Ronai and Ronai
AMERIKAI

Az ezeréves állam a garancia, nem az IMF 2012. november 27. kedd 23:17 | AN

  • Hozzászólások(57)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Az ezeréves állam a garancia, nem az IMF

Budapest – Az Orbán-kormány kabarészínháza újabb előadásán Varga Mihály, az IMF megállapodásért felelős miniszter azt mondta, hogy az is eredmény, ha nem tudnak megállapodni. Ez már közelít azokhoz a fideszes mondásokhoz, miszerint a visszaesés is fejlődés: negatív fejlődés. Varga azonban még ezen is túlment, már-már Matolcsy mélységeibe szállt alá, amikor kijelentette, hogy a befektetőknek nem az IMF hitele a garancia, hanem az, hogy a magyar állam több mint ezer éve létezik. Varga állítólag közgazdász, a Fidesz egyik legokosabb és legtisztességesebb embere.

Az Orbán-kormány immár közveszélyes, állampolgárait veszélyezteti. A Nemzetközi Valutaalappal és az Európai Unióval folytatott tárgyalásokon nemcsak az lehet eredmény, ha meg tudunk állapodni – mondta kedden Varga Mihály hiteltárgyalásokért felelős miniszter egy budapesti konferencián. Az is eredmény, ha nem tudunk megállapodni.

Vélhetően az is rendben van, hogy a meg nem állapodás céljára egy minisztert fizet a magyar lakosság, éppen Varga személyében. A bejelentés nyilván arra utal, hogy az Orbán és bűnbandája által közzétett IMF-ellenes fizetett újsághirdetések után az IMF soha nem akar visszatérni, és Magyarországgal befejezte a tárgyalásokat. Mindez logikus, helyes és üdvözlendő lépés. Amíg az Orbán-maffia van hatalmon, nem asszisztálnak tovább úgy ehhez a színjátékhoz, ahogyan a magyar ellenzék teszi. A kudarcból így lesz győzelem, az orbáni-goebbels-i propaganda bejelenti, hogy a meg nem állapodás is eredmény. Varga mehet a prémiumért.

Mindez azonban semmi, a nemzeti ügyek magyar bohózata úgy folytatódik, hogy az IMF helyett más garanciát ad a mai befektetőknek: az ezeréves állami lét a garancia. Varga azt mondta, hogy az is épp elég garancia a befektetőknek, hogy “a magyar állam több mint ezer éve működik”. Ez azért is vicces, mert éppen a Fidesz illegitim alaptörvénye hamisítja meg a történelmet, de abban egész nagy fehér foltok vannak, amelyek szerint akkor nem volt magyar állam. Ezért alakítják vissza a Kossuth teret az 1944-es állapotokra, mert szerintük utoljára akkor volt szabad Magyarország, akkor volt független magyar állam. Ez azt jelenti, hogy ez a garancia még gyengébb garancia, mint az IMF-el való meg nem állapodás, pedig Orbánék szerint az is igen erős biztosíték, hogy az IMF nem áll szóba velük.

A magyar tárgyalódelegáció vezetője a Nemzeti Közigazgatási Egyetemen tartott előadásában kifejtette: lehet olyan helyzet, hogy meg tudnánk állapodni, de az nem olyan megállapodás lenne, amivel jól jár a magyar lakosság. Lehet, hogy az az eredmény, ha nincs megállapodás – folytatta a pávatáncot az a Varga, akit a Fidesz európai arcának tartanak. Ez a kijelentés gyakorlatilag megegyezik azzal a hazugsággal, amelyet Orbán fizetett újsághirdetésekben hangoztatott. Mindennek semmi alapja nincs, az IMF ezeket a hazugságokat cáfolta. Nincsenek az asztalon olyan feltételek, amelyek alapján Varga azt állíthatná, hogy azokkal nem jár jól a magyar lakosság, mert egyáltalán semmilyen feltételek nincsenek, még asztal sincs. Azt a hatalmas nemzetközi diplomáciai és pénzügyi kudarcot, hogy az IMF nem áll szóba velük, azzal a hazugsággal próbálják leplezni, mintha a magyar lakosság érdekében ők utasítanák el a nem létező megállapodást. A kikosarazott vőlegény kritizálja a kiszemelt menyasszony derekát.

Varga Mihály elmondta: a kormány szerint nem befolyásolja érdemben az ország megítélését, hogy születik-e megállapodás vagy sem. Ez a mondat pontosan az ellenkezője annak, amit egy héttel ezelőtt Varga és Orbán mondott, miszerint lesz megállapodás, ők erre törekesznek, hamarosan megkezdődnek a tárgyalások, mert egy biztonsági hálóra szükség van. Nincs egy hete, hogy ez elhangzott. “A befektetők nyilván akarnak egy garanciát a befektetéseikre. Mi azt mondjuk, hogy elég garancia a magyar állam, amely több mint ezer éve működik” – hangsúlyozta Varga. Ennél nevetségesebb és nyomorultabb érvet közgazdász még nem ejtett ki a száján. Varga és Orbán gondolhatja, hogy elég az árpádházi királyokra hivatkozni három bóvli, a mai GDP adatok és a forintárfolyam mellett, de ha a befektetőt nem elégíti ki az Aranybulla bőrkötésben, akkor nem fektet be, és az ezeréves államiság Orbán, Varga és Matolcsy kezén véget is ér.

A delegáció vezetője leszögezte: a magyar kormány szándéka, hogy megállapodjon a nemzetközi hitelezőkkel, “de nem mindenáron”. Olyan megoldás kell, amellyel a közös teherviselés mellett lehet az országot stabil finanszírozási pályán tartani – tette hozzá az újabb orbitális hazugságot, miután az IMF volt az, aki ellenezte az Orbán-kormány három megszorító csomagját, helytelenítette a megszorításokat, mert azok lehetetlenné teszik a növekedést. Az IMF azt állapította meg, hogy Orbán csak megszorítani, sarcolni tud, de működőképes gazdasághoz elengedhetetlen szerkezetátalakításokra képtelen. Az Orbán-kormány unortodox gazdaságpolitikája azt jelenti, hogy nincs gazdaságpolitika, ezeknek fogalmuk sincs semmiről, csak annyit tudnak, hogy akiről feltételezik, hogy pénze van, azt bunkósbottal fejbe verik, és a pénzét elveszik. Ez azonos Simicska Lajos gazdaságpolitikájával, aki úgy szerzi a Fidesz-maffia vagyonát, hogy amire szemet vet, azt erővel elveszi, oszt jónapot.

Varga arról is beszélt, hogy a magyar kormány azonban meg akarja osztani a terheket – többek között a jelentős nyereséget termelő bankszektor bevonásával.  Továbbá: az IMF gazdasági-elméleti síkon gondolkozik, míg a magyar kormány szerint társadalompolitikai leágazásai vannak a történetnek – magyarázta a hiteltárgyalásokért felelős miniszter. A kormánynak nem közgazdász professzorokból kell állnia, hanem olyan emberekből, akik a társadalmi leépülést meg tudják akadályozni. “A társadalmi béke mégiscsak egy olyan szempont, amit egy kormánynak mérlegelnie kell olyankor, amikor döntéseket hoz” – mondta.

Varga hazudik, mert a magyar bankszektor a kormányuk sarcai és büntetőadói miatt már nem termel jelentős nyereséget, nem hitelez, a szolgáltatásai árai drágultak, vegetál, egyes bankok megkezdték az ország elhagyását. Abban igaza van, hogy a magyar kormány nem közgazdász-professzorokból áll, pedig nem ártana néhány, ha a befektetőknek az ezeréves állami léttel kínálnak garanciát a befektetéseikre. A társadalmi leépülés két éve gyorsult fel, mióta az Orbán-kormány tehetségtelen, hozzá nem értő, szabadságharcos, ideologikus, antiszemita ámokfutása tart. Ez valóban a társadalmi békét veszélyezteti, ahogyan a társadalmi békét leginkább az veszélyezteti, hogy felszámolták a jogállamot, puccsot hajtottak végre, és elvették a demokratikus alkotmányt.

Varga Magyarország gazdasági kilátásairól szólva úgy fogalmazott: Magyarország középtávon, 3-5 éves időtávlatban vissza tudja építeni azon kapacitásait, amelyeket az elmúlt években (nekik köszönhetően – A Szerk.) elvesztett. Ezáltal fel tud zárkózni azokhoz a visegrádi országokhoz, amelyek között korábban “éltanuló” volt – mondta. Csakhogy az akkori “éltanuló” nem unortodox gazdaságpolitikát folytatott, és nem szabadságharcot hirdetett a józan ész és a nemzetközi pénzvilággal szemben, hanem használta azt.

“A kormány a helyén van, a tárgyalások folynak, és minden helyzetre fel tudunk készülni” – tette hozzá. Tudjuk, már ezer éve.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.6/5 (30 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +39 ( 47 szavazatból)
Az ezeréves állam a garancia, nem az IMF, 4.6 out of 5 based on 30 ratings

Címkék:, , , , , ,

  • Hozzászólások(57)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

57 Reader’s Comments

  1. Aki nem zárkózik fel ovi mögé, az lemarad – varga sem marad le?
    Már nem valószínű, hogy sokáig megelőzi ovit a fityiszes népszerűségi listán. :(((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (24 szavazatból)
  2. Egy tyúk aljából valók, ugyan miért lenne normálisabb a többitől?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (26 szavazatból)
  3. A “nem tudnak megállapodni” esetre csak akkor kerülhetne sor, ha előadták volna a javaslatukat. Tudtommal még nem értek el erre a szintre. A mai helyzethez képest az valóban eredmény lenne.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (24 szavazatból)
  4. Csak azt nem tudom, ki állította, hogy Varga intelligens, okos és tisztességes?
    Jelentkezzen már, aki ilyet állított !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (37 szavazatból)
  5. “IMF-ellenes fizetett újsághirdetések után az IMF soha nem akar visszatérni, és Magyarországgal befejezte a tárgyalásokat.”
    .
    Van másik! Matolcsyék már új kapukat döngetnek:
    .
    “Matolcsyék megállapodtak a Világbankkal
    Együttműködési megállapodást írt alá kedden Peter Harrolddal, a Világbank Közép-Európáért és a balti országokért felelős országigazgatójával Pleschinger Gyula, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államtitkára – közölte a tárca.” (…)
    “élünk a Világbanknál meglévő széleskörű tudásbázis és szakértői kapacitás adta lehetőségekkel, amelyek a kormányzati döntéselőkészítés folyamatában és az intézkedések végrehajtásakor is hasznosíthatók.”
    http://hvg.hu/gazdasag/20121127_Matolcsyek_megallapodtak_a_Vilagbankkal
    .
    Matolcsyi már hátraarcot csinált, de Varga még nem tud róla? Azt hiszik, hogy a Világbank és az IMF nem állnak kapcsolatban egymással? Kizárt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (26 szavazatból)
  6. “Varga Mihály, az IMF megállapodásért felelős miniszter azt mondta, hogy az is eredmény, ha nem tudnak megállapodni. “/
    -
    Igen minden bizonnyal az , legalábbis a Fidesz IMF el kapcsolatos végcélját illetőleg.

    Akkor időszerű feltenni a kérdést, mi is a végcél, ha már ez is optimizmussal tölti el?

    Remélem a Fidesz lesz szíves efelől nyilatkozni, azaz talán már nem is kell, mindannyian tudjuk mit akar végső soron elérni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (21 szavazatból)
  7. E hír hallatán “Matolcsyék megállapodtak a Világbankkal” kezdem elveszíteni a fonalat!
    Flegmán feltehetném a kérdést is, “most mi van?”
    Én már semmit sem értek ebből az egészből!
    Kipaterolják az IMF-et, utána visszahívják, tárgyalnak, jól beszól nekik a kormány , utána megsértődve – egyelőre – nem állnak szóba a kormánnyal!
    Most pedig jön a Világbank és hipp-hopp mintha mi sem történt volna!
    Valami itt nem stimmel…..!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (15 szavazatból)
  8. Szerencsétlen! Azóta sem találja az előző kormány “szekrénybe zárt” csontvázait. Nem dőlt ki egy sem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (20 szavazatból)
  9. Hungarian citizen

    Egy csepp ketseg nem volt bennem, hogy ezek egytol-egyig elogerinchurtalan, amoba szinten levo gonosz kretenek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (24 szavazatból)
  10. Hungarian citizen

    sedona: az nem az IMF, inkabb csak egy ilyen elvi tanacsokat osztogato 5 nemzetbol osszerakott csapat. Nem adnak hitelt nekunk, le se szarjak a kormanyt, csak ugy lehet veluk fotozkodni egy jot. Nagyjabol egy papua kiskiraly is mehet hozzajuk, es mehet vissza a torzshoz, hogy megllapodott veluk. Ennyi a sztori, a legszarabb orszagok utolso civilizalt kozege, ahol meg eljuthatnak az eloszobaig.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (25 szavazatból)
  11. egy bolond százat csinál, orbán megfertőzi a környezetét

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (19 szavazatból)
  12. “Az ezeréves állam a garancia”
    Azért ez szánalmas. Melyik állam? Amelyik az 1920-as években frankot hamisított? Vagy amelyik Hitler (minden értelemben) utolsó és legbutább csatlósa volt? A saját polgárait kéjjel odadobó tömeggyilkos állam? Vagy a magántulajdont saját zsákmányának tekintő mai Fidesz-diktatúra? Ezekkel henceg és vél bizalmat kelthetni Varga?
    Vagy netán csak nem azzal a kevés jó évünkkel próbál felvágni, amelynek éppen ők vetettek véget, szöges csizmával taposva ki a jog és a demokrácia belét?
    Mosolyog a farkas, fogán friss vér.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +29 (37 szavazatból)
  13. ……a befektetőknek nem az IMF hitele a garancia, hanem az, hogy a magyar állam több mint ezer éve létezik.”

    -

    Igen pont ez a gond, létezik és működik de hogyan???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (18 szavazatból)
  14. Ne legyetek már ilyen kishitűek. Nemsokára jön az, hogy Mária országa vagyunk, és majd megsegít a felettünk való!
    Aztán lehet hogy a Vatikán dug a zsebükbe egy kis aprópénzt a szolgálataikért.
    Azzal megint ellébecolunk valameddig, aztán meg jön a rendkívüli állapot!Mire a választások ideje eljön,lesz (lehet hogy) tapasztalatunk, hogy hogyan kell a pofának alapállásban lennie!
    Vagy. Behajtanak bennünket a templomaikba, hogy imádkozzunk, mert rajtunk már csak az segít. Amíg mi bent fohászkodunk, fideszék meglógnak nevesincs országba, mert fogd a pénzt és fuss-t játszanak.
    Igazam van, vagy igazam van?
    Minuszolhattok, megtiszteltetésnek veszem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (27 szavazatból)
  15. Fideszesek és a gerinc? Ezeknek a 2/3-s győzelmük csak ártott!
    Itt van pl. Illés Zoltán, aki kinevezése után így nyilatkozott a Nemzeti Parkok vezetőinek:
    “Évek óta várok erre a megbizatásra. Maguk közül egyse érezze biztonságban magát!”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (21 szavazatból)
  16. praktív
    Lefordítom neked magyaránra:
    Mivel kirúgtunk minden hozzáértőt (naná! a szakértelem bolsevista trükk) már nem vagyunk képesek egy olyan szakmai program összeállítására, amit az IMF tárgyalási alapként elfogadhatna. Ezért kénytelenek voltunk a Világbankhoz fordulni szakmai segítségért.Varga meg azért emlegeti a 3-5 évet (ami nyilvánvalóan átnyúlik a következő választási cklusra) hogy vereségük esetén lehessen mondogatni, hogy “bezzeg” ha ők maradtak volna, milyen Kánaánt hoztak volna el az országnak.
    Ezért vélik egyre többen, hogy kell nekik még egy ciklus, amikor már a leghülyébb hívük is rájönne, hogy ez mekkora marhaság. Csak sajnos minden hatalomban töltött hónappal éveket vetik vissza az országot, ezért nem lehet ezt a kivárási technikát alkalmazni. Már tegnap is késő lett volna elzavarni őket a halál f… fokára.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (27 szavazatból)
  17. Nagy a kakó a fideszesek házatájékán, ha a minuszoló hajnalban ügybuzog!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (13 szavazatból)
  18. Eagle
    Talán ezt úgy kell érteni, hogy minden baj és tragédia, és a vezető garnitúra permanens alkalmatlansága ELLENÉRE még mindig létezik, és őket is túl fogja élni, tehát nyugodtan lehet az ORSZÁGNAK hitelezni, mert az képes lesz visszafizetni, sőt még Orbánt is túlélni. Mert ezer évig mindent túlélt, törököt, tatárt, labancot, kurucinfót. Miért éppen Orbánt ne élné túl?
    bumburi
    A Vatikán? Pénzt adna? No ne mán! 6 mrd-al kapnak TÖBBET jövőre az egyházak a költségvetésből, amikor 7 mrd-al megszorítják és rákosista szénszünetre kényszerítik a felsőoktatást. De persze igazuk van: RAJTUK MÁR CSAK AZ IMA ÉS A CSODA SEGÍTHET.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (23 szavazatból)
  19. kekec
    Láttam én már karón varjút! Bármit a cél érdekében…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (13 szavazatból)
  20. @kekec,

    Ez szellemes volt, tetszett. Bár a próféta szólna belőled és Orbánt is túlélné Magyarország. Szívből kívánom. Mindig abban a hitben ringatom magam, ha ezt túléli a kedvező fejlődés útjára léphet, mert ezt ébredés, társadalmi összefogás és tetterő nélkül túlélni nem lehet, mit sem szólva Isten segítségéről és a jószerencséről.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (12 szavazatból)
  21. Görögországnak mi a garancia? Pedig ők pár hónappal öregebbek tőlünk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (13 szavazatból)
  22. Azt már korábban kifejtettem, hogy Vargát miért nem tartom alapszinten sem elfogadható szakembernek (emléketetőűl:játék pézügyminiszter volt!), de ez a megnyilatkozása az aljasság, és a dilettantimus sötét keveréke, az Orbanizmus tömény lényege.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (19 szavazatból)
  23. Orban nem akart soha megallapodni ugyanis neki nem izlik a control , meg ami ezzel jar. Sunyin lopni igy konnyebb . Majd a sok hulye barany alattvalo kifizeti a kmat felarat aztan jonapot! Orban kifogja fosztani a Magyar Nemzeti Bankot ez igy lesz. Van ott 40 millard euro az eleg neki a jovo evi osztogatasra is , es lass csodat, megfog indulni a gazdasag pont ugy ahogy josoltak Matolcsyval kozosen. Kivancsi vagyok mikor kesz forradalom meddig turi a nep a kiszipolyozasat? Hazaraulo az osszes politikusssss Orban a vezeruk. Le Orbanbal le a fergekkel eljen a haza .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (16 szavazatból)
  24. “Varga állítólag közgazdász, a Fidesz egyik legokosabb és legtisztességesebb embere.”-
    De csak állítólag, és ez a vélelem most megdőlt.
    És minden relatív – Fidesz mércével lehet tisztességes, de az a mérce nekem nem etalon.
    Én már külföldön inkább pirézül beszélek, nehogy észrevegyék melyik országból jövök, ezek a szemetek szégyent hoztak apáinkra és fiainkra is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (17 szavazatból)
  25. Már csak azért sincs baj, mert például a görögök már 2000 éve léteznek.
    Tehát akkor, van még legalább 1000 évünk, hogy államcsődöt jelentsünk !!!
    Ez azért jó hír, igaz ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (14 szavazatból)
  26. Na, ez minden képzeletet felülmúl !
    Egy leendô demokratikus kormàny ( mert egyszer lesz olyan) az elsô hónapjait térden àllva fogja tölteni sûrû bocsànatkérések közepette !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  27. Még ennyi hülye egy rakáson!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -5 (9 szavazatból)
  28. kovasav
    Üdv a klubban!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  29. Kovasav

    És már Te is itt vagy!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  30. kovasav
    Már csak Te hiányoztál! Légy üdvözölve!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  31. Ez egy nagyon drága színí előadás. Előre kellett volna megmondani mennyibe kerül a pávatáncra a jegy. Így útólag ráment a gatyánk is, meg a feleségek csipkés kombinéja, még apáink öröksége is. A számlát látva ez az ország nem tud felállni.
    “Sanyibácsi”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  32. Nem tudom miből alakult ki az a vélemény , h Varga kicsit más is mint a többi fidesz alvezér , vagy Orbán. Ha más lenne ott sem lehetne.
    Mire alapozzák,h jó közgazdász, csak nem arra , h saját maga irta a diploma munkáját?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  33. orbán házi pályázatot írt ki, a ki tud nagyobbat mondani kategóriában. eddig matolcsi testhosszal vezetett de most varga is beerősít. ha Hofi élne minden napra lenne számára egy egy “gyöngyszem ” ezektől. legalább lenne min röhögnünk a kínunkun kívül.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  34. Zavarba ejtő gondolatok , egy -idáig- mértéktertónak aposztrofált ipsétől.
    Dehát az alma-effektus ugyebár..ami tudvalevőleg nem esik messzire.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  35. legtisztességesebb ????????

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  36. Úgylátszik csak vírusos az elmebaj , ragad egyikről a másikra :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  37. Kovács Szilveszter

    Coca-Cola, Richter, Alcoa, Daimler, Hankook, holnap Microsoft – stratégiai partnerség, közben Világbank, egy kis Albánia, Matolcsy ma németekkel tárgyal, stb…… Mondjátok meg, mi történik a fejünk felett ? Ezek mit igérnek, hogy szóba álljanak velük ?
    Ja, közben egy kis Standard-leminősítés, még jön kettő……, Misike győzelmi meséje : már semmit nem értek.
    A forint közben világbajnok, az unió szétesőben, jön a fical cliff, a görögöket megint megmentették….
    valaki mondja már meg, kik is valójában spekulánsok ? Kezd nagyon gyanús
    lenni ……. Gyöngyösi Márton esetleg meg volt bízva valamivel, amíg Hitler Szlovéniában azt mondta, hogy itthon béke van ? Segítsetek megérteni !!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  38. Hányszor mondjam még neked Miska, tanulj meg könyvelni. De nem hallgatsz rám. Hát Te tudod.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  39. Honnan is tudná egy mindig is az adófizetők pénzéből élősködő megélhetési politikus, hogy egy befektetőnek mit jelent a garancia? Ez a baromarcú tökéletesen beleillik az orbáni gépezetbe. A gerinctelensége, a talpnyalói képességei, a gazdasági dilettantizmusa tökéletesen alkalmassá teszi a posztjára.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  40. Miközben azt látom hogyan dől össze a gazdaságunk, hogyan omlik össze az egészségügy, az oktatás, hogyan rombolják le a színházakat, a filmgyártást, hogyan alakították trágyadombokká és fosfolyammá a televíziókat, hogyan szűnik meg a még valamelyest függetlennek, vagy ellenzékinek mondható sajtó, felszámolták és eladták a MALÉVET, jövőre már Vidámparkunk sem lesz, aközben egyre nagyobb gond kifizetni az egyre horribilisabb összegekről szóló közüzemi csekkeket. Állítólag az idén már 10% körül, vagy a felett van az infláció (szerintem jóval felette) addig a nyugdíjakat 1.6%-al emelték és a béreket is csak a politikusoknak emelték.
    Jó hír az is, hogy jövőre újabb brutális energiaár drágulás lesz, villany, víz, gáz, csatorna. Arról persze nincs szó, hogy miből fizetik ki az emberek.
    Utcára tesznek mindenkit?
    Elárverezik az országot?
    Sorra zárnak be a boltok, eltűnnek a szolgáltatók, a vidéki kisvárosokban már sok mindent nem lehet megkapni, messze kéne utazni miattuk. 2-3 kiadó, üresen ásító üzlethelyiség után a harmadik, negyedik működget még.
    A munkaképes fiatalok százezrei hagyták és hagyják el az országot, mert megszűnnek a munkaadók, nincsenek munkahelyek, a bankok, nemzetközi cégek szedik sorra a sátorfájukat, húznak máshová.
    Mi marad itt? Mi lesz ebből az országból? A hazánkból?
    Azokkal kell egyetértenem, akik véleménye szerint az ország tervszerű, szisztematikus tönkretétele folyik. Egy teljhatalomra vergődött beteg elme szörnyű bosszút áll az országon a nyolc évnyi ellenzékben töltött szenvedése miatt. Most a 2/3 birtokában megszereztek minden széfkulcsot, már csak a nemzeti bankban az ország devizatartalékai vannak vissza. Áprilisban azt is elviszik.
    Elvisznek mindent, aztán lelépnek.
    Csak ez lehet a tervük, mert egy ennyire kifosztott, porig lerombolt ország évtizedekig tartó felépítésével ki a frász akarna vesződni? Komoly szakemberek se vállalnák, nem hogy ezek a kóklerek!
    Bajlódjon vele akinek két anyja volt!
    Az EU tehetetlen, mert nem értik mi folyik itt. A magyar maffiakormány-modell számukra felfoghatatlan. Keresik a rációt, pedig nincs. Meg az is nehezíti eszmélésüket, hogy még nem volt példa Európában arra, hogy maga a maffia kerüljön kormányra. Mire a brüsszeli bürokraták megértik a valós helyzetünket, már csak a felégetett, kirabolt pince, padlás, kamra marad Orbánék után.
    Észak-Korea irigyelt jólétben fog élni hozzánk képest 2 év múlva.
    .
    Őszintén megvallva már én is Itt hagynék házat, vagyonkát, bármit. Elmennék valami nyugis helyre. De hol kellünk mi már a vén csontok?!
    Így aztán be kell látnunk, hogy mi már csak a hazaszerető marha mártír szerepét oszthatjuk magunkra.
    Mint a szegény japánok a földrengés után a tengerparton, ahol tehetetlenül nézték a száguldva feléjük közelgő kegyetlen vízfalat és nem mozdultak sehova. Nekik sem volt hova…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  41. A háború: béke
    A szabadság: szolgaság
    A tudatlanság: erő

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  42. Pedig Vargára mindent lehet mondani, csak azt nem hogy hülye! (sunyi, szarkavaró, seggnyaló, de nem hülye)
    De úgy látszik, a Fidesznek van egy hülyeség nyilatkozati kvótája, amit minden héten, hónapban teljesíteni kell.
    Ez alól senki sem kivétel.
    Orbán: Fél ázsiai népség.
    Matolcsy: piros pöttyös valaga.
    Varga: ezeréves állam a garancia.
    A többieket már nem is sorolom, pedig a parlament esti időszakában bontakoznak csak igazán ki az idióta emberek, idióta nyilatkozatai.
    Sokszor az az érzésem, hogy többségük, kimaradt a 4 elemiből is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  43. Visszakézből+++++++++++++++++++++++++++++++++++
    Kiegészítem az írását, ha nem haragszik.

    Ezek beszélnek, mély, nagyon magyar hazaszeretetről, térdig leérő kokárdában és ekkor jön elő a pávabalerinó “klasszikus” mondása:
    ne azt figyeljék, amit mondok, hanem azt, amit teszek!

    Ez nem hazaszeretet, ezt egészen másnak lehet nevezni!
    A támogatóit dettó!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  44. Arisztarkhosz
    2012. november 29. csütörtök
    01:58
    Az ellenpontokat nem kettőspontok szokták érzékeltetni. :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  45. Visszakézből
    Ez kimaradt a – mire telik a kormánynak és mire nem telik – felsorolásból:
    .
    “A kormány létrehozza a Friends of Hungary alapítványt
    Index
    2012. november 28., szerda 19:04
    “A diaszpóra magyarsága nemzeti identitásának és a nemzeti összetartozás kötelékének erősítése céljából” a kormány Friends of Hungary nevű amerikai alapítványt hoz létre. Az erről szóló kormányhatározat a szerdai Magyar Közlönyben jelent meg.
    .
    November 30-ig a nemzeti fejlesztési miniszternek 15 millió dollárt (körülbelül 3,2 milliárd forintot) kell alapító vagyonként az alapítvány rendelkezésére bocsátania.
    .
    Ugyancsak november 30-ig kell a miniszternek a 2012. évre vonatkozó – a határozatban nem számszerűsített – éves adományt, továbbá az alapítvány bejegyzésével kapcsolatos költségek fedezetét az alapítvány rendelkezésére bocsátania.
    Az alapítványban az állam tulajdonosi jogait a Miniszterelnökség gyakorolja.”

    http://index.hu/belfold/2012/11/28/a_kormany_letrehozza_a_friends_of_hungary_alapitvanyt/
    .
    Valamelyik kormányközeli prominensnek még biztosan nincs eléggé feltöltve az USA-beli dollárszámlája. Most fel lesz, méghozzá két napos határidőn belül.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  46. proaktiv
    Vagy az amerikai nagy magyarokat is meg kell fizetni a hűségükért.A Lipták féle magyarokról beszélek, félreértések elkerülése végett.Levélben tud küldeni bármennyi szavazatot ő is. Akár halottakét is. Ki ellenőrizné?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  47. A minap a magyarországi bankok közölték, hogy az elmúlt két és fél évben több ezer milliárd (több billió) forint került ki az országból valamilyen mondvacsinált formában. Gondolom a maffia offshore cégeinek közbeiktatásával. Úgy tudom, hogy sok hivatalnok regisztrálja titokban ezeket az akciókat és rejti biztos helyre jobb időkre. Remélem mindenki egyetért majd abban, hogy ezeknek a mérhetetlen pénztömegeknek egyszer vissza kell kerülniük oda, ahonnan ellopták és nem marad büntetlen az országunk példátlan kifosztása!
    Én bármire képes volnék a jobb idők mielőbbi eljöveteléért cselekedni is, mert minél később jön el Orbánék takarodója, annál nehezebb lesz a talpra állás.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  48. Visszakézből
    2012. november 29. csütörtök
    15:08
    .
    Kedves Visszakézből! Szívemből szóltál!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  49. bumburi
    Liptákkal kapcsolatban korábban szó volt róla, hogy hány nyilvántartott “tag” szerepel a levelezőlistáján. Szépen vissza kell osztani, hogy a sebtében átutalt 15 millió dollárból mennyi jut rájuk fejenként.
    Aztán vissza kell osztani ezt a 15 millió dollárt a hazai magyarokra is, hogy nekik mennyibe kerülnek az USA-ban a Fideszre szavazó magyar választói voksok fejenként.
    Ugyanígy az erdélyi Sapientia Egyetemnek juttatott 4 milliárd forintot is vissza kell osztani a hazai létszámhoz viszonyítva.
    .
    Utána megtudjuk, mennyit is költött már eddig a Fidesz a saját választási kampányára fejenként külföldön az adófizetők pénzéből, és mekkora a fejenkénti végösszeg, ami egyúttal a hazai lakosság terheinek növelése.
    Lesz meglepi!
    Az ellenzék miért nem ordít ilyenkor?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  50. Milliókért tolmácsolnak Vargának – ennek épp egy éve, repkednek USA-ba, tárgyalgatnak, a nagy semmiért, mert tudjuk, hogy meg vagyunk a kipaterolt hárombetűs nélkül, kicsit drágább, de a hülyéknek megteszi, mert így teljesen önállóan áll a lábán az ország!)))
    Gyurcsány Ferenc két hét alatt lezavarta a tárgyalásokat, meg lett a pénz, 3xbóvlisék pedig eltapsikolhatják.
    Ezt is mi fizetjük, de reméljük, hogy hamarosan ezek is fizetni fognak!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

A DK nem bojkottálja a Fideszt 2014. április 29. kedd | AN

Ismét kétharmada lett a Fidesznek 2014. április 12. szombat

A határon túlról a Fideszre szavaztak 2014. április 11. péntek

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos