Ronai and Ronai
AMERIKAI

Évértékelő: vágyairól és vízióiról beszélt Orbán 2013. február 22. péntek 17:24 Forrás: AN, MTI

  • Hozzászólások(189)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Évértékelő: vágyairól és vízióiról beszélt Orbán

Budapest – Két régi, rosszul elmondott viccel, valamint egy Márai Sándornak tulajdonított, ám valójában Ottlik Gézától származó idézettel kedveskedett Orbán Viktor a hallgatóságának. „A világhoz nem alkalmazkodni kell, hanem csinálni, nem újrarendezgetni azt, ami már megvan benne, hanem hozzáadni mindig.”

A mondatot azonban nem Márai, hanem Ottlik írta le, mégpedig az Iskola a határon című regényében írta le ezt a gondolatot. Magyarország jobban teljesít, de még nem jól – ez volt Orbán beszédének fő gondolata.

Orbán Viktor tizenötödik évértékelő beszédében, a budapesti Millenárison azt mondta: a magyarok 2010-re belátták, hogy a folyamatos igazodás, az alázatos alkalmazkodás, a gyengeség nem megoldás, ez a felismerés hozta létre Európa egyetlen kétharmados kormánytöbbségét.

“Azóta mindent véghez vittünk, amiről azt mondták: lehetetlen” – mondta a kormányfő, hozzáfűzve: a magyarok már nem külföldiek hasznáért dolgoznak, “nem bankárok vagy külföldi bürokraták mondják meg, hogy milyen alkotmányunk lehet, mikor emelhetünk béreket, nyugdíjakat”.

Orbán Viktor elmondta, kijelölték a következő húsz év céljait: a pénzügyi és az energiafüggőség megszüntetését, a devizaadósok kimentését, a népességfogyás megállítását, azt, hogy mindenkinek legyen munkája, aki itthon akar boldogulni, hogy a magyar a harminc legversenyképesebb gazdaság közé tartozzon, hogy 15-20 regionális multi erősítse a gazdaságot, hogy a GDP 50 százaléka alá csökkenjen az államadósság, hogy több magyar egyetem is a legjobb kétszáz közé tartozzon a világon, és hogy a magyarok életszínvonala meghaladja az európai átlagot.

„Magyarország jobban teljesít az emberek mindennapi terheinek csökkentésében, az érdekérvényesítésben, a családok támogatásában, a nyugdíjak területén, a munka megbecsülésében, a rendőrség bővítésében, a felesleges kiadások lefaragásában, az egészségügyben és a felzárkóztatásban is – sorolta a kormányfő.

Értékelése szerint az eredmények azt mutatják, hogy a magyarok 2012-ben nem dolgoztak hiába, jó döntés volt a magunk kezébe venni a sorsunkat. Jelezte ugyanakkor, hogy még számos feladat van hátra, ezért folytatni fogják például a munkahelyvédelmi akciótervet, és programot indítanak a bérből és fizetésből élőknek.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (7 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: -36 ( 46 szavazatból)
Évértékelő: vágyairól és vízióiról beszélt Orbán , 5.0 out of 5 based on 7 ratings

Címkék:

  • Hozzászólások(189)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

189 Reader’s Comments

  1. Kövérnek sem kell a szomszédba menni a pofátlanságért. A székely zászló konfliktusra vonatkozó újságírói kérdésre ezt válaszolta.
    “Bizonyos szempontból érthető is ez a magatartás, mert Románia sokkal rosszabb helyzetben van Magyarországnál. “Az IMF diktátumai érvényesülnek, és – elnézést kérek a durva fogalmazásért – a hetedik bőrt is le kell nyúzni a saját polgáraik hátáról azért, hogy meg tudjanak felelni az IMF követeléseinek” – fogalmazott a parlament elnöke.”

    Orbán folyton a 3% alatti hiányt szajkózza, amit az EU diktál.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  2. Csatt
    Régen én is úgy gondoltam, mint Te,hogy kell hozzá gógyi, hogy valaki így tudjon tömegeket befolyásolni. Eszméletlen jó a hívekhez és a megvezethetőknek szóló kommunikációjuk. Mindig egy lépéssel járnak az ellenség előtt A kommunikáció alapja, hogy tegyél meg valamit és fogd rá a másikra. Az előző hozzászólásomban egy példa van erre. Ez szerintem valami háttér csapat műve. A gazdasági ügyeket valószínűleg egy másik csapat vezérli. Valahol olvastam, hogy olyan ez, mint az amőba játék.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  3. bubu64
    Finkelstein a gyűlölet-mester.
    A Fidesz egyik tanácsadója, akinek a kis felesége is fiú, akiről Clinton azt mondta: Ez a pofa vagy nem veszi komolyan a saját pártját és teljesen machiavellisztikus, vagy pedig egyfajta undort érez saját magával szemben.
    Az előző kormányt a hazudozás buktatta meg, ezt a hazudozás tartja életben és most a hugyenották még tapsikolnak is hozzá. Ennyire nem lehetnek hülyék ingyé’…..
    Az évértékelő megkérdezett közönsége nem lát semmi bajt, nagy kár, hogy a riporter nem kérdezte meg, hogy ez a nagyon őszinte ember miért pávatáncol és miért szólhatunk kettős beszédről?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  4. A Magyar Naranccsal értek egyet: Mindegy, hogy mit mond:
    “Ha Orbán Viktor beszél, már nem számít semmi sem. Láttuk előző négy évét, láttuk utóbbi három évét. Aligha tud ő már újat mondani, láthatóan nem is nagyon próbálkozik ilyesmivel. Ne keressünk valamit ott, ahol nincs semmi.

    Hiszen már csak az számít, hogy meddig lesz ez még így. Mikor ér el ez az ország az öntudatnak, de inkább az önbecsülésnek arra a minimális fokára, hogy megszabadul tőle. Hogy megkíméli magát az ilyenfajta megaláztatásoktól, mint ez a pénteki is volt. Amikor a vezetője kiállt elé, és közölte vele, hogy: nem számítasz, nem érdekelsz, nem tudok és nem is akarok az életeddel mit kezdeni, csak fújom a magamét. Ne fújja.”
    http://magyarnarancs.hu/narancsblog/mar-nem-szamit-orban-viktor-evertekelo-beszedet-tartott-83736

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  5. És még a milliárdokkal megvásárolt Nézőpont is azt hozta ki, hogy 53 % nézte egészben vagy részben, netán “értesült róla” és ebből a “többségnek” 51 %-nak tetszett. Az alig több, mint 1/4-ed!
    http://nol.hu/belfold/a_szazadveg_szerint_az_embereknek_tetszett_orban_evertekeloje
    Remélhetőleg a szavazáson is már csak max 26 % hívő lesz!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  6. Jonesy
    Nem kell letagadni, hogy tehetséges manipulátor. Azzal még jobban legyalázzuk azt a népet, akiket képes megvezetni. Viszont szociopata, és emiatt nem bízik senkiben, tehát képtelen legalább szakemberekre bízni a szakmák vezetését.
    Ezért érettségizett a miniszter-asszony, ezért térképész foglalkozik a kultúrával, teológus az “emberi erőforrásokkal”, MATTolcsy a gazdaságirányítással: mert ezek még nála is kevesebb képességekkel rendelkeznek.
    E!gy miniszterelnöknek nem kell mindenhez értenie: “csak” az emberei kiválasztásához.
    Orbán emberileg bóvli, ezért az általa kiválasztott emberek is bóvlik (hasonló a hasonlónak örül) ezért a teljesítményük is törvényszerűen bóvli. Ezt helyesen tükrözi az ország triplabóvli minősítése.
    Bóvli lukból meg bolond szél fúj: valaki mást várt?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  7. hamond 2013. február 23. szombat 16:57
    “Megyünk és kiraboljuk őket”? Azt meg kell hagyni, hogy rablásban a Mi Betegünk utolérhetetlen. Nem kell kalandozni, “menni” a helyben levőket rabolja ki. Aztán csodálkozik, hogy egyre kevesebbet hoznak ide.
    tapis32 2013. február 23. szombat 17:34
    Minden számítás szerint kb párszázezer, de talán millió nyertese van annak, hogy a szegényektől a gazdagok felé terelték át a jövedelmeket. Abból párszáz mindig akad egy terem megtöltésére és párszázezer egy Bukásmenetre (főleg, ha anyagilag, vagy nyomásgyakorlással motiválják a résztvevők egy részét)
    De emlékezz: az MDF dugig tömte a 94-es választás előtt a fradi pályát, ott megerősítést nyertek, hogy “mindenki” (értsd: aki oda elment) őket támogatja: aztán majdnem kimaradtak még a Parlamentből is. Én nagyon meg leszek elégedve a választás eredményével, ha csak a még megmaradt hívőik szavaznak rájuk. Én ugyanis annak a NEMZETKÖZI felmérésnek hiszek, hogy 88 % szerint “rossz irányba mennek a dolgok”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  8. Idézet: Ha félünk, a kutya megharap, a ló ledob, a rollerről is le lehet esni , világnemzetet építünk, mind a 10 milliónyian)))) – Magyarország jelenlegi miniszterelnökéhez és tapsikolóihoz méltó megszólalás.
    A külföldiek a beszéd utáni tapsvihar láttán azt gondolhatják, hogy vajon mire is olyan büszkék ezek a magyarok?!
    A sok puccos dáma és úr nagyon leértékeli önmagát, ha ez nekik tetszik, most
    tapsikoltak neki, valamikor még a cipőjüket sem törölték volna ilyen bugrisba.
    Tényleg úgy van, hogy már mindegy mit mond, nem kell erőlködnie a beszédírónak, megesznek ezek mindent, akit eddig nem sikerült beetetni, azok pedig nincsenek…..vagy nem lesznek.
    Alzheimer bácsi pedig csendesen mosolyog….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  9. Kedves bubu64, nem egészen értem, hogy mit jelent a “régen” úgy gondolkodtál, mint én…
    Régen ezek szerint érdekelt, hogy miért sikerül Orbánnak milliókat ámítani, rávenni tömegeket egymás kiengesztelhetetlen gyűlölésére, családi- baráti kapcsolatok felrúgására, a gondolkodásról lemondásra, miért sikerül értelmes emberekből kiölni az ellenállás tényleges szándékát…
    Áruld el, azért nem érdekel már a “miért?” kutatása: mert megfejtetted a titkot, vagy feladtad, mint soha meg nem válaszolható témát?
    Nagyon remélem, nem azok sorát akarod gyarapítani, akik szerint a magyarok annyira sajnálatraméltóak, hogy zsigerből áhítozták, végre-valahára, de leginkább örökké gonosz-aljas-gátlástalan alak uralkodjon rajtuk…
    Mert én ezt az álláspontot nem fogadom el.
    Mert a “Felkészülünk abból, hogy mi vár ránk, mert ez olyan gonoszságokra képes, hogy nem érhet bennünket meglepetés” – hozzáállás nem elég! Naponta ér bennünket meglepetés, leginkább az, hogy felkészületlenek vagyunk a reagálásra.
    .

    Akkor tudjuk csak megállítani (legyőzni), ha kifogjuk azt a szelet a vitorlájából, amivel képes magához édesgetni a táborát.
    Nem elég őt eltávolítani időlegesen, mert visszatérhet.
    A táborát kell megsemmisíteni, nem legyilkolással, de nem is felvilágosítással, mert a tapasztalatok szerint azzal semmire nem megyünk, hiszen olyanok is istenként imádják, kiknek már betevő falatjuk is alig van, nem csak azok, akik rajta keresztül gazdagodnak.
    A táborát csak annak a hatásnak a megszüntetésével lehet legyőzni, ami belőle áramlik.
    Remélem, megosztod velem a titkot: miért képes azt tenni, úgy tenni, ahogy történik?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  10. csatt:
    .
    - Egész alapkoncepciód téves.
    .
    Mivel, te azt feltételezed, hogy az átlag magyar Zember alapvetően értelmes, okos, stb, így pedig, ennyire elhülyíteni őket, ahogy orKbán tette – ahhoz valamiféle káprázatos tehetség kell.
    .
    Ezzel szemben;
    .
    - Az átlag magyar Zember pokolian ostoba, aljas, gonosz, irigy, mindenkit és mindent gyűlöl, aki- ami jobb, több, szebb nála – vagyis mindent, és mindenkit. Az átlag Zember bizony iyen.
    .
    Namost, jön egy ebből a társadalomból kitermelődött, de a szokásosnál is gonoszabb, gátlástalanabb freak, és teli pofával elkezd ordítani mindenről, ami az átlag Zember lázálomszerű vágya.
    .
    Érted? Itt a kulcsszó az “átlagnál messze gátlástalanabb”.
    .
    Itt egyszerűen az van, hogy egymásra talált a hitvány átlagzember, és a még hitványabb népvezére – ez utóbbi eleve a tömeg aljasságát, nagypofájóságát testesíti meg, csak felturbózva. Még a nitró is benne van.
    .
    Ez pedig totál téves, szintén:
    .
    “…A táborát csak annak a hatásnak a megszüntetésével lehet legyőzni, ami belőle áramlik..”
    .
    - Nem lehet, ezt felejtsd el. Nem lehet, mert “tábora” = a magyar többségi társadalommal, annak minden hitványságával, mely soha nem volt másmilyen. A magyar többségi társadalom hozta ezt a protoplazma- halmazt ilyen helyzetbe, és a zország lakosságának a kb. 80 %- át nem lehet “hatástalanítani”.
    .
    Ami belőle “áramlik” – aljasság, gonoszság, pökhendi nagypofájúság, felsőbbbrendűségi és tévedhetetlenségi tudat, stb – az pontosan az, ami a magyar tömegekből “áramlik”.
    .
    Így pedig, teljes érvrendszered már ott megbukik, hogy a “táborát” kell kivenni alóla, mert ez lehetetlen.
    .
    Az öreg Kertész Ákossal nem mindenben értek egyet, de van egy mondata, mely nagyot üt, és abban benne van minden, ami megmagyarázza ezt az egész mocsok helyzetet a magyar zemberekről, és a zország helyzetéről:
    .
    “EBSORSOT AKARTAK? AKARJÁK!”
    .
    Te reménykedsz, mert a valóság annyira gáz, hogy nem akarod elfogadni, ahogy írod is. Hogy te ezt nem fogadod el.
    .
    Nézd, én megértelek, komolyan, de attól még magadat kábítod ezzel. Elfogadod, vagy sem, attól még ez van. Az átlagmagyar a “szabadságot” úgy értelmezi, hogy szabadrablás, szabad mocsok pofajártatás, szabad korrupció, és hogy szabadon megtehet bármit.
    .
    Így meg nem lehet előre haladni, csak vissza a fára, ahonnan lejöttünk már vagy 3 millió éve.
    .
    Egyébként ez jellemző az összes közép- kelet európai népségre is, félreértés ne essék. Csak hát mi magyarföld szülöttei vagyunk, így ezt ismerjük a legjobban.
    .
    Sajnálom, pajtás, ez van.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  11. Kedves Csatt!
    Igen régen gondolkodtam rajta. Azon is, hogy Hitler mi a fenével fogta meg a németek millióinak a szívét, agyát( Végigszenvedtem még a propaganda filmjét is). Hitler más eset volt, akkor gazdasági válság volt( nagy nyomor), most Orbán taszította a szegényeket és az alsó-közép osztályt mélyebbre. Most már azért nem foglalkoztat a téma, mert lényegtelen lett szerintem. Az emberek nem olvasnak, nem érdekli őket a dolgok háttere, a miértek. Élik a kis hangya életüket, maximum este leülnek a híradó elé, utána elalszanak. Orbánnak és csapatának ez pont jó( a kommunikációs szisztéma beüzemelve és jól működik). Nem véletlen, hogy a munkát szajkózza állandóan. Ha hulla fáradt vagy nem foglalkozol a miértekkel. Aki eddig hitt neki, annak a gondolatmenetét nem lehet megváltoztatni. Ahogy írtam szerintem nem ő a tehetséges(ahogy régen gondoltam), Hitler nem papírból beszélt, mint Orbán, aki felolvassa, amit szerintem leírnak neki,hanem a kommunikációval foglalkozó háttérben lévő emberek, akik neki dolgoznak. Ő is elismerte, hogy a 2002-es választást azért veszítette el, mert a médiát nem uralta. Most az övék.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  12. Kedves Csatt!
    Most olvastam Eldrad hozzászólását. Egyetértek Vele teljes mértékben. Nagyon fáj, de tökéletes jellemzése a magyarok 80%-ának. Az a legszörnyűbb, hogy ez a mentalitás újra és újra termelődik. Ezért csodálom és tisztelem Bartus Lászlót, Gyurcsány Ferencet és még néhány embert, hogy nem adják fel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  13. Köszi Eldrad, a velem foglalkozásodat. (Hiszed vagy sem: tiszta szívemből köszönöm.)
    Röviden annyit válaszolhatnék, hogy “Csodálatosan szép a világ, amiért különbözőek vagyunk!”.
    Hosszabban mást írnék, én másképpen látom: ha valóban úgy lenne, hogy a magyar nép a lelke mélyén ilyen, és alig vártuk, hogy Orbán kezdje pengetni lelkünk húrjait, akkor megérdemeljük, és pusztuljunk minél előbb.
    Azért ennél a “kollektív bűnösségnél” szebb vízió a “hülyévé tett mindannyiunkat, mert van benne valami, amiről ki kellene derítenünk, hogy micsoda is az” – szerintem.
    Örülök viszont, hogy te legalább nem Orbán-imádatként vezeted le esetemben a nézeteddel való különbözőségemet, hanem eltévelyedésként. Legalábbis, remélem, hogy rólam így vélekedsz.
    Köszönöm.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  14. Két megjegyzés.
    “Azóta mindent véghezvittünk, amire azt mondták, lehetetlen.” Igy igaz, én is lehetetlennek gondoltam régebben, hogy rendőri biztositással neonácik meneteljenek, hogy a demokrácia alapjait ilyen nyiltan, tenyérbemászó módon lehet lerombolni, és egy egyre nyiltvánvalóbban fasiszta jellegű állam alapjait lehet büntetlenül lerakni.
    “Magyarország jobban teljesit az emberek mindennapi terheinek csökkentésében…” Nem kell közgazdásznak lenni ahhoz, hogy az ember belássa: az állam nem vállalkozó, bevételei szinte kizárólag adó- és illeték befizetésekből származnak.A vállalkozások pedig sikerorientáltak, tehát növekvő terheiket a fogyasztókra háritják. Ergo: minden ilyen zengzetesen bejelentett lépés árát az átlagemberek tömege – a Fidesz által valamiért nem kedvelt szóval élve – a Nép fizeti meg, hiszen az állam kiadásai folyamatosan növekednek, tehát plusz bevételre kell szert tennie. A különbség mindössze annyi, hogy nem adónak, sápnak-sarcnak, stb., hanem áremelésnek, inflációnak, és még ki tudja, minek hivják a plusz terhek álcázott tömkelegét – de azt hiszem, Józsi bácsit és Mari nénit ez a megfogalmazásbeli különbség hidegen hagyja.
    Végül pedig: ha az emlitettek jobban hisznek a milliárdokkal nyomatott pártpropaganda alávaló hazugságainak, mint a saját pénztárcájuknak, és a józan eszüknek – akkor kész, fütyült a Bőrgyár, valóra válik Nostradamus Magyarországot érintő jóslata (tanulságos olvasmány, egyébként!).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  15. csatt:
    .
    “..Azért ennél a “kollektív bűnösségnél” szebb vízió a “hülyévé tett mindannyiunkat, mert van benne valami, amiről ki kellene derítenünk, hogy micsoda is az” …”
    .
    - Az nem kollektív bűnüsség, hanem kollektív hülyeség. Ami egyébként bűn, de nem maga a “bűnösség”.
    .
    Nevelhető lenne ez a 80 % is, lett is nevelve; egy ősember morális, értelmi- érzelmi szintjére lealjasított tömeg lett belőle. Köszönhetően a Nagy Tanítónak, orKbánnak és bandájának, akiket egyébként pont ez a tömeg termelt ki magából.
    .
    “..Orbán-imádat..”
    .
    1, Az nem Orbán, hanem orKbán.
    .
    2, Itt senki nem gondolja, hogy te orKbán- imádó lennél, én meg főleg nem.
    .
    Azt látom, hogy kétségbeesetten kapálódzol a valóság ellen, mert a valóság olyan rémes.
    .
    Hát igen, az nem túl bíztató, mikor valakinek a képébe vágják, hogy orKbánisztánnak befellegzett, mindez a Zemberek hibájából, akik azóta is maguk alatt vágkák a fát, ebből nincs kiút, csak lejjebb, senki nem segít, jobb, ha menekülsz, stb, stb, és minden nap ami történik, csak jobban megerősíti mindezt.
    .
    Ez bizony sokkoló, engem is sokkolt, mikor erre végleg ráébredtem.
    .
    Ezért is menekültem világgá.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  16. Az én “valóságom” más.
    Ha itt 80 százalék hülye, akkor remény sincs OrKbán (legyen, ahogy javaslod, egyetértek) leváltására. Ebben az esetben olyan egyéniséggel lehetne csak lecserélni, aki azokat a bűnös alaptulajdonságokat (korábbi hsz-eidben részletezted), melyek a magyarságban halmozottan megvannak(?!), képes lenne nálánál jobban fokozni, azaz még hülyébbé tenni bennünket.
    Mert akkor az után mennénk, aki túltesz a hülyítésünkben, gonoszkodásban.
    Bocs, ez szerintem járhatatlan út…
    A reményt nem adhatom fel, nem azonosulhatok gondolataiddal.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  17. Ezt a mocskos, g…….yó/ Orsós/ ORBÁN ivadékot a holdra kellene küldeni, hogy itt a nép egymással megbékélne és békében élne. H a ez nem így lesz míg Orbán a földön, vagy Magyarországon vagy nem a börtönben, itt béke nem lesz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  18. Polgárháború annál inkább!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  19. Erről egy vicc jut eszembe:
    -
    Bemegy a sznob a könyvesboltba és aszongya:
    -Megnézhetném azt az Edáj kötetet?
    Mire az eladó:
    -Bocsánat de az nem ” Edáj ” hanem Ady.
    Erre a hülye sznob felhúzza a szemöldökét:
    -Valóban? És ki ez az…Ady ?
    -Hát egy híres magyar író !
    Mire a sznob lemondóan:
    -Akkor köszönöm , de nem kérem…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  20. Orbán, Orbán, és megint csak Orbán… Mikor fogjátok fel már, hogy nem Orbán a lényeg. Ő csak egy jelenség, amit a magyar valóság (az igazi!), valamint a magyar oligarchia termelt ki. Ennek a népnek és ennek a (nemzetközi mértékkel mérve is végtelenül aljas, mohó és kapzsi) oligarchiának a terméke. Az ő “érdeme” csupán az, hogy megfelelő időben volt megfelelő helyen. Aztán majd egyszer (ez nem ma lesz, nem is holnap, de még csak nem is 2014-ben) eltűnik. És jön helyette mád. Lehet, sőt, valószínű, az új Vezér még Orbánnál is “orbánabb” lesz. Tanulmányozzátok figyelmesen a magyar történelmet. És olvassátok Kertész Ákost…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  21. Javítok: …jön helyette más…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  22. Orbán Viktor elmondta, kijelölték a következő húsz év céljait.
    Orbán az elkövetkező 20 évre tervez, ugyanakkor a mára sincs koncepciója. Legfeljebb 2014-ig tervezgethet, eddig szól a mandátumuk!
    Engem a jelen érdekel, mert 20 év múlva már valószínű alulról szagolom az ibolyát. Ki fog arra már emlékezni 2033-ba!, hogy ez a barom mit ígérgetett 20 évvel ezelőtt!
    Röhejesek, nem normálisak a bértapsoló díszpintyekkel együtt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  23. Nem ide tartozó dolog, de talán ezt a cikket többen olvassák, ugyanis az hírlik, nagyon megnőtt az esélye Erdő Péternek a pápaságra.
    A pápa lemondása mögött nem az egészsége van, hanem az a sok mocsok, amit próbáltak takargatni, pénzügyi és szexuális botrányok.
    Ehhez tartozik a pécsi püspökség is, ahol 2009-ben egy magánszemély levélben értesítette Tarcisio Bertone kardinálist a Vatikánban a pécsi püspökség ügyeiről.
    Julianus Janust a pápai nunciust a pécsi ügyek következtében áthelyezték Szlovéniába.
    Erdő Péter esélyének ez biztosan nem használ, főleg a pápa lemondásának fényében.
    Nem vagyok ellendrukker, de a tusolások miatt mondott le a pápa, akkor mitől ekkora a várakozás?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  24. Zsigmond++++++++++++++++++++++++++++++++++
    Nem normálisak – a kérdező riporter sem egy talpraesett kérdező, mert az egyik idős nő azt mondta tisztességes, igaz vezetője van az országnak és a riporter nem kérdezte meg, hogy a pávatánccal, a kettős beszéddel mi a helyzet?!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  25. Talán ide illik, szörfözés közben találtam:
    http://publius.blog.hu/2013/02/24/ez_lenne_a_remeny_gazdasagpolitikaja_vol
    “Sunyi, aljas, mocskos,álcivil birkamenet takarodó! 2013.02.24. 17:15:22
    Vádolom Orbán Viktort és csapatát!!

    “J’accuse, azaz vádolom, igen, vádolom Orbán Viktort és csapatát, amiért 2002 februárjában magyarságomba gázolva elvette tőlem a kokárdámat! Pártjelvénnyé silányította. Viselését hívei számára kötelezővé tette. Múltunk dicső pillanatának e nemzeti szimbólumát nemzetieskedő, megkülönböztető jelzéssé fokozta le. A nyolcvanas évek közepén voltam a Magyar Néphadsereg tápos örömkatonája. Emlékszem, a politikustiszt mily dühödt arccal tépte le március 15-én zubbonyunk bal felső zsebének hajtókájáról az odatűzött kis szalagkarikát. Az ugyanis határozottan ellentmondott az akkor divatos internacionalista eszméknek. Vádolom Orbán Viktort és csapatát, hogy 2002 februárjában letépte mellemről a letépés helyét!

    Vádolom Orbán Viktort és csapatát, amiért 2007-ben törvényalkotóként kordont, és ezzel törvényt bontott! Büntetlenül! Adófizető állampolgárként nem érezhetem-e hát joggal én is úgy, hogy jogom van a nekem nem tetsző szabályokat egyszerűen áthágni?

    Vádolom Orbán Viktort és csapatát, amiért 2011-ben elvette tőlem azt a pénzt, amelyet évek óta gyűjtögettem egy magánnyugdíjpénztár – ezek szerint korántsem betörésbiztos – széfjében. Vádolom Orbán Viktort és csapatát, hogy kirabolt, és utána cinikusan a képembe vigyorgott. Vádolom Orbán Viktort és csapatát, hogy a 2006-os „oszt jó napot” árat igen, értéket nem ismerő gondolkozásmódját mára az élet minden területére kiterjesztette! Következmény nélkül lehet makulátlan jellemű és tudású embereket meghurcolni! Következmény nélkül lehet tehetségtelen, beosztásukban haszontalannak, sőt bűnösen károsnak bizonyuló embereket piedesztálra emelni, és jutalomfalatkákkal kényeztetni! Hogy vidáman fütyörészhet az, akiről kiderül, hogy tanulmányai során olyan bűnt követett el, amiért egy tökéletes demokráciában minden felsőoktatási intézménytől eltiltanák, és közelébe sem engednék politikai pályának.
    Vádolom Orbán Viktort és csapatát, amiért Kaya Imbrahim, Joszip Tot, Bayer Zsolt, Budai Fouché Gyula, és Simicska Lajos, hogy a sort ne folytassam, nevét meg kellett tanulnunk.

    Vádolom Orbán Viktort és csapatát az elkészült és az egyelőre csak javaslat tárgyát képező listákért. Decemberben én is ott voltam a Kossuth téren. Akkor kicsit haboztam, ma már örülök, hogy veszprémi ismerősöm javaslatára én is a pódiumnak hátat fordítva hallgattam Rogán Antalt. Mi kell ahhoz, hogy ismét megszólaljon? Bayer nem elég? Fekete György nem elég? A CÖF nem elég? Az éhségmenetek kigúnyolása nem elég? Az ELTE-s lista nem elég? Egy rádió – ötvenes éveket idéző – elhallgattatására irányuló elszánt törekvés nem elég? Itt van most Rogán Antal? Látja valaki?

    Vádolom Orbán Viktort és csapatát, amiért két lábbal tiporja a szabad tájékozódáshoz való jogomat. Vádolom azért, hogy Veszprémben a Klubrádiót lassan két éve már csak interneten hallgathatom. Néha, hajnali félálomban ébresztőórás rádióm állomáskeresőjét tekergetem. Ilyenkor az az értetlen, bamba érzés fog el, melyet akkor éreztem, amikor tizennyolc éves koromban először szavaztam országgyűlési választáson. Egy szál vörös szegfűt nyomtak az egyik, a szavazócédulát a másik kezembe, és a fülke felé irányítottak. Pár másodperc múlva kidugtam fejem a függöny mögül, és kamaszos hévvel kurjantottam a konfekcióöltönyös asztal felé: „Hé, valamit elrontottak, itt csak egy név szerepel!” Válasz: „Szádat befogod, visszamész és ikszeled!” Vádolom Orbán Viktort és csapatát az egyre szaporodó, efféle déja vu-imért.

    Vádolom Orbán Viktort és csapatát, amiért annyira fél egy szabad adótól, hogy foggal-körömmel meg akarja gyilkolni. Márpedig aki fél, az nem demokrata! Egyébként is: itt lennénk, ha nem szeretnénk a Klubrádiót? Hát hozzanak létre ők is egy adót, amelyet sokan szeretnek, és nem csak politikai hitük miatt hallgatnak! Újságírókkal, akiknek van humoruk, tudnak beszélni, és értik a szakmájukat. Lehetséges, hogy nem találnak ilyet?”

    Orbán Viktor takarodj!”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  26. A szovjet iskolában a tanárnő kérdezi a gyerekeket:
    - Hol kapják a gyerekek a legfinomabb ételeket?
    Gyerekek:
    - A Szovjetunióban!
    - Hol kapják a gyerekek a legszebb ruhákat?
    - A Szovjetunióban!
    - És hol kapják a gyerekek a legjobb játékokat?
    - A Szovjetunióban!
    - Nagyon jó, gyerekek!
    A tanárnő észreveszi, hogy a kis Oleg sírdogál az utolsó sorban, megkérdezi:
    - Mi a baj kisfiam?
    - Úgy szeretnék a Szovjetunióban élni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  27. Observer

    Tudod általában egyetértek veled,de most nem. Általában az oligarcháknak van
    politikusa, de itt igenis orbánnak van oligarchája.
    orbánnál nincs orbánabb ,mint ahogy hitlerrel és sztálinnál is ez volt a helyzet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  28. Leslie G. Charteris

    Azt a Jóisten se tudná megmondani, hogy miért pont 18 év múlva lesz itt a Kánaán, Ki számolta ki, miből indult ki ez a számítás, de ezzel nem terhelnek bennünket.Egyelőre a leszálló ágban vagyunk,mert amit orbán vizionál, abból semmi sem igaz.1 millió új munkahely?Ki beszél már róla?Valószínűleg tudatmódosult állapotban volt, amikor ezt bemondta.Vagy csak nem figyeltünk eléggé:Külfüldön lesz 1 millió magyarnak ój munkahelye.És nem hazudott! Mert ő soha sem hazudik!Adalék az unortodox gazdaságpolitika hatásaihoz:A Pécsi Vízmű 2009-es lenyúlása miatt a bíróság hamarosan ítéletet hoz.A tét annyi, hogy Pécs 3 milliárdot, vagy 8-10-et fizet kártérítés gyanánt. Ez az akció volt a teszt, hogyan lehet kiebrudalni multikat, de ehhez orbán nem ért, vazallusai meg még kevésbé.Egyébként Pécsnek most 40 milliárd körüli adóssága van és nem nyomulnak a befektetők, pedig van M6, repülőtér.Pécsen ma 15% a munkanélküliség.Páva azt ígérte, hogy a ciklusa alatt 5000 munkahelyet teremt.Hol tart?
    orbán szavalatával kapcsolatban még eszembe jutott-biztos sokaknak-Örkény egyperces, amikor o. arról vízionált hogy 2031-ben Mo. a legversenyképesebb országok közt lesz ( jelenleg folyamotosan zuhanunk).Ahogy visszaemlékszem, a komenisták is megmondták anno, mikor érjük utol Ausztriát.Most. o. is bedobta a farbát:2031.Egy a biztos: a Közgép holnap nyer,ti várjatok 2031-ig.
    Ime az egyperces.Örkény már akkor tudta:
    http://habibarpult.blog.hu/2009/11/16/orkeny_istvan_egypercesek_nezzunk_bizakodva_a_jovobe

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  29. Leslie G. Charteris
    A szürke-fekete munkával együtt már majdnem kijön az 1millió külföldi munkahely, mert valahol olvastam, hogy 700ezer feletti a határon túl dolgozók száma. :) :(((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  30. Eldrad, ne haragudj, de elborult agyrém, mit előadtál előbbi nagykommentedben. Tudod, Széchenyi is öngyilkos lett nemzethalált, totál reménytelenséget vizionálva. Ez egyfajta borúlátó pszichológiai állapot ahol az ember meg van győződve róla, hogy minden eleve elrendeltetett. Az ilyesmi jóslatokkal az történik, hogy a későbbi történések köszönőviszonyban sem lesznek a valósággal.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  31. Az alábbi dalszöveg a “János bácsi” dallamára énekelhető, a következő módon: az egyes szakaszok utolsó sorainak ritmusa: táti-táti / táti-táti / táti-tá.
    .
    EURÓPA KIADÓ KETTŐ PONT NULLA
    .
    …Alig maroknyi lap van itt, mely bátor, szemtelen,
    …Csak ők kiáltanak: “Nicsak, a császár meztelen”.
    …De weblapján egy mérges elnök hirdeti magát:
    …Európa ellen védi a hazát.
    .
    …Egy rádiós klubot perelnek néma cenzorok,
    …E rádiónak ázsiója nagy, és háborog.
    …De Ázsiában ez veszélyes és hazárd dolog:
    …Egy egérre bízták itt a sajtjogot
    .
    ……..Társbérletbe cimborának
    …….Kiskirályok táborának
    …….. És felesbe rasszistának
    …………………Európa kiadó!
    .
    …A csetfórumban kommentál a csendes gyűlölet,
    …Itt álnéven nógatja egymást pár gyanús öreg,
    …De fűti őket titkos konspiráció heve,
    …Pusmogják, mitől dagad Orbán zsebe.
    .
    …A titkosszolgálatnak persze mindez csak smafu:
    …A lista címzettje ügyész és dolgos pártzsaru.
    …Egy választási mester gyűjti mind e címeket,
    …És ha kell, átrajzolja a körzetet.
    .
    …… Földbérletbe földieknek
    ..….Tippet adva brókereknek
    ……És fityiszt a többieknek
    …………………Európa kiadó!
    .
    …A választásnál így vagy úgy, de sajnos csalni kell,
    …Hisz bunda nélkül oly kevés a parlamenti hely.
    …De jó haver vezényli már az intézményeket: (Ez-)
    …-ellen Brüsszel is hiába bégetett.
    .
    …De lám, ha baksisért siet igényt benyújtani
    …A teljhatalmú úr fazonja európai
    …S tanulja végre Brüsszel is a pőre tényeket:
    …………Bandagazda agresszíven kéreget.
    .
    …A tenderen sikerrel járt egy új beszállító,
    …Ne kérd nevét, mert védi őt jogos inkognitó.
    …A közbeszerzésben a csínyért nem dukál bitó,
    ……………Nagy a zsebe, busuljon az Únió!
    .
    …….. Ágybérletbe csókosoknak
    …….Albérletbe sógoroknak
    …… És furfangos zsarnokoknak
    …………………Európa kiadó!

    RÁADÁS

    ……Mondj nemet ha rádnyomúl egy
    ……Teljhatalmú mérges úr! Kell
    ……Szólni, szólni! Halld meg újra:
    ……………..Ez a rendszer már durva!
    .
    ……Szólni kell a rációnak,
    ……Hullámhosszt e rádiónak!
    ……Szólni, szólni! Halld meg újra:
    ……………….Ez a rendszer már durva!
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  32. Bizony, Barry1, nem az oligarchák álmodták meg a demokrácia szétverésének módszertanát, nem ők építették ki a kettős hatalmat, nem ők tömték tele úgy a nép fejét, hogy oda semmilyen józan gondolkodás nem fér bele, hanem Orbán hívta életre saját oligarcháit, akiktől beszedi a maga kilencedét, tizedét, “első éjszaka jogát”, magánhadsereget tart fenn és kifosztja az országot.
    Ez ugyan buggyant elme, de meg kellett terveznie, lépésről lépésre, kiszámítani jó előre, hogy mit reagálnak azok, akiket becsapni szándékozik, kiválasztani a legmegfelelőbb végrehajtókat, figyelemmel lenni a paragrafusokra, hivatkozni nemzetközi előírások elemire (hogy hazudozni lehessen róluk)… Kell ehhez értelem, tehetség, szorgalom, kitartás, satöbbi, s ha jól emlékszem ezek mind pozitív tulajdonságokként vannak nyilvántartva.
    Aki ilyet tesz, annak legfőbb tulajdonsága a gonoszság.
    De “alkotás” úgy lerombolni, hogy csak a tartalmat lopom el, de a formát meghagyom, mert ezzel állom majd útját a nemzetközi ellenkezésnek. Ehhez figyelembe kell venni a választási viselkedések tapasztalatait. Nos, aki ennyi mindent képes felépíteni az agyában, és aztán megvalósítani, az nem azért veszélyes “csak”, mert gonosz. Zseniális bűnöző az a javából. Az ilyen pokolfajzatra nem elég annyiban felkészülni, hogy bármire képes. Mert ha csak ezt tesszük, mindig előttünk fog járni azzal a lépéssel, ami az ő győztesen kikerülését eredményezi. Amit mi teszünk, az kevés – a tapasztalatok szerint. Ugyanis a jelek szerint él és virul, miközben hahotázik rajtunk.
    Orbánból kell felkészülni, nem az Orbán elleni gyűlöletből.
    … És ezt a témát befejeztem itt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  33. Egy egészen biztos helyről származó egészen friss információmra alapozva a hazai politikai harc egy félelmetes újabb szakaszába lép.
    Döntse el ki-ki maga, mire lehet számítani a legújabb intézkedésekből!
    Egy fiatal jogász, aki a helyi önkormányzatnál dolgozott és a járási hivatalhoz került a januári átszervezések során őszinte naivitással elmondta, hogy nagyon nehezen indulnak be a dolgok, ráadásul munkaidőben egy tanfolyamon is részt kell majd hamarosan venniük munkaidőben a hivatalban. Kérdeztem milyen tanfolyamon. Elég tanácstalanul nézett, aztán azt mondta, hogy eljönnek valakik valahonnan minden járási hivatalba és kiképezik a vezetőket arra, hogyan lehet felismerni a kémeket, a külső és belső ellenséget és mi a teendőjük, ha gyanúsat tapasztalnak…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  34. Én az AN-t annál komolyabb sajtóorgánumnak tartom, hogy olyannal foglalkozzon ami egy pszichiátriai társaság konfeenciájára való, azaz egy elmebajosnak az összefüggéstelen hazugságainak elemzése.
    Inkább a kilövésére adnának valami jó proramot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  35. Jonesy:
    .
    “…Eldrad, ne haragudj, de elborult agyrém, mit előadtál előbbi nagykommentedben. Tudod, Széchenyi is öngyilkos lett nemzethalált, totál reménytelenséget vizionálva…”
    .
    1, Megértelek; az én agyam folyamatosan elborul, ha erre gondolok.
    .
    2, Én jobbat tudok, mint Széchenyi gróf: öngyilkosság helyett világgá mentem. Így megmentettem magam, és a családom is. Egyelőre legalábbis úgy néz ki.
    .
    3, Cáfolj meg tételesen egyet is abból, amiket ott írtam.
    .
    4, Nem én vagyok a hibás, amiért adok egy rövid, de igaz öszegzést a büdös nagy valóságról… hanem azok, akik ezt a helyzetet előállították.
    .
    Kellemesebb napot;
    .
    E.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  36. Csatt
    Egyetértek, lebecsülni az ellenfelet a legnagyobb hiba. Orbán a gazdaságon kívül minden máshoz nagyon ért – és néha elmélázom azon, hogy tényleg ennyire nem ért a gazdasághoz, vagy nagyon is tudja hogyan lehet a népet éhkoppon tartva kézhez szoktatni, és már egy 10 %-os csökkentéssel is hálára kötelezni? A vállalkozók közül a támogatandókat politiklai alapon kiválasztani?
    Visszakézből
    És mikor kell kimenniük a gátakra megfigyelni a csőszkunyhókat, jönnek-e az ürgebőrbe varrt békaemberek?
    Az a hátborzongató, hogy amikor ennyire tombol az agybaj, ellenzékből az elég értelmesnek tartott Fabius is képes a Varánusz blogján az Mszp vezetőségét és Gyurcsányt ekézni, mint az összefogás akadályait..
    Viszont legalább a kommentelői között akad, aki értelmesen látja:
    “AKIsTUDATLAN 2013.02.25. 07:02:21
    Vajon miért is váltak ki a DK-sok az MSZP-ből, ha most teljesen ugyanolyanoknak, sőt ugyanazoknak tekinted őket?
    Feco nagyságrendekkel tehetségesebb, okosabb, formátumosabb ember a zsebcézárnál.
    Igaz, hogy gyenge volt mind az övéivel, mind a fityeszpestis vírussal szemben: elbukott.
    De akármelyik területet nézem, nem süllyedt olyan mély káoszba az ország, ahonnan kikecmeregni tán még az unokáink is csak nehezen fognak.
    Személy szerint nem csinált magának felcsúti birodalmat, nem gründolt intézményesített lopást simicskáknak, nem aknásította a terepet utódjainak legalább húsz évre.
    Mentálisan tök egészséges volt, nem szabadított ránk rogánlázárkósa martalócokat, és egy teljesen hozzá szervilis seggnyalonc sereget.
    Nem vezényelt bennünket totális zsákutcába, ahonnan csak kipisloghatunk, mint a béka, a miskolci kocsonyából.
    Ha annyira rossz lett volna minden, akkor hogy a csudába fordíthatott volna bennünket jó irányba Bajnai egyetlen év alatt?
    Ki választotta maga mellé többek közt Bajnait is?
    Nem hiszek az istenkirályokban, nem is lehetett mindenható ez a Feco. Még soha olyan gonosz, tökéletes karaktergyilkolást nem csináltak addig, mint ellene. Nem tudta megvédeni magát, túl jó ő ahhoz.
    Ha pedig valaki annak hiszi magát, akkor most szemlélhető az eredmény.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  37. Olvastam:
    Minden évben 4x van 10 milliószoros nap, amikor az összpontosítás megsokszorozódik.
    Érdemes lenne kipróbálnunk, hogy ma az AN oldalait olvasók egyazon akaratunkra összpontosítsunk, egy nagy összefogásra, hogy a CÖF úgy berosáljon, hogy iziben összetoborozza a legújabb bérbirkamenetet!
    Kárunk nem származik, ha csak egyre kell gondolnunk a mai napon, ÖSSZEFOGÁS!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  38. kekec 09:31

    ++++++++++++++++++++++++ Gratulálok!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  39. Amikor azt találtam írni (igyekeztem is akkor kifejteni), hogy Gyurcsányt a mai kor Deák Ferencének tartom, mert a 67-es kiegyezést megelőző időszak és a 2006- os tökéletesen megosztottság szembetűnő hasonlatosságot mutatva az aktuális helyzettel őszinte szembenézést követel, nagyon megkaptam itt a magamét…
    Azóta se értem, miért az válik elutasítottá, aki betartja a törvényt, feltárja a valóságnak megfelelő igazságot, azon keretek között mozog, melyre felhatalmazást kap (aláveti magát a népítéletnek: népszavazás), tudomásul veszi alkotmányos korlátait…
    Nem azt nem értem, hogy a választópolgárok benyalták a karaktergyilkosságot, hiszen többségükhöz nem juthat el semmilyen olyan információ, amely szétzúzhatná a rágalmakat: azt nem értem, hogy akik az interneten fórumoznak, miért nem járnak utána, hogyan történt, mit okozott…
    A wikipédia mindegyikőnk előtt nyitva, akár történéseknek, akár fogalmaknak leellenőrzése céljából.
    … Persze nem ingatott meg semmi abban a meggyőződésemben, hogy Gyurcsány Deák Ferenc kaliberű államférfi, manapság az egyetlen, aki igazolta is: ő valóban a nép, az ország javát akarja. Ha nem kap rá lehetőséget, az nem őt, hanem bennünket minősít.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos