Ronai and Ronai
AMERIKAI

Évértékelő: vágyairól és vízióiról beszélt Orbán 2013. február 22. péntek 17:24 Forrás: AN, MTI

  • Hozzászólások(201)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Évértékelő: vágyairól és vízióiról beszélt Orbán

Budapest – Két régi, rosszul elmondott viccel, valamint egy Márai Sándornak tulajdonított, ám valójában Ottlik Gézától származó idézettel kedveskedett Orbán Viktor a hallgatóságának. „A világhoz nem alkalmazkodni kell, hanem csinálni, nem újrarendezgetni azt, ami már megvan benne, hanem hozzáadni mindig.”

A mondatot azonban nem Márai, hanem Ottlik írta le, mégpedig az Iskola a határon című regényében írta le ezt a gondolatot. Magyarország jobban teljesít, de még nem jól – ez volt Orbán beszédének fő gondolata.

Orbán Viktor tizenötödik évértékelő beszédében, a budapesti Millenárison azt mondta: a magyarok 2010-re belátták, hogy a folyamatos igazodás, az alázatos alkalmazkodás, a gyengeség nem megoldás, ez a felismerés hozta létre Európa egyetlen kétharmados kormánytöbbségét.

“Azóta mindent véghez vittünk, amiről azt mondták: lehetetlen” – mondta a kormányfő, hozzáfűzve: a magyarok már nem külföldiek hasznáért dolgoznak, “nem bankárok vagy külföldi bürokraták mondják meg, hogy milyen alkotmányunk lehet, mikor emelhetünk béreket, nyugdíjakat”.

Orbán Viktor elmondta, kijelölték a következő húsz év céljait: a pénzügyi és az energiafüggőség megszüntetését, a devizaadósok kimentését, a népességfogyás megállítását, azt, hogy mindenkinek legyen munkája, aki itthon akar boldogulni, hogy a magyar a harminc legversenyképesebb gazdaság közé tartozzon, hogy 15-20 regionális multi erősítse a gazdaságot, hogy a GDP 50 százaléka alá csökkenjen az államadósság, hogy több magyar egyetem is a legjobb kétszáz közé tartozzon a világon, és hogy a magyarok életszínvonala meghaladja az európai átlagot.

„Magyarország jobban teljesít az emberek mindennapi terheinek csökkentésében, az érdekérvényesítésben, a családok támogatásában, a nyugdíjak területén, a munka megbecsülésében, a rendőrség bővítésében, a felesleges kiadások lefaragásában, az egészségügyben és a felzárkóztatásban is – sorolta a kormányfő.

Értékelése szerint az eredmények azt mutatják, hogy a magyarok 2012-ben nem dolgoztak hiába, jó döntés volt a magunk kezébe venni a sorsunkat. Jelezte ugyanakkor, hogy még számos feladat van hátra, ezért folytatni fogják például a munkahelyvédelmi akciótervet, és programot indítanak a bérből és fizetésből élőknek.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (7 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: -36 ( 46 szavazatból)
Évértékelő: vágyairól és vízióiról beszélt Orbán , 5.0 out of 5 based on 7 ratings

Címkék:

  • Hozzászólások(201)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

201 Reader’s Comments

  1. 1.”Ne arra figyeljenek, amit mondok, hanem amit teszek!”
    2.. “Én még sohasem hazudtam!”
    3. Na erre varrjatok gombot!!:-)

    4. Lehet, hogy fater borából nem kellene többet innom, mert egyre jobban megvilágosodom?

    5. Eheti kérdésem: Ha akkora a munkanélküliség és stb. , akkor miből telik az embereknek egész nap tömött sorokban autózni? Ha viszont dolgoznak?akkor meg miért tudnak napközben tömött sorokban autózni?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos