Ronai and Ronai
AMERIKAI

Mesterházy Attila a The Wall Street Journal-ban 2013. január 29. kedd 7:26 Forrás: MTI

  • Hozzászólások(36)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Mesterházy Attila a The Wall Street Journal-ban

Washington, Budapest – A jogállam helyreállítása a legfontosabb” – mondta Mesterházy Attila, az MSZP elnöke a The Wall Street Journal című amerikai üzleti napilap európai kiadásának számában megjelent nyilatkozatában.

A szocialista pártvezető az interjúban kijelentette: csaknem száz százalékos esélyt lát arra, hogy pártja szövetséget fog kötni a választásokra a Bajnai Gordon vezette Együtt 2014-gyel, amely párttá szerveződik.

A WSJ azzal a gondolattal vezette fel az interjút, hogy “Magyarország széttöredezett liberális ellenzéke közeledik a szövetségkötéshez, amely azt célozza, hogy legyőzze Orbán Viktor konzervatív miniszterelnököt, visszaforgassa az ő populista kormánya által végrehajtott ellentmondásos alkotmányos változtatásokat, valamint olyan politikát valósítson meg, amely barátságosabb a külföldi befektetők irányában”.

Ezekben a pontokban nincsenek nézeteltérések – idézte a lap Mesterházyt, akit úgy jellemzett, hogy “a szocialistáknak, a legnagyobb ellenzéki pártnak a vezetője, aki azon dolgozik, hogy koalíciót hozzon létre kisebb csoportokkal Orbán legyőzése érdekében a jövő évi választásokon, valamint hogy nemzetközi támogatást szerezzen ügyének”.

Az amerikai lap az igazságszolgáltatás rendszerének és a média szabályozásának a megváltoztatását emelte ki nevesítve azon magyar kormányzati lépések közül, amelyek – a cikk megfogalmazása szerint – “éles bírálatot váltottak ki az Európai Unió tisztségviselőiből, valamint globális emberi jogi csoportokból a fékek és ellensúlyok aláásása miatt”.

„A miniszterelnök és támogatói megvédték ezeket az intézkedéseket, azt állítva, hogy azok a nemzeti érdekek védelmét szolgálják, és nem csökkentették a demokráciát Magyarországon” írta a WSJ.

Mesterházy Attila, azon túl, hogy a jogállam helyreállítását nevezte a leendő új kormány legfontosabb feladatának, kifejtette: a szocialisták vissza akarják terelni az országot a recesszióból “a fenntartható fejlődés útjára”. A jogállamisággal kapcsolatos teendők közül a szocialista pártvezető kiemelte a törvényhozói, végrehajtói és igazságszolgáltatási hatalmi ág szétválasztásának világossá tételét, az Alkotmánybíróságtól elvont jogkörök visszaadását, a jegybank függetlenségének biztosítását, a sajtószabadság kiterjesztését, valamint az ország költségvetését ellenőrző intézmény megerősítését.

Az elmúlt héten Washingtonban és New Yorkban lebonyolított találkozóin Mesterházy ígéretet tett arra, hogy a szocialisták gyorsan és határozottan fognak cselekedni a magyar gazdaságba vetett nemzetközi bizalom helyreállítása érdekében – írta a The Wall Street Journal Europe.

A lap elemzők véleményére hivatkozva azt írta, hogy az ellenzék választási sikere szempontjából lényeges a Mesterházy és Bajnai közötti együttműködés.

“Az Együtt 2014 a kiábrándult Fidesz-szavazóknak ésszerűbb centrista alternatívát fog nyújtani a status quóval szemben. Ezt a szocialisták egymagukban nem tudják nyújtani” – idézte a WSJ Mujtaba Rahmant, az Eurasia Group New York-i elemzőjét.

Mesterházy gazdaságpolitikai elképzeléseit ismertetve az amerikai lap kitért arra, hogy a szocialisták csökkenteni akarják a bankokat sújtó adókat a hitelezés újraindítása érdekében, valamint kiegyenlített esélyeket akarnak teremteni a gazdaság nemzetközi és hazai szereplői számára.

“A külföldi tulajdonú vállalatok elleni háborút be kell fejezni. Az embereket nem érdekli, hogy ki a vállalat tulajdonosa. Munkahelyet és tisztességes fizetést akarnak” – idézte a lap az MSZP elnökét.

Mesterházy szerint Magyarországnak ahelyett, hogy újabb pénzügyi mentőhálót kér a Nemzetközi Valutaalaptól (IMF) és az EU-tól, más módokat kell találnia arra, hogy biztosítsa a nemzetközi befektetőket az ország stabilitásáról és a kormánypolitika kiszámíthatóságáról.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 3.3/5 (7 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +5 ( 13 szavazatból)
Mesterházy Attila a The Wall Street Journal-ban, 3.3 out of 5 based on 7 ratings

Címkék:

  • Hozzászólások(36)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

36 Reader’s Comments

  1. Találós kérdés, ez az idézet honnan való?
    “Tisztelettel emlékezünk meg a Szent István-i államalapításról, amely a kereszténység felvételével Európához kötötte a magyarság sorsát. Büszkék vagyunk a történeti magyar alkotmányra, amely az Aranybullával és a Szent Korona tanával a korlátozott hatalom eszméjét évszázadokkal ezelőtt a magyar gondolkodás részévé tette.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (10 szavazatból)
  2. Azt értem, hogy az MSZP szövetséget köt az Együtt 2014-gyel, de hogyan fog Mesterházy szövetséget kötni Bajnaival?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  3. A jogállam helyreállítása az elsődleges, remélem valóban ezt a célt és nem a tárgyalóasztalhoz engedett partnerek figyelmének elterelését szolgálják az alkotmányosság kérdésén gyorsan átlépve kieröltett szakági egyeztetések.
    Bajnai mindenki számára nagyon fontos lett, én magam is kedvelem, bár sok mindennel nem értek egyet, amit mond,amit mondanak. Szeretném azt is tisztán látni, hogy Bajnain, Oszkón, Szigetvárin, Bárándin, Felcsútin, Juhászon és Kónyán kívül kikből áll mozgalmuk, s az őket jelenleg – szerintem tévesen – valós pártként mérő közvénykutatók szerint követő pár százezer ember mely ellenzéki pártoktól vándorol át hozzájuk, hogy valójában azért kell velük megegyezni, hogy ne gyengítsék az ellenzéki tábort, vagy tényleg képesek a jobboldalri bizonytalanok közül százezreket maguk mögé állítani. Mindenesetre Mesterházy az interjújában a többieket, a valós tagsággal rendelkező pártokat csak kisebb csoportoknak nevezi, ami azt mutatja, hogy hatalmi ambíciója szempontjából egyedül Bajnait tekinti számottevő vetélytársnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (10 szavazatból)
  4. Jajjaj!
    Én úgy emlékszem, hogy a Bajnaié volt legelőször az összefogás ( koalíció) gondolata!Illett volna megjegyezni a riporteri megjegyzésre! Most ő vindikálja magának a jogot, hogy az ő nevéhez kössék ezt az összefogást?
    Nem mintha ez meghatározó lenne, de a kis dolgokból születnek a nagyobbak! Ha most ilyen (jellemtelenül) nagyvonalúan átsiklik ilyen megjegyzéseken, később mikkel szemben lesz megengedő, és elhallgató?
    Az emberek még azt sem emésztették meg, hogy a DK neki köszönhetően frakció nélkül kénytelen a parlamentben ülni, és akkor még tetézi ilyen jelentéktelennek látszó ( de csak látszó) dolgokkal?
    Az egy dolog, hogy tetszeleg különféle szerepekben, de én ( mások is) szeretném már látni, hogy megmozgatja pártja minden tagját, és szimpatizánsát,mert így elég súlytalannak látszik!
    Számtalan ÜGY van, amiben mozdulni kéne, de az mszp nem képes rá. Miért?
    Szövegben már lassan nyújtja az elvártat, de a tettei mikor érik utol a kívánalmakat???
    Ennek hiányában úgy néz ki, mint az elefánt az egérkével amikor átmennek a hídon, és megszólal az egérke: Hallod hogy dübörgünk?
    Miért nyomul annyira Mesterházy, ha nincsenek hátsó szándékai?Úgy néz ki, legalábbis ő úgy akarja láttatni, hogy nekik már mindenre van megoldásuk,és ahhoz alkalmazkodjon mindenki…
    Lehet mínuszolni nyugodtan, de jusson eszébe mindenkinek, hogy ezek a gondolatok nem csak az én fejemben fordulnak meg.
    Induljon már mindenki tiszta lappal, hátsó szándékok nélkül!
    Egyértelmű egyenes,és igaz beszédet,és megnyilvánulást várunk mindenkitől, mert enélkül elhitelteleníti mindenki magát! Még Mesterházy is!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (20 szavazatból)
  5. Az Együtt-14 mozgalom által kitalált ötletet/elvet, miszerint a választásokra olyan összefogást kell létrehozni, ahol az 1fideszes-jelölttel szemben csak a legesélyesebb 1demokrata-jelölt álljon, azt ma legmarkánsabban a DK képviseli.
    Ezzel szemben az MSZP „ráült” az ügyre, nem pusztán ellopta a show-t, hanem ki is sajátította az „együttműködés irányítását”, azaz végülis önös érdekét nézi…
    Az MSZP sokáig nyomatta a váltópárti szerepet – egyesek szerint ezt, és Mesterházy miniszterelnök jelöltségét sokan máig is komolyan gondolják. Ma már egyensúlyban lévőnek látszik a valódi együttműködést támogatók csoportja – de ez a „valódiság” is csak addig terjed, hogy együttműködnek azzal, aki náluk kopogtat, s tárgyalnak arról, amit ők raknak le az asztalra – ez a nyomulásuk végképp lehetetlenné tette, hogy az E14 valamiféle ernyő-szervezet lehessen. Mindez igazolja Mesterházyék taktikai értettségét. Hiszen alapszabályt, minden korrektséget nélkülözve úgy tudtak megszabadulni Gyurcsánytól, hogy ő vihette magával a kudarc fő okozójának imázsát, s a DK-t az indulásnál anyagilag ellehetetlenítve attól sem kellett tartaniuk, hogy komoly rivális lehet – de nem számoltak azzal, hogy így attól a politikustól is megszabadulhattak, aki a 2002-10 közötti időszakban bármi pozitívumot, de legalább szándékot testesített meg a pártban. Sikeres volt a ráncfelvarrás – ma már ki tudnak tölteni egy képernyőt csupa fiatal politikussal – bár az „öregek” még igencsak komoly szerepet játszanak. A DK megalakulásával, az orbánizmus elutasításával az MSZP el tudta napolni az összes kényes kérdést – a múlt átfogó értékelése helyett taktikai rész-döntések születnek (ld. KÁP népszavazás), a modern szociáldemokrácia értékrend kialakítása helyett a néppárti sokszínűség jellemzi a pártot (pragmatikus vezetés, „liberális” gazdasági program, 30 %-ot kapó, zavaros baloldaliságot képviselő elnökjelölt, stb.). Az elmondottak azt a láthatóan jelentős kisebbségben lévő véleményt erősítik, hogy ha egyáltalán sikerülne is, akkor sem lenne értelme és haszna az egyedüli győzelemnek: ez az eredmény csak a protest szavazatokkal együtt jöhetne ki – így hamar elfogyna a támogatottság, s esély sem maradna a polarizáltság megszüntetésére. Ugyanakkor el kell oszlatni azt a félelmet, hogy az MSZP kihagyható lenne az összefogásból: támogatottsága, infrastruktúrája a legnagyobb az ellenzéki térfélen, ismertsége miatt természetes kedvezményezettje a protest mentalitásnak. Nekik sem lehet alapjában rossz néven venni, hogy saját pozicionálásukat, befolyásuk növelését fontosnak tartják – s mindaddig, míg ezzel nem veszélyeztetik magát az együttműködést, a rezsim leváltását. S bár az Orbán kormány nagyon alacsonyra tette a mércét – ma nem tud az MSZP egy hiteles kormányfőt és miniszterei csapatot kiállítani a saját soriból.
    .
    Az LMP és az MSZP közösen lehetetlenné tették, hogy az E14 ernyőszervezetként működjön – így számukra sem látszik más lehetőség, mint az önálló párttá alakulás. Ez természetesen sokkal nehezebb helyzetet jelent a számukra – egy pártnak nem elég, ha van egy bármilyen komoly szellemi központja – országos hálózatra, helyi aktivistákra, s majd jelöltállításra lesz szükségük. A hálózatot a megerősödő Szolidaritás és kiábrándult egykori MDF, SZDSZ, szoci szimpatizánsok alkothatják. (Feltételezem, a liberális és egykori MDF alapon szerveződő csoportok előbb-utóbb csatlakoznak az E14-hez.)
    .
    DK a maga hálózatával, aktivistáival az E14 számára már az MSZP-vel összemérhető hálózati potenciált biztosíthatna – de a dolgok mai állása szerint a DK-val nem lépnek megállapodásra az MSZP előtt. Így most az a helyzet állt elő, hogy politikai értelemben az összefogás szükségességét először meghirdető maradhat ki az összefogásból. Az a párt, melyik a programjában már nem előre megkötött kompromisszumokat szerepeltet. Az E14 és az MSZP között igazán nehéz dolga lesz, hogy bizonyítsa, önállóan is képes lenne átugrani a parlamenti küszöböt.
    .
    Jól látszik, hogy a demokratikus ellenzék pártjai/szervezetei között valójában széthúzások vannak. Mindenki úgy akarja Orbánt-váltani, hogy közben csak magára gondol. Abban biztosak, abból indulnak ki, hogy 2014-ben tuti bukik Orbán.
    Pedig igazából nem engedhetnék meg maguknak ezt a széthúzást. Sőt még azt sem, hogy elinduljanak a 2014-es választásokon, és ezzel legitimálják azt.
    Bennük még nem történt meg az a felismerés, hogy 2014-től függetlenül kellene cselekedniük…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (13 szavazatból)
  6. EdCarping
    A közvéleménykutatók az E14 színrelépése óta konstans 6 %-os növekedést mérnek az ellenzéknek. Az kb 500ezer ember, aki eddig a bizonytalanok táborában voltak. Összességében tehát ennyit sikerült aktivizálni, még ha hullámzanak is az ellenzéki pártok között.
    bumburi
    Azért gondold már át, hogy melyik az elefánt és melyik az egérke? Az Mszp nagy párt, erősen túlsúlyos a többi pártocskához képest, és a nagy apparátusával tényleg mindenre felvázolt megoldási lehetőséget, amit a többiek megvitathatnak. Azaz átvette a kezdeményezést Bajnaitól, aki lépéshátrányba került.
    Ha nem a millásjuhászra, hanem Kónyára hallgat, és nem vetik el az ellenzéki kerekasztal azonnali összehívását ősszel – akkor ez nem következett volna be. Bajnai SZAKpolitikus, ami messze áll az igazi politikusságtól. Most ezt bizonyítja a lépéseivel.
    Egy nagy pártnak meg nagy a tehetetlenségi nyomatéka, nem lehet minden kis ügyre rámozdítani. Éppen azok felkarolásában van tehát a kispártoknak lehetőségük némi ellensúlyra szert tenni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (8 szavazatból)
  7. Kedves kekec,
    a Medián honlapján, 2013.I.23-i keltezéssel ez olvashatő: “…a két nagy párt javára: mind a Fidesz mind az MSZP fokozatosan távolodik az októberi mélyponttól, miközben az Együtt 2014 Mozgalom nem tudta megőrizni a megalakulásakor mutatott jelentős vonzerejét. Valószínűleg a bizonytalanok közül szerzett hívei egy része bizonytalanodott el újra, ugyanis januárra megint nőtt a választani nem tudók vagy nem akarók aránya. ”
    Ugyanitt ezt is olvasom: “…különbség van a közeljövőre és a majdani tényleges választás eredményére irányuló becslések között. Bár a Fideszt mindkét időpontra többen látják esélyesnek, a 2014-es választásokra nézve az előnye csökken. A legnagyobb pozitív irányú különbség Bajnaiék esetében tapasztalható, de az ellenzék győzelmére számítók nagyon megosztottak: bő egytizedük az MSZP, és majdnem ugyanannyi választópolgár az Együtt 2014 sikerét valószínűsíti.”
    Ezzel kapcsolatban a következőket kell észrevenni:
    - a közvéleménykutató a FIDESZ-ként kezeli a FIDESZ-KDMP-ként mért eredményt,
    - a KDMP-t sosem méri külön, pedig jogilag önálló magyar parlamenti párt,
    - az Együtt 2014-et pártként kezeli, igaz még nem párt és nem tudni, hogy egyedül, vagy a Millával és a szolidaritással együtt alapít-e majd pártot.
    A FIDESZ választási rendszeréből erdően akkor lehetne reálisan mérni a leendő választás esélyeit, ha csak a FIDESZ, a Jobbik, az összefogni nem akaró LMP és egy létrejövő Ellenzési Választási Szövetség közül lehetne választani. Minden más megközelítés félrevezető és torz. Azt nem lehet tudni ugyanis, hogy az Együtt 2014-et megjelölő válaszadók összefogás pártiak-e, vagy meggondolatlanok-e. Ugyanis aki arra a kérdésre, hogy “Ön melyik pártra szavazna, ha most vasárnap lennének a választások?”, a választási törvényt ismerő, felelősen gondolkodó ember nem jelölheti jelenleg meg az Együtt 2014-et, met nem párt, s mint mozgalom sincs még bejegyezve, s mint ilyen nem is indulhatna a választáson, azaz, a rájuk voksolok szavazata érvénytelen szavat. A 2014-ben tartandó választás estében az Együtt 2014-et megjelölők egy bizonytalan összetételű és súlyú “erőre” szavaznának felelősen, de lehet, hogy csak azt gondolják, megvalósu az összefogásl, amit szeretnének, s azt remélik, hogy a megegyezés eredményeként Együtt 2013 néven fognak az ellenzési erők szerepelni a szavazólapokon. Jelenleg nem tudhatjuk, hogy ezen variációk közül melyik tükrözősik valójában a közvélemény kutatásokban. A közzétett eredmények és következtetések szerintem ezért manipulatívak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (7 szavazatból)
  8. Kekec
    Már megbocsáss!
    Az kis ügy, hogy minden megyéből kellene indulnia éhségmenetnek, és eddig 8!!! megyében van mozgás?
    Az kis ügy, hogy 4 millióan élnek létminimum alatt??
    Ez a túlsúlyos párt, a nagy tehetetlenségi nyomatékával ( hogy a meghatározásodat használjam) nem tudná aktivizálni magát ilyen horderejű kérdésben?
    Hát tényleg csak a szavazat kell mindenkitől, de tenni meg senki nem akar érte?
    Vannak elegen ahhoz, hogy egy jó ügy mellé álljanak! Szerintem!Vagy nem akarják blamálni magukat a szegényekkel?
    A logikád szerint a kis pártok karolják fel az ügyeket, az mszp meg kasszírozza a szavazatokat! Hát tudod, engem ez a logika felháborít!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (10 szavazatból)
  9. Tőlem mehet bárhova Mesterházy , interjúzhat, mórikálhatja magát,nem hiteles, nincsenek önálló gondolatai, meglovagolja a DK ötleteit, azokra rátelepszik a sajátjának tudja be.Kezdetben nagyon ózkodott az összefogástól, most , hogy hallja a társadalom nagy igényét erre vonatkozólag, most hirdeti úton útfélen, de úgy , hogy mindenki értse, hogy ők az erős ellenzék és majd diktálni is fognak.
    hát, hogy elment Erdélybe bocsánatot kérni a népszavazásért, önmagát minősíti.Meg is kapta a választ az RMDSZ egyik prominensétől, hogy ” Az MSzP-nek Háromszéken, Székelyföldön nincs keresnivalója,” meg hogy ” nem vállalunk szerepet az MSzP tisztára mosásában, hiszen az a párt sokszor rárontott saját nemzetére “. Na ezért kár volt. Ebben az esetben is jobban járt volna ha Gyurcsányra hallgat, vagy csak egyszerűen hallgat.
    Ezenkívűl pedig elnémíthatja nekem lászólag a régi kövületeket Bajai féléket, addig amíg Puch pártpénztánok a helyén van addig az MSzP marad az ami volt. Egy korrupt párt.Még akkor is ha tudom, hopgy a demokrácia elkötelezettje.
    Ez így nagyon karcsú.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (17 szavazatból)
  10. Olvtársak!
    Teljesen mindegy, hogy kinek az agyából pattant ki az összefogás indításának szikrája.
    Ez legyen a történészek dolga, a múltra visszatekintve majdanán. Az is teljesen mindegy, melyik mekkora párt. Egy a fontos. Kifele az egyetértés és megoldani látszás akarata sugározzon, és nem a széthúzásé.
    Az lenne a legjobb, ha tárgyalásaik részletei nem is kerülnének ki, egyelőre nem lényegesek. És ne a sajtón keresztül üzengessenek egymásnak, ez nagyon fontos, mert ez nem a stabil összeállás jele.
    És minél hamarabb meg kellene jelenni azoknak a híreknek interneten, még fogható médiákban esetleg plakátokon, szórólapokon, utcai standokon amely már azt sugallja, hogy együtt vagyunk, egy választókerületben egy jelölt lesz, és az közös jelölt.
    A nyerési esély így is nagyon kevés, de jelzésértékű.
    Március 15-én már együtt kell megjelenniük, tetszik nem tetszik. A színpadon mindegyik párt vagy egyesület képviselőjének ott kellene állni. Nem szeretni kell egymást, ez nem házasság. De a cél közös, célbaérés után lehet egy kicsit marakodni is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  11. Elszomorító Mesterházi sunnyogása. Miért nevezte ezt a kormányt konzervatívnak, amikor a normális konzervatív gondolkodású polgárok nem építenek fasiszta diktatúrát irracionális nemzeti szocialista színezetű politikával??????? :((((((
    .
    Kedves olvtársak!
    Eltúlozzátok a közvélemény-kutatók képességeit. :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (13 szavazatból)
  12. bumburi
    2013. január 29. kedd
    08:20

    Nem lesz egyenes beszéd mert most minden a felszín és a győzelmi technika.

    De nekem is eszembe jutott egy ősrégi vicc.

    Felszáll az ember a vonatra Moszkvában a pályaudvaron. Leül és elkezd beszélgetni a szemben ülővel.

    - Maga hova utazik?
    - Én? Vlagyivosztokba, és maga?
    - Én meg Kievbe.
    - Hmmm, technika!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  13. Eagle,
    A poén: Nnu, kakája csugyésztnyaja szovjétszkaja tyéchnyika!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (6 szavazatból)
  14. A bájgúnár képét látva ugyanolyan érzésem van, mint amikor Antall gazda képét előszöt megláttam választási plakátokon.
    “Mindent meggondoltam, mindent megfontoltam.”
    Kinek tetszik ez a beállítás?
    Ki hiszi el, hogy ennek az amerikai paprikás csirkének van bármi önálló gondolata?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (10 szavazatból)
  15. gets
    Hát azért nevezte konzervatívnak ezt a kormányt, mert mint az mszp elnöke, ha Á-t mond, mondjon B-t is, és arra még nem készítették fel, hogy nekimenjen istenigazából a kormányzó pártnak.
    Nem meri nevén nevezni a “gyereket”, mert annak folytatása kellene legyen, és még ő nem érett meg rá.
    Ő arra van trenírozva, hogy a többi ellenzéki párt ötleteire ráüljön, és kifogja a szelet a vitorláikból.Becstelen, suttyó dolognak tartom!
    Egyéni ötletek kellenének tőle, és jól átgondolt stratégia minden eshetőségre kidolgozva, csakhogy ő erre képtelen.
    De legalább a hátországát küldené terepre, hogy a különböző témákban az emberek mellé álljanak!
    Sunnyogás a köbön!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (11 szavazatból)
  16. telekis: “…az MSZP „ráült” az ügyre, nem pusztán ellopta a show-t, hanem ki is sajátította az „együttműködés irányítását…”
    Ez érdekes látásmód. Úgy tűnik nem voltál Magyarországon, amikor az E2014 elhatárolódott mind a DK-tól, mind az MSZP-től, mind Kunce Gábortól, mondván, várjanak a sorukra, mert előbb ők egymás között, majd az LMP-vel és a 4K-val megbeszélik, hogy kikkel és milyen feltételekkel állnak szóba. Naná, hogy az MSZP körbe röhögte őket, és ide illik a kisegér meg az elefánt esete. Az E2014 még mindég helyben topog, az MSZP, a DK és a többi baloldali szerveződés már ki tudja hányadik körnél tartanak az egyeztetésben, ők még mindég azt várják, hogy megkapják az újabb koloncot a nyakukba, ami úgy néz ki, hamarosan megérkezik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  17. Ezt nézétek meg!
    (2010.választásokig szigoruan titkos” Oky Viktor király”)
    jo lenne tudni kinek a kézirása van a program papiron!

    https://www.facebook.com/photo.php?fbid=319558038162110&set=a.280750868709494.68168.278219632295951&type=1&theater

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  18. Az rendben van, hogy helyre akarják állítani a jogállamiságot, a hatalmi ágak szétválasztását és az Alkotmánybíróság jogait, de ez csak akkor működik, ha ezzel egy időben a Fidesz hűbéreseket is kirúgják ezekből a közintézményekből !!!! Mert az nem fog működni, hogy a jogokat visszakapják, de ott maradnak a Fidesz janicsárok, akik megfojtják a leendő új kormány-, és az ország működését !!! Mindezeken túl, büntetőjogi felelősségre vonást kell alkalmazni Orbán és az őt kiszolgáló kormány és frakció tagok ellen alkotmány elleni puccs, és kizárólagos hatalom megszerzése és birtoklása büntetőjogi tényállás megvalósítása miatt !!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  19. Ha a büntetőjogi felelősségre vonás elmarad, akkor semmit sem fog érni Mesterházyék intézkedései. A jogállamiság helyreállítása és a Fidesz-Kdnp-s bűnbanda tagok pozíciókból való eltakarítása után azonnal el kell kezdeni a büntetőjogi felelősségre vonást ! Ez lesz a jogállamiság őszinte helyreállításának a próbája. Ha ezt nem teszik meg akarat, vagy bátorság hiányában, az annak a jele, hogy a háttérben továbbra is összekacsintanak, összejátszanak. Attól tartok ez utóbbi a valós helyzet. Mesterházy MSZP-je és Bajnai E2014-e sem tiszta hátterű emberekből áll. Az Schiffer LMP-ről nem is beszélve. Szinte bizonyos, hogy a háttérben mindannyian a Fidesz markából ettek, és nem tudnak őszinte ellenzéki politikát folytatni. Esetleges győzelmük esetén pedig előre lejátszott háttéralkuk alapján akarják fenntartani hatalmukat a Fidesszel együtt. Így soha nem lesz igazi erkölcsi megtisztulás a politikában. Mindig csak a csalás, a képmutatás és ennek következtében a süllyedés fog folytatódni. Ennek kellene véget vetni ! Ehhez tiszta pártfinanszírozásra is szükség van, mert a Puch-Simicska tengely háttér összejátszása a folyamatos korrupció, és a gyalázatos népnyúzás és becsapás melegágya. Jelenleg csak a DK látszik mentesnek a korrupt pártfinanszírozástól. Ezért jelenleg csak ők tűnnek őszintén hiteles ellenzéknek. Orbán jelenleg csak tőlük és a diákoktól tart , mert őket nem tudta eddig lekorrumpálni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (9 szavazatból)
  20. Mesterházy saját véleménye, hogy nem kell az IMF-hitel, vagy a pártjáé?
    Vagy Matolcsyval is lepaktáltak? :(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  21. EdCarping
    Ráadásul nem közvéleménykutatást kell nyerni, hanem választást.
    bumburi
    A “nagy ügy” a választás. Az aktivistákat arra lehet és kell mozgósítani. Minden más csak “kis ügy” ahhoz képest. Már egy nagypárt szemszögéből.De ha már szakpolitika: vajon miért nem startoltak rá arra, hogy a 10 %-os energiaár-csökkentés parasztvakítás, mivel a nemzetközi piacon 25 %-ot esett az áram ára?
    Tehát megakadályozzák, hogy a világpiaci árak miatt ennyivel csökkenhessen a rezsi!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  22. kekec
    Azt mondasz, amit akarsz, látható hogy az mszp leszarja a kisembereket, csak a külsőségekkel,meg a választás megnyerésével foglalkozik!
    Ez a választás már a kimondásakor elbukott, jobb ha tudomásul veszi mindenki!
    Ahogy illegitim a tákolmány, a választás ugyanolyan illegitim lesz!
    Ezt nem belátni politikai vakság!
    Egyébként nagyon az mszp-sek lelkivilágába gázoltam úgy látom, mert nem győzik a mínuszokat osztogatni.
    Amit meg a kicsi ügyekről írsz…
    Egy rendes szervezéssel az éhségmenet nagy változást tudna hozni. Ezt nem látni,pávatánc. Mesterházy ugyanolyan pávatáncot lejt, mint Orbán…Csak ügyesebb a púderezésben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  23. Kedves kekec,
    természetes, hogy választást kell nyerni, közvélemény kutatást nem is lehet, s ha lehetne, akkor sem volna értelme.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  24. Mivel nem volt nagy tolongás találgatás-ügyben, elárulom, hogy az első kommentben olvasható idézet az Együtt2014 alkotmánytervéből való. Kiragadott részlet, de fontos darabka.
    Szóval, mi a fenéről is beszélünk?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  25. bumburi
    Szlovákiában nem éhségmenetek, hanem éhséglázadások voltak: és nem értek el vele semmit. “Okos ember a más kárán tanul”
    És az Mszp-nek esze ágában sincs leszarni a kisembereket. 2002-ben is elemi matematikával verték meg a fideszt: egyszerűen több a panelproli, mint a fidesz-nyertes.
    bamba
    Ugye nem hitted komolyan, hogy a Milla vagy a Reformszövetség nyomdokain haladó Haza és Haladás BALOLDALI? A legtöbb, amiben reménykedhetünk, hogy európai értelemben vett középjobb lesznek, és nem esnek as magyar jobboldal hibájába: nem csúsznak a szélsőjobb felé.
    Kíváncsi vagyok, Kónya mikor jön rá, hogy nem való közéjük? Jobboldali szakszervezeti mozgalom eleve önellentmondás!
    Talán ideje lenne az elavult bal-jobb felosztás helyett a felső-alsó osztálymegosztást alkalmazni! Orbán egyértelműen a felső-középosztálynak és a “nemzeti” burzsoáziának kedvez. Eleve hülye minden alsó- és alsó-középosztálybeli, aki ennek ellenére támogatja.
    Tehát az Mszp NEM baloldali fordulatot hajt végre, amikor a társadalom alsó 2/3-ához fordul: egyszerű számítás: többen vannak!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  26. Kekec!
    Honnan tudod, hogy a villenergia ára a világpiacon 25%-ot esett?
    Ez biztos? Kérlek erősítsd meg!
    Ha ez így van, akkor ez az utcai vitákban is erős érv. És ha ez így van, akkor tényleg miért nem ugrik rá az ellenzék?!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  27. Azt lehet tudni, hogy miért nem itthon mondta, hogy nincs jogállam?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  28. Latyapatya: ráadásul beléptünk egy áramtőzsdére, amitől még sokkal olcsóbb lett az áram, persze ez a lakossági árakon nem látszik, mert azt rendelet szabályozza.
    .
    Akkora kamu ez az egész. Meg ez az agyatlan ország mindent be….p.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  29. kekec!
    Én meg azon csodálkozom, hogy visszhangtalan maradt Bokros Lajos kijelentése, amit Mészáros Antóniánál tett egyik vasárnap este, miszerint a 10 % gázár csökkenést a gazprom adta Magyarország és Bulgária felé. Úgy hogy a kormánynak legfeljebb annyi köze van, hogy akár le is nyelhette volna, ha minden gázszolgáltató állami kézben lenne.
    http://atv.hu/videotar/20130107_szabad_szemmel_2012_03_06
    A dátum megtévesztő.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  30. Kálmán Olga is meghívja a Rogán melletti másik fidiótát, akik védik a 10%-ot, de nem szembesíti Bokros kijelentésével. Hagyja, hogy tovább fényezzék kormányukat, hogy milyen nagyon szociálisa érzékenyek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  31. girbegurba
    2013. január 29. kedd
    15:21

    Köszi, mindig tanul az ember. :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  32. kekec
    Elemi matematikával verték meg a fideszt..-írod.
    Most nem fog működni az elemi matematikájuk, mert túl sok a csalási lehetőség, amit a fidesz ki is fog használni.
    Álmodozz csak!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  33. Latyapatya
    Mire ugrik az ellenzék?
    Szerintem a bogaras, 3 millióan az útszélén kijelentésre sem reagáltak!
    Ha ezt az első parlamenti napon is kihagyják – akkor nyugodtan belerughatnak 3 milliónyi elesettet az árokba.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  34. Hány napig mutogatjátok még ezt a …?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  35. Kekec, engem nem zavar, ha nem baloldali, de az nagyon, ha az alkotmányban vallási és szentkoronás hivatkozások vannak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  36. bamba
    “Büszkék vagyunk a történeti magyar alkotmányra, amely az Aranybullával és a Szent Korona tanával a korlátozott hatalom eszméjét évszázadokkal ezelőtt a magyar gondolkodás részévé tette.”
    .
    Ez a mondat raffinált, de határozott üzenet a jelenleg regnálóknak, akik a korlátozott hatalomgyakorlásra magas ívben tesznek. Persze a jobboldalinak csúfolt választóik is, akiknek jelszavuk: Csak a Fidesz.!
    .
    A “történeti magyar alkotmány” abszurditása már több ízben ki lett vesézve, de nem áll messze a hiedelem- és mondavilág alkotmányba foglalásától sem. Lassacskán, de egyre biztosabb a közeledés a turulhoz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos