélni a képet.
    http://tenytar.blog.hu/2013/02/27/partok_tamogatottsaga_2014-ben_ujrazhat_a_fidesz
    Csak annyi történt, hogy Orbán vásárolt a rezsicsökkentéssel 2-3 % szavazatot a bizonytalanok közül. Hogy ez egyedi szórás, vagy trendváltozás, az a következő hónapokban fog eldőlni. Az adatok eddig is szóródtak, a trendet a korreláció mutatja meg. Eddig is – ezután is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  41. Ki tudná megsaccolni annak az 50 százaléknak a viselkedését és preferenciáit, akik nem válaszoltak?
    A harmincas években történt, hogy amikor a bíró azt kérdezte a vádlottól, hogy mi a vallása, azt válaszolta: munkanélküli vagyok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  42. A Fidesz népszerűségének emelkedése 20%-ról 26%-ra teljes mértékben a bizonytalanok számarányának csökkenésével (és szerintem is az álságos rezsicsökkentéssel) függ össze.
    Ez lehet rossz hír is, jó hír is. Ha csak ennyi volt a Fidesz tartaléka a bizonytalanok körében akkor ez egy nagyon jó hír, mert akkor a bizonytalanok többsége az ellenzék tartalékát képezheti.
    .
    Az LMP szavazói nem valószínű, hogy a Fidesz felé migráltak, inkább csak elbizonytalanodtak.
    .
    Ami még érdekes: az MSZP és az Együtt 2014 nagyon együtt mozognak. Amikor az egyik csökken akkor a másik emelkedik és fordítva. Grafikonjaik akár egymásba is illeszthetők, ami azt mutatja, hogy Bajnai csak az MSZP kárára tud növekedni.

    http://www.tarki.hu/hu/news/2013/kitekint/20130227_valasztas.html

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  43. A februári adatok különben a Tárkinál és a Mediánnál nagyon egybe vágnak:
    http://hvg.hu/hvgfriss/2013.09/201309_a_kozvelemeny_a_jobban_teljesitunkrol

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  44. Geyza
    2013. február 28. csütörtök 00:17
    :-)))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  45. Mondhatunk mi itt okosságokat, azt a jelenlegi ellenzék úgy sem veszi figyelembe, mint ahogy a kormányzása alatt sem hallgatta meg az alulról jövő kezdeményezéseket. Már most azzal vannak elfoglalva, hogy ki maradjon, ki nem fér a húsos fazék mellé a kisebb parlament miatt, ki vezessen listát, ki lesz a megyei közgyűlési listavezető, ki kap majd felügyelő bizottsági helyet és melyik cégben.. szóval ez van. Ha meg nyer, akkor is fog a maga feje után menni.(látom belülről)
    Ők nem fognak rabszíjon vezetgetni,koncepciós pereket fabrikálni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  46. “Orbánt és bandáját azonnal le kell tartóztatni”

    Majd jönnek az ENSZ csapatok, mint 56-ban…………..Horthy Portugáliába menekült, Rákosi Moszkvába, Kádár szegény itthon halt meg, Orbán hová készül? Kössünk fogadásokat rá……….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  47. Nem csak Bartus úrnak kell gratulálnom a cikkért, hanem HIstvánnak is a hozzászólásáért!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  48. Volt MSZMP – tagok KÖVÉR LÁSZLÓ is köztük van, vagyis kommunista:

    http://hu.wikipedia.org/wiki/Kateg%C3%B3ria:MSZMP-tagok

    kövér lászló történelemórát tart a hazaáruló kommunistákról :

    http://www.origo.hu/itthon/20111105-kover-laszlo-tortenelem-orat-tartott-hodmezovasarhelyen.html

    A képmutatás netovábbja. Mit képzel ez a paraszt? A fenti linken jól látszik, hogy egy csapatban volt azokkal a mai Mszp – sekkel akiket most lekommunistáz és el akar számoltatni. Elvtársak voltak.
    Kedves Bartus László, őszinte köszönet, az egyértelmű világos szókimondásodért. Mindenben egyetértek. Azt hiányolom, hogy nincs elég szó a mai fideszesek kommunista múltjáról úgy mint Kövér, Hoffmann, Martonyi, Pintér, Stumpf …csak néhány név. Biztosra lehet venni, hogy az ügynöklistát ha nyilvánosságra hozta volna az Mszp amikor már látta, hogy elveszíti a választást a fidesz banda nem tudott volna kétharmadot elérni. Nyilván ők is buktak volna, de nekik már úgyis mindegy lett volna. Itt nagyot hibáztak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  49. Volt MSZMP – tagok KÖVÉR LÁSZLÓ is köztük van, vagyis kommunista:

    http://hu.wikipedia.org/wiki/Kateg%C3%B3ria:MSZMP-tagok

    kövér lászló történelemórát tart a hazaáruló kommunistákról :

    http://www.origo.hu/itthon/20111105-kover-laszlo-tortenelem-orat-tartott-hodmezovasarhelyen.html

    A képmutatás netovábbja. Mit képzel ez a paraszt? A fenti linken jól látszik, hogy egy csapatban volt azokkal a mai Mszp – sekkel akiket most lekommunistáz és el akar számoltatni. Elvtársak voltak.

    Kedves Bartus László, őszinte köszönet, az egyértelmű világos szókimondásodért. Mindenben egyetértek. Ezekkel csak így lehet beszélni, az erő pozíciójából mert másképp nem értenek.

    Azt hiányolom, hogy nincs elég szó a mai fideszesek kommunista múltjáról úgy mint Kövér, Hoffmann, Martonyi, Pintér, Stumpf …csak néhány név. Biztosra lehet venni, hogy az ügynöklistát ha nyilvánosságra hozta volna az Mszp legalább akko, amikor már látta, hogy elveszíti a választást a fidesz banda nem tudott volna kétharmadot elérni. Nyilván a szocik is buktak volna, de nekik már úgyis mindegy lett volna. Itt nagyot hibáztak.
    És még egy dolog : Jól emlékszem, amikor az orbán banda és hívei fujjoltak, amikor Nagy Imre sírját koszorúzták Gyurcsányék. De azt senki sem mondja, hogy Nagy Imre szociáldemokrata volt vagyis baloldali, ilyen minőségben az Mszp rokon pártja. Milyen jogon tekintik orbánék a saját halottjuknak?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos