Ronai and Ronai
AMERIKAI

A paksi atom is nagyobb botrány lenne 2014. január 20. hétfő 3:55 | AN

  • Hozzászólások(25)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
A paksi atom is nagyobb botrány lenne

Budapest – Az ellenzéki “összefogás” legitimációs jellegéről már a választások előtt láthatunk bizonyítékokat, pedig majd csak a választáson legitimálja utólag a NENYI-t, az Orbán-rendszert, az alaptörvényt és az elmúlt négy év minden pusztítását az ellenzék. Ha az ellenzék bojkottálta volna az illegitim Orbán-rendszert, amely az alkotmányos rend megdöntésével jött létre, és az alaptörvény megszavazása után vissza sem ment volna a parlamentbe, a paksi atomerőműről megkötött zsebszerződés és a 3 ezer milliárdos orosz hitellel eladott magyar jövő sokkal nagyobb botrány lenne, mint az ellenzék jelenlegi asszisztenciája és legitimációja mellett.

Ha az egykori ellenzék (amely a választási “összefogás” óta nem ellenzéke, hanem szerves része az Orbán-rendszernek) kívül lenne a rendseren, és kiderül, hogy Orbán elment Moszkvába, mindenki tudta és akarata nélkül egymagában megállapodott a paksi atomerőmű bővítéséről, felvett akkora orosz hitelt, amit még az unokáink is nyögni fognak, cserébe még odadobta Magyarországot az orosz gázfüggőségnek is, és nem lehet tudni, hogy ezért az üzletért mennyit vágtak zsebbe, sokkal nagyobb botrány lenne, mint így, hogy az ellenzék a morgásával, de a rendszeren belüli jelenlétével legitimálja, és a bűncselekmény mértékét csökkenti a demokrácia hamis látszatával. Ha az ellenzék kívül van a rendszeren, nincsenek demokratikus díszletek, a polgár tisztában van azzal, hogy Orbán egyedül élet és halál ura, a népharag sokkal erősebben törne föl egy ilyen aljasság láttán, mintha úgy gondolja, hogy őt képviselő ellenzék a törvényes keretek között képviseli az ő véleményét, többre úgy sincs lehetősége.

Az eset rámutat arra, hogy az egykori demokratikus ellenzék, ma Orbán Viktor fizetett műellenzéke milyen káros szerepet tölt be, és milyen mértékben hosszabbítja meg az Orbán-rendszer élettartatamát azzal, hogy jelenlétével és látszólagos demokratikus létezésével, a legnagyobb bűncselekményeket is legitimálja. Ez azt is jelenti, hogy a felelőssége is közös mindazzal, amit Orbán tesz, miután a rendszer részeként az “összefogók” kvázi fedezetet és védelmet nyújtanak Orbán szervezett bűnözői csioportjának, amely a magyar államot elfoglalta és fogságban tartja. Bűnözőkkel szemben játszik politikai ellenzéket az a banda, amely a bűnözők által kijelölt karámon belül, és a bűnözők pénzén csapja be a magyar polgárokat a demokratikus hamis látszat fenntartásával. A felelősségük óriási, és hosszú távon ez a felelősség nem csupán politikai, hanem büntetőjogi felelősséget is takar.

Az Alkotmány mindenki kötelességévé tette, hogy az alkotmányos rendet megvédje. Ha az ellenzék ezt nem tette meg, és a megdöntött rendet legitimálta, részesévé vált a bűncselekménynek, és büntetőjogi felelőssége is fennállhat a puccsisták által okozott károk vonatkozásában.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.1/5 (22 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +16 ( 40 szavazatból)
A paksi atom is nagyobb botrány lenne, 4.1 out of 5 based on 22 ratings

Címkék:, , , , ,

  • Hozzászólások(25)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

25 Reader’s Comments

  1. “nem lehet tudni, hogy ezért az üzletért mennyit vágtak zsebbe”
    már miért ne lehetne tudni? egy ilyen nemzetközi üzlet megkötése esetén teljesen szokványos a 10% jutalék belekalkulálása a projektbe. az már csak részletkérdés, hogy ezt ki, mikor és milyen pénzügyi technikával kapja meg. jelen esetben ennek a projektnek az árában kb. 300 milliárd forint jutalékfizetés van betervezve.
    egyébként úgy látszik Orbán vonzódik a bűvös 3000 milliárd forintos nagyságrendhez, végtére is nem egy kis niemand lókupec ő, hanem komoly ember, akinek ez a nagyságrend a kalibere. a most lezáruló kormányzati ciklust a nyugdíjvagyon 3000 milliárdjának a felélésével húzta ki ezidáig, az már egy jól bevált szám, ez az újabb 3000 milliárdos hitelkeret pedig jó lesz a következő ciklus átvészeléséhez is. ehhez még hozzájön a következő ciklusra eső EU-s 4-5 ezer millárd, és már dőlhet is hátra a koleszosok puccsának bandája, hiszen ennyi pénzből már simán lehet folytatni a szemfényvesztést és a közvagyon hazatalicskázását további négy évig.
    A bolond Ellenzéki Összefogás meg majd hadd marakodjon egymással az eléjük szórt alamizsnán.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (33 szavazatból)
  2. az előbbieken túl, természetesen a magyar beszállításnak tervezett 40% is tartalmaz még jelentős nyereségtartalmat. az azonban nem keverendő össze az üzletkötési jutalékkal. a nyereségért egy kicsit még meg kell dolgozniuk majd a KÖZGÉP leendő alvállalkozóinak. A KÖZGÉP-nél lecsapódó becsült generálbeszállítói nyereségtartalom a 40% kb 20%-a, ami a 3000 milliárd 8%-a, de simán fel lehet azt is 10%-ra tornászni az alvállalkozók megszorongatásával. Ezen az ágon tehát egy újabb 300 milliárd forint nyereség várható, amely már csak Nyerges és Simicska kreatív könyvelésének a kérdése, hogy abból mennyi megy majd zsebbe nettóban. Nem lennék meglepve, ha a NAV nem sokat látna ebből a pénzből…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (24 szavazatból)
  3. Sajnálom az unokáinkat. 40 %-ot kiadnak magyar alvállalkozóknak, akik, hogy egyáltalán hasznuk legyen rajta, el fogják spórolni az anyagot. Egy ATOMERŐMŰBŐL?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (22 szavazatból)
  4. Nem is értem már én ezt.
    Az ellenzéknek mindegy mi lesz az ország jövőjével, ők csak a választásra készülnek, mert ÖSSZEFOGTAK végre, és így tömjénezhetik magukat a nagy teljesítménnyel. Mert ezt ők annak tartják.
    Gyanítom hogy azért nem szólnak ebbe a témába bele, mert meg vannak zavarodva.Tervük ugyanis nincs semmi a jövőre.
    Volt ugyan (talán),de most Orbán belezavart ezzel a paksi rémálommal.Nem akarják veszélyeztetni a jövőjüket egy támadással Orbán ellen.
    Mesterházy elmondta megint a maga hétvégi öndicséretét, de az összefogók kussolnak.
    Nem állnak össze még,hogy nagyobb támadást indítsanak az elkövetkezendő Pakshoz hasonló akciók ellen.Pedig lesznek, mert Orbán előző regnálásakor megmutatta, hogy a választáshoz közeledvén egyre merészebb dolgokat követett el.
    .
    Az ellenzék azonban okos!
    Tudják, hogy ha eddig hallgattak, akkor kutya kötelességük ezt tovább folytatni, mert a színjátéknak ez az utolsó felvonása, amiben még ők is szerepet játszanak. Igaz hogy csak statiszta az a szerep, de szerep!
    .
    Nekem ezzel kapcsolatban annyi a véleményem, hogy szégyelljék magukat! Egyenként, és összefogva is.
    Magyarországnak még nem volt ilyen gyalázatos ellenzéke, mint amit ők megtestesítenek! Tudják amit tudniuk kell, és HAZUDNAK a választóiknak!
    Türelemre intik őket, mert ők meg fogják oldani ezt a mára már megoldhatatlan feladatot.
    Így sorakozhatnak fel Orbán fidesze mellé, és a nyakukba akaszthatnak egy táblát HAZAÁRULÓK felirattal!
    A kormány, és annak ellenzéke egyformán korrupt, gyáva, és megalkuvó!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (34 szavazatból)
  5. “népharag sokkal erősebben törne föl egy ilyen aljasság láttán, ”
    Nem törne fel.
    Hiszen itt sohasem volt demokrácia.és legtöbben azt sem tudják,hogy joguk lenne nemet mondani a diktátornak.
    Lásd:3 millió magyar 3000 MD Ft-nak ellopása.Csak 80-100 e. ember mondott erre nemet.De tüntetni ellene pár ezren tüntettek csupán.
    Igaza van Kósa Lajos alvezérnek:
    Hogyan lehet választást nyerni?

    „Kósa Lajos: a pártok a választási kampányban hazudoznak, aztán akinek többen elhiszik, az kormányt alakít.

    A Fidesz szerint hazudozni egy választási kampányban jó és kifizetődő dolog.

    És ezt el is lehet mondani nyugodtan a nyilvánosság előtt, mivel a magyar választó nem csak eltűri a hazudozást, de egyenesen igényli.
    Olyan ez neki, mint a mozi: tudja, hogy Bruce Willis nem menti meg a világot, de ezt a tudás egyáltalán nem zavarja, mert az ember nem azért jár moziba, hogy szembesüljön az igazsággal, hanem azért, hogy jól szórakozzon, és a választási kampány pontosan ezt nyújtja a széles néptömegeknek.”

    http://nepszava.com/2014/01/velemeny/para-kovacs-imre-herkules-a-gyikember-ellen.html
    —————————————————————————————–

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (14 szavazatból)
  6. aser
    “Kósa Lajos: a pártok a választási kampányban hazudoznak, aztán akinek többen elhiszik, az kormányt alakít.
    A Fidesz szerint hazudozni egy választási kampányban jó és kifizetődő dolog.”
    -
    2006-ban még nem ez volt a véleménye, mert akkor még a kockaköveket is feltépték, TV-székházat fosztottak ki, törtek-zúztak, mert valaki azt mondta, nem hazudik tovább.
    Neki mennie kellett és azóta is döngölik a földbe.
    Aki naponta hazudik, majd annak másnap az ellenkezőjét – na az maradhat!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (27 szavazatból)
  7. Világosan kell látni:ez a döntés a rendeleti kormányzás(amit orbán jövöre akar) első döntése.Csak orban most megelőzte saját magát! Az ellenzéknek ezt kellene tisztán látnia és a választást erre a 2 dologra kellene leszukitenie:akarunk-e rendeleti(egyszemélyes)kormanyzast VAGY nem.Ugyanis a józan többség NEM akar.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (17 szavazatból)
  8. 1. Az első mondatot nem bírtam összerakni, pedig elég sok rossz fogalmazványt olvastam, értelmeztem, és korrigáltam már.
    2. manhattan: A rendeleti kormányzás nem feltétlenül egyszemélyi kormányzás. (Persze ha testületi, akkor is elfogadhatatlan.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (5 szavazatból)
  9. Öreg Titán
    2014. január 20. hétfő
    06:51

    Ehhez még hozzájön 1500 milliárd a hálózatfejlesztésre + egyéb felmerülő költségekre….

    Van egy jobb: sokan az állítják ,hogy a német iparnak van szüksége az áramra ,viszont atomerőműre nincs.Az üzleti kockázatot (megtérülést) ,az esetleg felmerülő biztonsági kockázatokat nem igazán akarják felvállalni.

    “A konferencián kritikaként elhangzott az is, hogy a bővítés túltermelést is eredményezhet hazánknak. Amikor párhuzamosan fog működni Paks I. négy és Paks II. két reaktora, többet fognak termelni, mint amennyi villamos energiára szükség van akkor, amikor alacsony az áramigény. Éjszaka 4000 megawattnál is kevesebbet használ az ország, a két új blokk pedig pluszban termel 2000–2400 megawattot, és nem lehet kikapcsolni őket. Felvetődik a kérdés: ha Paks I-II. eleve sokat termel, akkor hogyan hasznosítjuk a szél-, a nap- vagy a biogázerőművek áramát? Vagy mi történik a kapcsoltan termelő egységekkel, amelyek a távfűtés ellátása mellett áramot is termelnek? Ezzel kapcsolatban Deák András úgy fogalmazott, nem feltétlenül probléma, ha egy egységes európai piacon Magyarország hosszú távú importőrré válik, miután hazánk erőforrásokban nem számít gazdagnak. „Szegény ember vízzel főz alapon, hosszú távon számomra tolerálható ez a megoldás” – jegyezte meg a Külügyi Intézet munkatársa.”
    http://www.innoteka.hu/cikk/ki_fizeti_a_paksi_bovites_arat.729.html

    A németek érdekérvényesítő képessége az EU-ban nem vitatott, gyanítom,hogy az érdekükben rá fognak bólintani.”-Szóval ,ha a sajátotokat akarjátok verni a csalánnal mi nem szólunk bele.”
    A cumi végén viszont az adófizetők állnak…ők fizetik és ők is szívnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (11 szavazatból)
  10. Ahogy látom, van itt egy nagyon fontos rész, amit senki nem vett figyelembe. Ez pedig a technikai kivitelezés.
    .
    Egy atomerőmű kiemelten veszélyes üzemnek számít. Rendkívüli biztonsági rendszerek kiépítését igényli, a létező legkorszerűbb technológiával, rendkívül precíz tervezéssel, kivitelezéssel, üzemben tartással. Mindezt a létező legátláthatóbb módon, valamint az IAEA- val és a többi nemzetközi illetékes szervvel maximális együttműködés keretein belül.
    .
    Ehhez képest:
    .
    1, Orkbánisztán diktátora az egészet úgy kótyavetyélte el, mint valami rossz falusi telket a helyi maffiával, vagy egy pár malacot a szomszéd gazdával
    .
    2, Semmiféle tanulmány nem készült a bővítésről
    .
    3, Tökéletesen átláthatatlan, mit beszélt ez a szemétláda a másik szemétládával, putyinnal
    .
    4, Mind oroszország, mind orKbánisztán a szervezett bűnözés tenyészfészke, ezzel együtt az építőipari panama melegágya is. Pénzügyi trazakcióik átláthatatlanok, ellenőrizhetetlenek. Jelentős összegű beruházásokat a legnagyobb, diktátor- közeli maffiózókra bíznak (orkbán esetében simicska és bandája).
    .
    Márpedig, ilyen országokra, cégekre, személyekre bízni egy atomerőmű építését, plusz a fentebbi körülmények figyelembe vételével, kész recept a későbbi, folyamatos üzemzavarokra, aztán atomkatasztrófára.
    .
    A Paksi Atomerőmű annak idején olyan jól sikeredett, hogy a mai napig a világ legbiztonságosabb atomerőműi között van. A beruházásvezető, és a későbbi, első vezérigazgató (1990- ig, a hatvanas évek végétől, nem rossz, mi?), Dr. Pónya József egy híres, kitűnő szakember volt, ő alapozta meg a magyar atomprogramot, és tetet azt nagyszerűvé.
    .
    Ez az állat orkbán meg most ezzel alighanem megadta a kegyelemdöfést ennek az iparágnak is. Orosz maffiaállam, mint kivitelező? Orkbáni maffiacégek, mint vállalkozók?
    .
    Miért nem inkább a finneket, franciákat, japánokat, amerikaiakat (atomerőmű- építő és atomenergetikai nagyfejek) kérte meg, hogy építsenek egy szép atomerőművet Paks I. mellé?
    .
    Nem, neki egy másik maffiózó kell, az építőipari panamájával, a nekik történő brutális eladósodással, a tőlük történő teljes függőség kiépítésével, ÉS az ilyenektől elvárható technikai kivitelezéssel.
    .
    Hú, b…xa meg, ez már tényleg nem babra megy… atomerőművel ilyeneket szórakozni… csak azt nem értem, az IAEA- nak ehhez hogy nincs egy szava sem.
    .
    Az átlag magyar meg egy büdös szót nem ért az egészből, így szava sincs hozzá.
    .
    Atomenergia az orKbán- simicska- putyin – mittudoménmégki kezében. A későbbi katasztrófa borítékolható.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (19 szavazatból)
  11. Eldrad január 20.
    14:59
    Az esetleges katasztrófa nem csak Magyarorsz.-t érintené. Viszont a Nyugat ( pláne az IAEA ) az iráni, észak-koreai, pakisztáni ( utóbbi ráadásul USA szövetséges ) atomprogrammal sem nagyon tud vagy akar mit kezdeni; egy magyar “fukushima”-t le se szarnának… mondjuk rossz szél járás estén az atomenergia-ellenes ( viszont annál kevésbé Orbán vagy éppen Putyin-ellenes ) osztrákok is megszívnák…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (11 szavazatból)
  12. tényleg nem fülkeforradalom volt, hanem puccs

    nem értem miért kell megépíteni Paks II-t, komolyan
    Széles Gábor csodaerőműve nem vált ki majd mindent????

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (15 szavazatból)
  13. A képen Orbánról az látszik mintha éppen akkor döbbent rá arra ,hogy Putyin csőbe húzta. Én nem ilyen lovat akartam…..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (7 szavazatból)
  14. Walla:
    .
    “…az IAEA ) az iráni, észak-koreai, pakisztáni ( utóbbi ráadásul USA szövetséges ) atomprogrammal sem nagyon tud vagy akar mit kezdeni…”
    .
    - Nem, csakhogy azok katonai jellegű, és már kész, vagy készülő fenyegetések. A paksi (mármint, az orkbáni, nem az eredeti) meg egyszerűen eszeveszett korrupciós ügy, ami később tömegkatasztrófához vezethet.
    .
    Azért a kettő nem egy kategória semmilyen szempontból, ráadásul, az orkbáni paksi hülyeséget az IAEA még meg tudná akadályozni.
    .
    Fukushima pedig nem jó példa ide, mert az egy korszerű erőmű volt, csak hát kapott egy olyan természeti katasztrófát, hogy belerogyott. Orkbánisztánban pedig ilyesmi nem várható, olyan katasztrófa viszont igen, ami megakadályozható. Azaz, atomerőmű építése elmebeteg korrupt retkek által.
    .
    Atomerőművet így nem lenne szabad sehol építeni, bővíteni, üzemeltetni. A csernobili inkább jó példa ide; korrupció, felkészületlen dolgozók, figyelmetlenség, építési defektek, stb.
    .
    Az eredmény közismert.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (8 szavazatból)
  15. Ukrajnában ettől kisebb horderejű dolog miatt gyakorlatilag már polgárháború van.
    Kievben -látszólag- ugyanaz folyik mint itten 2006,-ban csak fura módon kék zászlókat lobogtatnak a gyujtogatók amiken köralakban sárga csillagok helyezkednek el.
    És olyan százezres kétszázezres létszámokban vonulnak fel gyújtogatni.
    Tegnap azt találta mondani a Klitchko hogy polgárháború lesz.
    Ma a NEMZETKÖZI ( nem a hazay ) hírtévék hosszú riportokban számolnak be az eseményekről.
    A kamera előtt például vagy tizenöten laposra vertek négy-öt , földön fekvő rendőrt , deszkákkal. ( Akár valami rejtő-regényben ) A fiúkat csak a kevlár biztonsági ruha meg a sisak mentette meg a súlyosabb sérülésektől !
    Hja az ukránok zsigerből emlékeznek még a sztálini szörnyű népirtásra.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (9 szavazatból)
  16. Elkezdtem nézni Kálmán Olga műsorát hétfőn este, de elhívott közben Kati vacsorázni, és ezért sajnos csak egy részét láttam annak, amikor egy (nekem fiatal) energia szakértővel beszélgetett a botrányos, ominózus orosz szerződésről.
    A szakértő nagyon is érdekes szempontot vetett fel: Nevezetesen azt, hogy Európa villamos energia ellátásában sok szempontot figyelembe véve is lényeges fejlődés/változás megy végbe.
    Mint általában ismert, a technikai (mérnöki) alkotásokat figyelembe véve minden esetben kompromisszumot kell találnia az alkotónak a technikai lehetőségek és ama költség között, amit megér a dolog.
    A beszélgető partner oda lyukadt ki, hogy igaz ugyan, hogy a régi paksi reaktor blokkok valamikor 2030 körüli szükségessé váló leváltásával mintegy 10 évvel előtte döntést kell hozni, de ennek a döntésnek csak valamikor a 2020-.as években jön el az ideje, és addigra kiderülhet, hogy nagyon nem éri meg mai technológiájú atomenergia-gyárakkal kiváltani a jelenlegi blokkokat. Vagyis ez a szerződés nagyon elsietett és nagyon kétséges, hogy valaha is megtérül-e.
    Emlegették azt is, hogy az össz-európai energia-rendszerhez és annak a fejlődési trendjéhez nem is illeszkedik ez a dolog.
    Hadd tegyem még hozzá, hogy a hőenergiát termelő reaktor blokkok szekunder vízköréhez tulajdonképpen egy hagyományos turbo-generátoros hőerőmű csatlakozik, amelynek a jelenlegi kapacitása kiszolgálja ugyan a jelenlegi hőtermelő blokkokat, de nem lesz megfelelő a szerződés-szerinti újabb kétszer 1200 MW-os blokk kiszolgálására.
    Nekem egy paksi látogatás alkalmával mondták, hogy az időnként szükséges fűtőelem-átrendezéshez ill. cserékhez természetesen le kell állítani egy időre (nem is kis időre, hanem akár hetekre) a reaktor blokkot. Erre az időtartamra az kiesik az energia termelésből. Kisebb (pl. “csak” 600 MW-os blokkok esetén ez az összes energia-termelésnek jóval kevesebb százaléka esik ki, mint a nagy, 1200 MW-os blokkok esetén. Így az ilyenkor szükséges energia-pótlást (importot?) is könnyebb és olcsóbb megoldani.
    A szerződést 10 évre titkosították és már csak ezért sem lehet tudni, hogy tartalmazza-e a szükséges , turbógenerátoros villanygyár bővítésének a költségeit is, vagy az még plusz költségként jelentkezik. (Az energiát elvezetni és szétosztani képes távvezeték-hálózattal együtt.)
    Erről nem esett szó Olgánál.
    Bizony nagyon véres a torka ennek a dolognak!
    Orbánék azt mondják, hogy egy ilyen szakpolitikai kérdésben értelmetlen lenne a népszavazás. No és volt egyáltalán bármilyen szakértői véleményezés vagy egyeztetés ebben az ügyben?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  17. Paks I. nem kis mértékben azért számít nagyon biztonságos atomerőműnek, mert az építésekor a vezérlő-és a biztonsági rendszerét MAGYAR SZAKEMBEREK tervezték és valósították meg, akik HOZZÁÉRTŐK voltak. No és az üzemeltetők is.
    Úgy kötött vételi szerződést PaksII-re orkbán, mintha felvásároltuk volna a vasúti közlekedésünk “fejlesztésére” az oroszok selejtezésre ítélt gőzmozdonyait, amelyek nyomtáva sem felel meg a magyar szabványnak.
    Paks II többlet villamos energiájával pedig úgy is fejleszthetnénk a hazai vasúthálózatunk villamosítását, hogy előszedjük a mi már kiselejtezett (bár annak idején nagyon is korszerű) gőzmozdonyainkat és akazánjaikba villany fűtést szerelünk be.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  18. Presbiter:
    .
    - OK, de pár kiegészítés:
    .
    “….az időnként szükséges fűtőelem-átrendezéshez ill. cserékhez természetesen le kell állítani egy időre (nem is kis időre, hanem akár hetekre) a reaktor blokkot. Erre az időtartamra az kiesik az energia termelésből…”
    .
    - Igen, de ez Pakson nem gond, mivel három blokk működik. És egyszerre soha nem áll le mindhárom, csak egy. Ráadásul a másik kettő könnyedén tudja pótolni az éppen karbantartás alatt lévő termelését, mivel ezek a blokkok alapesetben max. teljesítményüknek csak egy részét használják ki.
    .
    Az alternatív energiaforrások kihasználása pedig erősen országfüggő. Ki hogy, mit akar/ tud hasznosítani. PL. a finnek jelenleg is építenek atomerőművet, míg a németek szabadulnának tőlük. Ez ilyen.
    .
    “…Paks I. nem kis mértékben azért számít nagyon biztonságos atomerőműnek, mert az építésekor a vezérlő-és a biztonsági rendszerét MAGYAR SZAKEMBEREK tervezték és valósították meg, akik HOZZÁÉRTŐK voltak…”
    .
    - Nem csak magyarok. Az egy hatalmas nemzetközi vállalkozás volt, ott volt mindenki; csehek, lengyelek, franciák, stb. A beépített alkatrészek is nemzetköziek voltak, az egyes blokk reaktora pl. Skoda gyártmány.
    .
    Emlékszek, akkora nemzetközi tömeg volt a városban a hetvenes évek végén- nyolcvanas évek elején, mintha egy népvándorlás lenne. A melósok a keleti blokk országaiból jöttek+ magyarok természetesen, a mérnökök szintén többnyire magyarok, de franciák is voltak. Sőt, érdekes módon, még amerikai alkatrészeket is sikerült beszerezni, amit nem értek, mert ugye ott volt a COCOM- lista.
    .
    A főmérnök, aki egyben a projectvezető is volt, meg 1990- ig a vezérigazgató is, na, ő volt, akit említettem, Dr. Pónya József, akinek egy normális országban szobrot kellene állítani, olyan jó munkát végzett.
    .
    Oroszok is voltak, de Dr, Pónya egyszerűen nem engedte őket beleugatni az erőmű építésébe; csak annyit tehettek, amennyit ő akart, és úgy, ahogy ő akarta (óriási befolyása volt még Kádárékra is). A szemétláda oroszok azért végig az építés során vagonszámra küldték a szabványon kívüli, selejtes, vacak alkatrészeket, sőt, előfordult, hogy – és most lessen mindenki – egy egész vagon SUGÁRFERTŐZÖTT ALKATRÉSZT küldtek, ami persze azonnal ment az ideiglenes hulladéktemetőbe.
    .
    Na, lényeg, hogy az oroszok azóta is egy korrupt banda, semmit nem változtak, ugyanaz várható tőlük, mint Paks I. idején. Az orosz trehányság azóta is ugyanolyan.
    .
    És akkor ezekkel kötött ez a vadállat orkbán – teljesen illegálisan – nemzetközi szerződést a Paks II építésére, ezeknek adósította el a Zországot több évtizedre.
    .
    Amihez orkbán hozzáér, az sz…rá változik. Az öreg Pónya doktor meg forog a sírjában.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (8 szavazatból)
  19. lovastengerész

    Több is veszett Mohácsnál majd Viktor lesz a magyar atomkirály.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  20. Presbiter:
    Nyugodj meg : az orosz erőművek is nagyon biztonságosak és jó a kontrolljuk.
    Az oroszok azért nem hülyék és nem ellenségei önmaguknak.
    A Csernobili azért dobta le a födőjét mert az akkori KGB bele ugatott az üzemvitelbe.
    A következő történt dióhéjban :
    A szokásos leállítási-pihentetési fázist csinálták , de volt egy elmélet miszerint a lehűlő reaktor hőjét még lehet hasznosítani. Ez veszélyes játék volt , mert ha bizonyos hőfok alá hül a reaktor akkor ” megmérgeződik ” vagyis vége nerki. El lehet temetni. Ha viszont a hülési fázisban energiát vesznek ki akkor csökkentett hűtés mellett kell üzemeltetni a leállás-közeli reaktort.
    Ez csak kézi vezérléssel mehet , a kontrollt ilyen hülyeségekre nem készítették fel.
    Ment is doog egy darabig , de az akkoriban mindig jelen lévő KGB álszakemberek azt forszírozták hogy minél több energiát vegyenek kii !!
    A vége az lett hogy ” forró pontok ” alakultak ki a raktormagban meggörbült egypár fűtőrúd és nem lehetett a kadmiumrudakat betolni vészleállításhoz.
    A reaktormag szépen leolvadt , az élesgőz letépte a csöveket és kicsapott.
    A födöje meg lerepült az épület tetejével együtt.
    Most kb. 30 000 évig őrizni kell az egészet ami még semmi de jópár évtizedig hűteni kell az egésznek az alját , mert a bomlási hő miatt pirosan izzó volt reaktormag urán-acél-beton ( jópárszor 10 tonnás )olvadék-tömege képes lenne beleolvadni a földbe. MEg sem állna a magmáig , ahonnan aztán a kürtőn keresztül a Föld magmája vissza vágná az egészet a magaslégkörbe. Na az lenne aztán az igazi katasztrófa ! Eztet nevezik a szakemberek ” Kína-szindrómának “

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  21. http://www.stop.hu/belfold/atommutyi-nemethne-nem-all-ki-vitara/1210186/
    -
    Vitának nincs helye, csak a Parlamentben, mondá Tiszteltbíróságné.
    Már hogyan állna ki vitára, a nádfonatú bútorok beszerzésében jártas asszony, most az atomreaktorral kapcsolatban gondolkodás nélkül kellett aláírnia, arról viszont nincs mit beszélni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  22. http://www.hir24.hu/kulfold/2014/01/22/obama-levelben-dicserte-meg-a-magyarokat/#a3
    -
    Ezt a hírt nem tudtam hova tenni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  23. Geyza:
    .
    De rég irtunk már egymásnak, na végre.
    .
    - Na, remek, mert amit írtál, az csak megerősíti az orosz idiotizmusról alkotott képet. Szabálytalanul beleavatkozni egy atomerőmű működésébe, stb.
    .
    Azon kívül kimaradt, hogy nem működtek a biztonsági rendszerek (tényleg nem), így aztán semmi nem zárt le, nem állt le a folyamat még időben (automatikusan), a katasztrófa- szint ki sem volt építve (Pakson ez is megvan), a személyzet képzetlen volt, stb.
    .
    És az is tény, hogy a muszka azóta sem változott semmit; trehány, szemét banda. Soha nem felejtem el korábban azokat a paksi eseteket sem, amiket fentebb írtam. A sugárfertőzött alkatrészek vagonszámra szállítása volt az utolsó dobásuk számomra, onnan gyűlölöm őket totálisan.
    .
    Maffiaállam az, és egy ilyenre semmiképpen nem szabad rábízni semmit, nem hogy nuke építését. Főleg, hogy vannak olyan országok, akik viszont tényleg nagymenőek a nuke iparban (és úgy általában a nehéziparban), pl. Zusákok, németek, franciák, finnek.
    .
    P… ba orkbánnal, meg az átkozott, nyomorult muszkákkal is, putyinnal az élen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  24. csakén:
    .
    “..Ezt a hírt nem tudtam hova tenni..”
    .
    Az egy formaság, olvasd el alaposan. Ez a kötelező udvariassági kör kiváltója:
    .
    “…Martonyi János külügyminiszter sikeresen vezette a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség (IAEA) Nemzetközi Nukleáris Védettségi Konferenciáját…” – szóval, kötelező udvariassági duma, nem több.
    .
    Az a konferencia még jóval az orkbáni nuke ámokfutás előtt volt, de szerintem ez mindegy is, mert akkor is megfutotta volna ezt az udvariassági kört a barrack.
    .
    Egyébként, amikről a cikk szól, azok valóban pozitívumok. Más kérdés, hogy a többségéhez semmi köze nem volt orKbánisztán kitartottjainak – az elnökösködés afféle formális szerep, de mégis azt kell első sorban “megdícsérni”, akik elnökösködik.
    .
    Szóval, ez csak ennyi, szerintem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  25. Eldrad
    A KEH akarja ezzel fényezni Ádert – ez jut el a zemberekhez, így kell ezt csinálni!
    -
    http://nol.hu/kulfold/gulyas_megprobalta_kioktatni_a_leendo_amerikai_nagykovetet
    -
    És így!
    Legközelebb pedig hadat üzenünk az USA-nak, oszt jó napot!
    Ott pedig majd ránéznek a térképre és akkor megkérdezik, ez most komoly?!
    -
    Magyarországot körbekerítette az OPNI!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Az AN üdvözli McCain szenátor kijelentését 2014. december 4. csütörtök | Bartus László

Orbán Viktor szabadsága 2014. április 15. kedd

Gyurcsány és az Európai Egyesült Álmok 2014. április 14. hétfő

Rendkívül feszült a viszony a sógorokkal 2014. április 13. vasárnap

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos