Ronai and Ronai
AMERIKAI

Csepeli György: Hungária Elmegyógyintézet 2012. október 28. vasárnap 19:36

  • Hozzászólások(94)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Csepeli György: Hungária Elmegyógyintézet

Ördögnek kell lennie annak, aki a Pokol hű leírására vállalkozik. Nem véletlen, hogy a politika mibenlétének mind a mai napig felülmúlatlan meghatározását a nemzeti szocializmus eretnekének, Carl Schmittnek köszönhetjük. Schmitt szerint a politika ott, s csak ott van, ahol az állam társadalmi szövete felfeslik, s a megnyíló hasadék mögül felsejlik a Semmi. Azé a hatalom, aki e rettenetes hasadékban állva a Semmit Valamivé képes változtatni. Totalitárius állam esetében az átváltoztatás azt jelenti, hogy bárki ellenséggé vagy baráttá lehet, attól függően, hogy a Vezér kit hova sorol. Hitler esetében az ellenséggé nyilvánítás kvázi biológiai katalógus alapján zajlott, Sztálin esetében kvázi-szociológiai szempontok határozták meg, hogy kiből lesz a nép ellensége, s kiből nem. De a végeredmény szempontjából mindegy volt, hogy kulákként vagy zsidóként enyészett el az ellenségnek nyilvánított ember teste.

Persze a barát sem ülhetett nyugodtan babérain.  Minden hatalom szeszélyes, de az abszolút hatalom, mint azt a példák mutatják, abszolút mértékben szeszélyes. S ez még nem is a legvégzetesebb, amit az abszolút hatalomról mondhatunk. A kísértő Semmi elűzésében ellenségekre ugyanis inkább szükség van , mint barátokra. Mindenki a Vezér ellen van, aki nincs vele, de aki vele van, az is könnyen az ellenség táborában találhatja magát. Potenciálisan mindenki ellenség.

Ez azt jelenti, hogy totalitárius társadalomban nincs esélye annak a hatalom megszerzésére és megtartására, akinek személyiségére ne lenne ráütve az üldözési mánia pecsétje.  A paranoia a politikusok pályaválasztási követelménye, még demokratikus megválasztott körülmények között is, hiszen minden hatalom a Semmiből veszi erejét, de a totalitárius hatalom birtokosa végképp nem maradhatna meg a hatalom birtokában, ha nem rettegne szüntelenül attól, hogy ellenségei elveszik tőle a bitorolt hatalmat.

Totalitárius rendszerekben az őrület normális lesz, s a normálisok végzik elmegyógyintézetben. A mindennap felvonuló Vezér meztelenségén senki sem mer fennakadni. A menet résztvevői és nézői egymással versengve dicsérik a Vezér köntösének szépségét, kalapja formásságát, cipője kecsességét, s ha valaki felkiált, hogy „meztelen”, útja egyenest vezet az elmegyógyintézetbe, a javító vagy megsemmisítő táborba.

A Vezér üldözési mániája mindenre és mindenkire kiterjed. Nincs senki, aki e mánia által teremtett vár ablakából kitekintve segíthetne. Van egy kis ország ma Európa közepén, ahol a hivatalos álláspont szerint ellenség az IMF, az EU, a NATO, az egész világ.

Az üldözési mánia akkor működik, ha visszhangra talál az ostobákban, akik a Vezér rém akaratának készséges végrehajtóiként gondoskodnak arról, hogy az ellenségnek nyilvánítottak elnémuljanak, láthatatlanná legyenek.

A politikai hisztéria felülmúlhatatlan szakértője, Bibó István utal arra, hogy paranoid hatalom valóságlátása eltorzul. A szüntelen ellenségkeresés elvakítja a Vezért, s téved. A valószerűt valószerűtlennek, a valószerűtlent valószerűnek látja, mint az történt Sztálin esetében, aki Hitlerben 1939 és 1941 között barátot vélt látni. Hitler tévedése sem volt természetesen kisebb, mert ő még 1945 áprilisában, pár nappal öngyilkossága előtt lelki társával, Göbbels-szel együtt abban reménykedett, hogy az új amerikai elnök majd az ő barátja, s Sztálin ellensége lesz. Az utóbbi várakozás később beigazolódott ugyan, de Hitler máig nem lett barátja egyetlen demokratikus hatalomnak sem. Aki Hitlerben, s egykori barátaiban barátokat lát, az a szabad világ ellensége, s ugyanúgy fog járni, mint Hitler is járt.

Magyarországot ma egy komplett paranoid világnézet igazgatja, melynek mozgató eleme a Nyugat ellenségnek láttatása.  Ezt a motívumot egy soha nem volt Kelet barátságosságának káprázata egészíti ki.  A múlt, ha nem a Hungária Elmegyógyintézet kórtörténete optikájából nézzük, arról tanúskodik, hogy Magyarország barátai Nyugaton, s ellenségei Keleten voltak. Hiába áll Thököly Imre szobra a Hősök terén, a szobor helye az Árulók terén lehetne, mely még nincs Budapesten, de remélhetően egyszer lesz.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.6/5 (89 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +135 ( 147 szavazatból)
Csepeli György: Hungária Elmegyógyintézet, 4.6 out of 5 based on 89 ratings

  • Hozzászólások(94)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

94 Reader’s Comments

  1. használjuk helyesen a kifejezéseket.
    a totalitárius diktatúra azt jelenti, hogy az állam MINDEN ember MINDEN percét felügyeli és irányítja. nincs párt az állampárton kívül, nincs sajtó az állami propagandán kívül, nincs egyetlen szervezet sem, ami nem érezné magán a diktatúra leheletét. egy totalitárius államban nem írhatnám le,hogy a miniszterelnök egy utolsó tolvaj, de itt megtehetem, minden következmény nélkül:
    dögölj meg orbán, mocskos enyveskezű sunyi fasz!
    persze mondhatjuk, hogy az autoriter (nem totalitárius!) berendezkedés felé halad az ország, hogy több ízben sérült a sajtószabadság, de totalitárius diktatúráról beszélni demagóg hülyeség. csak azért mondom, nehogy úgy járjunk,mint a farkast kiáltó fiú.
    tisztelettel: kevin

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (12 szavazatból)
  2. Hogy történelmünk során (és ma is) ki, és miért ment nyugatra, és ki keletre, azon sokáig vitatkozhattok. Aki tanulni és fejlődni akart, az nyugatra ment, mert ott lehetett tanulni, és amit megtanult, azt (esetleg itthon) hasznosítani. A hülyébbje meg ahelyett hogy a jót átvette volna nyugatról védte a szuverenitást és szabadságharcot folytatott, azok ellen akik a jót hozták volna el nekünk. Addig védték az országot, amig szét nem hullott darabjaira. Aztán megint keletről vártuk a csodát, a csoda meg nyugaton volt. Aki okos volt, akkor is nyugatra ment, pedig az tiltva volt. Miután megszűntünk keletről várni a csodát, eljött hozzánk a nyugat, – leginkább tőke formájában – de ez nekünk megint nem tetszik, és ismét szabadságharcot folytatunk, oszt ha ezt soká teszik a mostani hülyéink, abba tán bele is pusztulunk. Úgy kell nekünk. Aki most okos, az ismét nyugatra megy. Vagy megcsinálja valahogy, hogy ne kelljen neki nyugatra menni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (23 szavazatból)
  3. Félelmetesen pontos ez a leírás a mai helyzetünkről, a pávatáncos, baltás, “kedves vezérről”!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (19 szavazatból)
  4. Túlavasúti
    A nemzeti érzület reformkori fejlemény, korábban kőkemény osztálytársadalom volt: aki a nemességhez tartozott, annál nem igazán számított, hogy milyen származású. Egy magyar nemes inkább magához valónak tartott egy horvát nemest, mint egy magyar parasztot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (13 szavazatból)
  5. Ez egy figyelemreméltó cikk a globalizációról (nem a mostaniról, a múlt század előttiről!)
    http://www.vasarnapihirek.hu/szerintem/aczel_endre_a_globalizaciorol

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  6. és aki ott volt a Milla tüntetésen, de a Kistehén előadásában nem értette Erdős Virág versét, annak itt van, mert érdemes elolvasni!
    Erdős Virág
    Ezt is elviszem magammal
    Ezt is elviszem magammal, viszem magammal, ha lehet, ezt is elviszem magammal,
    viszem magammal
    Viszem a régen kihízott nacim, viszem a kelet-német származású macim
    ezernyi véglet közül a köztest, viszem a Csokonai Vitéz Mihály Összest
    ott lesz az ágyam, ahova fekszem, elviszem alvókának egy-két régi ex-em
    viszem a barnát, viszem a szőkét, viszem a felhalmozott kapcsolati tőkét
    Ezt is elviszem magammal, viszem magammal, ha lehet, ezt is elviszem magammal
    Viszem a tutit, viszem a gagyit, viszem az otthonkában utcára tett nagyit
    megannyi némán lehúzott évet, elviszem magammal a szentendrei HÉV-et
    viszem a bölcsit, viszem a temetőt, viszem a csokoládébarna bőrű szeretőm
    kicsit a nyarat, kicsit a telet, viszem a mindörökké-Moszkva-Moszkva teret
    Ezt is elviszem magammal…
    Apuka titkát, anyuka aranyát, elviszem magammal a Bácskát meg a Baranyát
    viszem a Marcsit, viszem a Karcsit, elviszem Kenesétől Keszthelyig a Balcsit
    viszek egy búval bevetett földet, viszem a pirosat, a fehéret, a zöldet
    elviszem ezt is, elviszem azt is, viszem a jófiút, de elviszem a faszt is
    Ezt is elviszem magammal…
    Viszem a bankot, viszem a pálmát, elviszem minden igaz magyar ember álmát
    viszek egy csontig lelakott testet, viszem, az nem kérdés, hogy Buda helyett Pestet
    viszek egy szívet, viszek egy májat, viszek egy kívül-belül lakhatatlan tájat
    naná hogy úgy van, ahogy azt sejted: viszek egy lassú burjánzásnak indult sejtet
    viszek egy csúnyán beszopott mesét viszem a legeslegeslegutolsó esélyt
    ki tudja, lesz-e búcsúzni időm, viszem a Duna-parton levetetett cipőm
    mit bánom úgyis elviszem lazán, elviszem gond nélkül a hátamon a hazám
    aki ma büntet az holnap lövet, viszek egy mindig vissza-visszahulló követ
    Ezt is elviszem magammal…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +47 (51 szavazatból)
  7. Carl Schmitt nem a nemzeti szocializmus eretneke, hanem konzervativ-forradalmi szerzö, hosszu ideig ellenezve a naci rendszert, de aztan – alternativa hijan – beallt mögejük, inkabb karrierizmusbol, mint meggyözödesböl. Velhetöen nihilista volt. Erdekes parhuzam, s jo, hogy megemliti Csepeli a nevet, ugyanis a mai magyarorszagi rendszermüködest is sokszor inkabb nihilista, s nem ertekelvü szempontok mozgatjak. Amennyiben OV nihilizmusa igazolhato, akkor ugyanugy igazolhato egy jobboldali ellenzek megszervezödese vele szemben. Ez akar a Jobbik is lehet – elvegre Schmitt nihilizmusaval szemben a nacik alltak. OV-t könnyen tehat a nacik valthatjak 2014-ben, arra ugyanis, hogy az Együtt2014 – amelynek nem siekült korszerü baloldali valaszokat talalnia – gyözzön, eleg keves az esely.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (13 szavazatból)
  8. Ara Jerezian
    Tekintve, hogy az Együtt csak 23-án jelentette be a megalakulását és pár napja írta alá az alapító okiratot – azaz még csak most kezdi KERESNI a válaszokat – ugyan mire alapítod azon véleményedet, hogy “nem sikerült” ráadásul “korszerű baloldali” válaszokat találnia? A náci lájkolásoddal meg elmehetsz a sunyiba!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  9. kekec
    Nem lajkoltam a nacikat, hanem azt irtam, hogy OV egy konzervativ-forradalmi nihilista, ernstjüngerianus politikat kepvisel, mint Carl Schmitt egykoron, s azt a nacik szoktak valtani – sajnos. Azaz ma ugy nez ki, hogy OV nihilizmusa vagy a nacik (nagyon nem szep tartalommal töltött) tartalmi politikaja. Az Együtt2014 amugy eleve nem baloldali, hanem liberalis erö, azaz baloldaliak nem is tudhatnak ra szavazni, mert a baloldali zsigerileg antiliberalis. Ha meg is jelenik egy baloldali erö, annak antikapitalistanak kell lenni, de egy ilyen diskurzus tovabberösitene a nacik szinten antikapitalista retorikajat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (7 szavazatból)
  10. kevin 2012. október 29. hétfő 18:15
    .
    Viselkedj, mert itt nem divat a trágárság. Kösz.
    Egyébként itt nyugodtan leírhatod azt, “hogy egy totalitárius államban nem írhatnám le, hogy a miniszterelnök egy utolsó tolvaj, de itt megtehetem, minden következmény nélkül”
    .
    Persze, mert tudod, hogy ezt az oldalt és a kommentelők adatait a TEK, a MEH stb. nem felügyeli. Így könnyû.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  11. kekec 18:50
    Kösz a vasarnapihirek cikket. Igazi tárgyilagos írás.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  12. Aczél Endre:
    “A globalizáció a dolgok első körében nem más, mint a gazdasági tevékenység kiterjesztése a nemzeti határokon túlra. E jelenség három megnyilvánulási alapformája a nemzetközi kereskedelem, a nemzetközi beruházás és a nemzetközi pénzforgalom.”
    .
    Az eszmék, illetve a vallások “szabad áramlása” is része a globalizációnak.
    .
    “A Lajtától nyugatra már az ötvenes évektől elindult a globalizáció; nekünk négy további évtizedet igényelt, amíg ráléphettünk a járszalagjára”
    http://www.vasarnapihirek.hu/szerintem/aczel_endre_a_globalizaciorol
    .
    Jóval korábbi a nyugati globalizáció, mint ahogy AE írásában (“már a 19. század utolsó harmadában”) említi. A globalizáció eszméjének előfutára a katolikus egyház, Róma, pontosabban a Vatikán volt. Évszázadok óta globalizál, és azóta is töretlenül folytatja a globalizációt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  13. Kedves kekec
    2012. október 29. hétfő 18:43 (ENNYIT KÉSETT A VONAT, kényszer várakozás)
    “Egy magyar nemes inkább magához valónak tartott egy horvát nemest, mint egy magyar parasztot.”
    Közel sem olyan egyértelmű ez az ügy, mint aminek látható. (utólag)
    Remélem nem Jelasicsra gondoltál magyar parasztként?
    Nemcsak a török áfium ellen keresett orvosságot Zrinyi!
    Biztosan ismered a “vadkan” vadászat történetét.
    Hiszen nem hiába lett később dualizmus.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  14. Stirner 2012. október 29. hétfő 17:56
    “Szerencsétlen dolog amatőr történészkedést belekeverni a politika elemzésébe.”
    Valóban szerencsétlen dolog. Gondolom attól is függ, hogy miért.
    Úgy emlékszem, hogy volt valami Német-Római Császárság, amiben az európai
    uralkodók – néha a Habsburgok is – igyekeztek elnyerni a vezetőhelyet.
    (mekkora ehhez képest Thököly szerepe?)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  15. proaktiv
    ugyanmár, mert ha figyelné? értem jönnének? akkor jöhetne a TEK a kábé egymillió másikért, akik facebook-on szidják a kormányt nap mint nap, névvel, munkahellyel,elérhetőségekkel. köztük értem. de nem történik ilyen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  16. a trágárságot illetően pedig igazat adok, a dolog sarkosságát akartam kifejezni vele, de valóban nem szép dolog. elnézést.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  17. kevin
    Jőni fog, ha jőni kell

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  18. kevin
    Kösz, hogy a kultúrált viselkedés normáinak betartását belátod.
    .
    Amit érzékeltetni akartam az AN-t említve, hogy külföldi szerveren a hozzászólók bátrabban írnak véleményt . A facebook is közéjük tartozik, mert nem magyar szerveren fut. Nem mindegy, hol, kiknél jelennek meg az adatok, és ezzel sokan tisztában vannak.
    Egyébként nem biztos, hogy a facebookon feltüntetett személyes adatok a beazonosíthatóság szempontjából mindig valósak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  19. proaktiv 2012. október 29. hétfő 22:13
    Köszi a linket.
    Nem tudom mi kötne össze bennünket a NET nélkül.
    Hiszen ezt is a globalizáció fejlődése szülte.
    Milyen jó, hogy kinyilt ez az ablak is a világra.
    Szinte azonnal értesülhetünk a világon történtekről.
    Milliárdnyi segédanyaggal egészithetjük ki azonnal
    emlékezetünket és tudásunkat.
    .
    Természetesen a centrális erőtért barkácsoló politika
    csupán a Hungária Elmegyógyintézet bezárt világában
    élheti ki magát. A fide$$ szerint:
    ITT NINCS GLOBALIZÁCIÓ. NEM IS LEHET!
    AZ ORSZÁGBÓL KILÁTNI TILOS.
    JÓ NEKIK IGY IS. PONTOSABBAN NEKIK CSAK IGY JÓ!
    Mi a fenének kell itt valakit is utolérni?
    ŐK MÁR ELÉRTÉK ÁLMAIK VILÁGÁT!
    ÚGY TESZNEK AZ ORSZÁGBAN, MINTHA ITT SEM LENNÉNK!
    (vagy még mindig itt vagyunk? de minek)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  20. Sajnos ez nem irónia, halálosan komolyan gondolják (talán nem ártana ha néha ránéznének a 10 parancsolatra, különösen az elsőre) Pár év múlva elmekórtani nagydoktorikat lehet majd az ilyesmiből írni:

    “Drága Miniszterelnök Úr ! Soha el nem múló tisztelettel és szeretettel hálás szívvel köszönjük neked hogy időt és fáradtságot nem kímélve értünk minden magyar honfitársunkért határon innen és határon túl küzdessz , harcolsz időt és fáradtságot nem kímélve globális támadások közepette ! Köszönjük neked hogy kivezetsz minket a reménytelenség szürke homályából , köszönjük neked hogy gyermekeinknek egy szebb és boldogabb jövőt biztosítassz , hiszen gyermekeink egyben jövőnk zálogai is egyben Nemzetünk építői , és a Nemzet számára ez a fundamentum soha de soha sem inoghat meg !
    Köszönjük neked hogy reményt, hitet és erőt adsz nekünk és a megfáradttaknak egyaránt ! Köszönjük végtelen és önzetlen szereteted amit tanusítassz irántunk ! Végtelenül tisztelünk és szeretünk , büszkék vagyunk rád és semmiért sem adnánk ezt tudnod kell és érezned kell ! Biztosíthatunk affelől hogy nincs az az erő és hatalom hogy minket ettől bárki vagy bármi el tántoríthatna ! Benned bízunk , mindig is bíztunk a kezdetektől fogva amióta csak ismerünk szeretünk tisztelünk és minden törekvésedben rendületlenül támogatunk ! Hűséggel és bátorsággal követünk ! Fidelitate et fortitudine !”

    http://www.facebook.com/groups/phtarsalgo/364159670344214/?notif_t=group_activity

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  21. JUjj!!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (6 szavazatból)
  22. A fö kerdes az, hogy a cikk es az olvasok a nacikkal valtanak-e az DNVP-t?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  23. …mert az szomoru.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  24. kekec
    2012. október 30. kedd
    18:50
    ” Benned bízunk , mindig is bíztunk a kezdetektől fogva…!
    Jesszusom! Ez egy imátság?
    Liftezik a gyomrom.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  25. Kevin hozzászólásával nem az a baj, hogy leírta a csúnyát, mert azt példaként tette. Probléma, hogy nem látja bele a totális diktatúrát a jelenlegi hatalom tervébe. Ez még csak a kezdet, hiszen egyetlen intézkedése sem verte ki igazán az állampolgárok biztosítékát. Bármit megtehet, s meg is fog tenni. Ebben ne legyen kétségünk. Ha csak fel nem ébredünk, s el nem gondolkodunk azon, hogy valóban tűrnünk kell mindent, amit velünk ez a kétharmad tesz? Valóban ezt akartuk, akarjuk? Tény: nem várhatunk senkitől segítséget. Ezt mi rontottuk el, nekünk kell helyre hoznunk. Ez ilyen egyszerű.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  26. a hatalom terveiben lehetséges, hogy szerepel egy autoriter rendszer képe, ezt én sem tartom kizártnak. csak az zavar, hogy sokan már két éve arról szónokolnak, hogy már most diktatúra van, mégpedig kőkemény.
    a diktatúra veszélyeiről, közeledéséről társalogni logikus és érthető, a jelenleg dübörgő totalitárius rendszerről értekezni viszont nagyon olcsó, és nagyon hatásvadász eszköz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -5 (9 szavazatból)
  27. kevin, ezek szerint nálad visszhangra talált a vezér világa, számodra ez a normális és sokan vannak ezzel így, ezért tartunk itt és a nyomor csak egyre nő, minden értelemben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  28. kevin
    Pedig köteles már régen beigérte: egyenként fogunk levadászni benneteket.
    Orbán pedig: ha megteheted, hogy megöld az ellefeledet, nem gondolkozol, hanem megteszed.
    Micsoda “állaférfiúi” szavak és gondolatok!!!
    Azt mondják, hogy ami késik, az jön.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  29. Egy hír:
    “Alcsútdoboz önkormányzata elhatárolódik az “Alcsútdoboz” táblától a Milla tüntetésen.”
    Ha nem kezd elhatárolódni és csendben marad, fel sem tűnt a tábla, most legalább tudjuk, hogy ott is van, akinek teli a hócipője…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  30. najó, próbálom olyan szájbarágósan mondani, amennyire csak tudom, mert látom sokaknak vannak gondjai a szövegértelmezéssel.
    1. nem szeretem orbán viktort, se a kormányát, se a politikáját.
    2. egyetértek azokkal az állításokkal, miszerint 2010 óta a kormány többször feszegeti a jogállam határait.
    3. elképzelhetőnek tartom, hogy orbánék a demokrácia korlátozásával igyekeznek magukat minél jobban bebetonozni.
    DE.
    fenntartom a véleményem, miszerint azt, mondani, hogy hazánkban JELENLEG IS már totalitárius diktatúra van, ordas nagy baromság, remélem már nem kell megmagyaráznom, miért.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  31. Ara Jerezian
    A nácik normális embernek nem vállalhatóak és pont. Az a csoda, hogy Bartus még nem b…t ki! Proaktívnak: “dobott”
    Túlavasúti
    Zrinyi nagyon jó példa, mivel ő nem “magyar” származású nemes volt, de ez soha nem okozott gondot a “magyar nemes” besorolásában.
    ” Subics nemzetség egyike volt a Kálmán királynak 1102-ben meghódolt 12 horvát nemzetségnek. A 12. század végén – III. Béla Velence elleni harcának támogatása fejében – örökös földbirtokként a család megkapta Bribir megyét, mert ezt követően már nem a zsupán (iupanus), hanem gróf (latinul: comes, horvátul: knez) címet viselték; így a régi horvát zsupánból – aki nemzetségének megbízottja volt – a magyar király vazallusa lett. Ekkor alakult ki Horvátországban a feudális rendszer.
    A tatárjárás idején IV. Béla Horvátországba menekült, ahol a Subics család támogatását is élvezte, amit később meghálált. A 13. század végén és a 14. század elején ebben a családban először lett örökletes a báni tisztség.
    A tengermelléki Ostrovica vára és egyéb dalmáciai birtokainak fejében I. Lajos magyar király 1347-ben Subics Gergelynek és unokaöccsének Subics Györgynek adományozta az Una folyó mellett épített Zrin várát (in terra Schlavoniae), továbbá az ennek közelében levő Stupnica községet és Pedalj várát. Ettől kezdve György és utódai a Subics név mellőzésével Zrinski (Zrínyi) változatban írták nevüket és a család történetének színhelye már nem Dalmácia, hanem Horvátország és Magyarország.” wiki
    De eklég csak ránézni az aradi vértanuk listájára: “igaz magyar” német, örmény, szerb volt kötöttük jó néhány.
    .
    rupcsi
    Sajnos nem tréfa és nem is irónia (csak normális ésszel nézve), tényleg van ilyen bálványimádással felérő blog:
    http://viktorszive.blog.hu/2012/10/15/azellennemved
    címe és szlogenje:
    Viktor Szíve Szentegyház
    Kézzel válogatott szeretetbonbonok
    kevin
    Nem nyílt, hanem demokratikusnak álcázott diktatúra van, mivel EGYETLEN ember diktál és dönt el MINDENT: Orbán. Neked csak az lesz a diktatúra, ha megáll a fekete autó a házad előtt?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  32. kekec
    tekintve, hogy jelenleg orbán a miniszterelnök, ráadásul kétharmada van a törvényhozásban, nem meglepő, hogy elsősorban az ő akarata érvényesül.
    és igen, ameddig működhetnek ellenzéki sajtótermékek, szervezetek, ameddig állami támogatást kapnak ellenzéki pártok, ameddig rendőri biztosítással rendeznek meg ellenzéki tüntetéseket, ameddig gyurcsányt felmentik az állítólag diktaturikus bíróságok, ameddig szabadon tiltakozhatsz a rendszer ellen újságban, tévében, utcán, kávézóban, nappaliban, addig NINCS DIKTATÚRA!
    vagy képzeljük el, hogy holnap orbán bejelenti, hogy nem többé nem lesznek választások, és a tüntetők közé éles lőszerrel fognak lőni. mit mondunk akkor? hogy semmi sem változott, hiszen eddig is diktatúra volt, csak most kicsit szigorúbb? annyit kiabálunk diktatúráról, hogyha egyszer tényleg az lesz, a kutyát sem fogja érdekelni.
    de aki továbbra is ilyen egydimenziósan akar gondolkodni,annak csak hajrá.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (5 szavazatból)
  33. Egy hsz-ért generáltak nekem 9 db virtzális blogot.
    Még 1 hsz.
    Ide is berakom.
    Ma, hajnalban a TV székház elötti (egy éve) tüntetőket kirángatták a sátraikból, összetörték a sátrat, és utca másik oldalára hajigáltak mindent
    a biztonságiak.
    11-re spontán tüntetést szerveznek.
    Működik a 2/3.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  34. rupcsi
    A tüntetők Orbánt hívják segítségül, mert neki már rutinja van a kordonbontásban.
    Ez se nagyobb marhaság, mint a Viktor Szíve Szentegyház alábbi imája (ha már lúd, legyen kövér!)
    http://azamerikaifiu.blog.hu/2012/11/01/vajon_hol_a_hatar

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  35. kevin
    ” képzeljük el, hogy holnap orbán bejelenti, hogy nem többé nem lesznek választások, és a tüntetők közé éles lőszerrel fognak lőni. mit mondunk akkor? hogy semmi sem változott, hiszen eddig is diktatúra volt, csak most kicsit szigorúbb?”
    Igen, MAJDNEM azt mondjuk. (Majdnem, mert nem “kicsit szigorúbb”, hanem lényegi változás lesz, ha a diktatúra nyílttá válik).
    A diktatúra nem attól diktatúra, hogy nyakra-főre nyílt erőszakot alkalmaz, hanem attól, hogy semmibe veszi a törvényt és az erkölcsöt, és önkényesen intézkedik. SZÜKSÉG ESETÉN, VAGY HA ÚGY TÁMAD KEDVE, erőt alkalmaz hozzá.
    Ez egy alattomos diktatúra, mert még nem látja alkalmasnak a körülményeket, hogy nyíltan vállalja magát. Egyelőre lavírozik, mert ezzel hátráltatja a megtorló vagy védekező intézkedéseket mind bel-, mind külföldön. De ettől még diktatúra.
    .
    Polgári demokráciában, jogállamban nem lehetett volna pimaszul államosítani, nyilvános ígéreteket megszegni, magánpénzeket elrabolni, ötletszerű adókat kivetni, bírói ítélet ellenére hagyni, hogy a betiltott szervezet szabadon toborozzon, sőt, hivalkodjon működésével, megakadályozni a törvényesen létrejött szervezetek működését, kidobni a pixisből a nemszeretem egyházakat, naponta változtatni az alaptörvényt stb., stb…
    .
    “ameddig működhetnek ellenzéki sajtótermékek, szervezetek, ameddig állami támogatást kapnak ellenzéki pártok, ameddig rendőri biztosítással rendeznek meg ellenzéki tüntetéseket, ameddig gyurcsányt felmentik az állítólag diktaturikus bíróságok, ameddig szabadon tiltakozhatsz a rendszer ellen újságban, tévében, utcán, kávézóban, nappaliban, addig NINCS DIKTATÚRA!”
    Ez tévedés. Régebben a felsorolt eszközök birtoklása volt a döntő az ideológia és a vélemények terjesztésében. Ma jól látható, hogy elegendő a média nagy részét gazdasági fogságban tartani, a maradékot önkényesere szabott sajtótörvénnyel megfélemlíteni, gazdaságilag ellehetetleníteni, azzal operálni, hogy a magántőke gyengesége miatt szinte minden az államtól függ. Adjuk hozzá ehhez az állami tőgyből szoptatott vállalkozásokat, melyek (és akik) az állampárt demonstratív megmozdulásaihoz visszacsorgatják a pénzt, és megvan az a kognitív nyomás, amire a diktatúra propagandagépezetének szüksége van.
    .
    “elképzelhetőnek tartom, hogy orbánék a demokrácia korlátozásával igyekeznek magukat minél jobban bebetonozni”
    A demokrácia korlátozásának eredménye: nem demokrácia.
    Mi az, hogy “elképzelhetőnek tartom”?! Hiszen ez TÉNY.
    Mi az, hogy “elképzelhetőnek tartom”?! MEGTETTÉK.
    Aki ezt tagadja,az vagy VAK, vagy HÜLYE, vagy [mi is?].

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  36. Rosszat másoltam be. Helyesen:
    Mi az, hogy “igyekeznek”?! MEGTETTÉK.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  37. Ma 110 éve született Illyés Gyula (1902. november 2-1983. április 15)
    Legismertebb versét érdemes újraolvasni:
    .
    Illyés Gyula: Egy mondat a zsarnokságról
    http://mkdsz1.freeweb.hu/n54/tor-157illyes.htm

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  38. Ma hallottam Paul Lendvaitól egy francia mondását: ” A hallgatás is cenzúra.” :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  39. megadom magam, diktatúra van. el se megyek majd szavazni, hiszen egy diktatúrában ez teljesen felesleges.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  40. kevin, te vak és süket vagy!!!!!!!
    Kekec, nagyon szeretem, amiket irsz. Az édes hazám cimű antológiában van még több Erdős Virág vers, egyik jobb, mint a másik, de rajta kivűl is vannak nagyon jó versek. Vigasztalódjunk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  41. zsazsa
    csípem a csajt, és ez a verse is megérdemelte volna, hogy érthetően artikulálva adják elő. Ráadásul a zenében nekem nem jött vissza az a jellegzetes Erdős Virág-zakatolás. Mondjuk a videón – ha nagyon figyel az ember – már valamivel élvezhetőbb, de ott a tömegben nagyon zavart, mert aki nem ismerte korábban, az ott sem ismerhette meg. Márpedig megérdemelne nagyobb ismertséget.
    És egy újabb Elmegyógyintézetbe való hír:
    http://www.millamedia.hu/2012/11/01/szerk-a-nyilas-jegyeben/
    (polgármester úr a közmunkások “védelmében” lelőtt egy kicsi kutyát – nyíllal, aztán egy jót zsidózott indokolásul.
    Ez az ami a Milla honlapján szerepel. Az igazán érdekes az, ami NEM szerepel: az összes hozzászóló felszólalása – kivéve Bajnaiét. Nem is tudom: ez a “finom” elhatárolódás Bajnai civilségének, nem millás-ságának szól?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  42. A történeti hűség kedvéért a Milla ajánlója október 23-ról/jelen pillanatban
    [Kistehén] Ezt is elviszem magammal
    [Czabán György] Milla-tüntetés – galéria
    Antoni Rita és Lovas Nagy Anna október 23-i beszéde
    Ungváry Rudolf október 23-i beszéde
    [Csoszó Gabriella] Milla-tüntetés – galéria
    “Nincs béke addig, amíg a hajléktalanság bűncselekmény” – videó
    Az október 23-ai Milla-tüntetés zanzásítva
    S. Kállai Szilvia október 23-i beszéde
    Kónya Péter – Együtt 2014
    [Kováts Dani] Milla-tüntetés – galéria
    [Korda Gábor] Remény és erő
    Emlékezés a roma hősökre – videó
    Tamás Gáspár Miklós – Külön 2014 [video]
    Milla tüntetés [videó]
    Köszönjük, Magyarország! – Folytatjuk!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  43. Az az apró körülmény rejtve maradt a cikkben, hogy a Hungária Elmegyógyintézetben a Vezér nem paranoiás, a Vezér csupán gátlástalanul színleli a paranoiáját, amely színlelt és megjátszott paranoia viszont a Vezér szekértáborában és népében már mint valóságos paranoia jelenik meg. A nép ugyanis nincs tájékoztatva arról, miszerint a Vezér csupán hűvös és gátlástalan hatalmi számításból játssza azt a színházasdit, amelytől azt várja hogy a népét, felajzva a külső és belső ellenségek ellen, könnyedén felsorakoztathatja maga mögé, és onnantól gond nélkül csücsülhet a hatalomban kedvére évtizedekig. A hajlamait már pályája kezdetén is kimutató Vezér a politikai pályafutása és a nyugati egyetemi tanulmányai alatt ismerkedett meg azokkal a történelmi tapasztalatokkal, hogy milyen módszerekkel lehet megszédíteni és az ujja köré csavarni egy kulturálisan és gazdaságilag is hátrányos helyzetű népet, amelyiknek nem volt elegendő lehetősége megtanulni és megtapasztalni a demokrácia áldásait és működőképességének alapfeltételeit.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  44. Kedves kekec 2012. november 2. péntek 11:15
    Szerintem a család az család. A leirt történelem bizonyos források alapján
    leirtak felsorolása. Egyik történelmi nagyságunk szerepét sem kivánom
    vitatni! (különösen azért mert nem voltam ott egyik eseményen sem, hiszen
    a politika akkor is politika volt, csak az akkori körülmények között, csak a
    hivatkozásom alátámasztásáúl szolgáljon, a mi generációnk átélte a háborút
    mégis ki ki a maga módján emlékezik, a következők meg csupán olvastak róla,
    mint mi a Zrinyi családról)
    .
    Remélem a hivatkozásod helyén az alábbiak sem kerülték el figyelmed:
    “1652-53. szüntelenül hadakozással telt. Mivel látta, hogy a Habsburgok nem
    támogatják a török elleni támadó háborút, sőt, a végekre telepített külföldi
    zsoldosok önmagukon kívül nem ismertek el más hatalmat, nem engedelmeskedtek Zrínyinek, ugyanakkor a törökökhöz hasonlóan szabadon pusztítottak az országban, nemzeti pártot igyekezett szervezni, melyet a bécsi udvar nem nézett jó szemmel. Foglalkoztatta a magyar, Habsburgoktól független, nemzeti királyság gondolata is. Noha esélyes volt, az uralkodó – protestáns kapcsolatai miatt – 1655-ben nem jelölte, s ezzel megakadályozta nádorrá választását Wesselényi Ferenccel szemben…….”
    “…A halálesetnek közvetlen szemtanúja nem volt. Bethlen Miklós önéletírásában
    vetette fel először a kétkedést a baleset tényét illetően. E. Dervarics Kálmán
    „Gróf Zrínyi Miklós a költő halála” című művében állítólag „minden kételyt
    kizáró adatok” nyomán bizonyította, hogy Zrínyit este 5-6 óra közt a bécsi
    kormány által felfogadott Póka István vadász orozva lőtte agyon.[2]
    Bárhogyan is történt,
    az udvar számára jól jött az egyre kényelmetlenebbé vált főúr halála…”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos