Ronai and Ronai
AMERIKAI

A Demokratikus Ellenzék felhívása Európához 2012. december 7. péntek 3:57

  • Hozzászólások(104)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
A Demokratikus Ellenzék felhívása Európához

Budapest- “Az Európai Unióban elsőként Magyarországon illegitim és csaló választás lehet 2014-ben” – ezzel kezdődik az egykori, rendszerváltó Demokratikus Ellenzék tagjainak “Európához!” című felhívása, amellyel az Alkotmánybírósághoz és az európai intézményekhez fordultak. A jogállam hívei világossá teszik, hogy Orbán a váasztási törvánnyel bevégzi a hatalmi ágak szétválasztásának, a fékek és ellensúlyok rendszerének lebontását. Ha az Unió nem lép közbe, meghonosítja az autokratikus hatalmat Európában.

“Az Európai Unióban elsőként Magyarországon illegitim és csaló választás lehet 2014-ben.

Az alulírottak részt vettünk az egypárti magyar kommunista rendszer elleni demokráciamozgalomban. Többpárti, szabad és méltányos választásért küzdöttünk, s 1990-ben elértük ezt a célt. Azóta az ország négyévenként olyan legitim szabályok alapján választott parlamentet és kormányt, amelyeket az összes párt hozzájárulásával és egyetértésével fogadtak el.

Most azonban megtörtént az, ami az elmúlt két évtizedben elképzelhetetlennek tűnt. A 2012. november 26-án elfogadott „választási eljárásjogi törvény” bevégzi az alkotmányos fékek és egyensúlyok lebontását. Az új szabályok alapján 2014-ben Magyarországon lehetetlenné válna a szabad, méltányos, csalástól mentes, a választók akaratát híven kifejező választás.

Az alábbiakban részletezzük az új magyar választójogi törvények három fő vonását:

• illegitimek, mert diktátummal születtek;

• korlátozóak és kirekesztőek;

• csaló választásokhoz teremtenek intézményes kereteket.

Felhívjuk az Alkotmánybíróságot, az Európai Bizottságot, az Európai Parlament képviselőit, az EU kormányait, az Európa Tanácsot és az EBESZ-t: idejében akadályozzák meg, hogy 2014-ben a magyar nép a most elfogadott, illegitim, korlátozó, kirekesztő és csalásokat intézményesítő szabályok alapján kényszerüljön választásokat tartani. Az európai értékek védelméhez rendelkezésre álló jogi és diplomáciai eszközökkel, ha kell, új rendszabályok bevezetésével gátolják meg az autokrácia meghonosítását az Európai Unióban.

Erre a társadalmi béke megőrzése miatt is szükség van. Magyarországon két év óta zajlik a demokratikus garanciák módszeres felszámolása. A szabad, tiszta választás lenne az utolsó esély, hogy a magyar nép békés úton vigye vissza államát a demokráciába és a joguralomba. Ha Magyarországon meghamisított eredményű vagy akár csupán illegitim szabályok szerint lebonyolított választás zajlana 2014-ben, egy tagállamban megszűnne a lehetőség a demokrácia jogállami úton történő öngyógyulására. A magyar nép rákényszerülhet, hogy mint az unión kívüli autokráciák és áldemokráciák lakossága, az összecsapások veszélyét is felidéző polgári engedetlenséggel válaszoljon a demokrácia megerőszakolására. Az európai intézményeknek nem lenne szabad megvárniuk, hogy a közös elveket semmibe vevő kormányzat ilyen válságba taszítson egy tagállamot.

Követeljük, hogy az Alkotmánybíróság ne részleges és formalitásokat kifogásoló határozatot hozzon, hanem mutasson rá: ezek a diktátumos választójogi törvények meghiúsítják a szabad és tiszta választásokat, megszüntetik a jogállami garanciákat, lerombolják a demokráciát. Felhívjuk az európai intézményeket, hogy az alkotmánybírósági felülvizsgálatot e szempontok figyelembevételével kövessék nyomon.

1

Európának nem szabad eltűrnie, hogy Magyarország új választójoga nem legitim, mert egypárti diktátummal, a parlamentarizmus félresöprésével született.

A 2010-ben szabad választáson hatalomra került párt, huszonöt év után először kizárólag saját pártérdekét követve, egyedül fogadott el új választójogot. Tette ezt minden más párt részvétele nélkül, sőt azok heves tiltakozása ellenére. Ugyanazt a módszert alkalmazta, mint saját új alkotmánya keresztülerőszakolásakor vagy a médiapluralizmus, az igazságszolgáltatási függetlenség, az alkotmányos felügyelet, a vallási egyenlőség, a szakszervezeti jogok felszámolásakor.

Hiába hivatkozik az uralkodó párt az előző választáson elnyert kétharmados parlamenti többségére. Amit tesz, nyíltan szembemegy a demokrácia és a joguralom szabályait lefektető koppenhágai elvekkel. Ezek leszögezik, hogy az alapjogokról csak széles körű legitimitást biztosítva, plurális elfogadottságra törekedve, önkorlátozó módon lehet dönteni, s nincs olyan többség, amely igazolhatná a szabad és tiszta választáshoz való jog elnyomását.

2

Európának nem szabad eltűrnie az új választási szabályokat, melyek durván korlátozzák a politikai versenyt, és nyíltan kirekesztőek.

Az új médiarendszer, az új választási törvények és az ezekhez cinikusan hozzáigazított alkotmány az uralkodó párt érdekeit követve magyar állampolgárok tömegeit igyekeznek megakadályozni alapvető joguk, a szabad választás gyakorlásában. Az új törvények leküzdhetetlen akadályokkal nehezítik a választói részvételt, és önkényesen korlátozzák az ellenzéki pártok kampányfeltételeit.

• A törvény megtiltja, hogy a kereskedelmi rádiók-televíziók teret adjanak a választási kampánynak vagy hirdetéseknek. A közmédiát már eddig is az uralkodó párt propagandaszervévé változtatták. A kritikus hangú médiumokat ellehetetlenítik; a médiumok jogait visszaállító bírósági döntéseket semmibe veszik.

• A kormány kistafírozza álcivil klientúráját, amely hatalmas tömegben rendel kormánypárti politikai hirdetéseket; eközben a pártok költségvetési finanszírozásának megszüntetését tervezi.

• A kormánypárt a maga számára kedvezően átrajzolta a választási körzethatárokat; a mai körzethatárok alapján a Fidesz 1998 óta minden választást megnyert volna.

• Magyarország az egyetlen ország az egész világon, amely a kiválóan működő nemzeti választói névjegyzék modern rendszeréből vissza felé lép az önkéntes regisztráció elavult, már csak néhány országban megmaradt rendszere felé. Az önkéntes regisztrációt – például az Egyesült Államokban – minden nemzetközi választási standard és megfigyelő azért bírálja, mert lehetőséget nyújt etnikai, műveltségi, szociális és területi diszkriminációra, jelentős számú állampolgárnak a választójogtól való gyakorlati megfosztására, a választásokon való részvétel csökkentésére, a választási eredmények delegitimálására, átpolitizált vitákra és hatalmi manipulációkra.

• Az előzetes regisztráció bevezetése a jelenlegi közvélemény-kutatási adatok szerint 4 millióra csökkenti a választójogosultak számát, míg az eddigi szabályozás alapján 8 millió állampolgár szavazhatott. A jogosultak számának ilyen radikális csökkentése szakítást jelent az általános választójog elvével.

• A törvény megtiltja a regisztrációt a választási kampány utolsó két hetében, amivel értelmetlenné teszi a pártok kampányát a bizonytalan szavazók megnyerésére.

• Mivel alkotmányba ütközött volna az indokolatlan áttérés az önkéntes regisztrációra, valamint annak tilalma az utolsó hetekben, a törvény meghozatalával egyidejűleg ezeket a részletszabályokat is beiktatták az alkotmányba, hogy lehetetlenné tegyék alkotmányos felülvizsgálatukat.

• Más és más választási eljárási szabályok fognak vonatkozni a határon túl, illetve az ország területén élő magyar állampolgárokra. Így például a törvény megtiltja a levélben való regisztrációt a belföldön élő állampolgároknak, amivel állampolgárok százezreit riasztja vissza attól, hogy vállalják a választási jog gyakorlásával járó bürokratikus nehézségeket.

• A kormány államosította, illetve egyházi kézbe adta az iskolákat, leváltotta az iskolaigazgatókat, és a szülői jogokat megrövidítve, kötelező tananyaggal bátorítja az első szavazók iskolai indoktrinációját. A törvény megengedi a regisztráció iskolai szervezését is.

• A kisebbségek, így a cigányság parlamenti képviseletét csak úgy teszi lehetővé, hogy a kisebbségi listákra szavazóktól megvonja a pártokra történő szavazás jogát; ez a kisebbségi jogok elősegítése helyett százezrek politikai jogainak diszkriminatív elvonását jelenti.

3

Európának nem szabad eltűrnie, hogy az új szabályokkal a kormány nyíltan megteremti a választási csalások lehetőségét.

• A törvény gyakorlatilag többséget biztosít a kormánypártok választott és delegált tagjainak a választási eljárást felügyelő bizottságok minden szintjén, ily módon megakadályozhatja a panaszok felvételét és azok pártatlan elbírálását.

• Az a párt, mely nem tud két delegáltat küldeni egy helyi bizottságba, egyet sem küldhet, és képviselet nélkül marad.

• A „független” bizottsági tagokat vagy a kétharmados többségű parlament, vagy a 95 százalékban kormánypárti többségű önkormányzatok nevezik ki a bizottságokba.

• A Nemzeti Választási Bizottságot, amely végső soron minden panaszt elbírál, kilenc évre nevezik ki minden eljövendő (parlamenti, helyhatósági és európai) választásra, és benne a Fidesz képviselőinek így minden körülmények között kilenc évig többsége lesz.

• Az új eljárási törvény szándékosan létrehozott joghézagai (például a regisztrációs kampány szabályainak hiánya), tág teret biztosítanak a Nemzeti Választási Bizottság kormánypárti többségének arra, hogy konkrét ügyekben önkényesen elmarasztalja az ellenzéki pártokat.

• Míg az eddig érvényben lévő törvényben szerepelt a választási csalás megakadályozásának és a jogorvoslatok pártatlan elbírálásának kötelessége, ezek az eljárási alapelvek az új törvényből kimaradtak.

• Az eddigi választások informatikai rendszerének szolgáltatóját államosítják, amely így közvetlen kormánypárti irányítás alá kerül.

• Az elektronikus szavazat feldolgozás folyamatát új állomásokkal szakítja meg a törvény a tipikusan Fidesz-irányítás alatt álló önkormányzatoknál. Ilyen például a külföldön való szavazás, a levélszavazás, a mozgóurnás szavazás eredményeire való várakozás. Ez ellenőrizhetetlen lehetőségeket nyújt az eredmények manipulálására.

• A Fidesz-kormány alatt állampolgárságot s hozzá szavazati jogot adományoztak a környező országok több százezer magyarjának. Ám a kormány a határon túli magyarok „védelmére” hivatkozva sem a választások előtt, sem a választások után nem hajlandó nyilvánosságra hozni az ottani szavazók listáját, de még a számukat sem országokra lebontva. Ezzel Európában egyedülálló módon több százezer szavazat valós volta nem lesz ellenőrizhető.

• A külföldi magyarok levélszavazatainak beérkezésére a törvény többnapos határidőt biztosít. A késve beérkező levélszavazatok eredményét a Fidesz-többségű Nemzeti Választási Bizottság fogja közölni, a társadalom bármilyen ellenőrzési lehetősége nélkül.

• A külföldi magyarok a magyar állam külképviseletein is szavazhatnak. Ide a pártok csak saját költségükön küldhetnek megfigyelőket, de ők sem láthatják a szavazói listákat.

• A törvény egy miniszterre bízza annak meghatározását, hogy a választás teljes körű eredményéből mely adatokat tesz közzé, és milyen matematikai-logikai összefüggéseknek kell megfelelniük az eredményt tartalmazó jegyzőkönyvek rovatainak.

• A nemzetközi megfigyelők akkreditálásáról vagy az akkreditáció megtagadásáról a Nemzeti Választási Bizottság kilenc évre kinevezett elnöke indoklás nélkül dönt, mely döntés ellen nincs helye fellebbezésnek.

• A nemzetközi kötelezettségekkel dacolva a megfigyelőknek tilos kérdéseket feltenniük a pártok képviselőinek, a jelölteknek vagy a szavazóknak. Csak a választási bizottsághoz intézhetnek kérdést.

Haladéktalan cselekvésre szólítjuk fel Magyarország és Európa demokratáit, s külön is a magyar Alkotmánybíróságot és az európai intézményeket. Védjék meg a demokrácia alapját, a szabad és tiszta választást. Másfél évünk van rá, kevés az idő.

Budapest, 2012. december 5.

Ara-Kovács Attila, Demszky Gábor, Haraszti Miklós, Hodosán Róza, Iványi Gábor, Kenedi János, Konrád György, Magyar Bálint, Mécs Imre, Radnóti Sándor, Rajk László, Szilágyi Sándor”

.

Appeal by Members of the Pre-1989 Democracy Movement to European Institutions

If the next Hungarian elections in 2014 were to be held under the recently rammed-through rules, they would be illegitimate and fraudulent, for the first time in a European Union member state.

The undersigned are participants of the human rights and democracy movement that opposed the one-party communist regime in the 1970s and 1980s. We struggled for multi-party, free and fair elections; and we achieved that goal in 1990. Every four years since then, Hungary has elected a Parliament and a government on the basis of laws designed and endorsed by all the political parties.

However, in a manner unthinkable over the last 20 years, the “procedural law on elections” passed on 26 November 2012 completed the removal of key checks and balances. By this new law, it becomes virtually impossible in 2014 to hold a free and fair election, one which prevents fraud and expresses the real will of the electorate.

We would like to elaborate on three grave concerns regarding the new Hungarian election laws:

  • They are illegitimate, because they are unilateral one-party dictates;
  • They are restrictive and discriminatory;
  • They create an institutional framework for fraudulent elections.

We call on Hungary’s Constitutional Court, the European Commission, the European Parliament, the governments of the European Union, the Council of Europe and the Organization for Security and Co-operation in Europe to take preventive action, so that Hungarian citizens would not be forced to go to the polls in 2014 under the recently imposed, illegitimate and discriminating laws that practically institutionalise the rigging of election results. All diplomatic and legal tools available for the protection of European values, as well as possible new measures, should be used to halt the entrenchment of autocracy in a European Union member state.

Action is also needed to maintain society’s peace. For the last two years, the foundations of democracy have been systematically demolished. A free and fair election would be Hungary’s last chance to peacefully return to democracy and the rule of the law. If the elections will be rigged, or even conducted under flawed laws that have been unilaterally enforced, democracy’s regeneration through the rule of law would become impossible in a member state of the European Union. Similarly to nations living under autocracies outside of the European Union, Hungarians might find no other recourse than civil disobedience, or even conflict. European institutions should not wait idly until a government which blatantly ignores our common European principles pushes a member state into a potentially violent crisis.”

We demand from the Constitutional Court not to make partial decisions and merely object to formalities; it should make clear that these unilateral election laws defeat free and fair elections, eliminate the guarantees for the rule of law, and destroy democracy.

We appeal to the European institutions to monitor the review of the Constitutional Court by taking the following concerns into consideration.

  1. 1. Europe must not tolerate that Hungary’s new election law was passed illegitimately, through one-party diktat that swept aside parliamentarism.

The party which was freely elected in 2010 has now unilaterally passed an electoral law that pursues nothing but its own party interests. It did this on its own, despite fierce protests by all other parties. It acted in the same way as it did earlier, when it forced through a new constitution, or when it did away with pluralism in media governance, independence of the judiciary, the powers of the Constitutional Court, equality of religious denominations, or the rights of trade unions.

The ruling party justifies its diktat by pointing to its two-thirds legislative majority, attained in the 2010 elections. But its actions fly in the face of the Copenhagen Criteria, which established the EU’s basic principles of democracy and the rule of law. In our new Europe, fundamental rights may be decided upon only by securing widespread legitimacy, by striving for consensus, and by exercising self-control. No parliamentary majority can justify the extirpation of citizens’ rights for free and fair elections.

  1. 2. Europe must not tolerate the new electoral rules that brutally restrict political competition and are openly discriminatory.

The new media and electoral laws, together with the new constitution that is cynically adjusted to accommodate the new oppressive laws at every turn, will prevent millions of Hungarians from exercising their fundamental right to make an informed choice, or even to vote. The new regulations put insurmountable obstacles in the way of participation in the upcoming election, and arbitrarily limit the campaign conditions for opposition parties.

  • The law prohibits commercial radio and television channels from running party political programmes or advertisements during the campaign; the public media have already been turned into a propaganda tool of the ruling party; the critical-minded independent media have been deprived of licences and advertising incomes; court decisions to restore the rights of the media are being consistently ignored.
  • While the government is funnelling huge amounts of public money to pseudo-civil society, pro-government advertisers, it announced that it will do away with budget allocations for political parties.
  • The ruling party has redrawn the electoral districts in its own favour; had these district borders been enacted earlier, Fidesz would have won every election since 1998.
  • Hungary is the only country in the world which has replaced a modern, well-functioning national voter list with the archaic voluntary system of registration, operated by now only in a handful of countries. International electoral standards and observers invariantly criticise this outdated system because it facilitates ethnic, educational, social and regional discrimination. It disenfranchises a large number of citizens, depriving them of their voting right; lowers voter participation; delegitimises election results; encourages registry manipulations; and fuels politicised quarrelling over the rules.
  • The obligation to personally register, according to fresh polls, would diminish the number of eligible voters to 4 million, as opposed to the 8 million eligible voters based on the previous rules. This is a radical break with the principle of universal suffrage.
  • The new electoral law forbids registration in the last two weeks of the election campaign, thus making any campaign effort to attract undecided voters futile.
  • Since both the introduction of voluntary registration and its banning during the last two weeks of the campaign are clearly constitutionally unjustifiable, the constitution was amended overnight to include the above details in order to block their revision by the Constitutional Court.
  • Different rules will apply to voters who live outside of Hungary from those within its borders. For example, registration by mail is forbidden for local citizens. The addition of bureaucratic hurdles will likely keep hundreds of thousands of potential voters from exercising their right to vote.
  • The Hungarian government has nationalised schools, or turned them over to churches; elected school principals have been replaced with appointed ones; and while parents’ rights have been radically abridged, first-time voters in schools are being indoctrinated with compulsory textbooks; the law does allow schools to arrange voter registration.
  • Ethnic minorities, including the Roma, may have representation in Parliament only on the condition that they lose their right to vote for any party; thus, instead of promoting minority rights, the law deprives hundreds of thousands of their political rights in a discriminatory manner.

  1. 3. Europe must not tolerate rules that have opened the gates to election fraud.
  • The new law grants a majority to members appointed and delegated by the governing party at all levels of the committees supervising elections, giving them the power to deny complaints or to adjudicate them in a partisan manner.
  • A party which cannot send two delegates to a local committee will not be allowed to send even one, thus remaining without representation.
  • Even the “independent” representatives in the supervisory committees will be appointed either by the government’s parliamentary majority or by municipal councils (of which roughly 95 percent are government-party dominated).
  • The National Election Commission — the final arbiter of all disputes — will be appointed for nine years, and it will preside over every parliamentary, municipal, and European election during that period. Thus Fidesz delegates will be in control of all elections for nine years under any circumstances.
  • Most of the procedural details — for example the particulars of the registration process — are omitted in the new law, allowing a partisan majority to arbitrarily settle disputes between parties.
  • Whereas the previous law had prescribed prevention of any election fraud and enforcement of impartiality in arbitration, these provisions were deleted from the new law.
  • The provider of the computer system that has, under multiparty scrutiny, overseen the information flow of previous elections will now be nationalised, and the whole system will come under government control.
  • According to the new law, the process of electronic vote-counting will be interrupted with new stops at the mostly Fidesz-controlled municipalities, such as those requiring waiting for absentee, abroad, and mail-in votes; these stoppages offer uncontrollable opportunities for manipulating the results.
  • The Fidesz government has granted citizenship, as well as voting rights, to hundreds of thousands of Hungarians who live in neighbouring countries. The new law enables these individuals not only to vote by mail, but it also allows for a grace period of several days for their votes to arrive. The results of the mail-in votes will be announced by the National Election Council, leaving no room for public control.
  • With reference to “protecting” Hungarians living outside the national borders, the government refuses to make the list of those voters public, and not even their number per country will be announced. Given this decision, unparalleled in Europe, there will be no chance to establish the validity of several hundred thousand votes.
  • The Hungarians abroad may also vote at Hungarian consulates. The Hungarian parties can send observers at their own cost, thus many consulates will be unattended by non-governmental observers, and if they will be present, they will not be allowed to check voter lists.
  • The law bestows a cabinet minister with the right to decide what types of data will be published from all of the election results, and what mathematical controls are expected to apply to the result sheets.
  • International observers may be accredited or denied accreditation by the president of the National Election Council who is appointed for 9 years. The president is not obliged to provide a reason, and the decision may not be appealed.
  • In defiance of international obligations, observers have no right to put questions to party representatives, candidates, or voters. They may address only the election committee.

We ask all Hungarian and European friends of democracy, as well as the Hungarian Constitutional Court and the European institutions in particular, to take immediate action. Please help us protect the right to free and fair elections. We have a short year and a half only. There is no time to waste.

Budapest, December 5, 2012

Attila Ara-Kovács, former diplomat

Gábor Demszky, former Mayor of Budapest

Miklós Haraszti, former OSCE Representative on Freedom of the Media

Róza Hodosán, former MP

Gábor Iványi, pastor

János Kenedi, historian

György Konrád, author

Bálint Magyar, former Minister of Education

Imre Mécs, former MP

Sándor Radnóti, philosopher

László Rajk, architect

Sándor Szilágyi, art writer

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.5/5 (50 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +78 ( 98 szavazatból)
A Demokratikus Ellenzék felhívása Európához, 4.5 out of 5 based on 50 ratings

Címkék:, , , , ,

  • Hozzászólások(104)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

104 Reader’s Comments

  1. Az Unió felelőssége óriási. Az uborka nem lehet görbe. A disznóknak játék kell, nem lehet hagyományos módon le ölni. A libákat nem lehet tömni mert ez is állatkínzás. A kutyáknak megfelelő mozgástér kell. Az uniónak ez mind fontosabb mint amit Orbán Viktor művel a betegekkel,munkanélküliekkel,leszázalékoltakkal. Az az érzésem,hogy onnan kapjuk az ukázt,meddig mehet a megszorítás,így akarják felmérni az emberek tűrőképességét mert ott is további megszorításokra lesz még szükség. Nem tudok más indokot elképzelni,miért hagynák,hogy Orbán Viktor lejárassa az Európai Uniót.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -5 (11 szavazatból)
  2. Nagyon egyetértek a felhívás minden sorával!! Itt már tényleges európai segítségre van szükség, és talán még az is kevés a már most tapasztalható önkénnyel szemben. De a “remény hal meg utoljára” és bízom a segítségben, melyre joga van az Európai Uniónak, és ha Európa demokratái összefognak, talán megfékezhetik ezt az őrületet!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  3. Dudás Ferenc: azért egy tagállamot elmeszelni választási rendszere alapján, ez kicsit nehezebb probléma, mint az uborka görbülete (ami már egyébként nincs). Míg utóbbiba konkrét beleszólási joga van az EU-nak, előbbibe csak közvetetetten. Ha meg tőlük várunk segítséget, akkor ne őket támadjuk, ha egy mód van rá.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  4. Sajnos a felhívás kicsit elkésett. Hallgatnak (szokásukhoz híven a jobboldali demokrata értelmiség is. Meddig? Ma már világosan látható kígyót melengettünk a keblünkön.Melléfogtunk megint akár a történelem folyamán már sokszor. Félek egyedül maradunk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Az AN üdvözli McCain szenátor kijelentését 2014. december 4. csütörtök | Bartus László

Orbán Viktor szabadsága 2014. április 15. kedd

Gyurcsány és az Európai Egyesült Álmok 2014. április 14. hétfő

Rendkívül feszült a viszony a sógorokkal 2014. április 13. vasárnap

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos