Ronai and Ronai
AMERIKAI

Kétéves az Amerikai Népszava új online kiadása 2012. december 20. csütörtök 16:27 | Kohányi Társaság

  • Hozzászólások(61)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Kétéves az Amerikai Népszava új online kiadása

Budapest – A Kohányi Társaság tagjai megünnepelték az Amerikai Népszava új website-jának második születésnapját.

Két évvel ezelőtt, 2010. december 20-án, az Orbán-féle médiatörvény elfogadásának napján kezdte meg működését az Amerikai Népszava megújult website-ja, a nepszava.com. A második születésnapot Budapesten a Kohányi Társaság tagjai jó hangulatú baráti találkozó keretében ünnepelték meg. A születésnapi tortát – a tavalyihoz hasonlóan – most is a Kohányi Társaság szimbóluma, a kék-fehér-piros csíkos gömb díszítette.

A fejlett technika segítségével az Amerikai Népszava tulajdonosa, Bartus László is bekapcsolódott távolról az ünneplésbe és a társalgásba.

A résztvevők kellemes élményekkel gazdagabban, és azzal a reménnyel indultak haza, hogy hasonló találkozásoknak a közeljövőben újra részesei lehetnek.

Az Amerikai Népszava boldog születésnapot és hosszú, boldog életet kíván olvasóinak, mert egy újságot mindig az olvasói éltetnek. Az AN szerkesztősége abban a hitben köszönti olvasóit, hogy két év alatt – anyagi helyzeténél fogva meglehetősen hullámzó színvonalon, de – értékrendjét tekintve egy markáns, egyedi arculatot felmutató online újság született, amely abban bízik, hogy kinőve a gyerekbetegségeit, egészséges, szép felnőtt lesz belőle, és az eredeti koncepcióját megvalósítva nyújthat majd egy amerikai újságot magyar nyelven az olvasóinak, a demokratikus értékeket és a szabadság levegőjét hordozva.

Esetenkénti gyermeklázai ellenére, amelyek egy kétéves csecsemő esetén szokványosak, az AN a legkövetkezetesebb ellenfele a diktatúrának. Az Amerikai Népszava a teljes szellemi, lelki és fizikai szabadság hirdetője. Semmiféle kompromisszumot nem fogad el egy olyan rezsimmel, és annak kiszolgálóival, amely az emberi jogokat korlátozza, a hatalom kizárólagos gyakorlására épül, amely felszámolta a hatalommegosztás elvét, a fékek és egyensúlyok rendszerét. Ennek szellemében az Amerikai Népszava az Orbán-rendszert gyökeresen utasítja el, nem ismeri el a hazug módon készült illegitim alaptörvényt, amellyel felváltották a domokratikus alkotmányt, és az arra épülő összes törvényt sem. Az AN ennek szellemében elutasít a rendszerrel való mindenféle együttműködést, kollaborációt, elfogadhatatlannak tartja az olyan ellenzéki magatartást és ellenzéki sajtót, amely vitatja a demokrácia felszámolását, amely demokratának tartja Orbánt és pártját, illetve legitimnek a fennálló rendszert. Az AN a sajtó klasszikus funkciójának megfelelően elfogulatlan kritikusa a közélet minden szereplőjének.

Az Amerikai Népszava a liberális demokrácia, a szabadversenyes kapitalizmus és a társadalmi szabadság pártján áll, és ebben nincsenek fokozatok. Vagy van, vagy nincs. Ezért elutasít minden relativizálást, Magyarországot megszállt területnek tekinti, amely felszabadításra vár, az alkotmányos államcsínyt elkövetőket, Vatikán állam ideológiai kiszolgálóit, az állami vagyont magánvagyonként kezelőket bűnözőknek, hazaárulóknak tartja, akiknek bíróság előtt kell felelniük tetteikért. Magyarország jelenleg egy kiépült, nem totális diktatúra, amelyben a demokrácia díszletei között egy ember önkényuralma zajlik, aki rendeletek útján kormányoz, amelyeket formálisan megszavaz egy parlamentnek látszó, de annak semmilyen demokratikus normáját be nem tartó képződmény. Az Amerikai Népszava minden olyan tevékenységet, amely a demokrácia hamis látszatának fenntartását segíti, kollaborációnak tekint. Elutasítja az erőszakot, de egyetlen elfogadható magatartásnak a passzív ellenállást, verbálisan a nyílt konfrontációt, a diktatúra megnevezését, és a rendszer teljes bojkottját tartja.

Ebben semmiféle radikalizmus nincs, demokratikus világban élő emberek számára ez olyan természetes, mint a levegő. Kompromisszumokat demokráciában lehet és kell kötni. De egy diktatúrával szemben nincsenek kompromisszumok.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.8/5 (25 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +25 ( 35 szavazatból)
Kétéves az Amerikai Népszava új online kiadása, 4.8 out of 5 based on 25 ratings

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(61)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

61 Reader’s Comments

  1. Szerettem volna ott lenni, de nem kaptam értesitést, hogy hol lesz. Elnéztem valamit ? Azt hittem szomorúan, hogy gyülekezőhely hiányában elmarad….
    e-Vita, nagyon sajnálom !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  2. Kedves vikus,

    nagyon sajnáljuk, hogy elkerülte a figyelmedet az értesítés:

    http://nepszava.com/2012/11/magyarorszag/ket-eves-lesz-az-amerikai-nepszava.html

    Sebaj, biztosan rendezünk újabb találkozót; legközelebb talán már kedvezőbb időjárási feltételek mellett, valamikor késő tavasszal vagy a nyár elején. Ha írsz a Kohányi Társaság e-mail címére, amelyet a fenti linkre kattintva könnyen megtalálsz, akkor e-mailben is fogunk értesítést küldeni a következő találkozóról. Reméljük, hogy azon személyesen is találkozni fogunk Veled.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  3. Még sok boldog szülinapot AN, köszönjük az értő elemzéseket, a társ-i folyamatok és jelenségek pontos megfogalmazását, megnevezését, a kompromisszumok nélküli kritikákat a regresszív jelenségekkek és azok képviselőivel szemben, és azt a támogatást, bíztatást, h nem mi bolondultunk meg, amikor tágra nyilt szemekkel és fülekkel érzékeljük a körülöttünk folyó őrületet, hanem ez az ázsiába tartó út következménye. Köszönöm sok hozzászólónak az értékes gondolatait és természetesen B Lacinak, h fáradtságot nem kímélve, lelkesen igyekszik mindigigazságot megfogalmazva segítse eligazodásunkat a magyar.valóságban.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  4. Még sok boldog szülinapot AN, köszönjük az értő elemzéseket, a társ-i folyamatok és jelenségek pontos megfogalmazását, megnevezését, a kompromisszumok nélküli kritikákat a regresszív jelenségekkek és azok képviselőivel szemben, és azt a támogatást, bíztatást, h nem mi bolondultunk meg, amikor tágra nyilt szemekkel és fülekkel döbbenettel érzékeltük a körülöttünk folyó őrületet, hanem ez az ázsiába tartó út következménye. Köszönöm sok hozzászólónak az értékes gondolatait és természetesen B Lacinak, h fáradtságot nem kímélve, lelkesen igyekszik mindig feltárni az igazságot, segítve ezzel eligazodásunkat a magyar.valóságban. Mindenkinek boldog ünnepeket kívánok és remélem jövőre veletek még szélesebb olvasói táborral folytathatjuk ezt az együttgondoelkodást, egymás bátorítását. Kedves Laci köszönet neked mindezért! :-) :-) :-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  5. Kohányi társaság, 4:48
    Köszönöm kielégítő válaszukat.
    Csak érdekességként, milyen gyógymódot alkalmaztam anno a félelem kiiktatására.
    Eszék, Horvátország, 1991 augusztus
    Egész nap aknavatőkkel lőtték a várost, különösen éjjel. A búvóhelyen voltam, de iszonyatosan féltem, bele-beleremegtem minden becsapódásnál. És ez szüntelenül, nap mint nap. Nem bírtam már tovább.
    Egy hülye gondolat, épp azért is !, és kimentem éjjel a vaksötét utcákra, egész éjjel bolyongtam így, sehol senki, minden percben vártam a közeli becspódást. Nem történt semmi azon az éjjelen !
    Pár hónapig még ott voltam egyre erősödő bombázások közepette. De már nem remegtem, ez megszünt mint a karikacsapás.
    Várom a következő találkozót, az AN-esre gondolok.
    Üdvözletem!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  6. Molnár Géza

    Dober dan, Bocs a Kragujevacért, ezt benéztem, elnézést mégegyszer.
    Szeretem Horvátországot, különösen Istriát és főleg Porecet.
    Üdvözlettel : Barry1

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  7. Barry1, 21:48
    Én is üdvözöllek Barry1 !
    Még a végén pajtikák leszünk :))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  8. Bocsánat a dupla és hibás küldésért, telefonról írtam és úgy nagyon pocsék átlátni a szöveget és javítani is, üdvözletem a a kedves olvasótársaknak!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  9. Köszönöm, hogy van ez az újság !
    Sok-sok boldog születésnapot!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  10. *
    1; 2; >>BIS HUNDERTZVANZIG !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!>
    *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  11. Elkerülte figyelmemet, hogy jelentkezni kellett volna. Sajnálom.
    irok az e-mail cimre a hirekért.
    Köszönöm a téjékoztatást.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Kezdet és vég 2014. május 19. hétfő | AN

A Magyar Narancs felzárkózott az AN mellé 2014. március 25. kedd | AN

Gyarmati Fanni emlékére 2014. február 16. vasárnap | AN

Segédanyag külügyes zöldfülűeknek 2014. február 6. csütörtök | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos