Ronai and Ronai
AMERIKAI

Éhségmenetek indulnak Budapestre 2013. január 19. szombat 14:04 Forrás: AN, MTI

  • Hozzászólások(46)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Éhségmenetek indulnak Budapestre

Budapest – Bár a magyar gazdaság köztudottan tündérmese (Matolcsy György) és az idén már nem a vetés, hanem az aratás ideje jön (Orbán Viktor) a valóság minderről nem hajlandó tudomást venni, Talán értesíthetné valaki a valóságot, hogy félreértett valamit: az öröm ideje van, a felemelkedésé.

A fülkeforradalom hamis világában van ugyanis felemelkedés, a valóság egészen mást mutat: szegénységet és leszakadást, reménytelenséget, sorban állást a meleg ételért. Minderről Orbán és Matolcsy nem vesz tudomást, de ettől még tény: hamarosan újból elindulnak a főváros felé az éhségmenetek.

Újabb “éhségmenetek” indulnak az ország több városából Budapestre – mondta Komjáthi Imre, a Munkát, Kenyeret, Tisztességes Béreket Egyesület elnöke a Gúr Nándor MSZP-alelnökkel közösen tartott pénteki miskolci sajtótájékoztatóján.

Komjáthi Imre úgy fogalmazott: a menetek az Országgyűlés február 11-ei nyitóülésére egyszerre érkeznek meg majd Budapestre. A Miskolcról február 4-én induló menet résztvevői egy tükröt visznek magukkal, azt a miniszterelnöknek szánják ajándékként. Ez a tükör az igazság tükre, azt “szeretnénk, hogy nézzen bele mélyen Orbán Viktor, és lássa benne saját, valós énjét” – mondta a szervező.

Szerinte a kormányfő egy megfáradt, megtört és összezavarodott embert lát majd a tükörben, egy olyan miniszterelnököt, aki “nem vezette, hanem megvezette a népét”, egy olyan embert, aki egymillió munkahelyet ígért, ehelyett “több százezerre növelte a közmunkákra rugdosottak számát”. Ha Orbán Viktor belenéz a tükörbe, és látja milyen ember is valójában, vonja le a következtetést, vegyen példát Schmitt Pálról, és mondjon le – tette hozzá Komjáthi Imre.

Gúr Nándor, az MSZP alelnöke a sajtótájékoztatón közölte: ő is elindul a menettel. Mint mondta: nem teljesült a kormány és a miniszterelnök ígérete a munkahelyteremtésről és a közbiztonsági javításáról, a radikális adócsökkentés pedig csak a tehetősebbeknek kedvezett.

Az ajándéknak szánt tükörről azt mondta: ha Orbán Viktor belenéz, akkor talán rádöbben arra, hogy rengeteg tennivalója van, lenne, “sőt inkább lett volna” ebben az országban. “Az esély lassan elfogy számára, inkább a nyugodt visszavonulás lehetőségét ajánljuk neki” – tette hozzá a szocialista politikus.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.0/5 (22 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +26 ( 32 szavazatból)
Éhségmenetek indulnak Budapestre, 4.0 out of 5 based on 22 ratings

Címkék:

  • Hozzászólások(46)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

46 Reader’s Comments

  1. Hát ezt is megértük! Ezt a szégyent!
    2 hét múlva rendet teszünk nyugdíjas Sándor előre megmondta, hogy éhséglázadások lesznek…Ő tudott már akkor valamit.
    Minden megyéből indulni kellene, mert ez a rendszer gondoskodott róla, hogy mindenhol legyenek ágrólszakadtak.
    Egy fideszes (Bogár?)közgazda kijelentette, hogy az 1/3 leszakadásával számoltak…
    22800 FT-ból hogy lehet megélni? Ez téboly! Éhenhaláshoz sok, az életben maradáshoz meg kevés!
    Kívánom, hogy tudja meg ez a rezsim, hogy milyen az, amibe belekényszerítették a zembereket!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +56 (64 szavazatból)
  2. “ A Miskolcról február 4-én induló menet résztvevői egy tükröt visznek magukkal…………szeretnénk, hogy nézzen bele mélyen Orbán Viktor, és lássa benne saját, valós énjét” – mondta a szervező.

    Szerinte a kormányfő egy megfáradt, megtört és összezavarodott embert lát majd a tükörben, egy olyan miniszterelnököt, aki “nem vezette, hanem megvezette a népét”,

    -
    Tévedés, ha Orbán a tükörbe néz, egy belevaló, jóképű, fiatalos, lendületes karizmatikus és intelligens politikust lát benne, aki mellesleg még a nők kedvence is és remek családapa.
    .
    Ezt a betegséget úgy hívják, hogy NPD , Narcissistic Personality Disorder, Narcisztikus Személyiség Zavar, köznyelven beteges önimádó, aki halálosan szerelmes önmagába. Orbánnak tükröt vinni nem érdemes mert csak jobban önmagába szeret.
    -
    Szerény véleményem szerint mást kellene vinni neki.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +65 (73 szavazatból)
  3. Én ezt nem is értem…
    Napok óta mást sem hallok, mit hogy ennyire jól még sosem éltünk. Emelték a béreket, minimálbért (a büdös kommunistái meg csökkenteni akarják), nyugdíjat; csökkent a rezsó… ja nem! – a rezsi (ezt a kettőt mindig keverem, az egyik jobban éget mint a másik). Itt a sok-sok új munkahely, mindenki itt akar beruházni. Az embereknek pénzük mint a pelyva, nem győzik kielégíteni őket állampapírokkal, úgy veszik, mint a cukrot….
    Lehet, hogy rossz adót (Kossuth) hallgatok?
    .
    Tegnap este még úgy szólt a hír, hogy 2 %-kal emelkedett tavaly a nettó átlagkereset. Ma reggel már úgy, hogy 4,6 %-kal nőtt a bruttó átlagkereset. Gondolom, szóltak, hogy ez azért mégis többnek hangzik. (De még ez is hol van az inflációtól?)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +32 (40 szavazatból)
  4. Vekkeres mondta, hogy lassan megért már ötven évet, de nem emlékszik olyanra, hogy év elején csökkentettek volna bármit is.
    Gazdagéknak ez megint naccerű, hiszen sok szobás házaikat, medencéjüket fűtik árammal, esetleg gázzal, na ott van csökkenés.
    De akik már visszatértek a fatüzeléshez, mert nem bírják kifizetni a gázt vagy az áramot, azoknak nem igen csökken a rezsijük, akiknél pedig már a fára sem telik, na azok fogyatkoznak – eddig már 123 ember fagyott meg.
    A 3 millió lefagyasztásához azer még több télnek kellene eltelnie, valami hatékonyabb dologgal kellene próbálkozniuk!
    Tényleg, nem jelentette fel még senki ezt a lényt + az újságot?!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +31 (39 szavazatból)
  5. Ennek a szerencsétlen, hebehurgya Orbánnak nem tűnik fel az, hogy 27.000 és 47.000 Ft-okból várják el, hogy családok megéljenek? Még egy személy sem képes egyik összegből sem megélni, hát rezsit, gyógyszert, stb. fizetni ebből és még megélhetés? – közröhely, hogy fideszesek ezt elfogadhatónak tartják.
    Gyalázatosak! – a HAZAI MAGYAR EMBEREK semmibevétele amit tesznek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +40 (46 szavazatból)
  6. HOVÁ LETT A SAFAROVÉRT kapott TÖBB MILLIÁRD EURÓ? – ja, azért hoztak létre Azerbajdzsánba kereskedelmi kirendeltséget Szijjártó egyszemélyében, hogy oda menték ki MAGUKNAK ezt a horribilis összeget?????
    HOVÁ LETT a GRIPPEN ÜGYLETÉRT Orbánnak adott jatt???? – miért TITKOS, HA NEM BŰNÖZÉST követett el Orbán, amikor egy éjszaka, egy személyben döntött a Grippen repülőgépek mellett??????
    - és a TÖBBI KÉTES ÉRTÉKŰ ÜGY, PÁLYÁZTATÁSOK, stb.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +43 (49 szavazatból)
  7. Orbánt egészen biztosan hidegen hagyja a dolog, úgy van vele, hogy ha eddig csak éhesek voltak, akkor innentől a gyaloglástól megismerkedhetnek a fárad, fáradt, legelfáradtabb érzéssel. Ha meg még esik a hó, vagy az eső, annak megfelelően vizesek is, vagy havasok is, lesznek célirányosan, de mindenképpen fázni is fognak.
    Nohát, ha a zembereknek ez kell, hát csak nyugodtan, oszt jónapot: demokrácia van, vagy mi a szösz, tőle azt csinálnak, amit akarnak. Ha kedvük van hozzá, akár felfordulhatnak is, attól ő sem leváltva nem lesz, sem a vagyona kevesebb…
    … No persze, ha lenne csöppnyi szolidaritás is, és az útvonalon ezrek csatlakoznának, az persze más.
    De van egy icce borom…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +35 (39 szavazatból)
  8. csatt. csapról ihatjuk a jó nedüt.
    Értelek, senki nem fog odaállni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (21 szavazatból)
  9. A szegenyseg , penztelenseg oriasi mertekben novekszik! ORBAN CSALADNAL PONT AZ ELLENKEZOJE IGAZ EZERT BESZEL ARATASROL! O MAR NAGYON REGOTA ARAT PONT EZ A BAJ VETNI SOHA NEM VETETT!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +35 (39 szavazatból)
  10. Valamelyik lap azt írta minap,h.8Megyéböl indulnak az éhségmenet résztvevői!Hisz a gettó,nyomor,Leghátrányosabb periférikus kistérség kateg.nem cs.2megyét érint:BAZ-Megye+Szab.Szatm-Bereg-Megye!Valóban országossá kéne tenni,kordinálni ezt az egészet,sok lúd disznót győz alapon,az állami közmédia max.15.másodpercbn fog beszámolni az eseményröl-mit “közérdekü információ”..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (19 szavazatból)
  11. Leo Klein
    2013. január 19. szombat
    17:48
    Aki szelet vet VIHART ARAT!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (17 szavazatból)
  12. baloldalnak hangosabbnak, radikálisabbnak kellene lenni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (27 szavazatból)
  13. A Keleti Szél jegyében nem kellene inkáb feleleveníteni egy régi kínai hagyományt? Arra gondolok, hogy adjanak át neki tükör helyett HÉT RŐF VÖRÖS SELYMET!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (18 szavazatból)
  14. Az éhségmenetek itthon értelmetlenek, mert ez a legkevésbé sem izgatja az OVisékat. Az OVis nem is értesül róla, csak felszínesen tájékoztatják majd, valahogy úgy, hogy: …” néhány éhenkórászt felbéreltek az Mszp-sek, hisz velük megy a Korózs is, amúgy semmi jelentősége főnök, majd elunják!”….. Anno Kádárt sem tájékoztatták jóformán semmiről. Persze ha értesülne is, akkor is csak duzzogna, hogy őt nem érti meg a prosztó népség, de vegyék tudomásul, hogy ő szabadságharcol a hazáért, a Zemberekért és kitart az utólsó csepp vérig = persze nem a saját utolsó csepp véréig, hanem a sok prosztó utolsó csepp véréig!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (22 szavazatból)
  15. szolid
    csatt 2o13.o1.19.
    Igen , most is csattanos!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  16. szolid
    csatt 2o13.o1.19.
    Bocsánat a helyesírási hibáért, dehát annyira szeretnék köztársasági elnök lenni!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  17. Pintér számolt az éhséglázadásokkal, tehát tudta, hogy a kormány politikájának ez lesz a következménye. Szóba sem jött, hogy esetleg meg akarnák akadályozni a tömeges elszegényedést. Vagyis ez maga a kormánypolitika: a nép elszegényítése, kisemmizése. Csakhogy ez nem lehet öncél, mert annak önmagában semmi értelme. De mi lehet akkor a távlati terv?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (16 szavazatból)
  18. hellseher
    2013. január 20. vasárnap
    01:08

    “De mi lehet akkor a távlati terv?”
    -
    Ez többféle lehet.
    .
    A. Nincs terv, tervszerűtlen az egész kormányzás.
    .

    B. Evakuálás a rablott vagyonnal az ország teljes kifosztása után.
    .

    C. A magyarság kiirtása megsemmisítése, az ország betelepítése idegenekkel akik Orbán szerint könnyebben kezelhetőek, ami az ő tévedése, mert ugyan nemzetközi nyilvánosság előtt panaszkodott, hogy a magyar nehezen kezelhető, szerintem nem nehezebben mint bármelyik más nemzet. Inkább Orbán tehetetlen és másokkal sem fog boldogulni.
    .
    D. Orbán egy bábu, kézi kapcsolásra van állítva és teszi amit mondanak neki jó pénzért.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (11 szavazatból)
  19. Még az “átkosba”, a politikát oktató előadó, az egyik órája végén, így határozta meg a politika lényegét:
    “Tudják elvtársak, mi a politika?
    A kenyér.
    Mikor az jut az asztalra, akkor nem érdekli az embereket a politika, ha nincs, majd elveszik.
    A hatalomnak annyi.”
    Előttem van, hogy utána egy percig hallgatott, majd bólintott, és kiment a teremből.
    Most 2013-at írunk.
    Hatalmon lévők!
    Anyátokat!
    Na, mentem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (15 szavazatból)
  20. Orbán barátja, Kovács (Kokó) István óriásplakátokon hirdeti: A VÁLSÁGNAK VÉGE, 2013 A TE ÉVED LESZ.
    A szervezők bizonyára nem látták a plakátokat vagy nem beszéltek Kokóval, s a múlt embereiként szédítik a népet, ahogy azt Selmeczi Gabriella hazudja a szemembe minden nap, a televíziók képernyőjéről.
    A fülkeforradalmárok érzéketlenek a társadalmi elszegényedés problémáira, hiszen a Nagy Áprilisi Fülkeforradalmuk győzelme óta, igazi hiénaként viselkedve élvezik, ahogy az elszegényedő emberek kifosztásától megrészegedve degeszre tömhetik a bendőjüket. Dagadó pénztárcáikkal, prosperáló offshore-cegeikkel, svájci bankszámláikkal bíbelőnek, a külföldi kéz helyett sajátjukba adott magyar föld termésének betakarításával és családi elraktározásáal vannak elfoglalva. Őket csak ezek a dolgok érdelik, az éhségmeneteket majd elintézik az új békemenetet szervező bayerek, stefkák, szélesek és az arra hivatott rendvédelmisek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (13 szavazatból)
  21. Az Éhségmeneteseknek esetében ezek a hurráoptimista plakátok olaj lesz a tűzre. Virtuális pofáncsapás. Azaz pont olyan hatású, mint az emlékezetes “Rosszabbul élünk mint 4 éve” Remélem ugyanaz a stáb dolgozta ki, és az eredménye is ugyanaz lesz: narancsos bukta.
    És nem kell hozzá még tisztában sem lenni az alábbiakkal (kicsit hosszú de nem volt szívem otthagyni, annyira jól összeszedett!
    vakapad 2013.01.19. 12:16:21
    @Cobs:

    Hogy ismertebb legyen a 8 év első fele amiről elég kevesen tudnak (már sok helyre megírtam, ráadásul hosszú, viszont szerintem tanulságos, meg aztán unom is az ismeretanyag nélküli nyolcévezést, meg az I. Orbán kormány “sikerein” való lelkendezést):

    Mikor Bokros jól elinflálta a forintot, és ezzel olcsóvá tette a magyar munkaerőt, megindult a tőkebeáramlás az országba. Egyre-másra létesültek a termelőüzemek, többek között vidéken is (ott főleg könnyűipar, varrodák, bútorüzemek, cipőkészítő üzemek, de kisebb műhelyek is), ami azért volt fontos, mert a 25 – 30 % vidéken élő, jórészt képzetlen népességet a munkaerőben ennek a negyedét-ötödét igénylő mezőgazdaság nem tudta eltartani (ma se tudja). Magyarországnak saját tőkéje, technológiája és főként a világpiacon eladható(!) terméke nem volt, de azt szívesen hozták a németek, osztrákok, stb., végül is európai ország, nincs messze, infrastruktúrája is elfogadható, a munkaerő olcsó (thanksgiving for Bokros), a képzettség meg annyira ezekhez a kisüzemekhez nem volt szükséges.

    Aztán jött a Tocsik ügy, és a nagyon utált Bokros érával súlyosbítva ezt már Horn se bírta politikailag. Így aztán megbukott, Orbánék meg beleültek a készbe. Két évig nem csináltak semmit, csak vitették magukat a langy hullámokkal, de aztán valaki a homlokára csapott, hogy ebből így nem lesz világraszóló siker (amelyet azért minden kormányzat szomjúhozik), mert a 4 – 5 % körüli éves GDP növekedéssel nem érjük be belátható időn belül napéldául Ausztriát. Ahhoz 7 – 8 % kellene. Évente. Ki is találták, hogy pénzt kell önteni a nép közé (sajnos, ma sem tudnak többet ennél, csak a célcsoport változott), azzal meglódul a kereslet, a pékek tíz zsemle helyett tizenkettőt fognak sütni, éít, éít, heuréka. Igen ám, de önteni való pénz nem volt (az sohasincs), fenti okból kitalálták, hogy majd jól megemelik a minimálbért, azt ugyanis nem az államnak kell fizetni, hanem a cégeknek. Örült az állam (több adóbevétel, több fogyasztás, nagyobb GDP, és mivel a GDP arányos államadósság egy hányados, még az is csökkent kisujjmozdítás nélkül), valamint örültek a munkavállalók (több pénz állt a házhoz). Egy darabig. Aztán a kis könnyűipari cégek a megnőtt munkaerő költség miatt úgy elmentek innen, mint a sicc. Ez az elmenés már Medgyessy korában történt, mert a gépleszerelés, végkifizetések, adminisztráció nem megy egyik napról a másikra, kapott is a kormány a Parlamentben a FIDESZ-től, hogy Medgyessyék(!) elüldözik innen a cégeket. Mára a magyar könnyűipar gyakorlatilag megszűnt, a kb. 130.000 képzetlen munkavállalót azóta az adózóknak kell eltartani, mégpedig családostul. Az addig kétszámjegyű ipari növekedés 2003. környékén drasztikusan visszaesett, az ország munkaerő olcsóságból következő versenyképessége pedig zuhant: a tőke elkezdett napéldául sokkal inkább Szlovákiába menni (az akkoriban jóval olcsóbb volt). Ezt is fel szokták róni az elmúlt nyolc évnek, pedig semmi köze hozzá, viszont jól rá lehet fogni, mert az okok és az időtényező az átlagpolgárnak nem jelent semmit, hiszen egyik hatását se ismeri.

    Persze, tettek még Orbánék mást is a „gazdasági felpörgetés” érdekében, mégpedig a támogatott kamatú lakáshoz jutási kölcsön bevezetésével, azaz az építőiparnak az adófizetők számlájára való felfuttatásával. Ezt az ország 5 %-a használta ki, ennek kb. a fele (akiknek volt pénzük) nyerészkedési célból, a 2. vagy 3. lakás családi megszerzése érdekében (az adófizetőknek máig nem köszönték meg), de aztán kiderült, hogy a kedvezményes hitel akkora terhet ró az államháztartásra, amelyet kibírni nem lehet. Végül Medgyessynek kellett leállítani (kapott is érte hideget-meleget; nakitől: a FIDESZ-től, hehe). Jórészt ennek következménye lett aztán a devizakölcsönök 2000-es évekbeli aranykora, ha a szomszéd, ismerős, barát tudott lakáshoz jutni, akkor én sem maradhatok ki szemlélet alapján. Az építőipar normál szintre való visszatérésének (leépülésének) ma vagyunk tanúi, mint ez közismert. Az viszont nem közismert, hogy a devizahitelesek még mindmáig jobban jártak, mintha forinthitelt vettek volna fel, fenti okból sosem a devizahitellel volt baj, hanem a hitellel. Azt nem tudják a zemberek fizetni. Ahogy ilyen tömegben a FIDESZ támogatott kamatú lakáskölcsönét se tudnák, ha Medgyessy Orbánék követelésére meghagyja.

    Amit Medgyessy még Orbánéktól örökölt, az néhány szakma kiürülése, mégpedig a közszolgálatban. A megnövekedett minimálbér a többi piaci bért is megnyomta (az állami szektort persze nem), és a tanítók, tanárok, nővérek tömegesen hagyták ott az iskolákat meg a kórházakat a több pénzért. Medgyessy úgy gondolta, a közszolgálati béreket megemeli (és ad 13. havi nyugdíjt), ezzel az egyensúly újra létrejön, aztán bokrosi mintára megint elinflálja a forintot, és Orbánék közgazdasági ámokfutása máris korrigálva van (akkoriban még nem lett volna probléma elinflálni, lévén, devizahitelesből elég kevés). A terv jó volt, csak az időzített bombával nem számolt. Az időzített bombát Járainak hívták, és Orbán örökségeként ült az MNB elnöki székében. Hát ő aztán „küzdött az infláció ellen” (meg is kapta a jutalmát érte már előre az első Orbán kormány által megszavazott horribilis fizetéssel, utána meg a Lex Járai formájában, plusz a jelen magas pozícióba ültetéssel). 12 %-os kamat, 230 forintos euró, Járai győzött, László Csabáék vesztettek, pluszként az ország is, mert akkora kár érte, mint ilyen rövid idő alatt még soha. A könnyűipari cégek nem jöttek vissza, az import olcsó lett, a pénz ment ki az országból, a nem minimálbéres multijaink exportbevétele pedig az erős forint miatt csökkent, és így GDP növekedéssel nem tudtuk kinőni azt a közszolgálati béremelést, amit Medgyessy vezetett be. Fentiek miatt szidják ma a közgazdászok szegény Medgyessyt, pedig nem csak ő, hanem elsősorban Járai volt az, aki az akkor Magyarországot sújtó, nem kicsi gazdasági kárért felelős. Hogy kinek a bíztatására, az ismert, hogy tudatosan-e, az némileg bizonytalan (mivel Járai feltehetően nem ostoba, a helyzet még szomorúbbnak látszik).

    Következett azonban Orbánék áldásos tevékenységéből még valami. Mégpedig egy nagyon keserves esemény: Magyarország túlfogyasztóvá vált (a termeléshez képest a jövedelmek előreszaladtak), és ezt valakinek helyre kellett állítani, mert a hitelfelvétel nem folytatódhatott a végtelenségig. Az Orbán-féle gazdasági saller hatásain Medgyessy csak rontott, helyrehozni Járai miatt nem tudta, maradt Gyurcsány. Megjegyzendő, hogy a túlfogyasztás visszafogása igenigen kellemetlen feladat (megszorítások, addig ingyenes szolgáltatások részbeni fizetőssé tétele, stb.), pláne, ha a nép nem tudja, hogy a helyrehozó nem azonos az elkövetővel. (forrás Rekl Amál blogja)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  22. mennyi is ez? talán 2 A/4-es oldal. Hozzá véve a Bogár dolgozatot a 3 millió éhhalálra ítéléséről: elég ütős anyag lehetne egy A/3-as lap 4 oldalára nyomtatva.
    már elég ütős röpirat lenne!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  23. bayer azt irta orbánról,hogy állat,Egy ilyen állattól mit várnak a szegények ,az éhezők,megmondom semmi jóra ne számitsanak,ez egy állat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  24. Kedveskéim!Kérlek benneteket,hogy nézzétek meg a “Lázárékon röhög a pénzvilág” bejegyzéseiben található,kékbetús beirásnál található videó klippet.Ott láthatjuk a sváci pénzzügy minisztert,amint a hallgatósággal együtt kiröhögi a Lázár urat a fönökével együtt.Hát itt tart ma Magyarország.A videót ajánlom a “békemenet” szervezőinek és résztvevőinek is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  25. ….Éhségmenetek indulnak.
    .. Olvasom, hogy február 11-re akarnak a parlament elé érni. Tükröt akarnak Orbánnak vinni.
    .. Tükröt.
    Bohóckodunk, bohóckodunk, bohóckodunk?
    .. Kérdezem. Vajon hány cigány ember fog részt venni a Nyírségből, Ózdról, Kazincbarcikáról, Kállósemjénből, a putrik világából, ahol nincs mit enni, nincs ruha se felvenni való, az ablakon újságpapír és az 5 kg-os konzervdoboz oldalából a cső a szabadba fút a sövényfal résein és a száraz fű lobban csak a lángra, néhány vékony gally kíséretében, ….
    .. Ahol az emberek sötét képén a komor düh még jobban sötétlik, ahol a fogak gyöngyfehérje vicsorítva villan elő, és ahol a gyomor korgása egyforma a morgással
    .. Komjáthi úr, Gúr úr, Hányszor ezer, hányszor tízezer ember fo az utakon özönölni, forrongó, rettenetes dühvel, mikor fog lecsapni a csontos ököl?
    Mikor fognak a gyerekek enni kapni?
    .. Tükröt visznek.
    Na, ne röhögtessenek.
    .. Komolyan kellene venni a dolgokat, a legfőbb ideje.
    Nem tudom, hányan fognak odaállni, Csepelről, Kőbányáról. Angyalföldről, a bedőltfalú gyárak maradék munkásai, ha még vannak?
    .. Nem tudom, mikor fog felcsendülni a dal,
    …http://www.youtube.com/watch?v=BWHBBYwtytg

    Mikor röppen a vörös kakas, ….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  26. Éhségmenet – a régi időkben a kifejezést jószerével mindig Afrika valamelyik különösen nagy ínséget szenvedett országának relációjában lehetett hallani. Majd a híradókban bemutatták, amint a csont-bőr sovány gyermekek-felnőttek körülállnak néhány hatalmas teherautót, ahonnan zsákszámra emelik le fehér bőrű katonák a lisztet, cukrot, vagy egyéb alapvető élelmiszert.
    Nos, majdnem itt tartunk mi is.
    A Blaha Lujza téren nem szűnt meg a mindennapi ebédosztás.
    Hatalmas sorok állnak köröskörül (a Rókus Kórházból jövet láttam ezen a héten). És nem hajléktalanok tették ki a sorban állók többségét, de nem ám! Hanem rendes ruházatú, polgári élethez szokott emberek, akik valószínűleg befizették a csekkjeiket, nehogy kipenderítsék őket a lakásukból, ételre azonban nem futja már.
    Atyaúristen, hát hogyan történt mindez?
    A szemünk láttára történt.
    Csak nézünk kifelé a fejünkből és szörnyűködünk – mégsem csinálunk semmit.
    HÁT MIKOR KAPUNK ÉSZBE???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  27. Végre össze kellene fogni a joggal elégedetlenő tömegeket, és folyamatos békés demonstrációkkal, nyomásgyakorlással elzavarni az Orbán-diktatúrát.
    Nem pedig tárgyalgatni, meg választgatni…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  28. Kiss Marianne! Nagyon szomorú amit írsz.Igen össze kellene fognunk és ahogy a diákok tették napi rendszerességgel kimenni és és elmondani újra és újra elég volt.Elég volt a megalázásból az emberi léthez való jog lenullázásából.
    Hogyan jutottunk idáig?A sok frusztrált ember aki vesztese ennek a rendszernek akiknek egyszerűbb ha helyettük gondolkodnak.Nem hajlandók küzdeni mert az sokkal nehezebb mintha megoldja valaki a gondjainkat, legalábbis látszólag.Ez a társadalom még nem nőtt fel a demokráciához ahhoz felelősséget vállaló felnőtt emberekre lenne szükség.Van egy réteg aki érti tudja mit jelent a demokrácia de a legtöbben nem akarják megérteni mert akkor fel kell nőni és az sok fájdalommal jár.legalább két generáció amire ez bekövetkezhet.De a szolidaritást végre megérthetnénk a diákokon keresztül hiszen bebizonyították ők értik.Valamikor mi is értettük.Ma már csak és kizárólag magunkra gondolunk talán még a családunkra és itt vége.Csináljunk végre valamit mi akik értik ,átélték tudják.A porig alázást többször átéltem az elmúlt években. 1990-ben nem gondoltam volna,hogy erről fog szólni az u.n. szabadság.Pedig szabadság nélkül nincs fejlődés ,anélkül megfulladok.Magyarország mára élhetetlen ország lett a hazám amit semmi pénzért nem hagytam volna el.Ma mennék ha volna esélyem és fiatalságom ,erőm.De nincs, de tenni még igen vagyok és leszek mi a megoldás?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  29. Gonoszka
    Sok Mszp-stől megkérdezhetnéd, de pont Gúr Nándortól kell, aki végigcsinálta az első Éhségmenetet?
    És nem árt emlékezni: kis falvak POLGÁRMESTEREI is részt vettek az első menetben, mert a vidéki nyomor főleg náluk csapódik le.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  30. Irén
    RÉSZT VEHETSZ az Éhségmenetben, akár rövid szakaszon is, vagy a pesti szakaszon. Egész kellemes elsétálni pl az Örstől a Kossuth térig. Még izomlázad sem lesz, mivel végig sík a terep. Csak ajánlani tudom! (tapasztalatból)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  31. Orbánnak, Matolcsynak legyen igaza!

    2013 igenis legyen az ARATÁS ÉVE!

    ARASSÁK LE A NAGYURAK AZT AMIT VETETTEK!

    ARATÓMUNKÁSOK? KASZÁRA FEL!! MINDENKI HOZZON MAGÁVAL MÉG KÉT ARATÓT!

    Tudják meg végre a bitangok, hogy mit is vetettek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  32. Bocsi! ARATÓMUNKÁSOK!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  33. kekec, pontosan azért kérdezem Gúr Nándortól, mert neki tudnia kell:
    Ez a helyes út?
    Ö az emberek között volt. Ezt fogják “évente” csinálni?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  34. Tükör helyett szerintem is ütősebb lenne, ha a Bogár szövegének is szentelnének majd egy táblát és vihetnék magukkal, hogy igenis a gödör szélén kell hagyni a 3 millió “annyitisér” embert, ugyanis a gödör már megtelt!!!!!!
    Viktor helyett ez a lény mondta ki, hogy miről szól az egészségügy reformja, a rokkantak és a munkanélküliek mennyit számítanak – pedig egy országot az minősíti a legjobban, hogyan bánik az elesettekkel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  35. Orbán csak bukfencet vetett!
    2014-ben azt is fogja learatni!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  36. Gonoszka
    Remélem a meneteknek az ellátást az Mszp megszervezi, azaz a résztvevők legalább az alatt a pár nap alatt biztosan számíthatnk a kajára. Éhezőknek az “nem semmi”! És először csak 1 menet volt, most már több lesz. És szerintem hatásosabb, mint az úrvezetőket zrikáló félpályás lezárások.
    Csak idézd fel, hogyan keletkezik a lavina!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  37. Majd megint az lesz a vége, hogy menetet szervező, és vezető illetőknek szétdúrják a lakását, és teljesen ellehetetlenítik az életét, mint ahogyan ez tavaly is megtörtént. Ez a fideSS fasiszta kormány!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  38. lindanna
    Ez létszámfüggő. Ahogy mondani szokták: ha tartozol 10 millióval a banknak – Te vagy ideges. Ha 10 mrd-al – akkor a bank. Másképpen: kis mennyiségben gyógyszer, nagy mennyiségben méreg.
    Ha elég sok a menetelő, nincs annyi rendőr, amelyik minddel szemben el tudna járni. És ha elég nagy a társadalmi támogatottságuk – akkor eggyel szemben sem merészelnek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  39. Kekec! a Próféta szóljon belőled! Mi is erre vártunk, várunk!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  40. gusztavnagy
    ARASSÁK LE A NAGYURAK AZT AMIT VETETTEK!
    .
    Mint tudjuk: Aki szelet vet, vihart arat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  41. Arra azért számítsanak, hogy el fogja állni útjukat a “Békemenet”.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  42. Gondolod, hogy keresni fogják a konfrontációt?
    Napoleon azt írta,/mondta
    A politikában ismeretlen fogalom a szív, csak a fej számít.
    Csak a korgó gyomrok forradalma veszélyes.
    Egy népet csak úgy lehet vezetni, ha jövőt mutatunk neki; a vezető: reménységmondó.
    Mi a mai helyzet?
    Egyre kevesebb a fej, egyre jobban zsírosodnak.
    Egyre több a korgó gyomor.
    Nincs egyetlen vezető sem, aki reménységmondó lenne.
    Cáfolj, ha tudsz! :))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  43. Nem értek egyet Gúr Nándor MSZP-s mutyizós politikussal: Orbán részére a tettei után már nem várhat nyugodt visszavonulás, mert börtönben a helye!!!! Ha a börtönt és a felelősségre vonást a bűnöket elkövetők megússzák, akkor ebben az országban nem várható továbbra sem változás!!!! Ebben az esetben javaslom mindenkinek költözzön el innen.
    A politikai és közéletet meg kell tisztítani, a szabályok kusza halmazát (ha egyáltalán van olyan) egyértelművé és tisztává tenni!
    A menetelőket sajnálom, mivel java részük nem fülkeforradalmár szerintem. A fülkeforradalmárok döntő többsége is ma már külföldön próbál életben maradni meglátásom szerint (lehet hogy tévedek), és csak az elvakult hívők maradtak akiknek meg mindegy minden. Mindettől függetlenül a tükör biztosan kevés lesz, azon már túlvagyunk. Itt inkább ki kellene zavarni őket a házból az ülés első napján…..többet érnénk el vele.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  44. Bizony Viktor. Most az aratás ideje jön. Már fenjük a kaszát – meg egyenesítjük.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  45. Már 9 megyéből és 11 helyről indulnak a menetek (eddig, de lehet még szervezés alatt máshonnan is)
    http://www.vg.hu/kozelet/politika/erre-fognak-vonulni-a-megyekben-az-ehsegmenetek-396655
    Aki tud, rövid szakaszon is csatlakozhat, vagy kivihet nekik egy pár szendvicset, pogácsát, forró teát….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  46. http://maria.blog.hu/2013/02/02/ehsegmenet_menetrend
    köszönet Máriának a precíz összefoglalóért:

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos