Ronai and Ronai
AMERIKAI

A hajléktalanok is bűnbakok lesznek 2012. december 5. szerda 19:21 | AN

  • Hozzászólások(14)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
A hajléktalanok is bűnbakok lesznek

Budapest – Egy állam tudja, mi a kötelessége az önmagukról gondoskodni képtelen emberekkel szemben, és nem szorul arra, hogy erről megkérdezze a lakosságot. Orbán Viktor annyi pénzt költ a “konzultációs levelekre”, hogy abból sok hajléktalant meg lehetne etetni. A levél nem a szolidaritásra buzdít, hanem a kormány által nyomorba döntött szegények dühét és gyűlöletét fordítja a még szegényebbek felé, és hivatkozási alapot keres az embertelen intézkedéseihez. Az élősködő és semmittevő egyházaknak újabb milliárdokat adnak, de az életükért az utcán harcolókat bűnbakká teszik. Ez az eljárás nemhogy a keresztényi, de a leggonoszabb világi normákat is meggyalázza.

Orbán Viktor a “keresztény Európáról” papol, miközben a kereszténység legalapvetőbb tanításait sem tartja be. Az egyházak és a papok dőzsölnek, kirabolják az államkaszát, híznak és zsírosodnak a nép nyomorán, eközben a legembertelenebb intézkedéseket hozzák azokkal a szerencsétlenekkel szemben, akiknek még lakásuk sincs, akik nem tudják, hol hajtsák le a fejüket, nem tudnak tisztálkodni, nincs mit enniük, megfagynak a hidegben. Orbán a nagy “keresztény” szívével el akarja takarítani ezeket az embereket az utcákról is, miközben nem gondoskodnak róluk, és nem veszik figyelembe a speciális igényeiket, élethelyzetüket. Az Orbán-rendszer fasiszta diktatúra, amely méltó folytatója a középkori sötét katolikus államoknak, amelyekben állat módjára tartották az embereket, és az életük annyit sem ért, mint egy vadmalacé.

Orbán “nemzeti konzultációt” kezd a szegényekkel és a hajléktalanokkal kapcsolatban, miközben az állam feladatai világosak, kötelességeit törvények írják elő, és ezek betartása nem szorul senki hozzájárulására. A “konzultációs” levelezés, mint az orbáni demokrácia formája, megcsúfolása és megalázása minden jogállami követelménynek, a legmocskosabb szándékok húzódnak mögötte, és a végeredményt is manipulálják. Ezúttal a szegény emberek elkeseredését és dühét a hajléktalanok és a rászorulók ellen irányítja, amikor azt tudakolja tőlük, hogy az állam hogyan és mennyiben segítse, és mennyire tűrje el a létezésüket. Fasiszta szemlélet áll emögött, amely a nyomorultakat kérdezi meg, hogy másoknak adjanak-e, és az irigységet hergeli, a társadalmi megosztást növeli, az emberség helyett a gyűlöletet gerjeszti.

Orban Viktor fasiszta diktátor, aki az emberi méltóságot semmibe veszi, meggyalázza, a szegényeket, a betegeket, az árvákat, az özvegyeket és a hajléktalanokat halálba kergeti, mert az erőre és a nagyságra épülő fasiszta rendszerek a Taigetoszra küldik a gyengéket és a társadalom elesettjeit. Nem tud kormányozni, nincs fogalma és ötlete arról, hogyan lehetne működőképessé tenni az országot, a fejlett Nyugat mintáját antiszemita ideológiai okok miatt elveti, és a szegények kipusztításával akar a hiányok betöltésére pénzt szerezni.

Aki a szegényt bántja, az Isten ítéletét hozza magára. Ez az ítélet nemcsak Orbánra száll, hanem az egész országra, azokra is, akik ezzel nem értenek egyet, de nem tesznek ellene semmit. Az Amerikai Népszava felszólít minden embert, hogy utasítsa vissza a fasiszta ideológiát a szegénypolitikában, álljon ki az elesettek, a szegények, a hajléktalanok mellett. Tiltakozzon az embertelensége ellen, és tegyen meg mindent azért, hogy a szegények és hajléktalanok léte ne kerüljön veszélybe, és emberi méltóságukat ne taposhassák sárba.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.2/5 (19 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +23 ( 31 szavazatból)
A hajléktalanok is bűnbakok lesznek, 4.2 out of 5 based on 19 ratings

Címkék:, , , , ,

  • Hozzászólások(14)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

14 Reader’s Comments

  1. Nos, az AN privatlevele alapján akár posztot is írhatok, hát kezdjünk neki.
    Már említettem, hogy az AN képeitől hányingert kapok, de hát ilyenek a képek, vagy az én gyomrom gyenge. Ugyan mostanában már kevesebb vasszöget emésztek, de Semjén pofáját látva rögtön öklendezni kezdek, másoktól meg sugárban.
    Most lehetne írni megható sorokat a hajléktalanokról, fölösleges. Ettől egyetlen egy sem fog jóllakni, de még csak egy fedél alá kerülni. Augusztus 17-én volt egy cikk az AN-en, Éhezés Magyarországon. Valaki, egy hozzászólásban sorsokat mutatott, mikor felajánlottam a segítséget, nem tette lehetővé, hogy megvalósuljon. Mindegy
    A miniszterelnök akciója nem fog segíteni az elesetteken. Magánvéleményem szerint ezeknek az embereknek nincs érdekérvényesítő szervezete nincs senki, aki aktív szerveződésre tanítaná őket.
    A miniszterelnöknek nem a hülye konzultációit kellene írni, hanem egy egymondatos levelet, miszerint lemond és eltűnik a örökre a közéletből.
    A miniszterelnöknek eszébe sem jut, hogy egyszer felelnie kell?
    Lelke rajta, de eljön az idő. Kellene rá gondolni.
    Na, hosszú vagyok. :)))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (17 szavazatból)
  2. A miniszterelnök megtette a hajléktalanok ügyében amit tehetett! Meglátogatta teljesen spontánul az egyik intézményt TEK-esekkel sáncolva el magát.Bőrdzsekijén megcsillant a nap sugara, mintegy előrejelezvén,hogy immár feljött a nap is a hajléktalanoknál, mert ő tiszteletét tette.
    Ez volt a hír a sajtónak…
    Az már nem annyira borzolta a kedélyeket, hogy kitakaratották a hajléktalanokat mint valami… le sem írom, mert embertársainkról van szó! Az sem borzolta a kedélyeket, hogy a rájuk szánt pénzt is csökkentették. Nem tudom mit lehet csökkenteni olyan emberek ellátásán, akiknek tető nincs a fejük felett, nem tudnak tisztálkodni,egészségügyi ellátásuk egyáltalán nem megoldott.
    Persze most jön a karácsony, és a keresztényi szeretet nevében adnak egy tál ételt, a lelkiismeretük megnyugtatására,mert azt hiszik ezzel jóvá tesznek bármit is.
    Közben súlyos milliókért megint konzultál a nemzettel, és megint elhazudják az eredményt.
    Suttyomban meg nyomják Krahácsot! Folynak a milliárdok a stadionépítésekre, meg a felcsúti akadémia is egyre szebbé, és egyre drágábbá válik az ország zsebéből elcsaklizott pénzen!
    És megértük azt is, hogy már nem csak a hajléktalanok éheznek. Éheznek már sokan a saját hajlékaikban is. Nincs pénz fűtésre, világításra,ennivalóra.
    Tisztára mint a Horthy korszakban.
    A nagysasasszony Orbánné meg majd karitatíve oszt teát, meg zsíros kenyeret! Vagy egy tál ételt!
    Ezek keresztények? Nem, ezek gyalázatosak!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (17 szavazatból)
  3. Kimondani azt, hogy Orbánt és maffiatársait likvidálni kell, nem tartozik az AN profiljába, így erről szó sem essék. Ilyen dolgok rendkívül helytelenek. Viszont
    bizonyára van helytelen oldal is, mint például a Kuruc Infó, lehet, hogy ott kimondják. Megnézzem? Megnézem! :))))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (11 szavazatból)
  4. Nocsak, egy mínusz! Hát mégis ki lehet mondani?
    Akkor rajta!! Előre!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (8 szavazatból)
  5. Lényegtelen az AB mivel ért, vagy nem ért eggyet.
    Ha egyszer a Sosemhazudo megmondta hogy márpedig,
    akkor mármedig.
    Alkotmány ellenes?
    Megváltoztatom az alkotmányt.
    De elötte egy cseppet álkonzultálok a hivöimmel, hogy ugye hogy
    igazam van.
    Oszt jo napot !
    Világos ?
    Világos !
    Orbanisztánban a jog uralkodik.
    Az eggyetértési jog.
    Ez a turul demokrácia.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  6. Előre megfontolt szándékkal elkövetett emberölés, ha emiatt valaki meghal. A szándékot a jól ismert kijelentés is tükrözi, miszerint “mindenki annyit ér, amennyije van” (Lázár János).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  7. Nem hiszem el, hogy egyetlen ellenzéki képviselő sem ordítja a felcsúti elmebeteg pofájába, hogy hiszen te kereszténynek hazudod magad! Akkor legalább a látszatra adj, és ne a legelesettebbeket baszogasd, mint a rokkantak, meg a hajléktalanok!
    Milyen keresztény az, aki a rühes alaptörvényébe akarja belevenni, hogy kijátssza az AB-ot, hogy lehessen vegzálni a hajléktalant.
    A legkisebb moralitással megáldott ember is tudja azt, hogy akinek nincs semmije, azon segíteni kell, nem rugdalni.
    Lézer Bunkó Jankó mondott olyat, hogy akinek semmije nincs, az annyit is ér.
    Befér a suttyó fidesz csapatba.
    Ezek tényleg fasiszták, először a zsidók, aztán a cigányok, a rokkantak, a hajléktalanok, a szellemi fogyatékosok és aztán a többiek.
    A hazaárulók mikor következnek?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  8. Ezeknek az elesetteknek, nyomorultaknak, legalulra kerülteknek persze hogy nincs érdekvédelmi szervezete, honnan is lenne, és ha volna is, mitől lenne súlya az ilyen szervezetnek. Semmi nem lenne a kezében, még csak fenyegetni sem tudná a hatalom bitorlóit, mert egy bizonyos szinten alul az ember képtelen már a minimális lázadásra is. De azért van, aki pasztorálja őket, lehetőségihez képest fölkarolja őket, gondoskodik nem csak a lelkükről, de a fizikai valójukról is. Iványi Gábor! Ha valaki segíteni akar, Iványi Gábornak segítsen, az ő egyháza nagyon rászorul a civil-szféra segítségére, s a segítséget menten tovább is adja. Legjobban ő tudja, hol a legnagyobb a szükség, hol van vészhelyzet, hová kell a leggyorsabb segítség. Akinek módja van nem csak szavakkal lázítani – az is fontos, hallatlanul fontos! -, de konkrét tettekkel is enyhíteni a nyomort, Iványi Gáborhoz forduljon!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  9. oldberg,

    úgy igaz, ahogy írod. Azoknak, akik naponta az éhhalállal és a megfagyással néznek szembe, nem azon jár az eszük, hogy érdekvédelmi szervezetet működtessenek. Ha lenne is ilyen……ugyan ki figyelne rá ? A meglévő érdekvédelmi szervezetek hangját meghallja valaki ?
    Ami Iványi Gábort illeti, ha akad ma még tisztességes , szavahihető ember, akkor Ő az. Sajnos,igaz a mondás, hogy egy fecske nem csinál nyarat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  10. Ez az ájtatos kép gusztustalanabb mint amikor Brezsnyev szajoncsokolta Kádárt.

    A hajléktalanok számánra gyűjtést kene rendezni a konzultációs levelekből, be azokkal a MÉH-be és Parlament v Fidesz székház elott jollakatni szerencsétleneket a pénzből. Tudom kicsit demagóg, de csak ezt a nyelvet ertik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  11. Gonoszka
    Természetesen az a megoldás nem méltó emberhez igy nem is helyes én sem támogatom ! De nem jár rosszul az agyad, mert a szélsőjobb tovább fog radikalizalodni amilyen mértékben a Fidesz is konszolidálni próbálja egy részüket, igy a maradék alja még elvalultabb lesz es nem kizárt hogy sajat haziuruk ellen fordulnak végső duhukben ha nem tudnak zsidókat bántalmazni eléggé. Ne ez legyen a megoldás, kívánom mindnyájunknak!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  12. Igen, Ivànyi Gàbor, de sajnos làttuk a német dokumentumfilmben, hogy ki lett cseszve vele és az alapítvànyàval, nem tudni, meddig húzza így !
    Ki van ez talàlva !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  13. A kép számomra azt mutatja, hogy nincs Isten, mert ha lenne Tömjén Zsolt minimum sóbálvány lenne, mert oly sokszor vette hiába a szájára Isten nevét .De neki és a hozzá hasonlóknak könnyű a dolga: meggyónja és annyi. Semmi nem számít: lopunk , csalunk , hazudunk senkit nem tisztelünk . Nagy ügy , majd meggyónjuk. Ugye Zsóti? A proflból készített kép különösen elgondolkodtató.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  14. A képen, Benedek és Zsolt atyák között a háttérben ott pirul a Mephisto című filmből kilépett Kocsis Brandauer Zoltán. Kellemetlen lehet neki ez a társaság, de hát ő csak egy szolga, akit a Hatalom, mint trófeát mutogat, mit tehet hát behódol…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos