Ronai and Ronai
AMERIKAI

Opre romane, nácik haza! 2012. október 17. szerda 23:53 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(34)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Opre romane, nácik haza!
Miskolc – A Jobbik, amely folyamatos politikai térvesztését parlamenti szerepléseivel nem képes megállítani, míg antiszemita és cigányellenes szennyportáljai egyre gusztustalanabb jelenségként tűnnek fel az átlagember szemében, utcai demonstrációkkal kísérletezik abban a reményben, hogy előbb-utóbb nem csak a figyelemfelkeltés, de az elkeseredettebb emberek egymásnak ugrasztása is sikerül. Legutóbbi utcai provokációjukon négy-ötszáz szimpatizáns gyűlt össze a miskolci Avasi lakótelepen szerda délután.
.
Az erős rendőri biztosítás mellett megkezdődött demonstrációra az ország más részeiről is érkeztek résztvevők; többen a Jobbik zászlaját, néhányan pedig árpádsávos zászlót tartottak a magasba. A Jobbik elnöke, Vona Gábor a rendezvény előtt azt mondta: a demonstráció a magyar-cigány együttélés „problémáira” fókuszál. Arra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy a csaknem 40 ezer lakosú Avason a betelepült „fészekrakók” miatt sokan veszélyeztetve érzik mindennapjaikat.
.
A Jobbik október elsején jelentette be, hogy menetet szervez az avasi városrészben, amellyel felhívja a kormány és a helyiek figyelmét, hogy „elfogyott az emberek türelme”, és „Magyarországon ma nincs közbiztonság”. Ugyanerre a napra azonban két békés ellendemonstrációt is hirdettek.
.
Hozzávetőleg hétszázan tüntettek szerdán Miskolcon A hazáért és a demokráciáért címmel a helyi cigány nemzetiségi önkormányzat szervezésében; a résztvevők „nácik haza”, „itthon vagyunk”, „munkát kenyeret”, valamint „opre romane” („romák fel”) jelszavakat skandáltak. A romák menete nemzeti, európai uniós és roma lobogókkal az Avasi lakótelep szívéből indult el, majd több helyszínen csatlakoztak újabb résztvevők a tüntetőkhöz, így a városközpontba már hat-hétszázan érkeztek meg.
.
A tömeg egyebek mellett „Aki hazafi, az nem náci”, „Emberhez méltó életet”, „Éhen fogunk fagyni” és „A magyar cigányság itthon akar élni” feliratú transzparenseket tartott a magasba.
.
A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei kormányhivatal szomszédságában megtartott nagygyűlésen Horváth Aladár, a Polgárjogi Mozgalom a Köztársaságért vezetője kijelentette: a Roma Parlament el akar fogadni egy cigány alapjogi dokumentumot, amely szerint az alaptörvénynek ki kell mondania, hogy a leszakadtak felzárkóztatása nem tűr halasztást. El kell érni, hogy tíz-tizenöt éven belül a foglalkoztatottak aránya a cigányság körében ugyanolyan mértékű legyen, mint a többségi társadalom tagjai esetében. Mert ha a romák öntudatos adófizető állampolgárokká válnak, nem lesz terük az újfasiszta eszméknek – fűzte hozzá.
.
.
A demokratikus Kolació felvonulása. Nem öröm ez a mai nap, de „erőt kell mutatni az erőszakkal szemben”.
.-
A roma polgárjogi vezető felidézte, hogy legutóbb 1993-ban Egerben volt hasonló méretű roma megmozdulás; akkor a bőrfejűek támadásai ellen tiltakoztak. Azok, akik ellen 1993-ban tüntettek, ma a parlamentben ülnek – mondta, felidézve, hogy Sneider Tamás (Roy), aki annak idején bőrfejűként többször támadott meg védtelen romákat, ma az Országgyűlés család- szociális és ifjúságpolitikával foglalkozó bizottságának jobbikos elnöke. Miközben demokratikus országokban a hatalom közelébe sem engedik a szélsőjobbot, nálunk nem őket, hanem a cigányságot rekesztik ki – jelentette ki Horváth Aladár.
.
Váradi Gábor, a miskolci cigány nemzetiségi önkormányzat vezetője felszólalásában úgy vélekedett: ma Magyarországon nem a Jobbik jelenti a fő veszélyt, hanem az, hogy vannak olyan politikai erők, amelyek eltűrik az állampolgárok egy részének folyamatos fenyegetettségét. A magyar társadalom lejtőre került, amelyen most még meg lehet állni, ám ehhez azt kell mondani, hogy elég volt. Össze kell fogniuk cigányoknak és nem cigányoknak a haza újjáépítéséért – mondta, azt javasolva, hogy alakuljanak úgynevezett megértéskörök és konfliktuskezelő központok a közös részvételükkel.
.
A demonstráció résztvevői elénekelték a magyar és a cigány himnuszt, és kulturális műsorra is sor került. A demonstráció végén Váradi Gábor arra kérte az Avasi lakótelepen élőket, hogy egyelőre ne hagyják el a belvárost, csak később, a Jobbik ottani demonstrációjának befejezése után térjenek haza. A cigányok menetét és nagygyűlését semmilyen incidens nem zavarta meg.
.
Sem a kétharmados többséggel bíró kormánypártok, sem a szélsőjobboldalt képviselő Jobbik nem akarja megoldani a miskolci Avas problémáját – mondták a Demokratikus Koalíció (DK) által a helyszínre szervezett szerdai megmozduláson a felszólalók.
.
A DK rendezvényén körülbelül százötvenen hallgatták a Fényi Gyula téren Vadai Ágnes és Molnár Csaba országgyűlési képviselő, valamint Varga Gergő avasi önkormányzati képviselő beszédét. A felszólalók hangsúlyozták: nem öröm ez a mai nap, de „erőt kell mutatni az erőszakkal szemben”.
.
.
A szimpatizánsok Szolidaritás feliratú zászlókkal hallgatták a szónokokat, tetszésüket tapssal és „Hajrá Gyurcsány!” bekiabálással is kifejezték. Vadai Ágnes azt mondta, a szélsőjobboldali eszmékről „azt hittük, nem lesz többé, nem látjuk csak a múzeumokban”, de 2010 óta „szennyezik a haza házát is”. Zsidóznak, cigányoznak, gyurcsányoznak, miközben „mi maradtunk a néma tömeg” – tette hozzá.
.
Molnár Csaba, a DK ügyvezető alelnöke beszédében annak a véleményének adott hangot, hogy ha Miskolc polgármestere „virtigli városvezető” lenne, már a település határában azt mondaná „csak a testemen keresztül jöhetnek be a nácik a városomba”. A párt alelnöke szerint Orbán Viktor köpönyegéből bújt ki a Jobbik, és a vonulások, a szélsőjobboldali eszmék terjedése a Fidesz meg a miniszterelnök felelőssége.
.
„Vádolom Orbán Viktort, hogy ha nem hozta volna létre a polgári köröket, ma nem lenne Jobbik, gárda, betyársereg és utcákon grasszálás” – tette hozzá. Utalt arra, hogy ma soha nem látott mértékű a szegénység az országban. A szegénység azonban nem egyenlő a bűnözéssel – tette hozzá, azzal, hogy befogadó politikára van szükség a megoldáshoz. „Érző, vágyó, dolgozni akaró” emberek közössége az Avas, nem pedig bűnözői kör – jelentette ki.
.
Kriza Ákos (Fidesz-KDNP), a város polgármestere szerint masírozók, hőbörgők jelentek meg Miskolcon, politikai haszonlesők lepték el a város utcáit, sokan közülük Budapestről jöttek. Miskolcnak egyáltalán nem használ ez a mai nap, nem használ azoknak akik itt élnek, akik keményen küzdenek mindennapjaikért.
.
Kriza azt állította, az utóbbi egy-két évben a biztonságérzet Miskolcon és ezen belül az Avasi lakótelepen jelentősen javult, az eddig elért eredményeket teszik tönkre azok, akik „fel-alá masíroznak az Avason”. A polgármester úgy fogalmazott: egyesek a rend és a béke megvédése érdekében „szebb jövőt, és ehhez hasonló egyéb jelszavakat kiabálnak”, ám „így nem lehet szebb jövőt építeni”.
.
Kriza Ákos emlékeztetett arra, hogy az avasi városrészben az előző kormányzati ciklus idején a fészekrakó program lehetőségét kihasználva több száz olyan család költözött be a panellakásokba, amelynek tagjai nem tudtak beilleszkedni a közösségbe, viselkedésük megbotránkoztatta az ott élőket, nem fizették a rezsit, a közös költséget.
.
Kriza Ákos szerint a demonstrációsorozat okafogyott, csupán a politikai “handabandázás” része. Rend van, rend lesz és marad is Miskolcon – szögezte le.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 2.6/5 (10 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +1 ( 13 szavazatból)
Opre romane, nácik haza!, 2.6 out of 5 based on 10 ratings

Címkék:

  • Hozzászólások(34)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

34 Reader’s Comments

  1. Kriza Ákos csak arról nem szólt, hogy hogyan oldaná meg a problémás helyzeteket és ha neki ez a rend Miskolcon, akkor semmivel sem különbözik a fő-fityiszesektől. :(((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (24 szavazatból)
  2. Kriza egy Fideszes.
    Mondandója szóra sem érdemes.

    ( Ebből még verset írok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (18 szavazatból)
  3. NINCS már olyan város vagy település az országban, ahol az ördögfajzat csutipatás NE UGRASZTANÁ ÖSSZE A LAKOSOKAT :-(((.
    “Kedves gyermekei”, a jobbikosok mindenhol elvégzik helyette a piszkos munkát.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (29 szavazatból)
  4. Ellendemonstrációt szerveztek a romák. “Romák fel!” Ok. Rendben van de mi vagy kik ellen demonstráltak? A magyarok ellen? A magyar állam kisebbség- és szociálpolitikája ellen? Ilyen alapon mi is kiabálhatnánk; “Itthon vagyunk” “munkát kenyeret” “MAGYAROK fel!” Hozzáteszem Én nem kapok lakhatási, oktatási, szociális, étkeztetési, közlekedésügyi, egészségügyi, tandíjügyi, felvételi és még hadd ne soroljam hány féle-fajta vagyoni és nem-vagyoni segélyt. Dolgozhatok és a munkabéremből feltétlenül adóznom kell. Ez így szerintem nagyon nincs rendben!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (45 szavazatból)
  5. Egy ország felelős miniszterének KÖTELESSÉGE minden polgárt egyelően képviselni, megvédeni, érdekében dolgozni. A rablóbanda vezér, a viktor és a koszos bagázs hol volt ezúttal? Avagy a nagy szabadságharcosok a mutyit és a dézsmát osztották szét, amíg sokan mással vannak elfoglalva? Valahol, valakik sodorhatják már a kötelet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (17 szavazatból)
  6. Horwitz87, az ellen a naponta sulykolt, és általad is vallott közfelfogás ellen, mely szerint ők nem magyarok, és mint nem magyarok részesülnek a felsorolt “hány féle-fajta vagyoni és nem-vagyoni segélyből”
    Pedig nem.
    És valóban, ti (kik?) is kiabálhatjátok, hogy “munkát, kenyeret”. Mi tart vissza?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (30 szavazatból)
  7. A cigányokról vallott nézeteim ismertek.

    Ha tüntetnek, tüntetnek. De ahol horváth aladár megjelenik aki számomra megélhetési életforma, úgy gondolom, azt a kezdeményezést megette a fene.

    topi MaCKó

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (32 szavazatból)
  8. @topi mackó – mi a bajod Horváth Aladárral ? Kevés az iskolája ? Csúnyán beszél ? Nem nyomorog és ezért hiteltelen ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (20 szavazatból)
  9. Pikk, bár csak ez lenne vele a problémám!

    topi MaCKó

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (13 szavazatból)
  10. „Éhen fogunk fagyni” ???
    gratulálok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  11. @Horwitz87
    “Dolgozhatok és a munkabéremből feltétlenül adóznom kell. Ez így szerintem nagyon nincs rendben!”
    .
    Hát ez az. De sokan nem dolgozhatnak ám! És nem csak a cigányok. Valamint nem csak ők kapnak pl. lakhatási-, étkeztetési- és más támogatásokat. Sajnos én is rászorulok néhányra, pedig nem vagyok cigány, és személyesen tapasztalom a hivatalokban a támogatásért sorban állók összetételét: elmondhatom, hogy nálunk kb. 20% lehet az arányuk (amivel nem azt akarom mondani, hogy máshol nem lehet akár 100% is).
    És mi nincs rendben? Az, hogy a munkabérből adózni kell? Vagy hogy a segélyből nem? Netán egyáltalán a segély maga?
    Szívesen adóznék én és sokan mások (főleg úgy, mint régen, amikor már októberben elértem a járulék-plafont is). Ismerek én olyan több szakképzettséggel rendelkező, immár középiskolás és egyetemre ácsingózó gyermekét egyedül nevelő anyát, aki hosszú évek óta nem tud munkát szerezni. Pedig mindent megpróbál, többedik képesítését is megszerezte tanfolyamokon, hogy hátha… De nem. Legutóbb egy újabb tanfolyamra jelentkezett, amiről kiderült, hogy csak papíron létezik. Bizony, lassan ez is bejön a képbe, hogy nagy garral meghirdetnek dolgokat, ami mögött nincs valós tartalom, de lehet mutogatni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (19 szavazatból)
  12. @kevin
    Ez egy igen régi “bon mot” és talán nem is olyan nehezen megfejthető.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (8 szavazatból)
  13. Ugyan már !!! A jobbik a fityesz ifjúsági tagozata. Csak annyit tesz amit ov megenged nekik és hiába verik magukat csak sunnyognak a jobb oldalon a vezérükkel együtt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (19 szavazatból)
  14. Amíg a szegények problémája cigánykérdésként határozódik meg,
    amíg a gazdagok elleni indulat a zsidógyűlölet formáját ölti, addig
    nem lesz itt normális ország. Vissza kell térni az “osztályharchoz”,
    - jelentsen is ez bármit – nem megy másképp. Sajnálom, de ez vagyon.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (23 szavazatból)
  15. Néhány idézet a cikkből, ami több mint elgondoltató:
    Jobbik:
    “Legutóbbi utcai provokációjukon négy-ötszáz szimpatizáns gyűlt össze” (Október elején jelentették be a menetet, azóta szervezték ezt a provokáló “tömeg(???!!!)-et”
    .
    .
    A romák:
    “A romák menete nemzeti, európai uniós és roma lobogókkal az Avasi lakótelep szívéből indult el, majd több helyszínen csatlakoztak újabb résztvevők a tüntetőkhöz, így a városközpontba már hat-hétszázan érkeztek meg.”
    (Az október eleji bejelentés óta ekkora “tömeg(???!!!)”-et sikerült összeverbuválni? Hát elképesztő méretű összefogás, annyi szent….
    .
    .
    “Hozzávetőleg hétszázan tüntettek szerdán Miskolcon A hazáért és a demokráciáért címmel a helyi cigány nemzetiségi önkormányzat szervezésében;”

    .
    .
    A DK:
    “A DK rendezvényén körülbelül százötvenen hallgatták a…”
    Na ez aztán valóságos “tömeg(???!!!)”
    .
    .
    Nem is értem, hogyan fértek el erős rendőri készültség jelenlétében….
    Összesen voltak alig másfélezren.
    No de külön szónokolt a DK, vagy mire szót kaptak, a hétszázból már ötszázötvenen nem is voltak rájuk kíváncsiak?
    Kezdhettek minuszolni, fórumtársak, hajrá….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (13 szavazatból)
  16. Hol volt farkasflórika? Meg a polgármester? Távolból ágált, nem merte odadugni a képét! Egyébként szégyen, hogy csak 700 körüli volt a szám, és még nagyobb szégyen, hogy a nem-romák közül alig-alig volt ott valaki. Pedig a nácik elleni fellépéshez JÓVAL több erőt kellett volna mutatni (nem alkalmazni).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (14 szavazatból)
  17. Na, megint elszállt a hsz-em,a megjelenés előtt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  18. Szóval egy kérdés: hány demonstráció volt tegnap Miskolcon? Merthogy a 168 óra többezres Jobbik-szimpatizáns jelenlétérő ír, viszont a cigányok létszámát ők is hétszáz főnek saccolják…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  19. Nem tudom, hogy voltak-e a romákkal olyanok, akik ennek az országnak hírnevet szereztek! Pl. Mága Zoltán, Bangó Margit, stb., stb.!
    Úgy lenne szép, ha kiállnának a nyomorban élőkért!!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (10 szavazatból)
  20. kevin
    Éhen fogunk fagyni!
    És nem csak a cigányok! Sokan, tavaly télen pl. több, mint négyszázan, mert akinek nincs élelemre pénze, annak tűzelője sincs!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (13 szavazatból)
  21. Nem vagyok rá büszke, de mivel rossz sorsom úgy adta, hogy az Avasi lakótelepen kell hátralévő időmet is tengetni, akkor már hozzászólnék ehhez az egész hülyéskedéshez. Kezdjük azzal, hogy amilyen szar a fideszes önkormányzat annyival jobb a rendőrség Miskolcon. Ez nem most kezdődött hosszú évtizedek nem kis munkája na meg a szükség hozta, hogy nagyon gyors, ügyes rendőreink vannak, akik valóban értik a dolgukat. Ez nem is csoda egy ilyen környékre, mint Észak-Magyarország ilyen rendőri erők kellenek. Ebből adódik aztán rögtön az, hogy itt semmiféle túlkapást nem tűrnek, ha valami adódik pillanatokon belül intézkednek.Már az előző önkormányzat éveken keresztül azt a gyakorlatot folytatta, hogy ebben a városban az akkor szocialista ön kormányzat a fidesz, a jobbik meg még a cigány szervezet is együtt koszorúzott, ünnepelt. Ha ez nem így lett volna itt örökkön örökké vér folyhatna. Ezzel szemben szégyenszemre nem cigány embert fogtak el pár héttel ezelőtt a lépcsőházunkban, hanem a késes gyilkost, aki meggyilkolt egy fiatal nőt valahol Gödöllő környékén, többeket megfenyegetett. Pont a mi lépcsőházunkba bírt elbújni egy ismerősénél. Azt egyetemeken kéne tanítani, hogy a TEK-es srácok egy pisszenés nélkül, pillanatok alatt minden különösebb ellenállás nélkül el tudták fogni a srácot, aki persze tele volt narkóval,piával. Én is csak azért tudok ennyit is az egészről mert én engedtem be a lépcsőházban a TEK két tagját. Felcsengettek mondták, hogy kik, mondták, hogy nem hozzánk jönnek, csak nyissam ki az ajtót. Mivel a mi lépcsőházunkban is élnek cigányok még hirtelen azt gondoltam, hogy netán valamelyik lebukott, vagy mit tudom én, mert hangjukat nem nagyon hallani. Férjem aki pont akkor jött meg a boltból összetalálkozott a két TEK-sel , mikor vitték le a srácot. Ahogy leírtam ennyi volt az egész. Miskolcon, de ezen belül különösen az Avas-Délen ahol 48 000 ember lakik(ennyi kb. Eger lakóinak száma) ott kérem magától értetődően nem Orbán parancsát fogják várni, ha netán intézkedni kell. Egy tény a jelenlegi polgármesternek akit személyesen Orbán ültetett a nyakunkra, ő kampányolt egész idő alatt helyette, na ennek az embernek mennie kell ez nem kérdés. Miskolc mindég is vagy SZDSZ-s vagy MSZP-s önkormányzattal rendelkezett, minthogy most is készül az MSZP visszafoglalni a várost, ami nem lesz egy nagy truváj, mert amennyi feljelentés már eddig is van a polgármester és bandája ellen annak a fele is elég ahhoz, hogy menesszék. Így aztán talán enyhe túlzással lehet mondani, hogy Miskolc egy külön kis ország és benne az Avasi lakótelep mind a 3 ütem várors a városban. Még csak annyit ehhez, hogy egyébként Lakatos a cigány vajda meglehetősen erős kézben tartja az övéit, így aztán csak azt mondhatom, hogy itt sincs több baj, vagy még annyi sem a cigányokkal, mint máshol az országban. Talán pont ez az oka, hogy kommentelő társaim is elég lagymatagnak találták ezt az egész rendezvényt, vagy demonstrálást. Azért mert nem is volt nagyobb cirkuszra szükség. Ebben a térségben ugyanis cigány magyar egyaránt szarul él, csak ki többé, ki kevésbé. Az pedig, hogy az utóbbi időben több szó esik erről a térségről annak is köszönhető, hogy meglehetősen sokan szavaztak itt a Jobbikra. Azóta rá kellett ébredniük az emberek nagy részének hogy nem a cigányt kell okolni a szar élet miatt, hanem leginkább csak a kormányt és ez az előző kormányokra is vonatkozik. Nagyon tisztában volt mindegyik a régiót sújtó problémákkal(gyárak, bányák bezárása, stb) iszonyú embertömeg került az utcákra, de nem hogy most, hanem a rendszerváltáskor is, az égető problémákat pedig még eleddig képtelenek voltak orvosolni. Jelen pillanatban is iszonyú sok pénztől esik el Miksolc, mert a megpályázott beruházásoknál az önerőt képtelen a város hozzátenni, így aztán elbuktunk mindent. Mesterházynak pontosan az a programja legjava, hogy ezt a térséget, hogy tudná felfejleszteni, kiemelten támogatni. Olvastam programját és meg vagyok elégedve vele. Most már csak a Bajnai programja érdekel. Lehet, hogy furcsa lesz amit,most ide leírok, bárcsak Budapest és más telelpülés környékén is látható lenne valamiféle előremozdulás, mert például azt a pöcegödröt amit sikerült a fidesznek Budapestből csinálni nem lesz egy semmi valamnnyire is helyrerázni. Egy tény régen is megírtam, a jobboldali kormányzás ártott eddig még a legtöbbet ennek az országnak és addig míg ezt a társadalom képtelen felfogni, felelőtlenül szavazgat mindenféle elmebeteg társaságra, addig nem a cigányokkal kapcsolatos problémák lesznek a legnagyobbak, hanem a kormány bűnös, önző, korrupt a szegénységet teljesen semmibe vevő és egyébként teljesen dilettáns magatartása. El kell zavarni őket mind egy szálig és lehetőleg minél hamarabb.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +29 (33 szavazatból)
  22. Jade!
    “Miskolc mindég is vagy SZDSZ-s vagy MSZP-s önkormányzattal rendelkezett”
    Ez nem teljesen igaz. 90-94 és 98-2002 között jobboldali, fideszes vezetés volt. Még azt sem tudták kihasználni, hogy azonosak a kormánnyal, mint most. Sőt, inkább vissza romboltak.
    Igen a hajdan volt nehézipar sok tízezer embert felvett, betelepültek a városba.
    Ma inkább azokkal van több probléma, akik más településekről foglalják el az egykori hétvégi kertes övezeteket

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  23. csatt
    Tegyük hozzá, hogy hétköznap nap közben volt, és akinek van munkája, az nem mer ilyesmire elmenni, vagy akár csak egy napot is kiesni. És azt is tegyük hozzá, hogy nem voltak sokkal többen a baltásgyilkos kiadása elleni tüntetésen sem – egy 2 milliós fővárosban.
    Jade
    Köszi az alapos tájékoztatásért. Viszont más házakban vagy lépcsőházakban okoz feszültségeket néhány renitens család, amelyik meg sem próbál beilleszkedni, és mások terhére élnek, mivel nem fizetik a közös költséget. Ezeknek tényleg megoldás lehetne a kivásárlásuk, és a hátralékaik rendezése a lakóközösségek felé.
    Én is kíváncsi vagyok arra, hogy mit tudnak kitalálni a keleti végek felemelésére.Az ottani szakmunkásokra alapozva én a napkollektor, házi szélturbinák, egyéb innovációs termékek termelését helyezném oda, ha rajtam állna.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  24. Tegyük élhetővé !

    más.

    Messzebbről tekintve …
    .
    Egy cigány származású ember ősmagyarozik, turulozik, háttérként egy szláv nemzetiségünk (magyarosítva: Vóna) neandervölgyi romboló hadsereget ad hozzá.
    Agyament.
    Ez mAgyarország ma.

    Önnök kérték ? ? ?

    Egy jogász végzettségű (életében még csak a nép vagyon elrabblásában dolgozott) ember -orban- kijelentett Romániában ma, hogy a gazdasági cégeket politikusoknak kellene vezetni. *

    Szentséges !
    Ezek csak a feltartom a kezem a parlamentben, és megnövekszik a fizetésem, korumpálom magam és annyit keresek, mint más 80 év alatt emberek azt gondolják, hogy tudnak olyan piacon megélni, ahol állandóan gondolkodni kell, mérlegelni, elemezni ..stb, .. és MEGBÍZHATÓNAK KELL LENNI !
    hmm.
    Mindenkinek kívánok kellemes hazai Gyulai Húsművek mentes széles vigyort, vásároljunk 3* drágábban Mercédesz buszt magyar gyártású helyett ős-turul nézetet, és ne mi keressük a legtőbbet személyes hitvallást és beletörődöttségett !!

    piCSÁNYI legyen veletek !!

    .
    .

    * ma du. Preambulum műsorban , klubrádió

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  25. A nácik nagyjából ezren voltak, plusz-mínusz száz. Nem több ezren!! A többi szám valós.
    A rendőrök valóban határozottan, érzékelhetően nagy szakértelemmel láttál el a biztosítást, és ez mindenekelőtt hozzájárult ahhoz, hogy fel sem merült konfliktus lehetősége.
    Horwitz87! Ezt komolyan kérdezted, mi ellen demonstráltak a romák?! A nagypolitika szintjére emelkedett rasszizmus, a pestisként terjedő xenofób ideológiák, a Horthy korszakot restauráló orbánizmus ellen! Ezt ha magyarázni kell, akkor valami nagyon nincs rendben veled…!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (9 szavazatból)
  26. @Parittyás
    Ne viccelj már :D Elhiszed nekem, hogy az avasi lakótelepen és környékén élő romák 99%-nak halvány lila segédfogalma sincs arról, hogy mit jelent az hogy “xenofób ideológiák” vagy “Horthy korszak”? A rasszizmus szót ismerik (na vajon honnan..?) de annak valódi jelentéstartalmával megkockáztatom hasonló arányban vannak tisztában arrafelé. Sajnos. De a lényeg:
    Arról beszéltem, hogy nagyon sok számomra érthetetlen ellentmondást találtam az ő “ellen”demonstrációjukban. Például transzparenseik között szerepelt az egyenlő bánásmód, holott jóval több privilégium kijár nekik “halmozottan hátrányos” helyzetük miatt vagy a “magyar cigányság itthon akar élni” ezzel szintúgy kisebbségi előjogaik eltörlését hangoztatták és még sorolhatnám.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (8 szavazatból)
  27. Horwitz87
    Például egyenlő bánásmód, hogy néhány családirtó vagy pedifil alapján nem minősítjük a nem roma magyarokat kollektíven bűnözőknek, és ugyanezt nem tesszük meg a roma származású magyarokkal sem. Nem privilégium jár ki nekik, hanem pozitív diszkrimináció, amire sajnos egyre több, létminimum alatt élő nem roma magyar is rászorul. Hogy ők ebben a körben túlreprezentáltak, ez azért van, mert bizony nem érvényesül a munkafelvételnél pl. az egyenlő elbírálás elve.
    Ilyen elvekkel miért itt rontod a levegőt?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  28. Egyébként már végre kitalálhatnának egy MÁSIK jelszót a Nácik haza-nál, merthogy tényleg itthon vannak. Ez az Amy go home utánérzés jogos lehetett a világban szerteszét kóricáló amerikai katonai alakulatokra, de nem igazán alkalmazható a hazai gyártású nácikra. Mondjuk a Nácik pokolra jó lehetne, mert arra nem jó válasz az Itthon vagyunk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  29. Kedves kekec, erre a demonstrációra legfeljebb annyi a jellemző, hogy valami elkezdődött, oszt mire eredményt hozna, már ki is múlt.. Egy kábé százhetvenezer fős településen megjelent az összlakosságuk egyszázhetvenednyi létszáma. Természetesen vidéki verbuválással, mert helyben még ennyien se voltak képesek megmozdulni.
    Amit megjegyeztem, az csupán annyi, hogy fölösleges sokkal nagyobbként beállítani a történteket, mert az összlétszámhoz viszonyítottan már a témaindítás is parányi elenyésző mennyiségben foglalkoztatja az érintetteket.
    Az, hogy a Jobbik csak ezernyi hígagyút tudott mozgósítani ezúttal, örvendetes jelenség.
    Az, hogy a cigányok hétszázat, az viszont szégyen rájuk nézve. Nem írom alá azt a véleményedet, hogy hétköznap lévén, meg félelem, satöbbi, satöbbi. Köztudott, hogy a cigányokat sújtja leginkább a munkanélküliség, az állítólagos kiszolgáltatottság, tehát ők nem munkahely elvesztése miatti félelmükben maradtak otthon. Ha oly nagy (lenne) valóban az elkeseredettségük és az elszántságuk, talán megragadhatnák a lehetőséget valóban tömegméretű összefogásra. Egyéb esetekben pillanatok alatt képesek valóban tömegként fellépni, amikor sorsukon javítani lenne a cél, akkor félnének hozzákezdeni a javításhoz?…
    A másik szégyen a DK által összeverbuvált létszám. Ez semmi mást nem igazol, mint azt, hogy egyre általánosabbá válik azoknak az érdektelensége, akiket nem érint testközelben a téma. Ebben az országban a szolidaritás oly eltűnőben van, mintha veszélyeztetett állatfajként közadakozásból kéne elkerülnie a pusztulást.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  30. Bocs, de nem Opre Romane, hanem Opre Roma!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  31. Antall József nevét ne felejtsük ki, ha màr a felelôsöket keressük…..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  32. Csatt! Nem értek egyet! Ez a miskolci már a második ilyen akció volt, az elsőség Veszprémé. Igenis, muszáj hírt adni ezekről, egyelőre bármilyen gyéren is vannak a résztvevők. Mert alkalom arra a többieknek, hogy felbátorodjanak. Ne gondoljátok, hogy csak a munkahely elvesztésétől tartanak az emberek. Cigányok mellett kiállni ma Magyarországon nem túl népszerű. A saját szomszédod is hajlamos jól letolni, ha ilyen tüntetésen meglát. Lásd Horovitz-ot, aki bizonyára amúgy jóindulatú ember lehet, kívánom neki, hogy sose kelljen megtapasztalnia, milyen az, amikor a mások kegyelméből lehet csak élned. Minden rossz történetet ismerek, sokat megtapasztaltam magam is a cigányokkal kapcsolatban. De a nem cigány is hasonlóan viselkedik, ha nyomorba kerül: szemből alázatos, de fél szemmel azt lesi, hogyan juthatna még egy kis előnyhöz, nagyobb falathoz. A szegénység, a nyomor megalkuvóvá, sunyivá tesz, egy frászt nemesít! Annak, akinek nap-nap után az éhezéssel kell küzdenie, nem marad energiája arra, hogy hosszabb távra is gondoljon, tájékozódjon, tervezzen. Legfeljebb a gyűlöletre marad ereje. Letargiába süllyedt, esetleg agresszív társadalommal nem lehet élhető országot teremteni. Ezért a szolidaritás nem jótékony cselekedet, hanem égető szükségszerűség!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  33. Horwitz87! Belekötsz a retorikába mert nem tudsz vagy nem akarsz a gondolati tartalommal foglalkozni! Valóban, a cigányság nagy része valószínűleg nem ismeri a xenofóbia jelentését, annak magyar történelmi hagyományait de nem műveltség vagy lexikális tudás kérdése, hogy mennyire érintettek az adott fogalommal jelzett társadalmi jelenségben. Nevezhetjük a saját felsőbbrendűségét hangoztató nacionalista agyrémnek, mélyen a civilizációs minimum alatt lévő zárt antropológiai szemléletnek, egyszóval fasizmusnak avagy a “bőrfejű köcsögök menősködésének”, teljesen mindegy, nem kell akadémikusnak lenni ahhoz, hogy bárki a mindennapok valóságában tapasztalt, származása, etnikai hovatartozása alapján való megítélését vérlázítónak érezze, és elutasítsa! Amennyiben ezen értetlenkedsz az nem a romák iskolázatlanságának mérőfoka, hanem a te erkölcsi, és/vagy szellemi színvonaladé…
    A hátrányos helyzetűeket segítő szociális háló, -ami egyébként is foszladozóban van-, nem látom, mégis milyen ok-okozati összefüggésbe lehet a rasszizmus elutasításával?!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  34. Orbán teremtette a jobbikot azért hogy gyilkosságokkal /pl:roma gyilkosságok/erőszakkal fenyegesse a magyar népet sőt az eu-t is többször megfenyegették
    Orbán egyszerűen egy gyilkos aki háborukat akar kirobbantani közép-Európaban ere a trianoni sebbeket szaggatja
    szemben állítja a magyarországi embereket az erdélyben élő emberekkel

    Kettős állampolgárságot a magyar emberek soha nem szavaztak volna meg !!!
    mert ez egy veszélyes játék és a magyarok békeszerető emberek

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Fasiszta provokáció színhelye lesz az Avas 2012. október 16. kedd | AN

Solt Ottília a Marincsák családnál 2012. január 24. kedd | Bartus László

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos