Ronai and Ronai
AMERIKAI

Csepeli György: Hungária Elmegyógyintézet 2012. október 28. vasárnap 19:36

  • Hozzászólások(94)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Csepeli György: Hungária Elmegyógyintézet

Ördögnek kell lennie annak, aki a Pokol hű leírására vállalkozik. Nem véletlen, hogy a politika mibenlétének mind a mai napig felülmúlatlan meghatározását a nemzeti szocializmus eretnekének, Carl Schmittnek köszönhetjük. Schmitt szerint a politika ott, s csak ott van, ahol az állam társadalmi szövete felfeslik, s a megnyíló hasadék mögül felsejlik a Semmi. Azé a hatalom, aki e rettenetes hasadékban állva a Semmit Valamivé képes változtatni. Totalitárius állam esetében az átváltoztatás azt jelenti, hogy bárki ellenséggé vagy baráttá lehet, attól függően, hogy a Vezér kit hova sorol. Hitler esetében az ellenséggé nyilvánítás kvázi biológiai katalógus alapján zajlott, Sztálin esetében kvázi-szociológiai szempontok határozták meg, hogy kiből lesz a nép ellensége, s kiből nem. De a végeredmény szempontjából mindegy volt, hogy kulákként vagy zsidóként enyészett el az ellenségnek nyilvánított ember teste.

Persze a barát sem ülhetett nyugodtan babérain.  Minden hatalom szeszélyes, de az abszolút hatalom, mint azt a példák mutatják, abszolút mértékben szeszélyes. S ez még nem is a legvégzetesebb, amit az abszolút hatalomról mondhatunk. A kísértő Semmi elűzésében ellenségekre ugyanis inkább szükség van , mint barátokra. Mindenki a Vezér ellen van, aki nincs vele, de aki vele van, az is könnyen az ellenség táborában találhatja magát. Potenciálisan mindenki ellenség.

Ez azt jelenti, hogy totalitárius társadalomban nincs esélye annak a hatalom megszerzésére és megtartására, akinek személyiségére ne lenne ráütve az üldözési mánia pecsétje.  A paranoia a politikusok pályaválasztási követelménye, még demokratikus megválasztott körülmények között is, hiszen minden hatalom a Semmiből veszi erejét, de a totalitárius hatalom birtokosa végképp nem maradhatna meg a hatalom birtokában, ha nem rettegne szüntelenül attól, hogy ellenségei elveszik tőle a bitorolt hatalmat.

Totalitárius rendszerekben az őrület normális lesz, s a normálisok végzik elmegyógyintézetben. A mindennap felvonuló Vezér meztelenségén senki sem mer fennakadni. A menet résztvevői és nézői egymással versengve dicsérik a Vezér köntösének szépségét, kalapja formásságát, cipője kecsességét, s ha valaki felkiált, hogy „meztelen”, útja egyenest vezet az elmegyógyintézetbe, a javító vagy megsemmisítő táborba.

A Vezér üldözési mániája mindenre és mindenkire kiterjed. Nincs senki, aki e mánia által teremtett vár ablakából kitekintve segíthetne. Van egy kis ország ma Európa közepén, ahol a hivatalos álláspont szerint ellenség az IMF, az EU, a NATO, az egész világ.

Az üldözési mánia akkor működik, ha visszhangra talál az ostobákban, akik a Vezér rém akaratának készséges végrehajtóiként gondoskodnak arról, hogy az ellenségnek nyilvánítottak elnémuljanak, láthatatlanná legyenek.

A politikai hisztéria felülmúlhatatlan szakértője, Bibó István utal arra, hogy paranoid hatalom valóságlátása eltorzul. A szüntelen ellenségkeresés elvakítja a Vezért, s téved. A valószerűt valószerűtlennek, a valószerűtlent valószerűnek látja, mint az történt Sztálin esetében, aki Hitlerben 1939 és 1941 között barátot vélt látni. Hitler tévedése sem volt természetesen kisebb, mert ő még 1945 áprilisában, pár nappal öngyilkossága előtt lelki társával, Göbbels-szel együtt abban reménykedett, hogy az új amerikai elnök majd az ő barátja, s Sztálin ellensége lesz. Az utóbbi várakozás később beigazolódott ugyan, de Hitler máig nem lett barátja egyetlen demokratikus hatalomnak sem. Aki Hitlerben, s egykori barátaiban barátokat lát, az a szabad világ ellensége, s ugyanúgy fog járni, mint Hitler is járt.

Magyarországot ma egy komplett paranoid világnézet igazgatja, melynek mozgató eleme a Nyugat ellenségnek láttatása.  Ezt a motívumot egy soha nem volt Kelet barátságosságának káprázata egészíti ki.  A múlt, ha nem a Hungária Elmegyógyintézet kórtörténete optikájából nézzük, arról tanúskodik, hogy Magyarország barátai Nyugaton, s ellenségei Keleten voltak. Hiába áll Thököly Imre szobra a Hősök terén, a szobor helye az Árulók terén lehetne, mely még nincs Budapesten, de remélhetően egyszer lesz.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.6/5 (98 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +142 ( 156 szavazatból)
Csepeli György: Hungária Elmegyógyintézet, 4.6 out of 5 based on 98 ratings

  • Hozzászólások(94)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

94 Reader’s Comments

  1. Na, azért mindehhez a nép többsége is lelkesen asszisztál magyarsztánban… a nép többsége ugyanis ott ugyanúgy ellenséget lát mindenkiben, ahogy a vezér. Elég meghallgatni, miket röfögnek a buszmegállókban, a boltokban, munkahelyeken, és természetesen minden kultura és információforrás végváraiban, a sarki kiskoszos kocsmákban.
    .
    Tisztelet a kivételnek, de az a kivétel meg kb. nem sokkal lehet több, mint akik ott voltak a “milla” demonstráción.
    .
    Azt gondolom, hogy abban az országban a nép és vezére egymásra találtak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (50 szavazatból)
  2. Thököly esetét ki kellene fejteni, mert sokan félreértik. :(((
    A cikk a szomorú valóság aktuális tükörképe.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +28 (32 szavazatból)
  3. Zseniális!
    Bízom benne,hogy nagyon hamar felkiált valaki, hogy meztelen a király! Persze abban is reménykedek, hogy már nem lesz lehetősége megbosszulni az éleslátást, és bátorságot…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +34 (38 szavazatból)
  4. …az paranoia (folyamatos kulcs-élményével együtt),öngerjesztő,minden határt vesztett Circulus Vitiosussá LETT!!! Pokolba vezető spirálként tart a mélybe halálos útján…

    (a molylepke is “csak” a Fényt kereste)

    Ám ki tűzhalált halt, – nem mondhatja el senkinek már…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (18 szavazatból)
  5. Eldrad: “Azt gondolom, hogy abban az országban a nép és vezére egymásra találtak”
    Tudod ez olyan, mintha egy kalap alá venném az összes külföldre szakadt magyart és azt mondanán: gyáva sz*rháziak, mert nem volt eszük, bátorságuk, kitartásuk itt maradni.
    Úgyhogy legyél kedves differenciáltabban fogalmazni, vagy inkább fogd be…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (27 szavazatból)
  6. Sajnos nagyon precíz diagnózis.
    Thököly Imréről meg csak annyit, hogy miközben a keresztény koalíció 1686. nyarán Budát ostromolta, addig Thököly a portával szövetségben 15 ezres sereg élén Kelet-Magyarországon harcolt a koalíció ellen. Nem véletlen, hogy a kiváló történész, Kosáry Domokos szimplán “rablóvezérnek” titulálta.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (15 szavazatból)
  7. Kedves gets, dehogy értik félre Thököly esetét. A magyar nép – ha mástól nem, Orbán Viktortól tudjuk – mindig is szabadságharcos nép volt. Fegyverrel, csellel, de mindig a Nyugat ellen szabadságharcolt, legalább is 1956-ig biztosan. A folyamatos szabadságharcból mindössze 150 év maradt ki: a török uralom 150 éve. A keleties török ellen nem szabadságharcolt senki; egészen jól megvoltunk velük. A Balkánnal ellentétben még csak a vallásunkat sem akarták elvenni; ki kellett ismerni a pasát, a béget, az agát, ismerni kellett a hozzájuk vezető kiskapukat, a megfelelő embereket meg kellett vesztegetni, és minden prímán működött. Világos, jól kiismerhető rendszer volt. Kissé posványos ugyan, de gondolkodásmódunknak tökéletesen megfelelt. Mindössze az Egri Csillagokban lehet olvasni egy bizonyos Bornemisza Gergely nevű fiatalemberről, aki állítólag a pécsi országúton robbantásos merényletet kísérelt meg a szultán ellen, de erős a gyanúm, hogy Gárdonyi erre vonatkozó kutatásai nem felelnek meg a forráskritika szigorú kritériumainak. :) Aztán jött az átkos Nyugat az IMF és az EU elődje, Savojay Jenő személyében, és 1868-ban leigáztak bennünket. A török uralmat 150 évig békésen tűrő magyaroknak ez sok volt: Thököly már 10 év múltán, 1678-ban már valódi szabadságharcot folytatott az átkos Nyugat ellen. És ez utána így ment folyamatosan, csaknem 350 éven át.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (24 szavazatból)
  8. hát azért a jelenlegi rezsim a totalitáriustól még igencsak messze van szerencsére.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -25 (35 szavazatból)
  9. Na, persze őrültség, de van benne rendszer: az önérdek. Mert a mentőktől elvont 400 millió fele az IMF fikázó plakátokra ment el, de a másik fele erre:
    https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/554210_403542186381970_949616498_n.jpg
    Az ellenzék már elkezdhetné végre az ilyesmit gyermekétkeztetésre és/vagy közmunkásbérre/stück lefordítani!
    Arról már nem is szólva, hogy az egész önkormányzati rendszert lehúzhatjuk
    a klotyón, mert Egyeske nekiállott azt megvédeni – mindezt a harmadik front megnyitása jegyében! Már a demokrácia látszatára sem adva, saját döntéseként bejelentve, még kormány, vagy parlament mögé sem próbált bújni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (16 szavazatból)
  10. 100%-ig egyetértek, nagyon jó a cikk. Csak elkeseritő, hogy igy igaz.
    Kedves Eldrad, amit irt, az is igaz. Nincs remény??????????????

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (15 szavazatból)
  11. gammasugar:
    Naaa azzé tegyük csak hozzá hogy a Török nem akarta oly mértéktelenül kizsigerelni Magyarországot mint azt a ” felszabadító ” keresztény hordák tették .
    Ugyanis az országot vilajetekre , adóbérleményekre osztották fel. Az adóbérlő török atyafi pedig üzleti alapon állt : tudta jól , ha teljesen kifosztja a parasztokat , akkor jövőre nem fognak tudni adót fizetni neki , akkor pedig ö sem fogja tudni a Portának befizetni a ” gebint ” akkor pedig visszaveszik tőle a vilajetet és oda jólfelépített életpálya-modell .
    Ezzel szemben a svábok nem csináltak semmit , csak raboltak gyilkoltak erőszakoltak mint állat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (20 szavazatból)
  12. Tisztelet annak, aki az ember erzeseit, gondolatait ilyen pontosan es tømøren kepes megirni!

    Køszønøm!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (14 szavazatból)
  13. A.Kárki:
    .
    - OK, elnézést, oda kellett volna írnom, amit máshová odaírtam: a nép TÖBBSÉGE.
    .
    Nézd, más magyarázat nincs arra, ami ott megy. Hogy orKbán és bűnbandája nem tud olyan őrültséget tenni, vagy mondani, nem tud akkorát rúgni saját népébe, hogy azon a kb. 100.000 milláson kívül bárki is megmozduljon.
    .
    Hacsak nem orKbán éljenzése miatt, bár, ahhoz meg buszok kellenek.
    .
    Szóval, nem én vagyok a hibás, OK?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (14 szavazatból)
  14. És nem értem, ennek mi köze a külföldön dolgozó magyarokhoz. Azok nem “hazaárulók”, ahogy ezt pár, hiszterikus lúzer ordítja, hanem egyszerűen csak nem akarnak éhen dögleni. És oda mennek- ha még megtehetik – ahol nem fognak éhen dögleni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (20 szavazatból)
  15. Hajrá, Csepeli!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  16. Tudod Geyza, valahogy úgy voltunk ezekkel a nyomorult svábokkal, mint a Brian élete című filmben a zsidók a rómaiakkal:
    http://www.youtube.com/watch?v=ExWfh6sGyso

    Amúgy meg melyik uralkodónk mondta volt, hogy “Etetni kell a birkát, ha nyírni akarjuk.” Segítek, ugyan az, amelyik 1767-ben először korlátozta rendeletben a jobbágyi terheket, 1777-ben pedig bevezette Magyarországon a kötelező apafokú közoktatást. Na ennyit azokról a nyomorult svábokról.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  17. zsazsa:
    .
    - Szerintem nincs.
    .
    Én már feladtam.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  18. gammasugar,
    Emlékeim szerint nem Bornemisza Gergely volt, hanem egy pap, Török Bálint papja.
    Thököly Imre pedig csak kora hagyományainak megfelelően próbálta védeni saját érdekeit és saját közösségének érdekeit. Ezzel akadályozta a fejlettebb hódító térnyerését. Ennek megítélése sem egyértelmű, mert a Habsburg-birodalom Európa elmaradott perifériája volt, ahhoz képest volt elmaradott a Magyar Királyság maradéka. Megint csak emlékeim szerint az erőszakos rekatolizáció is az ellenállás egyik motiváló oka volt. Hogy a Thököly-félének is, azt nem tudom, de a Rákóczi-féle felkelésnek biztosan.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  19. kevin
    Igazad van,tényleg rendesek EZEK. Még kivégzés sem volt a Vérmezőn!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  20. Eldrad
    Őrült beszéd, de van benne rendszer. Sajnos:

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  21. Eldrad

    Természetesen a 19:50-esre értettem!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  22. Eldrad
    Van más magyarázat is (a Varánuszról)
    batka manó 2012.10.28. 18:02:30
    @Ergosum:

    kérdeztem egy kedves barátom, hogy miért nem jött ki a hídra?

    Azt válaszolta nekem, hogy az emberek többnyire csak akkor mennek orvoshoz, ha már nagyon fáj…ma még még nem fáj olyan nagyon, hogy felemeljék a seggüket a fotelból.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  23. Ha Csepeli nem dobja be Thökölyt, a hozzászólók a cikke mondandóját elemeznék, s nem a különbséget a hanyag török uralom és a precíz „sváb” uralom között. Akkor mind a totalitárius Vezér elmeállapotáról elmélkednének, nem a magyar történelemről – úgy általában.
    Ami a magyar történelmet illeti, volt az idők mélyén egy Zrínyi Miklós nevű mai fogalmaink szerint politológus és publicista, aki megírta a Német maszlag török áfium című röpiratát, abban fölszólítva a magyar nemesi rendeket, hogy most verjék ki a meggyöngült törököt, mert ha a nyugati keresztény koalíció veri ki helyettük, az a török helyében itt is marad. S mit tesz isten, a Habsburgok itt is maradtak jó háromszáz esztendőre, mert a magyar nemes urak inkább sefteltek tovább a kellemesen korrupt török urakkal, mintsem őseiknek fogason függő rozsda marta véres kardját előrántották volna.
    De a nemes magyar urak és rendek nem hallgattak Zrínyire, így került sor arra, hogy Csepeli Györgynek meg kellett írnia fenti kiváló cikkét, melyben csak a Thökölyre való hivatkozás tesz föl kérdő jeleket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  24. girbegurba,

    igazad van, pedig legalább tízszer elolvastam az Egri Csillagokat, de hát annak már nagyjából hatvan éve. A pap robbantott, Bornemissza Gergely és Tulipán pedig csak figyelték. :)

    Persze, irónia akart lenni, amit írtam, és az irónia mindig túloz. De a lényeg mégis csak ez: a keleties elnyomás mindig is elfogadhatóbb volt a magyarok többsége számára, mint a modernizációval párosuló nyugati elnyomás. Most volt húsz évünk, amikor nem voltunk elnyomva. Nem is viseltük el, különösen akkor nem, amikor az általunk választott hatalom még nyugatias modernizációt is akart. Így aztán választottunk egy kényelmes, keleties, posványos rendszert. Hogy ahhoz még egy vezér és így elnyomás is párosul, a többséget nem zavarja (észre sem veszi). A vezér pedig stabilizálja hatalmát a Nyugat ellen folytatott szabadságharccal, így aztán zavartalanul folytatódhat az immár több mint négyszáz éves és csak néhány évtizedre megszakadt sehova nem vezető kuruckodás, amelyben olyan jól érezzük magunkat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  25. Hungarian citizen

    Oszinten szolva en nem tudom szanni azt az orszagot, ami tudatosan valasztotta ez a szerencsetlen, frusztralt, paranoid idegbeteget miniszterelnoknek.
    Egy percig nem csinalt abbol titkot, hogy milyen a valodi szemelyisege – nem is csinalhatott volna, hisz kamaszkoratol kozismert, hogy zavart elmeju, sot be is mutatkozott szepen 1998-2002 kozott, ahogy illik.
    Ez a szegyenletes fereg tehat nem arult zsakbamacskat. Orban – hisz rola beszelek – nyiltan, pokhendien, orditva es toporzekolva mutatta meg valodi enjet orszagnak-vilagnak egyarant.
    A sok hulye magyar meg ezek utan rohant ra szavazni? Igen.
    Most aztan jarnak a kormanyellenes csaoportok ingyenkonyhajara? Jarnak bizony, ezerevel.
    Megerdemlik a sorsukat? Meg.
    Most, a szemunk lattara alazza meg sajat vazallusait? Persze. Igy volt ez ‘98-ban is.
    Tehat pl. nekem mi a legnagyobb elegtetel? Pont maga orban. Nem tud mas lenni, alantas osztonei vezerlik. Ezert pont kiket gyalaz meg? Persze, hogy azokat, akik ra szavaztak!
    Mert nekem hiaba magyarazzak, hogymert milyen propagandaja volt, meg milyen tamogatoi. Erdekes, nekem semmibe nem kerult nem a fideszre szavazni. Megjegyeztem magamnak 1999-ben, hogy ezt a szart en megegyszer nem szavazom meg (igen, mea culpa, ‘98-ban ra szavaztam), es nem is tettem.
    Es mi az igazan faramuci a dologban? Nos az, hogy pont az a reteg, ami nem szavazna ra sosem, mert ertelmes, nos pont az teheti es tette is meg, hogy egyszeruen elhagyja az orulet orszagat es tudasat kint boldogan elve kamatoztatja.
    Mit vittek magukkal a tavozok? Az uj penzuket, az adojukat, a tudasukat, a vasarlasukat, a mindent, ami a kormanynak jol jonne. Magam meg itt vagyok, de soha sem fuggott az aktualis kormanytol, hogy epp mennyit vagy hogy keresek. Egyet tehetek es tettem is meg: en mondhatom meg, hog mennyit adozom. Nos, tolem az orban rezsim 1/80 reszet kapta adonak az elozo garniturahoz kepest.
    A lenyegre szoritkozva tehat: csak az a parnoid rendszer tud fennmaradni, aminek vannak asvanykincsei, vagy barmilyen adottsaga arra, hogy onerobol tartosan fennmaradjon. Magyarorszagnak sosem volt ilyene, mindig is az adofizetokon mult, hogy fennmarad-e vagy sem. Mik a hirek? Igazoltan eltunt (kapaszkodni!) tobb, mint 200 ezer adozo. Igen, ok vannak kulfoldon. Tehat az orban rezsim haldoklik, nincs mibol megelnie, es pont termeszetenel fogva riasztja el magatol a mukodo toket. Tehat mi var ra?
    Vagy spontan megszunes, vagy a kiehezett tomegek haragja, eroszakos fellepessel, egyszeruen lincselessel.
    Ugyhogy en nem aggodom, pont orban es a szanalmas beltenyeszet jobboldal az, ami 100%-os bizontsaggal megoli sajat magat, mert a toke, es a tokeeros adofizeto nem fanatizalhato, demokrata es nyugalomra vagyik.
    Annak a rohadek hitlernek volt millio katonaja es voltak szovetsegesei. orbannak semmilye sincs, csak a bomlott agya, az utott-vert szegyen felesege, meg az ostoba, eletkeptelen senki talpnyalok. Ezek atlep az ido, tullep a tortenelem. Csak egy ujabb szarfolt a magyar tortenelem lapjain. Messze nem az elso, es nem az utolso. Ez egy ilyen orszag.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +31 (33 szavazatból)
  26. Ha valaki még nem vette volna észre!…
    A Fidesz nem egy politikai párt, hanem egy gazdasági vállalkozás.
    Egymás között a társtulajdonosok felosztották a feladatokat. Van aki a gazdasági és pénzügyeket viszi, másikuk a kommunikációról gondoskodik, harmadikuk a rendre ügyel, stb.
    A hibátlan működéshez szükséges még: a tulajdonosok alá bevont hűbéresek és funkcionáriusok, végül pedig a nép átverése
    Ez is csak a “Hungária Elmegyógyintézet”-ben fordulhatott az elő…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (22 szavazatból)
  27. Hungarian Citizen:
    Egyetértek. Pont az adóval lehet ezeket megfojtani. Én is ezt teszem, és az lenne a legjobb, ha mindenki ezt tenné.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  28. Ránk György gyerekoperája pont OV-ról szól, amint Csepeli György is írta. Ha tehetitek, nézzétek meg, mert jókat lehet röhögni szeretett vezérünkön. Amíg fel nem fogja a féleszű operai főigazgató, hogy mi van a repertoárban.
    http://opera.hu/hu/Pomade_kiraly_uj_ruhaja/201302231100/info

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  29. Már megbocsáss A.Kárki, ha Orbán kétharmadot kapott (persze, sose volt kétharmada a valóságban, mert egyharmad el se ment szavazni, egyharmadot meg az Orbán-ellenesek kaptak, így aztán Orbánnak igazság szerint egyharmad plusz egy kicsi jutott) ettől a néptől, akkor nagyon is találó az a megállapítás, hogy a vezér és az ő népe egymásra talált.
    Ráadásul a mai napig szájtátva hallgatják a vezérük baromságait. Normális országban maximum kettő százalékos pártocska lennének, merthogy minden nemzetnél található elenyésző hülye is, de annyi, amennyi nálunk van (mert akiknek ennyi “nem megszorításos” tapasztalat még mindig nem nyitja fel a szemét, azokat nem nevezhetem normálisoknak, hiszen azon a szinten maradni szellemi fogyatékosság szükséges).
    Szóval: nem megsértődni azon, hogy Orbán itthon mindenkit hülyének néz, tökéletesen igaza van, amikor ezt teszi.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (18 szavazatból)
  30. “kevin
    2012. október 28. vasárnap
    21:42

    hát azért a jelenlegi rezsim a totalitáriustól még igencsak messze van szerencsére.”

    Háááát, kedves kevin, amennyiben a nanométert használod, mint mértékegységet, talán van szemernyi igazságod.
    Tudnál példát is felsorolni állításod igazolására?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  31. gammasugar,
    A nagy változások mindig akkor történnek, ha rákényszerülünk.
    Nem arról van szó. hogy a magyarok genetikusan (vagy hagyományosan) jobban szeretik a keleties tespedést, hanem arról, hogy hiányzik a nyugatias felfogáshoz vezető út aktiválási energiája. (Hiányzik az energia vagy a kényszer a potenciálgát legyőzésére.)
    A potenciálgát nagyon magas. Közvetlen érdekek sokasága ütközik a nyugati úttal. Például ha hirtelen megszűnne a korrupció, akkor újabb tömeg vesztené el megélhetését, és csak némi idő múltán éreznénk kedvező hatását.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  32. telekis,
    “A Fidesz nem egy politikai párt, hanem egy gazdasági vállalkozás.”
    A kettő nem zárja ki egymást. Vajk politikája is arra irányult, hogy megszerezze a gazdasági ÉS politikai hatalmat. A kettő együtt jár.
    Csak a polgári demokráciában válik külön a kettő.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  33. Hungarian citizen,
    “Tehat mi var ra?
    … vagy a kiehezett tomegek haragja, eroszakos fellepessel, egyszeruen lincselessel.
    Ugyhogy en nem aggodom,…”
    Én épp ezért aggódom.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  34. Peter Vamos
    Elég necces vélemény egy történésztől, aki ismeri a történelmi következményeket is. Thököly valamivel világosabban látta, hogy a “felszabadító” hadsereg nálunk fog feledkezni. Merthogy ez a nagyhatalmak szokása. És a konszolidált török uralom, valamint a nyíltan terrorizáló osztrák csapatok magatartását a korabeliek valamivel világosabban tudták megítélni.
    Hungarian citizen +++++++++++
    Sok ilyen magyar polgár kellene, és akkor nem tartanánk itt!
    telekis
    Gazdasági társaságként a vezetőségnek működik gazdasági társaságként,, a hívők pedig a szekta tagjaiként tejelnek. Az összes bizniszegyház így működik.
    FlashBack
    Lehet, hogy felfogja, de már közeledik 14 – és kell majd bizonyíték arra, hogy ő csakis csupán azért volt ott, hogy “belülről bomlassza a rendszert”
    csatt
    Barry1
    már megválaszolta: MÉG nincsenek nyilvános akasztások. Ami ugyan nem feltétlenül a totalitárius rendszerek sajátja, mert azoknak elegendő a lehetőségét kilátásba helyezni. Nem kell összemosni a nyílt terrort és a totális egypártrendszert, bár nem esnek messze egymástól
    Egyébként meg ezek TÉNYLEG egy alternatív valóságban élnek:
    http://mandiner.hu/cikk/20121029_huth_gergely_rezsimvaltok#.
    és ebből egy jellegzetes jobbos komment:
    Netuddgi 2012. október 29. 07:54
    @vigyor
    Szerinted a világon máshol hogy működik a politika?

    Pont így.

    A különbség, hogy most nincs kakaóbiztos számítógép, meg felesleges völgyhíd, alagút az alföldön stb.

    Persze egy forint is sok amit elpazarolnak, de azért lássuk már a haverok között ideológiai támogatás milliói és a gátlástalanul ellopott, elpazarolt tíz milliárdok közötti különbséget!

    Igen megy a mutyizás, mint mindig mindenhol, de most legalább van valami irány, és nem a teljes kifosztás és lezüllesztés a cél.

    Most, még mindig, a jelenlegi társaság a JÓVAL kisebb rossz.”
    .
    Az igazán hátborzongató, hogy minden TÉNY ellenére az “elpazarolt milliárdokat” az előző kormányzatokra érti, a mostanira meg a milliókat.
    Ez a tipikus “más szemében a deszkát, magáéban a szálkát sem” magatartás.
    Egyszerűbben: “Persze vannak bajos, de legalább nem AZOK vannak hatalmon. És lehet, hogy a kommentelő is a vesztesekhez tartozik, és mégis a narancsleves agymosásnak ilyen hatásai vannak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  35. bajok
    Az ellenzéknek legalább ez a milliók-tízmilliárdok arányt illene úgy kommunikálnia, hogy még Gipsz Jakab is megértse. (akinek Orbán kifejezetten EGY tőmondatban kommunikál, mert annak befogadására képes()

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  36. girbegurba
    Nem! Szerintem pedig “csak” gazdasági vállalkozás, minden más ennek érdekét szolgáló eszköz.
    De tudom, hogy a véleményünk közös.
    Csupán azt kell még érteni, hogy a legkülönfélébb dolgok megoldásai nem az “iskolákban tanult” ismereteken és útmutatásokon alapulnak, hanem egyfajta deviáns gondolkodásból erednek.
    Pl. mikor a jogász munkájában nem a tanult jogot alkalmazza, hanem a kibújási és visszaélési lehetőségeket keresi. Vagy a közgazdász azért megy szembe saját szakmájával, hogy az így helyzetbe hozott gazdasági elitnek kedvezzen. De ugyanígy tesz az a hatalomba került politológus is, amelyik tanult ismereteit a közjó ellen használja.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  37. Nagyon köszönöm ezt az írást, nagy tisztelője vagyok Csepeli Györgynek, örülök, hogy itt is olvasható az AN oldalán.
    Ne felejtsük el, amit TGM is írt többek között, vagyis, h a magyar állam az alaptörvényében egyedüliként a világon sorolja magát a tengelyhatalmak, a harmadik birodalom oldalára, és akként is viselkedik, fasiszta.
    És aki a harmadik birodalom szellemiségéhez tartozónak vallja magát, ahogy CS Gy is írta a szabad világ ellensége, csak a pusztulás várhat rá.
    Láthatjuk a megbomlott elme útkereséseit a keleti rezsimek felé, tébolyult tapogatózását, fogódzók keresését a világban, a bukás elkerülhetetlen.
    Hogy miért lett és van most is ennyi támogatottsága, ne feledjük a demokratikus hagyomány hiányát, a jellemzően kiszolgáltatott létforma és a hatalom jó szándékától való függés nem alakította ki a társadalmi kompetencia -, sőt az egyéni életben megtapasztalható kompetencia -, autonómia érzését sem. Így könnyű újra regresszív állapotba taszítani a társadalom egy részét és messiásként megjelenni, hogy majd én kivezetlek benneteket, csak kövessetek, aztán majd jó lesz nektek, szeretetben és gazdagságban élhettek. Helyette gyűlölet (ellenségképek) és nyomor (lerablás és gazdasági csőd).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  38. Báthory Ödönke

    Én arra leszek kiváncsi, hogy egy ellenzéki győzelem és a janicsárok leváltása után hány olyan ember lesz majd, aki “belülről bomlasztott”. Mert nálunk a győztesek többnyire mindig csak utólag vannak többen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  39. Szóval itt lenne az ideje, hogy mindenféle,egyébként értelmes szakpolitikai érvelés helyett – amit a többség nem ért vagy nem kíváncsi rá – egyetlen mondatban sűrítse az ellenzék mondanivalóját. A mai hatalom nemzet és emberellenes. Ez egy világos üzenet ami mindenkit gondolkodásra késztetne.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  40. Ez éppen ide, a H.E.Gy.I-be való (a Varánuszról)
    Cirbolya_sentinel Narancs himnusz – · http://href.hu/x/ifbi 2012.10.29. 09:35:33
    hehehehehehe

    Ismét elrontotta az angol kiírásokat a BKV, illetve helyette ezúttal a BKK.

    A jegyellenőrök új, BKK-s karszalagján a “jegyellenőr” angol megfelelőjeként a “revenue ispection” kifejezés szerepel, a félrefordításokkal foglalkozó Leiter Jakab blog azonban felhívja a figyelmet, hogy a “revenue inspection” simán csak jövedelem-ellenőrzést jelent, a jegyellenőr angoul pedig “ticket inspector” lenne.

    Penivaldes 2012.10.29. 09:40:02
    @Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: jövedelem ellenörzők, mert ellenőrzik, hogy van e elég jövedelmed arra, hogy megvedd a jegyet és a bérletet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  41. Taianus
    kivéve persze azokat, akik szerint ők a nemzet és kizárólag ők emberek – a többik meg senkik, akik “annyitisérnek”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  42. A hsz-ekből a félinformációkon alapuló tévedések. “Alagút az alföldön” – Az M6-os alagútja nem az alföldön épült, hanem egy löszös talajú dombvidéken, ahol a mérnökök sem egyeztek meg abban, hogy mi a legjobb megoldás. Az egyik szerint életveszélyes lett volna a köztudomásúlag csúszékony löszön épülő töltésen vinni a pályát, ez a nézet győzött, ezért épült az “alagút”. A völgyhíd még szebb történet. Annak idején a Balaton parti települések egyként hangosan tiltakoztak a közelükbe tervezett pálya ellen, illetve olyan kompenzációkat kértek ezért, ami nagyon megdrágította volna az építkezést, és műszakilag lelassította volna a pályát (pl. 150 méterenként lehajtót, meg ilyeneket). E települések elkerülésére épült a völgyhíd, ami egyébként gyönyörűszép darab.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  43. oldberg 2012. október 29. hétfő 03:45
    “De a nemes magyar urak és rendek nem hallgattak Zrínyire”
    Nem tudom, hogy irásod közben gondoltál-e Zrinyi származására, hiszen a költő
    és hadvezér horvát származású volt. Tehát a mai fogalmaink szerint “kissebségi”.
    Igy nem is tartozhatott a Habsburg származású magyar király sleppjéhez
    tartozó nemes magyar urak és rendek közé. Ők maguk között is állandóan
    marakodtak a koncon, amit “dicső magyar királyuk” közéjük dobott, ha
    felségárulásért “valaki vagyonát” elkobozta.
    (akkor ezt nem nevezték KÁRTÉRITÉSNEK, ez rendszerváltás után “jött”)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  44. Báthory Ödönke
    Körülbelül annyi, amennyi nyilasból ÁVH-sá, ill. kommunistává vált annak idején. :(
    Ezek a férgek a mindent túlélők. Úgy mint Orbán. Volt ő már minden, csak akasztott ember nem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  45. Bubu64
    Ne szaladjunk ennyire előre……..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  46. Bubu64 – 2012. október 29. hétfő 16:30

    MÉG nem, de én már azt szeretném HAMAROSAN látni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  47. Kiváló írás, ezért köszönöm.
    /de megjegyzem Bumburinak, hogy elég régóta mondjuk ki halkan, ki hangosan:
    “A király meztelen, OV meg esztelen!”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  48. Báthory Ödönke 2012. október 29. hétfő 11:46
    ” Mert nálunk a győztesek többnyire mindig csak utólag vannak többen.”
    Biztosan nem tudod ennek az okát. Nekem volt 3 ismerősöm, aki véletlenül
    elkottyantotta magát, hogy amikor az egyiknek elismerték, természetesen
    igazolta, hogy a haverjai is vele együtt “küzdöttek”. Igy kaphatott az egyik
    SZH (Szocialista Hazáért) kitüntetést, holott “nyugatos” volt, azaz a front
    közeledtével nyugatra menekült és kb 2-3 év múltán tért haza. Érdekes,
    mert akkor kiközösitették és köz utálatnak örvendett, mégis SZH-s lehetett!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  49. Miért kell ide ez a primitív történelmi hasonlat Thökölyvel?
    A Habsburgok már a kezdet kezdetén elnyomták a protestáns vallást, abszolutista módon uralkodtak, és minden költséget velünk fizettettek volna meg..ez NEM azért volt mert idegenek voltak, hanem az abszolutista politikába illett bele.
    De ez ellen akkor jogos volt harcolni. Orbánnak semmi köze a zseniális hadvezér Thökölyhez, sem a mostani cécónak a 18-ik századhoz.

    Különösen a katolicizmust annyira támadó AN-től szokatlan ez a cikk, hát a Habsburgok hozták az erőszakos rekatolizációt nem?

    Szerencsétlen dolog amatőr történészkedést belekeverni a politika elemzésébe.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  50. Ez az ország maga a megtestesült “Kazohinia” (Szatmári Sándor).
    És én még röhögtem rajta…
    Ha Szathmárinak igaza van (és minden őt igazolja), akkor itt kataklizma lesz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos