Ronai and Ronai
AMERIKAI

Orbán teljesen elfoglalja az Alkotmánybíróságot 2012. november 22. csütörtök 18:01 | AN

  • Hozzászólások(37)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Orbán teljesen elfoglalja az Alkotmánybíróságot

Budapest – Tavasszal két újabb alkotmánybírót kell választani a testületbe. A felső korhatár miatt megüresedő helyekre két fideszes pártkatona kerül: Salamon László, volt MDF-es megélhetési politikus, és Péterfalvi Attila, aki jelenleg az adatvédelmi hatóságot vezeti úgy, mint aki fideszes pártfeladatát teljesíti. A két új jelölttel létszámban is fölénybe kerülnek Orbán emberei, és befejeződik az Alkotmánybíróság teljes elfoglalása.

Ki gondolta volna évekkel ezelőtt, amikor a független szervezetek élére jelölt személyeken vitatkoztak a pártok, hogy eljön az idő, amikor Orbán Viktor, a nagy demokrata, saját frakciójából küld pártkatonákat az Alkotmánybíróságba? Balsai István és Stumpf István után most Salamon László ülhet be az Alkotmánybíróságba, hogy a párt ideológiáját megtestesítő illegitim alkotmányból megmagyarázzanak minden törvénytelen törvényt, és alátámasszák Orbán rendeleti jellegű kormányzását, amelyben a parlamenti szavazás csupán színjáték, és Orbán akaratához igazítják minden alkalommal saját alaptörvényüket is.

A jogbiztonság, a törvényesség és a jogállamiság utolsó előtti bástyája esik el ezzel. A bíróságokat sem a nyugdíjazással, sem az Orbán család barátjaként az igazságszolgáltatás fölé ültetett Szájer-feleséggel nem sikerült a diktatúra uralma alá hajtani: sok önálló és szakmai alapon álló bírósági ítélet születik. Egyelőre a bíróságok – a rájuk nehezedő nyomás ellenére – tartják magukat, és az sem kizárt, hogy Szájer feleségét előbb-utóbb menesztik, mert nem sikerült a bíróságokat Orbán akaratának végrehajtóivá tenni.

Az Alkotmánybíróságon már eddig is politikai viták zajlottak jogi viták helyett. Pokol Béla még csak nem is fideszesnek, hanem szélsőjobboldali politikusnak tekinthető az Alkotmánybíróságon, aki a testület létét is megkérdőjelezi, és az egykori magyar jogállamiság szégyene a testületi tagsága. Salamon megélhetési politikusként került az árulókkal együtt az MDF-ből először a Fideszbe, aztán a KDNP-be, és a párt frakciójából ejtőernyőzik majd az Alkotmánybíróságba, amely megcsúfolása ennek a testületnek. Salamon eddig sem tett mást, mint a legnyilvánvalóbb hazugságokat védelmezte még nagyobb hazugságokkal. Péterfalvi Attila a jogállam idején kiváló adatvédelmi biztos volt, a diktatúra megerősödésével viszont szervilis végrehajtója lett a hatalomnak, és Polt Péterhez hasonló kiszolgálójává vált. Jutalomból alkotmánybíró lehet.

A Fidesz már korábban 15 főre emelte a testület létszámát, hogy az AB-be ültethesse Orbán embereit. Orbánnak jelenleg hat szolgája van az Alkotmánybíróságon, Salamonnal és Péterfalvival kiegészülve a számuk nyolcra emelkedik, így a diktatúra létszámfölénybe kerül, és az alkotmányossági kontroll is megszűnik. A demokrácia lényege a hatalmi ágak szétválasztása, a fékek és ellensúlyok rendszere, és miután ezeket Orbán felszámolta, demokráciáról akkor sem lehet beszélni, ha ezeket az intézményeket nem beszüntette, hanem az embereivel elfoglalta.

Európa gyalázata, hogy ideologikus pártkatonákat ültetnek egy pártfrakcióból az Alkotmánybíróságba. Az első Orbán-kormány kancelláriaminisztere és a parlament alkotmányügyi bizottságának fideszes elnöke után újabb korrupt emberekkel töltik fel a létszámot, akik feladata az, hogy megakadályozzák a hatalom alkotmányossági kontrollját. 2013 februárjában távozik a második alkotmánybírói ciklusát töltő Bihari Mihály, aki egyébként is a Fidesznek tett szolgálataiért lehetett a testületben, mert a hónap végén betölti a 70 éves felső korhatárt. A másik alkotmánybírói hely április elején, az ugyancsak 70. évét betöltő Holló András távozásával üresedik meg.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (11 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +26 ( 28 szavazatból)
Orbán teljesen elfoglalja az Alkotmánybíróságot , 5.0 out of 5 based on 11 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(37)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

37 Reader’s Comments

  1. Salamon úr!
    Mongyon le!
    Péterfalvi úr!
    Ön is!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (22 szavazatból)
  2. Nincs új a nap alatt. Aki ismerője az itthoni viszonyoknak, az tudja, hogy az alkotmánybírák közé bekerülni, a hála kategóriájába tartozik.
    Hogy került be Balsai? Elévülhetetlen érdemeket szerzett a 2006-os események hazug interpretálásába.Ezzel kapcsolatban csak annyit jegyeznék meg, hogy ezek KÉSZÜLTEK hatalomra jutásuk utáni szemét kormányzásukra. Balsai pl azt mondta egyik állami ünnepségen, ahová “hazajár”, hogy : biztosíthatlak benneteket kedves barátaim, ha mi kerülünk hatalomra, megtorolunk minden bennünket ért sérelmet”.
    Stump? Ő meg a nagy kibékülés ajándékaként kapta az alkotmánybírói státuszt,miután a sok Orbán kritika után változtatott a véleményén,és kellő helyeken hangoztatta is azt.( meg volt valami lázadásféle is Schmidt Mariskával karöltve)
    Így megy ez! A most bekerülőnek is elévülhetetlen érdemeik vannak biztosan. Salamon, Pokol, hát nem a gerincesség bajnokai, enyhén szólva…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (29 szavazatból)
  3. Elnézést kérek Péterfalvi Attilától, ő kimaradt.
    Szégyen ahogyan lefeküdt az Orbáni diktatúrának… Hát ilyen ombudsmanusunk volt ő…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (24 szavazatból)
  4. Ez nem az a Salamon, aki régebben a tibetiek elnyomása ellen tiltakozott?
    És ez az a Salamon, aki csendben maradt nemrégen a kínaiak látogatása alkalmával?
    Csak kérdezem.
    Mert ha ő az, akkor alkalmas:))

    ( Nikos Galis helyett ezentúl a saját nevemen )

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (28 szavazatból)
  5. Innen lesz szép felállnia a magyar demokratikus jogállamnak.
    Miután eltemették.
    Alig várom mikor fekszik be a helyére a fidesz-kdnp.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (29 szavazatból)
  6. Nahát! nagy igazság rejlik a kommentekben, már a minuszok láttán is. Hahaha, nyomjátok csak!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (17 szavazatból)
  7. Nemmindegy már ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  8. Ebben az egészben az a kísérteties, hogy olyan, mint egy rossz álom, de ez maga a valóság.
    A sztori, amit álmodunk, az az, hogy adott egy sivár, erőszakos lelkivilágú gonosz ember, aki átvette a világunk felett a hatalmat, és most ezt a világot minden ízében a saját képére formálja. A hozzá hasonlóan sivár és erőszakos lelkivilágú gonosz emberek persze örülnek, a többiek meg szenvednek, mint a kutya. Egyesek ostoba módon abban bíznak, hogy a gonosz ember majd az állandó falnakmenés hatására előbb-utóbb megtalálja a határokat, mint automata porszívó az alaprajzot, és akkor talán kicsit kevésbé lesz rossz itt élni.
    De jó lenne már felébredni.
    .
    Máig emlékszem, milyen volt, amikor vesztett a szocik ellen. Tényleg mint a mellkasról legördülő szikla.
    Ha majd egyszer vége lesz, csak állunk majd, és ízlelgetjük az érzést, hogy lement az állandó nyomás, hogy megint van jövő, ha messzi is, és megint van értelme élni és dolgozni. A háborúnak vége, az ország kifosztva és romokban, a gazemberek elmenekültek, lehet kezdeni az újjáépítést.
    De jó is álmodni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +28 (30 szavazatból)
  9. A fák nem nőnek az égig.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (16 szavazatból)
  10. Sok rosszat lehet és kell elmondani erről a mostani Alkotmánybíróságról, de ezekről tudjuk, kicsodák, és semmi jót nem várunk tőlük.
    De sokat vártunk az elődjétől. Felnéztünk rá, tiszteltük, mint szabadságaink védőbástyáját és őrzőjét. BÍZTUNK BENNE. Ezért sokkal bűnösebb, mint erkölcsileg legatyásodott utódja, mert vagy túl ostoba volt felismerni az ellene készülő merényletet, vagy túl gyáva volt szembeszállni vele. Mindkettő főbenjáró vétség: ostobaságból vagy gyávaságból elkövetett országárulás. Mert igenis nem csak talár és fizetés jár a stallummal, hanem felelősség is.
    Ugyanilyen felelősnek tartom azokat a baloldali politikusokat is, akiknek tudniuk kellett volna, mi a teendő egy aljas puccskísérlet ellen, mégsem tették meg, sőt, demokratának nevezték azt, aki minden volt, csak az nem. És nem hallottam őket bocsánatot kérni. Hogy mernek újra jelentkezni a vezetésre? Mitől lennének ma jobbak, mint tegnap? Amikor még azt sem fogták fel, hogy mi történt velük és hogy mit tettek velünk?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (16 szavazatból)
  11. Ego,
    Neked aztán van fantáziád.
    “A gonosz ember majd az állandó falnakmenés hatására előbb-utóbb megtalálja a határokat, mint az automata porszívó az alaprajzot”.
    Zseniális !
    A te szádból Isten fülébe !
    ( Habár nem vagyok vallásos).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  12. Nagyon nagy a baj Salamon egy igazi jellemtelen csuszomaszo mocskos gazember, ez lesz alkotmanybiro ? Azert ez mindennek a teteje mi johet meg? Orban megrendeleseire ugy fog ugyelni mint a kisangyal. O egy part kommisszar!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (22 szavazatból)
  13. Ha már 2006 megint szóba került:
    http://revolucio.blogin.hu/2012/11/12/egy-konyv-eloelete-avagy-haduzenet-az-orbani-duplafeneku-kommunikacionak-i/
    Egy könyv előélete – avagy, hadüzenet az orbáni duplafenekű kommunikációnak I. | Revolúció
    Debreczeni József: A 2006-os ősz

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (16 szavazatból)
  14. Az AB 2010 óta ócska kesztyűbáb-színházzá degradálódott. Teljesen mindegy, hogy a maskarás bohócok között mennyivel lesz több fidesz-talpnyaló. A többi is eladta már a lelkiismeretét és szakmai tudását az apanázsért cserébe.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (19 szavazatból)
  15. Ez a testület előttem 2008-ban vesztette el a hitelét, amikor az OVB által másodszor is elutsított vizitdíjas és tandíjas népszavazást nyilvánvaló számításból engedélyezte. Ekkor (2008 őszén) már mindenki előtt világos volt, hogy a szocik nem kapnak bizalmat a harmadik ciklusra. Ezért ez a maroknyi kiemelt jogászcsoport már az új hatalmi elit seggét nyalta az alamizsna reményében. Ezt a véleményemet csak megerősítette, amikor az Orbánéknak nem tetsző döntésük után 2010 nyarán a jogkörük megnyírbálása ellenére nem mondtak le, nem is tiltakoztak, mert “van az a pénz, amiért korpás a hajuk”, magyarán, amiért kinyalják a Dögkött Ló seggét.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (17 szavazatból)
  16. GYALÁZAT !!! GYALÁZAT !!! GYALÁZAT !!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  17. Csacsicska 2012. november 22. csütörtök 19:08
    “A fák nem nőnek az égig.”
    IGEN. CSAK KI MONDJA MEG HOL KEZDŐDIK AZ ÉG?
    Ez az AB azt is jóvá hagyja, ha 10 cm-e Orbán feje felett.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  18. Eddig sem volt valami nagy ellenállás az A.birak részéről , gondoljunk csak vissza pl az egyhazak megszuntetesere. Ott “csak” formai hibara hivatkoztak mert nem voltak eleg gerincesek kimondani hogy az vallas szabadsag az ember alapvető joga, ezert nem szolhat abba bele senki, foleg, nem mas felekezetek vagy az allam.
    Most csak simabba tették az “ugyvitelt”…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (14 szavazatból)
  19. Nekem hillary clinton mondata tetszett a legjobban mikor nálunk járt
    A demokrácia addig tart ameddig nem nyul valaki a választási törvényhez.
    Szerintem ezt nem kell magyarázni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (18 szavazatból)
  20. Vagyis jövő áprilisban szabad az út az MSZP megszüntetése felé. Ne feledjük mi került az alaptörvénybe az MSZP kapcsán.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  21. Ego 18,54 !
    *
    “… a gazemberek meg elmenekültek.”
    Kicsodák, az a két és félmillió akik rájuk szavaztak ???
    *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (10 szavazatból)
  22. A borzasztó, hogy salamon alapjában véve nem is olyan buta, mint balsay vagy péterfalvy. A stumpfnak is van esze. Mire lesznek ezek képesek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  23. Leo Klein!
    *
    Salamonról írott jellemzésed – hála a gép ördögének – mivel ékezet nélkül írod, így fejeződik be: . k o m i sz s z a r …
    *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  24. Miért van alkotmánybíróság?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  25. Traianus
    A látszat kedvéért. Nem tűnt még eddig fel? Amit majd 3 éve gyakorolnak, az a vicc kategória. Meghazudtolják a saját létjogosultságukat a ténykedésükkel.
    El ne felejtsük. Meg néhány pártkatona kiemelten jól megszolgált jutalmazásáért.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (11 szavazatból)
  26. “a hónap végén betölti a 70 éves felső korhatárt. A másik alkotmánybírói hely április elején, az ugyancsak 70. évét betöltő Holló András távozásával üresedik meg.”
    .
    Az alkotmánybírók nem bírók? Rájuk nem vonatkozik a nyugdíjazási korhatár csökkentése? Az alkotmánybírók miért kivételek a 62 éves kort megállapító Orbán-törvény alól? Benne van a törvényben, hogy nem minden bíróra vonatkozik? Miért nem tiltakoztak tömegesen bizonyos bírók – pl. az alkotmánybírók – érintetlen 70 éves nyugdíkorhatára ellen?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  27. KORDON BLUED (2012. november 23. péntek 10:25)
    Nem, hanem azok, akikre szavaztak.
    Az is bűn, ha valaki ordas eszmékre szavaz, de a főbűn azé, aki ilyen eszmék mellé állít másokat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  28. Sebaj, ne mérgelődjünk. ! Magyarországnak már nincs Alkotmánya, csak Alaptörvénye. Oda ez a képen látható politikai túlélő belefér. Majd a testületüket át kell nevezni, ugyanis ami nincs, olyan nem is lehet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  29. Terjed mint 1939-ben …….mindenki integetett ,éljenezte…….azután többeket halálba küldött ,miközben ő is zsidó volt……..most ua. Csak minekit a halálba küld,és Ö Marad a Világ Ura ,aki csúfos véget ér……

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (6 szavazatból)
  30. AB-nek már mindegy, bárkit tesznek oda, már csak az, ami, egy gittegylet!
    Ha Némethné, tisztelt bíróság lehet nemzeti fejl. miniszter érettségivel, akkor tudjuk, hogy mi számít a státuszokhoz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  31. Salamon a tipikus megélhetési “politikus”, volt már néhány pártban (nem tudom, köztük van-é az MSZMP….?) és mindig azt mondja, amit Orbán hallani akar. Egy sehonnai (bitang) ember…..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  32. A rohadás vigye el az olyan országot,amely arra büszke,h.a XX.sz.-i Európa első antiszemita törvényét +hozza,aztán a német fasiszták utolsó segnyalója,s ha lúd,akkor legyen kövér:a XXI.sz.is kezdődjön úgy,h.fasiszta párt ül a parlamentjében,mrt jelentős társadalmi csoprt áll mögötte.Igen.Vigye el a rohadás az ilyen közgondolkással rendelkező :buta,álszent,törpe országot!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  33. Emerencia!
    *
    Miféle baromságokat írsz te itt összevissza? Ki volt zsidó ????????????!
    *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -4 (4 szavazatból)
  34. Torpe barmilyen magasra maszik a letran akkor is torpe marad, paraszt akkor is paraszt ha miniszterelnoknek hivjak. Bunozo pedig mindig bunozo marad !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  35. A BAJ CSAK AZ, HOGY EZ MÉG MINDÍG KEVÉS AHHOZ, HOGY NYUGAT EURÓPÁBAN POLITIKAI MENEDÉKJOGOT ADJANAK!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  36. neo
    Nem a választási törvényhez való hozzányúlásról volt szó, hanem a szabad választásról. Az más kérdés, hogy a törvény farigcsálásával azt kívánják megakadályozni. LEHET, hogy a végén tényleg nem marad más eszköz, mint a bojkott, hogy ezt nyilvánvalóvá tegyük. Addig viszont gőzerővel kell törekedni az ellenzék győzelmére. Mert a későbbi bojkottot csak ez az erőfeszítés hitelesítheti, nem az, ha eleve nem is küzdünk. ELBUKNI lehet, de még csak nem is harcolni – NEM! Gyáva népnek nincs hazája (néha a bátor népeknek sem, hogy csak a kurdokra utaljak)
    ego
    Ilyen értelemben talán igazuk van azoknak, akik az Mszp sarának minősítik a fidesz 2/3-os győzelmét. Mert nem is próbáltak küzdeni ellene. De fő bűnösök a babarczy-félék, akik nem elég, hogy előkészítették a talajt, hanem még gyengítették is a tisztán látók “bérretegő”zésével az ellenállási potenciált is.
    Kordon Blued
    Emerencia egy kissé nagyobb olvasottsággal rendelkezik a jelek szerint, mint te. Egyes források szerint Hitler a nürnbergi törvények szerint zsidónak minősült volna: A vészkorszakban élet-halál kérdése volt ez a zsidó vagy zsidónak minősülő megkülönböztetés. iIletve inkább a halálé- a negyedzsidókat is eliminálták:
    http://hu.metapedia.org/wiki/Hitler_sz%C3%A1rmaz%C3%A1sa

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  37. Az Alkotmány bíróság miért nem állt fel egységesen addig amíg megtehette.Hiszen régóta teljes megalázottságban van részük.Gyávaság, megalkuvás,egzisztenciális félelem?
    Én már régóta abban élek mert elértek ahogy Bartus László régen leírta ezt.Pedig csak nyugdíjas vagyok és élni akartam őszintén ,békében és nyugalomban hát ennyi jutott meg a reménytelenség.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Nem elég betiltani a náci Jobbikot 2012. november 27. kedd | AN-álláspont/Bartus László

Alkotmányos kötelesség fellépni Orbán ellen 2012. november 26. hétfő | AN

A diktátorok már befogadták Orbánt 2012. november 20. kedd | AN

Orbánnal tör Európa ellen a Vatikán 2012. november 19. hétfő | AN-álláspont

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos