Ronai and Ronai
AMERIKAI

Az Olajfa és az Olajcsemete jogállamot akar 2012. november 1. csütörtök 20:10 | AN-álláspont

  • Hozzászólások(103)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Az Olajfa és az Olajcsemete jogállamot akar

Budapest – Németh Sándor, a Hit Gyülekezete vezető lelkésze, aki valamilyen cégháló révén az ATV tényleges többségi tulajdonosa, és fia, Németh Szilárd, az ATV hírigazgatója lesz a “Hétolajfa rendezvények” sorozat következő vendége. A beszélgetés címe: “Vissza a jogállamot!”. Mondja ezt annak az egyháznak a vezetője, amely egyház az Orbán-rendszer kivételezettje, kedvezményezettje, amely államegyházi státuszban nem fizet adót, amely ellenzékinek mondott tévét üzemeltet, miközben meg nem támadási egyezséget kötött Orbánnal, amelynek elemi érdeke, hogy az Orbán-kormány soha ne bukjon meg, mert az egyház és az állam tényleges szétválasztása esetén egy demokratikus kormányzás alatt ilyen kedvezményekre és a vele járó pénzekre soha nem lenne jogosult. A Hit Gyülekezetét a katolikus egyház megtorpedózta az Orbán-kormánynál, hogy ne vehessen részt az állami iskolák lenyúlásából származó klerikális bizniszben, ezért Németh Sándor már “jogállamot” akar. Mondja ezt az az ember, aki az Orbán-rendszer pénzén és annak berkein belülről ellenzéki, az államegyházi státuszért hátba döfte az MDF-et, és kilóra eladta az egyetlen jobboldali riválisát Orbánnak. Szerencsére van egy partizánunk az Orbán-rendszerbe építve, aki államegyháznak álcázza magát, csak miattunk nem fizet adót, és Orbán pénzével a zsebében harcol a jogállamért. És ezzel is a békét védi.

Nagy veszély leselkedik az ellenzékre, ha Orbán Viktor médiaistállójának egyik fontos tagja, az ATV-t birtokló Hit Gyülekezete és vezető lelkésze az ellenzék oldalára áll, mert aki mellé a Hit Gyülekezete állt, az a politikai szerveződés még mind tönkre ment vagy megszűnt. Ez lett az SZDSZ sorsa, az MSZP úszta meg legjobban, mert nem engedték be eléggé Németh Sándort a sáncaik mögé, az MDF viszont gyorsan kimúlt, miután sorsát a Hit Gyülekezetére bízta. A 2010-es választások előtt a Népszabadság beszámolt róla, hogy a Hit Gyülekezete kiegyezett a Fidesszel. Ennek lényege az volt, hogy a Hit Gyülekezete “nem politizál”, viszont cserébe a Fidesz hatalomra jutásakor egyházi státuszt kap. Miután a Hit Gyülekezete gyakorlatilag kezébe vette az MDF sorsát, a “nem politizál” azt jelentette, hogy Orbánnak tálcán átnyújtják az utolsó jobboldali konkurencia fejét. Ezért cserébe megkapták az egyházi státuszt, amely ma gyakorlatilag államegyházi státuszt jelent, különböző jogcímeken sok százmilliós állami támogatásokkal, diplomata útlevéllel, teljes adómentességgel, a pénzügyek teljes átláthatatlanságával és ellenőrizhetetlenségével. Az állam még azt sem ellenőrizheti, hogy kiválasztott államegyházai hogyan és mire használják fel a címzett állami támogatásokat. Ezért lett óriási biznisz az, hogy a világnézetileg semleges állami iskolákat kiéheztetik, hogy azok az egyházak karjaiba rohanjanak, mert másképp nem kapnak állami támogatást. Csak példaként, ez azt jelenti, hogy ha egy iskola megszerzésével az adott egyház kap – mondjuk – 400 milliós állami támogatást, de abból csak 200 milliót költ az adott iskolára, mert ezt senki nem ellenőrizheti, akkor iskolánként 200 millió forintot nyert az üzleten. Ha tíz ilyen iskolát megszerez, akkor 2 milliárdot keres rajta, mindezt adómentesen. A számok nem konkrét adatok, csak jelzik az üzlet lényegét. A Hit Gyülekezete is be akart szállni ebbe az üzletbe, őket is “behívták” néhány iskolába, mint egykor a szovjet csapatokat, de a katolikus egyház megtorpedózta a bizniszt, mert se a pénzről, se az agymosás monopóliumáról nem akar lemondani. Németh Sándor kiesett az iskolabizniszből, ezért most már “jogállamot” akar.

Csakhogy a jogállam az lett volna, ha a világnézetileg semleges iskolákat nem játsszák ilyen módon az egyházak kezére, és nem kényszerítik a települések egyetlen iskoláit is arra, hogy az egyházak karjaiba rohanjanak. Az lett volna a jogállami helyzet, ha nem veszik el a szülők jogát attól, hogy maguk döntsenek gyermekeik világnézeti neveléséről. Ha Németh Sándor jogállamot akar, akkor olajfa ágakat lengetve azt kellett volna mondania kenyéradó gazdájának, a Fidesznek, hogy “vissza a jogállamot!”, adják meg a világnézetileg semleges iskoláknak is azt a támogatást, amelyet az egyházi fenntartású iskolák megkapnak. De Németh Sándor ekkor nem hétolajfás demokrataként járt el, hanem a II. Ukrán Front mintájára bevonult volna néhány iskolába Ajkára és máshova. Miután Semjénre ráparancsoltak az ő kenyéradó gazdái, a Vatikán magyarországi helytartói, hogy a rivális szekta nem vehet részt ebben a bizniszben és a lelkekkel való kufárkodásban, akkor a bevonuló Németh Sándort feltartóztatták az iskola ajtajában, és ő egyből hétolajfás demokrata lett. Ezért most követeli vissza a jogállamot államegyházi státusszal, adómentességgel és sok százmilliós orbáni támogatással a zsebében.

Kezdhetné a jogállam helyreállítását azzal, hogy az államegyházi státuszról, a vele járó privilégiumokról és pénzekről lemond, azokat visszaadja, mert alkotmányellenesen jutott hozzá. Az alkotmány szerint az egyház az államtól elválasztva működik, és a jogállamiság alapkövetelménye a felekezeti jogegyenlőség. Németh Sándor úgy olajfázik és követeli vissza a jogállamot, hogy ő maga a jogtipró állam berkein belülről élvezi az elnyomó kormányzat kegyeit, és például Iványi Gábor egyháza, további kétszáz egyházzal együtt, ezeken a falakon kívül áll megfosztva az egyházi státusztól és a működés alapvető jogi és tárgyi feltételeitől. Ezen a szép olajfás estén Németh Sándor kezdhetné a jogállami normák visszaállítását azzal, hogy bejelenti: a jogállamot sértő megkülönböztetéséről lemond, követeli az adómentessége megszüntetését, kéri a mindenkivel szemben fennálló elszámolási kötelezettség helyreállítását önmagával szemben, mindent visszaad, amit eddig a jogállamot sértő Orbán-kormánytól kapott, és szolidaritásból csatlakozik azokhoz, akiknek alapvető emberi jogait lábbal tiporja az a hatalom, amellyel saját nyilatkozataik szerint meg nem támadási egyezményt kötött. Hacsak Némethnek nem az jelenti a jogállam helyreállítását, hogy nem rekesztik ki a katolikusoknak és csatlósaiknak (reformátusok, evangélikusok) fenntartott piszkos üzletből. A jogállamiság nevében külön kéri, hogy az őt megillető jogok illessék meg azt a Budapesti Autonóm Gyülekezetet is, amely a Hit Gyülekezetéből lépett ki, mert a jogállamiság normája megköveteli a felekezeti egyenlőséget, és az nem függ attól, hogy kiket gyűlöl Németh Sándor keresztény lelkipásztor és kiket nem.

A jogállamiságot durván sértő egyházi törvény megszavazásakor, amely valami rejtélyes oknál fogva egyedül a Hit Gyülekezetét beemelte a történelmi egyház kategóriába sorolt egyházak közé, Németh Sándor elmulasztotta az olajág lengetését, hogy “vissza a jogállamot”, ehelyett Kálmán Olga készített vele, mint saját tévéje tulajdonosával, egy munkásőr interjút, amelyben Németh Sándor azt mondta el, hogy verseny van, ezt más egyházaknak is tudomásul kell venni, és ha majd elég ügyesek lesznek ők is a versenyben, hogy hozzájuthassanak azokhoz a jogokhoz, amelyek mindenkinek egyformán alanyi jogon járnának, akkor majd ők is bejutnak az “elitklubba”. Németh Sándor és szektája valamennyi tagja “elitklubnak” nevezte azt a szégyenteljes társaságot, amely bekerült az Orbán-kormány kivételezettjei közé. Akkor még nem kiáltott Németh Sándor a jogállam után. Azt elfelejtette a “versenyben” kiesett többi egyháznak elmondani, hogy ebben a versenyben ő fel tudta mutatni az MDF és Dávid Ibolya fejét, és ezzel orrhosszal nyert a versenyben előttük. Ne feledjük: az egyházi törvényt több hónapos előkészítés után az utolsó pillanatban éjszaka ad acta tették, mert a Hit Gyülekezete nem volt benne a történelmi egyházak között, hanem csak a második kategóriában. Ennek oka az volt, hogy ha a katolikusok nem tudják máglyán elégetni őt, ahogyan szívük szerint szeretnék, akkor legalább ne legyen egy kategóriában velük. Erre az utolsó pillanatban eltöröltek minden kategóriát, hogy ezt a problémát elhárítsák, egyetlen kategória maradt, és abba egyetlen felekezetet emeltek még be: a Hit Gyülekezetét. Vajon ki miatt kellett ezt az egész megalázó, törvénytelen és istentelen, jogállamellenes procedúrát végrehajtani? Németh Sándor miatt, aki most lengeti az olajfát, és követeli a jogállamot, ugyanebből a státszuból, amelyben rajta kívül még a vatikáni helynökök, a csatlósaik, és a hamis látszat fenntartására bevett díszpintyek ülnek.

Mindezt az arcátlan képmutatást és ördögi galádságot nem tette szóvá az emberi jogokra és a demokráciára oly érzékeny liberális értelmiség, sajtó, az ellenzéki pártok és politikusok, mert az ATV-ben való szereplés lehetősége, vagy az ottani munkavégzés és pénzkereset reménye miatt valamennyien gerinctelen és jellemtelen módon hallgattak. Egyetlen nagy demokrata sem emelte fel a szavát, hogy itt valami nem stimmel, hogy itt egy szekta eladott egy pártot, hogy az ellenzék soraiba épülve van egy olyan egyház, amely kedvezményezettje a jogállamot felszámoló Orbán-rendszernek, és a tenyeréből eszik. Miért? Meri ezt valaki kimondani? Azért, mert ők ugyanolyan korrupt gazemberek, mint az Orbán Viktor, a Németh Sándor és az összes korrupt közéleti szereplő, akik egy tál lencséért nemcsak az elsőszülöttségüket, hanem saját anyjukat is eladnák. Tisztelet a kivételnek, ha majd valaki lát ilyet, szóljon. Mert aki felteszi a kérdést, hogy mi történt Iványi Gáborral és egyházával, annak azt a kérdést is fel kell tennie, hogy Németh Sándor és egyháza hogyan kerülhetett Semjén és Orbán kivételezettjei közé? Németh Sándor azt mondja, hogy azért, mert “megérdemelte”. Azóta is ezen röhög a világ. És azt a kérdést sem teszik fel, hogy akkor mit keres Németh Sándor a másik oldalon, ha egyszer lefeküdt a Fidesznek, sőt azt sem, hogy akkor mit keresnek ők Németh Sándor televíziójában, ha ez az ember Orbánnak elárult mindent, ami egy demokratának fontos lehet. Németh Sándor dróton rángatott csicskása, Hack Péter egy nappal a választások második fordulója előtt azt írta a Népszabadságban (amely szégyenszemre ezt közölte), hogy szükség van Orbán kétharmados győzelmére, hogy ne kelljen a Jobbikkal egyeztetnie. Ilyen képmutató hazudozás és manipuláció III. Ince pápának is dicséretére vált volna. Hack az egyházi törvény előkészítése idején azt nyilatkozta, hogy a felekezeti jogegyenlőséget biztosító 1990. évi IV. törvény, amelyet mellesleg a Hit Gyülekezete készített elő, betöltötte történelmi szerepét. A jogállamiság ezzel betöltötte történelmi szerepét, mehet a szemétdombra, mert a Hit Gyülekezete érdekei azóta változtak. Ezek után Németh Sándornak van képe kiállni olajfáskodni, és a jogállamról szónokolni.

A kormányváltás után 2011. november 25-én megjelent a Heti Válaszban egy cikk “Iszonyból viszony” címmel, amelynek már a címe is kifejezi a lényeget: a Hit Gyülekezete és Orbán kapcsolata az iszonyt elhagyta, és viszony lett belőle. Nem szerelem, hanem prostituált viszony. Mi kellett ehhez? Semmi más, csak anyagi ígéretek, amelyek az egyházi státusszal járnak, és Németh Sándor sutba vágott mindent azonnal, legelőször is a jogállami normákat, amelyeket állítólag most visszakövetel, miközben ki sem látszik Orbán zsebéből. Idézünk a fideszes újság cikkéből, amelyet jóváhagyásra megküldtek a Hit Gyülekezetének is, amely ezt a szöveget rendben levőnek találta: “Pécs fideszes polgármestere, Páva Zsolt a Hit Gyülekezetéhez kötődő Vidám Szimfonikusok koncertjének fővédnöke; Kósa Lajos, Debrecen jobboldali vezetője nyitja meg az egyház helyi iskoláját; a kormánypárti Lázár János irányította Hódmezővásárhely ingyen ad ingatlant Németh Sándoréknak. Három példa a közelmúltból arra, mennyit változott a világ a kilencvenes évek óta, amikor a jobboldalon még közveszélyes szektának tekintették a Hit Gyülekezetét. Miközben húsz éve még sokan destruktív szektának tartották a Németh Sándor vezette egyházat, ma bal- és szélsőjobboldali vádak szerint (ez lenne az Amerikai Népszava – a Szerk.) – a tulajdonukban álló ATV-t is érintő – paktumot kötöttek a Fidesszel. Ennek lényege: a baloldali csatornát pacifikálják, illetve „őfelsége ellenzékeként” működtetik, cserébe pedig a kormánytól megkapják a történelmi egyházi jelzőt. (…) Mint megtudtuk: erről nincs szó, de például Gera Zoltán labdarúgó személye – azon túl, hogy a gyülekezet legjobb arcát mutatja a nyilvánosság felé – “jószolgálati nagykövetként” is értelmezhető az egyház és a Fidesz között. A focista ugyanis bensőséges barátságot ápol Orbán Viktorral; fontosabb meccseire jegyet küld neki, a miniszterelnök pedig tavaly személyesen járt közbe, hogy a csatár ismét szerepeljen a válogatottban. A Heti Válasz megvizsgálta, hogy mi igaz a vádakból, és kiderítette: a gyülekezet, minden igyekezete ellenére, nem fogja megkapni a történelmi egyházi jelzőt – merthogy, a korábbi jogszabály-tervezet ellenére, feltehetőleg nem is lesz ilyen kategória. Ezzel együtt kormányzati informátorunk úgy summázza a Fidesz és a Hit Gyülekezete kapcsolatát: a most formálódó törvény afféle „megnemtámadási szerződés” a két fél között, ám kapcsolatukra igaz a bibliai mondás is, miszerint „aki nincs ellenünk, az velünk van”.”

Erre a szövegre Németh Sándor jóváhagyólag rábólintott a megjelenés előtt. A Fidesz hivatalos újságja azt mondja, hogy az egyházi törvény “megnemtámadási szerződés” Orbán Viktor és Németh Sándor, a jogállamot felszámoló Fidesz, és az ellenzéki TV-t működtető Hit Gyülekezete között. Vagyis Németh Sándor az egyházi törvényért, a státuszért, az adómentességért, a különböző jogcímeken kapható milliárdokért eladta nemcsak magát a Fidesznek, hanem eladta az ATV igazi ellenzékiségét is, vele együtt pedig eladta az egész ellenzéket is. Aki ismeri Németh Sándort és militáns szervezetét, az tudhatja: ha Németh Sándor és az ATV valóban ellenzéki lenne, már kő kövön nem maradt volna. Az iskolákból való kirugdosásával már felbosszantották, de még mindig nem eléggé, még mindig kap annyit, hogy ne lázadjon fel, és a meg nem támadási egyezséget ne rúgja fel. Ha valaki nem tud olvasni, idézzük azt is, hogy a “viszonyba” került két fél hogyan értelmezi ezt a kapcsolatott: “aki nincs ellenünk, az velünk van”. Hülyébbek kedvéért lefordítjuk: Németh Sándor és az általa irányított ATV Orbánnal és a Fidesszel van, mert nincs ellene. Az Amerikai Népszaván kívül senki más nem írta meg azt, hogy az ATV álellenzéki tévé, Orbán Viktor legerősebb fegyvere az ellenzéki indulatok kontrollja, leszerelése és az ellenzék manipulálása érdekében. Az nem tűnt fel senkinek, hogy a gyáva Klubrádióval szemben mennyi piszkálódás zajlik (ami csak látszólagos, a Klubrádió soha nem fog megszűnni, mert más okból, de hasonlóan hasznos szelep az Orbán-rendszernek), míg az ATV ellen semmiféle fellépés soha nem történt. A fideszesek bejárnak nyilatkozni. Érdekes módon a NapTV-be nem jártak be. Az nem volt a zsebükben.

Van az “olajfa” rendezvénynek még egy szereplője, az “olajfacsemete”, Németh Sándor fia, Németh Szilárd, aki az ATV hírigazgatója. Senki nem tehet arról, hogy ki az apja, de Németh Szilárd az apukája tévéjén kívül még más szerkesztőséget nem sokat látott, ő az egyetlen olyan újságíró, aki hírigazgatóként kezdte ezt a pályát. Természetesen, az ATV minden alkalmazottja, létező vagy potenciális szereplője, a világ legjobb hírigazgatójának tartja ennek ellenére. Nem sokáig jelenne meg ebben a tévében bárki, aki ennek ellenkezőjét akár csak gondolni merészeli is. De biztosan így van, és mivel bevált, ezt a módszert javasoljuk minden médiumnak, hogy a legkisebb gyakorlat nélkül az utcáról nevezzen ki kezdőket hírigazgatónak. Nem véletlenül imponál Németh Sándornak Orbán Viktor: ha valaki látta Orbán Viktort, akkor látta Németh Sándort, és fordítva. A Hit Gyülekezete működése eddig is sok tekintetben emlékeztetett kolumbiai drogmaffiákra, amely a Fidesz vezetési struktúrájának is mintaképe, Németh Sándor pedig kolumbiai drogbárókra. Ez a metódus mindenesetre nem idegen attól. Erre pedig azért van szükség, mert Németh Sándor nem bízik meg senki másban, csak a fiában. Ahhoz, hogy az ATV-t ennek az alkunak megfelelően tudja manipulálni, miközben azt a látszatot is fenntartja, hogy ez egy ellenzéki televízió, egy megbízható emberre van szüksége, akit úgy rángat, ahogy akar. És ez a fia. Nem könnyű a mutatvány, mert ha Orbán rendszere megbukik, akkor az Orbán-rendszer megfejése után az új demokratikus hatalmat is meg akarja fejni, és olyannak akar látszani, mint egy ellenzéki hős, aki olajfaként és partizánként harcolt az államegyházi státuszból az Orbán-rendszer ellen. Belülről pusztította a rendszert.  Ha nem így lenne, és nem kellene Németh Sándor napi taktikai húzásainak megfelelni, akkor elég lenne egy gyakorlott, jó szakembert kinevezni, aki teszi a dolgát. De ide bizalmi ember kell. Szaddam Huszein is a fiait nevezte ki a bizalmi állásokba, a titkosszolgálat élére, stb..

Ez ellen a gyalázat ellen senkinek nincs egyetlen szava sem. Mindenki úgy tesz, mintha ez nem lenne. Németh Sándor kilóra megvásárolja (vagy csak ATV-s szereplés ígéretével) az újságírókat, laptulajdonosokat, akik elkészítik vele azokat az interjúkat, amelyeket utoljára Grósz elvtárssal olvashattunk a Népszabadságban. Megértük azt is, hogy Németh Sándor lesz a nyolcadik olajfa, amely átmenetileg ugyan Orbán Viktor udvarában lengedez, de gyümölcsét már az ellenzéknek ígéri. Az olajból, vagyis a pénzből, ugyan senki nem kap, mert azt magának szereti megtartani. Az említett Heti Válasz cikkben azt nyilatkozták, hogy semmiféle baloldali vagy ellenzéki elkötelezettség nincs amögött, hogy az ATV “ellenzéki” televízió. A piacon itt van rés, és ha anyagilag meg akarnak élni, akkor muszáj baloldalon álló televíziót csinálni. Miközben meg nem támadási szerződést köt az ellenzéki televízió tulajdonosa azzal a despotával, akinek állítólag az ellenzéke, eközben a televíziójába a baloldali pénzemberektől és hirdetőiktől várja a pénzt. Amellett, hogy a Hit Gyülekezete ilyen-olyan jogcímen kapott állami támogatása Orbán támogatásának is felfogható, a Júdás pénznek, vagyis az ATV legnagyobb finanszírozója vélhetően maga Orbán Viktor. Ideje lenne tisztán látni, és jó lenne, ha Németh Sándor úgy kezdené visszakövetelni a jogállamot, hogy jogállami módon átvilágítja magát, és pontos kimutatást közöl arról, mennyi pénzt kapott Orbán Viktortól eddig, és azt mire költötte. Tekintettel arra, hogy a Hit Gyülekezete átvételi elismervények nélkül gyűjti a tizedeket és az adományokat, nincs adóbevallása és hivatalos állami szervezet által hitelesített könyvelése sem, ennek sem lenne sok értelme, mert Németh Sándor azt hazudik, amit akar.

Mielőtt lengetjük az olajágat, és tömegesen vonulunk erre a paródiára, meghallgatni Németh Sándort a jogállamról, az alábbiakban idézzük az Amerikai Népszava “A nézőknek a közszolgálati televízióhoz van közük” című írásának egy részletét arról, hogy az ATV hazugsága hogyan akadályozza meg, hogy az adófizetők követeljék a közszolgálati tévé szabadságát:

“Az adófizetőknek a közszolgálati televíziókhoz van közük, mert azokat nemcsak a jobboldaliak és a Fidesz-szavazók pénzéből, hanem az ellenzékiek adójából is finanszírozzák. Egyetlen demokratikus országban sem engednék meg azt, hogy az adófizetők pénzéből üzemeltetett közmédiából pártpropagandát és párttévét finanszírozzanak. A polgároknak joguk van a közszolgálati médiumokhoz, a hiteles és pártatlan tájékoztatáshoz, és ahhoz, hogy a pénzükért kiegyensúlyozott és tárgyilagos tájékoztatást kapjanak. Jobb helyeken ennek védelmére tartanak egyebek mellett médiahatóságokat. Az adófizetők eddig semmilyen formában nem is tettek kísérletet arra, hogy megköveteljék a közmédiumok hiteles és pártatlan működését. Ezért nem tették még nyilvánvalóvá, hogy a közszolgálati médiát erőszakkal foglalta el és tartja uralma alatt az Orbán-kormány. Nem tették nyilvánvalóvá, hogy diktatúra van, a közmédiumokat manipulációra, hazug propagandára, a valóság meghamisítására és a tények elhallgatására, az ellenzéki hangok elnémítására használják.

Ebben az Orbán-kormány segítségére volt az ATV, mert az adófizetők azt gondolták, hogy a közszolgálattal szemben nem érvényesített jogos igényüket az ATV kielégíti. A Fideszt segíti, hogy az ATV olyan színben tűnik fel, mint amely ellensúlyozza a megszállt közmédia hiányát. Az ATV ezzel jó szolgálatot tesz az Orbán-kormánynak. Sokan ezért azt gondolják, hogy működik a demokrácia, hiszen van ellenzéki televízió. De a közszolgálati funkciót nem lehet átruházni és számonkérni egy speciális érdekekkel rendelkező vallási szekta magántelevízióján. A politikai ellenzék sem nyugodhatna bele a közszolgálati média megszállásába, arra hivatkozva, hogy maradt egy “ellenzéki” csatorna. Arról nem beszélve, hogy nem választhatja a könnyebb utat, megspórolva a demokratikus és szabad média kiépítését arra tekintettel, hogy létezik az ATV. Ha eddig ebbe a tévébe pumpálták a pénzt, az nagy hiba volt, mert az ATV küldetése nem valamely demokratikus elvek és értékek szolgálata, hanem a Hit Gyülekezete érdekeinek érvényesítése. Ez természtes, miután a fő tulajdonos erre a célra vásárolta meg.

A polgári demokratikus ellenzéknek nincs televíziója, a közszolgálati médiát elfoglalta és leigázta a Fidesz. Létezik egy felekezeti tévécsatorna, amelynek meg nem támadási szerződése van a Fidesszel, és nem érdeke a kormány megdöntése. Ugyanakkor “álellenzéki” televízióként azt a látszatot kelti, mintha létezne kiegyensúlyozott médiapiac. Leszereli az ellenállást és azt a tiltakozást, amit a közmédia pártpropaganda céljára történő kisajátítása indíthatna el. Emlékezzünk a médiaháborúra: egykor még százezres tömeg vonult az utcára a Charta szervezésében, hogy megvédje a közszolgálati televízió függetlenségét. Erről ma mindenki lemond, mert “ott van az ATV”. Az ATV viszont megtéveszti az ellenzéki közvéleményt, amikor azt a látszatot kelti, mintha céljai egybeesnének a megcélzott közönség céjaival. Ez nem igaz, ez csalás. A liberális újságírók kiszolgáltatott helyzetükben kénytelenek az ATV-ben dolgozni, és alávetni magukat a tulajdonos felekezeti érdekeinek. Az egzisztenciális függőség miatt az ATV-t is egy kifizetőhelynek tekintik, és nem is érdekük, hogy a jelenlegi helyzet egy határozott ellenzéki szereppel romoljon, és ez a kereseti lehetőségük is megszűnjön.

Az ATV által megtestesített “ellenzéki” televíziózás az Orbán-rendszer szerves része, és a demokrácia, a sajtószabadság hamis látszatának megteremtését segíti.”

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 3.9/5 (49 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +40 ( 76 szavazatból)
Az Olajfa és az Olajcsemete jogállamot akar, 3.9 out of 5 based on 49 ratings

Címkék:, , , , , ,

  • Hozzászólások(103)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

103 Reader’s Comments

  1. admin
    /
    /
    ” Németh pedig kötögette a kis különpaktumát. Csak annyira nem bírta magában tartani a boldogságát, hogy az egész megegyezést kikotyogta, utána pedig hivalkodott azzal, hogy őt bevették, diadalt ült, és kevélykedett msokkal szemben. Mindenki emlékszik, mindenki látta és hallotta. ”

    /
    /
    Mit gondolsz ez a megallapodas a FIDESZ es a HGY koztt irasos vagy “gentlemen agreement” az az szobani ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  2. Élő közvetítés ma este 18 órától
    http://www.nepmedia.hu/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  3. voisine
    2012. november 8. csütörtök
    13:14
    A lap nem elérhető. :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Nyomoznak Bartus hamis 6-os kartonja ügyében 2014. szeptember 29. hétfő | AN

Hack: A kultúrház vezetők ügynökök voltak 2014. február 1. szombat | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos