Ronai and Ronai
AMERIKAI

Kétéves az Amerikai Népszava új online kiadása 2012. december 20. csütörtök 16:27 | Kohányi Társaság

  • Hozzászólások(61)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Kétéves az Amerikai Népszava új online kiadása

Budapest – A Kohányi Társaság tagjai megünnepelték az Amerikai Népszava új website-jának második születésnapját.

Két évvel ezelőtt, 2010. december 20-án, az Orbán-féle médiatörvény elfogadásának napján kezdte meg működését az Amerikai Népszava megújult website-ja, a nepszava.com. A második születésnapot Budapesten a Kohányi Társaság tagjai jó hangulatú baráti találkozó keretében ünnepelték meg. A születésnapi tortát – a tavalyihoz hasonlóan – most is a Kohányi Társaság szimbóluma, a kék-fehér-piros csíkos gömb díszítette.

A fejlett technika segítségével az Amerikai Népszava tulajdonosa, Bartus László is bekapcsolódott távolról az ünneplésbe és a társalgásba.

A résztvevők kellemes élményekkel gazdagabban, és azzal a reménnyel indultak haza, hogy hasonló találkozásoknak a közeljövőben újra részesei lehetnek.

Az Amerikai Népszava boldog születésnapot és hosszú, boldog életet kíván olvasóinak, mert egy újságot mindig az olvasói éltetnek. Az AN szerkesztősége abban a hitben köszönti olvasóit, hogy két év alatt – anyagi helyzeténél fogva meglehetősen hullámzó színvonalon, de – értékrendjét tekintve egy markáns, egyedi arculatot felmutató online újság született, amely abban bízik, hogy kinőve a gyerekbetegségeit, egészséges, szép felnőtt lesz belőle, és az eredeti koncepcióját megvalósítva nyújthat majd egy amerikai újságot magyar nyelven az olvasóinak, a demokratikus értékeket és a szabadság levegőjét hordozva.

Esetenkénti gyermeklázai ellenére, amelyek egy kétéves csecsemő esetén szokványosak, az AN a legkövetkezetesebb ellenfele a diktatúrának. Az Amerikai Népszava a teljes szellemi, lelki és fizikai szabadság hirdetője. Semmiféle kompromisszumot nem fogad el egy olyan rezsimmel, és annak kiszolgálóival, amely az emberi jogokat korlátozza, a hatalom kizárólagos gyakorlására épül, amely felszámolta a hatalommegosztás elvét, a fékek és egyensúlyok rendszerét. Ennek szellemében az Amerikai Népszava az Orbán-rendszert gyökeresen utasítja el, nem ismeri el a hazug módon készült illegitim alaptörvényt, amellyel felváltották a domokratikus alkotmányt, és az arra épülő összes törvényt sem. Az AN ennek szellemében elutasít a rendszerrel való mindenféle együttműködést, kollaborációt, elfogadhatatlannak tartja az olyan ellenzéki magatartást és ellenzéki sajtót, amely vitatja a demokrácia felszámolását, amely demokratának tartja Orbánt és pártját, illetve legitimnek a fennálló rendszert. Az AN a sajtó klasszikus funkciójának megfelelően elfogulatlan kritikusa a közélet minden szereplőjének.

Az Amerikai Népszava a liberális demokrácia, a szabadversenyes kapitalizmus és a társadalmi szabadság pártján áll, és ebben nincsenek fokozatok. Vagy van, vagy nincs. Ezért elutasít minden relativizálást, Magyarországot megszállt területnek tekinti, amely felszabadításra vár, az alkotmányos államcsínyt elkövetőket, Vatikán állam ideológiai kiszolgálóit, az állami vagyont magánvagyonként kezelőket bűnözőknek, hazaárulóknak tartja, akiknek bíróság előtt kell felelniük tetteikért. Magyarország jelenleg egy kiépült, nem totális diktatúra, amelyben a demokrácia díszletei között egy ember önkényuralma zajlik, aki rendeletek útján kormányoz, amelyeket formálisan megszavaz egy parlamentnek látszó, de annak semmilyen demokratikus normáját be nem tartó képződmény. Az Amerikai Népszava minden olyan tevékenységet, amely a demokrácia hamis látszatának fenntartását segíti, kollaborációnak tekint. Elutasítja az erőszakot, de egyetlen elfogadható magatartásnak a passzív ellenállást, verbálisan a nyílt konfrontációt, a diktatúra megnevezését, és a rendszer teljes bojkottját tartja.

Ebben semmiféle radikalizmus nincs, demokratikus világban élő emberek számára ez olyan természetes, mint a levegő. Kompromisszumokat demokráciában lehet és kell kötni. De egy diktatúrával szemben nincsenek kompromisszumok.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.8/5 (25 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +25 ( 35 szavazatból)
Kétéves az Amerikai Népszava új online kiadása, 4.8 out of 5 based on 25 ratings

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(61)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

61 Reader’s Comments

  1. Isten éltessen Téged, Titeket Laci!
    Köszönöm, hogy vagy
    Hajrá!
    Sokat segítesz nekünk – Magyarországnak
    BÚÉK

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (31 szavazatból)
  2. Ott voltam, és én is köszönöm!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (21 szavazatból)
  3. Gratulálok, köszönöm és kívánom, hogy sok-sok évvel élje túl Orbán remélhetően nem sokáig tartó kormányzását!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (25 szavazatból)
  4. Szerencsés vagy bumburi!
    .
    Sajnos én jelenleg nem osztozhattam a megtiszteltetésben!
    Remélem egyszer megismernem mindazon személyeket akik ezen a
    az igen fontos és hasznos oldalon jelenlétükkel kinyilvánítják a véleményüket.
    .
    Természetesen sok sikert és sikeres munkát kívánok Bartus Lászlónak és mindenkinek aki segíti munkáját!
    .
    Isten éltesse az Amerikai Népszava Online oldalt!
    Barátsága, Tisztelettel: K. S.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (20 szavazatból)
  5. bumburi, 16:41
    Sajnálom, hogy nem lehettem ott, személyesen nem találkozhattam veled.
    Elkapott a nátha, hiába igyekeztem bőséges forralt borral helyrehoznom magam, nem sikerült.
    Remélem, jövőre ott leszek a 3.évfordulón.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (18 szavazatból)
  6. megjött a mínuszmagyar

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (15 szavazatból)
  7. Kedves K.S.,és Molnár Géza !
    Elhiszem hogy sajnáljátok. Bár én is csak rövid ideig tehettem a tiszteletemet (haza is kellett utaznom) de az alatt a kis idő alatt is feltöltekeztem.
    Géza!
    A forralt bor nem megoldás egy náthára…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (15 szavazatból)
  8. noam2,
    ++++++++++++++++++++++++++

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (13 szavazatból)
  9. Kedves Kohányisok, köszönjük mindazoknak, akik ott voltak, hogy együtt lehettünk. Köszönjük a segítséget, a lelkesedést, hogy megismerhettük egymást. Akik nem tudtak (esetleg akik nem mertek?) eljönni, azok a torta fotóit még itt is megnézhetik, ahol mindkét gyertya látszik: https://picasaweb.google.com/106602346052926545232/KohanyiTarsasag2Eves
    .
    Ha a holnap esedékes (újabb) világvége is elmaradna, elképzelhető, hogy a 3. évfordulót is megszervezzük. Még az is elképzelhető, hogy esetleg előbb is összehozunk egy “évközi” partit, amennyiben megfelelő érdeklődés, ill. részvételi hajlandóság mutatkozna rá. “Ürügyet” lehet hozzá találni… :-)
    .
    Még egyszer köszönjük minden résztvevőnek, hogy ilyen jó hangulatú, kellemes dálutánt-estét tölthettünk együtt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (20 szavazatból)
  10. Kiegészítés: a (még/formálisan) nem Kohányis résztvevőknek is köszönet, ugyanazokért.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (18 szavazatból)
  11. Gratulálok az AN létrehozóinak és működtetőinek. További munkájukhoz erőt, egészséget és aok támogatót, s természetesen Kellemes Karácsonyi Ünnepeket is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (13 szavazatból)
  12. Boldog születésnapot kívánok én is kedves Bartus úr az AN-nek. Remélem sokáig tudom olvasni az írásait!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (14 szavazatból)
  13. Kohányi társaság, 17:48
    Azért álljunk meg egy szóra.
    “esetleg akik nem mertek”
    Ezt azonmód vondd vissza, mert ilyen nincs !!!
    Kikérem magamnak az ilyen véleménnyilvánítást, melynek nincs valósártartatalma.
    Tisztelettel !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (14 szavazatból)
  14. jav : valóságtartalma

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (13 szavazatból)
  15. Nagyon mérges voltam, ezért tévedtem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (10 szavazatból)
  16. Sok sikert és köszönjük fáradozásaitokat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (11 szavazatból)
  17. Köszönöm az Amerikai Népszava online létét. Sokat segít eligazodni Szép Új Világunkban. Gyakran nem értek egyet Bartus Úr cikkeivel, de utólag mindig rádöbbenek, én tévedtem.
    Még egyszer köszönet érte, és a születésnapi személyes találkozás lehetőségéért is.
    Jövőre veletek ugyanott, vagy máshol.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (13 szavazatból)
  18. Kedves Laci !
    Nagyon köszönjük a sok áldozatot, és hogy a krízis időszakban is kitartottál! Az ANO jelenleg – véleményem szerint – a hajdani Szabadeurópa Rádió szerepét tölti be, mivel a magyar ellenzéki médiumok gyávák, nem szókimondóak, nem egyenesek, így szégyenszemre csak álellenzékként működnek, ezzel megtévesztik a többségi társadalmat, és ráadásul nincs mozgósító erejük sem. Köszönöm nagyon sokak nevében, hogy létezik az Amerikai Népszava Online (ANO) ! BOLDOG SZÜLINAPOT AZ ANO-NAK !!!! ÉS TOVÁBBI BÁTORSÁGOT AZ EGYENESSÉGHEZ, AMIT EDDIG IS KÉPVISELT!

    Álljon itt a cikkből egy részlet, amivel teljesen egyetértek :

    “Az Amerikai Népszava minden olyan tevékenységet, amely a demokrácia hamis látszatának fenntartását segíti, kollaborációnak tekint. Elutasítja az erőszakot, de egyetlen elfogadható magatartásnak a passzív ellenállást, verbálisan a nyílt konfrontációt, a diktatúra megnevezését, és a rendszer teljes bojkottját tartja.
    Ebben semmiféle radikalizmus nincs, demokratikus világban élő emberek számára ez olyan természetes, mint a levegő. Kompromisszumokat demokráciában lehet és kell kötni. De egy diktatúrával szemben nincsenek kompromisszumok.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (14 szavazatból)
  19. Nagyszerű, hogy van egy ilyen újság! Boldog szülinapot!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (15 szavazatból)
  20. Amióta nekem valaki ezt az oldalt ajánlotta csak itt olvasgatok ,és sok embernek ajánlottam már az oldalt,de a legjobban annak örülnék ha nem lenne szükség hírportálra ahol az ember tudja ,hogy amit ott kap az tuti és részlehajlás nélküli.Remélem egyszer ez az idő is eljön addig is köszönet a tisztánlátás esélyéért ami manapság mindennél többet ér.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (13 szavazatból)
  21. Kohányi társaság,
    Minden szép és jó, de …
    Magyarázatot kértem (18:26) arra a megfogalmazásotokra, hogy “esetleg akik nem mertek” eljönni a találkozóra (17:48).
    Nem érkezett tőletek semmi válasz, vajon miért nem?
    Miért nem mertek válaszolni?
    Tisztázzuk ezt a dolgot.
    Üdvözletem!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -4 (6 szavazatból)
  22. Ott voltam, s örülök, hogy ott lehettem.
    Bartos Laci úrnak családoddal együtt és minden olvasónak kívánok
    Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Új Évet!

    / Mellesleg volt forralt bor is megfizethető áron. /

    / Még egy megjegyzés Tisztelt M Géza –
    -ha szeretett kis hazánkban élsz, akkor nem biztos, hogy ilyet kérdeznél./

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (10 szavazatból)
  23. Isten éltessen Téged, Titeket Laci!
    További munkájukhoz erőt, egészséget és sok támogatót, s természetesen Kellemes Karácsonyi Ünnepeket is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (10 szavazatból)
  24. LS, 21:39
    Ha ezt bővebben kifejtenéd, mert ez nekem nagyon rejtélyesen hangzik.
    Kitől, mitől is kell félni?
    Egyébként Magyarországon élek, de az egykori Jugóból telepedtem ide.
    Tiszteletem!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (6 szavazatból)
  25. Kérem, aki teheti, fizessen tagdíjat. Ezerszer jobb helyre küldi, mint a Klubrádió.
    .
    Kényelmes ingyen olvasni a portált. Elképesztő munkába és pénzbe kerül ezt a színvonalat nyújtani. Az AN az egyetlen magyar nyelvű médium, amit olvasásra méltónak tartok.
    .
    Szálljon be a támogatásba mindenki, akinek módja van rá.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (10 szavazatból)
  26. Örülök, hogy ott lehettem. Köszönet Bartus Lászlónak, hogy időt, pénzt energiát nem sajnálva lehetőséget teremt arra, hogy az AN olvashatom. Tulajdonképpen az AN, a Galamus, a Hócipő amit a legszívesebben olvasok. (újságban) Boldog békés karácsonyt kívánok . Kedves Molnár Géza ! Vannak kérdések amikre nem érdemes válaszolni. Az Ön kérdése is olyan.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (11 szavazatból)
  27. kegyelem, 21:55
    Egyre rejtélyesebb ez a dolog.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (5 szavazatból)
  28. Gézuka jobb lenne,ha szépen hazamennél,vihetnéd megaddal a kolontárra öltönyben ,fehér ingben és nyakkendőben (sic) látogató illés zoltánt is!
    Csak azért bátorkodom ezt javasolni,mert úgy látszik te (most sem)itt élsz!
    Jobb lesz neked otthon, mondjuk Kragujevácon. Elegem van belőletek,és ezt ki is mondom, tisztelet a kivételnek) Ti itt mind olyan fideszesek vagytok, de otthon ahol a bőrötökre megy a játék, érdekes,ott nem kértek a fideszesekből! Miért?
    ( tőkés, szász, csáky ,berényi, kovács m., nálatok ágoston),hogy is van ez?
    Érdekes mi nem akarunk beleszólni a dolgaitokba Kolozsváron, Kassán, Beregszászon, nem akarjuk eldönteni,hogy ki legyen a polgármester Zentán, mert az a ti dolgotok . Érted ,hogy mi a bajom?? Attól te még ugyanolyan magyar vagy ,mint én, de otthon fideszkedjetek,ne itt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (8 szavazatból)
  29. Kedves Molnár Géza,
    Én elmentem, de féltem előtte. És tudod miért? Mert sejtettem, hogy egyenes emberek közé megyek, ahol olyasmit kell kiadni magamból amit, olyan emberek között akikkel addig nem találkoztam, máskor soha nem tennék meg.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (5 szavazatból)
  30. Barry1, 22:23
    Hogy én milyen fideszes vagyok, kérlek menj át erre cikkre :
    “Bayer békemenettel fenyegeti a diákokat”.
    A jelenlegi 76 kommentből, a második legtöbb pontozást kaptam, csupán csak egy ponttal lemaradva a legtöbbet pontozottól.
    Olvasd el a kommentemet, utána mondj véleményt az állítólagos fideszes beállítottságomról, oké?
    Addig is fogadd szívélyes üdvözletemet.
    Várom a jelentkezésedet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (6 szavazatból)
  31. ??? 22:48
    Végre valami válasz valakitől, ezt szeretem.
    Én bejelentettem magamat, elkapott a nátha, sajnos ezért a banális okból nem mehettem el.
    Félelmet nem ismerek, azt az egy szaros életünket nem kell félteni. Ilyen szellemben nevelkedtem fel azon a másik bolygón, ahonnan ebbe az országba csöppentem. Amondó vagyok, ne legyünk birkák.
    Kösz a hozzám szólásodat !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (7 szavazatból)
  32. Kedves Géza

    Én csak az utolsó két kommentedet olvastam,és megmondom őszintén az nem tetszett,hogy (ál) naivan kérdezed, hogy ki mit nem mer, és mitől fél. Ezt komolyan kérdezed? Itt és most..?..( Fortélyos félelem igazgat….)
    Ami a határon túliakat illeti nálam nem volt nagyobb rajongójuk (88- ban jó párnak segitettem átszökni Erdélyből. (éjjel ott állt a szekus autó a lakásom előtt)
    Nem akarom ragozni a dolgot ,de sokan elpofátlanodtak. Bele akarnak ugatni olyan dolgokba ,amihez semmi közük.Nem azokról beszélek ,akik itt élnek és
    viselik is a döntésük következményeit Ők 1000 % welcome!!!!! És igenis frászt kapok az Illés Zoltánoktól,a Szőcs Gézáktól a Vidnyánszkytól ,Tőkéstől és az összes erőszakos többitől. Nincs itt elég tróger amúgy is? Nem akarok én senkit (meg)bántani,de azt nem értem,hogy miért kötelező a nagyváradit jobban szeretnem ,mint mondjuk az ózdit vagy a szombathelyit?
    Szóval, ha rosszul itéltelek meg ,elnézést kérek és üdv. a fedélzeten!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (9 szavazatból)
  33. Molnár Géza
    Most látom milyen támadás ért.
    Valamit érts meg. ” Fortélyos félelem igazgat”, és ez sajnos ma, Magyarország.
    Én nem féltem, de a családom engem félt.
    Mindig azt mondom, egy életem van, és nem hagyom, hogy megfélemlítsenek!Se azt hogy zsaroljanak. Nem is tudnának mivel.
    Neked tudnod kell milyen ez, mert ahonnan jöttél ott sem volt ismeretlen ez a helyzet.
    Úgy hogy nyugi, ne sértődj meg,szerintem ne direkt sértettek meg.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  34. Először is:
    rohadtul érzem magam amiatt, hogy nem lehettem ott! Ha jövőre szaros madzaggak kötöznének le, azt is el fogom rágni, hogy ottlehessek.
    Másodszor:
    köszönöm neked Bartus Laci az AN-t! Kevés időt tudok olvasással tölteni (tévét szinte sosem látok), az szinte kizárólagosan az AN. De mindig késő este, amikor már nem győzöm. Néha ugyan berágok, de mégis felüdülök.
    Kösz!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  35. Bumburi

    Ne várjuk el senkitől ,hogy rettenthetetlen legyen. Vannak családos emberek,szegények ,betegek, kiszolgáltatottak.
    Féltik azt a keveset ,ami még van ,ami még megmaradt.
    De ,ha minden “rendben” van ,akkor sem várható el senkitől ,hogy ő legyen Dugovics Titusz. Ma 2012- ben európa kellős közepén erről kell beszélnünk?
    Gondolta volna ezt bárki is 20 évvel ezelőtt? Még 3 éve se.Úgyhogy senki ne kérdezze azt,hogy “MITŐL FÉLSZ.? Normális ember persze,hogy fél.
    ( A többi meg nem vallja be!!) Abnormális helyzet, de mi főztük!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  36. Barry1, 23:13
    Barry , én egyébként tudtam, hogy egy húron pendülünk, vagyis hogy hasonló nézeteink vannak. Úgy mint másét, a te hsz-eidet is pozitívan szoktam értékelni.
    Ez egy jó honlap, talán a legjobb is a bő kínálatból, és ami a lényeg : kiváló a társaság. Én igazán sajnálom, hogy nem találkozhattam sokakkal ezen a talákozón. Jó, persze egy kicsit rájátszottam erre a félelem-témára, érzékelem azért a valódi helyzetet. Ezt használja ki a hatalom, Orbánnal az élen. Nem kell magunkat hagyni. Lám a diákok, nem félnek, okosan csinálják a dolgot. Furcsán hangzik, példát vehetnénk róluk. Végre egy okosabb generáció!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  37. Barry1
    nem várom el,dehogyis! És sajnos erről (is) kell beszélnünk!
    Jó éjt, én léptem!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  38. Üdvözlet a jubiláló ünnepeltnek és a portál olvasóinak!
    .
    Maeldron
    “Elképesztő munkába és pénzbe kerül ezt a színvonalat nyújtani. Az AN az egyetlen magyar nyelvű médium, amit olvasásra méltónak tartok.”

    Igazad van. Rajtunk, illetve a hozzászólások nyelvezetén is is múlik, milyen színvonalú az AN. Köszönet érte, ha az AN igényesebb látogatók körében is kultúrált és olvasóbarát portálként kerül be a köztudatba.
    Csak így tovább!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  39. Bumburi A válasz 16:43 ezen a topicon! good night! (ezt azért irtam angolul,hogy
    ion3 is értse!)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (4 szavazatból)
  40. bumburi, 23:18
    Kösz a megértésedet, mi tagadás, jól estek hozzám intézett szavaid.
    Sok mindent azért már megtanultam itt Magyarországon, nagyon sok dologgal viszont nem értek egyet. Nem mennék bele most a részletekbe, csak ami a csúcs nálam, ami kiveri a biztosítékot : sehogyan nem tudom megszokni a zsidógyűlöletet, felmérésem szerint minden harmadik magyar ezzel van megfertőzve. Milyen is ez a magyar oktatás, hogy ezt a témát nem kezelték le megfelelő módon az iskolákban. Fiatal gyerekek zsidóznak, az eszem megáll.
    Kösz és üdvözöllek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  41. Molnár Géza

    Persze,egy új “okosabb” (okosabb?, majd meglátjuk!) generáció.?Remélem!
    De a cehhet,azért apukának (meg anyukának )kell állni. Lakás ,kaja, ruha,
    miazmás…….Úgyhogy a diákoknak azért kicsit könnyebb…Apuka sem hülyébb (sőt!)csak hát ő nem kockáztathatja olyan könnyen az egész család megélhetését.( a közvéleménykutatások szerint az idősebbek a legfidesztelenebbek!)
    Azért ezt ne felejtsük el! de hajrá diákok!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  42. Kedves AN, Kohányi Társaság és Hozzászóló Közösség!
    Boldog szülinapot!
    Köszönöm a partit!
    A jó társaságot, a finom tortát és a kellemes hangulatban békés duruzsolást!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  43. Kedves Géza, elnézésedet kérjük, hogy nem reagáltunk, de ennek egyszerűen csak az az oka, hogy a KT-titkárság :) nem járt errefelé. Ugyanis mi is emberek vagyunk, akik egyrészt napközben munkahelyi feladatainkat látjuk el, másrészt (legalább is a titkárság egy része) történetesen szintén meg vagyunk fázva.

    Itt Téged eddig egyetlen bírálat ért, de az sem tőlünk, hanem bumburitól, aki kétségbe vonta, hogy a forralt bor megoldás lenne a náthára. Ebben a kérdésben a KT-titkárság nem foglal állást, mivel a nátha gyógymódjait illetően a titkárság véleménye sem egységes. :)

    Ami az “esetleg akik nem mertek?” kitételt illeti, az természetesen nem Rád, hanem olyanokra vonatkozott, akik a találkozóra még csak nem is jelentkeztek, pedig alapjában véve szívesen eljöttek volna. És egyáltalán nem lehet neheztelni rájuk sem, hiszen tökéletesen érthető, ha valaki félti a munkahelyét, esetleg gyerekei vagy unokái munkahelyét vagy egyéb érdekeit. Ezek az aggályok ma Magyarországon tökéletesen érthetők. Senkitől nem várjuk el, hogy olyan kockázatot vállaljon, amellyel adott esetben nemcsak magát (mert azt vállalhatja), de saját kapcsolati hálóját veszélyezteti.

    Mindenesetre ha félreérthetően fogalmaztunk, kérjük, bocsáss meg – őszintén szólva nekünk eszünkbe se jutott, hogy az idézett megjegyzést bárki konkrétan magára veszi, arra pedig különösen nem, hogy abból bárki sértő szándékot érez ki.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (11 szavazatból)
  44. Az évfordulón baráti üdvözletemet küldöm minden demokratikusan gondolkodó AN olvasónak!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  45. Kiegészítve saját magam, természetesen a létrehozóké, és fenntartóké a legnagyobb gratula!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  46. GYÓGYULJATOK!
    Ehhez tanácsom van. Tavaly jöttem rá, amikor majd egy hétig nyavajáztam.
    A baj oka kétszeresen a Nap hiánya.
    Egyszer azért: mert hideg van, ezért lehet megfázni. De vannak emberek, akik átfagynak aztán felmelegednek és semmi bajuk.
    Másodszor azért: mert kifogyott a D-vitamin!
    Amikor erre rájöttem és bekapkodtam a D-bogyókat, egyetlen nap alatt rendbejöttem! Én többet nem leszekinflenzás vagy náthás!
    De ezt ne mondjátok el az orvosoknak! Erre ők nem tudnak rájönni, csak mérnök ember!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  47. Gratulálok a két éves évfordulóhoz és további sok sikert kívánok!
    Nekem sajnos nem volt lehetőségem a megünneplésén részt venni.
    “Az Amerikai Népszava a liberális demokrácia, a szabadversenyes kapitalizmus és a társadalmi szabadság pártján áll, és ebben nincsenek fokozatok. ”

    Igen, emlékszem így indított az AN. Ahogy látom, a szerkesztők tartják is magukat elkötelezettségükhöz.Sajnos ez a hozzászólásokban sokszor nem tükröződik.Jó lenne ha néhányan tisztáznák magukban a fenti fogalmakat!

    Nade nem akarok ünneprontó lenni. Az AN nagyon sokat tett a szemek felnyitásáért, a valós tények megismeréséért!
    A szerkesztőség tagjainak, minden olvasónak, hozzászólónak nagyon Boldog Karácsonyi Ünnepeket és Boldogabb Újévet Kívánok. Továbbá kívánom, hogy az AN-nek jövőre már ne kelljen e fennmaradásáért küzdenie, maradjon meg így ahogy van. Nekünk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  48. Sok boldogabb szülinapot, boldog békés ünnepeket és új esztendőt kívánok! :)
    Sajnálom, hogy a részvételt nem tudtam beütemezni. :(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (7 szavazatból)
  49. Boldog szülinapot! Jövőre is újra itt és újra így!
    Kellemes karácsonyi ünnepeket és boldog új évet kívánok minden AN-olvasónak!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  50. Molnár Géza 2012. december 20. csütörtök 23:54 kommentre:

    “Lám a diákok, nem félnek, okosan csinálják a dolgot. Furcsán hangzik, példát vehetnénk róluk. Végre egy okosabb generáció!” – Nos, korábban is volt már rá példa, hogy diákok “forgattak világokat”. Hogy a diákok nem, vagy kevésbé félnek, annak úgy gondolom, hogy egyszerű racionális oka van: a diákságnak van a legkevesebb vesztenivalója a társadalmi egyéb rétegeihez képest. Többnyire nincs még saját családjuk, se gyerekük, se unokájuk, se fix anyagi-tárgyi bázisuk, továbbá – különösen manapság – legmobilabbak: a világ más égtájai felé megpattanhatnak, nyelvtudás, fiatal erő, ambíció – mind mind ezt segíti. Nem véletlen, hogy a fidesz röghöz akarja őket kötni. Fiatalok, ne hagyjátok! Ha valakik, csak ti vagytok képesek a fidesz bástyáin réseket ütni.
    .
    Bár nem tudom feloldani az ellentmondást: ha – a közvélemény kutatások, szociológiai tanulmányok szerint – a szélsőjobbos, náci (eufemisztikusabban: antiszemita & cigányellenes) eszmék a diákság körében különösen túlsúlyosak, akkor hogyan is lehet bízni abban, hogy a demokrácia lehetőségét a diákság fogja visszaszerezni?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Kezdet és vég 2014. május 19. hétfő | AN

A Magyar Narancs felzárkózott az AN mellé 2014. március 25. kedd | AN

Gyarmati Fanni emlékére 2014. február 16. vasárnap | AN

Segédanyag külügyes zöldfülűeknek 2014. február 6. csütörtök | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos