Ronai and Ronai
AMERIKAI

Para-Kovács Imre: Évezred értékelő 2013. március 1. péntek 0:13

  • Hozzászólások(24)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Para-Kovács Imre: Évezred értékelő

Elvtársak, mögöttünk halkul a hamis és vészterhes birodalmi ének, előttünk hósipkás csúcsként tornyosul a jövő, a fasiszták leverve, de a kommunizmus, ahol majd mindenki szükségletei és igényei szerint, szóval az a kommunizmus még legalább 18 évnyire van, most tehát még csak a szolici, szciluci, szoliciizmust építjük (jük-jük-jük-jük).

Azért van rajtam ez a baromi ronda Vörös Október Ruhagyárban (VOR) készült zakó, hogy egynek tűnjek közületek, de olyan mérhetetlenül magasról teszek rátok, hogy onnan csak szőrtüszőgyulladásnak tűntök egy bolha pöcsén.

Nincs már nemzetközi fasizmus, hála a szovjet csapatoknak, nem uralkodik már népünkön a GYES-elrabló, minimálbér-csökkentő, nyugdíjadóztató Gyurcsány-Bajnai, ez a kétfejű neoliberális bolsevik-fasiszta sárkány, de még az sincs, hogy a Nyugat járnak hozzánk kölcsönkérni. Ez van, elvtársak, mert mi nem tagadjuk le a nehézségeket, de megbirkózunk velük.

Mert távlatokban kell szemlélni a magyar jelent, ahogy az idő elhömpölyög alattunk (tudatos fejedelmi többes), mint valami lassú és zavaros folyam. Nem csak a ma van, mert akkor megennénk a jövőt, nem csak a tegnap van, amikor ígértünk ezt meg azt, hanem együtt van a tegnap, a ma, a tegnapelőtt és a holnapután. De évszázadokon át! A keddre mindig szerda jön, a csütörtökre péntek. Nem lehet tehát csak úgy egyetlen évet értékelni önmagában, mintha nem lett volna előtte 2011, utána meg 2013, 2014 és így tovább. Annyi biztos csupán, hogy az osztályharc élesedik, és jönnek hamis próféták, akik azt mondják, hogy itt van már a Kánaán, de azt majd mi mondjuk meg, hogy tényleg itt van-e, mert a belső ellenség sohasem tétlen.

Le az árdrágítókkal, le a hercegnővel!

Jézus, Lenin és Ilham Aliyev engem javasolt, én vagyok a megbízható antifuturista, a monumentális propaganda tárgya. Egy olyan jövőt alkotok nektek, amit már magam sem láthatok. És most álljon itt egy idézet Mészáros Lőrinc: Föld, föld, föld című könyvéből, amit nagyon szeretek: „Amikor azonban a városok vagy tartományok egy uralkodóhoz szoktak, és annak a nemzetsége kiveszett, egyfelől engedelmességhez szokván, másfelől régebbi uralkodójuk nem lévén – minthogy nem tudnak megegyezni, hogy valakit maguk közül uralkodónak megtegyenek – szabadon élni sem tudnak. Ily módon késlelkednek fegyvert ragadni, s a fejedelem könnyen megnyeri őket, barátságuk felől magát biztosítja. Hanem a köztársaságokban nagyobb az elevenség, több a gyűlölet és bosszúvágy; nyugodni nem hagyja s nem is hagyhatja a régi szabadság emléke: olyannyira, hogy a legbiztosabb mód kipusztítani őket, vagy közöttük megtelepedni.”

Mármint arról, hogy a hatalom… Nem mintha érdekelne minket a hatalom, sőt, egyáltalán nem érdekel, mert mi a hatalom?, semmi, egy filozófiai fogalom, szöszmösz a szélben. A hatalom csak azoknak ér valamit, akik meg akarják szerezni, de nekünk itt van a kezünkben, akkor értékelünk évet, amikor akarunk, akár évente háromszor is, és úgy, hogy közben egyetlen rohadt szót sem mondunk az évről, mert megtehetjük.

Nem önmagáért kell nekünk a hatalom, hanem azért, mert nincs kétféle igazság.

Ahogy nagy tanítónk, Wass Albert mondotta: „Elvileg egyetértek, de vigyázni kell, nehogy az egyetemi stricik hangulata átmenjen kommunista és szovjetellenes támadássá.”

Romokat örököltünk, és ezeken a romokon kellett gúzsba kötve táncolnunk, itt kellett új országot építenünk, ahogy honfoglaló őseinknek egykoron, de őket nem követték idáig a besenyők, mi viszont egyik kezünkkel a fasiszták ellen harcoltunk, másikkal is, sőt, a harmadikkal is, de ahány fejét levágtuk Gyurcsánynak, annyi Bajnai, Mesterházy, Schmuck nőtt a helyére, és akkor még a külföldről nem is beszéltünk!

Csak ellenségeink vannak kívül, belül.

Mindenki a magyarok vizét, földjét, aranyát, jószágát akarja, vagy csak szórakozásból gyötörni minket. Nem hagyjuk, de ebbe a nem-hagyásba belefáradunk, néha már-már lehajtjuk szomorú fejünket, ahogy Arany János írta. Ilyenkor reá nézünk szorgos népünkre, megpillantjuk a szemük sarkában a pajkos mosolyt, szájuk sarkában a csillogást, aztán megrázzuk magunkat, és visszanyert önbizalommal énekeljük Toldi áriáját: „Oh, ha rózsabimbó lehetnék!” – elszáll a kétely.

2010 előtt az étkezési utalványok értékesítéséből külföldi cégek gazdagodtak. Magyarország azóta felszámolta ezt a rendszert: a kormány bevezette helyette az Erzsébet-utalványt. Az új rendszerből befolyó pénzből 2012-ben az Erzsébet-program keretében közel 100 ezer olyan ember nyaralhatott, akinek erre önerőből nem lett volna lehetősége. Most már magyar cégek gazdagodnak az étkezési utalványok értékesítéséből, és ez nagyon jó, mert a külföldi kapitalista rossz kapitalista, a magyar kapitalista pedig jó kapitalista.

Az imperialista érdekeket szolgáló bankvezérre rendőröket küldünk, az IMF-et kipateroljuk, akárhányszor is akar visszamászni a fürdőszobaablakon, aztán majd a rend fog nekünk szabadságot szülni. Egyszer. Tizennyolc vagy huszonnyolc év múlva, kit érdekel?! Ahogy Kövér László barátunk mondta: „Az állam akkor halhat majd el teljesen, amikor a társadalom megvalósítja azt a szabályt: „mindenki képességei szerint, mindenkinek szükségletei szerint”, vagyis amikor az emberek annyira hozzászoknak majd az együttélés alapvető szabályainak megtartásához, és amikor annyira termelékeny, hogy önkéntesen fognak képességeik szerint dolgozni. A „polgári jog szűk látóhatárát”, amely arra kényszerít bennünket, hogy shylocki könyörtelenséggel kiszámítsuk, vajon nem dolgozunk-e egy félórával is többet, mint a másik,. ezt a szűk látóhatárt akkor átléptük. A termékek elosztása akkor nem követeli majd, hogy a társadalom állapítsa meg, ki-ki mennyi terméket kap; mindenki szabadon vesz majd „szükségletei szerint” – vagy valahogy így.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.8/5 (41 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +53 ( 65 szavazatból)
Para-Kovács Imre: Évezred értékelő, 4.8 out of 5 based on 41 ratings

  • Hozzászólások(24)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

24 Reader’s Comments

  1. Épp ma mondtam az egyik kollégámnak ez egy machiavellisztikus ország lett.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  2. ..és amíg el nem jő a Kánaán, addig a minket megválasztó vadbarmokat egy kis fenéken-noszogatással szoktatjuk a szociális-, és építő jelegű munkához, mert eddig azt gondolták, hogy csak úgy dől a lé magától a falból, de hát tanulni sosem késő, vége jólétnek, jön a munkaalap és a jobb lét(re szenderülés) és a stb. ., jó lesz nektek, nektek minden jó, hisz tudjuk, ez itt még félázsia..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (14 szavazatból)
  3. Köszönöm Para, vannak néha nehéz óráim, amikor sötéten látom a helyzetet. De ez a cikk megnevettetett. Humor nélkül nehezebb lenne. Jó hogy vagy nekünk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +29 (33 szavazatból)
  4. a NyugatRÓL járnak, vagy a Nyugat jár, de nem a Nyugat járnak. Ez olyan mint a szoci éhségmenetét: krétacsikorogtatás vagy fogfúrás. Rosszul esik!
    Kár elrontani egy egyébként élvezetes cikket.
    Egyébként régi megfigyelés, hogy el van rontva az a nap/évezred, amely úgy kezdődik, hogy “fel kell kelni”!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  5. Mindezek érdekében jobban teljesítünk, de nem elég jól ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  6. Villámcsapásszerűen érhette őket a megvilágosodás, vagy esetleg Pataky lovaggal együtt elvihette a fiúk némelyikét az UFO – armada, hiszen 1998, és 2002 között még nem volt ennyi ádáz ellenségünk, és arra is csak mostanában jöttek rá, hogy micsoda borzasztó dolog ez az egész európai virtschaft. Euro milliárdokat adnak és ezért cserébe még van bőr a pofájukon beleszólni, hogy mire költi azt el az orbán szekta. Örüljenek ezek a brüsszeli nyúlbélák, hogy egyáltalán elfogadjuk a mocskos pénzüket! Pfújjj….!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (24 szavazatból)
  7. Megyek rollert venni, van aki vigyáz, hogy le ne essek róla!
    .
    Kösz Para!
    Ez a nap legalább nevetéssel kezdődött, még ha nem is teljes szívből jött.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (23 szavazatból)
  8. “amikor az emberek annyira hozzászoknak majd az együttélés alapvető szabályainak megtartásához,”
    .
    Na ez a baj. Orbánéknak ez nem sikerül. Az együttélés szabályai.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (11 szavazatból)
  9. Most pedig , barátaim, énekeljük el együtt:
    “A Párttal, a néppel egy az utunk
    A jelszavunk, Munka és Béke!
    Mi kommunista ifjak indulunk,
    Mert bennünk apáink reménye!”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (19 szavazatból)
  10. Orbán ájtatos , mézes mázos szavai mögött a tettek, mintha azt sejtenék, jól megszedjük magunkat.
    Gazdag barátaim, amig segitetek nekem , h hatalmon maradjak ,addig ne féljetek nem lesz progressziv jövedelem adó, nem lesz vagyonadó, éljetek gazdagodjatok, mindent bele, szedjétek meg magatokat. Dúskálunk a jó létben ahogy csak tudunk. A zemberek meg dolgozzanak, mert elszoktak a munkától. Most, h a jegybankot is megszálltuk, a kenyér kicsit olcsóbb lesz, a tej is, meg a zsir is, meg a fűtés is. Igy, lehet kérem Orbánra szavazni! Hajrá Felcsút!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (13 szavazatból)
  11. Nem tudom miért kell azon gúnyolódni,hogy orbán mindíg az alkalomhoz illően öltözik,hajléktalanokhoz koldúsnak öltözve megyNekem tetszik ez és nagyon várom mikor látogat Vácra.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (17 szavazatból)
  12. Akkor kötelezô volt tapsolni.
    Most viszont nem……

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (5 szavazatból)
  13. A héten azon gondolkoztam, hogy mindig a kommunistákat emlegetik. Leporoltam az elmém és a történelemről tanultakat idéztem. Mo-on igazándiból, csak a horty rendszerben éltek kommunisták, ami egy emberi vágy volt arra, amiről már Petőfi is írt, “hogyha a bőség kosarából mindenki egyformán vehet” (lehet, h nem pontos az idézet) tudjuk, hogy már akkor 3millió koldus országa voltunk. Üldözték is a szocialista és kommunista tanok hirdetőit – akikről tudjuk, hogy az l. vh után orosz fogságból jöttek haza – volt olyan akit simán lelőttek mint a kutyát. Viharsarok. A ll. vh után ugye jött az “átkos”. No akkor is az igazán kommunistákat “eltüntették”. Nem is igazán voltak olyan elv-hű kommunisták, csak párt-titkárok, meg első titkárok. Azt hiszem azonban a mostani nyomor újra fogja éleszteni a kommunista eszméket. Ezt ők is érezhetik. A nyomor a nélkülözés, éhezés jó táptalaja lesz ennek az eszmének, azért is tiltja már most ovi. Olvastam elég sok könyvet, Móricztól, Németh László, meg kevésbé nevesektől, hogy milyen volt az ország a két vh között. Nagyon arra felé haladunk, csak még rosszabb lesz, mert a földnek már nincs termő ereje, nincs az embereknek tartalékai. Szóval…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  14. Hátborzongató ez a riport. Remélem az Amerikai Népszava is foglalkozik majd ezzel a témával.

    http://atv.hu/videotar/20130301_fapal_jeleztek_ha_szocialista_miniszter_ellen_vallok_kiszabadulhatok

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  15. Hiába minden!
    .
    Észrevették ők is, hogy Újabban már náluk is vannak:
    FIATALABB DEMOKRATÁK,
    akik MA MÉG kis senkik csakúgy mint ők voltak és
    veszélyeztethetik a FÜLKEFORRADALOM VÍVMÁNYAIT!
    Ezért illik évente többször – akár hetente is – egymástól
    lényegesen eltérő évértékelést tartani. Igy lehet majd
    UTÓLAG MINDENT MEGMAGYARÁZNI.
    .
    NEM TUDOM, ELHISZI-E VALAKI E RONDA TÉNYEK MELLETT.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  16. vélemény
    2013. március 1. péntek
    22:27
    Aki ehhez a maffiában akar maradni, annak bizonyítani kell.
    UGYANIS – UTÓLAGOSAN – HAMIS TANÚZÁST IS VÁLLALNA AZ ILLETŐ ELŐRE.
    Ha mással nem is ezzel bármikor zsarolható lenne, mivel aki ellen vallott, annak
    bármikor megsúghatnák és bizonyítékként átadhatják ami valóban történt.
    Úgy-e mennyire LEHET MÁS A POLITIKA?
    Ez erősebb lánc lehet mindennél!
    .
    Különben is A HADSEREG – MÉG MINDIG – NEM A FIDESZÉ TELJESEN.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  17. ateista, nem gondolod komolyan, hogy várod Orbánt Vácott? Szólj, mielőtt jön, hogy én elmeneküljek arra az időre, mig itt tartózkodik. Különben sem mer a nép közé vegyülni, gyáva alak. Mondhatnám patkánynak is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  18. Jó a cikk, a vége ellenére. Mert az a Kövér-szakasz leülteti szerintem. Bocs, ez nem volt egy részletes kritika. Örültem. Köszi.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  19. Nagyon nem ide tartozik, de találtam, olvassátok el, érdemes.
    Mit tettek a magyarok a Donnál? – megdöbbentő fordulat

    http://atv.hu/cikk/20130301_mit_tettek_a_magyarok_a_donnal_megdobbento_exkluziv_dokumentumok_az_orosz_leveltarakbol?source=hirkereso

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  20. Jó ez a humoros írás.
    Nevetségessé kell tenni ezt az őrültséget, ami itt van.
    Szomorú vagyok viszont a “mindigigazatmondó” notórius hazudozó kijelentésére (jobban teljesítettünk mint az EU átlaga) lelkes, átszellemült, felállva tapsoló tapsonc birkák láttán.
    Itt tart az ország?
    Mindent bevesznek?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  21. Leslie G. Charteris

    @mist
    Az O. féléknek nincs humorérzékük, ellenben van TEK-jük.Ott nem a humor a fegyver.Itt,a csodálatos Pannon tájékon viszont/ámde már tele a hócipő és fogy az idő.Repedtsarkú hölgyeket neveznek ki életfogytiglan, hogy gondoskodjanak a tájékoztatás MTI szintre züllesztéséről.Példátlan, Európában.
    Annyi még az észrevétel ( nem túl optimista),hogy az ilyen írások hatásossága alacsony- bár jót tesz a léleknek. Annak idején – Ady írásaira gondoljunk-mit számított, hogy előre látta a végkifejletet?
    Ma ott vagyunk, hogy már nem lehet szépelegni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  22. Bocs, de ugyanazt mondtam a felàllva tapsoló birkàkról, mint Mist, most miért fikàztok ?!
    :)))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  23. “A párttal, a sleppel egy az utunk,
    A jelszavunk habzsi és dőzsi,
    Kommunizálni hívtak, s indulunk,
    Mert volna még itt mit lenyúlni.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  24. Nem tudom, hova írjam, de kell hogy tudjanak az emberek erről!
    A héten minden nap olvastam, hogy itt és itt nem közlekedik a vonat, mert halálra gázolt egy embert!
    Gondolom, hogy ez is az év értékeléséhez tartozik.
    Ez nekem maga a borzalom.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos