Ronai and Ronai
AMERIKAI

Alaptörvényellenes a hittani listázás 2012. december 9. vasárnap 16:52 | AN

  • Hozzászólások(48)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Alaptörvényellenes a hittani listázás

Budapest – A Fidesz gyakorlatilag csak a demokratikus fékeket vette ki a köztársasági alkotmányból, amelyet kommunistának hazudott, emiatt számos olyan jogállami elem benne maradt, amelyek összeegyeztethetetlenek a klerikál-fasiszta Orbán-rendszerrel. Ilyen bent felejtett paragrafus például az, hogy mindenkinek joga van a lelkiismeret szabadságához, és ahhoz is, hogy azt kinyilvánítsa, vagy a kinyilvánítást mellőzze. Emiatt alaptörvényellenes a hitoktatás listázása és nyilvántartása.

A hit és a vallás magánügy, nem tarthatja nyilván az állam, sem más intézmény, hogy kinek milyen vallása van, hívő vagy ateista. Márpedig az iskolai hitoktatás listázása ezt jelenti. A kommunizmusban tartották nyilván utoljára, hogy kinek a gyereke jár hittanra, és a szülők emiatt hátrányt szenvedtek. Az újabb ideológiai diktatúrában pedig az szenvedne hátrányt, aki nem járatja hittanra a gyerekét, mert a pap a kereszténydemokratákon és a Fideszen keresztül utánuk nyúl a szülőknek. A listázás eleve felszámolja a szabadságot, mert az emberek tudják, hogy ha a gyereket erkölcstanra és nem hittanra íratják, egyesek az állásukat is elveszíthetik, de mindenképpen hátrányos helyzetbe kerülnek. Ezért a szülők inkább hittanra íratják a gyereket akkor is, ha nem hívők, vagy nem katolikusok. Negatív listázás is létezik: az is lista, ha valaki nem kerül fel a “keresztények” listájára. Ez semmivel nem jobb, mint Gyöngyösi képviselő direkt listázása.

Vadai Ágnes, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője december 5-i sajtótájékoztatóján tiltakozott az ellen, hogy az iskolás gyermekek szüleinek nyilatkozniuk kell: a kötelező hit- és erkölcstanoktatáson belül gyermekeiknek a hit- vagy az erkölcstant, az előbbin belül pedig mely vallásfelekezet hittanát választják. Mint a képviselő rámutatott: ez a családok vallási hovatartozásának listázását jelenti; az állam így a közoktatási rendszeren keresztül nyilvántartja, hogy az adott településeken ki hívő és ki nem, illetve, hogy ki melyik felekezethez tartozik.

Vadai sajtótájékoztatójára válaszul a KDNP közleményt adott ki, amelyben fölhívta a képviselő asszony figyelmét: „több lehetőség közül képtelenség úgy választani, hogy ezen választás eredménye valahol ne legyen nyilvántartva”.

A KDNP-nek ebben az egy megjegyzésében vitathatatlanul van valami igazság. Ebből viszont az következik, hogy nem csak a szülői nyilatkozat megkövetelése és annak nyilvántartása, hanem maga a hit- és erkölcstanoktatás kötelezővé tétele is alkotmányellenes. Az Alaptörvény VII. Cikkének (1) bekezdése szerint ugyanis „Mindenkinek joga van a gondolat, a lelkiismeret és a vallás szabadságához. Ez a jog magában foglalja…azt a szabadságot, hogy vallását vagy más meggyőződését… kinyilvánítsa vagy kinyilvánítását mellőzze…”. A kötelező iskolai hit- és erkölcstanoktatás előírása viszont elengedhetetlenné teszi, hogy a szülők a fenti nyilatkozatot megtegyék és ezzel vallási meggyőződésüket kinyilvánítsák, továbbá, hogy a közoktatási intézmények ezt tartsák is nyilván. Az előbbi nyilvánvalóan az Alaptörvény idézett rendelkezésébe ütközik, az utóbbi ráadásul tartalmában semmiben sem különbözik a Jobbik képviselőjének november 26-án, az Országgyűlés ülésén tett, a vallási meggyőződés nyilvántartását szorgalmazó javaslatától, amely országos fölháborodást keltett, és ami ellen a Fidesz vezető politikusai is tiltakoztak.

A Demokratikus Koalíció éppen ezért arra kéri az ombudsmant: forduljon az alkotmánybírósághoz, a kötelező iskolai hit- és erkölcstanoktatást előíró jogszabályok alkotmányellenességének megállapítását indítványozva.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.7/5 (31 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +42 ( 48 szavazatból)
Alaptörvényellenes a hittani listázás, 4.7 out of 5 based on 31 ratings

Címkék:, , , , , , , ,

  • Hozzászólások(48)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

48 Reader’s Comments

  1. http://hungarian.hungary.usembassy.gov/constitution_in_hungarian.html
    Az USA Alkotmánya magyarul.
    Az Egyesült Államok Nagykövetsége Budapest, Magyarország

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (19 szavazatból)
  2. Az USA Alkotmánya 225 éves és ezalatt kevesebbet módosították mint a fityisz-kdnp alaptörvényét. :(((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (32 szavazatból)
  3. Jellemző a kdnp szívonalára, hogy csak egy ilyen harmatgyenge reagálásra tellett tőlük. Biztosan Alkesz Pityu válaszolt, és még nem ivott eleget.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (29 szavazatból)
  4. Apuuuuuuu hát elkezdődőtt ????!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (21 szavazatból)
  5. Jelenleg Vadai és párttársai a demokratikus értékrend legkövetkezetesebb védelmezői. Csak gratulálni és sok erőt kívánni lehet, ezeknek a bátor embereknek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +50 (54 szavazatból)
  6. A legaljasabb dolog az erkölcstan hitvallási alapú állami iskolai kötelező oktatása.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +34 (44 szavazatból)
  7. Már a népszámláláskor is eléggé forszírozták a vallási hovatartozást. Sőt!
    Miután közöltem, hogy ez magánügy, ettől függetlenül Istenhívő vagyok, de nem járok templomba, nekem ne prédikáljon egy pap sem, ne politizáljanak a szószékről. Az összeíró hölgy kioktatott, hogy ő apácáknál nevelkedett, meg hogy ilyen, olyan helytelen a gondolkodásom stb….Nálam a hittérítés nem jött be, nem vagyok megvezethető. Unokabátyám a piaristáknál érettségizett, utána lett ateista.
    Véleményem, hogy az egyház tartsa el magát a hívők adományaiból (az 1%-ot is beleértve), a hívők fizessenek egyházi adót, az egyházak pedig adózzanak belőle.
    Mit tesz az egyház a szegényekért, az elesettekért, az éhező gyerekekért?
    Az nem elég, hogy imádkozzunk Istenhez!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +33 (43 szavazatból)
  8. Ez nem szokta zavarni a diktátort! Holnap átirattatja az alaptörvényt!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (22 szavazatból)
  9. egyettértûnk, de hogy van az, hogy egyforma a nick name?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  10. Erkölcstan…
    Ezek akarnak erkölcsöt oktatni, EZEK? Tolvajok és hazugok gyülekezete!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +30 (34 szavazatból)
  11. nopasaran
    engem hol balosnak hol jobbernek titulálnak, pedig csak demokrata próbálok lenni eléggé méretes toleranciával.
    Azt viszont tűrhetetlennek tartom, hogy az erkölcstant összemossák a hitvallással, megpróbálva azt az utóbbival kisajátítani.
    Minden ilyen fajta kisajátítás vége kirekesztés, azaz fasizmus, vagy nácizmus.
    :(((((((((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (29 szavazatból)
  12. Nem hinném, hogy az ateisták, vagy materialisták kevésbé humánusak a vallásos embereknél, sőt szerintem az egyes vallási felekezetek, világvallások egymással való rivalizálása sokkal több kárt okoznak egymásnak, az emberiségnek a történelem tanúsága szerint, mint az előbb említettek.
    Ezt a fórumot nem kellene hittérítésre használni! :(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (32 szavazatból)
  13. Kedves nopasaran! Erkölcstan az iskolákban: Hadd szóljon. Hittan a templomban: Áldásom rá. Fordítva nem megy. Ez a baj. Nem átjárható – ezt neked kéne a neved alapján a legjobban tudni. Ebben az esetben az erkölcs és a hit nem azonos fogalmak. Elképesztő tévedésben vagy, ha azt gondolod, tartást, erkölcsöt, csak a hit adhat, és az általad felsorolt emberi tulajdonságokat csak a hit képes kordában tartani – de gondolom ezzel te is tisztában vagy. Mint ahogy azzal is, hogy az AN kommentelői nem az erkölcsi nevelést utasítják el – és ennek semmi köze a baloldalisághoz – hanem a butaságot. A túlbuzgó hittérítést, melyben már nem csak a pokol fenyegeti az eretnekeket, de a létbizonytalanság is. A jelenlegi kormány nem vesz tudomást arról, meddig terjed a felhatalmazása. A hittan a oktatása az egyházak feladata, a szülő döntése – hozzáteszem, ezzel vitába szállnék – és mint vallási tevékenység abszolút magánügy. A nem vallásos iskolákban maximum szakkörként van keresnivalója – ha van rá igény és belefér az iskola költségvetésébe. Ennyi. Ha ez szerinted balos, akkor a vagy az eszed “bajos”, vagy te vagy Szörnyeteg Lajos. :D

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (28 szavazatból)
  14. minden szabad ember azt a valást gyakorolja amelyiket akarja,kivételesen senkinek nincsen kőze hogy megtéricsen (politikusok) valakit ,evel csak el riaszák azt a kevés hivőket is akik még maradtak,——————————-talán nem boszorkány űldőzők.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (6 szavazatból)
  15. nopasaran
    2012. december 9. vasárnap
    22:18
    Erre a válaszomat kiváló társunk

    Za’Kant E-manual
    2012. december 9. vasárnap
    22:11
    Helyettem is leírta. :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (10 szavazatból)
  16. nopasaran
    2012. december 9. vasárnap
    22:18
    „A szeretetről, a szeretet elvéről tanítani,…”
    No de az erkölcstan az nem szeretettan. Hanem a társas együttélés bizonyos normáinak, fogalmainak a tartalmát, eredetét, működését, alakulását, stb. vizsgáló kognitív tudomány.
    .
    „…ezen passzusokat /Ne ölj, ne lopj, stb./ sulykolni, igenis besulykolni…” . Hm. A legjobb „sulykolás” talán az olyan környezet volna, amelyben folytonosan érezhető, és szigorúan működik az ölés, lopás kérlelhetetlen, és súlyos elítélése. A fogalmi elemzés hasznos, sőt szükséges, de a legkevésbé sem helyettesíti, nem is egészíti ki, hanem („mindössze”) értelmezi és összefüggésekbe helyezi a szocializáció során elsajátítottakat.
    .
    „Csak nemesebb lehet az élete annak az embernek,…” A pátosz nem érv, így nem ide való. Van helye az életben, csak máshol.
    .
    .„HIT NÉLKÜL NEM LEHET ÉLNI.” – nekem idáig még sikerült.
    .
    Az egyes vallások fejlődése, alakulása, a babonaszerű kezdetektől az antropomorf istenalakokon keresztül az egyre elvontabbá váló (és így a reális ismeretekkel való leleplező ütközést elkerülő) istenekkel világossá teszi a vallások ember-alkotta mivoltát.
    .
    De hogy a vallási rendszerek valamely államhatalommal szövetkezve milyen emberellenes erővé válhat, arról már itt is sokat olvashattál (volna).
    .
    .
    Elég szikes vidék lehet ez itt errefelé egy hittérítőnek :- ((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (18 szavazatból)
  17. nopasaran
    Igazad is lehet, én elfogadom. Csakhogy nem ez a kérdés. A kérdés az, hogy ráerőltetheti-e a hitét valaki a gyerekemre? Se a hitet se az akaratát!
    A hitet oktassák a plébánián annak, akinek erre igénye van.
    Élni és élni hagyni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (22 szavazatból)
  18. Lám! Újra itt van nopasaran, és hinti az igét. Gyanús. A logikája. Ismerős.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (14 szavazatból)
  19. tisztelhölgyeimésuraim

    .
    .

    Kedves Nopasaran !
    .
    Bizony Hitler Adolfot katolikusnak nevelték és, mint . g y e r m e k . nem csak hittanra járt az átkozott, de még ministrált is. Meg kell mondjuk azt is, hogy visszaemlékezéseiben nagy “elismeréssel” nyilatkozik az egyház, illetve annak művelőinél tapasztalt megbecsülésre méltó, “magasfokú szervező tevékenységre” melyből ő maga is sokat tanult.
    Ezen kívül meg kell, hogy említsem a Görögkeleti Egyház papnelvedéjét (teológiáját) megjárt és eredménnyel végzett Joszif Viszárjonovics (Sztálin)-t is, aki úgyszintén . g y e r m e k k o r á b a n . szívta magába a h i t e t, illetve a vallásos műveltséget.
    Nem akarom ezekhez sorolni, de kénytelen vagyok a Szent Inkvizició utódaként funkcionáló Hittani Kongregáció évtizedeken keresztül praktizáló elnökét Joseph Ratzinger bíboros urat aki, bár szintén mélyen vallásos nevelésben részesült gyerek korában, eme jámborsága sem akadályozta meg abban, hogy tagja legyen a gyilkos eszméket népszerűsítő Hitlerjugendnek s – ha jól tudom – később az SS-nek is. Majd nyilván a mélységes és őszinte megbánása tette őt alkalmassá arra, hogy a Bíborosi Testület éppen őt válassza ki a pápai trónus elfoglalására, melyet egyháza nagy megelégedésére ma is ahhoz méltón birtokol…
    .
    Kellenek e még visszataszítóbb emberi példák a fönti érveid cáfolatára ?
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (24 szavazatból)
  20. Mi az hogy nem oszt és nem szoroz?Ne gyűjtsünk muníciót az Orbán utálatához?
    Orbán elfelejtette ezidáig nyilvánosságra hozatni a népszámlálás eredményeit.
    nehogy megtudjuk, hogy mennyi a hívő, vagy mennyi az azt elutasító.
    Nagyon átlátszó. Közben mázsaszámra adja az egyházaknak a támogatást.
    De hát már erről írtam.
    ne tessék már itt hitet téríteni, mert kb nem áll össze a kép,ha az előző kommentekkel összevetjük. Kit akar nopasaran megtéveszteni?
    Azt mondja kell a hit.
    Igen! magunkban! Hinnünk kell abban hogy jobbak leszünk, hinnünk kell a bennünk lévő krisztusi szeretetben, és hinnünk kell hogy meg tudjuk csinálni…

    De nem kell hinnünk azoknak, akik erőszakkal akarnak beterelni a vallás aklába!
    Nem kell hinnünk a sunyi terjesztőkben, és manipulátorokbn!
    És főleg! Nem kell, TILOS hinni aljas, mocskos szándékú embereknek. Legyen az akár a kormány, akár nopasaran, akár Semjén!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  21. Tisztelt nopasaran,
    “Ám vajon nem jelent-e fogódzót az emberi kapcsolatok alakításában, az önuralom megszilárdításában, az állati eredetű brutális hajlamaink mérséklését, visszafogását illetően, ha tételszerűen ismertek előttünk ….”
    ez a megjegyzésed először is elképesztett, és – bár ők nem hatalmaztak fel – az állatok nevében visszautasítom.
    .
    Ám, amikor a kommentek követésében idáig jutottam: “… ezen passzusokat /Ne ölj, ne lopj, stb./ sulykolni, igenis besulykolni az ifjú és még fogékony agyakba, nem ártalmas, nem kártékony, mondhat akármit. “, akkor már igenis megijedtem!!!!!!
    Ahogy folytatod, még rémisztőbb: ” Ez nem vezet fasizmushoz, nácizmushoz, ez nemesítheti az embert, ha van rá hajlandósága…”
    .
    Természetesen, vagy nem természetesen nem a hittel, vagy a hitetlenség hitével van “bajom”.
    Az a legszörnyűbb számomra, ahogy ezt a legtermészetesebb és legnyilvánvalóbb “módszerként” tálalod.
    Nagy szeretettel ajánlom Neked és kommentársainknak Alice Miller “Kezdetben volt a nevelés” c. könyvét.
    Ebből kiolvashatjátok, hogyan lett ez a brutális “belesulykolom” módszer az erőszak és a fasizmus melegágya. S az még napjainkban is!
    .
    Noparasan! Nem akarom jóindulatodat kétségbe vonni a jézusi tanítások szélesebb körben való terjesztésével kapcsolatban. Szeretném felhívni a figyelmedet azonban arra, h miután a keresztény gyülekezetek egyházzá szerveződtek, bizony, bizony az eredeti tanítások elferdültek, s rossz kezekbe kerültek. Amit ma a kereszténynek nevezett egyházak tanítanak, közük nincs az eredetihez. Jelszavakként használják a szeretet, megbocsátás stb. szavakat, azok valóságos értelmezése és megélése nélkül. Ez több, mint szomorú!
    .
    Jézus tanai a lehető legrosszabb kezekben vannak manapság is.
    Ezért félelmetes a Mo-i tendencia ma!
    Olvassátok a fentebb említett könyvet, s lehull a hályog a szemetekről a nevelésnek nevezett idomítást felismerve.
    Így kapcsolódik szorosan egymáshoz a rezsim “oktatási” politikája és egyházpolitikája. És így kapcsolódik a fasizmushoz is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (16 szavazatból)
  22. .
    *Világnézetre és erkölcsre mindenki oktassa maga a gyermekét, mert az magánügy.
    A gyerekek vallási alapon történő bejegyzése – mert tulajdonképpen ez a céljuk – listázása pedig alattomos támadás a demokrácia egyik alappillére, a vallásszabadság és az ehhez szorosan kapcsolódó – állami és iskolai – szekularizáció ellen.
    *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +28 (28 szavazatból)
  23. KordonBlued
    Nálad a pont! Lájkoltalak…+++++

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  24. Nopasaran maga most téríteni jöt ide ?
    Rossz helyen kopogtat.
    Itt szilárd erkölcsiségű emberek vannak , mennyen talán a Jobbik háza tájára.
    Vagy próbálja meg leadni avittos dumáját a Semjénnek.
    ( Aki itt hívő az maga nélkül is megtalálja Istent , aki meg nem annak ne akarjon már lyukat bszélni a hasába !)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (16 szavazatból)
  25. nopasaran
    Az isten áldjon meg. (szó szerint) Egy normális országban nem vitatkoznánk veled. “ártani nem használ” OK. DE!!!!! Itt és most EZEK ezt NEM erre akarják
    használni.!! Ez a baj. Ha mondjuk Finnországban vagy Németországban önkéntes ,fakultativ erkölcs vagy hittan oktatás (?) van ,akkor senki se fog arra gyanakodni,hogy a hatalom ezzel vissza fog élni. például a nálunk mostanában felmerült listázási “igényről” ( most nem csak gyöngyösi sturmbannführerről beszélek ,hanem a bolgár nevű fradi elnökről is!)
    És ,hogy bizalmatlanok vagyunk?? Hát persze. Kicsit Murphysen: Amivel vissza lehet élni ,ezek vissza is fognak! Holnap reggelig sorolhatnám a példákat!Az egy másik kérdés,hogy kik akarnak erkölcsöt oktatni.Egyébként erkölcsöt nem lehet tanfolyamon megtanulni,mint ahogy intelligenciát sem!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  26. Kedves nopasaran!

    Először is ne keverjük a kettőt. A hittan nem erkölcstan és viszont. A hittan a társadalomtudományi ismeretek és a történelem oktatott része. Normál esetben. Mohamed, Jézus, Mózes, stb. A Tóra, a Biblia, a Korán, stb. Gyermekeink nem a magasztos eszmék sulykolásától válnak erkölcsössé, hanem a látott és elfogadott példák alapján. A szülők példája alapján, a barátokén, a tanárokén, a környezetén. Az emberállat békében egész békés. Ez a környezet azonban nem kedvez neki. Fortélyos félelem igazgat. Emlékszel még? Listák, 180 fokra nyílt szociális olló, létbizonytalanság, hogy csak néhányat említsek a félelmekből. Erkölcstan? Hittan? Erkölcs és hit. Nem tan. Kormányunk megint a fából vaskarikát elvét követi. Olyan ez, mint ágyúviharban, kötni, vagy harmonikázni tanítani.

    Mindez parsze akkor lenne valódi vitatéme, ha nem tudnánk, az egész csak egy maszlag. Ha kormányunk egy cseppet is aggódna a gyerekekért, nem engedné el őket 16 évesen, lenne ingyenes felsőoktatás, nem csak a jómódú családok járnának jól az adóval, nem lenne szegregáció, nem lenne központi kinevezés, és lenne pénz az oktatásra. Tényleg ezt is említetted.

    Persze a gyerekek oktatása valóban nem költségvetési kérdés és tétel. Jaj, de mégis – itt és most az. Ez a 21. század magyar valósága. Nincs pénz, mondják. Tornaterem: Ah felejtsük el. Eszközök: Álmodtok? Tisztességes bér: Részegek maguk, vagy mi? Vallásoktatás: HÁT PERSZE!

    Ennyire nem vagyunk ostobák. Nem kell keresni az újabb lehetőséget, hogy mocskosnak és aljasnak tartsuk kormányunkat és talpnyalóit. Miért is tennénk? Tudjuk, hogy azok. Még a mennyire sem számít, mert nics olyan aljasság, amire ne lennének képesek. Ezek a te emberállataid. Akik nem tudnak magukon uralkodni. Másokon akarnak hát. Hát nem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (18 szavazatból)
  27. Nopasaran troll ámokfutásának a website védelmében és szabályzatának szellemében véget vetettünk. Admin

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (18 szavazatból)
  28. “Vadai sajtótájékoztatójára válaszul a KDNP közleményt adott ki, amelyben fölhívta a képviselő asszony figyelmét: „több lehetőség közül képtelenség úgy választani, hogy ezen választás eredménye valahol ne legyen nyilvántartva”.”
    .
    Szerintem pedig az iskola szervezett-tanórai keretek között ne foglalkozzon olyan dolgokkal, ami amúgy a családokra, azok magánügyeire tartozik.
    Na bumm! Egy nyilvántartással kevesebb !!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  29. Figyu!!!!!!!!!!!!!
    Én hívő vagyok. …..Hivő ATEISTA.
    Vagy abban ,hogy nincs isten már nem is lehet hinni????

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  30. Gránitszilárdságú Alaptörvény – csak még kicsit megfarigcsálják, fazonra igazítják, oszt jónapot!
    Akik ezt helyeslik a többi nyakunkba szakadó nem mexorításokkal, visszamenőleges törvényekkel, új választási tv-l, tandíjjal, stb-vel együtt, kb. egy, másfél milliónyian szivatják a 9 milliónyit!
    Eddig én úgy voltam, hogy a trolloknak egyszer írok, utána már átlépem őket, bár itt nincs belőlük sok, admin tesz róla, hogy ne vigyék el a témát és ne fokozzák az indulatokat, de már elég a szivatásból!!!!!!!!!

    Példamutatás a legfőbb nevelési módszer! A pávatánc, a saller és a lopás is példamutatás, csak nem pozitív példa, tudjuk, hogy a fideszesek észjárásánál a negatív eredmény is eredmény!

    Az ellenzék mikor követeli a tavalyi népszavazás eredményeinek kihírdetését!!!!
    Egyenlő a regisztrációval!!!! Sőt, több!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  31. *
    Az erkölcsi nevelés a humán tárgyak útján indirekt módon megoldható. A jól megválasztott regényhősök, lírikus példák, történelmi példaképek pozitív sorvezetők lehetnek. Vannak örökbecsű ideálok, akiket tudatos, de kitartó munkával érdemes erkölcsi példaként bemutatni a gyermekeknek és a fiataloknak.
    *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  32. Vadai Ágnesről az a mondás jut az eszembe, hogy: “Egyetlen férfi van a parlamentben az is nő.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (19 szavazatból)
  33. Traianus
    Nagyon találó!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  34. Erősen kíváncsi lennék Orbán gyermekeinek indexére, hogy beírják e nekik, hogy cigány őseik vannak, és hogy több valláson nevelkedtek, sőt, hogy materialista is volt a családban? (Például felnőttkori megkeresztelkedése előtt maga Orbán Viktor is! Az MSZMP tag szülőkről nem is beszélve!)

    Magának az ötletnek a puszta felvetése is elegendő lenne minden demokratikus országban arra, hogy az egész kormány megbukjon!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  35. Az eggyik fő igehirdető,a hittan kötelező bevezetését szorgalmazó,plagizáló semmilyen manus harcol azért hogy a védet madarakat lőni lehessen, a másik aki őt védelmezi igen vehemensen,aki a szocializmusban is nagyon jól élt meglehetősen sok misebort és egyébb italokat nagy mennyiségben fogyasztó alak határozza meg gyermekeink hitét és erkölcsét?Köszönöm én ebböl nem kérek!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  36. Számomra nem emészthető az állam és egyház összefonódása. Tetszik gets
    2012. december 9. vasárnap 17:11 megnyilvánulása, csak egy alkotmányt idéz.
    Talán végre a “dicsőséges” magyar múltra való hivatkozás helyett nekünk is elkélne egy ilyenhez hasonló stabil ” alaptörvény “, s akkor újra büszke magyarnak érezhetném magam. Már egy 11 éves kisgyermek fejében megfordul:
    ” anyuci, apuci tanuljatok meg angolul és húzzunk el innen! “

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  37. telekis
    “Szerintem pedig az iskola szervezett-tanórai keretek között ne foglalkozzon olyan dolgokkal, ami amúgy a családokra, azok magánügyeire tartozik.”
    .
    A “Hittan” órákra gondolsz? Maga az elnevezés is abszurd, mert a hitet nem lehet sem oktatni, sem tanítani. A világ felvilágosultabb országaiban az iskolai tanmenet része a Vallás vagy Erkölcs óra, ki mit választ, azon vesz részt. Amit az elnevezés fed, azt oktatják, képzett tanárok.
    A Vallás óra a világ vallásai közötti eligazodást szolgálja, hogy a nebulók ne álljanak majd felnőtt korukban bambán a vallási kérdések felmerülésekor. Nem hitre oktatnak, hanem eligazodásra a vallások útvesztőjében, aminek már van értelme: közöttük biztosan kevesebb lesz a léleknyomorítóan megvezethető szektatag.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  38. Elhajtani orbánt és bandáját.
    Biroság elé velük.
    Az iskolákbol , ,inden szinten kihajtani az egyházakat.
    Elvenni tölük, az összes állami támogatást.
    Csak a hivök adakozásait adni nekik oda.
    Ennyi.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  39. És az MSZP hol van ilyenkor ?
    Hol az eggyütt 2014 ?
    Hol az LMP ?
    Vagy nekik ez nem számit ?
    Akkor most ki van kivel ?
    Hogy lehet az hogy csak a DK az aki
    szót emel ?
    Ellenzék…. ez ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  40. Iszonyú iramba rohad a narancs, de ami a megdöbbentő, hogy még mindig van aki bekajálja!

    Koncz Zs. ” A királyé nem leszek! nem leszek!
    Akkor inkább elmegyek…!”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  41. Az erkölcstannak sokkal több köze van az egyetemes emberi jogokhoz, mint a hittanhoz. :(((((((((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  42. http://www.youtube.com/watch?v=U6czJCAMBqI&feature=share
    Vadai Ágnes – 2012.12.10. – Klubrádió – A DK tiltakozik a vallási listázás ellen

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  43. Talpnyló, milliókért gombokat nyomogató Orbán-képviselők már vágynak a hit-vallás szerinti megkülönböztetések megvalósítására az iskolákban is!- a fő céljuk ez!

    Én is jártam hittanra, régen ! – amikor megtudták, hogy az Édesapám a MÁV_nál dolgozik, eltiltottak a hittanóráktól, de a pap mindig azt mondta, azért csak gyere, de ne beszélj róla……

    Ha nem olyan tartalommal bírna, mint amilyennel a fideszesek ezt be akarják vezetni, akkor én azt is mondhatnám, nem baj, jó ez, DE MÁS SZÁNDÉKOK vannak ezen akaratuk mögött !!!
    Szoktam mondani “lelket vertek belénk”, kellett, hogy ma is kell- e? – ilyen politikai viszonyok között, érdekeket sértő változatban bizányára NEM-mel szavaznék!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  44. Egyetemisták elfoglalták a Petőfi hidat. Már kivonult a rendőrség

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  45. gets!

    A kérdés csupán csak az az erkölcstannal is, hogy kinek az erkölcsét kell bázisnak tekinteni!

    Az erkölcsöt és a hitet hagyja meg mindenféle hatalom a családi közösségek és az egyén totális szabadságának!

    A pápák erkölcsiségébe belefért évszázadokon keresztül a népirtás és népelnyomás, Hitler fegyverén is pápai áldás volt, tehát a hitelességük nem kérdőjeles, hanem felkiáltó jeles!!!!!!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  46. Gyurcsány Ferenc ·
    “Az államtitkár asszony szerint ez nem tandíj…. A megszorítás meg egyszerűen egyenleg javítás. Az egykulcsos adó szerintük mindenkinek jó, az Egyesült Államokban meg a republikánusok fognak győzni.
    Szegény Orwell forog a sírjában…..”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  47. gets
    Ne túlozz, 27-szer módosították, azért itt még nem tartanak idehaza. No: talán jövőre beállítják a rekordot.
    KORDON BLUED
    Ez már csak a hab a tortán. Az igazi botrány az iskolák átjátszása egyházi kézbe,
    Ez már csak a logikus fejleménye.
    Jusef
    A javaslatod a másik véglet, és szintén nem demokratikus. Semleges finanszírozás kell, tehát az egyház is tarthasson fel iskolát, de tartsa el annyiból, mint amennyit az összes többi is kap. Ja: hogy az akkor már nem lesz akkora biznisz? Talán komolyan vehetnék, hogy ez itt a siralomvölgy és nem habzsi-dőzsi!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  48. A kereszténység Európa megmentője,úgy hogy a tizprancsolat csak a szegényekre nézve kötelező,a fidesz-kdmp vezetőire egyáltalán nem,jóformán eggyik tézisét sem tartják be.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Az Európai Néppártból is kirúgják a Fideszt 2013. április 13. szombat | AN

Orbán maradinak nevezte Európát 2013. április 12. péntek | AN

Köves Slomót fantomszervezet jelölte? 2013. április 11. csütörtök | AN

Orbán filoszemita hős lett 2013. április 8. hétfő | AN-álláspont

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos